PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 14-Guti Hernández

Barış Kahraman
08-19-2010, 21:40
http://forum.bjkonline.com/attachment.php?attachmentid=13&d=1282246795

Real Madrid
Madrid doğumlu olan Guti futbola 1984 yılında Real Madrid alt yapısında başladı. Futbola başladığı yıllarda forvet'de görev yapan Guti daha sonra orta saha görev yapmaya başladı. Tüm kariyeri boyunca Real Madrid takımında oynayan Guti profesyonel kariyerindeki ilk maçı Sevilla FC maçı oldu ve ilk sezonunda dokuz maçta bir gol ile sezonu tamamladı.
1997 yılında Guti kariyerine La Liga ve İspanya Süper Kupası ile iki kupa ekledi. O sezon 17 maça çıktı bir gol attı.
1999-2000 sezonu Guti 28 maçta 6 gol attı. 2000-2001 sezonunda ise 14 gol atarak kariyerindeki en skorer sezonunu geçirdi. Fernando Morientes sakatlanması sonucu forvet oyuncusu olarak görev Guti toplamda 44 maç ve 19 golle sezonu kapattı.
2006-2007 Zinedine Zidane jubilesi ile Guti tekrar oyun kurucu olarak görev almaya başladı.
2008 yılında Guti Real Madrid tarihindeki 5000. golünü attı.

Beşiktaş
26 Temmuz 2010 tarihinde Beşiktaş'a transfer oldu.

Milli Takım
4 kez İspanya U-19, 8 kez İspanya U-21 14 kez de İspanya a milli takım forması giyen Guti bu maçlarda toplam 5 gol atmayı başarmıştır.
İspanya milli takımları ile 1 kez 1995 Yunanistan'da Avrupa 19 Yaş Altı Futbol Şampiyonu ve 1 kez de 1998 Romanya'da Avrupa 21 Yaş Altı Futbol Şampiyonu olmuştur.

Uğur Şimşek
08-19-2010, 22:07
boş olan biyerine kartal dövmesi bekliyoruz guti.. bizim neyimiz eksik :)

Mustafa Balcılar
08-20-2010, 08:13
boş olan biyerine kartal dövmesi bekliyoruz guti.. bizim neyimiz eksik :)

boş olan biyeri :dov::D::D::D:

Uğur Şimşek
08-20-2010, 10:45
boş olan biyeri :dov::D::D::D:

ima dolu bi açıklama olmuş :D

Erhan Küçük
08-25-2010, 20:03
http://www.maraton.com.tr/qHUsMbuK28cYW/images/news_images/112192_1_100825204526.jpg

GUTİ ZAMAN İSTEDİ!..

Beşiktaş'ın İspanyol futbolcusu Guti, Türkiye ve Avrupa'da başarılı olmak için güçlü bir takıma sahip olduklarını, ancak hazır olmak için zamana ihtiyaçları bulunduğunu dile getirdi.

Takımın başında yeni bir teknik direktör ve oyuncuların olduğuna dikkat çeken Guti, ''Defansta ve ofansta yüzde yüz hazır olmamız için zamana ihtiyacımız var. Şu ana kadar iyi işler de yaptık. Ben İstanbul ve Beşiktaş gibi bir takımda olmaktan mutluluk duyuyorum'' dedi.

Sahanın suni çim olmasının kendilerini etkileyeceğini kaydeden İspanyol oyuncu, ''Alışık olmadığımız bir sahada oynuyoruz. Alışmak için dün böyle bir özelliğe sahip sahada antrenman yaptık. Bugün de yapacağımız antrenmanla alışma sürecini tamamlamak istiyoruz. Ben diğer arkadaşlarıma göre 20 gün geç takıma katıldım. Önceki maçları oynayamadım. Sonra üst üste maçlara çıktım. Bu nedenle İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında beni yedek soyundurması konusunda hocamın haklı olduğunu söyleyebilirim. Biz de futbolcular olarak tam performansımızı göstermemiz gerekiyor.''

İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında aldıkları yenilgiden dolayı üzgün olduklarını dile getiren Guti, ne içerde, ne dışarda yenilmeyen güçlü bir takım olma yolunda ilerlemeleri gerektiğini söyledi.

