PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 9 -Roberto Jan Hilbert

Mehmet Ak
06-22-2010, 13:47
Roberto Hilbert

Doğum Tarihi:16 Ekim 1984
Doğrum Yeri: Forchheim, Almanya
http://www.internetspor.com/data/news/260x198/1277208411-hilbertforma1.jpg

Stuttgart'tan transfer edilen Roberto Hilbert BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde 3 yıllık sözleşmeye imza attı.

Hilbert, "Çok büyük bir camiaya geldim. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Çok iyi işiler yapacağım. Daha da ileri gideceğim. Doğduğum yerde Tükler çok var. Almandan çok Türk arkadaşım var. Onlarla zaman geçiriyorum ve bu kültürü iyi biliyorum. Almanya'da Ersen Martin ile aynı sokakta oturdum. Kendisi benim aile dostum. Burada oynayan çoğu Türk oyuncuyu da tanıyorum." dedi.

Hilbert, " büyük bir camiaya ve büyük bir takıma geldim. Burada yeni bir sayfa açıp, yükselişimi sürdüreceğim. Stutgart'ta sağ kanatta oynuyordum. Solda da oynuyorum hiçbir problem yok. Her iki kanatta da oynayabilirim." dedi.

HİLBERT KİMDİR?

Kulüp Kariyeri

Roberto Hilbert, futbola 1990 yılında SpVgg Jahn Forchheim takımında başladı. Daha sonra 1. FC Nürnberg ve SpVgg Greuther Fürth takımlarının da altyapısında oynadı. 1992'de Bavyera bölgesinin takımı 1. SC Feucht'ta futbol oynamaya başladı. İlk sezonunda bölgesel lig Oberliga Bayern'in birinci olarak, o zamanlar Almanya'nın üçüncü ligi olan Batı Ligi Regionalliga Süd'a yükseldiler. 2003-04 sezonunda takımın değişmez oyuncularından biri olup 10 gol kaydetti.

2004'te altyapısında da oynadığı SpVgg Greuther Fürth'e geri döndü. Böylece Almanya'nın ikinci ligi olan 2. Fußball Bundesliga'da forma giymeye başladı. 2005-06 sezonunda 34 maçta forma giyip 3 gol atınca Bundesliga ekipleri tarafından keşfedildi. 2006-07 sezonunda 1.3 milyon €'ya VfB Stuttgart'a transfer oldu. İlk sezonunda takımın ilk 11'inde yerini kazandı. Sezon sonunda Bundesliga şampiyonluğu yaşadılar. Ayrıca Alman kupası DFB Pokal'da finalist oldular,Hilbert bu maçta 90 dakika forma giydi. Kupayı uzatmalarda kaybettiler. Sonraki sezon ilk kez Avrupa kupalarında maça çıktı. Şampiyonlar Ligi grubunda 5 maç forma giydi. 2008-09 sezonunda birinci Wolfsburg'un 5 puan gerisinde 3. oldular. 2009-10 sezonunun sonunda VfB Stuttgart ile sözleşme yenilemedi. 2010-2011 Sezonu itibarı ile Beşiktaşın Futbolcusudur

Milli takım kariyeri

2005-2006 arasında Hilbert 12 kez Alman Ümit Milli Futbol Takımı formasını giydi. 2006'da Avrupa 21 Yaş Altı Futbol Şampiyonası'na katılan Alman U-21 takımına seçildi. 16 Mart 2007'de ilk kez Alman Milli Futbol Takımı'na çağrıldı. İlk maçı ise 28 Mart 2007'de Danimarka maçı oldu. 2007-08 arasında 8 kez Alman milli takımı formasını giydi. Bu maçlardan dördü EURO 2008 elemeleriydi. İki tane asist yaptı. 6 Şubat 2008'de Avusturya Milli Futbol Takımı ile oynadıkları hazırlık maçı şimdiye kadar oynadığı son milli maçı oldu.

NOT: yıllık ücreti 1 milyon 350 bin Eoro Garanti para. + primler

Özge Kayhan
06-22-2010, 23:45
Hayırlı uğurlu olsun Beşiktaşımıza. Başarılar Hilbert..

