Orijinalini görmek için tıklayınız : Çarşı Nedir
Kemal Arıcıoğlu
09-06-2007, 23:23
ÇARŞI, Kapalının ortasında sıralanan bir grup değildir.
ÇARŞI bir ruhtur. ÇARŞI, New York'da metro trenine yazılmış siyah beyaz bir grafitidir.
Prag'da duvara yazılmış bir yazıdır.
Erzincan'da bir dağın yamacına yazılmış sevgidir.
Adana'da bir rengi bozuk derneğin duvarlarına boyanmış "Siyah ve Beyazdır"
Galatasaray Lisesi duvarına yazılmış "ÇARŞI ulan" işaretidir.
Bir tiyatro sahnesinde hiç bir dekora uymadan sırtında taşınan kutsal BEŞİKTAŞ formasındadır ÇARŞI.
Zonguldak'ta maden göçüğünden çıkarıldığında ilk nefesle sorulan "Maç kaç kaç?" sorusundadır ÇARŞI.
Hakeme kızdığında "Satanist Hakem" diye bağırıp gündemi takip edenlerdir.
ATATÜRK'e dil uzatan dönemin milletvekili Hasan Mezarcıya "Hasan Mezarcı'ya k......... " diyen tezahüratıyla Cumhuriyetin KEMALİST çizgisindeki duruşunun ödünsüz sesidir.
"Ezik Civcivlerin" yalakalıklarına "Tek adam, Atam" yada "Bir pankart da Verhaugen'e aç, Avrupa şampiyonu ol Fener" diyen zekadır.
BEŞİKTAŞ aşkını pankartlarda, "Başka boyutların Tanrısı" diye ifade eden kalp dir.
Cezası(!) gereği boş kalmış tribünlere "Ruhumuz Yeter" yazan yüreklerdir.
Kaşınanı tesislerinde ziyaret eden yada ellerine verdikleri "Cobarde Gallina Ortega" pankartıyla maymun edenlerdir.
Erkek adam renkli takım tutmaz" deyip alemi dut yemiş bülbüle çevirenlerdir.
Işıklar söndüğü zaman tüm Fenerliler güzeldir" pankartıyla herkesi güldürenlerdir.
"Bizim taraftarımız daha fazla" diye böbürlenenlere "En fazla sinek de bokun üzerinde olur" cevabını yapıştıranlardır.
Futbolcusuna kızdığında "Aşkımız renklere, sizlere değil" diyen renk aşkıdır.
ÇARŞInın "A" sını, Anarşinin "A"sıyla yazan güce tapmayan isyankarlıktır.
2 KM bayrak yapıp dünya rekoru kıran sevgidir; o bayrağın en arkasında hiç bırakmadan duran 72 yaşındaki teyzedir.
Bükreş maçında televizyonların gösterdiği, o soğukta, ayakta boynunda Siyah Beyaz kaşkoluyla titreyerek Karakartallarini seyreden ninedir.
Tribünde bir doktordur,işçidir,iş adamıdır,okuma-yazma bilmeyen bir sokak çocuğudur,profesördür. Omuz omuza zıplayıp "Beşiktaşım benim biricik sevgilim" diye gözünde yaş, gırtlağını yırtan solcusudur, sağcısıdır, Ateistidir, hacısıdır, Müslümanıdır, Ermenisidir, Yahudisidir, Hristiyanıdır.
Irak işgalinden önce savaşa karşı duran yurtseverlerin yanındaki ruhtur.
Mitinglerde "Beşiktaşliyiz, savaşa karşiyiz" tezahüratlarında, tribünde "Savaşa HAYIR", "Amerikan Sahinlerine karşı KARAKARTALLAR" pankartlarıyla tepkisini koyandır.
Bir F16 burnuna yapılmış KARTALDIR.
"Siyah-Beyaz, Ölüm-Yaşam" diyen felsefedir.
Holiganlığı kahpelik, delikanlılığıda hayat felsefesi olarak benimseyenlerdir.
Sevinmek için sevmeyendir, inadına inançla bağlı olandır.
Nazım Hikmetin "Aslolan hayattır" ına, tribünlerin Hacı Babasıyla "Hayatta BEŞİKTAŞ" diye ölümsüzleştirenlerdir.
"ÇARŞI, MUSTAFA KEMAL ATATÜRK hariç herkese, hatta kendine de karşı" diyen aykırılıktır.
