Orijinalini görmek için tıklayınız : Çarşı geri dönüyor, 01.08.2008
Bülent Girgin
08-01-2008, 08:21
http://www.sporx.com/images/galeri/29/3968/B_537aa1a3da2978ed11383a7f800e99d7.jpg
Dünyanın en etkili, en renkli taraftar topluluklarından biri olan ve mayıs ayında "Dinlenmeye çekiliyoruz" açıklamasıyla milyonları şoke eden Çarşı, tribünlere dönme kararı aldı. Çarşı grubunun, camiadan gelen baskılar üzerine yeniden aktif olarak tribünlerde yer almaya karar verdiği öğrenildi.
Çarşı geri dönüyor
İyi günde-kötü günde, yağmurda-çamurda takımını yalnız bırakmayan ÇARŞI, nihayet kepenklerini açtı Mayıs ayı sonunda "Dinlenmeye çekiliyoruz" diyen taraftar grubu, İnönü�deki mabedine geri geliyor....
İKİ AY ARA VERDİLER
Evet yanlış okumadınız, ÇARŞI geri dönüyor... Mayıs ayının sonunda yapılan 'Asi Ruh Belgeseli'nin galasındaki şok açıklama ile tribünlerden ayrılacağını duyuran ÇARŞI, hasrete daha fazla dayanamadı.. "Sessizce ayrılmak geçti içimizden.. Hem bu limandan, hem bu can evimizden. Geride bayrağı göklerde, şerefi yedi düvelde
bir tribün bırakıyoruz. Dinlenmek ve yapılacakları görmek bizim de hakkımız" diyerek iki ay önce tribünlere veda eden ÇARŞI, kapattığı kepenklerini yeniden açıyor...
KIRGIN VE KIZGINLARDI
Neden gitmişlerdi? Kırgın ve kızgınlardı... İyide-kötüde, yağmurda-çamurda, galibiyette- hezimette hiçbir gün yalnız bırakmamışlardı takımlarını... Hep destek, tam destek mantığıyla hareket eden ÇARŞI, bir anda ummadığı bir tepkiyle karşılaşmıştı: Satılmış ÇARŞI!.. Belki de sonun başlangıcıydı bu. Onların da bir sabrı vardı ve taşmıştı... Haklılardı ya da haksızlardı... Fakat gitmenin, kalmaktan daha doğru olacağına inanmışlardı bir kere... "Mecburi" birlikteliği, "yaralı" ayrılığa tercih ettiler.
KAZANMAK ŞART DEĞİL
HALBUKİ kazanmak her şey değildi onlar için... Mağlubiyette bile, "Böyle oynayın canımızı verelim" diyecek kadar yürekli, "O forma kutsaldır, nasip olmaz herkese" diyecek kadar cesurlardı... Sevenleri olduğu kadar, sevmeyenleri de vardı... Onların da, hepsine verecek bir cevapları vardı!.. Tribünlere farklı bir boyut, maçlara bambaşka bir hava getirmişti ÇARŞI... Yeni sezonda ÇARŞI'sız bir tribün nasıl olacak diye düşünüyordu herkes... Taraftarı, yöneticisi, futbolcusu, medyası, hepsi...
ONLARIN AŞKI RENKLERE
PANKARTLARI, tezahüratları, desibelleriyle futbolun rengiydi onlar. "Erkek adam, renkli takım tutmaz" deseler de, renkli bir topluluktu ÇARŞI... Şöhreti Avrupa'ya taşan, futbolun patronları UEFA'dan ve FIFA'dan bile takdirname alan bu karizmatik taraftar grubu, yeni sezon öncesi belki de en radikal kararını almalıydı. Onlar için kişiler değil, kurumlar önemliydi... Onların aşkı renklereydi.. Bu ayrılığa daha fazla dayanamıyorlardı. Siyah-beyaz bir aşk hikayesiydi bu, film gibiydi...
