PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 7-Ricardo Quaresma

Barış Kahraman
06-13-2010, 13:19
http://www.kartalpencesi.com/wp-content/uploads/Gquaresma1-150x150.jpg

Ricardo Andrade Quaresma (d. 26 Eylül 1983, Lizbon) Portekiz’li Milli Futbolcu.Şu anda Inter Milan’da oynamakta olup gelecek sezon Beşiktaş JK forması giyecektir
Kulüp kariyeri
Ricardo Quaresma Futbola Sporting Lizbon Altyapısında başlamıştır.O zaman ki Teknik Direktörü Laszlo Bölöni, ona Mustang O Cigano (Çingene) lakabını takmıştır.Genellikle vatandaşı Cristiano Ronaldo ile aynı mevkiide yer aldığı için, oyun stilleri ve hızları ile kıyaslanmaktadır. Sağ ayağını daha iyi kullanabilmesine karşın sağ kanadın yanında çoğunlukla sol kanatta oynayan futbolcu, ayrıca ileri uç oyuncusu olarak da görev yapabilmektedir.Uzun toplar Trivela , top sürüşleri,Frikik vuruşları ile de kıyaslanmaktadır.
Sporting Lizbon
Sporting Lizbon altyapıdan yetiştirdiği oyuncularla ünlüdür.Bunların başında Cristiano Ronaldo, Nani ve Quaresma gelmektedir.2000-2001 sezonunda B takımda 15 lig maçı oynamıştır.Önümüzdeki sezon içerisinde kulüp yöneticisi Laszlo Bölöni 28 maç oynayan 3 gol,Lig ve önemli bir oyuncusu tarafından üst düzey takıma alınmıştır.Oynadığı 62 maçta 8 gol atmıştır ve FC Barcelona’nın dikkatini çekmiştir.
FC Barcelona
2003 yılında FC Barcelona’ya € 6M ve Fábio Rochemback karşılığında transfer oldu. Barcelona’da maçlara çoğunlukla yedek başladı.Oynadığı 26 maçta 1 gol kaydetti.2004 Avrupa 21 Yaş Altı Futbol Şampiyonası sırasında sakatlandı.Geldiği yıldan bu yana Portekiz Milli Takımı’nın formasını giymektedir. Daha sonra 2004 yılında Porto’ya € 6 milyon ve Deco karşılığnda transfer oldu.
FC Porto
Quaresma geldiği ilk sezonda ağır eleştirildi ve bencillikle suçlandı.Ancak yavaş yavaş oyunu takım arkadaşları oyunu kurmaya başladı ve üçüncü yıl Porto ile fan ve favori futbolcu oldu.Hem onun yüksek performansı Portekiz Ligi ve Şampiyonlar Ligi’nin çeşitli kulüplerinin ilgisini çekti.Porto ile 2011′e kadar sözleşmesi varken kısa süre içinde kendini 2.kez bir dünya kulübünde buldu.Porto ile çıktığı 112 maçta 24 gol kaydetti.
Chelsea
Chelsea’ye sezonun 2.yarısında Jose Mourinho tarafından kiralık verilmiştir.Chelsea’de 18 numaralı formayı giymiştir.7 Şubat günü Hull City Chelsea maçında görev yaptı. Coventry City’ye karşı oynanan maçta ilk asistini yaptı.San Siro’da hayal kırıklığının ardından Jose Mourinho’yu etkilemek için kendine güveni geri geldi. Sezon sonunda tekrar Inter’e geçti.

Özge Kayhan
06-13-2010, 13:41
Allahım şükürler olsun geldi sonunda. O artık bir Kartal. Hiçbir zaman umudumu kaybetmemiştim. Beklediğimize değdi. Çok iyi bir transfer yaptık..

Hayırlı uğurlu olsun Beşiktaşımıza..

Alem duysun böyle aşkı, Ricardo Quaresma Beşiktaşlı..

Samet Sevim
06-13-2010, 14:22
Klavyeleri Q7'ye Ayarlayın ..

Hayırlı Uğurlu Olsun ..

Arda Hatipoğlu
06-13-2010, 14:42
sonunda üst düzey bi yıldız geldi hayırlı olsun..

Mehmet Ak
06-13-2010, 17:00
inşallah istediğimiz verimi alabiliriz. yoksa yine boşa ümitlenmiş olmak istemiyorum. benim gönlümden geçen adam değil ama iyi oyuncu nihayetinde... hayırlısı olsun Beşiktaşım için...

Barış Aygün
06-13-2010, 17:01
çok şükür geldi artık çok güzel günler bekliyor bizi...yeni hoca...q7....ve eskiler süper bir uyum içinde olacaklar....

Mehmet Ak
06-13-2010, 17:04
http://www.oleole.com/media/main/images/wallpapers/99067/blingblingrq7wallpap_302351.jpg

şahsen kendisine hoşgeldin demek istemez misiniz? :=)

Barış Aygün
06-13-2010, 17:09
http://www.oleole.com/media/main/images/wallpapers/99067/blingblingrq7wallpap_302351.jpg

şahsen kendisine hoşgeldin demek istemez misiniz? :=) ankaraya gelse uçağın içinden bizzat çıkarırdım kendisini :D

Mehmet Ak
06-13-2010, 17:26
valla kendisini hiç görmesemde olur Barış Abi :=) işim olmaz. yeterki Beşiktaşa faydalı olsun. enaz 10 gol 7-8 asist. oda en az! kaydetsinde o zaman elini bile öperim.

Barış Aygün
06-13-2010, 17:28
valla kendisini hiç görmesemde olur Barış Abi :=) işim olmaz. yeterki Beşiktaşa faydalı olsun. enaz 10 gol 7-8 asist. oda en az! kaydetsinde o zaman elini bile öperim. eğer kendisinin yarısını oynarsa yapar o dediklerini,ben inandım şahsen :D :D

Ertürk Yıldırım
06-13-2010, 18:13
ooooooooo :D süper bi haber oldu buu...geldi iştee quaresmaaa :D hayırlısı olsunn

Mustafa Balcılar
06-14-2010, 11:09
neyse uzun zaman sonra türübinler bir futbolcuyu izlemek için bilet alıcak

Mehmet Ak
06-14-2010, 11:55
Cuma günü geliyormöuş bu arada. soranlar vardı hatırlatayım dedim. kehanet yapan kimdi? :=) kehaneti tuttu

Mustafa Balcılar
06-14-2010, 13:59
http://www.sporxtv.com/futbol/superlig/besiktas/besiktaslilarin-agzindan-dusmeyen-beste-ricardo-quaresmaSXTVQ16358SXQ?ref=VDGEI2

Yılmaz Özgüller
06-15-2010, 12:20
demekki istendimi oluyormuş bazı şeyler, bu sene harbi kartal şov var korkun bizden renkli adiler!!

Mustafa Balcılar
06-15-2010, 14:41
İşte Quaresma'nın büyüleyen iki hareketi!

Portekizli yıldız trivela ve rabona hareketlerinin ustası olarak biliniyor.

Beşiktaş'ın yeni transferi Portekizli yıldız futbolcu Ricardo Quaresma yaptığı bu iki hareketle izleyenleri büyülüyor.

UEFA'nın resmi internet sitesinde yayınladığı videolarda her hareketi en iyi yapan futbolcular vuruş teknikleriyle ilgili eğitim verdi. İşte bu videolar arasında Beşiktaş'ın yeni yıldızı da iki hareket için eğitim verdi. Bunlardan biri 'Rabona' diğeri ise 'Trivela'...

Trivela: Ayak dışı vuruş. Ayrıca topun en iyi falso aldığı vuruş şekillerinden biridir.

Rabona: Artistik bir hareket. Ters ayakla makas atma.
Q7'den Trivela hareketi:

http://video.milliyet.com.tr/Buyuleyen-hareketlerin-ustasi--Q7_1_40798.htm?auto=1

http://video.milliyet.com.tr/Quaresmadan-trivela_1_40799.htm?auto=1

Ertürk Yıldırım
06-15-2010, 22:30
Quaresma, BJK İnönü’de İmzalıyor

Dünyaca ünlü Portekizli futbolcumuz Ricardo Quaresma, 19 Haziran Cumartesi günü BJK İnönü Stadı'nda imza atacak.
Hem Avrupa'da hem de Türkiye'de büyük yankı yaratan transfer başarımızı BJK İnönü Stadı'nda taçlandırıyoruz.

İtalya'nın Inter takımından transfer ettiğimiz dünyaca ünlü Portekizli yıldız futbolcumuz Ricardo Quaresma, Cumartesi günü BJK İnönü Stadı'nda taraftarlarımız ile buluşuyor.

Quaresma, binlerce Beşiktaşlı ile buluşacağı bu özel günde tezahüratlar eşliğinde sözleşme imzalayacak.

İmza töreni 19 Haziran Cumartesi günü saat 18.30'da...