Tribüne boydan boya "Ölüm ne zaman ve nereden gelirse gelsin; mezarıma Siyah-Beyaz güller atılacaksa, mezar taşıma BEŞİKTAŞ yazılacaksa, böyle ölüm hoşgelsin sefa gelsin..." yazan ölümsüz sevgidir.
ÇARŞI ruhu BEŞİKTAŞIN uslanmaz asi ruhudur, BEŞİKTAŞINI taparcasına seven çılgın aşığıdır.
Nihat Kayaöz
09-06-2007, 23:24
uslanmaz Asi Ruh
Burak Bayrak
09-06-2007, 23:43
ÇarŞi Bİr Ruhtur İnkar Eden Ruhsuzdur !!!
Hüseyin Balcı
09-07-2007, 09:58
çarşı beşiktaş aşkının kısaltmasıdır
Bülent Girgin
09-07-2007, 10:19
çarsi 1982 deki 15 sene sonra gelen sampiyonlukla kurulan , seba yönetimini bitirdikten sonra kendi kendinide bitirmeye baslayan ve bugünlerde bitmek üzere olan ( veya bitirilmek istenen !! s.e tarafindan? )besiktas taraftar grubudur.
Hüseyin Balcı
09-07-2007, 10:21
çarşı hayatın ortamın alemin biteceği ama kendisinin bitmeyeceği taraftar gurubudur
Serkan Aksoy
09-07-2007, 11:23
çArşı mualif duruştur duyulmayanı duyuran söylenmeyeni söyleyen türkiyede ilkleri yaşatan taraftar grubudur
H.Hüseyin Uluçay
09-07-2007, 22:40
çArşı büyük beşiktaş çarşısının orada kurulmuş kazanla özleşmiş hayatını beşiktaşa adamış... iyi günde kötü diyen şanLı Beşiktaş taraftarıdır.. (seyirci demiyorum özellikle taraftar)
Barış Aygün
09-08-2007, 09:44
ASALETE,DURUSTLUĞE,SAYGIYA,SEVGIYE ınanların olusturugu ASİL BIR RUHTUR...
Volkan Kaya
09-09-2007, 16:11
Çarşı Bir Duruş Biçimidir.BEŞİKTAŞ'lı olmayan Hiç Kimse Bunu Bilemez ve Anlayamaz.Çünkü Onlar Sadece Taraftardır...Bizlerse Birer !Aşığız'..!!!
Turgut.Kartal
10-18-2007, 00:07
işte çArşı budur!!
Mehmet İpek
10-18-2007, 19:51
Hangi ÇARŞI eski olanmı Yeni olan mı*
Hüseyin Balcı
10-19-2007, 08:22
değişen neki ?12 yıldır maçlara giderim aklım erdiğinden beri beşiktaşlıyım çarşı dünde beşiktaşın cesur yüreğiydi bugünde eğerki konu yönetime tepki vermemek ise serdar bilgilinin kaleyi yıkmaya çalışmasından ağzının yanması ve demir örenin kapalıyı ve mabedi dolayısıyla beşiktaşı beşiktaşlılara tekrar teslim etmesinin kredisindendir ama dünde çarşı beşiktaş aşıklarından oluşuyodu bugünde beşiktaştan menfaat bekleyenleri baz alma onlar her dönem vardı herdönemde süzüldüler elekte...
çarsi 1982 deki 15 sene sonra gelen sampiyonlukla kurulan , seba yönetimini bitirdikten sonra kendi kendinide bitirmeye baslayan ve bugünlerde bitmek üzere olan ( veya bitirilmek istenen !! s.e tarafindan? )besiktas taraftar grubudur.
çarşyı bitirmeye kimsenin gücü yetmez hiçte bitmye doğru gitmiyor çarşı :S
:S kac tane çarşı var under ? :S:S:S:S:S
Hüseyin Balcı
12-02-2007, 08:21
:S kac tane çarşı var under ? :S:S:S:S:S
o bir eleştiri olarak söylenmişti çıkarcı çarşı yakıştırması yapıldı yani inceden ;) ama çarşıyı satın alacak para daha bulunamadı.
Duysun alem böyle aşkı bu alemde :kral: ÇARŞI
Hüseyin Balcı
12-02-2007, 10:37
çarsinin tarihi 3 e ayrilir :
1-1982 de kurulan ve Besiktasimizi kayitsiz sartsiz destekleyen çarsi
2- sayin sebayi gönderip ilk ve büyük hatasini yapan çarsi
3- demiröreni kayitsiz sartsiz destekleyen ve demirörenin direktifleri dogrultusunda s.e nin ayagina gidip ondan özür dileyerek kendi kendini gülünç durumlara düsüren ve meshur "çarsi affetmez" sözünün balon olmasini saglayan çarsi.