ZAMAN HER ŞEYİN İLACI
AYRILIK kararlarına kimse inanamamıştı... Beşiktaşlısı ağlıyordu, F.Bahçe ve G.Saraylısı şaşkındı... Ezeli rakipler bile "ÇARŞI, bize karşı olmalı" diyorlardı... Geri dönüş ısrarlarına, yapılan manevi baskılara, camiadan gelen "Siz olmadan olmaz" söylemlerine rağmen, geri adım atmamıştı ÇARŞI. Ama derler ya "Zaman her şeyin ilacıdır" diye... Bu süreç içinde dinlendiler, düşündüler, tartıştılar ve son kararlarını verdiler: Geliyoruz!... Ne zaman mı? Belki yarın, belki yarından da yakın...
http://www.forzabesiktas.com/images/uploads/1195896722g.jpg
Barış Kahraman
08-01-2008, 08:29
çArşı nın sitesinde her hangi bir açıklama yapılmamış.
Bülent Girgin
08-01-2008, 08:38
çArşı nın sitesinde her hangi bir açıklama yapılmamış.
çok gizli olaraktan , aniden gelecekler heralde, o yüzden açiklama yapilmamistir.
Ayşegül Alparslan
08-01-2008, 09:01
camiadan gelen baskımı ?? ilginç doğrusu çarşı şimdide kendine karşı oldu desenize neyse hayırlı olsun diyelim
Hasan Miraç Yüksel
08-01-2008, 13:31
uzun zamnlık hasret bitcek inş
çarşı hayattır çarşı sonsuzluktur çarşı kapatılamaz
Ezel Özsipici
08-01-2008, 20:55
zaten tribünleri bırakanlar bjk asıgı insanlar bjksız yapamazlar bence elbet dönüceklerdir . . ama bugünde gaztede carsı kendini hayır işlerine adadı yazıyordu:D
Fatih Akça
08-02-2008, 18:45
Türibünlerin lideri geri dönüyor..Bu sene daha ne rekorlar kırılacak kıskananlar çatlasın:siga: BURASI BEŞİKTAŞ ALAYINA GİDER
Mehmet İpek
08-02-2008, 20:54
GARİP :ama:
ŞİMDİ AKLIMA BAŞKA SORULAR TAKILDI. ÇARŞI NEYDİ? ÇARŞI KİMLERDİ ? ÇARŞI NE OLACAK ?
Yalçın Özdemir
08-05-2008, 20:22
çarşı hıçbir zaman KaPanmadı
DENİZLERİN YOLUNDA DEV-LİS DİMDİK AYAKTA
Arda Çengeloğlu
08-06-2008, 02:07
Çarşı Bir Ruh Bnce Tribünde Olsada Olmasada . TAby Onları Tribünde GÖrmek İSteriz .
Mehmet Erhan
08-07-2008, 17:17
ÇARŞI HAZIRLANIYOR...
Beşiktaş'ın en önemli taraftar topluluğu olan Çarşı Grubu'nun liderleri, tribünlere dönüş sinyali verdi.
Mayıs ayı içinde fesih kararı aldıklarını açıklayan taraftar grubunun liderlerinden Alen Markaryan, BJK TV'de yer alan açıklamasında, aldıkları kararın ardından dönüş için çok ciddi baskı olduğunu belirterek, ''Tabi ki şimdi bu kadar baskıya karşı koymak zor. Eğer Beşiktaş'a yararımız dokunacaksa dönme konusu düşüncelerimiz arasında. Biz de Beşiktaş'a bir şeyler yapmak istiyoruz. Herkes dedikodudan uzak duracaksa, hiç kimseyi göz ardı etmeden hep beraber tekrar tribünlere dönme konusunda bir şeyler yapmanın planlarını yapıyoruz'' diye konuştu.
Markaryan, bunun net bir karar olmadığına dikkat çekerek, ''Ama döneceğiz tabi. Bunun aşamaları içindeyiz'' dedi.
