Orijinalini görmek için tıklayınız : 28-Fabian Ernst
Barış Kahraman
03-14-2009, 21:18
http://www.gercekgundem.com/img/news/fabianernst0202.jpg
30 Mayıs 1979'de Almanya Hannover'de doğan Ernst, futbola Hannover 96 takımında başladı. 1998'den 2000 senesine kadar Bundesliga ekiplerinden Hamburger SV'de top koşturan orta saha oyuncusu, bu ekibin formasıyla 48 maçta yer aldı.
2001-2002 sezonunda Werder Bremen'e transfer olan çok tecrübeli futbolcu, Werder Bremen'de 152 maça çıktı ve 11 gol attı. 2002 yılında Almanya Milli Futbol Takımı'na davet edilen Ernst, Kuveyt maçıyla ilk kez Almanya formasını giydi ve 24 kez milli oldu. 2005 senesinde Schalke 04'e transfer olan tecrübeli futbolcu, bu takımın formasıyla 103 maçta forma giydi. Daha sonra 2008-2009 sezonunun devre arasında Beşiktaş JK'e transfer oldu.
Kıyasettin Tasar
03-14-2009, 21:32
gerçekten büyük futbolcu,schalke nin maçlarını sık sık izliyordum zaten ve beğendiğim bir futbolcuydu ama açık konuşmam gerekirse şu an tahminimin üzerinde oynuyor,çok çabuk adapte oldu,tartışmasız tr nin en iyi dinamosu.
Barış Kahraman
03-14-2009, 21:34
gençlerbirliği maçı; gunti den sonra en iyi önlibero böyle giderse guntiyi de geride bırakacaktır.. Hem ofansta hem defansta çok etkili.. Beşiktaşın aradıgı kan!.
Arda Hatipoğlu
03-14-2009, 21:35
aferin ernts takdir ediyorum seni performansından dolayı:)
Kıyasettin Tasar
03-14-2009, 21:37
gençlerbirliği maçı; gunti den sonra en iyi önlibero böyle giderse guntiyi de geride bırakacaktır.. Hem ofansta hem defansta çok etkili.. Beşiktaşın aradıgı kan!.
bence guinti yi geçti bile,guinti italyan oldğu içn hücumu pek sevmiyordu,ama seninde deidğin gibi hem defansta hem hücumda çok katkısı var,bugn 17 top çalmış,golü olsun,ceza sahasına taşıdığı toplar olsun,hücumada aynı katkıyı sağlıyor..efsane olma yolunda favorim :)
Barış Kahraman
03-14-2009, 21:40
aferin ernts takdir ediyorum seni performansından dolayı:)
"allah razı olsun arda" diyor kendileri :)
Yalçın Özdemir
03-14-2009, 22:55
ya adam super resmen duvar top gecmıyo
Ata Arslanoğlu
03-14-2009, 23:22
Tam bir panzer..Sahada basmadık yer bırakmıyor, ön liberoda oynayıp tüm atakları kestiği yetmezmiş gibi ileri çıkıp golde arıyor, helal olsun..Attığı golde mükemmeldi.
Ayşegül Alparslan
03-16-2009, 14:35
Beşiktaş’ın Alman futbolcusu Fabian Ernst, siyah-beyazlı takımda çok iyi işler yapacağını belirtti.
Ernst, Beşiktaş Kulübü’nün çocuklara yönelik çıkardığı aylık Yavru Kartal dergisinin mart sayısında, minik fun club üyeleri Erdal Şireci ve Öykü Çamlıgüney’in sorularını yanıtladı.
Beşiktaş gibi büyük bir camiada futbol oynamanın çok güzel olduğunu ifade eden Alman futbolcu, şunları kaydetti:
"Zaten bu nedenle buradayım ve çok iyi işler yapacağımı düşünüyorum. Beşiktaş’ın Türkiye’nin ilk spor kulübü olduğunu biliyordum. Özellikle Fulya Süleyman Seba Kompleksi’nin açılış töreninde izlediğim görüntülerle, bunun önemini daha iyi anladım. Tecrübeli bir futbolcuyum ve bir sürü statta oynadım, ama ilk defa İnönü Stadı’nda heyecan yaşadım."
