Orijinalini görmek için tıklayınız : 10-Matias Emilio Delgado
Barış Kahraman
08-30-2007, 15:42
http://goal.com/resultsimg/6727.jpg
Matias Emilio Delgado (d. 15 Aralık 1982 - Rosario, Arjantin) Arjantinli futbolcu. 2006-2007 sezonu itibariyle 5 milyon euro bonservis bedeli İsviçre rekoru kırarak Beşiktaş Jimnastik Kulübü külübüne transfer oldu.
Matias Delgado, Beşiktaş'tan önce İsviçre'nin Basel takımında forma giyiyordu. Basel'den önce Arjantin'de Chacarita Juniors, Argentino Juniors ve River Plate formalarını giydi.
Arjantinin gelecek en büyük yıldızları arasında gösteriliyor.Boyu 1.82cm olan Delgado 77kg. ağırlığında. Her iki ayağını da çok iyi kullanabilen orta saha oyuncusu, sağlak olduğu için bu ayağına daha hakim. Özellikle frikikten attığı goller ve asistçi özelliği ile tanınan futbolcu Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nde 10 sırt numaralı formayla mücadele ediyor. Ülkesinde Barajlar Kralı olarak tanınıyor.
29 ağustos şampiyonlar ligi öneleme rövanş maçında fc zürih takımına 2 gol atarak Beşiktaş`ın şampiyonlar ligine kalmasını sağlamıştır
Barış Aygün
09-08-2007, 14:02
ıyı bı patlama yaptınn..umarım devamı gelır..kalıtenı ttartısmaya gerek yok..senı tanıyan tanıoo..oynadıgın zaman yapacakların ortada...
Nihat Kayaöz
09-08-2007, 14:10
seviyoruz seni maty ;)
H.Hüseyin Uluçay
09-08-2007, 14:18
mati gol gol gol ... fenerin lay lay layy ...
Gökhan Özsoy
09-08-2007, 14:25
çok ii bi patlama yaptı bu yıl..:oley:
takıma bir arjantinlinin daha gelmesiyle futbolu daha ii olcaa kesin..;)
Barış Kahraman
09-08-2007, 14:27
Bence patlama yaptıgı söylenilemez.. bi sergein yaptıgını yapamıyor.. maç skorunu değiştirecek kapasitesi hala yok.. kalileti futbolcu oldugundan hiç şüphem yok ancak şuan yeterli değil.. giydiği 10numaranın hakkını daha fazla çalışarak vermeli diye düşünüyorum..
Nihat Kayaöz
09-08-2007, 14:34
sayın adminim maç skorunu değiştirecek kapasitesi fazlasıyla var tam bir 10 numara...zürih maçlarında bunu gösterdi...daha da iyi olacak!!!
Savaş Aygün
09-08-2007, 15:25
tam 10 numaralık biri...çok iyi oynuyo...ama baselde ki formuna henüz ulaşamadı...bide ulaşırsa görün siz :D
Hasret Ergül
09-09-2007, 12:06
Hepsinin bir hikayesi var
Son yıllarda artan dövme yaptırma modasına Beşiktaş’ın yabancı oyuncuları da uydu. Bu moda doğrultusunda, Delgado, Nobre, Tello, Bobo, Cisse, Diatta ve Higuain’in vücutlarının çeşitli yerlerinde bir veya birden fazla dövmesi var. Beşiktaş Dergisi’nin haberinde futbolcular dövmelerin anlamlarını taraftarlarla paylaştı.
KIZILDERİLİ İNANIŞI (DELGADO)
Arjantinli Delgado’nun vücudunda oğlu Nicholas’ın adı bulunuyor. Kolunda ise, kızılderili bandı ve kartal tüylerinin içinde "L" harfi yazıyor. Delgado ise bu dövme için şöyle diyor: "Bu dövmeyi kızılderililer, evlendikleri zaman yaptırırmış. Dövmedeki bandın ortasında da eşim Laura’nın adının baş harfi bulunuyor. Ailemi çok seviyorum. Onun için vücudumda onlardan bir iz taşımak istedim." Delgado’nun kolunda babası Eduardo Delgado’nun dövmesi de bulunuyor.
Teyfik Mercan
09-10-2007, 09:35
Kartal'ın 10 numarası, antrenmanlardaki performansıyla teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın yüzünü güldürüyor.
9.9.2007
Zürih ve Kayserispor maçlarında göz dolduran Kartal’ın 10 numarası, antrenmanlardaki performansıyla teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın yüzünü güldürüyor
Ertuğrul Sağlam gelince...
Geçen yıl bekleneni veremeyen ancak Ertuğrul Sağlam’ın gelişiyle ayağa kalkan Matias Delgado, yavaş yavaş gerçek kimliğine bürünüyor. Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda iki maçta da Zürih filelerini havalandırıp Beşiktaş’ı Devler Ligi’ne taşıyan Arjantinli futbolcu, Kayserispor mücadelesinde de iyi bir oyun sergilemiş ancak sonucu değiştirememişti.
Özel maçı boş geçmedi
Beşiktaş'ın önceki gün Büyükşehir Belediyespor ile oynadığı hazırlık maçında da bir gol kaydeden Delgado, antrenmanlarda fırtına gibi esiyor. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam ile yaşadığı ufak çaplı tartışmanın ardından özür dileyen Arjantinli yıldız, “İyi bir hazırlık dönemi geçirdim. Basel’de de böyle bir sıkıntı yaşamıştım. Artık çok farklı bir Delgado izleyeceksiniz” dedi.
Burak Bayrak
09-10-2007, 22:54
ooo Ooo Ooo Ooooooooo Delgadoooo ....
Delgado İnŞallah BÖyle Devam Eder Şu Baseldekİ Futbolunun Yarisini Oyna Yeter ... Bu Arada Nedİr Bu ZÜrİh İn Delgadodan ÇektİĞİ ??? :d
Barış Aygün
09-10-2007, 23:50
dovmeler hıkaya matıas sahane...sen hep bole oyna matyy
Nur Kara
09-11-2007, 13:36
ben bu adama hastayım yaa yok böle bişe.........
Barış Aygün
10-03-2007, 10:54
sımdı benım kafamda acaıp kurgular olusmaya basladı bu adam zurıh macıyla kendıne gelmeye basladı mı ve bu mactan sonrakı her macta eskısınden daha ıyımıydı....ozaman neden haftakardıe yedek.neden yaa
Andac Demirkan
10-10-2007, 12:20
çok iyi adam ama hiç sürekLiLik göstermiyo bi maç iyi bi maç kötü
Nihal Aslan
10-10-2007, 12:29
kısmettttttt
Hasret Ergül
10-10-2007, 12:56
http://www.youtube.com/watch?v=XRqY02G1y6A
Bende seni götürücem bir hocaya okutucam kurşun döktürcem:D Bune ya ikizin falanmı var seninde biz bilmiyoruz...
Barış Aygün
10-16-2007, 22:35
laf aramızda gayselıler hasta oluoo sana...bıraz daha oynasan baseldekı gıbı olsan adamalar cıldıracak sana ahhh ahha...az kaldı oynayacaksın ama ne zaman :D
Hasret Ergül
10-24-2007, 23:16
Erken çıkardı gene delgadoyu bence kalmış olsaydı o kaçan pozisyonları değerlendirebilirdi, zaten gene sinirlendi erken çıktığı için:)
Barış Kahraman
10-24-2007, 23:22
bide şu topları oyuna sokabilsede rakibe atmasa daha iyi olacak.. bu maçta önemli pozisyonlar kurtardı..
Mustafa Atasoy
10-25-2007, 14:00
Süper TOpcu Ama Kendine Gelmesi Lazım Adam Gibi Oynaması LAzım .. Hastasıyımm..
Barış Kahraman
10-25-2007, 14:05
inşallah baselldeki gibi bizdede oynicak yavaş yavaş daha faydalı oluyor...
Barış Aygün
11-11-2007, 11:55
kendını buldu takımın galıbıyetı ıcın caba gosteren 4-5 topcudan bırı geresı fasa fıso
Kemal Arıcıoğlu
11-11-2007, 12:22
bi 15 sene sonra izleriz artık bunun gollerini....ben olsam bir dakika tutmam...resmen alimizde patladı bu adam...elin alex i lincoln ü goller atarken bizimkisi ayakta duramıyor.....yazık verilen heba edilen 5 milyon dolara yazık...
Savaş Aygün
11-11-2007, 17:26
blackmod heralde son maçlarını izlemiyosun...eski delgado geri döndü...sivas maçındada resmen şov yaptı...oyundan alınmasaydı alırdık biz o maçı...
Hüseyin Balcı
11-11-2007, 17:31
bizim tabirimizle su damlası lazım değil bize bugün harika yarın ne yapacağı meçhul topçu kalitesini tartışmıyorum ama istikrarı yok onun ipiyle kuyuya inemeyiz şimdi değil ama yeni sezonda alternatif bulmalıyız.
Ezel Özsipici
11-11-2007, 18:46
Ya bu adamında nasıl oynıycağı belli değl ki ama bu maçta güzel oynadıı inşş sürer bu basarısı..ayrıca Bazı yorumcular sahada bile yoktu yorumunu yapmıslar hangi macı izlemişler acabaa:S
demir1903
11-13-2007, 16:09
bence fissss... malesef fıssss.... bir alexe bakalım bir linclone bir de matye....
bence en zayıf hakla o... ligde ikinci sezonu ama Türkiye kupasında bucaspora atığı frikik golu dışında bir tane golu yok... bu geldiği ülkede nasıl baraj kuruyosa artık takımlar :D
Ayşegül Alparslan
11-13-2007, 18:02
öyle bişey demişinki yani sanki adam her maç bir kaç tane frikik kullanıyorda hem yanındakiler biraz ona ayak uydursa sende görceksin aslında hçte öyle dediğin gibi fıss olmadığını ama işte
Gökhan Özsoy
11-21-2007, 09:53
"Biz iyi olalım yeter"
Delgado, Lig’de önlerinde kalan 5 maçtan 15 puan çıkartacaklarını iddia etti. Bu güce sahip olduklarını belirten Arjantinli, “Geriye bakmanın kimseye bir faydası yok. Önümüze bakmalıyız. Rakiplerimizin ne yaptığı hiç önemli değil. Çıkıp sahada işimizi yapmalıyız. Önümüzdeki 5 maçı da kazanıp tatile öyle çıkmamız gerekiyor. Bu amaç doğrultusunda artık en az hatayla oynamalıyız. Önümüzdeki ilk rakibimiz Oftaş. Onları pek tanımıyoruz, ancak bu dakikadan sonra pek o kadar da önemli değil. Tek gerçek var, biz iyi olduğumuz sürece kazanamayacağımız maç yok” dedi.
demir1903
11-21-2007, 11:52
öyle bişey demişinki yani sanki adam her maç bir kaç tane frikik kullanıyorda hem yanındakiler biraz ona ayak uydursa sende görceksin aslında hçte öyle dediğin gibi fıss olmadığını ama işte
her mac en az bir frikik kullanıyor... bazı maclarda iki hatta 3 frikik ama maalesef yok be kardeşim... olmuyo adam iyi topcu değil malesef... ben sana sunu sorayım: sergen mi mati mi? tümer mi mati mi? alex mi mati mi? lincoln mü mati mi? gökdeniz mi mati mi? belki sadece rico mu mati mi deriz... bu da bizim ayıbımız... elimizdeki iki 10 numarada rakiplerimizin elindeki 10 numaradardan kötü:swoon[1]:
Hasret Ergül
11-21-2007, 11:59
Delgadoyu geçen seneden beri savunuyorum destek veriyorum ama artık ben bile pes etmeye başladım... Yok yani hala o videolardaki delgadoyu göremedim ben....
demir1903
11-21-2007, 13:06
"Biz iyi olalım yeter"
Delgado, Lig’de önlerinde kalan 5 maçtan 15 puan çıkartacaklarını iddia etti. Bu güce sahip olduklarını belirten Arjantinli, “Geriye bakmanın kimseye bir faydası yok. Önümüze bakmalıyız. Rakiplerimizin ne yaptığı hiç önemli değil. Çıkıp sahada işimizi yapmalıyız. Önümüzdeki 5 maçı da kazanıp tatile öyle çıkmamız gerekiyor. Bu amaç doğrultusunda artık en az hatayla oynamalıyız. Önümüzdeki ilk rakibimiz Oftaş. Onları pek tanımıyoruz, ancak bu dakikadan sonra pek o kadar da önemli değil. Tek gerçek var, biz iyi olduğumuz sürece kazanamayacağımız maç yok” dedi.
bizim takım son 4 sezondur 4 mac üst üste mac kazandimi da şimdi 5 mac üst üste mac kazanacak... bu hayelden öteye gitmez... ben size kalan macları söliyim... oftaş macını alırız rize macını alırız bursada paun kaybı olur 2 ya da 3 puan kaybederiz onu bilemem...ankaragücü macını alırız manisa macında da 2 ya da 3 puan kaybederiz... bu arada marsilyadan 1 puan alirız... grubun son macı porto macında da 0 cekeriz...
çarşı_1903me
11-29-2007, 00:33
oda olacak türkiye beşiktaşımızın takımlığına doyacak
Bülent Girgin
11-29-2007, 07:31
süper bir pasla yine maça damgasini vurdu !!!!!
Ayşegül Alparslan
11-29-2007, 09:30
çok iyi oynadı mükemmel bir pas attı tebrikler ve alkışlar delgadoya
Nihal Aslan
11-29-2007, 10:03
neden olmasın ... sız aksam oynadıgınız futbolu bırazdaha baskın oynayın 15 puanda benden sıze :P:
Delgado, Lig’de önlerinde kalan 5 maçtan 15 puan çıkartacaklarını iddia etti. Bu güce sahip olduklarını belirten Arjantinli, “Geriye bakmanın kimseye bir faydası yok. Önümüze bakmalıyız
Mehmet Erhan
11-29-2007, 10:09
boboya attığı muhteşem ara pasıyla galibiyeti getiren isimlerden biri oldu...keşke hep böyle olsa...
Barış Aygün
11-29-2007, 10:24
artık kendıne geldıgının acık kanıtıdır 4-5 haftadır performansı ust sevıyede...artık ona guvenım tam...umarım hep boyle devam eder...