Tüm Beşiktaşlılar'ı bu özel anlara şahit olmaya çağırıyoruz.

Resmi Site

Samet Sevim
06-17-2010, 10:19
Formalarin Satisinin 28 Haziran Tarihinde Olacagi Haberini Aldim Ne derece dogru bilmiyorum cuma gunu quaresma thisortleri satisa sunulacakmis.

Özge Kayhan
06-17-2010, 14:15
10 Bin Forma Hazırlanıyor

İnönü Stadı`nda 19 haziran 2010 Cumartesi günü düzenlenecek Ricardo Quaresma`nın imza töreni öncesinde Quaresma rüzgarı esmeye devam ediyor.

Beşiktaş`lı taraftarlara 10 bin adet Quaresma formalarının , 10 binde atkı,tişört gibi Quaresma ürünlerin hazırlanıldığı öğrenildi. Hazırlanan Quaresma forma ve tişörtleri Cumartesi günü İnönü stadında ki Kartal Yuvalarından satışa sunulacak.

Haber1903

Not : Haber1903.com özel haberidir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. HABER1903 ©

Mehmet Ak
06-20-2010, 18:50
3 numaranın sırrı

Geçmişte uzun saçlarına farklı şekiller vermesiyle tanınan Quaresma, bu sefer "üç numara" kestirmesinin sebebini, “Hayatımda yeni bir sayfa açtığımı göstermek için imajımı değiştirdim” diye açıkladı.

BEŞİKTAŞ’ın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma önceki gün geldiği İstanbul’da hayranlarının karşısına yeni imajı ve saç stiliyle çıkarken bu değişimi, “Her şeye sıfırdan başlayacağım” diyerek açıkladı. Daha önce formasını giydiği her takımda uzun saçlarına farklı şekiller veren Quaresma bu sefer “üç numara” kestirdiği saçıyla değişimin sinyallerini verirken, futbol komitesi başkanı Serdal Adalı’ya başarı sözü verdi. “Türkiye’ye büyük umutlarla geldim. Saç modelimle birlikte kafa yapımı da değiştirdim” diyen Quaresma, yöneticilerden Cengiz Zülfikaroğlu ve Emin Önal’ın da hazır bulunduğu sohbette şu mesajları verdi:
“Türkiye benim için macera değil çıtayı yükseltme ülkesi olacak. Türkiye’ye büyük umutlarla geldim ve Chelsea ile Inter’deki imajımdan değişiklik yaptım. Beşiktaş’ta yeniden doğuşu yaşayacağım. Hayatımda yeni bir sayfa açtığımı göstermek için imajımı değiştirdim Çok hırslıyım Portekiz Milli Takımı’ndaki yerimi almak için savaşacağım

Özge Kayhan
06-21-2010, 19:52
Benim Yaptığım Bir Quaresma Çalışması

http://www.yukleresim.com/images/39317952908134818266.jpg

Mehmet Ak
06-21-2010, 19:55
Benim Yaptığım Bir Quaresma Çalışması

http://www.yukleresim.com/images/39317952908134818266.jpg

Emeğine Sağlık. çalışma güzel.

ama ben masaüstü yapılabilecek bir resim bekliyorum. sırf bunun için CorelDRAW4x kurdum bayağı uğraştım ama proğramı kullanamadım çok karışık. yapabilen arkadaşlardan bekliyorum Quaresma Beşiktaş fıormasıyla Wallpaper...

Ertürk Yıldırım
06-21-2010, 20:06
özgee :) süper olmuşş eline saglıkk

Serdar Köse
06-22-2010, 01:05
çok güzel çalışmalar... ellerine emeklerine sağlık :) umarım Q7miz daha nice çalışmalar yaptırtacaktır bize :)

Özge Kayhan
07-16-2010, 03:25
http://www.yukleresim.com/images/68064325694411636450.jpg

http://www.yukleresim.com/images/87376216434694797117.jpg

http://www.yukleresim.com/images/16290443161635327316.jpg

http://www.yukleresim.com/images/94612309645888389771.jpg

http://www.yukleresim.com/images/21923764520327560152.jpg

http://www.yukleresim.com/images/20420596682898197826.jpg

http://www.yukleresim.com/images/50999948811311962948.jpg

http://www.yukleresim.com/images/01443022002581199171.jpg

http://www.yukleresim.com/images/24201603850587684259.jpg

http://www.yukleresim.com/images/47905274440570115337.jpg

Mustafa Balcılar
07-16-2010, 08:33
adam taraftarı okadar çok sevmişki penaltıda bile topu imzalayıp türübüne yolladı. :$

Arda Hatipoğlu
07-16-2010, 13:50
çokta şımartmamalı diye düşünüyorum..

Mustafa Balcılar
07-16-2010, 14:41
yahu şu baştaki porto formalı Q7 resmini değiştirsek artık yahu.

Özge Kayhan
07-16-2010, 15:06
Q7 Beşiktaş Dergisi’ne konuştu

Q7’nin ilk röportajı Beşiktaş Dergisi Ağustos sayısında!

Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük transferi Portekizli yıldızımız Ricardo Quaresma, ilk röportajını Beşiktaş Dergisi’ne verdi.

Çocukluk yıllarında çektiği zorluklardan, doğduğu eve; ailesine, özellikle ağabey ve annesine olan bağlılığından futbolu seçme hikayesindeki ilginç detaylara kadar tüm gerçekler... Beşiktaş’la anlaşma sürecinden, camiamıza olan hayranlığına ve UEFA Kupası’nda, Vikingur ile karşılaştığımız maçta kaçırdığı penaltı anına kadar her şeyi tüm içtenliğiyle kulübümüzün resmi dergisine anlatan Quaresma’nın bu söyleşisini Beşiktaş Dergisi Ağustos sayısında bulacaksınız.

Beşiktaş Resmi Sitesi

Ayşegül Alparslan
07-17-2010, 20:07
Q7 taraftara teşekkür etti

Beşiktaş’ın yeni transferi Ricardo Quaresma, Vikingur karşısındaki iyi futboluna karşın kullandığı penaltı vuruşundan yararlanamamıştı. Penaltının ardından oyundan koptuğunu itiraf eden Portekizli yıldız, “İlk kez taraftarların önüne çıkmak heyecan vericiydi. Onlara layık olmak ve güzel futbol izlettirmek istedim. Beni en çok şaşırtan olay ise, hata yaptığımda bile bana destek olmalarıydı. Bu ortamı, bir de golle kapatmak istedim. Ancak o atışı dışarı vurunca, çok üzüldüm. Taraftarları mutsuz etmek istememiştim, başımı kaldırıp onlara bakamadım. Ancak atış sonrasında bana gösterilen destekle tekrar oyuna konsantre olabildim” dedi

sanmaki her zaman böyle olacak şimdi misafirsin diye böyle yaptılar :))

Ferit Şimşek
07-26-2010, 21:10
Gönlümüzdeki oldu şu adımada aldık ya içimiz rahat ve mutluyuz.hayırlı ve yararlı olur inşallah..

Kaçırsın konu değil nasıl olsa atacak ..

Özge Kayhan
08-06-2010, 01:22
Öptüğün o kutsal formanın hakkını sonuna kadar veriyorsun Quaresma..

http://www.yukleresim.com/images/66355229697380119238.jpg

http://www.yukleresim.com/images/67675306414050060752.jpg

Yılmaz Özgüller
08-06-2010, 14:42
bizim ligde Q7 nin oynadığı her maçı rakipler 10 veya 9 kişi bitirir anca,tutamazlar bunu tabi bizim hakemlerin sağı solu kaşı gözü oynamazsa.nazar değmesin adamın nerdesye içinden geçicek topla.

Ertürk Yıldırım
08-07-2010, 10:22
sen nasıl adamsın yaaa :) Allahım sakatlıktan korusun seni...

Barış Aygün
08-07-2010, 22:25
bunun yanına GUTİ ve ADEBAYOR'u da koyunca nasıl olur ki acep :P

Hidayet Koç
08-19-2010, 10:22
Türkiye'nin yeni yüzü Quaresma mı?

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ın, 'Guti ve Quaresma'yı turizm tanıtım faaliyetlerinde kullanabiliriz' önerisini gazetecilere sorduk...

EBRU TEPELER - 'Futbol asla sadece futbol değil' ve ülkemizde olmasa da çoğu ülkede bir kültür aynı zamanda...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin tanıtımı için, Türkiye'ye gelen ünlü yabancı futbolculardan yararlanabileceklerini ifade ederek, ‘Örneğin Guti ve Quaresma'yı Topkapı Sarayı'na götürsek ya da Ayasofya'daki melek tasvirlerine bakarken fotoğraflarını çeksek iyi olabilir' demişti.

Günay'ın yaptığı bu açıklama üzerine, futbol starlarının tanıtım yüzleri olmalarının turizm ve kültüre getireceği katkılar üzerine Cengiz Semercioğlu (Hürriyet) , Bağış Erten (Radikal) ve Güneri Civaoğlu (Milliyet) ile konuştuk.