Maçın bitimine kadar kazanma hırsıyla oynayan ve takımın başarısını ön planda tutan bir oyuncu olduğunu vurgulayan Ernst, siyah-beyazlı taraftarın kendisini her zaman seveceğini ve unutmayacağını umduğunu dile getirdi.
Beşiktaş’ın hem hücum, hem savunma yönünün çok güçlü olduğunu anlatan Alman futbolcu, "Takım olarak başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Kesinlikle şampiyon olacağımıza inanıyorum, ama her maçın ayrı bir önemi var. Adım adım ilerlememiz lazım" dedi.
Özel hayatıyla ilgili açıklamalarda da bulunan Alman futbolcu, hangi müzik türünü dinlediğine yönelik bir soruya, "Arkadaşım Ümit Davala rap albümü çıkarmıştı. Onu severim ve dinlerim" yanıtını verdi.
Ernst, "Futbolcu olmasaydınız ne olurdunuz" sorusunu da şöyle yanıtladı:
"Çok küçükken çöpçülere özenirdim. Çöpleri toplayıp, kamyonun arkasında asılı olarak gitmek istiyordum. Biraz daha büyüyünce astronot olmayı istedim. Sonra da ’arkeolog olabilirim’ diye düşündüm, ama futbolcu oldum."
Şule Artarlar
03-16-2009, 22:43
Kesinlikle kartal duruşu var bak bu adamda :)
Kıyasettin Tasar
03-16-2009, 23:02
kalite farkı ya,rakipler o bölgeye alsın MALdonado,josico,linderoth BİZ alalım BABA(oldu :D ) ERNST'i
kısacası FARK VAR ;)
Barış Kahraman
09-20-2009, 00:25
kayserispor maçı; takımın yıkılmayan tek oyuncusu.. canla başla mücadele ediyor.. 40yıllık beşiktaşlıymış gibi 90 dk mücadeleyi bırakmıyor, yenik durumda olsak bile asla oyundan soğumuyor! diğerleri gibi sahada dolaşmıyor!.
Ertürk Yıldırım
09-20-2009, 10:32
fabianda ferrari gibi yüregini koyarak oynuyo gercekten
Serdar Köse
09-21-2009, 23:45
her maç disiplinli birşey yapmak için çabalıyor en azından rakibi rahat bırakmıyor Alman ekolünde yetiştiğini belli ediyor belki iyi bir paraya satamayacağız ama bize böyle yüreğini koyacak oyuncular lazım
Ertürk Yıldırım
09-22-2009, 12:03
her maç disiplinli birşey yapmak için çabalıyor en azından rakibi rahat bırakmıyor Alman ekolünde yetiştiğini belli ediyor belki iyi bir paraya satamayacağız ama bize böyle yüreğini koyacak oyuncular lazım
bi kaç oyuncu ernst gibi olsa bu takım düzelir örnegin tello adam maçı degisitryodu şimdi niye oynamıyo mesela ?
Serdar Köse
09-22-2009, 21:08
bi kaç oyuncu ernst gibi olsa bu takım düzelir örnegin tello adam maçı degisitryodu şimdi niye oynamıyo mesela ?
evet ligin en iyi duran top kullanan oyuncusu orta açmıyor bir tane golü var Ernst gibi birde hücum hattında oynayabilecek oyuncumuz olsa çok iyi olurdu
Emrah Kahraman
09-25-2009, 14:20
takımın şuanda en formda oyuncusu. Beşiktaşa hayat veriyor!.
Mustafa Balcılar
09-25-2009, 14:41
bence guinti yi geçti bile,guinti italyan oldğu içn hücumu pek sevmiyordu,ama seninde deidğin gibi hem defansta hem hücumda çok katkısı var,bugn 17 top çalmış,golü olsun,ceza sahasına taşıdığı toplar olsun,hücumada aynı katkıyı sağlıyor..efsane olma yolunda favorim :)
gunti başkaydı beh, belki bukadar oyunda yoktu ama nebiliyim yinede guntiden sonra 2.derim. bide ferrari-sivok ikilisi ronald0-zagoyu yakalasa iyi olucak.