HJK Helsinki'ye değinen siyah-beyazlı futbolcu, sözlerini şöyle tamamladı:

''Yarın farklı bir maçın olacağını biliyoruz. Kafamızda sadece yarınki maç var. Rakibin kendi sahasında hırslı ve agresif oynadığını biliyoruz. İlk maçta aldığımız 2-0'lık skor önemli bir avantaj. Ancak HJK Helsinki Şampiyonlar Ligi'nin ön elemelerinde de olsa her zaman oynayan bir takım. Küçük takımların büyük takımlara ne kadar zorluk çıkardığının farkındayız..

Kaynak:Maraton com.tr

Caner Cem Yaman
08-25-2010, 20:34
Kim ne yapıyor.. neler yapabiliyor bir açözsün şu adam.. bobo'yla da tam olarak bir anlaşsın varya... hem ligin hem de avrupanın tozunu atarız..

Hidayet Koç
08-27-2010, 08:34
Bienvenido Guti Hernandez!

Erhan Küçük
08-27-2010, 12:19
http://www.internetspor.com/data/news/260x198/1280921074-jose-mourinho.jpg

Jose Beşiktaşlı yıldıza övgüler dizdi

Mourinho, Guti'nin boşluğunu yeni transfer Sergio Canales'le dolduracaklarını belirtirken, Beşiktaşlı yıldız için övgü dolu sözler söyledi...

Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho, Beşiktaş'a giden Guti'nin boşluğunu yeni transfer Sergio Canales'le dolduracaklarını söyledi. Mourinho, "Canales'te Guti'yi görüyorum" dedi.

Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho, "Oyuncuları birbirleriyle karşılaştırmayı sevmem ama, Canales tıpkı Guti" dedi.

Beşiktaş'ın flaş transferi Guti'yle ilgili UEFA'nın resmi internet sitesine açıklamalarda bulunan Mourinho, sezon başında 'takımdan ayrılabilir' raporu verdiği tecrübeli yıldıza övgüler yağdırdı.

Racing Santander'den transfer edilen Sergio Canales'in Guti'nin boşluğunu dolduracağını belirten Mourinho, "Guti efsane bir oyuncu. Fakat bu genç çocukta Guti'yi görüyorum. Sahada tıpkı onun gibi düşünüyor" dedi.

Canales'in Guti'den farklı olarak daha kavgacı ve agresif olduğunu ifade eden deneyimli teknik adam, "Ancak Guti'nin zarifliğini de onda görmek mümkün" diye konuştu.

Takımdan ayrılan diğer efsane oyuncu Raul ile ilgili de konuşan Portekizli çalıştırıcı, "Raul'a hayatıyla ilgili seçim yapma konusunda şans vermek lazımdı. O bunu hak ediyor. Raul her zaman oynamak isteyen zeki bir futbolcu, ancak benim tercihim o bölgede Higuain ve Benzema olacak" dedi.

Kaynak:İnternetspor.com

Hidayet Koç
09-02-2010, 12:15
'İlk defa Avrupa Ligi'nde oynuyorum'

Beşiktaş'ın dünyaca ünlü yıldız futbolcusu Guti, kariyerinde ilk defa UEFA Avrupa Ligi’nde oynadığını ve bu kupayı kesinlikle kazanmak istediğini söyledi.

İspanyol futbolcu Guti, Beşiktaş Kulübü'nün aylık resmi yayın organı Beşiktaş Dergisi'nin eylül sayısına röportaj verdi.

Kariyerinde ilk defa UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığını hatırlatan İspanyol oyuncu, ''Bizim için özel bir kupa olabilir. Kesinlikle kazanmak istiyorum. Aynı zamanda başka bir ülkedeki ilk yılım. Tabii ki farklı bir ülkenin farklı bir liginde kaldıracağım kupanın da benim için önemi büyük olur'' diye konuştu.

EN ÖNEMLİ ETKEN DEMİRÖREN VE ADALI
Guti, transferinde iki etkenin rol oynadığını belirterek, ''Buraya gelmemdeki en önemli etken başkanımız Yıldırım Demirören ve Serdal Adalı'nın gösterdiği ilgi ve transferim için ortaya koydukları fedakarlıktı. Bu özveri açıkçası beni çok etkiledi. İkincisi de Schuster'in takımın başında olmasıydı. Onunla tekrar birlikte çalışmak beni çok
heyecanlandırıyor'' dedi.