'BU HİÇ DE KOLAY BİR ŞEY DEĞİL'
Futbolun yıldızlarının böyle bir proje içerisinde yer almalarını doğru bir yaklaşım olarak değerlendiren ve ülkeye katkı sağlayacağını düşünen Cengiz Semercioğlu, ''Türkiye'de oynayan dünyaca ünlü futbolcuların bu şekilde turizme katkı için kullanılması doğru olur; ama bu hiç de kolay bir şey değil. Bunların tamamı profesyonel oyuncular ve durduk yere Türkiye'nin tanıtımlarında yer almazlar, büyük paralar isterler, zaten kulüpleri ve menajerleri de izin vermez'' dedi.

Finansal açıdan böyle bir işin zor olacağını düşünen Semercioğlu, ''Ciddi maliyeti olan bir iş, o parayı harcadıktan sonra Guti'nin mi başkasının mı o projede oynaması gerekir, tartışılır'' diye konuştu.

YABANCI FUTBOLCULAR ÜZERİNDEN GÖTÜRMEK ZOR
Türkiye'nin kültürel mirasının futbol aracılığıyla tanıtılması üzerine futbolun da bu mirasın bir parçası olduğunu belirten Semercioğlu sözlerine şöyle devam etti: ''Mesela Türk Hava Yolları Barcelona'ya, Manchester United'a sponsor oluyor, böylece, gelirlerini arttırıyor. Dünyada herkesin ilgisini çeken futbolun bu şekilde kullanılması mantıklı; ancak bunu sadece yabancı futbolcular üzerinden götürmek zor. Onlar hiçbir şekilde küçük bütçelerle iş yapmıyor, Türkiye'nin tanıtımı için soyunmazlar. Yerli oyuncular ise yurtdışında tanınmaz.''

Futboldan çok Türkiye'nin tanıtımını yapacak başka projeler, unsurlar yaratmak gerektiğini savunan Semercioğlu, ''Türkiye'nin tanıtımı için uzun vadeli yatırımlar gerekiyor. Uzun vadeli kampanyalarda futbol bir unsur olarak kullanılabilir'' dedi.

'BU PROJE İLK DEĞİL'
Bağış Erten ise konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

''Futbol dünyanın en yaygın dili. Bundan yararlanmak isteyen birçok kişi ve kurum olabilir. Böyle bir proje ilk değil. En son hatırladığım Romanya'da olmuştu. Bu projeyle birlikte, Guti ve Quaresma'yı bu şekilde tanıtımlarda kullanmak Tanzimat'ta başlayan ‘yabancı merakı'nın hala devam ettiğini gösteriyor. Ayrıca bu etkinliğin ülkemizdeki kültür ve spor arasındaki kopukluğu gidermeyeceğini düşünüyorum.”

'NOKTA ATIŞI OLABİLİR'
Milliyet Gazetesi yazarı Güneri Civaoğlu ise Günay'ın bu ifadesi ile ilgili, ''Nokta atışı olarak müsait bir düşünce. Bu tip tanıtım ve reklam işlerinde stratejiye inanırım. Strateji kurulur, ona göre unsurlar oluşturulur. Futbolcular da bu unsurların içerisinde yer alır. Tıpkı bir lego parçası gibi...' şeklinde konuştu.

Futbolun gücünü bu şekilde kullanmanın futbolun popularitesi açısından önemli olduğunu belirten Civaoğlu, ''Futbolcuyu alıp melek tasvirlerine baktırmak bir hedef değildir; bu ancak büyük resmin bir parçası olabilir'' dedi.

Civaoğlu, son olarak, böyle bir projeyle spor ve kültür dünyasının bir araya gelmesine ise, ''Yamalı bohça durumu ortaya çıkıyor, ama yine de güzel bir yaklaşım'' ifadesinde bulundu.

Mehmet Erhan
08-19-2010, 12:08
2 yıl sonra milli takıma çağrılmış Q7...bu performansı devam ettiği sürece milli takımın da vazgeçilmezi olur...

Hidayet Koç
08-27-2010, 08:34
Çilingirlik görevine aksatmadan devam ediyor..

Caner Cem Yaman
08-27-2010, 18:30
Q7'siz kalırsak(Allah korusun) diye korkuyorum

Boran Altun
08-30-2010, 03:43
bu adam cok cok buyuk bir efsane olacak gibi Besiktas'ta. Inanilmaz bir istahla oynuyor. KArabuk'e karsi boyle oynuyorsa Fener, GS maclarini iple cekiyorum, bakalim ne yapacak. Zaten yetenegi Turkiye ligine gore cok ustun, bir de bu istahini devam ettirirse tozunu atar bence rakip defanslarin. Tek korkum adami kiskanip sert girmeleri, Allah sakatliktan korusun.

Mustafa Çayırpınar
08-30-2010, 09:06
Böyle oynamaya devam ederse en fazla önümüzdeki sezonda bizimle beraber olur..Ondan sonra Avrupa seni bekler Q7..Seni tutmak zor olur..

Hidayet Koç
08-30-2010, 10:59
Quaresma'ya davet gelmedi

Portekiz Milli Takımı Teknik Direktörü Carlos Queiroz, Beşiktaşlı Ricardo Quaresma'yı, EURO 2012 Elemeleri’nde Eylül ayında oynanacak ilk iki maçın kadrosuna almadı.

Inter ve Chelsea'de kadroya girmekte zorlanan Ricardo Quaresma, 2 yıldır milli takıma da davet edilmiyordu. Quaresma'nın Beşiktaş'a geldikten sonra artan grafiği, yıldız futbolcunun EURO 2012 Elemeleri’nde kadroya alınması yolunda bir beklenti oluşturmuştu.

19 Ağustos'da Portekiz Futbol Federasyonu’ndan siyah-beyazlı kulübe gelen önyazıda, Quaresma'nın aday kadro için düşünüldüğü kaydedilmiş ve yıldız futbolcudan hazır olması istenmişti. Ancak teknik direktör Carlos Queiroz, Quaresma'nın geri dönüş hayallerini şimdilik yıktı. Deneyimli teknik adam, Portekiz'in Kıbrıs Rum Kesimi ve Norveç ile oynayacağı maçların kadrosuna Quaresma'yı almadı.

Nihat Kayaöz
08-30-2010, 12:33
Quaresma'ya davet gelmedi

Portekiz Milli Takımı Teknik Direktörü Carlos Queiroz, Beşiktaşlı Ricardo Quaresma'yı, EURO 2012 Elemeleri’nde Eylül ayında oynanacak ilk iki maçın kadrosuna almadı.

Inter ve Chelsea'de kadroya girmekte zorlanan Ricardo Quaresma, 2 yıldır milli takıma da davet edilmiyordu. Quaresma'nın Beşiktaş'a geldikten sonra artan grafiği, yıldız futbolcunun EURO 2012 Elemeleri’nde kadroya alınması yolunda bir beklenti oluşturmuştu.

19 Ağustos'da Portekiz Futbol Federasyonu’ndan siyah-beyazlı kulübe gelen önyazıda, Quaresma'nın aday kadro için düşünüldüğü kaydedilmiş ve yıldız futbolcudan hazır olması istenmişti. Ancak teknik direktör Carlos Queiroz, Quaresma'nın geri dönüş hayallerini şimdilik yıktı. Deneyimli teknik adam, Portekiz'in Kıbrıs Rum Kesimi ve Norveç ile oynayacağı maçların kadrosuna Quaresma'yı almadı.

gerizekalı..

Caner Cem Yaman
08-30-2010, 15:57
Milli takıma alınmaması bir açıdan daha iyi olmuş şimdi porto maçında görün bakın nsıl oynıyck Q7 :D::D:D.. bence bu hreketle porto nun sonunu hzırladılar

Emre Güneş
08-30-2010, 16:37
QUARESMA`YA MİLLİ DAVET!

Resmi Site...
Yıldız futbolcu Ricardo Quaresma, Portekiz Milli Takımı’na çağrıldı.

Beşiktaş’taki performansıyla herkesi kendisine hayran bırakan Quaresma, Portekiz Milli Takımı’nın teknik direktörü Carlos Queiroz tarafından milli takıma davet edildi. Quresma, H Grubu’nda yer alan Portekiz’in EURO 2012 elemelerinde karşılaşacağı Kıbrıs Rum Kesimi ve Norveç maçları için kampa katılacak.

Beşiktaş JK

Caner Cem Yaman
08-30-2010, 18:05
Bir karar verin sizde :D ... Neyse resmi site diyorsa doğrudur

Ertan Akpınar
08-30-2010, 18:31
3 yıl önceki portonun en büyük yıldızıydı. hatta o sene porto beşiktaş maçı öncesi. internette bi portekizli ile oyun oynuyodum ben ona bobo delgado derken o bana gülüyodu ve quaresma diyodu sadece. adam haklıymış şimdi ben onlara gülücem.