Ertürk Yıldırım
09-30-2009, 21:39
Helal olsun sana varını yoğunu ortaya koyarak oynuyo ama takım foss be fabian..
Beyaz PASCALIMIZ !!!
Mustafa Balcılar
10-01-2009, 10:20
helal olsun sana varını yoğunu ortaya koyarak oynuyo ama takım foss be fabian..
Beyaz pascalımız !!!
hah beyaz pascal bu slogan uyar sayın abim :)
Ertürk Yıldırım
10-01-2009, 14:40
http://img3.imageshack.us/img3/5187/medyaf.jpg
Fabian Ernst ile Moda Çekimi
Orta sahamızın vazgeçilmez ismi Fabian Ernst, Beşiktaş Dergisi Ekim 2009 sayısının “moda” sayfalarına konuk oldu.
Kartal Yuvası’ndaki lisanslı ürünlerimizi tanıttığımız bu sayfalar için başarılı futbolcumuz, Rahman Sağıroğlu’nun objektifine sizler için birbirinden güzel pozlar verdi. İşte müthiş performanslarıyla başarılı futbolcumuz, işte Kartal Yuvası’nın lisanslı ürünleri… Beşiktaş Dergisi farkıyla yayınlıyoruz…
En iyi huyu: Normal olmak
En kötü huyu: Sabırsız olmak
En büyük başarısı: İkiz oğullarının dünyaya gelmesi
En heyecanlandığı an: Çok heyecanlı biri olmadığını söylüyor
En korktuğu şey: Köpekbalığı
En beğendiği şarkıcılar: “Çok var” diyor
En hoşlandığı müzik türü: Hiphop
En son okuduğu kitap: Alman bir yazarın kitabını okumuş
En beğendiği aktör: Al Pacino
En beğendiği komedyen: Chris Rock
En sevdiği yemek: Her yemeği seviyor
En son tatili: Dubai
En beğendiği ülke: Yeni Zelanda
Hayatında en değer verdiği şey: Ailesi
Hayat felsefesi: İyi çalışıp en iyiyi üretebilmek
Hep yapmak istediği ama sürekli ertelediği bir şey: Yeni Zelanda’ya tatile gitmek
Beğendiği kadın tipi: “Beğendiğim tek kadın eşim” diyor
Kıyafetlerinde nelere dikkat ediyor: Uyumlu olmasına
En çok ne için dua ediyor: Sevdiği insanların güvende ve sağlıklı olması için
Elinde olsa dünyada neyi değiştirirdi: “Herkesin barış ve bolluk içinde yaşamasını sağlardım” diyor
Batıl inancı: Yok
Uğuru: Yok
Röportaj: Serpil Kurtay
Fotoğraflar: Rahman Sağıroğlu
Ertürk Yıldırım
10-01-2009, 14:43
http://img3.imageshack.us/img3/9665/medya1a.jpg
http://img28.imageshack.us/img28/7263/medya2.jpg
Ertürk Yıldırım
10-01-2009, 14:44
http://img28.imageshack.us/img28/7486/medya3.jpg
http://img21.imageshack.us/img21/8121/medya4e.jpg
http://img36.imageshack.us/img36/2008/medya5.jpg
Ertürk Yıldırım
10-01-2009, 14:51
http://img21.imageshack.us/img21/6131/medya6.jpg
http://img188.imageshack.us/img188/1281/medya7.jpg
Mustafa Balcılar
10-01-2009, 15:22
hakkatten beyaz pascal :)
Anıl Ünal
10-04-2009, 11:08
Merak etmeyin mustafa denizli ersnt'in iyi oynadığını görmüştür yakında yedek kulübesinde yanına oturtur.!
Barış Kahraman
10-17-2009, 23:38
@kasımpaşa maçı:
fabian ernst, fabian ernst! :) takımın dinamosu, 2.sarı kartı gereksizdi! kasımpaşa sürekli onun üzerine oynadı ve sonunda kırmızı kart gördürttü!. eskişehir maçında onu çok arayacağız..