Tribün liderlerinden Ayhan Güner ise bu yönde toplantılar yaptıklarını vurgulayarak, ''İnşallah daha güzel ve konuşulur bir tribün yaratmak için dönebiliriz. Öyle bir yola girmiş durumdayız'' diye konuştu.
Bülent Girgin
08-07-2008, 17:45
Çarşı geri dönüyor
bu seferlik affettim ve dönmelerine izin veriyorum :D, amaaaaa en ufak bir olayda hemen sinandan yada demirörenden özür dilemesinler ! yoksa bu sefer benim için tam olarak biterler !
Şükrü Gürsoy
08-07-2008, 18:47
olması gereken oldu, et ve tırnak yine birleşti.
salı veya çarşamba günü basın açıklaması yapılacaktı konuyla ilgili ama yapılmadı..
en yakın zamanda deklare edilecektir herhalde...
bu arada sezonun ilk maçı antalyada ...pankartımla bekleyeceğim...
Murat Haser
08-07-2008, 18:59
Gelmelerinden başka alternatifimiz yok zaten hayırlı olsun ...
Sercan Arıcan
08-07-2008, 21:29
bugün haberlerde konuştular geri dönebiliriz diyorlardı daha renkli şekilde döneceklermiş Alen abi öyle diyordu inşallah dönerler
Bülent Girgin
08-08-2008, 07:49
http://www.fotomac.com.tr/2008/08/08/im/91002114CCDDD248A0FB70F1b.jpgBeşiktaş tribünlerinin efsane taraftar oluşumu Çarşı geri dönüş kararını resmen açıkladı. BJK TV'ye konuşan tribün lideri Alen Markaryan, "Camianın ilgisine kayıtsız kalamazdık. Bembeyaz bir sayfa açarak geri döneceğiz" dedi.
Geliyoruz
Tribün lideri Alen Markaryan, "Camianın ilgisine kayıtsız kalamazdık. Bembeyaz bir sayfa açarak döneceğiz" dedi.
Gitmedik, dinlendik
27 Mayıs'ta "Çekiliyoruz" diyen Çarşı Grubu, tribünlere geri geliyor... O tarihten bu yana, konuyla ilgili hiçbir açıklamada bulunmayan tribün lideri Alen Markaryan, önceki gün BJK TV'ye konuştu. Kamuoyu ve Beşiktaşlı taraftarların gösterdikleri ilgiye kayıtsız kalmalarının artık mümkün olmadığını
belirten Markaryan, "Biz bir yere gitmedik, sadece dinlendik" dedi ve şöyle devam etti:
Boynumuzun borcu
"Bu kararı aldığımız günden bu yana, üzerimizde dönüş için çok ciddi baskı oluştu. Elbette bu baskıya karşı koymak zor. Eğer yararımız dokunacaksa, elbette dönmek boynumuzun borcu. Çünkü söz konusu olan Beşiktaş'ın menfaatleri. Bütün arkadaşlarımızı kucaklayarak, tüm camia ile abisi-kardeşi, yaşlısı-genci kol kola girerek, bembeyaz bir sayfa açmak istiyoruz, bunu da başaracağız."
Konuşan İnönü yolda
Tribün liderlerinden Ayhan Güner de, yıllarca ellerini değil kafalarını taşın altına koyduklarını belirterek, "Gördük ki bu büyük taraftar, her zaman Çarşı'yı görmek istiyor. Öncelikle camiamız kendi içinde barışmalı. Biz, konuşan bir İnönü Stadı istiyoruz. Taraftarlarımız hiç merak etmesin. Bu büyük taraftar her zaman her yerde nasıl hareket etmesi gerektiğini çok iyi bilir" diye konuştu.
Bülent Girgin
08-08-2008, 07:52
dönün ama söyle resimleri bir daha görmek istemiyorum !bu adam kimki özür dilediniz?!
http://www.milliyet.com.tr/2007/08/14/spor/resim/spo01.jpg
http://tbn0.google.com/images?q=tbn:w3TlN0esGMl4JM:http://www.sporyolu.com/uploads/haber/1187030991alen_sinan.jpg
Salim İnce
08-08-2008, 07:53
Dönmeleri iyi oldu. En azında onlarada kombine satacaklar...