Emre Güneş
08-30-2010, 20:41
3 sene önce porto kurada çıkınca bizim alt int.cafede arkadaşlar bana queresmayı gösteriyodu youtubeden 5.hafta görücekler :D

Barış Aygün
08-30-2010, 22:37
inşallah bu gazla devam eder...

Nihal Aslan
08-31-2010, 14:40
bu futbolcu için bitik yitik die bahsedenler olmustu gelmeden öncede öyle gecmişini bildiğim biri deildi ama asi oyuncuları herzamn sevmisimdir bu takımdaki en büyük boşluk ise bütün futbolcuların kendı halınde sakın ınsanlar olmasıdır....en azından renk katıyor oyuna zamnla meziyetlerinin ne oldugunu anlarız zaten

Ertürk Yıldırım
08-31-2010, 16:32
Her zaman diyorum ALLAHIM sakatlık vermesin nazar değmesin 41 kere maşallaahh :)

http://www.ressim.net/l/upload/2b14c2ae.jpg

Hidayet Koç
09-02-2010, 12:14
Quaresma mankenliğe soyundu

Beşiktaş'ın flaş transferi Ricardo Quaresma, mankenliğe soyundu.

Beşiktaş'ın flaş transferi Ricardo Quaresma, mankenliğe soyundu.

Siyah-beyazlı takımın Portekizli yıldız futbolcusu Quarasma, Beşiktaş Dergisi'nin eylül sayısındaki moda sayfalarının konuğu oldu. ''Q7'', Kartal Yuvası'nda satılan Beşiktaş Kulübü'nün lisanslı taraftar ürünleriyle objektiflere poz verdi.

Dergide ''en''lerine de soru-cevap şeklinde yer verilen Quaresma, Türkçe şarkılar da dinlediğini ve en son aldığı albümün Tarkan'a ait olduğunu belirtirken, Türk dönerini çok sevdiğini dile getirdi.

Quaresma'nın dergide yer alan ''en''leri şöyle:

En iyi huyu: Sevecen olması.
En kötü huyu: Biri kötü bir şey yaptığında anında o kişiyi silmesi.
En heyecanlandığı an: Profesyonel takımdan ilk teklif aldığı an.
En korktuğu şey: Yok.
En beğendiği şarkıcılar: ''Çok var, Portekizce, İspanyolca, Türkçe her türlü şarkıyı dinliyorum'' diyor.
En son aldığı albüm: Tarkan.
En beğendiği filmler: Gladyatör, Son Samuray.
En beğendiği aktris: Angelina Jolie.
En sevdiği yemek: Bütün Portekiz yemeklerini yiyor ama Türkiye'de döneri çok sevdiğini söylüyor.
En son tatili: Punta Cana (Dominik Cumhuriyeti)
En beğendiği ülke: Meksika.
Hayatında en değer verdiği şey: Ailesi.
Hayat felsefesi: Aşk.
Hep yapmak istediği ama sürekli ertelediği bir şey: Ailesiyle beraber olmak.
Bugüne kadar aldığı en güzel hediye: ''Ailemin sevgisi'' diyor.
Beğendiği kadın tipi: Esmer.
Seçici olurken nelere dikkat ediyor: ''Çok var. Gözleri, yüzü, saçı, konuşması, hayata nasıl baktığı, hepsi etkili olur'' diyor.
Bir kadın onu nasıl etkiler: İlk bakışma anında.
Kıyafetlerinde nelere dikkat ediyor: Sabah uyandığında ruh haline ve gideceği mekana göre giyiniyor.
Yakışıklı olduğunu düşünüyor mu: Evet.
En çok neresini beğeniyor: Tüm vücudunu.
En son ne için ağladı: Annesinden uzak olduğu ve onu çok özlediği için.
Elinde olsa dünyada neyi değiştirirdi: Dünyada yalana dayalı çok şey olduğunu düşünüyor ve elinde olsa daha gerçekçi bir dünya yaratmak isteyeceğini söylüyor.
Batıl inancı: Söylemiyor.

Mustafa Balcılar
09-02-2010, 12:41
bildiğin insan bu yahu.
alemci dedikleri bumuydu?

Ertürk Yıldırım
09-02-2010, 13:19
Quaresma'nın dergide yer alan ''en''leri şöyle:

En iyi huyu: Sevecen olması.

Hayatında en değer verdiği şey: Ailesi.

Hayat felsefesi: Aşk.

Bugüne kadar aldığı en güzel hediye: ''Ailemin sevgisi'' diyor.

Beğendiği kadın tipi: Esmer.

Seçici olurken nelere dikkat ediyor: ''Çok var. Gözleri, yüzü, saçı, konuşması, hayata nasıl baktığı, hepsi etkili olur'' diyor.

Bir kadın onu nasıl etkiler: İlk bakışma anında.
Kıyafetlerinde nelere dikkat ediyor: Sabah uyandığında ruh haline ve gideceği mekana göre giyiniyor.
Yakışıklı olduğunu düşünüyor mu: Evet.

Elinde olsa dünyada neyi değiştirirdi: Dünyada yalana dayalı çok şey olduğunu düşünüyor ve elinde olsa daha gerçekçi bir dünya yaratmak isteyeceğini söylüyor.

heheh aynı ben :D

Bektaş Gur
09-02-2010, 17:13
Adam belki de dünyanın sayılı yıldızlarından.Milli takıma da çağırıldı.Ama hiç kaprisli değil.Hatta maçta bile çıkarken , soyunma odasına giderken bağıran taraftarlara bakıyo , ara sıra muhabbet ediyo , formasını atıyo.Hatta gollerden sonra Malzemeci Süreyya abimize bile koşuyo.Tahminimce bizde ki kariyeri uzun sürmez ve astronomik bir rakama satarız.Bizde kaldığı günlerde ki değerini bilelim.

Boran Altun
09-04-2010, 08:34
bak su anda iddia ediyorum bu adam dunyanin en iyi kanat oyuncularindan biri, belki de c. ronaldoyla beraber en iyisi. bu adamin birakin Besiktas'ta oynadigini, Turkiye'de olduguna bile hala inanamiyorum. Yani su milli maclarini izledim, rumlarin cok afedersiniz ... Bir sagda bir solda resmen cilgin atti. yani son gune kadar bekledim, eger robinhoyla klosede gelseydi, uefa kupasi bu sene kesin bizim derdim. Bu sene insallah inanilmaz seyler olacak, Turkiye'ye gelmis ve de gecmis en buyuk, en yetenekli futbolcu. Bu formunu korusun, solda deliyle beraber dunyanin en iyi sol kanadina sahip oluruz. yeterki hucum hatti yaptigi servisleri iyi degerlendirsin, zaten onlar durunca artik gidip kendi de gol atiyor. artik biz degil rakiplerimiz dusunsun dimi :)

Ertan Akpınar
09-04-2010, 08:50
boran sana katlıyorum, zaten ilk geldiğinde başkanın dediği gibi gelmiş geçmiş enbüyük transferdir quaresma. ve biz bu oyuncuyu 8m.e gibi acayip komik bi rakama aldık. uefada eğer ilerlersek 40.m.e eder quaresma nın değeri.

Ertürk Yıldırım
09-04-2010, 09:39
http://www.facebook.com/video/video.php?v=115819621804588&comments bu kadar mı bi inanın ayağına top yakışır yaa...tütütüüttüütü :) maşallah maşalaahh...milli takımda oynadığını görünce çok heyecan yaptım yav :D

Boran Altun
09-04-2010, 09:50
boran sana katlıyorum, zaten ilk geldiğinde başkanın dediği gibi gelmiş geçmiş enbüyük transferdir quaresma. ve biz bu oyuncuyu 8m.e gibi acayip komik bi rakama aldık. uefada eğer ilerlersek 40.m.e eder quaresma nın değeri.

o farktan kazandigimiz parayla gidip iki tane tabata almasin da sonra:hıh:

Nihat Kayaöz
09-04-2010, 12:07
herşey iyi hoş Q7 gerçekten döktürmüş maçta da, ey sen portekiz ne kazma takımsınki içerde rum kesimi gibi sıradan bir takımdan 4 gol yersin...

Bulent Yazici
09-04-2010, 13:14
portekizin defansini gordukten sonra bizim zapo gozume puyol gibi gorunmeye basladi

Caner Cem Yaman
09-06-2010, 20:52
portekizin defansini gordukten sonra bizim zapo gozume puyol gibi gorunmeye basladi
hahhahahhahaa :ok: :D

Caner Cem Yaman
09-10-2010, 10:27
Beşiktaş'a Q7'den kara haber!
Portekiz Milli Takımı'ndan sakat dönen Ricardo Quaresma'nın Beşiktaş'ın ligde Ankaragücü ile oynayacağı maçta forma giymesinin zor olduğu ifade edildi.

