PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Adam gibi adam ama... / 13.11.2007

Hasret Ergül
11-13-2007, 09:40
Ertuğrul Sağlam’ın beyefendiliğine, duruşuna kimse birşey diyemez. Tribünlerin de haykırdığı gibi gerek futbolculuğunda gerekse teknik direktörlük kariyerinde sergilediği profille “Adam gibi adamdır” da ayrıca gözlemlediğimiz kadarıyla. Ancak kenar adamı olarak Beşiktaş’ın ağırlığını kaldırabilecek deneyimde bir çalıştırıcı mıdır? İşte tartışılması gereken nokta burası olmalıdır. Siyah-Beyazlılar, sezonun 22. resmi maçını oynamasına rağmen hâlâ bir futbol kimliği ortaya koyamamaktadır. Doğrudur, zaman zaman göze hoş gelen ve doyurucu futbol oynamaktadırlar. Örneğin Sivas maçında Beşiktaş yenilgiyi hakedecek bir futbol oynamadı. Ancak Sağlam’ın önemli bir hatası mağlubiyeti hazırladı. Genç teknik adam, bırakın Beşiktaş’ı sahanın o ana kadar en iyisi Delgado’yu kenara alınca film koptu. O dakikadan sonra Siyah-Beyazlılar’ın hücuma dönük tüm organizasyonu sekteye uğradı. Siz şimdi “Delgado çıkana kadar oynayan takım Sağlam’ın değil miydi?” diye sorabilirsiniz. İşte anlatmak istediğim de budur zaten. Sağlam’ın tecrübesi eksiktir. Bir başka deyişle genç çalıştırıcı, Beşiktaş’a erken gelmiştir. Siyah-Beyazlılar adına bir ‘değer’ daha kaos ortamında yitirilme riskiyle karşı karşıyadır. Beşiktaş için şu anda olağanüstü şartlar sözkonusudur, tıpkı Seba’nın ve Bilgili’nin gidişinde olduğu gibi. O zaman gözlerimizi kapatalım ve normal şartlar altında bu 8-0’lık skorun ve üst üste yaşanan puan kayıpları olduğunu düşünelim. İlk suçlanacak kişi kim olacaktır? Tabii ki takımın teknik direktörü. Tüm dünyada bu sistem böyle işler. Beşiktaş taraftarının, hocasını koruma içgüdüsüyle ona sahip çıkma tavrı çok doğrudur. Zaten esas gitmesi gerekenler koltuğunda otururken, teknik direktörler öğütüle öğütüle bu noktaya gelinmedi mi? Ama bu tavrın bazı gerçeklerin üzerini örtmesi, geleceği kararan kulübü daha kötü duruma sürükleyebilir.
Bir de ortada büyük bir çelişki sözkonusudur. Taraftarın kulübün başında görmek istemediği Başkan Yıldırım Demirören ve Menacer Sinan Engin’in göreve devam etmesi durumunda (ki devam edecekleri açıklandı) bu tablo karşısında Sağlam’ın tutumu ne olacaktır? Kendisine sahip çıkan taraftarların, “Beşiktaş’ın değerlerini iki paralık ettiniz?” diye istifalarını istediği yönetimle devam mı edecektir yoksa... Eğer birlikte devam ederlerse taraftarın tavrı ne olacak?
Bir de Sinan Engin, taraftar için “Keşke Sivas maçında takımı destekleyip, galibiyeti getirselerdi. Ardından bizi protesto etselerdi” dedi. Yağmur altında “O forma kutsaldır nasip olmaz herkese” şeklinde oyunculara yönelik tek protesto tezahüratı yapan ve “Aldırma Kartal aldırmayı” yaklaşık 20 dakika söyleyen acaba başka takım taraftarı mıydı?

Kaan Bora kbora@fanatik.com.tr

Mehmet Erhan
11-13-2007, 10:09
adam gibi adam istifa et sağlam...

Volkan Kaya
11-13-2007, 14:48
saglam ıstıfa etcek en son kısıdır.elın yabancı hocalarına sahıp cıktıgınız kadar bırasda kendı ewladımıza adam gbı adam Ertugrul saglama sahıp cıkmayı deneyelım bencee

Hasret Ergül
11-13-2007, 15:13
Bencede Sağlam en son gönderilmesi gereken kişidir!

