PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bobo'nun onuru (Atilla GÖKÇE)

Hasret Ergül
02-06-2008, 10:53
Biliyorum, Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü Dunga'nın, hazır Türkiye'ye gelmişken, Fiorentina - Milan maçında sakatlanan genç yıldızı Pato'nun yerine Avrupa'da oynanacak özel İrlanda maçı için Bobo'yu çağırmasını önemsemeyenler olabilir.
Alex ve Edu dururken... Hele hele Milli Takım'ın sembol emektarı Roberto Carlos da varken, bu Bobo'yu çağırmak düz mantığa pek uygun olmayabilir.
Ama yine de Bobo'nun onur duyacağı bir çağrı bu...
Brezilya'da binlerce futbolcu arasından 20 yaş altı takımına çağrılmak, Dünya üçüncülüğüne ortak olmak zaten bir başarıdır...
Bobo, dünkü çağrıyla, öncelikle bu başarıyı sürdürme şansını yakalamış oluyor...
Dunga'nın aday kadroyu belirlemeden önce dikkatle izlediği endüstriyel futbol ülkelerinin ( İngiltere, İspanya, İtalya, Almanya, Fransa) yanı sıra, Türkiye'ye de en azından göz ucuyla bir baktığını anlıyoruz...
Sadece Bobo için değil, eksikleri, yanlışları ve güdüklüğüyle eleştirdiğimiz Turkcell Super Lig'imiz için bu durum bir fırsattır, sahalarımızda top kovalayan tüm yabancılar için başlı başına bir motivasyon aracıdır. Dunga'nın Brezilya Milli Takımı'na bir özel maç için, sakatlık nedeniyle boşalan bir göreve Bobo'yu çağırması, ister istemez öteki yabancı milli takım teknik direktörlerinin de ülkemizi daha iyi gözlemlemesine yol açabilir...
Devison Rogerio Da Silva, yani bildiğimiz adıyla Bobo, keşke daha formda olduğu bir dönemde çağırılmış olsaydı Brezilya Milli Takımı'na...
Şu sıralarda konsantrasyonu mu bozuk, yeterince çalışmıyor mu, yoksa takımın yeni oyun düzeni Nobre'nin yıldızını parlatırken Bobo'yu mu gölgeledi?
Bilemiyorum.
Ertuğrul Sağlam, Beşiktaş'ta ona ısrarla sahip çıkıyor, destekliyor, vazgeçmiyor....
Tıpkı Zico'nun ameliyat öncesinde Kejman'a sahip çıkması, Semih'i de takozda bekletmesi gibi...
Her neyse, psikolojik destek programına alınan Bobo'nun gökte ararken, şimdi altın bir fırsat bulduğunu söyleyebiliriz. İrlanda karşısında 1 dakika forma giyemeyecek dahi olsa, Dunga'ya kendini hatırlatması, antrenmanlarda yeteneklerini göstermesi yeter. Bundan Beşiktaş'a da olumlu bir pay düşer!
Bobo olayının bir başka derin yönü de, Erdil Arpacı'nın onuruyla ilgili...
Erdil Arpacı, geçen yıla kadar Beşiktaş'ın özellikle dış transferlerinde önemli rol oynamış bir koordinatördü. Carew operasyonunu kulübe iki misli para kazandırarak çözümledi. Zago'nun önerisiyle Bobo'yu kiralık olarak Brezilya'dan getirdi, sezon sonunda bonservisine 2,5 milyon Euro ödenmesi ve kulübün varlıkları arasına katılması da Arpacı'nın profesyonel yönetici olarak Başkan ve yönetimini ikna başarısıdır.
O dönemde Bobo'ya boşuna para harcandığını söyleyenlere hiç katılmadım, "Belki de Beşiktaş Avrupa kariyerine hazırlanan genç bir yıldız adayı buldu" dedim...
Bugünkü halinden şikayetçi olmakla birlikte Bobo'nun yeteneklerine inanıyorum... Bu formsuzluğu üzerinden atıp ülkesinin milli takımında daha sağlam bir yer tutmasını diliyorum.
Erdil Arpacı'ya dönersek...
Kulislerde, içkili masaların bol dedikodulu ortamlarında çok çekiştirdiler Erdil'i...
Ama onu çekiştirenlerin, çamur atanların çoğu Erdil kadar hizmet edemedi kulübüne...
Bobo'nun onuru, Erdil'in de Beşiktaş'ın da onuru ve gururudur!

Atilla GÖKÇE