44
09 Eylül 2010 Perşembe - 20:43
DHA
012 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri için Portekiz Milli Takımı'na çağrılan ve takımının H Grubu'nda Güney Kıbrıs ve Norveç ile oynadığı karşılaşmalarda forma giyen Ricardo Quaresma'nın sakatlandığı ve Ankaragücü maçında forma giymesinin zor olduğu öğrenildi

4-4 biten Güney Kıbrıs mücadelesinde 90 dakika sahada kalan Quaresma, 1-0 mağlup oldukları Norveç mücadelesinde de 84 dakika ülkesinin formasını taşıdı. Dün gece geç saatlerde İstanbul'a gelen ve bu sabah Beşiktaş'ın Nevzat Demir Tesisleri'nde yaptığı antrenmanda sadece yenileme çalışmaları yapan Quaresma'nın sol üst adalesinde sakatlığı olduğu ve Siyah Beyazlı takımın Spor Toto Süper Lig'de 11 Eylül günü oynayacağı Ankaragücü maçında forma giymesinin zor olduğu öğrenildi.

Ankaragücü maçı için yarın yapılacak son antrenmanda kontrollerden geçecek olan Portekizli futbolcunun kesin durumunun netleşeceği, ancak büyük bir ihtimalle Ankaragücü karşısında forma giyemeyeceği kaydedildi.

Öte yandan Siyah Beyazlı takımın teknik direktörü Bernd Schuster'in 16 Eylül'de UEFA Avrupa Ligi'nde CSKA Sofya maçı ve 19 Eylül'de Fenerbahçe ile yapılacak derbi karşılaşmasının düşünerek Quaresma'yı Ankaragücü mücadelesinde kadroya almamayı düşündüğü de ifade edildi.
http://www.sporx.com/futbol/superlig/besiktas/besiktasa-q7den-kara-haberSXHBQ206001SXQ

Özge Kayhan
09-10-2010, 17:03
İnşallah durumu ciddi değildir. Quaresma'nın dinlenmesi iyi olur aslında çünkü hazırlık maçları ve Portekiz maçları da dahil 14 maçta forma giymiş. Ard arda maça çıkması sebebiyle yorulmuştur. Quaresma'yı Ankaragücü maçında oynatıp riske etmek yerine dinlendirmek daha sağlıklı olur çünkü CSKA Sofia ve fb maçlarına daha dinç ve dinlenmiş bir şekilde çıkar ve daha üstün bir performans sergiler diye düşünüyorum. Zaten Ankaragücü maçında oynaması zormuş. Olsun, dinlenmiş olur ve 19 Eylül'de Trivelasını atar ezikleri susturur..

Geçmiş olsun Quaresma..

Ertan Akpınar
09-10-2010, 21:35
dinlensin koçum. çok önemli maçlar oynamıcaz zaten a.g c.s yada fenr maçlarını bı futbolcu olmadan kazanamıcaksak zaten bısey demıyorum. bıze porto macında lazım bence fenev e karsıda oynamasın. tabı kendını nasıl hıssetıgı onemlı.

Hidayet Koç
09-22-2010, 09:20
Ayakların düz bassın Quaresma!

Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı'nın sahibi olduğu Quaresma isimli İngiliz tayı bugün yarış hayatının ilk koşusuna çıkacak.

Beşiktaş'ın bu sezonki flaş transferi Ricardo Quaresma, bugüne dek gösterdiği performansla taraflı tarafsız bütün futbolseverlerin beğenisini kazandı. Portekizli yıldızın Beşiktaş forması giymesinde önemli rol oynayan Transfer Komitesi Başkanı ve Asbaşkan Serdal Adalı'nın Quaresma aşkı ise bitmek bilmiyor.

Geçtiğimiz aylarda bir İngiliz tayı alan Adalı, 'Quaresma' ismini verdiği atıyla bugün ilk kez yarış heyecanı yaşayacak.

İsim babasına göre oldukça cuzi; yaklaşık 185 bin dolara satın alınan 'Quaresma', bugün İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda saat 20.30 koşulacak yarışta birincilik mücadelesi verecek.

Mertkan Üçüncüoğlu
09-22-2010, 11:47
günün teki :)

Hidayet Koç
09-26-2010, 15:09
Doğum günün kutlu olsun Q7, nam ı diğer; çingene.. :)

Hidayet Koç
10-01-2010, 07:54
Quaresma'nın durumu belirsiz

Beşiktaş'ın yıldız oyuncusu Quaresma, kasığındaki sakatlık nedeniyle Rapid Wien maçının 32. dakikasında yerini Holosko'ya bıraktı.

Beşiktaş'ın Rapid Wien ile oynadığı UEFA Avrupa Ligi L Grubu karşılaşmasında, yıldız oyuncu Quaresma sakatlanarak oyun alanını terketti.

Maça çok etkili başlayan Quaresma, ilk 25 dakika boyunca rakip kalede çok tehlikeli pozisyonlar yarattı.

Maçın 29. dakikasında ise girdiği ikili mücadele sırasında kasığından sakatlanan Quaresma'nın tedavisi saha kenarında yapıldı. Gördüğü tedavi sonucu oyuna giren Portekizli oyuncu, sadece birkaç dakika daha oyuna devam edebildi.

Karşılaşmanın 32. dakikasında ise kenara değiştirilmek istediğini ileten Quaresma, yerini Holosko'ya bıraktı.

QUARESMA'DA YIRTIK ŞÜPHESİ
Karşılaşmanın 28. dakikasında sakatlanarak oyundan çıkan Quaresma'nın Trabzonspor maçında oynayıp oynayamayacağı İstanbul'da yapılacak kontrollerin ardından belli olacak.

Karşılaşmanın ilk yarısında sağ arka adalesinden sakatlanan Quaresma'da yırtık şüphesi olduğu bildirildi. Portekizli futbolcunun kesin durumu yarın İstanbul'da çekilecek MR'ın ardından netlik kazanacak.

Ertürk Yıldırım
10-01-2010, 08:09
en az 3 hafta diyor şimdi ntvsporda o kadar değildir inşallah ya

Anıl Haşlak
10-01-2010, 08:22
hay anasını be.. bok var atlıyosun milletin önüne topu almak için orda aurelio var ernst var sana kaldı o işler

Mustafa Balcılar
10-01-2010, 08:28
ulan en korktuğum şey q7 nin sakatlanması idi. yazık oldu. geçmiş olsun q7

Nihat Kayaöz
10-01-2010, 11:45
hepimizin en büyük korkusu bu adamın sakatlanmasıydı ve oldu... ne kadar takımız onun yokluğunda daha iyi anlayacağız, ben takım konusunda ümitsiz değilim... tek sıkıntım q7 nin sakatlığının kronik hal almaması... en kısa zamanda düzelir umarım..

Hidayet Koç
10-01-2010, 12:42
Beşiktaş=Q7 olmamalı, tamam önemli bi oyuncu ama koskoca takımın başarısı tek bi oyuncuya endekslenmemeli bence.. Yine de en kısa sürede düzelir inşallah...

Anıl Haşlak
10-01-2010, 13:16
4 hafta yokmuş sporx yazdı.. trabzon, sivas, kayseri, manisa ve içerdeki porto maçında yok.. ulan nası 4 hafta bu nerdeyse sezonun yarısında yok çözemedim olayı

Yılmaz Özgüller
10-01-2010, 13:41
harbiden nazar değdi Q7 herkesin gözü var adamda inş çabuk iyleşir,bunun bünyesi sağlam çabuk atlatır bide çok fazla hırslı ve yürekten oynuyor hemen buna nazarlık mazarlık bişeler yapmak lazım!

Mehmet Erhan
10-01-2010, 14:34
ezikleri bolu tüneli çıkışında görmüşler, Q7'nin sakatlığını kutluyorlarmış en son...ulan korktuğumuz başımıza geldi, ne var yani kendini bu kadar zorluyorsun be Q7...üstelik sakatlanmadan 5 dakika önce zorlama olmuş, hala üstüne gitmeye devam etmiş...e olacağı da bu böyle yaparsan...neyse, geçmiş olsun...porto maçına 20 gün var daha, bari o maça yetiştirseler iyi olur...

Hidayet Koç
10-01-2010, 14:44
Quaresma'dan kötü haber

Rapid Wien maçında sakatlanan Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma'nın adalesinde yırtık tespit edildi. Quaresma an az 1 ay formasından uzak kalacak.

Beşiktaş'a Quaresma'dan kötü haber geldi...

UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda Beşiktaş'ın deplasmanda Avusturya'nın Rapid Wien takımını 2-1 mağlup ettiği maçta sakatlanan Ricardo Quaresma'nın 4 hafta sahalardan uzak kalacağı kesinleşti.

MR'a giren Portekizli oyuncunun sağ arka adalesinde kısmi yırtık oluştuğu ve en az 4 hafta sahalardan uzak kalacağı belirtildi.