Güvenç Küçük
08-08-2008, 08:54
Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş
Y.Demirören "Sivas maçına paf takımıyla çıkacağız!"
sonuç:Sivas maçında as kadro sahada
Çarşı grubu "Çarşı kendini fesih etmiştir!"
sonuç:Liğ bitti kapattık dediler,liğ başlıyor geri dönüyoruz diyorlar !
ne güzel bırakmıştınız ne diye geri dönüyorsunuz ?
Nihal Aslan
08-08-2008, 10:18
yalandan bırsey attılar ortalıga gundem oldular sımdı soyle böyle deyıp yıne bır gunden yaratırlar işte .........
Ayşegül Alparslan
08-08-2008, 10:37
demek gitmediniz dinlendiniz hani fes etmiştiniz kendinizi şimdi ne oldu allah bilir yönetim bunlara ne vaatlerde bulundu geri dönmeleri için
Nuray Kurt
08-08-2008, 10:41
kombine satmak için yönetimin yeni bir atağı.artık bunları yemiyoruz.ama ne yalan söyleyim yine de dönmeleri iyi oldu.onlarsız tribünler biraz eksik kalacaktı.
Nuray Kurt
08-08-2008, 11:04
kombine satmak için yönetimin yeni bir atağı.artık bunları yemiyoruz.ama ne yalan söyleyim yine de dönmeleri iyi oldu.onlarsız tribünler biraz eksik kalacaktı.
dedikten sonra şöyle bir habere rastladım.
Kombinelere ilgi
“Biz de Beşiktaş için olumlu şeyler yapmak istiyoruz” diyen Markaryan, “Herkes dedikodudan uzak duracaksa, hiç kimseyi göz ardı etmeden birlikte tribünlere dönme konusunda bir şeyler yapmanın planları içindeyiz” diye konuştu. Ayhan Güner ise, “Konuşan bir tribün yaratmak için dönebiliriz. Bu yola girmiş durumdayız” dedi. Çarşı’dan gelen haberle birlikte, kombinelerde ‘toplu alım’ gerçekleştiği ve satışların 3 bin 600’e ulaştığı kaydedildi.
Ayşegül Alparslan
08-08-2008, 11:16
o zaman artık emin olabilirim kesin bunlar yönetimle masaya oturdu onlar trübüne geri dönüp kombine alacak yönetimde kim bilir onlara ne sözler verdi gerçi hala bu yönetimin verdiği sözlere inanabiliyorlarsa onların aklındanda şüphe ederim ama inşallah beşiktaş için hayırlı olur temiz bir lig olur
Erkan Korkmaz
08-08-2008, 16:19
Bıraksınlar bu işleri ilk başlarda bende inanmıştım ama şimdi bakıyorumda Asi Ruhun Galasında yaptılar o işi Bilen Varsa Yazsın tanesi 20 liradan kaç tane sattı o dvd ? ayrıca lgin başlamasına kalmış 2 hafta şimdimi akıllarına gelıyor baskıysa sebep ? ilk günlerde olan baskının b si yok gundemde....
Yalçın Özdemir
08-09-2008, 23:25
Insallah bekliyoruz yine turbunde
Burak Özkal
08-10-2008, 22:02
iştre bu çarşının dönmesi çok iyi oldu inş bu sene şampiyonuz hadi karakartalım güldür yüzümüzü
Mehmet İpek
08-10-2008, 22:18
Benim mantıgım şuydu. çarşı fes etti çükü stat projesinde açık a alınması hedefleniyordu.
stat yapıldıktan sonrada çarşı yeniden açıkta oluşuma girecekti.
ancak stat projesi gecikince ve biletler satılmayınca planlar ters tepti. ve yeni taktik olarak çarsının dönüşünü gerçekleştirdiler.
bence bu şekilde ilerliyor.