İstanbul'a gelmenin kendisini çok mutlu ettiğini kaydeden Guti, ''Karşılama töreninde taraftarlarımızın ortaya koyduğu inanılmaz sevgi seli her şeyin önüne geçmişti. Çok güzeldi. Hayatımda hiçbir zaman aklıma getirmediğim bir şeyi bir anda yaşadım. Büyük bir sevgi ve hayranlık vardı. Benim şu an tek isteğim, taraftarların bu büyük sevgisine futbolumla güzel bir şekilde cevap vermek. Çünkü bu cevabı sonuna kadar hak ediyorlar'' değerlendirmesini yaptı.

Beşiktaş'ta eskiden görev alan ve bir dönem Real Madrid'in de başında bulunan Galli teknik adam John Benjamin Toshack'tan çok şey öğrendiğini ve futboluna olumlu katkılarda bulunduğunu anlatan siyah-beyazlı oyuncu, eski kulübüyle ilgili soruyu ise''Hiçbir şeyden pişmanlık duymuyorum. Real Madrid'de yeteri kadar süre aldığımı düşünüyorum. İnsanların bunun tersi yönünde bir görüşü var, ama ben aslında hatırı sayılacak kadar süre aldım. O insanların şöyle bir şeyi de göz önünde bulundurmaları gerekiyor. Real Madrid'e çok büyük yıldızlar geldi ve gitti. Luis Figo, Ronaldo, Cristiano Ronaldo, Zidane, Roberto Carlos gibi yıldızlar geldi. Hepsi, Real Maddid'in yıldızlar topluluğu olması nedeniyle, yeri geldiğinde yedek kulübesinde oturdu. Ayrıca Real Madrid tarihinde en çok süre alan 10 futbolcu arasındayım. Orada isim yapmış bir insan olmak, uzun yıllar top koşturmak, bu denli büyük ve kaliteli bir ekibin parçası olmak benim için her zaman gurur kaynağı olacak'' şeklinde yanıtladı.

Guti, Real Madrid'de yedek kalmayı da sorun etmediğini ve kendisini her zaman takıma faydalı biri olarak gördüğünü söyledi.

BENZEMA'YA YAPTIĞI ASİST
Eski takımında Deportivo maçında Karim Benzema'ya yaptığı asist konusunda ise İspanyol futbolcu, ''Çok hızlı bir oyundu. Kaka bana pası verdiği zaman Karim'in arkadan geldiğini gördüm. Aslında normal olan topu kaleye şut olarak göndermemdi. Ama o anda içgüdüsel olarak arkadaşıma pas vermemin golü kolaylaştıracağını düşündüm. İnsanların beni o pozisyonla hatırlamaları mutluluk veriyor'' dedi.

Futbol dünyasında golün daha önemli olduğuna dikkat çeken Guti, ''Ama ben arkadaşlarıma pas vermeyi daha çok seviyorum. Benim attığım pasların gol olması beni gururlandırıyor'' diye konuştu.

Beşiktaşlı futbolcu, ''Bu tip estetik hareketleri Beşiktaş formasıyla izleyebilecek miyiz'' sorusunu ise ''Kesinlikle devam edecek. Futbol biraz şovdur ve benim Türkiye'ye gelme sebeplerimden biri, tüm güzellikleri Beşiktaş taraftarlarına yaşatabilmek'' diye yanıtladı.

Guti, Beşiktaş'a gelmeden önce birçok kulüpten transfer teklifi aldığını hatırlatarak, ''Sadece Galatasaray değil, birçok kulüpten teklif vardı. Zenit de bunlardan biriydi. İtalya'dan bazı takımlar ve İngiltere'den bir ekip vardı. Ama Galatasaray ile hiçbir şekilde görüşmem olmadı'' bilgisini verdi.