Gökhan Özsoy
11-29-2007, 10:52
artık kendıne geldıgının acık kanıtıdır 4-5 haftadır performansı ust sevıyede...artık ona guvenım tam...umarım hep boyle devam eder...
delgado kendini bulmaya başladı artık daha iyi oynuyo her üst üstw iyi maçlar oynayailiyor artık..
Aylin Şengül
11-29-2007, 13:16
verdiği pas süperdi helal olsun..
böyle devam....
Hasret Ergül
11-30-2007, 08:38
Delgado tura inanıyor
Bobo’nun attığı galibiyet golünün mimarı olan Matias Delgado çarpıcı açıklamalarda bulundu. “Bir şansımız daha var” diyen Tangocu, “Evimizde Porto’ya haketmediğimiz bir şekilde kaybetmiştik. Ancak önümüzde altın değerinde fırsat var. Güçlü ve karakterli bir takım olduğumuzu Portekiz’de kanıtlayacağız” ifadesini kullandı.
tamm delgado inanıyorsa %50 bobo da inanırsa cıakrız :D:
Barış Aygün
11-30-2007, 12:09
takımda 5 kısı saglam oynasın bız portoyu evıre cevıre yıkarızz orda....zaten 5 kısı oynayınca otomatıkman oburlerıde ateslenır.....
çarşı_1903me
12-02-2007, 01:31
matiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiaaaaaaaaaaaaaasssssssssssss s delgadoooooooooo
matiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiaaaaaaaaaaaaaasssssssssssss s delgadoooooooooo
bu sene kalasını konuşturacak eminim sakatlık olmazsa inşallah
Barış Aygün
12-02-2007, 10:17
geldıgınden berı oynaması gereken oyun buydu allah bozmasın 5-6 mactır bır artan bır performansı var ama daha ıyısını yapabılecegını bılıyoruz....
Hasret Ergül
12-03-2007, 08:02
Tam senden vazgeçmişken tekrar bağladın kendine beni:) O videolarda izlediğim delgadoyu bekliyorum sabırsızlıkla....
Hüseyin Balcı
12-03-2007, 08:17
Başına taşmı düştü anlayamadım takım yatarken bukadar didinmesine alışık değilim ...son 10 dakika kala orta sahada bir top kaybetti adamlar 3 kişi hucuma kalktı o gol olsaydı bütün didinmelerinin üstüne sünger çekecekti olmadık anlardada çok gereksiz işler yapıyor...
Son zamanlar izlerken çok büyük haz duyuyorum sonuç olarak devam.
Hasret Ergül
12-03-2007, 08:27
Evet o son dakikadaki hatası bitirebilirdi kendisinin o maç boyunca olan çabasını neyseki olmadı...
Hasret Ergül
12-03-2007, 08:46
Delgado: "Henüz ligin başındayız"
Beşiktaş'ın Çaykur Rizespor maçında tek golünü atan Arjantinli futbolcu Delgado, rakipleri karşısında iyi oynadıklarını, ancak kazanamadıklarını söyledi.
Tamamıyla kazanmak için mücadele ettiklerini kaydeden Delgado, ''1-0'dan sonra bir şaşkınlık yaşadık. 1-1'lik skoru bulduk, ancak öne geçecek golü atamadık'' dedi.
Arjantinli futbolcu, şampiyonluk yarışında karamsar olunmaması gerektiğini ifade ederek, ''Önümüzde çok maç var. Geçen sezondan daha kötü durumda değiliz. Bu sezon daha iyiyiz diyebilirim. İyi oynuyoruz, henüz ligin başındayız'' diye konuştu. Beşiktaş'ın devre arasında göndereceği ve alacağı futbolcular konusundaki soruya Delgado, ''Şaşılacak birşey değil bu. Kimileri gider, kimileri gelir'' diye yanıt verdi.
Mehmet Erhan
12-03-2007, 11:06
delgado tamam...oldu...olayı bitirdi...bu çocuk bizim vazgeçilmez 10 numaramız olacak...3 maçtır çok iyi...hep böyle devam kartalım,DELgadom... ;)
Barış Kahraman
12-03-2007, 12:35
inşallah dahada iyi olacak.. basel dekinin yarısı kadar oynasa bu takım coşar..
Hasret Ergül
12-04-2007, 10:43
http://www.bjk.com.tr/tr/medya.php?rn=16053
Delgado Cola Turka ile Futbolcu Günlüğü’nde
Hatırlayacağınız gibi Arjantinli oyuncunun ismi gazete manşetlerini süslemeye başladığı zamanlar herkesi bir merak sarmıştı. İsviçre Ligi’nin Türkiye’de pek fazla takipçisi bulunmadığından, çoğu kimse Delgado hakkında fikir sahibi değildi ama yine de olumlu bakıyorlardı bu transfere. Sonuçta Basel ortanın üstünde bir takım, Delgado da Arjantinli; bu iki referans taraftarlarımızın içini rahatlatıyordu. Sonraki dönemde ise Delgado’nun kim olduğunu yavaş ayavaş gördük. Takımın beyin pozisyonunda görev yapan oyuncumuz, geçen yıl Beşiktaş formasıyla çıktığı ilk maçında Galatasaray’a karşı Süper Kupa Finali’nde mükemmel bir oyun ortaya koymuş ve izleyenler de rahat bir nefes almıştı. O maçta nazar mı değdi ne oldu bilmiyoruz ama uzun bir süre Delgado basın tarafından acımasızca eleştirildi. Geçen yıl Delgado’dan çok üst düzey bir performans beklendi, o da beklentileri tam olarak karşılayamadı belki ama, yine de etkili olduğunu söyleyebiliriz…
Bu yıla da geçen sezona başladığı gibi müthiş bir giriş yaptı. Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarında hırsını Zürih’ten çıkartan futbolcumuz, attığı gollerle Takımımız’ın Şampiyonlar Ligi’ne girmesinde büyük pay sahibi oldu. Delgado ayrıca, grup maçlarında da Siyah Beyazlılarımız’ı sırtlayan isimler arasına girdi. Şampiyonlar Ligi hali hazırda sıcak bir gündem; ama madem girişi performansından yaptık, bizim de aklımıza takılan geçen sezon ile bu sezonu aradan çıkartalım önce...
“Geçen sezon ile bu yılı kıyasladığımız zaman siyah ve beyaz gibi net bir ayrımdan söz edemeyiz bana göre. Geçen sezon bir uyum dönemi vardı. Sonuçta farklı bir ülkeden geldim ve bambaşka bir futbol kültürüne ayak uydurmaya çalışıyordum. İsviçre Ligi, Türkiye’ye benzer bir lig değil. Bir sürü farklılıklar var. Geçen seneki eleştirilen performansımın temel sebeplerinden birisi bu. Ayrıca yüzde yüz adapte olamamıştım. Bütün bunların yanında bazı küçük sorunlar da eklenince beklentileri karşılamakta güçlük çektim. Bu seneki performansıma gelince; öncelikle hocamın beni oynattığı pozisyon çok önemli. Her zaman oynadığım ve alışık olduğum bir bölgede görev yapıyorum. Teknik Direktörümüz beni sürekli ileri çıkmam için yönlendiriyor ve bana güven veriyor. Ben ofansif bir oyuncuyum ve hücuma yönelik misyon yüklendiğim zaman daha etkili bir hale geliyorum. Bu durumda daha iyi bir performans ortaya çıkıyor.”
Beklenen Delgado ortaya çıkıyor yani?
“Bu Delgado’yu ben de bekliyordum zaten…”
Delgado’nun İsviçre Ligi ile Türkiye Ligi’ni kıyaslaması bizim de aklımıza Arjantin gibi bir futbol iklimini getiriyor. Peki bu üç bölgenin futbolu ne gibi farklılıklar arz ediyor?
“Genel hatlarıyla baktığımız zaman Arjantin futboluyla Türk futbolu arasında çok büyük bir benzerlik var; iki ülkede de futbol fazlasıyla seviliyor. İsviçre ise bunun tamamen dışında kalan bir ülke. Bu iki ülkede futbol ne kadar ateşliyse, orada o kadar soğuk. Arkadaşlarınızı antrenmandan antrenmana görüyorsunuz. Dışarıda hiçbir arkadaşlık bağınız yok. Ben Basel’de oynarken sadece Arjantinliler’den oluşan bir grubumuz vardı. Bu tamamen geleneksel bir durum, insanların geleneklerinden kaynaklanıyor. Ama Türkiye’de böyle değil. Burası aynen Arjantin gibi; çocukluğumda yaşadıklarımı burada da görüyorum. Burada saha içindeki şakalarımız bile Arjantin’de olduğu gibi. Yaşayış tarzımız bile aynı.”
Türkiye’de olmaktan memnunsun yani…
“Ben başından beri söyledim zaten, Türkiye’de olmaktan çok mutluyum. Çünkü geleneklerimiz ve yaşam tarzımız birbirine çok benziyor. Buradaki sosyal hayat benim için farklı değil. Sadece futbolda bazı farklılar var.”
Marsilya maçında durum 1-1 iken herkes maçın gittiğini, Beşiktaşımız’ın Avrupa’ya havlu attığını düşünüyordu ama Delgado ve Bobo ikilisi devreye girdi. Bu iki genç ismin ortaklığında atılan golle birlikte hepimizin gruptan çıkma umutları iyice yükseldi. Herşey Portekiz’deki maça kaldı. Siyah Beyazlılarımız, Marsilya karşısında ilk yarı oynadığı atak futbolu ikinci yarı unutmuş ve tamamen geriye yaslanmıştı. Böyle olunca da Marsilya dalga dalga kalemize doğru gelmeye başladı. Ataklarının birisinde de golü buldu… Modern futbol savunmaya kapanan takımları mağlubiyete mecbur ediyor. Bu kağıt üstünde bir kural olmasa da futbol sahalarında bunun binlerce örneği var. Merak ettiğimiz şu; taktiksel bir planla mı geriye kapanıldı yoksa içgüdüsel unsurlar mı devreye girdi?
“1-0 önde olduğumuz bir maçtı. Zaten bir önceki maçta Liverpool’a mağlup olmuştuk. Marsilya maçında bizden başka kimse maçı kazanacağımıza inanmıyor; ama siz o anda öndesiniz ve 3 puan alacaksınız. Bu durumda insanın aklına İngiltere’deki maç geliyor. Hal böyle olunca da gayri ihtiyari geri çekildik ve skoru korumaya çalıştık. Açıkçası biz skoru korumaya çalıştık. Kimse bize böyle bir şey yapın diye söylemedi. Biz kendi içimizden gelerek bunu yaptık. Marsilya golü atınca uyandık, kendimize geldik. Zaten golden sonra çok fazla ileriye çıktık ve bu sefer Marsilya kontratak yapmaya başladı.”
Şampiyonlar Ligi’nde grubumuzun durumu belli. Dört takımın da gruptan çıkma ihtimali var. Beşiktaşımız’ın ise tek bir şansı var. Portekiz’deki maçı ya kazanacak ya da kazanacak. Galibiyetin haricindeki her sonuç Avrupa’ya veda ettiriyor. Bu takım inandığı zaman neleri başarabileceğini daha önce çok kere gösterdi. Delgado da bizim gibi düşünüyor ve Porto karşısında bir galibiyet bekliyor.
“Şampiyonlar Ligi’nde grubumuzdaki en genç takımız. Ben de dahil bir çok oyuncumuz ilk kez Şampiyonlar Ligi tecrübesi yaşıyor. Gruptaki diğer takımlara baktığımız zaman bizden daha güçlü olduklarını siz de görebilirsiniz. Fakat bizim genç bir takım olmamız hiç beklenmedik sonuçları ortaya çıkardı. Buraya kadar gelmemizi kimse beklemiyordu. Bu kadarını yaptıktan sonra devamını da başarabilecek gücümüz olduğunu gösterdik. Daha önce yaptıklarımızın aynısını tekrarlayarak buradan çıkabiliriz.”
Bir de gruptaki diğer maç var…
“Liverpool kazanır bence.”
Liverpool demişken, 8-0’lık sonuç üzerine de biraz konuştuk. O günü tamamen şanssızlığa bağlıyor Delgado:
“Liverpool ile iki maç yaptık. Birisi zaferdi öbürü hezimetti. Şimdi şöyle düşünmek lazım; iki maçı da aynı takım oynuyor. Biz Liverpool ile aynı maçı 10 kere oynasak böyle bir sonuç ortaya çıkmaz. O gün sahada yapmak istediklerimizin hiçbiri olmuyordu. Bizim olmuyordu ama onların her istediği de gerçekleşti. Aslında Liverpool o gün takım olarak kötü bir takımdı ama bireysel olarak çok şanslıydı. Zaten yediğimiz ilk goller tamamen şans eseri bizden birine çarpıyor adamların önüne düşüyor gol oluyor, sırtına çarpan top içeri giriyor. Tekrar söylüyorum biz Liverpool ile İngiltere’de 10 kere daha oynasak aynı sonuç ortaya çıkmaz. Bizim Takımımız güçlü bir takım. Zaten Marsilya maçında da kötü bir ekip olmadığımızı gösterdik.”
Etkiledi mi seni 8-0’lık mağlubiyet?
“Çok derinden etkiledi ama unutmalıyız.”
Delgado’nun Teknik Direktörümüz Ertuğrul Sağlam ile gerginlik yaşadığı konuşulmuştu bir ara. Oyundan çıkartılan oyuncumuz hocasına gücenmiş olacak ki böyle bir şey yaşanmıştı. İkilinin arasının kötü olduğuna dair bir çok haber okumuştuk. Delgado’nun “Ertuğrul hocayı nasıl buluyorsun?” sorusuna verdiği cevap sanırım gerekli adreslere de cevabını verir.
“Çok zor olmayan, özellikle anlaması zor olmayan bir hoca. Çünkü dünyada çok zor anlaşılan antrenörler var. Sizden dünyanın öbür tarafından bir şey alıp getirmenizi isteyen ya da kimsenin istemediği şeyleri isteyen birisi değil. Normal, standart şeyleri istiyor bizden. Bize yaklaşımı güzel. Kendisi ne kadar bize bazı şeyleri anlatmaya çalışsa da bazen istemeden onun yaptırmak istediklerini yapamıyoruz. Futbolcu sahada hiçbir zaman hocası ile oynamıyor. Biz hocamıza bağlı kalarak kendi istediğimizi yapıyoruz saha içinde. Ama bazen yapamıyorsunuz. Alınan olumsuz bir sonucun ardından doğrudan hocamıza saldırılıyor. Bu doğru değil.”
