Orijinalini görmek için tıklayınız : 10 Kasım 2010
Reyhan Baş
11-10-2010, 10:42
http://img340.imageshack.us/img340/5504/10kasim2008ud1.jpg
http://istanbul.meb.gov.tr/upload/haber/10kasim09_c413f700-7e24-48d5-a929-64e7dbc5b61e.jpg
http://www.dizisaati.net/r/10-kasim.jpg
Büyük ölümlere matem gerekmez , fikirlerine bağlılık gerekir.. Ölüm yıldönümünde , senin fikirlerinden ve senin ilkelerinden asla şaşmayacağımıza bir kez daha and içeriz ULU ÖNDER... Bedenler ölür, fikirler asla..TÜRK gençliği ve TÜRK halkı sana olan sevgisini ve saygısını asla kaybetmeyecektir..! 1881-193∞ .. Ölümsüz kahramanımıza minnettarız...
Mustafa Balcılar
11-10-2010, 10:49
Ölümsüz kahramanımıza minnettarız...
Barış Kahraman
11-10-2010, 11:19
Yolundan dönen namert olsun! Yolundayız Atam! Ruhun şad olsun!.
Reyhan Baş
11-10-2010, 11:36
Tual&Evren Mevlanaoğlu - Yine aylardan Kasım( Atatürk) Mutlaka izleyin, çok güzel söylemişler.
Yine Aylardan Kasım (Atatürk) (http://facebookvideoindir.gen.tr/evren-mevlanaoglu-yine-aylardan-kasimatamiza-saygi-vers.html)
Yine aylardan Kasım, ATAM sende kaldı bir yarım...
Onur Bayrak
11-10-2010, 12:27
Bizler Atatürk'ün çocuklariyiz ampulle değil Cumhurlyetle aydinlaniriz .
Saygı ve sevgiyle anıyoruz.
Boran Altun
11-10-2010, 12:52
cok ozledik
Bulent Yazici
11-10-2010, 13:11
ruhu sad olsun mekani cennet
Bülent Girgin
11-10-2010, 14:21
Bekir Coşkun
27 Mart 2010
BİLİYORUM; size gurur verecek, 50-60 yılda yaptığınız bir şey arıyorsunuz, ama
bulamıyorsunuzdur…
Bir ender metro mesela…
Hani dünya ülkelerinde bilinen bir Türk markası otomobil…
Mesela bir görkemli ekonomi…
Bir tarım, bir ulaşım, bir eğitim, bir sağlık…
Bilim adamları…
Buluş…
İcat…
Diyelim ki dünyaya gururla gösterebileceğiniz; bir sanat, bir moda, bir akım, bir ünlü yapıt, bir marka…
Yok…
Dün Çanakkale‘deki törenleri izlerken bunları düşündüm…
Tek gururumuzdur; dünyanın her yerinde bilinen, Mustafa Kemal’in o eşsiz ve şanlı özgürlük savaşı… Ve arkasından bir harabenin üzerine kurduğu, çağdaşlığa yüzü dönük laik cumhuriyet…
Göğsümüzü gere gere, dünyayla gösterebileceğimiz ve dün de Çanakkale’de bağıra çağıra göstermeye çalıştığınız tek gururumuz…
Ama ne yapacaksınız?..
Ne zamandır yerlere çalınan, horlanan, azarlanan, itilen, kakılan, tekmelenin bu ülkenin işte o tek gururu…
Altında savaştığı bayrağının üzerindeki kalpaklı fotoğrafının dahi göze battığı… Maddi mirası çiftliğinden, manevi mirası çağdaş kavramlara kadar, bıraktığı her
şeyin paramparça edilip yağmalandığı….
Her gece televizyonlarda aşağılanan-horlanan…
Gazete köşelerinde küfredilen…
Eserlerinin üzerine oturanların hışmına uğrayan…İşte; o tek gururu bu ulusun…
Dün Çanakkale‘deki törenlere baktım uzun uzun…
Söylenecek çok söz yok…
Sadece…
Tırnağına kurban olun Atatürk’ün…
ben bu yaziya yorum yapmiyorum !