Portekizli yıldız futbolcu, pazar günü oynanacak Trabzonspor maçında forma giyemeyeceği gibi, milli takım arasından sonraki Manisaspor, Kayserispor ve Sivasspor maçlarında da takımdaki yerini alamayacak.

Yıldız oyuncu ayrıca; uzun bir aradan sonra yeniden seçildiği Portekiz milli takımının 8 Ekim'de Danimarka ile içerde ve 12 Ekim'de İzlanda ile dışarıda oynayacağı maçlara da çıkamayacak.

Quaresma ve Beşiktaş teknik heyetini en çok üzen konu ise Portekizli starın eski takımına karşı Avrupa Ligi'nde oynanacak olan kritik maçlar öncesi sakatlanması...

21 Ekim'de Porto ile İstanbul'da karşılaşacak olan Siyah-Beyazlı takımda Quaresma yer alamayacak. Portekizli oyuncunun 4 Kasım'daki rövanşa ise yetişmesi bekleniyor.

Hidayet Koç
10-01-2010, 14:44
Ooffff of!

Bulent Yazici
10-01-2010, 15:16
abi su adamin konu basligindaki resmini portodaki resmi ile degilde besiktas formali resmi ile gorsek daha iyi olmaz mi?

Mustafa Balcılar
10-01-2010, 15:42
yahu şu baştaki porto formalı Q7 resmini değiştirsek artık yahu.

katılıyorum sana bülent ...
eski yorumumu güncelliyim dedim.

Ertürk Yıldırım
10-01-2010, 18:04
katılıyorum sana bülent ...
eski yorumumu güncelliyim dedim.

adminn bu sese kulak ver :)

Bu arada bi kurşun mu döktürseler napsalar yav şu adama :D

Özge Kayhan
10-02-2010, 16:02
Sakatlanması çok kötü oldu. Geçmiş olsun Quaresma..

Uğur Şimşek
10-02-2010, 20:30
q7 bize çarptı bu sefer.. taraftar ağır yaralıı... sakatlanıp oyuna geri dönemeyince gözlerim yaşardı arkadaş ya.. ÇOK SEVDİK Be ABİ :=)

Anıl Haşlak
10-02-2010, 20:57
:ama:abi su adamin konu basligindaki resmini portodaki resmi ile degilde besiktas formali resmi ile gorsek daha iyi olmaz mi?

çok zor olmasa gerek ben de modluk yaptım iki dakkalık iş hatta molduğa bile gerek yok yani üyelerin yapacağı bi iş... :ama:

Özlem Köycü
10-03-2010, 11:50
q7 bize çarptı bu sefer.. taraftar ağır yaralıı... sakatlanıp oyuna geri dönemeyince gözlerim yaşardı arkadaş ya.. ÇOK SEVDİK Be ABİ :=)

:ok: fazla özletmeden dönsün yaaa :'(

Hidayet Koç
10-15-2010, 12:40
Quaresma: Beşiktaş en doğru kararım

Beşiktaş'ın Portekizli oyuncusu Ricardo Quaresma, Portekiz basınına ilginç açıklamalarda bulundu. Beşiktaş'ı 'hayatımın en doğru kararı' olarak niteleyen yıldız futbolcu, "Inter'den sonra futbol oynama coşkumu tekrar kazandım" dedi.

Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma, ülkesinde çok özel açıklamalar yaptı.

Rapid Wien maçında adalesinden sakatlanması sonrası tedavisini Portekiz'de sürdüren Quaresma, MaisFutebol TVI isimli kanala konuştu. Yıldız oyuncu, İstanbul'da kendisini evinde gibi hissettiğini belirtirken, "Hayatım boyunca yaptığım en iyi seçim Beşiktaş'tı" dedi.

Inter deneyiminden, Atletico Madrid'i neden tercih etmediğine ve İstanbul'daki yaşantısına kadar birçok konuda samimi açıklamalarda bulunan Quaresma'nın röportajının tam metni şöyle;

* İstanbul'da bu şekilde karşılanmayı bekliyor muydun?

RQ: Dürüst olmak gerekirse bana "Seni İstanbul'da binlerce kişi karşılayacak" denildiğinde şaka yapılıyor sandım. Ama uçaktan indiğimde çevremde onlarca insan gördüm. İnanamadım. O an hissettiklerim gerçekten anlatılmazdı. Söyleyebileceğim tek şey bana inanan, bu kadar değerli olduğumu düşünen insanların olması beni çok mutlu etmişti..

* Taraftarlardaki bu çılgınlık sen 2007 yılında Porto formasıyla İnönü Stadı'na çıktığında başladı. Rakip takım taraftarları tarafından alkışlanmak nasıl bir duyguydu?

RQ: Deplasmandaki taraftarlar tarafından alkışlanmak çok değişikti. Ama bir futbolcu olarak çok mutlu edici bir duyguydu. Bu demek oluyor ki oynadığım futbol ve mücadelemle onları etkileyebilmişim. Aramızdaki bağ aslında orada başladı. Bugün Beşiktaş forması giyiyorsam, o günün büyük bir etkisi var.

* Beşiktaş forması giymek Portekiz dışında yaşadığın en iyi tecrüben mi?

RQ: Sanıyorum öyle. Yaşadığım bütün ülkeler, oynadığım tüm takımlar arasında şimdiye kadar kendimi en mutlu hissettiğim ve evde hissetiğim yer şüphesiz burası. Herşey, şimdiye kadar hep hayalini kurduğum şekilde.

* Bu seferki fark nedir?

RQ: Öncelikle Inter'de kaybettiğim futbol oynama coşkumu tekrar kazandım. Keyif, güven, mutluluk... Hepsi. Artık Beşiktaş'ın daha iyi yerlere gelmesi için mücadele etmek istiyorum.

* Sezon başında Atletico Madrid'de oynayacağın konuşuluyordu. Ters giden neydi? Neden olmadı?

RQ: Hayır, ters giden hiçbir şey olmadı. Çünkü ben Türkiye'ye gitmeyi seçtim. Çünkü ben mutlu olacağım yerin orası olduğunu hissediyordum. Menajerim bana seçenekleri sundu. Karar vermemi istedi. Ve ben kendim için seçtim. Dürüst olmak gerekirse, verdiğim karar (Beşiktaş'a gelmek) hayatım boyunca verdiğim en doğru karardı.

* Portekiz'e geri dönecek misin? Şu an bunu düşünüyor musun?

RQ: Neden şu an? Şu an değil. Belki gelecekte, kim bilir?...

* Peki Portekiz'de hangi takım?

RQ: Şimdi konuşmaya gerek yok. Çünkü şu an kesinlikle bunu düşünmüyrum. Gelecekte konuşuruz.

* Görünen o ki, çabuk adapte olmuşsun. Nasıl bir ülke orası?

RQ: Türkiye'de çok mutluyum! Bana gerçekten çok güzel davranıyorlar ve bana her zaman güven aşılıyorlar. İnsanların bana olan sevgisini ve saygısını her zaman hissediyorum. Açıkçası, bu ülkeden çok keyif alıyorum ve gerçekten çok mutluyum.

* Türkçe hangi kelimeleri biliyorsun?

RQ: Türkçe zor bir dil. Ama "Merhaba" Merhaba demek. Ne zaman kulübe girsem herkese söylüyorum bunu. Ayrıca "Afiyet olsun" yemeğin keyfini çıkar demek. Ben her zaman acıkıyorum, o yüzden bunu çok duyuyorum!

Hidayet Koç
10-19-2010, 08:39
Quaresma sakatlığıyla ilgili konuştu

Beşiktaş'ın Portekizli yıldız futbolcusu Ricardo Quaresma, Portekiz'in Publico gazetesinde yer alan demecinde, "Beşiktaş, ihtiyacım olanı, faydalı olduğumu hissettirdi" dedi.

Beşiktaş'ın Avrupa Ligi'nde bu perşembe Porto'ya karşı yapacağı maçta sakatlığından dolayı oynayamayacak olan Quaresma, siyah-beyazlı takımı seçtiği için çok mutlu olduğunu bir kez daha dile getirdi. Barcelona'da olduğu 2003-2004 sezonunu gençlik ve tecrübesizlikten dolayı iyi değerlendiremedeğini, ancak artık 27 yaşında "daha hazır ve güçlü" bir futbolcu olduğunu vurgulayan Quaresma, şimdilik Portekiz'de futbol oynamayı düşünmediğini kaydetti.

Tedavisini Portekiz'de sürdüren Quaresma, Portekiz Milli Takımı'nın doktoru kontrolünde yapılan son testte, sağ bacak arka adalesinde yırtık olduğunun kesinleştiğini ve bu yüzden iyileşmesinin toplamda 4 ya da 5 hafta alacağını kaydetti.