Sezonluk hedeflerin var mı? Şu kadar gol atacağım, bu kadar asist yapacağım gibi.
“Hayır yok. Benim için kaç gol attığımın ya da ne kadar asist yaptığımın önemi yok. Önemli olan takımın kazanması. Belki tam anlamıyla forvette oynasam, bu kadar gol atarsam benim için iyi olur diye planlar yapardım; ama ben her ‘maça takım arkadaşlarıma daha fazla yardım edeceğim, hiç koşmadığım kadar koşacağım’ diye çıkıyorum.”
Türkçe öğrenmeyi düşünüyor musun?
“Tercümanım Ali Kalaylıoğlu’nun saha içinde kullanmam için verdiği kelimeleri öğreniyorum. Türkçe’yi öğrenmem lazım zaten.”
En çok hangi kelimeler hoşuna gidiyor?
“Çabuk ve Pas.”
Arjantin, Latin Amerika’nın Brezilya ile birlikte futboldaki lokomotifi konumunda. Bir çok efsane ismin ülkesi. Bu kadar fazla meşhur futbolcu varken ve adı pekçok skandalla anılmışken, neden hala Maradona’yı daha çok seviyorlar diye düşünüyorduk. Delgado, bu merakımızı giderdi:
“Maradona dünyada futbol devrimi yapmış birisi. Onu karşılaştırabileceğiniz birisi yok ki başkasını da onun kadar sevelim. Orta sahayı, defansı, kaleciyi çalımlayıp gol atan kaç tane adam tanıyorsunuz? Kötü tarafları da var; mesela eliyle gol atıp şampiyonluk kazandıran bir adam. Bu hareketini ne 70 bin kişi görüyor, ne hakem, ne de kameralar yakalayabiliyor. Bugün halen daha bu adam bunu nasıl yaptı diye analizini yapıyorlar. İtalya’da yaptıkları da ortada. Napoli gibi sıradan bir takımı şampiyonluklarla tanıştırdı. İtalyanları bile Arjantinli yaptı tek başına.”
Arjantin de futbola aşık Türkiye de. Arjantin’de neredeyse her takımın çok fazla ateşli taraftarı var. Türkiye’de ise o işi Beşiktaş tribünleri görüyor. Beşiktaşlılık herkese nasip olmadığı gibi Beşiktaş taraftarlarını arkasına alıp oynamak da her futbolcuya nasip değil. Peki futbolun beşiği Arjantin’in taraftarları mı daha ateşli, yoksa Beşiktaş taraftarı mı?
“Arjantinlilerle Beşiktaş taraftarları arasında bir fark göremiyorum; futbol sevgisi açısından bence aynılar. Şu bir gerçek ki ben Beşiktaş taraftarını başka bir yerde görmedim. Taraftarlarımızın çok özel olduklarını düşünüyorum. Dediğim gibi, başka bir yerde de görmedim zaten.”
Futbol dışında nelerle uğraşıyorsun?
“Biz futbolcuların çok fazla renkli hayatı yok; özellikle yabancı futbolcuların. Hayatımız çok monoton geçiyor. Antrenmanlardan arta kalan vaktimi eşim ve çocuğum ile geçiriyorum. İki üç tane de arkadaşım var sürekli onlarla birlikteyiz. Yemek için de çok fazla dışarı çıkmıyoruz, genelde evdeyiz. Oğlum Nicholas’ın en çok sevdiği iş parka gitmek. Onunla birlikte parka çıkıyoruz, birlikte oynuyoruz.”
Hasret Ergül
12-04-2007, 10:43
Tello ve Higuain’in takıma katılması seni nasıl etkiledi?
“Onların gelmesi tabiî ki birçok şeyi fark değiştirdi. Ailece de görüşüyoruz, zaten aynı bölgede yaşıyoruz. Geçen sene burada bana yardımcı olan Ricardinho, Nobre, Bobo vardı; onların hakkını vermek lazım. İlk geldiğimde çok yardımcı oldular, buraya onların sayesinde alıştım. Ama kendi ülkenizden kendi lisanınızdan biriyle birlikte olmak, aynı dili konuşmak sizi daha fazla rahatlatıyor. Antrenmanlarda, özellikle kampta kaldığınız zaman daha fazla konuşabileceğiniz insanlar var. Bu büyük bir avantaj. Hakkını vermek gerekir; Türk arkadaşlarım da bana çok yardımcı olmaya çalıştılar ve alışmam için ellerinden geleni yaptılar. “Nasılsın”, “Ne yapıyorsun” diye ilgileniyorlar ama bu bir yere kadar oluyor. Bir yer var ki orada tıkanıp kalıyorsunuz. Dil sorunu çıkıyor ortaya bu sefer, orayı bir türlü aşamıyorsunuz.”
Ve bu sıcak sohbetimizin finalinde Delgado’nun unutamadığı hatıralarını dinliyoruz…
“Havaalanına indiğim zamanı unutamam. Ben sadece arabaya binip otele gideceğimizi düşünüyordum. Karşılama olacağını bilsem saçımı falan yapar, adam gibi giyinirdim. O gün çok büyük bir kalabalık vardı. Çok duygulandım. Bunu ölene kadar unutamam.
Bir de Zürih maçları var. Ortada henüz gol yok ama bütün taraftarlar adımı bağırıyor. İnanılmaz bir şeydi benim için. Bana güvenen insanları o gün mahçup etmediğim için çok mutluyum.
Arjantin Milli Takımı’nda oynayamayacağımı biliyorum. Arjantin formasıyla Dünya Kupası’nda oynamayı çok isterdim ama böyle bir şeyin olacağını tahmin etmiyorum. Bunun için benim en büyük hayalim Şampiyonlar Ligi’nde Avrupa’nın büyük kulüplerine karşı oynamaktı. Orta yuvarlakta Şampiyonlar Ligi bayrağının sallanması ve Şampiyonlar Ligi marşını sahada diziliyken dinlemek en büyük hayalimdi. Bunlar gerçekleşti ve bunları unutacağımı düşünmüyorum.”
Gökhan Özsoy
12-08-2007, 16:25
Coşuyor, coşturuyor!
Arjantinli yıldızımız Delgado, son iki maçta resmen coştu
Beşiktaşımız'ın Arjantinli oyuncusu Matias Delgado, son haftalarda ortaya koyduğu performansla kendisinden büyük beklenti içinde olan camiayı sevindirdi. 2006-07 sezonu başında sponsor desteğiyle büyük sansasyon yaratarak İsviçre'nin Basel takımından Beşiktaş'a transfer olan Delgado, geçen sezona göre bu yıl daha iyi bir performans ortaya koydu. Geçen sezon siyah-beyazlı formayla toplam 6 gol atan Delgado, bu sezonun henüz ilk yarısı tamamlanmadan 6 gole ulaştı. Delgado, 2006-07 sezonunda ligde 4 gol atarken, Fortis Türkiye Kupası'nda rakip filelere 2 gol bıraktı. Arjantinli oyuncu, Beşiktaş'ın mücadele ettiği UEFA Kupası'nda ise gol atma başarısı gösteremedi.
-BU SEZON AÇILDI-
Geçen sezon camianın beklentilerini yeterince yerine getiremeyen Arjantinli yıldız, bu sezon ise asistleri ve golleriyle kalitesini göstermeye başladı.
Beşiktaş forması altında oynadığı maçlarda güzel hareketleriyle de taraftarların beğenisini kazanan Delgado, ligde takımına 3 gol kazandırdı. Siyah-beyazlı ekip, ligde Delgado'nun attığı maçlarda 2 galibiyet, 1 beraberlik alırken, 7 puan topladı.
Delgado, Beşiktaş'ın Avrupa'da yaptığı maçlarda ise yine 3 gol attı. Siyah-beyazlı takımın Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda İsviçre'nin Zürih takımıyla oynadığı iki maçta toplam 3 gol atan genç oyuncu, takımının Şampiyonlar Ligi'nde yer almasında büyük pay sahibi oldu.
Beşiktaş, Delgado'nun skora katkı yaptığı bu iki maçta 1 beraberlik ve 1 galibiyet aldı.
-SON İKİ MAÇTA COŞTU-
Delgado, özellikle Beşiktaş'ın yaptığı son iki maçta attığı gollerle coştu.
Siyah-beyazlı ekibin Turkcell Süper Lig'de yaptığı iki karşılaşmada attığı iki golün altında Delgado'nun imzası bulunurken, Beşiktaş bu maçlarda 4 puan topladı.
Arjantinli oyuncu, son olarak Bursaspor deplasmanında takımının tek golünü atarak galibiyete büyük katkı yaptı.
-DELGADO'NUN BU SEZONKİ GOLLERİ-
Beşiktaş'ın Arjantinli oyuncusu Delgado'nun bu sezon gol attığı maçlar şöyle:
Turkcell Süper Lig:
9. Hafta Trabzonspor-Beşiktaş......: 2 - 3 (1 Gol)
14. Hafta Beşiktaş-Çaykur Rizespor.: 1 - 1 (1 Gol)
15. Hafta Bursaspor-Beşiktaş.......: 0 - 1 (1 Gol)
Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme:
Zürih (İsviçre)-Beşiktaş...........: 1 - 1 (1 Gol)
Beşiktaş-Zürih......................: 2 - 0 (2 Gol)
Hasret Ergül
12-09-2007, 11:03
Bursa kahramanı Matias Delgado konuşuyor: 'Olayı fazla büyütmeyelim, futbol bir takım oyunu...'
Artık çok farklı...
Geldiği günden bu yana bir türlü bekleneni verememişti Matias Delgado... 5 milyon Euro’luk bonservisi futbolunu hep gölgelemişti. Geçen yıl hayal kırıklığı yaratan Tangocu, bu sezona bambaşka bir kimlikle başladı. Sezon ilerledikçe gerçek performansını sergilemeye başlayan Arjantinli futbolcu, Marsilya karşılaşmasında asistiyle zaferin mimarı oldu. Rizespor ve Bursaspor karşılaşmalarında da rakip fileleri havalandırıp Kartal’ı uçurdu.
‘Sorunlar geride kaldı’
Performansından memnun olduğunu söyleyen Arjantinli futbolcu, “Ben bir Ronaldo, Zidane değilim. Tek başıma ne maç kazandırabilirim, ne de kupa kazandırabilirim. Attığım golleri, asistleri büyütmeye gerek yok. Futbol bir takım oyunu. Basel’e transfer olduğumda da ilk dönemde sıkıntı yaşamıştım. Sakatlıklar Beşiktaş’a uyum sürecimi uzattı. Ancak artık tüm sıkıntılar geride kaldı. İlk yılımda olmadı ancak bu sezon çifte kupa kazandırmak istiyorum” dedi.
Gökhan Özsoy
12-09-2007, 11:48
Bursa kahramanı Matias Delgado konuşuyor: 'Olayı fazla büyütmeyelim, futbol bir takım oyunu...'
çokta alçak gönüllü:D
Mehmet Erhan
12-09-2007, 11:52
çokta alçak gönüllü:D
takım oyununa kendini vermeye başladı...aslında önceden olmuyordu o dediği...ama bu defa kendiside bunu anladı...ve başarıda kendiliğinden gelmeye başladı...kendi kafa yapısına uygun 3-4 adam daha bulsa tamam bu iş...yeterki istesinler...
Hasret Ergül
12-16-2007, 22:06
Sen bitanesin bu akşamda çok iyiydin :bagir:
Barış Aygün
12-16-2007, 22:55
DESTAN YAZIYOR RESMEN :bagir:
Arda Hatipoğlu
12-17-2007, 02:37
cok toparlandı delgado ıns 2. yarıdada bu performansını gosterırde sampıyonluga ulasırız
Bülent Girgin
12-17-2007, 07:20
baselde oynadiginin %60 ini oynuyor besiktasta, yanindaki adamlar ona uyabilseler dahada iyi oynar.
Mehmet Erhan
12-17-2007, 10:47
dün attığı golle hem gözlerimizin pasını sildi hemde 2 yıl önce uefada m'boroya attığı golün kopyasını gördük bi anda...bu adam bizim yeni 10 numaramız olduğunu gösterdi...helal olsun... :bagir:
Barış Aygün
12-17-2007, 12:41
baselde oynadiginin %60 ini oynuyor besiktasta, yanindaki adamlar ona uyabilseler dahada iyi oynar. alınacak ıyı bır santrafor ıle delgado %90 kapasıtesını artırabılır...cunku onu anlayan bır forvetımız daha yok bobo dısında...o da bu aralar performans dusuklugu yasıyor...
Hasret Ergül
12-17-2007, 12:43
Çok sabrettik ve sabrettiğmize değdi!!!
Barış Aygün
12-17-2007, 12:44
Çok sabrettik ve sabrettiğmize değdi!!! sımıd aynıu sabrıda ertugrul hocaya gostermek lazım degıl mı hasret :D
Hasret Ergül
12-17-2007, 12:46
Okadar sabredebilirmiyiz bilmem ama en azından bu sezon sonuna kadar kalmalı...
Barış Aygün
12-17-2007, 12:48
bana sorarsan onumuzdekı sezonda sans verılmelı...bana sorarsan ona gelene kadar cok kısı var gıtmesı gereken...basta yonetım ve topcula sorumlu basarısızlıktan...sonucta kadroyu ne kadar yalnıs kursada futbolcular mucadele etmek zorunda....bır burak ıbrahım akın v.s...adamlar sahaya cıkıyor oynamıyor hoca ne yapsın..kosmak ıstmıyorlar...