Emrah Yildiz
08-12-2008, 13:15
Herkes yazmış çizmiş iyisi kötusu benim tek soyleceğim aşagıdaki arkadşlar umarım kutunun yerini almak yada alenin yerini almak adına veya tribüüne liderlik aşkına kapalı üste çıkıp gergin bir ortam oluşmasını sağlamazlar ki böyle bir şey kapalının tüm havasını bozar o yüzden herkes yerini yurdunu haddini bilerek davranmalıdır.
saygılar
Ayşegül Alparslan
08-12-2008, 14:13
onlar varkende gördük nasıl bir havası olduğunu bi maça gidelim dedik nerdeyse kan gövdeyi götürsün millet birbirine girmiş nerdeydi o zaman o yeri doldurulamayacak abileriniz varsın sesimiz biraz az çıksın ama tribünde böyle çirkinlikler yaşanmasın
Barış Kahraman
08-12-2008, 14:17
onlar varkende gördük nasıl bir havası olduğunu bi maça gidelim dedik nerdeyse kan gövdeyi götürsün millet birbirine girmiş nerdeydi o zaman o yeri doldurulamayacak abileriniz
ayşegül bu işler kolay değil.. Adamlar tüm beşiktaş taraftarına liderlik yapmaya çalışıyorlar.. bütün hataları olumsuzlukları onların üstüne atmak çok yanlış.. ben gidip olay çıkartıyorsam bu onların suçumu?
Bülent Girgin
08-12-2008, 17:39
ayşegül bu işler kolay değil.. Adamlar tüm beşiktaş taraftarına liderlik yapmaya çalışıyorlar.. bütün hataları olumsuzlukları onların üstüne atmak çok yanlış.. ben gidip olay çıkartıyorsam bu onların suçumu?
tabiki onlarin suçu, demekki taraftara söz geçiremiyorlar ! eskiden kapalida kavgami olurdu? ama bak son 2-3 sezondur her maçta kavga var ! önceden bir "kapalimiz" vardi simdi kapali üst sag,sol,orta, kapali alt sag, kapali alt sol, kapali alt orta tribünlerimiz var.
Barış Kahraman
08-12-2008, 17:41
tabiki onlarin suçu, demekki taraftara söz geçiremiyorlar ! eskiden kapalida kavgami olurdu? ama bak son 2-3 sezondur her maçta kavga var ! önceden bir "kapalimiz" vardi simdi kapali üst sag,sol,orta, kapali alt sag, kapali alt sol, kapali alt orta tribünlerimiz var.
ikili diyaloglar sonrası çıkar kavgalar onların sorumlulugu değildir.. grup kavgaları tabiki onların sorumlulugudur..
Şükrü Gürsoy
08-19-2008, 12:45
pazar akşamı 21:45 te tribünleri seyredin....burası antalya ve hazırlıklar çoktan başladı bile...çarşı neydi diye soranlara öğrenmeleri için bir fırsat olabilir bu
Şükrü Gürsoy
08-19-2008, 13:24
fransız bir yazara sormuşlar
- pariste en beğenmediğiniz yer neresi ?
yazar cevap vermiş.
-eiffel kulesi...
soruyu soran gazeteci hemen sormuş
- ama efendim siz 20 yıldır her öğlen yemeğinizi o kulenin ikinci katındaki restorantta yiyorsunuz ama.
yazar cevap vermiş..
- pariste o kuleyi göremediğim tek yer orası demiş...