Özge Kayhan
11-10-2010, 14:56
Ruhun Şad Olsun. Atam İzindeyiz..
Reyhan Baş
11-10-2010, 15:03
http://dosyalar.hurriyet.com.tr/Ataturk.jpg
Ekim 2007, İzmir.
Alsancak’ın en meşhur dövmecisi Köprüaltı’na gençten biri girer, kolunu sıyırır, dirseğine doğru Mustafa Kemal’in imzası vardır, bir bankada çalıştığını, bu dövme yüzünden işten atılmakla tehdit edildiğini anlatır, tırsmıştır, ekmek parası filan diye ağlar, “silin” der.
*
Hep söylerim, ekmek parası diye ağlayanın maaşını, tavuk gibi buğdayla ödeyeceksin!
*
Adeta bomba düşer dövmeci dükkânına... “Bu gördüğün eller Atatürk’ü yazar, Atatürk’ü silmez” deyip, kapı dışarı ederler. Ve, internet sitelerinden alenen duyururlar: “Ey ahali, madem öyle işte böyle, bugünden itibaren burada, Atatürk’ün imzası bedava!”
*
İlk kim, nerede yazdırdı bilmiyorum ama, Atatürk imzasının furya haline gelmesinin miladı, bu olaydır.
*
Bir ödlek geri adım attı...
On binlerce cesur öne çıktı.
*
Atatürk’e sövme modası...
Dövme modası yarattı.
*
Köprüaltı örnek oldu, İzmir’de yapılan Atatürk dövmesi, 50 bini aştı. Yetişemiyorlar, her gün 30-40 kişi kazıyor vücuduna... Omuzuna, bileğine, iman tahtasına, kalbinin üstüne... Doktor var, avukat var, öğrenci, dekan, ev kadınları var. İstanbul’da patladı... Ankara, Antalya, Bursa, Trabzon, Muğla, Eskişehir dövmecileri artık neredeyse sadece bu imzayı kazıyor. 29 Ekim’lerde, 10 Kasım’larda Mustafa Kemal için ücretsiz çalışan 200’ün üstünde dövmeci var.
*
Dini gerekçelerle dövme yaptırmayan, otomobiline yapıştırıyor. Taksilerin camlarında... Motosikletine, hatta, bebe arabasına yazdıranı görüyoruz. Atatürk imzalı küpe kulaklarda, rozet yakalarda.
*
Ölümünün üzerinden taaa 72 sene geçtikten sonra, hiç tanışmadığı, hiç görmediği insanların bedenine imzasını atan bir başka lider var mı dünyada?
*
Neymiş, işten atarlarmış...
Bizim işimiz Atatürk.
*
Memleketimin güzel kadınları, giydirin çocuklarınızı güzel güzel, doğum günüdür bugün... Çünkü, her 10 Kasım, aslında 19 Mayıs’tır... Cumhuriyet dediğin, korkak babalar tarafından kaybedilir, yürekli evlatları tarafından geri alınır.
Mustafa Kemal, ilelebet payidardır.
Yılmaz Özdil
Ertürk Yıldırım
11-10-2010, 15:08
Saygı,özlem,rahmetle anıyoruz :(
Hidayet Koç
11-10-2010, 15:59
Çok özledik be Ata'm! :'(
Ertan Akpınar
11-10-2010, 16:07
valla çalışmaktan işten güçten aklımıza gelmedi ama bari burada analım Mustafa Kemal'i ve tüm şehitlerimizi ruhları şad olsun.
Alpen Yüksel
11-10-2010, 18:24
Çok özledik.. Birdaha gel Samsun'dan , sarı saçlım mavi gözlüm... Ruhu şad olsun
Özlem Köycü
11-10-2010, 18:28
O ölmedi içimizde yasiyor... seni özledik ATAM :'(
Mehmet Erhan
11-10-2010, 21:54
10 Kasım, Atatürk'ü kaybettiğimiz gün değildir, O'nun ölümsüzleşip fikirlerine daha sıkı bağlandığımız gündür. 10 Kasımlar yas tutma günü değildir, O'nun devrimlerine bağlılığımızı yeniden haykırmanın günüdür. ♥ (1881 - 193∞) ♥ :( :hii:
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.