Hasret Ergül
12-17-2007, 12:53
Haklısın.. Neyse konuyu dağıtmayalım Delgado için söylenecek çok şey var daha:)
Hasret Ergül
12-17-2007, 14:02
"Beşiktaş için oynuyorum"
Arjantinli oyuncu Delgado ise sadece kendisinin yükselen performansının olmadığını, takım olarak iyi oynamaya başladıklarını ifade etti. ''Sadece kendim için değil Beşiktaş için oynuyorum'' diyen Delgado, son haftalardaki iyi futbolun nedeninin sorulması üzerine, ''Tek değişen şey, benim oynadığım pozisyon. Oynamak istediğim pozisyonda görev alıyorum'' diye yanıtladı.
Ankaragücü kalecisi Serkan ise Beşiktaş'ın ilk yarı pozisyon bulmadan 2 gol attığını iddia ederek, Delgado'nun golüyle ilgili olarak da, ''Delgado topa iyi vurdu. Zeminin de azizliği vardı. Ben de hata yapmış olabilirim'' dedi.
Aylin Şengül
12-17-2007, 17:31
çok iyi gidiyor daha iyide olucak bence şimdi yollamak olmaz..
muwelonski
12-20-2007, 15:07
Toparlamaya başladı hatta süper olmaya başladı....
Sanırım Ülker çikolataları yemeyede başlayanlar olmuştur:)
Hasret Ergül
12-24-2007, 14:06
http://www.youtube.com/watch?v=Zl5cgsyLBIc&eurl=http://forum.forzabesiktas.com/viewtopic.php?t=23910
Nihal Aslan
12-24-2007, 14:16
bıraz daha zamn tanınırsa tam bır besıktaslı olucak ii gidior futbolcularımızın hepsınde ufakda olsa bır deısım var bırbırlerını anlamaya basladıkca hersey yoluna gırecek ınandık cocuklar bızler ınandık
Barış Aygün
12-26-2007, 20:19
2-3 yıl daha kalsa bızde off off neler olur neler... :danss: :danss:
Savaş Aygün
12-26-2007, 21:09
ilk başta kendini gösterememişti...işte asıl delgado şimdi ki delgado...
Hasret Ergül
01-03-2008, 12:36
http://www.youtube.com/watch?v=cjN97J6s-cc&eurl=http://forum.forzabesiktas.com/viewtopic.php?t=24587
Hasret Ergül
01-19-2008, 21:45
Attığın golde yine farkını gösterdin...
Bülent Girgin
01-19-2008, 21:52
rize maçinda attigi golün benzeriydi ama bugünkü gol gerçekten yilin golü olmaya aday olabilir :oley:
Barış Aygün
01-19-2008, 22:24
efsanesın matıas....:bagir:
Bülent Girgin
01-19-2008, 22:54
bi 15 sene sonra izleriz artık bunun gollerini....ben olsam bir dakika tutmam...resmen alimizde patladı bu adam...elin alex i lincoln ü goller atarken bizimkisi ayakta duramıyor.....yazık verilen heba edilen 5 milyon dolara yazık...
bizim tabirimizle su damlası lazım değil bize bugün harika yarın ne yapacağı meçhul topçu kalitesini tartışmıyorum ama istikrarı yok onun ipiyle kuyuya inemeyiz şimdi değil ama yeni sezonda alternatif bulmalıyız.
hala ayni sekildemi düsünüyorsunuz delgado hakkinda?
Kemal Arıcıoğlu
01-19-2008, 23:09
hala ayni sekildemi düsünüyorsunuz delgado hakkinda?
bülent abi bu adam fenere gol atmadıkça düşüncelerimde hiçbir değişiklik olmayacak buna emin olabilirsin
Gökhan Özsoy
01-20-2008, 08:53
dun gerçekten çok güzel bir gol attı bence yararlı oluyo takıma..
H.Hüseyin Uluçay
01-20-2008, 10:07
bu sene takımı gerçekten beğenioyurm delgado hem klası hemde attığı ara paslar ve golleriyle gerçekten yararlı.. bööle devam delgadoo
Erkan Korkmaz
01-20-2008, 15:33
Şuan Delgado takıma yararlı değil diyenler art niyetli kişilerdir, tello ile birlikte sırtlıyor adam takımı... Geçen sene için matmazel dıyorlardı çıt kırıldım yapısı için doğrudur ama adam bu sezon kalıtesını ispatladı, dun attığı gol olsun Ç.Rizeye attığı gol olsun herkesin atabıleceği goller değil...
Emre Dikdoğmus
02-03-2008, 15:33
sana sölenecek söz bulamıorummuhtesemsin.sen bizin JÖN ümüzsün matias delgado FENERi DELgado
Sercan Kandemir
02-03-2008, 16:14
cok iyi futbolcu. Sert sutlari var plaseside, ama tam 10 numara oyuncu degil diye düsünüyorum saglamin oynatdigi gibi forvet arkasinda iyi isler yapiyor
Gökhan Özsoy
02-04-2008, 15:55
"Kayserispor'u devireceğiz"
Sakatlığı nedeniyle Çaykur Rizespor maçı kadrosuna alınmayan Matias Delgado, taraftarlara mesaj gönderdi. Kayserispor karşısında zorlu bir sınav vereceklerini dile getiren Arjantinli yıldız, “İlk yarıdaki maçta İnönü’de rakibimizle berabere kalmıştık. Ancak şimdi çok daha iyi bir takımız. Deplasmanda da olsa, Kayserispor’u devireceğimize inanıyorum. Farklı bir oyun sergileyip 3 puanı alan taraf olacağız” ifadesini kullandı.
Mehmet Erhan
02-07-2008, 12:07
Delgado ayrılmak mı istiyor?
Beşiktaşımızın, Basel'den transfer ettiği Matias Delgado'nun sezon sonunda İspanya'ya gitmek istediği iddia edildi. Milliyet Gazetesi'nin 7 Şubat tarihli haberine göre, Siyah-beyazlı kulüp ile bir yıllık daha mukavelesi olmasına rağmen, Arjantinli futbolcunun kendisine gelen teklifleri değerlendirerek Beşiktaş'tan ayrılmak istediği vurgulandı.
İspanya'dan Atletico Madrid, Fransa'dan PSG ve İtalya'dan bazı kulüplerin ilgi alanında olan Delgado'nun, Arjantin Milli Takımı'na gitmek istemesi nedeniyle tercih edeceği belirtildi. Ülker tarafından 5 milyon euro bedelle transfer edilerek Beşiktaş'a üç yıllığına verilen Delgado'nun, sezon sonunda siyah-beyazlı yönetimle görüşeceği ve gitmek için izin isteyeceği vurgulandı.
İspanya Ligi'nin, Arjantin'de her hafta naklen yayınlanması nedeniyle, Delgado'nun, Atletico Madrid'e gitmeye daha sıcak baktığı vurgulandı. Tigana'nın ısrarlarıyla Beşiktaş'a gelmeyi kabul eden Arjantinli futbolcunun yakın çevresine, siyah - beyazlı kulüpte misyonunu tamamladığını artık kariyeri için ayrılmak istediğini söylediği öğrenildi.
Matias Delgado'nun sezon sonunda Beşiktaş'tan ayrılamaması durumunda mukavelesinin bitmesini bekleyerek önümüzdeki sezon sonu İspanya'ya gideceği vurgulandı. Mukavelesini uzatmayacağını söyleyen Arjantinli oyuncu için Avrupa'dan bazı kulüplerin 7-8 milyon euroyu gözden çıkarabileceği belirtildi.
Kaynak: Milliyet
07.02.2008
adamım çıkışa geçti hemen başladılar çirkefliğe adi herifler...KOLPA BASIN, İŞİNİZE BAKIN... :@
Volkan Kaya
02-07-2008, 14:21
kaynak mıllıyetse ınanmayın yaa
Anıl Mungan
02-18-2008, 17:32
hep patlama yapmasını bekledik sonunda bu sezon patladı mükemmel oynuyor
Barış Kahraman
03-07-2008, 21:23
ah delgado ah saçımızı başımızı yoldurdun.. allahtan aldık gençler maçını yoksa..
Arda Hatipoğlu
03-07-2008, 21:30
ben bu macda hıc begenmedım delgadoyu ertugrul nasıl dayandıda cıkarmadı anlamıs degılım
Barış Aygün
03-08-2008, 14:07
ben bu macda hıc begenmedım delgadoyu ertugrul nasıl dayandıda cıkarmadı anlamıs degılım
bakıye bu kadar dayanmasına ne dıyeceksın....delgado yıne bır hareket yapar pozısyon olur ya bakı..
Savaş Aygün
03-08-2008, 20:07
sahanın bozuk olması en büyük faktördü...ayrıca dikkat ettiyseniz delgado topları kaybettiği zamanlar fantezi uğruna kaybediyor...estetik futbol oynamayı seven bi oyuncu...
Barış Aygün
03-08-2008, 20:19
sahanın bozuk olması en büyük faktördü...ayrıca dikkat ettiyseniz delgado topları kaybettiği zamanlar fantezi uğruna kaybediyor...estetik futbol oynamayı seven bi oyuncu...
fantezı duzgun sahada yapılır..patates tarlasında hele kı rısklı haftalrda boyle hareketler cok yalnıs...
Adnan Direnç
03-13-2008, 09:19
sözleşmesi bu sezon bitiyor delgadonun :S
bitiyorsa masaya kiminle oturucaz ülker lemi ?
Ayşegül Alparslan
03-13-2008, 10:56
sözleşmesi bu sezon bitiyor delgadonun :S
bitiyorsa masaya kiminle oturucaz ülker lemi ? aa adnan senin haberin yokmu ülker bana devretti bütün haklarını :D varya yönetim eğer salakça bişey yaparda delgadoyu takımda tutamazsa bilmiyorum yani şimdiden ağzımı bozmayayım :)
Mehmet Erhan
03-17-2008, 17:54
attığı frikik golü sadece onun klasındaki bi futbolcunun atabileceği bi goldü...yaptığı asistte çok güzeldi...maçta sahanın en iyi 3 isminden biriydi DELgado...biraz daha becerikli ve şanslı olsa hat-trick yapabilirdi dün...ama olsun,fark etmez...görevini fazlasıyla yaptı zaten...ayağına sağlık DELgado...darısı fener maçına inşallah...
Bülent Girgin
03-17-2008, 20:03
aa adnan senin haberin yokmu ülker bana devretti bütün haklarını :D varya yönetim eğer salakça bişey yaparda delgadoyu takımda tutamazsa bilmiyorum yani şimdiden ağzımı bozmayayım :)
yönetime söyleyeceklerini fener maçina sakla :D
Mehmet Erhan
03-24-2008, 05:36
Delgado'nun peşindeler!
Arjantinli futbolcumuz Delgado bu yıl gösterdiği performansla Avrupa takımlarının gözdesi oldu.
Siyah-Beyazlı futbolcumuza İspanya’dan sonra İngiltere Premier Lig kulüplerinden de teklifler gelmeye başladı. İngiliz basınında yer alan haberlere göre, Tuncay Şanlı’nın da formasını giydiği, Middlesbroguh ile Arsenal ve Everton, Arjantinli futbolcumuz için 5 milyon paund (Yaklaşık 7.5 milyon euro) bonservis bedelini gözden çıkardı.
Bonservis hakları Ülker grubuna ait olan 25 yaşındaki futbolcumuzun 1 yıllık daha sözleşmesinin bulunduğu fakat bunun engel teşkil etmeyeceği vurgulandı. Haberde, İspanyol takımları Villarreal ve Valencia’nın da Delgado’nun peşinde olduğu hatırlatıldı.
Kaynak: Akşam
24.03.2008
Sercan Kandemir
03-24-2008, 06:24
Delgado'nun peşindeler!
Arjantinli futbolcumuz Delgado bu yıl gösterdiği performansla Avrupa takımlarının gözdesi oldu.
Siyah-Beyazlı futbolcumuza İspanya’dan sonra İngiltere Premier Lig kulüplerinden de teklifler gelmeye başladı. İngiliz basınında yer alan haberlere göre, Tuncay Şanlı’nın da formasını giydiği, Middlesbroguh ile Arsenal ve Everton, Arjantinli futbolcumuz için 5 milyon paund (Yaklaşık 7.5 milyon euro) bonservis bedelini gözden çıkardı.
Bonservis hakları Ülker grubuna ait olan 25 yaşındaki futbolcumuzun 1 yıllık daha sözleşmesinin bulunduğu fakat bunun engel teşkil etmeyeceği vurgulandı. Haberde, İspanyol takımları Villarreal ve Valencia’nın da Delgado’nun peşinde olduğu hatırlatıldı.
Kaynak: Akşam
24.03.2008
gitmez ingiltereye üstelik onlarin vermis oldugu teklifler cok az.versin bi 15 miliyonu alsin futbolcuyu.Delgado kendiside demisti, suan besiktasta cok mutluyum ama bir gün ispanyada oynamak isterim, arjantinlilerin cogu ispanyayi hayal ediyor demisti bir gün oralarda oynuyacagim dedigi. Yani seneye kontrati bitiyor ya simdiden uzatacaksin ve seneye satacagin veya hic satmiyacaksin ölene kadar besiktasta oynar:D
Mehmet Erhan
06-10-2008, 13:51
Delgado daha iyi’
Hırvatistan Milli Takımı’nın orta sahasındaki genç beyni Luka Modric’in, önceki gün Avusturya karşısında gösterdiği performansına Genel Menajerimiz Sinan Engin’den eleştiri geldi.
Engin, “Dinamo Zagrep’in maçlarını seyrederken Luka Modric’i de izledik. Yetenek olarak iyi bir futbolcu fakat ilgilenmediğimiz halde fiyatını sorduğumuzda bize çok pahalı geldi. Tottenham, Modric’e 23 milyon euro verdi. Avusturya’ya karşı oynadıkları maçta herkes onun performansını gördü. Daha önce söylemiştim, şimdi de söylüyorum; Delgado, Modric’den daha üstün bir oyuncu” yorumunu yaptı.
Kaynak: Milliyet
10.06.2008
Erkan Korkmaz
06-10-2008, 19:27
her sene futbolunun üstüne birşeyler koyuyor geçen sezon geldiği ilk sezona göre daha iyiyidi eminimki bu sene daha iyi olacak...
Adnan Direnç
06-10-2008, 21:07
satın o zaman 23 milyon euro ya :D sen anladında ingilizler anlamadı topçudan :D
Mehmet Erhan
06-29-2008, 13:07
DELGADO YENİ SÖZLEŞMEYE SICAK
Beşiktaş'ın Arjantinli oyuncusu Delgado'nun yeni sözleşme teklifine sıcak bakmaya başladığı öğrenildi.