Arda Hatipoğlu
06-25-2010, 00:09
ya şu 9 numaramızı cok etkılı bı forwet oyuncusu gıyemıcekmı en sewdıgım numara hılberte yakısmaz o numara gıymesın ıstemıyorum baskana soyleyın(:

Mehmet Ak
06-25-2010, 19:26
9 numara Robinho :=))

Mustafa Balcılar
06-28-2010, 08:31
ya şu 9 numaramızı cok etkılı bı forwet oyuncusu gıyemıcekmı en sewdıgım numara hılberte yakısmaz o numara gıymesın ıstemıyorum baskana soyleyın(:

hakkatten yaa. ne gerek vardu bu adama elimizde yerli biriyle gayet iyi doldurulurdu. ne oldu suhstere geçlere önem veriyordu hani

Mehmet Ak
07-10-2010, 00:06
hani Ernst Fink var anlaşırım alışırım diyodun. o kadar yaban kalmışsınki Vikingur maçına yazılmamışsın bile. hayal kırıklığı yarattın ha. quaresma bile evinde gibi davranıyor ne bu çekingenlik balam ..

Hem Mustafa abi yerli adam demişsin Ekrem Dağ dışında sağda hazır adam yok. alt yapıdan adamıda UEFA için direkt düşünemezki Schuster.

Uğur Şimşek
07-11-2010, 16:35
kargo zenginliği başarı için önemli arkadaşlar mevki opsiyonu olarak alınmış bi oyuncu zaten ama çok para veriliyo yıllık. ama adamda haklı nobre gibi bi sezonda 1 gol atan adam 2.4 milyon euro alıyo ben neden almıyım dicektir..

Mustafa Balcılar
07-12-2010, 10:26
okadar avrupada genç gelecek vaad eden adamla var. eğer oyuncu Q7 gibi, guti gibi raul gibi yıldız deyilse 25-26 yaş üstü böyle gereksiz bir transfer yapmak bence saçmalık.

Barış Aygün
07-30-2010, 13:03
birşey sölemek için erken ama tek söylenecek şey var bu adam kanat oyuncusu filan değil...

Mustafa Balcılar
07-30-2010, 13:23
çok gereksiz bir trasfer. kimler niye getirir hangi menejerlerin işleri bunlar. ahmet bulut kolundan tutuğunu kapının önüne getiriyorda bizden neden başka kulube satamıyor. ahmet bulut sadece bizi kazıklamak içinmi para alıyor.

Arda Hatipoğlu
07-30-2010, 23:10
bi futbolcuyu tek macda izleyıp ne kadar fikir sahibi olunur bilinmez ama ilk macındaki izlenimleri hiç iç açıcı degıl serdar özkan bu adamı 2ye katlar 4le carpar ama bekleyıp gorcez belki cok fena bi patlama yapar

Yılmaz Özgüller
08-01-2010, 23:52
valla arkadaşlar hepiniz boş konuşuyorsunuz., bu adam 10 numara bi transfer ayran içiyorsunuz haybeye üflemeyin ve şu ön yargıyı atın bi be

Utku Altıncık
08-20-2010, 00:15
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/96/Roberto_Hilbert.jpg

Tam adı Roberto Jan Hilbert
Doğum tarihi 14 Ekim 1984 (1984-10-14) (25 yaşında)
Doğum yeri Forchheim, Almanya
Boyu 1,82 m (5 ft 11+1⁄2 in)

Mevkii Orta Saha

Roberto Jan Hilbert (d. 16 Ekim 1984, Forchheim), Orta Saha mevkinde forma giyen Alman futbolcu.

SpVgg Jahn Forchheim

Roberto Hilbert, futbola 1990 yılında SpVgg Jahn Forchheim takımında başladı. 1993-1996 yıllarında 1. FC Nürnberg oynadıktan sonra tekrar takıma ve 2 yıl alt yapıda forma giydi.