Kasım ayında Beşiktaş'ın Porto'da oynanacağı maçta forma giymeyi umduğunu söyleyen Quaresma, "Porto'da 4 mutlu yılım geçti, çok şeyler kazandım ve elbette ki o maça çıkmak benim için biraz garip olacak. Porto her zaman sevgi duyduğum bir kulüp. Ama ben profesyonel bir futbolcuyum, duygusallığı bırakıp takımım için en iyisini yapacağım. Takımım için çok önemli bir maç olacak ve ona yardım etmek benim zorunluluğum" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, İnter'de çok zor bir dönem geçirdiğini, teknik direktör Jose Mourinho dışında İtalyan kulübündeki kimsenin kendisini istemediğini anlatan Quaresma, "İhtiyacı olan her şeyi Beşiktaş'ta bulduğunu" vurguladı. Özel hayatına ilişkin İtalyan basınından çok eleştiri aldığının hatırlatılması üzerine ise Quaresma, "Basının baskısı asla beni korkutmadı. Eğer korkutsaydı, sizi her yerde izleyen ve asla görmediğim şekildeki bir taraftar grubunun olduğu Türkiye'de ne yapardım bilemiyorum. Futbolda, Türkiye'deki kadar baskının hiçbir yerde olduğunu sanmıyorum. Ama bu beni asla korkutmadı. Mourinho bir televizyonda benim İnter taraftarından çekindiğini söylemişti. Bu doğru değil. Taraftar asla beni korkutmaz. Ben gerçekten İnter'de hayatımın zor bir dönemini geçirdim ve orada ihtiyacım olan yardımı asla görmedim" değerlendirmesinde bulundu.

Quaresma, Portekiz Milli Takımı'nda teknik direktör Paolo Bento'nun doğru tercih olduğunu da savundu.

Hidayet Koç
10-27-2010, 10:48
Düren'den Q7 açıklaması!

Beşiktaş Sağlık Kurulu Başkanı Mete Düren Quaresma'nın sakatlığı ile ilgili açıklama yaptı.

Düren'den Q7 açıklaması! Beşiktaş bu sezona iyi bir başlangıç yapmış ve Ağustos ayı itibari ile şampiyonluğun en büyük adayı olarak gösterilmeye başlanmıştı. Takımın başında Almanya'nın efsane oyuncularından Bernd Schuster geçmiş, kadro Quaresma ve Guti gibi iki yıldız futbolcu ile güçlendirilmişti.

Ancak Ağustos ayındaki bu pembe tablo Kasım ayına günler kala yerini karanlığa bıraktı. Sezona hızlı ve iyi giriş yapan Beşiktaş'tan eser kalmadı. Son dört resmi maçını kaybeden Siyah Beyazlılarda artık yıldızlar ve atılan goller değil, kaybedilen puanlar konuşuluyor.

Tabi ki bu karamsar tablonun ortaya çıkmasında en önemli faktörlerden biri de sakat oyuncuların çokluğu oldu. Sivok, Quaresma, Aurelio, Ferrari, Ekrem, Erhan ve Nobre bugün itibari ile sakatlıkları sebebiyle takımdaki yerkerini alamıyorlar.

Bu futbolcuların tam anlamıyla takıma ne zaman dönecekleri konusundaki soruyu ise Beşiktaş yönetim kurulu üyesi ve sağlık komitesi başkanı Mete Düren cevapladı.

Düren bugün itibari ile koşulara başlayan Aurelio ve Erhan'nın 1 Kasım pazartesi günü takıma katılabileceklerini söyledi. Sol adalesindeki sakatlığı süren Ferrari'nin ise yaklaşık 10 gün sonra sahalara dönebileceğini belirten Düren, Nobre'nin de bu haftasonu Sivasspor ile oynanacak lig mücadelesine yetişebileceğini söyledi.

Yaklaşık bir aydır ayak parmağından yaşadığı sakatlığının tedavisi süren Ekrem'in ise Aurelio ve Erhan gibi 1 Kasım'dan itibaren takımla birlikte antrenmanlara başlayabileceği dile getirildi.

Mete Düren takıma dönüşü merakla beklenen Quaresma'nın cumartesi günü Portekiz'den İstanbul'a döneceği ve yapılacak kontrollerinden sonra net bir açıklama olabileceğini söyledi.

Düren Quaresma'nın UEFA Avrupa Ligi'nde 4 Kasım'da oynanacak Porto -Beşiktaş maçında sahada olmasını istediklerini belirtirken, hedeflerinin Quaresma'yı bu karşılaşmaya yetiştirmek olduğunun altını çizdi.

Hidayet Koç
10-28-2010, 08:01
Quaresma dönüyor

Beşiktaş'ta sakatlığı düzelen Ricardo Quaresma'nın yarın akşam İstanbul'da olacağı açıklandı. Asbaşkan Serdal Adalı, teknik heyete ve takıma güvendiklerini söylerken, Nihat'a da sahip çıktı.

Beşiktaş, 30 Eylül'de oynanan Rapid Wien maçında sakatlanan Ricardo Quaresma'ya kavuşuyor.

Kasığındaki sakatlık nedeniyle bir süredir ülkesinde tedavi gören Portekizli yıldız, yarın akşam İstanbul'a gelecek.

Ricardo Quaresma'nın son tetkikleri sonrasında ne zaman forma giyeceğine karar verilecek. Ancak Portekizli oyuncunun, önümüzdeki hafta Porto ile deplasmanda oynanacak Avrupa Ligi maçına yetişmesi bekleniyor.

Quaresma'nın yokluğunda çıktığı 4 resmi maçı da kaybeden siyah-beyazlılarda, futbol şube Sorumlusu Serdal Adalı ise eski günlerine döneceklerini söyledi.

Teknik heyete tam destek verdiklerini belirten Adalı, "1 ay önce yere göğe sığdırılmayan takım geri gelecek. Teknik heyetimizin ve futbolcularımızın sonuna kadar arkasındayız. Onlara güvenimiz tam. Kısa süre içinde özlenen Beşiktaş sahada olacak" dedi.

Performansıyla eleştirilerden bir türlü kurtulamayan Nihat Kahveci'ye de sahip çıkan Serdal Adalı, basında çıkan haberleri kesin bir dille yalanladı ve, "Nihat Kahveci satılık değildir. Ona her zaman güveniyoruz" diye konuştu.

Hidayet Koç
11-02-2010, 12:28
Quaresma kitap oldu!

Beşiktaş'ın yıldız futbolcusu Ricardo Quaresma kitaba konu oldu.

Quaresma kitap oldu! Beşiktaş'ın dünya yıldızı Ricardo Quaresma, bu kez bir kitaba konu oldu. Siyah-Beyazlılar'ın tribün liderlerinden Alen Markaryan'ın kaleme aldığı ve Portekizli yıldızın ismini verdiği kitap, bugün tanıtılacak. TÜYAP'ta bugün saat 14.30'daki tanıtım törenine kulübün efsane oyuncularından Metin Tekin ile Feyyaz Uçar da katılacak.

Hidayet Koç
11-03-2010, 10:10
"Q7'yi oynatmayın"

Beşiktaş'ta Quaresma'nın sakatlığı hakkında kulüp doktorları açıklama yaptı.

"Q7'yi oynatmayın" Avrupa Ligi'ndeki dördüncü maçını Porto ile deplasmanda oynayacak olan Beşiktaş, Quaresma'yı evde bıraktı. Siyah-beyazlı ekipte Portekizli oyuncu, 19 kişilik kadroda yer almadı.

Şu anda düz koşulara çıkan Quaresma'nın düz koşu yapması nedeniyle oynatılabileceğini düşünen kulüp doktorlarının, “Bu oyuncu için iyileşse bile oynatılamaz” raporu verdikleri ifade edildi.

Sağlık heyetinin Teknik Direktör Schuster'i uyardığı, Ricardo Quaresma'nın, oynatılması durumunda sakatlığının daha da ciddi boyutlara ulaşarak ilk yarıyı kapatabileceğini ifade ettikleri öğrenildi.

Yaklaşık bir aydır sahalardan uzak kalan Quaresma'nın, ligdeki Kasımpaşaspor maçında oynayabileceği açıklanmıştı.

‘Önyargım yok'

Bu arada dün futbolcularıyla bir toplantı yapan Alman teknik adam, Fatih Tekke olayını tatlıya bağlamak için tüm oyuncularına yönelik bir konuşma yaptı. Sinirli oluşunun herhangi bir futbolcuya karşı olmadığına vurgu yapan siyah-beyazlıların teknik patronu, “Zor bir kulvara giriyoruz. Oyundan kaçmayın. Kendinizi maça verin. Yoksa kimseye karşı bir önyargım yok” dediği öğrenildi.

Mustafa Balcılar
11-03-2010, 10:18
madem riskli kasımpaşa maçındada oynatıp adamı sakatlamasalar bari.