Bülent Girgin
11-13-2007, 15:27
ilk son farketmez, yeterki istifa etsin

Gökhan Özsoy
11-13-2007, 18:40
adam gibi adam istifa et sağlam...

katılıyorum sizler mehmet ve bulent abi..

adam gibi adamsa istifa eder ne zamn edeceği önemli değil ama iş işten geçmiş olmasın..

hasret ve volkan sizleride anlamış deilim bu adamdan hala ne vermesini bekliyorsunuz takıma:S:

Mehmet Erhan
11-13-2007, 18:52
sağlam hoca bu takımdan yönetimden sonra gidecek kişidir kabul ama maalesef takımı kaldıracak kapasite yok kendisinde bunuda siz kabul edin volki ve hasret...

Bülent Girgin
11-13-2007, 19:53
katılıyorum sizler mehmet ve bulent abi..

adam gibi adamsa istifa eder ne zamn edeceği önemli değil ama iş işten geçmiş olmasın..

hasret ve volkan sizleride anlamış deilim bu adamdan hala ne vermesini bekliyorsunuz takıma:S:

bu soruna cevap verebileceklerini sanmiyorum ben, çünki onlarinki sirf muhalefet !!!

Kemal Arıcıoğlu
11-13-2007, 20:20
tiganadan bekledikte ne oldu...elde avuçta bir hiç...madem bu sezondanda birşey bekmeiyoruz o zaman sağlamla yola devam derim ben ;)

Şule Artarlar
11-13-2007, 23:41
ertuğrul sağlama kadar kimler var istifa etmesi gerekenn...

Barış Aygün
11-13-2007, 23:52
istifa edınce ne olacak arkadaslar ya ben anlayamadım sızlerı neden bu kadar bu adamın ıstıfası ıstenıyor anlamıs degılım.....ertugrul hocaya varana kadar cok kısı var gıtmesı gereken..elın tıganasına sabrettgımızı kadar kendı evladımıza sabredemıyoruz...... madem ıstıfa etsın dıyorsun ozamn bana gecerlı bır acıklama yapar mısınız?? bu adama gelecek vaadeden bır antrenor tamm belkı bıraz erken geldı takıma ama sonucta artık aramızda ona destek olmak yardımcı olmak onun hatalarını gorup duzeltmesını saglamakda bır nebze olsun bıze duser....

Şule Artarlar
11-14-2007, 00:07
erken gelmesi dert degilde taraftar için.. bişeyler daha kazandırsaydı takıma adam gibi adam olurdu işte ozaman..

Bülent Girgin
05-06-2008, 12:16

inat etmis istifa etmiyor :D nede olsa istatistiklere göre son 5 yilin en basarilisiymis :D

Nihal Aslan
05-06-2008, 12:35
saglam istifa etmesin birisinin satjeri olsun......

Bülent Girgin
07-25-2008, 15:37
istifa edınce ne olacak arkadaslar ya ben anlayamadım sızlerı neden bu kadar bu adamın ıstıfası ıstenıyor anlamıs degılım.....ertugrul hocaya varana kadar cok kısı var gıtmesı gereken..elın tıganasına sabrettgımızı kadar kendı evladımıza sabredemıyoruz...... madem ıstıfa etsın dıyorsun ozamn bana gecerlı bır acıklama yapar mısınız?? bu adama gelecek vaadeden bır antrenor tamm belkı bıraz erken geldı takıma ama sonucta artık aramızda ona destek olmak yardımcı olmak onun hatalarını gorup duzeltmesını saglamakda bır nebze olsun bıze duser....

hala ayni sekildemi düsünüyorsun baris? :D

Barış Kahraman
07-25-2008, 18:05
barışın bunları düşünmesine ihtimal vermiyorum.. sanırım oda sağlamın yeteneğinin beşiktaşta durmasına yetmediğini görmüştür..