şimdi gelelim sadede...
ah benim güzel arkadaşlarım dilin kemiği yok hepimi zkonuşuyoruz...
yok bedava bilet diyoruz
yok yönetimle işbirliği yaptılar kombine için geri döndüler
yok asi ruh dvd si kaç sattı
yok onlar tribünde terör estirdi kan gövdeyi götürdü diye.....
tribün desibel rekorları kırarken çarşı nın lokomotifliğinde, bir çok insan " helal olsun bende çarşılıyım" diye orda burda dolaştı ben biliyorum..küçük burjuva hastalıkları tuttu...
arkadaşlar bir şeyi eleştirmek için o yapıyı azda olsa tanımak gerekir.
bedava bilet diyorsunuz biletix le yapılan 10 yıllık anlaşma içerisinde kim kime bedava bilet verir...
sırf bu işlerden para kazanmak için kurulmuş bir kuruluş sırf tribünde birileri para kazansın diye, bedava bilet vermez....senelerce maça gittim grup içerisinde çok insan tanıdım ben bir tane bedava bilet görmedim....
yönetimle işbirliği diyorsunuz komik olmayın...hergün seyrettiğiniz televolelerden kafanızı biraz kaldırın, sanal alemde kahramanlık yapacağınıza, proudhon, bakunin filan okuyun...
asi ruhun gem altına alınamayacağının teorisinin, çarşı anlatamadı size belki onlar anlatır..
asi ruh dvd si ne gelince....ben denizli galasına gittim...
ordaki arkadaşların ne büyük özverilerle ne büyük maddi sıkıntılarla o işi organize ettiğine şahit oldum...
dışardan konuşmadılar iş yaptılar helal olsun onlara ve onun gibilere....
ve o dvd 2 hafta kadar satış listelerinde üst sıralarda yer aldı...
futbol a.ş. isimli ingiliz yapımı bir film var..seyretmeyenlere tavsiye ederim...
futbol sokaktır, jargonu ve izlenme biçimi tiyatro ve operaya göre çok farklıdır..
bu işin içinde küfürde olabilir, kavgada....
bazı insanlar çektikleri sıkıntıların deşarj yöntemi olarak seçer tribünleri ( sevgilisi terk etmiştir, karısı dırdır etmiştir ve ya ne bileyim bir türlü bitmeyen borçları gelmiştir aklına )ve 25 bin kişi arasında sen bu insana engel olamazsın.
ve çarşı kendini neden feshetti biliyormusunuz....bilip bilmeden yapılan haksız eleştirilerden dolayı, cefasını hiç çekmeden gittikleri heryerde ben çarşılıyım diye konuşan ve bundan maddi olmasada manevi çıkar elde etmeye çalışan asalaklardan dolayı...
bazı maçlardan sonra rakip takımı tutan arkadaşlarına " helal ossun olm. biz çarşıyız beeee işte bu kadar" diyen ama 2 gün sonra sanal ortamlarda çarşıyı bilmeden haksız yere eleştiren küçük burjuva takıntılardan dolayı birazda......
çarşıya karşıyız ama youtube da vapurla yapılan çıkarmayı ve kadıköy baskınını izleye izleye izlenme rekorları kırdırıyoruz dimi...
arkadaşlar ; eleştirmek tabiki güzeldir...ama bunu yaparken sallamadan yaparsak daha güzel olur....
madem bu kadar tü kaka bu çarşı, bari gelin 2 nci kattaki restauranttan bakın....
dışardan ahkam kesmek kolay.....
bu bir sevda meselesidir, çıkarsız tarafından ve ben beşiktaşlıyım demek, bunu söylemenin ötesinde birşeydir....
nasa yı protesto etmektir, manavgata ağaç dikmektir, van a kitap yollamaktır vs.vs.vs......
ve bunu klubün ve sadece ahkam kesen arkadaşların desteği olmadan başarabilmektir.
saygılar, sevgiler..
eywallah............................
Muhammet Sancak
08-19-2008, 15:58
unutulamsın kı degerler vardır ınsanların hayatında..bu degerler kolay kazanılmaz..26 yıla heba edılmıs bır genclık var..yokulmus bır genclık..bır ıkı hata da bunları görmezden gelmek bıze yakısmaz derım..ÇARŞI baslı basına tek bır kelımeden ıbaret degıl..icinde savda,özlem AŞK,savaş,mücadele,ve yitip gıtmıs bır genclık barındırır..
SAYGILARIMLA
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.