Beşiktaş Yönetimi'nin yeni bir sözleşme teklif ettiği Delgado'nun bu öneriye sıcak bakmaya başladığı öğrenildi. Bir süredir bu teklife cevap vermeyen Arjantinli futbolcunun eşiyle bir görüşme yaptıktan sonra Beşiktaş'la en kısa süre içinde masaya oturmayı düşündüğü belirlendi.
Bu Kez Başaracağız
Delgado, Beşiktaş'ta 3. sezonunu geçireceğini belirterek, "2 sezon içinde çok güzel anılarım oldu. Beni en çok üzen kaçan şampiyonluklar oldu. Bu sezon şeytanın bacağını kıracağımıza inanıyorum. Beşiktaş her kulvarda başa güreşecek bir takım" dedi.
Sercan Kandemir
06-29-2008, 14:11
ahh ilk sevindiren haber....cok sevindim ALDINIZMI INGILTERE LIGI. V-E-R-M-I-Y-O-R-U-Z!!!!!!!
Mehmet Erhan
07-09-2008, 07:18
DELGADO'NUN RİCASI
Bugüne kadar onlarca yabancı oyuncu gelip gitti. Matias Delgado bütün bunların içinde apayrı özellikte olan bir oyuncu. Genç yaşına rağmen tam bir profesyonel. Doğru bildiği her şeyi apaçık yüzüne karşı söylüyor. Düşünün bir kere, hocasının karşısına çıkıp, “Şurada bana göre yanlış yapıyoruz. Böyle olsa daha iyi olur” diyebiliyor. Ve doğal olarak karşı tepki görmüyor. Herkes çok iyi biliyor ki, Arjantinli sadece takımının kazanması adına savaş veriyor. Bunun için bildiği doğrulardan taviz vermiyor.
Sonra, bir söz mü verdi. Mesela randevulaştığı saatte hazır kıta bekliyor. Takım yense de, yenilse de, kendisine sorulan hiç bir soruyu karşılıksız bırakmıyor. Bunun gibi olumlu özellikleri saymakla bitmez. Ancak çok rahatsız. Hakkında çıkan transfer söylentilerinin camiada belirsizlik yarattığını öğrenmiş. Önceki gün bir ricada bulundu benden. “Lütfen, açıklayın. Transferle ilgili en küçük bir tasarrufum yok. Herkes bunu böyle bilsin. Daha önce İsviçre’de oynadım. Ancak burada mutluyum. Şu da bir gerçek; Arjantin Milli Takımı’na giden en kestirme yol İspanya’dan geçer. Fakat burada yapacağım daha çok iş var. Borcumu ödemeden ayrılma gibi bir düşünce içinde kesinlikle değilim. Bunu ancak kulüp isterse yapar ki, onlar da sözleşme uzatma teklifinde bulundular ve olumlu karşılık verdim. Tek hedefim takımın kaptanı olarak şampiyonluk kupasını kaldırmak.”
İşte Matias’ın Siyah-Beyazlılar’ı rahatlatacak ricası bu. Başta özellikle kişiliğinden bahsettim. O söylediğini yapan biri.
ORHAN YILDIRIM/FANATİK
Salim İnce
07-09-2008, 07:30
Bu haberde yalan haber yapan gazetecilere kapak oluştur.
Bülent Girgin
07-09-2008, 16:52
satsinlar bunuda ne yapacaklar böyle kaliteli futbolculari besiktasta?
Adnan Direnç
07-09-2008, 17:06
merak etme sezon sonunda bedavaya gidecek...
Erkan Korkmaz
07-09-2008, 18:50
İnşallah kalabildiği kadar kalır her sene futbolunun üstüne birşeyler ekledi eminimki bu sene geçen senelerden daha iyi olacak...
Barış Kahraman
07-22-2008, 11:40
Beşiktaşımızın iki gün önce sözleşmesini 2010-2011 sezonunun sonun kadar uzattığı Matias Delgado, Siyah Beyazlı takıma transfer olduğu ücreti de neredeyse ikiye katladı.
2006-2007 sezonunda İsviçre'nin Basel takımından 5 milyon Euro bonservis ve yıllık 1 milyon 250 bin Euro ücretle Beşiktaş gelen Arjantinli oyuncu, önümüzdeki üç sezon boyunca 2.1 milyon Euro ücret alacak. Matias Delgado gibi yetenekli bir oyuncu için bu ücret normal karşılanacak olsa da, futbolcuya ödenen bu miktar Beşiktaş tarihinde bir oyuncuya verilen en yüksek maaş olarak tarihe geçti. 1903 yılından bu yana Türk sporunun mihenk taşlarından biri olan Beşiktaş, 105 yıllık tarihinde ilk kez bir futbolcuya senelik yaklaşık 4 milyon YTL (4 trilyon TL) bedel ödeyecek. Bu rakama daha önce yaklaşan sadece üç oyucu oldu. Bu futbolculardan ilki 2003-2005 yılları arasında Beşiktaş forması giyen Antonio Zago'ydu. Brezilyalı futbolcu yıllık 1 milyon 750 bin Euro ücretle bu rakama en çok yaklaşan isim olmuştu. Zago ile aynı ücreti alan diğer bir futbolcu ise geçtiğimiz sezonun son haftalarında kadro dışı bırakılan, bu gelişmenin ardından da Katar'a transfer olan Ricardinho'ydu. Brezilyalı futbolcu da Beşiktaş'tan yıllık 1 milyon 750 bin Euro ücret almıştı. Ricardinho'dan önce ise 2004-2005 sezonunda Siyah Beyazlı formayı giyen John Carew de yüksek maaşlı futbolcular arasında yer almıştı. Norveçli futbolcu yıllık 1.6 Milyon Euro ücretle en çok yıllık ücret alan isimler arasına adını yazdırdı. Bir başka Brezilyalı oyuncu olan ve 2005 yılında Manchester United'dan Beşiktaş'a gelen 2007 yılında ise takımdan ayrılan Jose Kleberson'du. Siyah beyazlı kulüp Kleberson’a yıllık 1.4 milyon Euro ücret ödemişti.
Ayrıca 2005-2006 sezonu öncesi takımımıza transfer olan Gonzalvez Ailton ise yaklaşık 2 milyon Dolar yıllık ücretle en pahalı futbolcular arasına kendine yer buldu.
Beşiktaşımızın unutulmaz futbolcuları arasına giren Pascal Nouma ise kulübümüze transfer olduğu 2000-2001 sezonunda yıllık 1.1 milyon dolar karşılığında forma giymişti.
Nuray Kurt
07-22-2008, 15:38
baktım ama göremedim eger daha önce yazıldıysa beni affedin.delgado deyince aklıma ilk gelen şey aşagıda ki ropörtajı oluyor.iyi bir futbolcu olmasının yanında 10 numara bir insan benim gözümde.
Beşiktaş'ın Arjantinli futbolcusu Matias Emilio Delgado, tamamen futbola kanalize olmasının sebebinin ailesi olduğunu belirterek, ''Yoksa ben de o çevrede büyük bir suçlu, kanun dışı işler yapan bir adam olabilirdim'' dedi.
Delgado, Beşiktaş'ın resmi dergisinin Ocak ayı sayısında yer alan röportajında, futbol dışındaki konularla ilgili konuştu.
Çocukluk yıllarında Arjantin'de zor şartlar yaşandığını kaydeden Delgado, ''Burada kilit rol anne ve babama ait. Etrafınız ne kadar kötü olursa olsun bir yere kadar annenizin, babanızın istediği yolda yürüyebiliyorsunuz. Aklın ermeye başladığında da zaten tamamen kendi yolunu çiziyorsun. Benim tamamen futbola kanalize olmamın nedeni de kesinlikle annemin ve babamın bana verdiği terbiyedir. Yoksa ben de o çevrede büyük bir suçlu, kanun dışı işler yapan bir adam olabilirdim'' diye konuştu.
Arjantin'de geçmişteki zor dönemi anne ve babasının ağır bir şekilde yaşadığını ifade eden Delgado, ''İnsanlar evden çıkıyormuş ve bir daha geri gelmeyebiliyormuş. Nerede olduğundan, başına ne geldiğinden de kimsenin haberi olmuyormuş. Evet, ben küçükmüşüm, ama annemin babamın anlattıklarını dinleyince bile tüylerim diken diken oluyor. Gerçi diktatörlüksona ermişti, ama benim yaşadığım bölgede de sosyal sorunlardan dolayı sokağa çıkıp, bir daha geri dönmeme ihtimalin çok büyüktü. Çok tehlikeli bir bölgeydi'' şeklinde konuştu.
Delgado, Arjantin'in hiçbir zaman ekonomik olarak iyi durumda olmadığını belirterek, ''Öyle dönemler yaşadık ki, bir başbakanımız vardı 'adını söylemeyeceğim, çünkü uğursuzluk getiriyor', onun döneminde özellikle zenginler çok zengin, fakirler ise çok fakir oldular. Orta sınıf diye bir sınıf kalmadı. Evet ben de çok kötü bir mahallede yaşadım, ama annem böyle kötü konuştuğumu duysa çok kızar. Sonuçta bizim evimizde her zaman sıcak yemek vardı, kalorifer vardı, evimiz güzeldi. Ama etrafı çok kötüydü. Yani bütün mahalle kötü olduktan sonra senin evin iyi olsa ne olur, olmasa ne olur'' şeklinde konuştu.
Ekonomiden ve politikadan bu kadar derinlemesine bahsedecek kadar bilgiye sahip olmadığını dile getiren Delgado, ''Ama yüzeysel olarak düşündüğümüzde bile görebiliyoruz ki, bütün bunlar Amerika'nın o bölgedeki ekonomik politikası, başka bir şey değil. Ama oradaki ülkeler biraz uyanabilse, kendilerine gelse ve birleşerek borçlarını ödeyebilseler, Amerika zaten Amerika olamaz. Ama bu hiçbir zaman olmayacak. Çünkü oradaki bazı insanların da bu işine gelmiyor'' şeklinde konuştu.
KOLUNDAKİ DÖVMELER
Kolundaki dövmeyle ilgili bir soruya da Delgado, ''Kolumdaki dövmenin anlamı şu; Kızılderililer bir anlamda aşklarını kanıtlamak ya da göstermek için eşinin adını, baş harfini ya da benzer figürleri bant şeklinde taşıyorlarmış. Ben de eşim Laura'nın baş harfiyle beraber böyle bir bant dövmesi yaptırdım. Bu benim için evliliğin onayı gibi bir şey. Yüzüğü istediğiniz zaman çıkarabilirsiniz, ama dövme her zaman vücudunuzda oluyor. Kızılderililer'le ilgili de şunu diyebilirim; kesinlikle bizden çok daha iyi yaşamışlar. En azından bizim kadar materyalist insanlar değillerdi. Çok az şeye sahiptiler, ama çok mutlu insanlardı'' şeklinde yanıt verdi.
TARİHTEKİ EN ÖNEMLİ LİDER
''Senin gözünde tarihteki en önemli lider kim'' sorusunu ise Delgado, ''Günümüz liderlerine baktığımızda, açlığı önlemek ve barışı sağlamak için çalışanlar kaybediyorlar. Sadece ortalığı karıştırmak ve savaş çıkarmak için uğraşanlar kazanıyorlar. Hatalı bir şey de söylemek istemiyorum. Aklıma da şu anda kimse gelmiyor. Evet tarihte çok önemli isimler var, ama şu anda dünya çok kötü liderlerle yönetiliyor. Arjantin'e ilk ayak basan kişi bildiğiniz gibi İspanyol Kristof Kolomb. Geldiklerinde de yaptıkları ilk şey yerlileri yani Kızılderililer'i katletmek oldu. Arjantin'de kutlanan günlerden birisi de keşif günüdür. Herkes o gün neşeli kutlamalar yapar, ama ben tamamen buna karşıyım. Çünkü keşif gününde, birçok şeyin de yok olduğuna inanıyorum'' şeklinde yanıt verdi.
Barış Kahraman
07-25-2008, 11:41
‘Kaptanlık rüyamdı’
Delgado, sözleşmesini iki yıl daha uzatmanın kendisini çok mutlu ettiğini söyledi, “Kariyerimde bir gün kaptan olmak en büyük hayalimdi. Çok gururluyum” dedi
Kartal’ın parasına zam yaparak sözleşme uzattığı çiçeği burnunda kaptanı Matias Delgado, hayallerinin birer birer gerçekleştiğini dile getirdi.
Siyah - beyazlı takımda mukavele uzatarak kaldığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Arjantinli yıldız, “Kariyerimde oynadığım bir takımda kaptan olmak benim en büyük hayalimdi. Beşiktaş’ın kaptanı olduğum için çok gururluyum. Fakat ben bu takımın yıldızı değilim. Hiçbir zaman kendimi yıldız gibi görmedim. Yıldız olması gereken ben değil takımdır. Önemli olan takımın yıldızlığıdır” diye konuştu.
Yeni sezon için çekilen fikstürü de değerlendiren Delgado “Şampiyon olmak istiyorsak sadece ilk maçı değil son haftaya kadar olan bütün karşılaşmalardan sahadan başımız dik ayrılmalıyız” ifadelerini kullandı.
Emrah Ulutürk
07-25-2008, 16:17
bu sene sen oynama delgado o zmn yalan oluruzzz bırak kaptan ayaklarını
Bülent Girgin
07-29-2008, 09:08
http://www.fotomac.com.tr/2008/07/29/im/98153C705ED9BD40B2E5CF92b.jpg
''Para şampiyonluğa yardım eder, ancak kimin olacağına karar veremez. Takım olursanız kimse sizi yıkamaz''
Parayla şampiyonluk olmaz!..
Beşiktaş'ın kaptanı Matias Delgado, yeni sezon öncesi tüm gelişmeleri FOTOMAÇ'a değerlendirdi. Ezeli rakipleri F.Bahçe'nin şampiyonluğun en güçlü adayı olarak gösterilmesine katılmadığını belirten Arjantinli yıldız, "Carlos ve Güiza yıldız oyuncular. Hocaları da çok tecrübeli. Ama şunu unutmamak gerek; para, şampiyonluğa yardım eder ama 'para=şampiyonluk' değildir" yorumunu yaptı.