Ertürk Yıldırım
10-18-2009, 10:01
beyaz pascalımmm be..her zamanki oldugu gibi süperdii..
Mustafa Balcılar
10-19-2009, 10:31
kırmızlarla dahada benzemeye başladı pascala :zipla:
Barış Kahraman
10-22-2009, 13:27
http://foto.fanatik.com.tr/test/423x238/fft1mm752314.jpg
Ernst için büyük alkış
Siyah-Beyazlı kulübe geçen sezonun devre arasında Schalke takımından transfer olan Fabian Ernst, Wolfsburg maçı öncesi Beşiktaş formasıyla ısınmak için sahaya çıktığında tribünler ayağa kalktı.
Tecrübeli futbolcuyu sadece Beşiktaşlı gurbetçiler değil, Almanlar da ayakta alkışladı. Ernst de bu sevgi gösterisine karşılık vererek tüm tribünleri selamladı. Alman futbolcu performansıyla da büyük beğeni topladı. Wolfsburg ataklarında Beşiktaş savunmasına rahat nefes aldıran Ernst, aynı katkıyı ise tüm iyi niyetine rağmen hücumda yapamadı.
Yılmaz Özgüller
10-22-2009, 14:21
adam daha ne yapsın onu izlerken yoruluyoruz aldığı her kuruş helal olsun,hatta bazı futbolcuların parasını kesip ona vermek lazım,beşiktaşa harbiden yakışıyor
Özge Kayhan
10-22-2009, 16:43
Ernst yine her zaman ki gibi alnının teriyle mücadele etti.
Barış Kahraman
10-22-2009, 17:11
sahaya Beşiktaşlılık ruhunu yansıtanlardan!. hani hep diyoruz ya 100.yıl ruhu, pascal, ilhan vs.. işte ernst te onlardan biri!. canını ortaya koyuyor..
Burak Arıcı
10-26-2009, 14:55
Demirörenin yaptıgı tek dogru transfer oda Mustafa Denizli sayesinde oldu. Transfer oldugu zaman 8,5 milyon euro çok diyorduk ama Schalke'de başka türlü bırakmazdı Ernst'i haklı olarak
Ertürk Yıldırım
10-26-2009, 16:32
beyaz pascalım be aldıgıı tüm paralar helal olsunn ona
Nurettin Dilek
10-27-2009, 10:17
zenci olsaydı 2. pascal nouma olurdu :):):)
Cem Akşahin
10-27-2009, 11:48
fabian ernst gibi adamımız yok
Bahadır Karaçanta
10-30-2009, 13:09
Geldiği gün ilerlemiş yaşı ve aldığı transfer ücretiyle eleştirilen Fabian Ernst, kısa zamanda Beşiktaş taraftarının sevgilisi oldu. Bu sevginin karşılıklı olduğunu söyleyen Alman oyuncu, “Alman panzeri değil, Kartal’ım. Kendimi Real Madrid ve Barcelona’da oynayan birçok yıldız futbolcudan bile şanslı hissediyorum. Çünkü onlar Beşiktaş taraftarının sevgisine bire bir şahit olamadı. Alman panzeri değil Kartal olarak anılmak istiyorum” dedi.
helal olsun fabian ernst e.
Mustafa Balcılar
10-30-2009, 13:37
LA HAKKATTEN PASCAL OLMA YOLUNDA İLERLİYOR.
ALMANYADA DOĞDU BEŞİKTAŞLI OLDU ernst fabian ernst fabian....
Doğan Aydoğan
10-31-2009, 14:36
alman panzeri ya çok seviyorum bu adamı
Özge Kayhan
11-07-2009, 21:43
Yüreğiyle oynuyor, helal olsun!
Forvetlerin yapacağını da yapıyor..
Mustafa Balcılar
11-09-2009, 09:39
Helal sana white pascal :)
Yılmaz Özgüller
11-09-2009, 11:08
adam 11 kişilik oynuyor yüreğine kurban senin
Barış Kahraman
11-25-2009, 23:05
fabian ernst oley oley oley!.. Alman panzeri!... adam bir maçta kötü oynamaz mı yav? bu adam her maç aynı performansta her maç mükemmel!.. Efsanevi futbolcularımız arasına girecek böyle giderse!. helal olsun ernst!.