18 senede tüm türkiyenin ve avrupanin takdir ettigi çarsi gurubu kendi hatalari yüzünden 7 sene içinde çok seyler kaybetti maalesef.
Değişen ne peki abi ? 1982 yılında kurulan çarşı Beşiktaşa tapan çarşıydı bugünde aynı senin çarşıya bakış açını değiştiren zannediyorum beşiktaşı destekleyip desteklemesi değil sinanı ve y.d yi destekleyip desteklemesi yanlışın burda bence...
Mehmet Erhan
12-02-2007, 11:43
hiçbirsey degismedimi hüseyin? basinda,medyada ( sirf türkiyede degil! ) neler neler yazildi olumsuz ve bunlarin sorumlusu veya bunlarin böyle yazmasina kim sebep oldu? lütfen seba döneminin bitmesinden bugüne kadar olanlari bir düsünüp analize et hüseyin.bütün olumsuz olaylari bir liverpool maçiyla unutturulmaya çalisildi ama ne kadar basarili olundu ilerleyen günlerde,haftalarda ve aylarda görecegiz.olanlarin unutulmasi zaten mümkün degil ama geri plana düsmesi için takimin basarili olmasi gerekiyor bu yüzden takim sampiyonluga oynamasa bile türbünlerin devamli dolmasi ve takimdan destegini eksik etmemesi gerekiyor ancak böylece yaralar birazda olsa düzelir.
mesela sivas maçinda taraftar takimi destekleseydi o maçi rahatça alirdik, ama zaten morali 0 olan futbolcular taraftarin yönetime ve s.e ye yanlis yerde ve yanlis zamanda verdigi tepkiyle moralleri dahada bozularak maçi alamadi.yani verilecek tepki bile yanlis zamanda veriliyor.ben hala besiktasimizi bu yönetime ve menacere ragmen tüm kartallarin desteklemesinden yanayim, en azindan sezon sonuna kadar istanbuldaki bütün maçlarin tika basa türbünler önünde oynanmasini arzu ediyorum ki tüm düsmanlarimiz görsünler bizi ve anlasinlarki ne oyun oynasalar bile besiktas taraftari takimini hiçbir zaman yanliz birakmiyor!!!!aynen besiktasimin orta siralarda oynadigi dönemlerde oldugu gibi 40 bin ( 32500 )taraftara oynasin takimimiz, yine çig gibi büyüyelim !!!!!!!büyüyelimki yine rakiplerimizi ezelim !!!!!!!
selamlar
+1903...İMZA... :ok: :(h5): yorumuna aynen katılıyorum...ben de, senin düşündüğün gibi düşünüyorum... ;)
Hüseyin Balcı
12-02-2007, 11:57
Abicim öncelikle çarşının günah keçisi olmasını içime sindiremediğim inkar ettiğim gibi çarşının hatalarının olduğunuda kabul ediyorum zaten mükemmel her konuda doğru yapıyor diye bir savunmanın yada dayatmanın içine kimse girmedi...çarşı olumlu olumsuz yanlarıyla ,aşkıyla,holiganlığıyla,tutkusuyla,hatasıyla ,desteğiyle bir bütün olarak değerlendirildiğinde bile bence insanların yozlaştığı kapitalizm rüzgarlarının esir aldığı bir düzende en azından özünün kapitalizme esir olmadığını biliyorum bu düşüncemdendirki çarşı eleştirilere maruz kaldığı konularda itham edildiği nedenlerden (satılmışlık)bu hataları yapmadığına ben eminim ayrıca tepkilerin veriliş zamanındada hata var diyosun eyvallah o sivas maçı olduğu günkü forumların alayına bir bak hatırla abi bugün tepki koymazsa çarşı gözümde menfaatçidir diyenlermi ararsın çarşı hala neyi bekliyor diyenlerimi ararsın hepsi gözümün önünde şimdi bu tepki konduktan sonrada aman efendim maç gitti destek verilmeliydi tribünlere değil sahaya oynanmalıydı diyenlere şaşırıyorum aşağı tükürsen sakal yukarıda ise bıyık bırakın BEŞİKTAŞIN cesur yüreği ÇARŞIYA bulaşmayıda daha realist olun olaylara yüzeysel bakmayın her yapılan hatanında altında menfaat aramayın...