İNANMAK ÖNEMLİ
"Önemli olan zenginlik değil takım olmak" diyen Delgado, "Futbolda bunun örnekleri çok. Mesela Sivas gibi inanır ve birlik olursanız, şaşırtıcı başarılara ulaşabilirsiniz. Biz, takım olursak şampiyon oluruz" diye konuştu. Geçen seneye göre zihinsel açıdan çok daha uyum içinde olduklarını belirten Arjantinli yıldız, yenilerin katkısıyla bu işi başaracaklarını belirtti.
SIKINTI DA OLACAK
Beşiktaş'ta yaşanan maddi sıkıntıların çözülebileceğini belirten Delgado şöyle devam etti: "Ben tüm takım arkadaşlarımıza, paradan önce düşünmemiz gereken şeyin şampiyonluk olduğunu söyledim. Çok çalışmalı, yüreğimizi sahaya koymalıyız, gerisi kendiliğinden gelir. Ben asla yıldız değilim, biz takım olarak yıldızız."
Ayşegül Alparslan
07-29-2008, 09:17
şimdi ne söyleseniz boş hep beraber görücez zamanın ne getireceğini
Mehmet Erhan
07-29-2008, 18:51
bence de parayla şampiyonluk olmaz...öyle olsa gayse her yıl düşmemeye oynardı...ama bu açıklamaların da boşa gitmesini istemiyoruz...o kadar konuştunuz artık sahada da konuşun ve alın getirin şampiyonluğu bize...
Barış Aygün
07-29-2008, 18:56
olur olur....bu ulkede hersey olur...
Arda Çengeloğlu
08-06-2008, 02:10
Adamım İdolüm . Futbolunu Oyna coştur SAhaları BE Delgado. Gerçek Delgadoyu göster bize bu sezon .
Ozan Karabulut
08-06-2008, 11:05
delgado kaptanlığı ne kadar hakettiğini gösteriyo.idmanda arkadaşları unlu yumurtalı kutlama yaparken malzemecimize yardım ederek eşyalaraı otobüse taşıdı.Böyle birinin takıma kaptanlık yapması huzur ve güven veriyor
Orhan Aslan
08-06-2008, 11:13
matias delgado inş.bu sezon patlamasını yapar.
Yalçın Özdemir
08-09-2008, 23:35
ooo ooo delgado ooo ooo delgado
Ozan Karabulut
08-16-2008, 15:55
ya siroki maçındaki topu pasıyla verkaç isteği süperdi gol olsaydı harika olucaktı=(
Eren Emlek
08-23-2008, 23:33
Yeni Sezon hepimiz için HAYIRLI olur inş. DeLgado dan da büyük işler beklıorum UMARIM bizi yanıltmaz !
Onur Aksu
08-23-2008, 23:57
kaptanlık ekstra motivasyon kattı.inşallah uzun süre beşiktaşımızda forma giyer.
seviyoruz seni DELGADO
Burak Sönmez
08-24-2008, 16:01
Kaptan olmak ekstra motivasyon sağladı. Hazırlık maçlarındaki performansını bile kullansa takıma inanılmaz katkısı olur. Kim ne derse desin en büyük gücümüz. Ondaki yaratıcılık Türkiye'de hiçkimse de yok.
Mehmet Erhan
08-25-2008, 10:27
dün orta sahanın en iyisiydi...attığı gol dışında holoskoya 2 de gollük pas çıkardı ama yazık ki o pasların kıymetini bilemedi holosko...teşekkürler kaptan, ayaklarına sağlık...
Barış Kahraman
08-25-2008, 13:32
delgado dahya çok topla buluşmalı.. oyun kuruculuk görevini üstlenmeli.. dün hep sol kanata yakın oynadı..
Soner Koçer
08-25-2008, 14:52
bu adam bu sene lider olacak.çok teknik ama lider değildi ben şimdi o ışığı görüyorumm.
Evren Ergin
08-25-2008, 20:47
bana göre tam bir futbolcu sacıyla stiliyle bilekleriyle tam bir on numara
Can Polat Kara
08-25-2008, 21:59
Iyi ki varsin büyük kaptannn
Samet Sahin
08-27-2008, 20:12
ayağına top yakışan en iyi futbolcu .. bu sene patlicak cok kaliteli ve teknik besiktasta en sevdigim futbolcu
Nuray Kurt
09-27-2008, 22:12
kaptan sezona iyi başladı ama devamını getiremedi.metalist maçında kendine gelir umarım.nerelerdesin kaptan?
Ezel Özsipici
09-27-2008, 22:14
kaptan sezona iyi başladı ama devamını getiremedi.metalist maçında kendine gelir umarım.nerelerdesin kaptan?
evet son maçlarda hiç yok son dakklarda bir kendine geliyo azda olsa o kadar ayrıca rıdvan dilmen delgado henüz beşiktasın 10 numarası değil sert savunmaya karsı zorlanıyor demişti ts macından sonra haklı mı acaba diye düşünüyor insan ister istemez ..bugün adını cok az duydum bu düşüş ts macından sonra basladı ve metalist macındada biter inşallah:)
H.Hüseyin Uluçay
09-28-2008, 00:00
son maçlarda performansı düştü biraz ama geçici olduğunu düşünmekteyim.. böyle inişler çıkışlar illa ki olur.. umarım bu inişi çok sürmez ve en kısa zamanda toparlanır..
Erkan Korkmaz
09-28-2008, 00:29
yalancı dolma gibisin kaptan 3 maçtır yokları oynuyorsun topla kendını biraz...
Emrah Güler
10-06-2008, 23:41
delgado sezon başında bi kaç maç iyi oynadı ama maalesef son dönemlerde oldukça kötü.. bugün sahada olumlu hiç bişey yapmadı.. herks kaptanlığın ona olumlu etkisi olacağına inanırkn o bizleri yanıltma çabası içinde sanki.. umarım biran önce toparlanır ama bugünkü delgadodan sonra açıkcası pek ümidim kalmadı benim..
Barış Aygün
10-07-2008, 00:06
ıyı basladın kotu gıdıyorsun toparlan hafızzz :D olmuyor boylr kaptansın sen...
Mehmet Erhan
10-07-2008, 10:12
yaa dört maçtır delgadoyu gören var mı...ben sadece 10-delgado sırt numarasıyla oynayan birilerini görüyorum...
Onur Aksu
10-07-2008, 16:44
son maçlarda aldığı tüm topları yasin sülün gibi geri veriyo.tamam çok teknik adam sevdik ettik ama insanda biraz ruh olur oynama hırsı olur ya!
Ata Arslanoğlu
10-08-2008, 14:54
Delgado son maçlarda bende büyük hayal kırıklığı yarattı.Oysa bu sene kaptanlığın vermiş olduğu o özgüvenle takımı şaha kaldıracağına emindim ama ne olduysa son maçlarda inanılmaz kötü oynuyor.Artık Delgado'nun kendine çeki düzen vermesi lazım.Yoksa bu oyunla hem biz, hem de Delgado kaybeder.
Bahadır Tekin
11-02-2008, 11:49
Delgado son maçlarda bende büyük hayal kırıklığı yarattı.Oysa bu sene kaptanlığın vermiş olduğu o özgüvenle takımı şaha kaldıracağına emindim ama ne olduysa son maçlarda inanılmaz kötü oynuyor.Artık Delgado'nun kendine çeki düzen vermesi lazım.Yoksa bu oyunla hem biz, hem de Delgado kaybeder.
Evet katılıyorum ;)
Delgado geldiği zaman biraz güzel oynamaya gayret ediyordu ..
Gollerini sıralıyordu ..
Sonra bocalama devrine girdi
Kaptan olduğundan beri gidişatından memnunum diyebilirim
Ama biraz daha hazır olması lazım :D
Mehmet Erhan
11-03-2008, 10:38
ya toparlan artık ya da defol git...3 senedir maç kazandırmanı bekliyoruz...1.5 aydır da top oynamanı...kaptanlık verildi, takımın en çok kazanan adamısın ve 10 numaramız da sensin...ama senin yaptıkların 0 bile değil...eksiiii...
Berkay Özgültekin
11-03-2008, 11:46
Delgado ne istiyo acaba daha ben onu çözemedim 10 numara zemin hava şartlari güzel sakatligi yok cebinde sabit 2,1 milyon euro ki bu parayi kanat takip aya gitse kimse vermez ona pazuband kolunda caggidi cagiidi naneli sakizin agzinda daha ne istiyosun matias sergen yalçin in videolarini vericen bu adama izlesin sabahtan akşama kadar belki oynar!!
Denizhan Sayisman
11-05-2008, 20:07
delgado biraz kötü gidiyor cuma günü maca agırlıgını koysun takımın kaptanı gibi oynamaya baslasın artık
Berat Sepet
11-14-2008, 15:14
oynadığı zaman izleyesim gliyor ne yapcağı belli olmuyor öyle paslar atıyor ki aklım almıyor ama genel de vasat bile olamıyor çıldırtıyor beni.sürekliliği sağlayabilse harika derim ama ben SERGEN i özlüyorum 10 ne yakışıyordu sırtına hakkınıda veriyordu.
DELgado
Hasan Olcay
12-04-2008, 12:46
adam oynamadigi zaman beşikteş mechulleri oynuyor
takımın her şeyisin buda böyle mechulleri oynarsa işimiz iş desene
Mehmet Erhan
12-21-2008, 21:18
DELGADO: "ÇAKIR ANLAMADI"
21 Aralık 2008 Pazar * 21:47
Derbide çok ilginç bir kırmızı kart gören (!) kaptanımız Matias Delgado maç sonu yaptığı açıklamada Cüneyt Çakır'a olan sitemini anlattı.
Ali Sami Yen'de oynanan Galatasaray - Beşiktaş derbisinde ikinci sarı karttan 51. dakikada kırmızı kartla çok değişik bir şekilde(!) oyun dışında kalan Beşiktaş kaptanı Matias Delgado maç sonu Lig TV mikrofonlarına konuştu.
Delgado "Ben sadece bir faul yaptım, bana sarı kart gösterdi. Kırmızı kart pozisyonu öncesi bana iki tane faul yapıldı. Ben bunlarda neden sarı kart vermiyorsun demedim, bana neden peki sarı kart gösterdin diye sordum" ifadelerini kullandı.
Delgado hakem Cüneyt Çakır'a bu ifadeleri İngilizce söylediğini belirtirken "Gördüğüm kadarıyla Cüneyt Çakır bunları anlamadı, anlasaydı sarı kart göstermezdi" dedi. Delgado kurallar ile ilgili olarak ise "Eğer rakibe kart göstermiyorsun diyorsam doğru ama ben bana neden kart gösterdin şeklinde sitem gösterdim" dedi.
Kaynak: Karakartal.com
Bahadır Karaçanta
01-03-2009, 12:52
Kaptan 2.yarıda daha fazla sorumluluk alman lazım.
Sana güveniyoruz..
Hilal Dündar
02-07-2009, 19:51
Alitalia Havayolları`nın tarifeli uçağıyla Roma`dan İstanbul Atatürk Havalimanı`na gelen Beşiktaş`ın Arjantinli yıldızı Delgado, basın mensuplarının sorusu üzerine İstanbul`u çok özlediğini söyledi.
Delgado, sakatlığı konusunda çıkan haberler ve tedavisi konusundaki sorular üzerine, ``6 hafta süren uzun bir tedavi gördüm. Tedavim biraz uzun sürdü ama şu an yüzde 100 hazırım`` dedi.
Basında sakatlığı konusunda çıkan spekülasyonların kendisini ilgilendirmediğini de ifade eden Delgado, ``Sakatlıktan kurtuldum. Sadece takımla uyum ve eksiklerimi tamamlamak için bir haftalık bir süreye ihtiyacım var. Ama ayın 20`sine kadar tamamen hazır olacağım`` yanıtı verdi.
Arjantinli futbolcu, Yusuf ve Ernst`in takıma transfer edilmesi konusundaki düşüncelerinin sorulması üzerine de, takıma çok kaliteli futbolcuların transfer edildiğini belirterek, onlarla Pazartesi günü tanışacağını söyledi.
Bu transferlerin forma şansını zora sokup sokmadığının sorulması üzerine de Delgado, ``Takımda forma giymek her zaman zor. Her zaman çok çalışmamız gerekiyor. Her zaman formayı hak etmeniz gerekiyor`` diye konuştu.
Bu arada, Delgado`nun kendisine verilen program dahilinde çalışmalarını tesislerde sürdüreceği açıklandı
Barış Kahraman
02-27-2009, 22:24
İBB Maçı; Senden topçu falan olmaz delgado.. sen anca kasanı doldur..
Barış Aygün
02-28-2009, 00:07
lincolnu gectım artık alexın bıle yarısı etmıyorsun amacın ne cozemedık...teknık guc karızma hepsı yerınde NEDEN KULLANMIYORSUN BE COCUK???
Barış Kahraman
02-28-2009, 01:45
lincolnu gectım artık alexın bıle yarısı etmıyorsun amacın ne cozemedık...teknık guc karızma hepsı yerınde NEDEN KULLANMIYORSUN BE COCUK???
Barış seni delgado hayranı sanıyordum.. sen bile bunları diyorsan harbi bu adam herkesi illahlah ettirdi :)
Barış Aygün
02-28-2009, 01:54
Barış seni delgado hayranı sanıyordum.. sen bile bunları diyorsan harbi bu adam herkesi illahlah ettirdi :)adaş ama artık bı sınır var yanı kaptan olmussun,10 numara sırtında,en pahalı topcularrdan bırısın...daha ne ıstıyorsun anlamadım kı ben...azıcık ruh olsa oynardı cıkıp ruh lazım ıstek lazım..bu kadar sey elde etmıssın daha oturuyorsun sacmalık yanı..nobredekı hırsın yarısı olsa sunda varya neler olur..nobre kutuk gıbı adam ama hırs var ıstıyor ve basarıyor...