Serdar Köse
11-25-2009, 23:37
fabian ernst oley oley oley!.. Alman panzeri!... adam bir maçta kötü oynamaz mı yav? bu adam her maç aynı performansta her maç mükemmel!.. Efsanevi futbolcularımız arasına girecek böyle giderse!. helal olsun ernst!.
haklısın barış abi maçta hep disiplinli hep iyi oynuyor.. ruhunu koyuyor ortaya helal olsun fabian
Mustafa Balcılar
11-26-2009, 08:28
white pascal
white pascal
white pascal
Ertürk Yıldırım
11-26-2009, 20:23
beyaz pascalıııımmm her maçta 2 kişilik oynuyo beee
Barış Aygün
11-27-2009, 10:37
bıze boyle ruhlu adamlar lazımkı genclerde ornek alsın..
Erdem Ürkündağ
12-01-2009, 15:07
panzerfaust
Onur Kurtcu
12-03-2009, 23:20
İstikrar Abidesi
Can Dönmez
12-15-2009, 14:41
mücadeleci ruhuna hastayımmm
Mehmet Ak
12-19-2009, 21:56
Keşke daha genç olsaydın bee
Ertürk Yıldırım
02-14-2010, 14:39
son zamanlarda inanılmaz düşüşte bence toparlaması lazım kendisini
Serap Saka
02-14-2010, 14:48
bu aralar hasta ediyor beni .. benim bildigim tanidigim ernst böyle olmamali.. gerci takim komple ruhsuz sen ne yapacaksin ki .. o da ayri bi gercek.
Barış Aygün
02-14-2010, 17:08
takım ne kadar kotu olursa olsun adam bısıler yapmak ıstedıgını gosterıyor sahada ama yapacak bısı yok takımm 11 kısılık bır kısıden cok sey beklemekte yalnıs olur...
Ertürk Tekin
02-23-2010, 12:47
tek adama yüklenirse oyun olcagı buydu panzer güçkaybında
Hidayet Koç
09-26-2010, 13:59
ERNST: "KAZANMAK İÇİN SON DAKİKAYA KADAR KOŞMANIZ GEREKİYOR"
Bobo'nun attığı 2 golün asistini veren Beşiktaş'ın Alman futbolcusu Fabian Ernst, karşılaşmada Guti gibi ara pası attığının söylenmesi üzerine, "Çabuk öğreniyorum, Guti'den demek ki bazı şeyleri öğrenmişim" dedi.
Teknik Direktör Schuster'in basın toplantısında kendisi için yaptığı "Sanki hiç benzini bitmeyecekmiş gibi oynuyor" benzetmesiyle ilgili soru üzerine, önce "Dizel mi?" diye espri yapan Ernst, "Kazanmak için son dakikaya kadar koşmanız gerekiyor. Ben de koşuyorum" diye konuştu.
Alman futbolcu, Schuster'in kendisini sürekli oynatmasıyla ilgili bir soruyu da "Benim de mutlaka oynamayacağım, dinleneceğim maçlar olacaktır. Sürekli oynamak beni mutlu eden bir olay" diye yanıtladı.
Türkiye Ligi'nin zor bir lig olduğunu vurgulayan Ernst, ligdeki tablonun 4-5 hafta sonra netleşeceğini, kendilerinin doğru yolda olduklarını söyledi.
Ertan Akpınar
09-26-2010, 15:21
harika şeyler yaptı helal olsun.
Bulent Yazici
09-26-2010, 15:26
mustafa hocaya sonsuz tesekkurler bu adami bize kazandirdigi icin
Mehmet Erhan
09-26-2010, 17:20
gutiyi aratmadı ara paslarıyla...aslında zorluk derecesi yüksek ve gutinin oynamadığı maçlarda ernsti forvete destekçi olarak oynatabilir schuster bundan sonraki maçlarda da...dün yaptığı 2 asist de onun kalitesine yakışan işlerdi...
dipnot: sözleşmesi sezon sonu biten bir yabancı daha, onunla da anlaşma yapılmalı iş işten geçmeden...
