PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Beşiktaş’a iyi forvet lazım! /18.12.07

Hasret Ergül
12-18-2007, 08:09
Ligin ilk yarısının sonuna yaklaşınca spor programları gündeme transferi aldı: Güven Taner 24’te “Eyvah transfer yapacaklar”, Rıdvan Dilmen de NTV’de “Beşiktaş çok özel bir stoper bulamazsa almasın” diyordu. Kemal Belgin de F.Bahçe’nin ’baba santrfor’a ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

LİGİN ilk yarısının bitimine 1 hafta kaldı ya, futbol programlarında şimdiden ara transfer tahminleri yapılmaya başlandı. Üç büyükler içinde en geride Beşiktaş göründüğü için de bu konuda öncelik onlara gitti.

Beşiktaş’ın geçmişte transfer tercihlerinin pek doğru olmadığının en ciddi eleştirisini yapan Güven Taner, 24’te gazetedeki yazısının başlığını söylerken her şeyi anlatıyordu; “Eyvah transfer yapacaklar!”

Rıdvan Dilmen, NTV’de Beşiktaş’ın defans oyuncusu alma girişimlerini pek anlamlı bulmuyordu, “Dünyada stoperler arasında büyük farklar yok. Bu saatte kimi alsanız bir zayıf yanı çıkacaktır. Diatta, Şampiyonlar Ligi’nde oynamış, Dünya Kupası’nda oynamış bir futbolcuydu. Ama yedek oturuyor. Çok özel bir stoper bulamazlarsa almasınlar”.

TRT’de de stoper transferi değil, başka sorunlar konuşuldu Beşiktaş için. Mehmet Demirkol, “Delgado diyoruz ama Arjantinli, oyunu yönlendirecek oyuncu değil. Böyle oyuncu Ricardinho, o kenarda. Delgado, Alex’e benziyor. Ama farkları Fenerbahçe’nin artık Alex’e göre oynaması. Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’nde 3 deplasman oynadı. Sadece gol değil pozisyonu yok. Bu tartışılmalı. Ama Porto maçı nedeniyle Rüştü suçlanıyor hâlâ. O golü yemese Beşiktaş oyunu çevirecek pozisyon bulabilecek miydi?” diyordu.

Demirkol’un programdaki partneri Ömer Üründül de Beşiktaş’ın en büyük sorununun forvet olduğunu söylüyordu, “Herkes Bobo’yu göklere çıkarıyor. Tamam kritik goller atıyor ama adam geçtiğini, eksilttiğini gördünüz mü? Nobre de eski Nobre değil. Fenerbahçe’ye geldiğinde sınırlı yeteneğine rağmen aralara koşular yapıyor, savunmayı yıpratıyordu. Şimdi bunları da yapmıyor”.

Nobre demişken, TGRT Haber’de Kemal Belgin de onu anıyordu, “Fenerbahçe’nin santrfora ihtiyacı var. Hani şöyle baba santrfor dediklerinden. Ama eğer Carew’i, Shevchenko’yu alamıyorlarsa almasınlar. Kezman’ı da yollamasınlar. Çünkü şu anda Fenerbahçe’de bir uyum var. Fenerbahçe’nin devre arasında alıp da takıma katkı sağlayan tek oyuncu hatırlıyorum. O da Nobre. Gerçekten de Brezilyalı, ligin kaderini değiştirmişti.”

Transferden federasyona geçersek... Futbol Federasyonu’nun yeni kararı son dakikada programlara yetişti. 24’te Gökmen Özdemir’in yorumu ilginçti, “Şimdi bu kararla seçim ileriye erteleniyor. Aslında amaç FIFA’yı çağırmak. Çünkü mutlaka birileri gidip dava açacak. Ve federasyonun başına seçime kadar kayyum atanmasını isteyecektir. Bu gerçekleşince devreye FIFA girecek. FIFA’nın en istemediği şey bu kayyum. Bence Federasyon böyle bir oyunun içinde”.

Albayrak ve Lukesçu!

TV8’de çıkacağı her programın yıldızı olacağını garanti edebileceğimiz Abdurrahim Albayrak vardı. Hele hele yıllar önce Roma maçı ardından çıkan olaylarda yaşananları hatırlamanın tam sırası gelmişken... G.Saraylı futbolcular suçlu bulunmuştu. Albayrak kendine has üslubuyla anlatıyordu yaşananları, “Maçtan önce Lukesçu bizi uyardı. Dedi ki, ’Olay çıkarmayın. Buradaki polisler fanatiktir. Takımlarının maçında görev yapmak için gönüllü olurlar’. Hakikaten de olaylarda biz dayak yedik. Soyunma odalarının önünde baktım bizim Berkant’la Vedat’ı yatırmış copluyorlar. Atladım çocukların üzerine. Copları ben yedim. Bir de suçluymuşuz gibi pasaportlarımızı istediler. Ülkeden çıkmamıza izin vermediler. Zaten Lukesçu dedi ki, ’Bunlar en sonunda yine kendilerini haklı çıkarırlar’. Doğru da çıktı”.

Mert Aydın

Barış Aygün
12-18-2007, 08:30
su anda en ıdeal bana gore CRESPO.... hava hakımıyıtı yerde kı hakımıyetı bence yeterlı bızım ıcın

Bülent Girgin
12-18-2007, 08:37
v.yamani , m.topuzu ve bobonun yanina iyi bir yabanci alsalardi bugün bambaska yerlerde olurduk, ama gidip yedek kulübesine oyuncu transfer ettiler ve yine milyonlarca dolari sokaga attilar :(

Barış Aygün
12-18-2007, 08:41
v.yamani , m.topuzu ve bobonun yanina iyi bir yabanci alsalardi bugün bambaska yerlerde olurduk, ama gidip yedek kulübesine oyuncu transfer ettiler ve yine milyonlarca dolari sokaga attilar :( kesınlıkle katılıyorum sana abı...ama becerıksızler alamadılar alamazlarda yıne gıdıcekler sacma sapan bırılerını getırecekler adım gıbı emınım...bence devre arasında 2 taneden fazla topcuya gerek yok bır forvet ve tello nun yanına ıyı bır sol acık...cunku ıbrahım uzulmezın yavas yavas kesılıp yerını genc ve daha dınamık bırıne bırakması lazım...hos sol kanada aydın ve mehmet sedefı bugune kadar hazılamaları lazımdı...hos hersey ıcın gec degıl hala bu ıkı oyuncu monte edılebılır ama bız soylerız bızı duyan olmaz....

Mehmet Erhan
12-18-2007, 10:32
her transfer topicinde olduğu gibi buradada söylüyorum...iyi bi forveti devre arası bulmak çok güç...bence hıguain sezon sonuna dek kalmalı...en azından bu kadro bizi sezon sonuna kadar taşır...alınacaksa bi stoper ve bi orta saha alınmalı...oda iyisi bulunursa(ki ben sanmıyorum)...transfer için transfer yapılmasın...yeter artık...batırdınız kulübü bari şimdi biraz akıllanın...