Kıyasettin Tasar
03-03-2009, 19:04
Delgadonun bu satten sonra tartışılması dahi hata
delgado;şampiyonluğun belirleneceği son maçta 90, dk.da şampiyonluğu getiren golü atsa bile artık gözümde bitik bir futbolcudur,en azından beşiktaşım adına bitiktir.
Mehmet Fatih Dirik
03-03-2009, 21:33
aslında bu sezon performansı kötü ama mutlaka taraftarı sevinderecek gol vea goller atar arkadaslar sezon sonunda yolcu zaten ama bugun attıgı golde süperdi ..
Kıyasettin Tasar
03-03-2009, 21:42
Delgadonun bu satten sonra tartışılması dahi hata
delgado;şampiyonluğun belirleneceği son maçta 90, dk.da şampiyonluğu getiren golü atsa bile artık gözümde bitik bir futbolcudur,en azından beşiktaşım adına bitiktir.
adama atıfta bulundum,1 saat sonrası 35 metreden çakmış gerçi göremedm daha golü :D
pisişik bir güç var ortada :D
Ayşegül Alparslan
03-03-2009, 21:42
yaa delgado gol atmış ve ben izleyemedim
Barış Kahraman
03-03-2009, 22:06
ankaraspor maçı: 40 yılda bir işe yaradın delgado.. gerçekten çok güzel goldü..
Nuray Kurt
03-03-2009, 22:38
güzel gol atmış ama 10 maç sen kayıpları oyna sonra bi maç gol at affettir kendini.yok öyle bi şey.artık bunlara karnımız tok.en iyi fiyatı verene satılmalı yoksa elimizde kalacak.
Barış Kahraman
03-03-2009, 22:40
güzel gol atmış ama 10 maç sen kayıpları oyna sonra bi maç gol at affettir kendini.yok öyle bi şey.artık bunlara karnımız tok.en iyi fiyatı verene satılmalı yoksa elimizde kalacak.
kim alırki delgadoyu :) elde kaldı bile :)
Nuray Kurt
03-03-2009, 23:01
kim alırki delgadoyu :) elde kaldı bile :)
olmazsa ülkerin fabrikasına gönderelim orda çalışsın:)asgari ücret+ssk:)emekliliğine de az kaldı nasıl olsa.bize olan borcunu azar azar ödesin
Serdar Orhan
03-05-2009, 22:00
italyadaki tedavinin ardından kendine geldi
Kıyasettin Tasar
03-06-2009, 18:54
delgado ile ilgili fikirlerimi ancak bu kdr iyi anlatabilrdn :D
Barış Kahraman
03-14-2009, 21:13
Gençlerbirliği maçı; Bu adam acilen satılmalı, hayalet gibi dolaşıyor sahada.. Yusuf bundan kat kat iyi oynuyor.. O kadar parayı haketmiyor..
Ezel Özsipici
03-15-2009, 10:58
Gençlerbirliği maçı; Bu adam acilen satılmalı, hayalet gibi dolaşıyor sahada.. Yusuf bundan kat kat iyi oynuyor.. O kadar parayı haketmiyor..
delgado cıktı takım top oynamaya basladı ..
kenddi kendime dedim sakin ilerde bir gol atar sampiyonluk gelir bas tacı yaparız . . ama hakkaten bu bir tesadüfmüydü ?
Barış Kahraman
03-15-2009, 13:44
delgado cıktı takım top oynamaya basladı ..
kenddi kendime dedim sakin ilerde bir gol atar sampiyonluk gelir bas tacı yaparız . . ama hakkaten bu bir tesadüfmüydü ?
delgado 10 numaralık bir futbolcu değil, mücadele etmiyor, gerekli sorumlulugu üstüne almıyor, bi gol atıyor büyük gutbolcu deniliyor.. yusuf delgado dan çok daha iyi..
Ezel Özsipici
03-15-2009, 14:21
bencede..
kaptan tamam belli bir tahammül gösterilmeli ama fazlasıyla göstermedik mi . .
ya kendini toparlar yada yerini yusufa bırakır hele ki önümüzde bu kadar önemli sivas macı varken . .
Barış Kahraman
03-15-2009, 15:46
yusuf delgado dan daha iyi.. yürüyerek adam geçiyor.. dengado ise sadece yürüyor..
Ata Arslanoğlu
03-15-2009, 22:25
Delgado dediğiniz gibi 1 maç var, 5 maç yok..Oysa sene başında kaptanlık pazubandı verilip çok şey bekleniyordu ama o hala yerinde saymaya devam ediyor.İyiki de Yusuf alındı, Yusuf'un alındığına çok sevinmiştim.Vallahi Delgado'nun yapamadığını tek harekette yapıp kilidi çözdü, helal olsun Yusuf'a.
Bahadır Kasım
03-15-2009, 22:45
Delgado düzelecek şampiyonluğa katkısı olacak. Kumaşı iyi bu adamın.
Barış Kahraman
03-15-2009, 23:02
Delgado düzelecek şampiyonluğa katkısı olacak. Kumaşı iyi bu adamın.
yok abi daha neler ya.. bu adamdan ne köy olur ne kasaba :)
Kıyasettin Tasar
03-16-2009, 16:35
delgado 10 numaralık bir futbolcu değil, mücadele etmiyor, gerekli sorumlulugu üstüne almıyor, bi gol atıyor büyük gutbolcu deniliyor.. yusuf delgado dan çok daha iyi..
kesinlikle katılıyorum ayrıca delgado yusufun yaşına gelğnde acaba halen kulüp bulupta oynuyor olabilrmi :DD ve bir ilave daha yusuf delgadonun 8 de1 ne patladı beşiktaşa ;)
Şule Artarlar
03-16-2009, 22:32
Vay be bir dönemin delgadosu ne halde oldu Yusuf'tan sonra ..
Büşra Şardağ
04-13-2009, 20:41
bitanesin MeD!
bu sevgi ne anlatılır nede paylaşılır sadece ve sadece yaşayan bilir beşiktaşlı olmanın ne olduğunu
Kıyasettin Tasar
04-23-2009, 23:55
Vay be bir dönemin delgadosu ne halde oldu Yusuf'tan sonra ..
delgado neydiki ne olsun ?
Barış Kahraman
04-24-2009, 13:02
al benden de o kadar.. delgado geldiğinden beri hiç bir işe yaramıyordu zaten, şimdide yaramıyor..
Barış Kahraman
04-26-2009, 17:32
eskişehir maçı; bu adamı bi sevemedim gitti.. bu maçtada iyi oynadıgını düşünmüyorum.. oyun kurucu dediğin takımın beynidir.. öyle topu aldıgı gibi geriye pas vermeyle takımın beyni olunmuyor..
Barış Aygün
04-27-2009, 01:07
delgado 25 yasında bır kazmadır arkadaslar artık bunu soyluyorum ben bıle...bir adama neden hayvanlar gıbı kosup teknıgını elındekılerı kullanıpta bu takıma bısıler katıp sonra da ılerde dunyanın en buuyk kuluplerınden bırınde oynamak ıcın cabalamaz anlamıyorum elınde boyle bır fırsat gecmıs odun musun arkadas yaa...
Bülent Girgin
04-27-2009, 07:19
eskişehir maçı; bu adamı bi sevemedim gitti.. bu maçtada iyi oynadıgını düşünmüyorum.. oyun kurucu dediğin takımın beynidir.. öyle topu aldıgı gibi geriye pas vermeyle takımın beyni olunmuyor..
delgado 25 yasında bır kazmadır arkadaslar artık bunu soyluyorum ben bıle...bir adama neden hayvanlar gıbı kosup teknıgını elındekılerı kullanıpta bu takıma bısıler katıp sonra da ılerde dunyanın en buuyk kuluplerınden bırınde oynamak ıcın cabalamaz anlamıyorum elınde boyle bır fırsat gecmıs odun musun arkadas yaa...
Lig TV de maçin adami = DELGADO :D:siz kafayi bir kez takmissiniz Delgadoya , bence biraz daha iyi seyredin Delgadoyu :D
Ayşegül Alparslan
04-27-2009, 12:04
eskişehir maçı; bu adamı bi sevemedim gitti.. bu maçtada iyi oynadıgını düşünmüyorum.. oyun kurucu dediğin takımın beynidir.. öyle topu aldıgı gibi geriye pas vermeyle takımın beyni olunmuyor.. kendinde söylemişsin sevemedim gitti diye onun için ne yaparsa yapsın yaranamaz sana
Kıyasettin Tasar
04-27-2009, 17:17
valla Ayşegül hanım görünen köye kılavuz gerekmiyor,iki iki daha dört,kaldı mı başka terim bilmiyorum,yusufun 3 ayda takıma kattıkları ve aldığı para hatta yaşı ortada,bir de delgadonun aldığı para yaşı ve beşiktaştaki oynadığı maç verilen müsama ortada,delgadoya verilen fırsatlar bugün bi aydın a veya uğur incemana verilseydi eminim Beşiktaşımız daha iyi yerlerdeydi.
evet bir zamanlar delgado 10 maçın birini kurtarıyordu en azından,şu kritik dönemde takımın 10 numarası bırak maç kurtarmayı emekliyor sahada,ben halen delgadoyu tartışmayı zaten anlamsız buluyorum yaf bu delgado ile ilgili son yazımdır.yetenekli ama yüreksiz,10 numara taşıyan ama -10 numara oynayan bir futbolcu.
Barış Kahraman
04-27-2009, 18:20
kendinde söylemişsin sevemedim gitti diye onun için ne yaparsa yapsın yaranamaz sana
adam gibi oynasın, oyun kurucuya yakışır bir şekilde performans göstersin işte o zaman severim..
Barış Aygün
04-27-2009, 19:32
Lig TV de maçin adami = DELGADO :D:siz kafayi bir kez takmissiniz Delgadoya , bence biraz daha iyi seyredin Delgadoyu :D
ben artık kendısıne guvenmıyorum abı sezon sonuna kadar her mac aynı performansta oynarsa bakarz :D
Volkan Kaya
04-28-2009, 11:27
o kadar da kötü değil be abi :)
Barış Kahraman
04-28-2009, 11:51
ben artık kendısıne guvenmıyorum abı sezon sonuna kadar her mac aynı performansta oynarsa bakarz :D
barışta güvenmiyorsa delgado bitmiştir..
Ayşegül Alparslan
04-28-2009, 17:08
kim ne derse desin ben güveniyorum herkese inat delgado işte
Barış Aygün
04-29-2009, 01:46
barışta güvenmiyorsa delgado bitmiştir..
yUSUF 34 YASINDA VE 60 METRE TOP SURUP CALIM ATIP SAVASIP GOL ATTIRIYOR,KOŞUYOR BILMEM NE YAPIYOR AMA BU COCUK 24 YASINDA VE NERDEYSE EMEKLIYECEK YA..GELMEDEN ONCEKI VIDEOLARINDA NASIL HER YERDEN VURUYORDUN GIRSIN GIRMESIN SALLA YA TEKNIK VAR 1O SUT CEK 2 TANE KESIN YA BUNU KENDISININ BILMESI LAZIM AMA ADAM KENDINI BILMIOYORSA YAPACAK BISI YOK...
Ayşegül Alparslan
04-29-2009, 13:23
nereye vuruyorsun barış allah aşkına yaa bir girmez iki girmez sonra ben biliyorum o taraftarın üçüncüde ne yapacağını topa vuruyor dönüp kenara bakıyor acaba ne tepki verecekler diye resmen özgüven eksikliği yaşıyor yaşatılıyor oysa biraz rahat bıraksalar hatta bıraksanız ben inanıyorum gerçekten 10 numara olacak ama..
Barış Aygün
04-30-2009, 00:10
nereye vuruyorsun barış allah aşkına yaa bir girmez iki girmez sonra ben biliyorum o taraftarın üçüncüde ne yapacağını topa vuruyor dönüp kenara bakıyor acaba ne tepki verecekler diye resmen özgüven eksikliği yaşıyor yaşatılıyor oysa biraz rahat bıraksalar hatta bıraksanız ben inanıyorum gerçekten 10 numara olacak ama..valla bılemem yapacak baska caresı yok eger ozguvenı yoksa bunu ona bız saglayalım madem bunu farkettık ;)
Volkan Kaya
05-05-2009, 12:33
şimdiye kadar delgado için söylediğim bütün güzel sözleri geri alıyorum Allah belanı versin delgado defol git bu takımdan sana başla bişey demiyorum go home
Tarkan Baltacı
05-30-2009, 00:17
''Delgado'' Hayallerimi yıkan adam.O kadar çok şey bekliyorduk bu adamadan ama geldi geleli elde var sıfır.Bu kadar pasif kalınmaz, iyi futbolcu elinden gelenide yapıyor gayatte iyi ama bizim onda istedğimiz bazı şeyler eksik gibime geliyor.Her nedendir bilmem: kalbim hala kalmasından yana:)
Barış Kahraman
05-30-2009, 01:26
''Delgado'' Hayallerimi yıkan adam.O kadar çok şey bekliyorduk bu adamadan ama geldi geleli elde var sıfır.Bu kadar pasif kalınmaz, iyi futbolcu elinden gelenide yapıyor gayatte iyi ama bizim onda istedğimiz bazı şeyler eksik gibime geliyor.Her nedendir bilmem: kalbim hala kalmasından yana:)
bu adam hernedense beşiktaşta huzursuz.. yada ayrılmak istediğinden dolayı oynamıyor.. adam topa ayagını uzatmaktan aciz.. zaten çok iyi bir futbolcu olsaydı avrupada oynarken kaparlardı bunu..
Nurdan Baydoğan
06-06-2009, 20:27
ben delgadoyu çok seviyorum..ona neler oldu bilmiyorum ama eski günlerine dönmesini o kadar çok istiyorum ki,,, oynayınca tam oynuyor,gol atınca da işte gol budur diyorsun o tarz bir oyuncu delgado ama neden verimsiz bilmiyorum,mustafa denizlinin oynatamadığı tek futbolcu o,,lütfen mustafa denizli ona da bir çare bulsun,ben gitmesini istemiyorum,onu çok seviyorum ya...
Barış Aygün
06-06-2009, 20:50
forza kerlon arkadaşlar delgado ronaldinho hepsi hikaye kerlonnn!!!!!!!