BJK İNÖNÜ STADI'NDA ''ÜÇLÜ'' ÇEKTİRMESİ
Beşiktaş Kulübü ile statta yaptığı sözleşme sırasında taraftarlara ''üçlü'' çektirmesinin hatırlatılması üzerine tecrübeli oyuncu, ''Tören öncesinde çok heyecanlıydım. Çünkü inanılmaz bir taraftar ve onların şovu vardı. Henüz içerdeyken tercümanım Gökhan Atabek, taraftarlarımızın 'üçlü' çektirmek gibi bir klasiği olduğunu, bunu yapmamın onları ateşleyeceğini söyledi. Bana nasıl yapıldığını öğretti. Beraberce bunu güzel bir şova dönüştürdük. Özellikle taraftarların tutkulu, canlı hali çok güzel hatıralardı. Beşiktaş taraftarının takımına ne kadar bağlı olduğunu daha önce de duymuştum, ama o gün resmen görmüş oldum ve inanamadım'' diye konuştu.

Bir dönem yine Beşiktaş'ta kısa süreliğine de olsa görev yapan eski teknik direktörü Vicente Del Bosque'nin kendisine çok yardımcı olduğunu vurgulayan Guti, ''İyi bir antrenör olmasının yanı sıra çok iyi bir insan. Onunla ilgili sadece minnet dolu sözler söyleyebilirim. Onun da söylediği ve inandığı gibi burada çok iyi işler çıkaracağıma bütün kalbimle inanıyorum. Anlattıkları ve Türkiye'de tecrübesinin olması buraya gönül rahatlığıyla gelmemdeki önemli
etkenlerden biriydi. Zaten sözleşmeyi imzalamadan önce kendisiyle görüştüm. İstanbul ve kulüple ilgili mükemmel cümleler kurdu'' dedi.

Guti, İspanya'da geçirdiği yıllar ve kariyeri nedeniyle hep saygı gördüğünü, aynı şeyi Beşiktaş'ta da yaşadığını dile getirirken, takımın bir diğer yıldızı Quaresma konusunda ise ''Quaresma bizim için çok önemli bir futbolcu. Değişik bir tarzda oynuyor. Ona ve diğerlerine yardımcı olmak, sahaya en iyisini yansıtabilmek, bu sayede de bizi bu kadar seven taraftarımızı mutlu etmek istiyorum'' değerlendirmesini yaptı.

''KENDİMİ ŞARAP GİBİ GÖRÜYORUM''
Siyah-beyazlı oyuncu, kendisini şarap gibi gördüğünü ve zaman ilerledikçe olgunlaştığını ifade etti.

Fiziksel olarak bir kaybının bulunmadığını anlatan Guti, ''Bunun yanında teknik olarak da hala geliştiğimi düşünüyorum. Kendimi hiçbir zaman yaşlı bir futbolcu olarak görmedim'' dedi.

''FENERBAHÇE İLE OYNAYACAĞIMIZ MAÇI İPLE ÇEKİYORUM''
Guti, Türkiye'deki maçları konusundaki sorular üzerine, ''Futbolun sevildiği her ülkedeki derbilerin ayrı bir yanı vardır. Rakibi yenip 3 puanı almanın yanı sıra sahada olmak, o ekibin parçası olmak da bir gururdur. Ben özellikle 5. haftada Fenerbahçe ile deplasmanda oynayacağımız maçı iple çekiyorum. Umuyorum ki bir an önce gelir'' dedi.

Takım arkadaşı genç oyuncu Necip Uysal'a değinen Guti, ''Bence çok iyi, yetenekli ve kalbiyle oynayan bir oyuncu. Zaman içinde daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum. Ama sadece beni örnek alması yetmez. Ekipte Nihat Kahveci gibi çok büyük futbolcular var ve onları da dikkatle izlemesi gerekiyor. Herkesten bir şeyler öğrenmesi lazım. Beşiktaş'ta uzun süreler görev alıp, önemli başarılara imza atıp, aynı zamanda milli takımlar bazında bunu devam ettirmeli'' değerlendirmesinde bulundu.

Tecrübeli futbolcu, eski takımına transfer olan Mesut Özil konusundaki soruyu ise, ''Kendisini açıkçası tanımıyordum, ama Dünya Kupası'nda oynadığı maçlarda tanıma fırsatım oldu. İyi bir futbolcuya benziyor. Ama Real Madrid farklıdır. İçinde çok yıldız barındırır. Hiçbir zaman iyi futbolcu olmak, orada uzun yıllar görev alacağın, takımın kesin bir parçası olacağın anlamına gelmez. İmza attığın andan itibaren yapabildiğinin en iyisini yapmak zorundasın. Onun için de aynı şey geçerli. Umuyorum Real Madrid için de bu transferle ilgili her şey yolunda gider'' şeklinde yanıtladı.