Sezen Arslan
09-26-2010, 20:41
bence muthıs oyuncu
Mustafa Balcılar
09-27-2010, 08:35
antalya maçında kimse gutiyi aramadı sayesinde
Safiye Türk
09-27-2010, 12:12
Fabian Ernst ADAMIM YA SEZON BAŞINDAN BERİ OYNADIGI BUTUN MACLARADA YÜREGİNİ ORTAYA KOYAN ADAM ...
Ertürk Yıldırım
09-27-2010, 13:18
helal olsunn bee..adam hermaç 2 kişilik oynuyor...
Hidayet Koç
10-01-2010, 15:07
"Alman Milli Takımı'nı hakediyorum"
Beşiktaş'ın en formda oyuncularından biri olan Fabian Ernst'ten özel açıklamalar.
Beşiktaş'ın Alman futbolcusu Fabian Ernst, oynadığı futbolla milli takımı hakettiğini ifade ederek, "Benim Löw'le problemim yok. Ama Löw'ün benimle bir problemi var herhalde ki beni milli takıma çağırmıyor" dedi.
Beşiktaş'ın teknik direktörü Bernd Schuster'un takımda vazgeçemediği isimlerden biri olan ve haftalardır oynadığı iyi futbolla büyük beğeni toplayan Fabian Ernst, DHA'ya özel açıklamalarda bulundu. Ernst, "Bu iyi oyunu neye borçlusun?" sorusuna, "Beni şu anda tebrik etmeniz bile beni çok memnun ediyor. Ben de iyi oynadıkça, daha iyi oynamaya gayret sarfeden bir karaktere sahibim. İyi oynamakla yetinmiyorum, bir sonraki hafta daha iyi oynamaya çalışıyorum. Sadece ben değil, takım olarak da iyi oynadığımızı hissedince, Beşiktaş farklı bir kimliğe kavuşmuş oluyor. Bu da bizim oyun iştihamızı kabartıyor" yanıtını verdi.
Takımdaki rotasyondan memnun olup olmadığıyla ilgili bir soru üzerine de Alman oyuncu, "Rotasyondan herkes memnun, ben de memnunum" derken, "Bu rotasyonda bir tek sen kesilmiyorsun. Bunu neye bağlıyorsun?" sorusuna ise Ernst, "Bunu Schuster hocamız cevaplasın" yanıtını verdi.
Fabian Ernst, Alman Milli Takımı'na çağrılmamasıyla ilgili de şunları söyledi:
"Benim kimseyle problemim yok. Benim teknik direktör Löw'le de problemim yok. Ama Löw'ün benimle bir problemi var herhalde. O yüzden beni milli takıma almıyor. Ben de oynadığım şu oyunla milli takımı hakettiğime inanıyorum."
Bulent Yazici
10-01-2010, 15:18
bende dun maci izlerken nasil olurda bu adam oynamaz dedim acikcasi:)))
turk mu yapsak
Mustafa Balcılar
10-01-2010, 15:26
aynen katılıyorum. milli takımda olmayı hak ediyor. dünya kupasında ne cacıklar vardı orta sahada.
Ertürk Yıldırım
10-01-2010, 18:07
O bir alman panzeri...o bir dinamo...o bir KELLL :D o birr fabiann errrnnssstttt....hastayım bu adama hasta...
Aziz Argun
10-01-2010, 21:23
scuster in dediği gibi bu adamın benzini hiç bitmiyor varmı böyle biri? sağa koy oynuyor .orta saha tamam ön libero eyvallah. daha ne olsun her takıma lazım. boşver sadecec bizde olsun...
Barış Kahraman
10-22-2010, 10:09
@Porto maçı; ön libero, orta saha, forvet arkası... porto maçında her yerde oynadı, hilberte mükemmel paslar çıkardı ama nafile.. her zaman ki gibi takımın en iyilerinden biriydi..
Ertürk Yıldırım
10-22-2010, 15:58
Her zamanki gibi harikaydı Fabian...her yerdeydi maçta her yerde..bunun gibi 2 adamımız olsa keşke ne olurdu..
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.