Kıyasettin Tasar
06-06-2009, 21:05
ben delgadoyu çok seviyorum..ona neler oldu bilmiyorum ama eski günlerine dönmesini o kadar çok istiyorum ki,,, oynayınca tam oynuyor,gol atınca da işte gol budur diyorsun o tarz bir oyuncu delgado ama neden verimsiz bilmiyorum,mustafa denizlinin oynatamadığı tek futbolcu o,,lütfen mustafa denizli ona da bir çare bulsun,ben gitmesini istemiyorum,onu çok seviyorum ya...
eski günlerine mi? eskiden Beşiktaş'a ne verdi ki delgado? 10 numarayı ve kaptanlığı taşıyor kurtardığı maç sayısı 3 sezonda bir elin parmağını geçmez,ve halen delgadoyu seviyoruz diyenler çok,anlıyamıyorum sizi,Beşiktaş'ımıza yararı olmadığını daha kaç sezon daha oynarsa anlayacaksınız? şaşıyorum doğrusu.
Barış Kahraman
06-08-2009, 05:56
http://foto.fanatik.com.tr/Article/2009/6/18_257582_08FAN2DELGADO-C-B.jpg
Kaptan sakata gelebilir!
Beşiktaş’ın Arjantinli 10 numarası Matias Delgado’nun düşük performansı ve sık sık geçirdiği sakatlıklar nedeniyle takımdan gönderilmesi bekleniyordu. Ancak takım içerisinde çok sevilmesi ve teknik direktör Mustafa Denizli’nin de ‘Bir şans daha haketti’ sözleri üzerine yönetimin geri adım attığı öğrenildi. Yıldız oyuncunun sakatlığının son durumuna göre, Mustafa Denizli ve Başkan Yıldırım Demirören’in son kararını vereceği öğrenildi. Bilindiği gibi dizinden ciddi bir rahatsızlığı bulunan Delgado, uzun süre sahalardan uzak kalmıştı. Ligin son 3 haftasında da, bu sakatlığı nedeniyle forma giyememişti.
Pazubant soru işareti
Mustafa Denizli’nin çok beğendiği Delgado’nun, sakatlığı bulunmaması halinde büyük bir ihtimalle takımda kalması bekleniyor. Ancak kaptanlık konusunun, Başkan Demirören ve Denizli’nin yapacağı toplantıda masaya yatırılacağı kaydedildi. Dev zirvede kurulacak takımın kaptanının da değişebileceği öğrenildi. Bilindiği gibi Delgado da, “İsterseniz pazubandı verebilirim” demişti
Büşra Şardağ
06-22-2009, 19:15
canım MeD! saKıN GitMe...
Burak Ugur
06-23-2009, 14:14
kalıcaktır delgado iyi oyunca da hunerlerini tam gosteremedi ben kalmasından yanayım..
Samet Sevim
06-23-2009, 19:48
Gönderilmeli bence , Hiç bir faydasını göremedik ..
ne ligde nede Avrupa' da ..
Barış Aygün
06-23-2009, 20:06
forza KERLONarkadaşlar delgado ronaldinho hepsi hikaye KERLON!!!!!!!2 senedir dilimde tüy bitti simdi 2.yeni favorim LAVEZZİ
Barış Kahraman
06-30-2009, 04:35
http://foto.fanatik.com.tr/Article/2009/6/18_260234_30FAN09MUR7-C-B423.jpg
Beşiktaş’ta Mustafa Denizli rüzgarı esmeye yeniden başladı... Deneyimli çalıştırıcı, yeni sezon öncesinde takımını sahaya çok iddialı bir şekilde indirirken, disiplini de elinden bırakmayacağını uygulamalarıyla gözler önüne serdi. Buna en çarpıcı örneği ise Matias Delgado teşkil etti. Geçtiğimiz sezon sakatlığı sebebiyle zaman zaman takımından ayrı kalan Arjantinli’ye Denizli tarafından ekstra izin verilmedi. Oysa ki, okyanus aşırı ülkelerden dönen oyuncuların kampa diğerlerinden daha geç katılması normal karşılanıyordu.
Herkese ince mesaj!
Mustafa Denizli’nin takımın en deneyimli ve yıldız statüsündeki isimlerinden biri olan Delgado üzerinden tüm futbolcularına bir gözdağı verdiği ileri sürüldü. Denizli’nin Arjantin’ye, “Senden geçen sezonki açığını kapatmanı bekliyorum. Bunun için senin de özverili bir çalışma süreci geçirmen gerekiyor” telkinlerinde bulunduğu vurgulandı.
Gökhan Özsoy
07-01-2009, 21:52
hayırlı olsun sezon öncesi ispanyada operasyon gecircekmiş ağrıları arttığı için =) delgado bu sezonda yok..
Öznur Oktay
07-01-2009, 22:42
sakatlık sezonunu erken açtı..geçmiş olsun hem Delgado'ya hem Beşiktaşa...
Ezel Özsipici
07-29-2009, 11:41
http://img200.imageshack.us/img200/53/matiasemiliodelgado.jpg (http://img200.imageshack.us/i/matiasemiliodelgado.jpg/)
Beşiktaş'ın Arjantinli yıldızı Delgado, sözleşmesini dondurmamakta ısrar ediyor. Geçirdiği ameliyat nedeniyle mart ayına kadar forma giyemeyecek olan Delgado, yönetimin yaptığı "Kontratını donduralım" teklifine yanaşmıyor. Siyah-beyazlılar, oyuncunun menajerliğini yapan babasını ikna ederken; Delgado'nun ise "Sözleşmemdeki şartlara uyulması istiyorum"
diye direttiği ifade edildi.
Barış Aygün
07-29-2009, 13:32
hem bi b.k yapma hemde artis artis konus salak mısın nesin beyinsiz...once adam ol cık top oyna ben buyum de ondan sonra istediklerini soyle dürzü...
Arda Hatipoğlu
07-29-2009, 22:00
bir zürih macında oynadı gecen sene onun dısında oynadıgı mac hatırlamıyorum bela oldu resmen başımıza..
Ertürk Yıldırım
09-05-2009, 08:39
:( Bu sene patlama bekliyodum malesef kendi patladı..ama delgadoo en sevdigim oyunculardan
Özge Kayhan
09-05-2009, 08:47
http://www.carsiforum.com/users/9971-albums7-229.jpg
Cem Akşahin
10-26-2009, 13:01
yetis büyük kaptan :D
Burak Arıcı
10-26-2009, 13:57
bekliyoruz seni Delgado. Ne kadar kötü oynarsan oyna sahada duruşun yeter..
Mustafa Balcılar
10-26-2009, 14:08
dönse ne olcak. kim gidcek kadraya giremezki. girsede bobodan beter olur. öldürdük adamı öldürdük.
Ertürk Yıldırım
10-26-2009, 16:29
dönse ne olcak. kim gidcek kadraya giremezki. girsede bobodan beter olur. öldürdük adamı öldürdük.
rodrigo tello tabiki formanın hakkını vermiyo artık tello
Mustafa Balcılar
10-26-2009, 16:33
olabilir :)
Ertürk Yıldırım
10-26-2009, 18:11
ya o degilde harbien de delgado özletti kendini ya (:
Uğur Şimşek
10-26-2009, 22:15
gerçekten seni çok özledik delgado sen gel yeter. 5 maç yat 1 maç kurtar yeter :D şimdikiler onu bile yapamıyolar
Bahadır Karaçanta
10-30-2009, 13:45
devre arasında gelince 9 yabancı olucak takımda kim gönderilecek acaba ?
Doğan Aydoğan
10-31-2009, 14:37
çok sevdiğim bi adam özledik harbiden
Bülent Girgin
11-04-2009, 07:33
düzel artik matias ! senin yerine aldiklari adamlar senin eline su bile dökemezler !
Mustafa Balcılar
11-04-2009, 08:30
malesef delgadoyu bile arar olduk ya. peeeesss bu takıma.
Ertürk Yıldırım
11-04-2009, 09:39
ocakta tello gitsin delgado gelsin yaaa
Özge Kayhan
11-04-2009, 15:45
O Kadar Çok Arıyorum ki Seni Delgado.
Büyük kaptan dön artık.
Yılmaz Özgüller
11-05-2009, 12:15
bizim şerefsiz basın adamı yerden yere vuruyordu bu adam bu takımı yürütür kardeşim,delgado, tellonun yusufla tabatanın oynadığı topu g..... oynar,
Mustafa Balcılar
11-05-2009, 12:47
neyiyle oynar :D:
Özge Kayhan
11-05-2009, 22:43
Dönüşü muhteşem olacak, aha buraya da yazıyorum.
Ertürk Yıldırım
11-06-2009, 09:35
Dönüşü muhteşem olacak, aha buraya da yazıyorum.
:) ahan bende yazıyorum sana katılıyorum 2.yarıda herkes görecek delgadoyu..tabi kimi yollayacaklar merak konusu ?
Yılmaz Özgüller
11-06-2009, 10:10
ernst ferrari sivok bobo dışında hepsini yollayabilirler telloyu alana tabatayı hediye etsinler
Mustafa Balcılar
11-06-2009, 10:45
kampanyamı yaptın. :)
Yılmaz Özgüller
11-06-2009, 10:50
kampanyamı yaptın. :)
evet ama elimizde patladı hepsi,hepsi yalancı bahar gibi kandırıyor bizi
Yılmaz Özgüller
11-06-2009, 10:54
u.incemanı alana demirören bedava en güvendiğim kampanya bu yıkıcaz ortalığı almak için kuyruk olucak .....
Yılmaz Özgüller
11-06-2009, 10:56
adam çeker giderim falan diyor ne olur ne olmaz bian önce piyasa yapalım gider mider
Mustafa Balcılar
11-06-2009, 12:40
u.incemanı alana demirören bedava en güvendiğim kampanya bu yıkıcaz ortalığı almak için kuyruk olucak .....
bu kampanya tutmaz hocam. tüpçüyü babası şirketten kovmuş kim ne yapsın. :zipla:
Yılmaz Özgüller
11-06-2009, 12:56
babası bi babalık daha yapıp beşiktaşı da bıraktırsaya heykelini dikelim bizimde babamız olsun
Yılmaz Özgüller
11-06-2009, 12:56
not.iskele babası yanii
Mustafa Balcılar
11-06-2009, 14:38
sana hersene 30 milyon veriyim git beşiktaşla başkancılık oyna. şirketinde kapısında içeri girme demiştir. babatüpçü.
Vahap Gökhan
11-07-2009, 20:23
gercekdende arar olduk be delgadoyu ortasahmız sanki bombş geliyor bana oakadar adam dolduramadı delgadonun yerini ben bile şaşırdım takımı yavaşlatıyor diyordum ben yiğidi öldür hakkını yeme demiş atalarımız DELGADO gelde kurta bizi bu boş gezenlerin elinden
Barış Kahraman
11-07-2009, 21:36
Vahap abi delgadoyu arar olduk ya vah halimize.. iyileşsin de takımdaki yerini alsın. dediğin gibi ortasaha bom boş!.
Özge Kayhan
11-07-2009, 21:42
Hep içimden ah Delgado olsaydı dedim..
Onur Kurtcu
12-04-2009, 22:53
delgado gelince iyice havaya gireriz, tek eksiğizimiz orta saha zaten...
Barış Kahraman
12-04-2009, 22:54
delgadoyu bile arar olduk yok böyle birşey ya.. gelen gideni aratıyor arkadaş.. ne tabatadan bi cacik olur ne delgadodan..
Barış Aygün
12-05-2009, 11:26
delgadoyu bile arar olduk yok böyle birşey ya.. gelen gideni aratıyor arkadaş.. ne tabatadan bi cacik olur ne delgadodan.. barışım ne olursa olsun delgado mücadele edıyorodu topta kaptırsa düşsede,pas atamasa da dırek kaleyı dusunuyor,topa basıyordu...tabata napıyor pas alıyor aldıgı yere gerı verıyor...
Bahadır Karaçanta
12-05-2009, 15:56
delgado gelince kim gidicek hakikaten merak ediyorum ,tabata paradan dolayı gitmez diğerleride sıkıntılı.
keşke nobre türk olmasaydı.
Can Dönmez
12-15-2009, 14:36
hadi delgado dön artıkkk
Mehmet Ak
12-19-2009, 21:53
Döngel bana gönülsana sana vurgun yaarrr.. dar gelir inan bu stad yokluğundaaa..
Mehmet Ak
06-27-2010, 18:31
"Özel bir tedaviyle oynayacağım"
Kartal’ın eski hocası Mustafa Denizli’nin en güvendiği isimlerin başında gelen Matias Delgado’ya, Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü Bernd Schuster de yakın ilgi gösteriyor.
Sakatlığı nedeniyle geçen sezonu topa dokunmadan geçiren Arjantinli yıldız, hocasıyla özel bir görüşmede bulundu.
Rahatsızlığından tamamen kurtulduğunu ve sorun yaşamadığını dile getiren Delgado, “Yapılan testlerde kasık bölgemde hafif bir zayıflama görülmüş. Ancak bu çok önemli bir durum değil. Özel bir tedaviyle oynayacağım. Futbolu gerçekten çok özledim. Hazırlık kampının ardından takım arkadaşlarımla aynı seviyede olacağım. Özel karşılaşmalarda da maç eksiğimi kapatacağım” diye konuştu.
‘Kendimi hazırladım’
Tatilde boş durmadığını da belirten Arjantinli, sözlerini şöyle noktaladı: Kariyerimde büyük boşluk oldu. Ancak ben tatilde düzenli olarak çalıştım ve kendimi hazırladım. Beni kamptan sonra görün...
27.06.2010
Barış Aygün
07-30-2010, 13:06
bene 3-4 maca daha ihtiyacı var ne olursa olsun biraz ürkeklik var üzerinde...
Mustafa Balcılar
07-30-2010, 13:33
delgado: topsuz oyunda sıfır top ayağından çıktımı 1 kişi eksi oynuyoruz. Q7, nihat, delgado top rakipdeyken yoklar. Q7 ye pres yapmasada 1 oyuncu feda olsun der takımda tutarımda, delgado, nihat iki aynı anda çok zor. topa basmayan gutide eklenince işimiz haylı zor. çokda ofansif oyuncunun aynı anda kadroda olması nederece iyi bekleyip görüceğiz.
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.