Guti, Beşiktaş'ta 14 numaralı formayı giymesinin nedeninin Hollanda Milli Takımı'nın unutulamaz futbolcusu Cruyff'tan dolayı olduğunu kaydetti.

İspanyol oyuncu, formasında daha önce Guti Haz yazdığı halde şu anda neden Guti yazdığı konusundaki soruyu ise ''Beşiktaş'taki formamda Haz yazmaması başkanımızın verdiği bir karardı. Sadece Guti yazmasının zihinlerde daha açık olarak yer alacağını düşünüyor. Benim için yazıp yazmamasının o kadar önemi yok'' diye yanıtladı.

Daha önce iki sinema filminde yer alan Guti, Türkiye'de bu yönde ilginç bir teklifin gelmesi ve kulübünün de buna izin vermesi halinde bunları değerlendirebileceğini dile getirdi.

DÖVMELERİNİN ANLAMI
Siyah-beyazlı oyuncu, vücudundaki dövmeler konusunda da, ''Sol bileğimde çocuklarımın isimleri Aitor ve Zaira yazıyor. Sol kolumda tamamen bir kompozisyonla kaplı. Buradaki iki kelime dürüstlük ve saygı... Benim için hayatın özelliğine denk iki kelime. İki haç, babamla annem için. Kız kardeşimin Arapça ismi de yazıyor. Haçların hemen yanında Meryem Ana ve Hz. İsa var. Daha üst tarafta her erkeğin hayali olan bir huri yer alıyor. Melek ve şeytanı temsil eden 666 sayısı da kompozisyonun içinde. Bana göre hayatta öyle dönemler vardır ki, bazen meleğizdir, bazen şeytan. Sağ kolumda yine çocuklarımın isimlerinin baş harfleri var. Kelebekler de çok sevdiğim hayvanlar. Dirseklerimdeki iki yıldızı çocuklarım için yaptırdım, çünkü onlar benim hayatımın yıldızları. Ensemde 'Friends for life' yazıyor. Miami'de en yakın arkadaşımla birlikte yaptırdık. Belimdeki dövme ise lotus çiçeği'' şeklinde konuştu.

Bu arada, ABD'li ünlü sinema oyuncusu Al Pacino hayranı olan Guti'nin, Beşiktaş Dergisi için bu temayla fotoğraf çektirdiği bildirildi.

Bektaş Gur
09-02-2010, 15:54
Guti'nin hedefi UEFA . Saldır Beşiktaş'ım ! :)

Ertan Akpınar
09-12-2010, 13:08
guti naptın sen hacı ya:) o nasıl gol pasıydı öyle valla helal takıma bakıyorum yedek as ayrımı yok herkes as seviyede bu sene şampiyon olamassak bilmiyorum artık.

Emre Güneş
09-12-2010, 17:19
aynen ertan herkez 11 oyuncusu hiç kimsenin yeri garanti değil :D

Bulent Yazici
09-12-2010, 17:22
bide su takimin iskelesi teranesi varya uyuz oluyorum...
takimin bi sistemi lur o sistemde ahmeti cikar mehmeti koy suleymani cikar messiyi koy farketmemesi lazim(messi biraz farkeder ama neyse) kisiler degil sistem is yapar

Hidayet Koç
10-05-2010, 15:37
Quaresma'dan sonra Guti şoku

Quaresma'nın sakatlığı ile zor günler geçiren Beşiktaş'a bir kötü haber de İspanyol yıldızı Guti'den geldi.

Beşiktaş'ta Portekizli yıldız futbolcu Ricardo Quaresma'nın ardından, İspanyol yıldız Guti Hernandez de sakatlar kervanına katıldı.

Trabzonspor maçında sol arka adalesinden sakatlanan Guti'nin bugün çekilen MR'ı sonucunda, sakatlığının ciddi olduğu ve 2 hafta sahalardan uzak kalacağı belirlendi.

Sol ayak arka adalesinde bir ve ikinci derece gerilme olan İspanyol futbolcu, Manisaspor ile Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında oynanacak karşılaşmada forma giyemeyecek.