1. FC Nürnberg
1993-1996 ve 1998-2000 yıllarında 1. FC Nürnberg alt yapısında oynadı

Greuther Fürth

2000–2002 yıllarında Greuther Fürth alt yapısında oynadı. 2004'te altyapısında da oynadığı SpVgg Greuther Fürth'e geri döndü. Böylece Almanya'nın ikinci ligi olan 2. Fußball Bundesliga'da forma giymeye başladı. 2005-06 sezonunda 34 maçta forma giyip 3 gol atınca Bundesliga ekipleri tarafından keşfedildi.

1. SC Feucht

2002-2004 yılları arasında profesyonel olarak futbol oynamaya başladı. İlk sezonunda bölgesel lig Oberliga Bayern'in birinci olarak, o zamanlar Almanya'nın üçüncü ligi olan Batı Ligi Regionalliga Süd'a yükseldiler. 2003-04 sezonunda takımın değişmez oyuncularından biri olup 10 gol kaydetti.

Stuttgart

2006-07 sezonunda 1.3 milyon €'ya VfB Stuttgart'a transfer oldu. İlk sezonunda takımın ilk 11'inde yerini kazandı. Sezon sonunda Bundesliga şampiyonluğu yaşadılar. Ayrıca Alman kupası DFB Pokal'da finalist oldular,Hilbert bu maçta 90 dakika forma giydi. Kupayı uzatmalarda kaybettiler. Sonraki sezon ilk kez Avrupa kupalarında maça çıktı. Şampiyonlar Ligi grubunda 5 maç forma giydi. 2008-09 sezonunda birinci Wolfsburg'un 5 puan gerisinde 3. oldular. 2009-10 sezonunun sonunda VfB Stuttgart ile sözleşme yenilemedi.

Beşiktaş
Beşiktaş ile anlaşma sağladı.21 Haziran akşamı İstanbul’a gelen Roberto Hilbert, Maslak Acıbadem Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçmiştir. Almanya'nın Stuttgart takımından transfer olan Roberto Hilbert, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen imza töreniyle kendisini 3 yıllığına Beşiktaşlı yapan sözleşmeye imza attı. Roberto Hilbert, Beşiktaş'ta 9 numaralı formayı giyecektir.Beşiktaş'taki ilk golünü sayesinde Uefa Avrupa Ligi Play Off turunda HJK Helsinki'ye karşı atmıştır.

Mustafa Balcılar
08-20-2010, 09:08
Bu adamı görünce adıma higuan ve juanfranlar geliyor. Sinir oluyorum.

Hidayet Koç
08-20-2010, 09:12
Plzen maçında kötüydü; Helsinki maçında iyiydi.. Aceleci olmamak lazım fazla bence, bilgi sahibi olmada fikir sahibi olmamak ve de...

Yılmaz Özgüller
08-20-2010, 16:01
ısrar ediyorum gerçekten çok iyiy yapılmış bir transfer çok faydalı olucak biri bekleyip görelim her kanatta oynuyor ve çok hızlı çok koşuyo.

Mustafa Balcılar
08-20-2010, 16:16
yılmaz bu adam busezon erst gibi işe yarasın. bitane forma alıp yollıycam sana :)

Yılmaz Özgüller
08-20-2010, 16:29
hemde daha faydalı olucak gör kardeş,yavaş yavaş harbiden ruh ile oynuyor severim böle adamları

Utku Altıncık
08-21-2010, 23:36
onunda ruhunada tiberkiloz hastasına benziyor tıpkı,ekrem dağın tırnağı olamaz mücadelede.

Barış Kahraman
08-22-2010, 02:36
@İ.B.B. Maçı; bu adam için herkes iyi diyor ya ona şaşıyorum.. bence ibrahim üzülmesin sağ versiyonu, ne teknik var ne bişe!. hayır üzülmez kadar hızlı ve hırslı olsa amenna ama bu adamda hiç birşey yok.. bedava diye böyle oyuncu alınmazki, neymiş efendim mustafa denizli'nin transfer listesindeymiş.. denizli gitti haberleri yok sanırım..