Mehmet Erhan
11-14-2010, 21:27
özlemişiz o muhteşem çalımlarını, paslarını...gözlerimizin pasını sildin yine... :) allah bir daha zeval vermesin sana, inşallah bundan sonra bu kadar mahrum kalmayız senin futbolundan...özellikle gayse maçına sapasağlam çıkman lazım... ;)

Emre Güneş
11-14-2010, 23:22
Deli edecek serveti tam sevdiği stoper tipi arkası dönük savunma yapan cinsten :D

Mustafa Balcılar
11-15-2010, 08:19
Gsmaçına kadar başına bişey gelmese bari

Barış Kahraman
11-22-2010, 08:17
Gsmaçına kadar başına bişey gelmese bari

en az 3hafta sahalardan uzak.. onsuz galatasaray maçı nasıl geçicek hep birlikte göreceğiz..

Mustafa Balcılar
11-22-2010, 08:38
tam diyorduk serveti harcar oda olmadı.

Mehmet Erhan
11-22-2010, 20:31
ulan nereye el atsak kurutuyoruz...yine önemli bir maçta daha yok...konyaspor maçındaki kadro aynen çıkar sahaya, Q7 yerine G14 gelir o da tek başına bir yere kadar götürür, biz de delirmeye devam ederiz...

Hidayet Koç
12-15-2010, 15:45
"Uzun seneler kalmak istiyorum"

Beşiktaş'ın Portekizli yıldız futbolcusu Ricardo Quaresma, siyah-beyazlı kulüpte uzun seneler kalmak istediğini söyledi.

Beşiktaş'ın yıldız futbolcusu Ricardo Quaresma, küçük Beşiktaşlı taraftarlar için hazırlanan Yavru Kartal Dergisi'nin Fun Club üyeleri Ezgi Geyik ve Atalay Erendor'un sorularını yanıtladı.

Beşiktaş'ın harika bir taraftara sahip olduğunu kaydeden Quaresma, ''Bana çok büyük bir sevgi beslediklerini biliyorum. Ben de bütün maçlarda iyi bir şekilde oynayarak, her şeyimi vererek onlara teşekkür etmeye çalışıyorum'' dedi.

Beşiktaş'a imza attığı günün hayatının en mutlu günlerinden biri olduğunu dile getiren Quaresma, ''O gün hayatımın en güzel ve en mutlu günlerinden birini yaşadım. 20 bin kişinin sizi karşılaması ve adınızı haykırması çok güzel ve önemli bir olaydı'' şeklinde konuştu.

''ÇOK FAKİR BİR AİLEDEN GELİYORUM''
Soru üzerine yoksul bir ailenin çocuğu olduğunu dile getiren Quaresma, ''Çocuklarını büyütmek için ailemin çok fazla olanağı yoktu. O günlerin üzerine, şu anda varlıklı bir yaşamım var. Bunun farkındayım. O nedenle fakirleri de zenginleri de çok iyi tanıyorum. Özellikle fakirlerin neler yaşadığını ve hayata nasıl tutunmaya çalıştıklarını halen görüyorum. Ben de elimden geldiğince onlara, Portekiz'de beraber büyüdüğüm arkadaşlarıma yardım etmeye çalışırım'' dedi.

Quaresma, futbola 4 yaşında başladığını dile getirerek, ''O zamanlar bunun bana ne getireceğini çok fazla bilmiyordum. Ama doğru zamanda, doğru yerde olmak önemli. Benim de şansım bu yönde oldu. Çünkü Sporting gibi çok büyük bir kulüpte futbola başlama şansını elde ettim. Orada iyi olanaklara sahiptim ve iyi hocalarla çalıştım'' diye konuştu.

Kendisine takılan Harry Potter, Mustang ve Q7 lakapları ile ilgili bilgi veren Quaresma, ''Portekiz'de bir kitap çıkmıştı. O kitapta hızlı koştuğum için benden 'Mustang' diye söz ediliyordu. Harry Potter'ı saha içinde sihir yaptığımı düşünerek söylüyorlardı. Q7'de de Quaresma'nın Q'su ve forma numaram olan 7 var. 7 rakamının bana şans getirdiğini düşünüyorum ve hep bu numara ile anılmayı istiyorum'' dedi.

''2003-2004 sezonunda İspanya'da ve 2008 yılında Inter Milan kulübünde mutlu olamamanızı neye dayandırıyorsunuz'' şeklindeki soruyu Quaresma, ''Inter'deyken hocayla bazı sıkıntılarımız oldu. Bunlar her zaman olabilecek şeyler. Her zaman her şeyle tam olarak uyuşabileceksiniz diye bir şey yok maalesef. Orada uyuşamadık. Aynı zamanda kulübün de bana yeteri kadar değer vermediğini düşündüğüm için oradan ayrılmanın doğru olduğuna karar verdim. Barcelona'dayken de çok gençtim. Hem kulübün bana hem de benim kulübe karşı yaptığımız bazı hatalar oldu. Hayat böyle, yaptığınız hatalarla büyüyorsunuz. Ben de yaşadığım o günlerden çok önemli dersler aldığımı düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

Portekiz Milli Takımı'ndaki inişli çıkışlı grafiğinin her futbolcunun başına gelebileceğini ve bu konuda konuşmayı istemediğini belirten Quaresma, ''Şu anda çok önemli bir antrenöre ve çok iyi futbolculara sahibiz. Portekiz Milli Takımı'nın son dönemlerde bir düşüşü vardı. Tekrar onu çıkarmak bizim elimizde. Milli takımın çok iyi bir yolda olduğunu söyleyebilirim'' dedi.

''BEŞİKTAŞ'TA ÇOK MUTLUYUM''
''Beşiktaş'a geldiğiniz için mutlu musunuz'' şeklindeki soruyu Quaresma, ''Çok mutluyum. Umarım uzun seneler burada kalırım'' şeklinde yanıtladı. Quaresma, Portekiz, İspanya, İngiltere ve İtalya'da futbol oynadığını belirterek, ''Bu liglerle karşılaştırdığımda Türkiye beni daha çok heyecanlandırıyor. Tabii ki bu ligle ilgili de öğreneceğim çok şey var. Çok çekişmeli bir lig oluyor. Zaman geçtikçe ben de kendimi daha iyi adapte edeceğim'' diye devam etti.

''TEKNİK DİREKTÖR OLMAK İSTEMİYORUM''
Quaresma, futbolculuk kariyerinin ardından ne yapmayı istediğine ilişkin soruya, ''Futbol hayatımı bitirmem için daha önümde uzun bir zaman var. Uzun seneler futbol oynamak için istekliyim. Bu sorunun cevabını çok fazla düşünmedim ama futbol hayatım bitince teknik direktör olmak istemiyorum. Daha çok ailemle vakit geçirmeyi tercih ederim'' şeklinde karşılık verdi.

Vücudundaki dövmelerin ailesi ve annesine ilişkin olduğunu kaydeden Quaresma, ''Annemin benim hayatımdaki yeri çok önemli. Yaşamıma her zaman yön vermiş birisi. Onun sayesinde bugünlere geldim'' dedi.

''Futbolcu olmasaydınız hangi mesleği seçerdiniz'' şeklindeki soruyu, ''Futbol oynamayı çok seviyordum ve halen de futbola aşığım. Açıkçası futbol harici bir mesleği yapmayı hiç düşünmedim'' şeklinde yanıtlayan Quaresma, Türk yemeklerini çok beğendiğini, en çok da döneri sevdiğini ifade etti.

Anıl Haşlak
12-16-2010, 01:10
kalmak istersin tabi ulan beşiktaş gibi takım, istanbul gibi yer mi var koca dünyada..

Hidayet Koç
12-16-2010, 07:37
Sizi bilmem ama ben çok özlemişim Q7 yi (attığı gol için falan değil), sakatlanacak diye çok korktum yine.. Adam oynuyor yaa...

Mustafa Balcılar
12-16-2010, 08:19
Sizi bilmem ama ben çok özlemişim Q7 yi (attığı gol için falan değil), sakatlanacak diye çok korktum yine.. Adam oynuyor yaa...

60.dakkadan sonra içimden yalvardım shustere artık çıkar onu diye.

Yılmaz Özgüller
12-16-2010, 09:52
fenasın çok fena Q7 sen gerçekten bi başkasın ya,gene bu renkli baykuşların nazarı değmez inş,acil buna muska nazar boncuğu artık ne varsa bi an önce yaptıtsın yönetim,

Ertürk Yıldırım
12-16-2010, 19:40
bambaşka bu adam yaa..harbi özlemişizz..Allahım sakatlıktan korusun artıkk seniii..

Alpay Üstün
12-17-2010, 05:19
Sakatlığı nedeniyle tam 12 maç kaçıran Ricardo Quaresma'nın oynadığı karşılaşmalarda Beşiktaş coştu, 12 galibiyet, 4 beraberlik ve sadece 2 yenilgi aldı.

Caner Cem Yaman
12-17-2010, 16:54
Sen geri geldinya çok şükür halimize..

Ertan Akpınar
12-17-2010, 17:10
o ne goldü oğlum öyle bee:)