Beşiktaş'ta Guti ve Quaresma'nın yanı sıra Fatih Tekke, Erhan Güven, Tomas Sivok, Ekrem Dağ, Matteo Ferrari ve Zapotocny'nin de sakatlıkları bulunuyor.

Mustafa Balcılar
10-05-2010, 16:06
yaa hiç sorma bende demin okudum haberi. :( tam form tutarken bu saktlık illeti varya. Allahtan geniş (ikisininde yeri dolmaz) kadromuz var.

Sezen Arslan
10-05-2010, 20:04
gutı manısada yok ne guzel gıdıcektım yaa sans yok bende

Ertürk Yıldırım
10-06-2010, 09:50
yapma yaa ulan şansımıza bak be..

Anıl Haşlak
10-07-2010, 14:58
ooh manisa maçı çok büyük sıkıntı demek

Mehmet Erhan
10-09-2010, 12:49
SON KARTAL ALONSO!

http://www.haber1903.com/Page/Images/GetImage.aspx?Path=/CMSFiles/Image/Content/634221998891655760.Jpeg&W=200&H=141

Sıkı bir Real Madrid taraftarı olan aynı zamanda büyük bir Guti hayranı olan Ferrari'nin başarılı pilotu Alonso, Milliyet ile TRT'den Okay Karacan ve Erbatur Ergenekon'un ortak aracılığıyla Guti'nin imzalı formasına kavuştu.

F1'in köklü ekiplerinden olan Ferrari'den alınan izinlerin ardından, Alonso ile buluşan TRT ekibi Guti'nin yolladığı imzalı forma ve oyuncak Kartal'ı İspanyol pilota verdi. Siyah-beyazlı oyuncunun bu jesti karşısında duygulanan ünlü pilotun, “Guti'nin bu jesti için ona çok teşekkür ederim. Ben Real Madrid fanatiğiyim ve onu gerçekten çok özlüyorum. Adım gibi eminim ki, Türkiye onun futboluna aşık olacaktır. Guti ile Türkiye'de buluşmayı çok istiyorum. O benim İstanbul'daki yarışımı seyreder, ben de onun Beşiktaş forması altındaki bir maçını izlerim. Umarım bu dileğim gerçek olur. Onu tekrar izleyebilmek harika olacaktır” diye konuştu.
Alonso'nun hayranı

Üzerinde “Alonso'ya en içten sevgilerimle. Sana Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda başarılar dilerim” yazılı formayı Japonya'daki yarış öncesinde alan Alonso, oyuncak Kartal'ı gördüğünde ise “Beşiktaş'ın amblemi Kartal. Ben de Kartal gibi pistlerde uçmak isterim. Beşiktaş'a Avrupa'da ve Türkiye'de başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ın başarılı oyuncusu Guti ise, Alonso'nun her yarışını takip ettiğini onun en büyük hayranı olduğunu belirtti. İspanyol futbolcu fırsat doğması durumunda Fernando Alonso'nun İstanbul'daki yarışını da izleyeceğini dile getirdi.

http://www.facebook.com/video/video.php?v=442595543690&ref=mf

Sezen Arslan
10-09-2010, 21:03
evt m aurelıo da eklendı sansızlık yaa

Özlem Köycü
10-31-2010, 21:19
dogum günün kutlu olsun GUTIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII :sa:

Mehmet Erhan
10-31-2010, 22:48
Feliz Cumpleaños Jose Maria Gutierrez Hernandez (G14)... ;) muhteşem ara pasların için de teşekkürler, seni izlemeyi özlemiştik... :) bir de keita taklidi süperdi... :D

Anıl Haşlak
11-08-2010, 21:13
ulan penaltı fobim var zaten bakamıyorum gittim içeri izlememek için, yarım dakika sonra bi geldim televizyon başına amk kaçırmış ya

Hidayet Koç
11-09-2010, 09:01
GUTİ: TARAFTARIMIZDAN ÖZÜR DİLİYORUM

Karşılaşmanın son dakikasında Beşiktaş adına bir penaltı vuruşundan faydalanamayan Guti, çok üzüntülü olduğunu söyledi.

Karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, ''Herkes çok üzüldü, ben daha çok üzüldüm. Penaltı vuruşunu yaparken kendimi çok iyi hissediyordum. Bir maçın son dakikasında böyle bir şans geldiğinde, bunu kaçırmamanız gerekir. Taraftarımızdan özür diliyorum'' ifadelerini kullandı..