Erhan Küçük
08-22-2010, 11:05
Yabancı kontenjanı böyle sıradan futbolcular için kullanılmasın..Zannedersem giderayak buda bize Denizli kazığı oldu..

5 yabancın olsun ama adam gibi olsun :buba:

Yanlışmıyım yoksa..

Ertan Akpınar
08-22-2010, 11:32
Yabancı kontenjanı böyle sıradan futbolcular için kullanılmasın..Zannedersem giderayak buda bize Denizli kazığı oldu..

Yanlışmıyım yoksa..

100% haklısın abi. tello yu buna harcadık yazık.

Erhan Küçük
08-22-2010, 11:35
Ertan tam bilmiyorum ama Tello zannedersem başkabir nedenden gönderildi.Disiplin açısından yapıldıysa doğrudur.
Yoksa Şuan takımdaki kaşarların hepsinden daha iyi futbolcu..

Ertan Akpınar
08-22-2010, 11:37
nedeni farklıysa bilemem abi ama, nedenini açıklamalılar taraftar bilgi sahibi olsun hatası varsa bilelim.

Güngör Aldeniz
08-22-2010, 12:22
Q7 transferinde sorun çıkarttığı için diye söğleniyor..gitme nedeni

hilberte gelince bizim 2 ligte bu adamdan bolca var hatta vede hatta daha iyileri var bu oyuncuyu kim izlemiş kim onay vermiş..anlamak çook zor vasatın bile altında bir oyuncu..

Erhan Küçük
08-22-2010, 12:25
Bende öyle duydum gelme demiş diye ama sadece söylenti olduğu için belirtmedim..

Yönetimin bir açıklamada yapması lazım aslında.

Hidayet Koç
08-22-2010, 13:54
İnişli çıkışlı grafiği devam ediyor.. :S

Caner Cem Yaman
08-22-2010, 14:24
Tamam hırslıda... umarım yeteneğini de gösterebilir... Sadece hırsla olmuyor bu işler bkz: Fink

Barış Aygün
08-22-2010, 17:43
alman oldugu ıcın bıraz beklemeye değer diye düşünüyorum...

Mustafa Balcılar
08-23-2010, 08:36

Yanlışmıyım yoksa..

bende katılıyorum, hatta ben daha iddialı söyliyim. Q7 gibi kaliteli 3 adam daha biri forvette biri defansa biride göbekde yeter. bu tip adamların alternatifleri türkiyede çok. bank asyada bile bundan daha iyisi vardır. hemde bedavaya.

Hidayet Koç
09-17-2010, 15:02
Hilbert: Gönderilme tehlikem yok

Beşiktaş'ın Alman futbolcusu Roberto Hilbert, Spox.com'a "Takımdan gönderilme gibi bir tehlikem yok" açıklamasını yaptı.

Beşiktaş'ın yeni transferi Roberto Hilbert Almanya'nın önde gelen internet sitelerinden SPOX.com'a özel bir röportaj verdi. Alman oyuncu Beşiktaş'a gelişi, Pazar günü oynanacak Fenerbahçe derbisi ve İstanbul'daki hayatı ile ilgili konuştu. Hilbert ayrıca Beşiktaş'tan gönderilme gibi bir tehlikenin hiç olmadığını söyledi.

İşte Roberto Hilbert'ın açıklamaları:

Fenerbahçe Derbisi: "Baskıdan çok sevinç hissediyorum bu derbi öncesi. Televizyondan izleyerek yada başkasından dinleyerek değil, derbinin bir parçası olmak beni sevindiriyor. Avrupa'nın en önemli derbilerinden bir tanesi. İki takımın durumu itibariyle favori biziz. Ancak Fenerbahçe'nin de çok güçlü bir kadrosu var ve küçümseme şansımız yok."

Kendi durumu: "Bernd Schuster her oyuncusuna oynama fırsatı vermeye çalışıyor. Guti, Quaresma, Nihat, Ernst ve Aurelio gibi çok önemli oyuncularımız var. Rotasyon oluyor devamlı, bu yüzden her maçta oynamamak doğal. Tabii ki her maçta forma giyme gibi bir hedefim var ama Ligde, Kupada ve Avrupa Ligi'nde oynama fırsatı buluyorum. Kendi egomu ön plana almak istemiyorum. Bana ihtiyaç duyulduğu zaman, mücadelemi vereceğim.