Nuray Kurt
07-25-2008, 18:21
ertugrul saglam denilince aklıma geçen yıl verdigi demeçler geliyor.
20 nisan 2008 caykur rizespor besiktas maci sonrasi yaptigi roportajda bobo ve delgado'nun transferleriyle ilgili olarak "bizim ve yönetim kurulumuzun görevi beşiktaş'ın yararına hareket etmektir. delgado veya bir başkası icin menfaatler ön plandaysa ona göre hareket ederiz. sonuçta hesabını yaptığımızda bundan camiamız karlı çıkarsa her şeyi yaparız" demistir.. gecen sene kayseri'nin basindayken "mehmet topuz ve gokhan unal'i satarsaniz istifa ederim" diye yonetimine rest ceken ertugrul saglam bir sene icerisinde nasil boyle yonetimin kuklasi bir spor adami olmustur hayret ediyorum.. su anda bobo ve delgado'nun besiktas icin onemi, gokhan unal ve mehmet topuz'un kayseri icin oneminden daha mi azdir? yoksa ertugrul saglam kayseri'de bu resti cekerken istifayi goze alabilmis, fakat besiktas gibi teknik direktorluk yapabilecegi en buyuk klupteyken yonetimle ters dusmekten kacinmakta midir? bu dar vizyonuyla, bu karaktersiz davranisiyla (kusura bakmasin ama "yeter ki yonetim istesin her sey yapariz" demek "benim bu takimda bir agirligim yok, karakterim hic yok" demekle esdegerdir.ayrıca rıza, tigana ve digerleri beşiktaş'a yakışmayan edepsiz hareketler mi yaptılar ki hiç birine ısrarla efendi adam denmedi.biz ertugrul kalsın derken sadece istedigimiz istikrardı.yönetimin kuklası bir idiyot istememiştik.

Öznur Oktay
07-25-2008, 21:04
Eksiliyorsun sayın Ertuğrul Sağlam kaybediyorsun ve korkup susmaya devam ettikçe kaybedeceksin.Taraftarın güvenini yitirdin, saygınlığını yitirdin.Korkmaya devam et bakalım nereye kadar devam edebileceksin...Biz gerektiğinde çatır çatır konuşabilecek bir teknik direktör istiyoruz!Ama maalesef bu sen değilsin.

Emrah Ulutürk
07-25-2008, 21:27
Bence ertugrul iyy siz ne derseniz diyin yuklenmeyin adama rahat olun başarilar gelicek ..demiroren le sinan engin gidsin bu takim daha iyy olur..ben bisey biliyorumda soyliyorum .. Yerli topcularda sinan engini ,baskani seviyo.. Ertugrulu hic biri sevmiyo bundan emin olun

Barış Kahraman
07-25-2008, 21:34
Bence ertugrul iyy siz ne derseniz diyin yuklenmeyin adama rahat olun başarilar gelicek ..demiroren le sinan engin gidsin bu takim daha iyy olur..ben bisey biliyorumda soyliyorum .. Yerli topcularda sinan engini ,baskani seviyo.. Ertugrulu hic biri sevmiyo bundan emin olun

ertuğrul iyimi? emrah seni koysak teknik direktörlüğe daha iyi iş yaparsın :) en azından cm den biraz teknik bilgin var :P

Bülent Girgin
07-26-2008, 08:57

emrah sabah sabah beni baya güldürdün :D ya bu adam gibi adamin antrenörlükten haberi yok , adamin bütün derdi besiktasta 6 ay daha kalayimda nasil olursa olsun kalayim ! bir antrenör düsünsene , o antrenöre danisilmadan takimdan futbolcular gönderiliyor, futbolcular transfer ediliyor ! sonra bu antrenör olaylardan 1 hafta , 10 gün sonra çikip açiklama yapiyor, hersey onun bilgileri dahilinde oldu diye ! bir anternör düsünki 4-5 hatta 6 ay oynatmadigi futbolculari sezonun en önemli maçinda tutup ilk 11 de sahaya sürüp hem futbolculari hem kendini ama hepsinden önemlisi Besiktasimizi bütün dünyaya rezil ediyor ! bu adam futboldan anlamiyor maalesef ! ben geçen sezon besiktasin hemen hemen bütün maçlarini ( 2 tanesini stadta , zürich ve fener ) izledim , besiktasin sahaya dizilisinde taktiksel bir sey göremedim, çikaramadim maalesef. benim görüsüm bu adamla ligi 2. veya 3. olarak bitirebilirsek ne mutlu bizlere !