Beşiktaşlı futbolcu Holosko ise zor ve yorucu bir karşılaşma oynadıklarını belirterek, ''Kapalı savunmayla oynayan bir takıma karşıydık. Quaresma'nın attığı gol ofsayt değildi'' dedi.

Taraftarların bazı oyunculara toleranslı davranıp, bazılarına tepkili olması konusunda ise Slovak futbolcu, ''Oyundan bana karşı tepki olduğunu farketmedim. Taraftarlardan tepki oluyor. Taraftar tepkilerinde haklı. Hücum oyuncusunun gol atmasını bekliyorlar. Tepkilerin farkındayım. Değiştirmek için çalışıyoruz. Beşiktaş'a ilk geldiğimde istediğimi yapıyordum. Ama şu anda her şey tersine döndü. Beşiktaş'a ilk geldiğimde hücumun uç noktasında oynuyordum. Takımda yer bulduğum için mutluyum. Sadece mevki değişikliği değil, aynı zamanda sakatlıklar da yaşadım'' diye konuştu.

Beşiktaş'ın beraberlik golünü atan İsmail ise gol bulamadıkları için rakibin direnç kazandığını ifade ederek, ''Rakibin 1-0 öne geçmesi büyük takımlar için önemli değil. Değiştirmek için tüm hamleleri yaptık. Kazanamadığımız için üzgünüz'' dedi.

Mehmet Erhan
11-14-2010, 21:28
g.birliğinin inanılmaz sert futbolunun da etkisiyle faydalı olamadı bugün ve gördüğü kartla cezalı duruma düştü...samiyene sakladı kendini de diyebiliriz bir nevi... :p o maçta gerçek gutiyi göreceğimize de inanıyorum...

Hidayet Koç
12-17-2010, 07:52
Guti'ye Mevlana sözü ile destek!

Beşiktaşlı taraftarlar, İspanyol futbolcu Guti Hernandez'in kaptanlığını benimsedi.

Guti'ye Mevlana sözü ile destek! Sahada ortaya koyduğu futbola rağmen özel yaşamında zaman zaman yaşadığı sorunlar nedeniyle eleştirilen Guti, siyah-beyazlı taraftarlardan büyük destek aldı.

UEFA Avrupa Ligi'nde CSKA Sofya ile oynanan maçta ikinci yarıda sahaya kaptan olarak çıkan Guti, Rapid Wien ile oynanan mücadelede de 90 dakika boyunca hem futboluyla görevini yerine getirip, hem de kaptan olarak takımının lideri oldu.

Beşiktaşlı taraftarlar da Rapid Wien maçı öncesi Guti'yi tribünlere çağırarak tezahüratlarıyla ligin ikinci yarısında kaptan olması beklenen oyuncularına destek verdiler.

-PANKARTLA DA DESTEKLEDİLER-

Siyah-beyazlı taraftarlar, özellikle Rapid Wien maçında açtıkları pankartla İspanyol oyuncularına sevgilerini gösterdiler.

Slogan ve pankart hazırlamada bir hayli yetenekli olan Beşiktaş taraftarı, dünyaca ünlü İspanyol oyuncu için Rapid Wien maçında anlamlı bir pankart açtı.

Mevlana'nın ''Ne kadar bilirsen bil. Söylediklerin karşındakinin anlayabildiği kadardır'' sözü hem Türkçe, hem de İspanyolca olarak tribünde açılan pankartta yer aldı.

Guti ise karşılaşma sırasında taraftarların kendisine gösterdiği ilgiye kayıtsız kalmayarak, tribünleri dolaşıp onları selamladı.

Bu arada, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, iki maçta kaptan olarak sahaya çıkan Guti'nin bu konusunun devre arasında yönetimde gündeme geleceğini ve bu yönde bir karar alabilecekleri sinyalini vermişti.

Gökhan Durmuş
05-01-2011, 16:31
Guti'nin havaya kaldırmadığı tek kupa UEFA kupası.İnşallah onu da bizle havaya kaldıracak.Öncelikle ZTK'sını almamız lazım.

Mehmet Ak
07-06-2011, 20:17
Guti ile bu sene UEFA kupası? ne güssel olur demi