İstanbul'daki hayatı: "Fink ve Ernst gibi Alman oyuncuların olması tabii ki işimi kolaylaştırdı ama bende çabuk uyum sağladım. Sadece şehire değil, mantaliteye de ayak uydurmak zorundasınız. Tatile gittiğiniz zaman da, önce herşey farklı geliyor insan. Ailem ve ben uyum sağlayabiliyoruz her yere ve hiçbir problemimiz olmadı. İstanbul çok güzel bir şehir, çok güzel yerler var. Ama burada kadar insanın olması beni şaşırttı. Ayrıca çok trafik var.

Beşiktaş Taraftarı: "İmkanı olan herkese İstanbul'a gelip bir maçı canlı izlemesini tavsiye ediyorum. Özellikle bizim İnönü Stadı'nda muhteşem bir atmosfer var. Taraftarlar çok heyecanlı. Kendilerini tamamiyle takımlarına veriyorlar. Beni İstanbul'da karşılamaları da tek kelimeyle inanılmazdı. Buradaki mantaliteyi çok iyi yansıttı.

Yabancı sınırlaması sorunları ve Hilbert'ın durumu: "Futbolda çok spekülasyon yapılıyor, bu konuda da öyle oldu. Ben endişeye düşmedim hiçbir zaman ve bu konu da hiç gündeme gelmedi, Beşiktaş'ta benimle ilgili bunlar konuşulmadı."

Bundesliga'ya dönüş planları: "Ben artık İstanbul'dayım ve benim kulübüm Beşiktaş. Hedeflerimiz çok büyük ve ben de bu hedefler için tüm enerjimi harcamak istiyorum. Beşiktaş'ta üç yıllık sözleşmem var ve bu sözleşmeyi hemen yine dönmek için imzalamadım."

Stuttgart'tan ayrılma sebebi: "Son dönemlerde bazı şeyler iyi gitmedi. Bunların sebebini açıkça bilmiyorum ve bu saatten sonra birşey de değiştiremem. Beşiktaş'a gelerek hem sportif olarak hem de kişisel olarak kendimi geliştirmek istedim. Ailem ve benim için yeni bir hayat başladı ve bu önemli bir deneyim.

Almanya – Türkiye Milli Maçı: "Türkiye Milli Takımı'nı takip ettiğim kadarıyla, kesinlikle küçümsenmeyecek bir takım. Ağustos ayında Romanya'ya karşı statta canlı da izledim. Çok kaliteli bir takım olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca maçın Berlin'de olması da bir avantaj. Türk taraftarlarını tanıyorum artık ve orada da çok ateşli bir grup olacaktır.

Ertürk Yıldırım
09-17-2010, 23:48
şu addamı hiç sevemedim..juanfrana benziyo aynı oda 5 para etmezdi...

Onur Bayrak
09-18-2010, 11:14
Boşuna yapılmış bir balon transfer bana göre hiç bir özelliği olmayan bir futbolcu .

Barış Aygün
09-18-2010, 16:49
türkiyede binlerce hilbert var...

Utku Altıncık
09-18-2010, 20:43
Tam bir mal onun yerine sahaya kurma kollu oyuncak araba koysan sağ kanada Hilbertten daha iyi gider.

Ertürk Yıldırım
09-30-2010, 14:44
antalya maçında sağ bekte beğendim hilberti..oynayacaksa sağ bekte oynasınn(tabi ekremin yedeği olarak)..

Bulent Yazici
09-30-2010, 17:10
ben zaten hilbert ilk alindiginda sag bek oynar diye sevinmistim
bence guzelde oldu boyle

Mustafa Balcılar
10-01-2010, 08:37
walla bekde sırıtmamaya başladı. ekreme alternatif oldu diyebiliriz.

Barış Kahraman
10-01-2010, 09:47
bırakın Beşiktaş'ta oynamayı bence bursaspor'un ilk 11ine bile giremez bu oyuncu.. böyle basit hatalarla büyük takımlarda oynayamaz.. Dua etsin hocamız Alman yoksa Beşiktaş'ta da oynayamaz.. Bir ara Beşiktaş'a Seric gelmişti, onun sağ versiyonu işte.. topa girişi, top sürüşü vs hiç bir özelliği yok, sürekli kademe hatası yapıyor.. Tv de pek sırıtmasa bile stadda izlendiğinde bariz bir şekilde görünüyor hataları, atağa çıkarken bindirme yapamıyor vs tv sadece topu çektiği için belli olmuyor..

kısacası bu adamdan birşey olmaz..

Anıl Haşlak
10-01-2010, 10:57
idare eder ekremden iyidir

Barış Kahraman
10-22-2010, 10:10
bırakın Beşiktaş'ta oynamayı bence bursaspor'un ilk 11ine bile giremez bu oyuncu.. böyle basit hatalarla büyük takımlarda oynayamaz.. Dua etsin hocamız Alman yoksa Beşiktaş'ta da oynayamaz.. Bir ara Beşiktaş'a Seric gelmişti, onun sağ versiyonu işte.. topa girişi, top sürüşü vs hiç bir özelliği yok, sürekli kademe hatası yapıyor.. Tv de pek sırıtmasa bile stadda izlendiğinde bariz bir şekilde görünüyor hataları, atağa çıkarken bindirme yapamıyor vs tv sadece topu çektiği için belli olmuyor..

kısacası bu adamdan birşey olmaz..

@Porto maçı; bu adamdan birşey olmaz! tekrarlıyorum! hiç birşey olmaz! bir adam bu kadar kabiliyetsiz olamaz!

Ertürk Yıldırım
10-22-2010, 15:55
barış abi dün farklı maç mı izledik :S ...ben hilberti dün beğendim mücadele ediyor çabalıyor..sağ bekte çok iyi bence..

Barış Kahraman
10-25-2010, 22:43
mükemmel hilbert'in ofsaytı bozuşuyla golü yedik. allah belasını versin. bu adamdan yalı kazığı bile olmaz.

Anıl Haşlak
10-25-2010, 22:50
"orta yapabilsem real madridde oynarım" demiş

Barış Kahraman
10-25-2010, 22:58
orta yapamayan ibrahim üzülmez gibi yüreğini ortaya koyup şerefiyle oynasa ona da razıyız aslanım!. Bu takım ne orta yapamayanlar gördü ama bunun kadar beceriksizi hiç kabullenmedi.

orta yapamaz, müdafa yapamaz, pres yapamaz, alan savunması yapamaz, ofsayt taktiğine uymaz, sağdan bindirme yapamaz.. yapamaz.. yapamaz.. yapamaz..

futboldan anlayan herkes bilir ki bu adamdan bir cacik olmaz. ligtv den izlemek farklı staddan izlemek farklı tabi. tv de biraz işe yarıyormuş gibi gözüküyor.

Boran Altun
10-26-2010, 00:16
bombos bi transfer, erhani kesmeselerdei bari. sagda ekrem-ridvan duzelse de isimize baksak bari.

Onur Bayrak
10-26-2010, 11:32
Borana katılıyorum tamamiyle balondan yapılmış takımımıza hiç bir katkı sağlamıycak bir transfer .

Utku Altıncık
10-26-2010, 12:32
Bu adam ön libero sağ kanat oyuncusu filan değil.

Barış Aygün
10-26-2010, 16:31
rıdvan ve ekram iyileştiğinde yabancı kontejınını açabilecke bir oyuncu...

Anıl Haşlak
11-10-2010, 21:23
"orta yapabilsem real madridde oynarım" demiş

tekrarlayım postu adam tam bi yürek ama orta özelliği yok aynı ibrahim üzülmez.. nası ibrahim üzülmezi çok seviyosam bu adama da kanım ısınmaya başladı.. tabii daha iyilerini görmek ister gönül ama dünyada her zaman istediklerimiz olmuyor maalesef =)