saygılar :hii:
çarsinin tarihi 3 e ayrilir :
1-1982 de kurulan ve Besiktasimizi kayitsiz sartsiz destekleyen çarsi
2- sayin sebayi gönderip ilk ve büyük hatasini yapan çarsi
3- demiröreni kayitsiz sartsiz destekleyen ve demirörenin direktifleri dogrultusunda s.e nin ayagina gidip ondan özür dileyerek kendi kendini gülünç durumlara düsüren ve meshur "çarsi affetmez" sözünün balon olmasini saglayan çarsi.
18 senede tüm türkiyenin ve avrupanin takdir ettigi çarsi gurubu kendi hatalari yüzünden 7 sene içinde çok seyler kaybetti maalesef.
seba olayında %100 haklı buluyorum çarşıyı sebanın taraftara karşı ve gruplara karsı ne kadar katı bir politika izlediğini herkez biliyor
evet çok şey kaybetti haklısın ama yıkılmadı yıkılmıyacak!
ya utku senin yasin kaç? olan olaylardan haberin yok kalkmis burada çarsi haklidir diyorsun :@ :@ :@
abicim yaşla alakası yok bu ülkede haber var gazete var dergi var artı BABAM var biliyoruz yanii artıı cok rahat hatırlıyorum seba nın gönderilmesi dönemini seba katı politika izlemiyormuydu ?
demek sen medyada,basinda çikan seylere inaniyorsun? aferin devam et utku :D :D
abi bana süleyman seba nın taraftara karşı poltikasınını söylermisin o anı yaşamış biri olarak :S:
Barış Kahraman
12-04-2007, 18:03
kulaktan dolma bilgilerle değilde açıp tarih kitaplarından belgesellerden öğrenmek daha sağlam bilgi edindiriyor insana.. Beşiktaşımızın tarihini isteyen herkes kolayca bulabilir.. futbol ansiklobedileri var..
süleyman sebanin taraftara karsi bir politikasi oldugunu sanmiyorum, olsa bile benim için önemli degil!!!!!! önemli olan besiktasimizin basarisi degilmi?süleyman seba dönemini iyice arastirip ögrenirsen besiktasimizin ne kadar basarili oldugunu görürsün, herseyden önemlisi rakiplerin besiktasa ve yönetimine saygisi vardi!!!!!simdiki yönetimle kiyaslanamaz yani, daha dogrusu hiçbir besiktas yönetimiyle kiyaslanamaz süleyman seba dönemi!!!!!!
abicim senin için önemli olmayan çarşı için dönüm noktasıydı. bunu da unutma, tamm başarıların farkındayım o dönemde ama taraftar föktörünü önplana koydum sadece. işte amigolara karşı sert politikası biletsiz taraftar alımı vs.vs.
kulaktan dolma bilgilerle değilde açıp tarih kitaplarından belgesellerden öğrenmek daha sağlam bilgi edindiriyor insana.. Beşiktaşımızın tarihini isteyen herkes kolayca bulabilir.. futbol ansiklobedileri var..
önerin için tşk ederim barış Kazım Kanatın beşiktaşın 100 yılını anlatan kitabını okudum hala da okuyorum :)orada bilgiler tüm çıplaklığıyla ortada heleki nağmalup şampiyonluklar üstüste, ve berabere bile kalmadan şampiyonluklar ah ahh
Bülent Girgin
12-14-2007, 07:00
çarşı eleştirelere karşı :kral:
bak bir çarsi gerçegini daha yazmissin :D çarsi neden elestiriye karsi? çünkü islerine gelmiyor, veya bazi gerçeklerle yüzyüze kalacaklarindan dolayi elestiriyide hazmedemiyorlar ! daha çok gençsin utku, ögrenecek çok seyin var :D
bak bir çarsi gerçegini daha yazmissin :D çarsi neden elestiriye karsi? çünkü islerine gelmiyor, veya bazi gerçeklerle yüzyüze kalacaklarindan dolayi elestiriyide hazmedemiyorlar ! daha çok gençsin utku, ögrenecek çok seyin var :D
elbette hayır sayın üye beşiktaş çarşı grubu her zaman eleştirilere yerinde ve haklı cevablarının vermişdir,gerek traş basın gerek diğer gruplardan gelen saldırılara , eleştirilere karşı aykta durmuştur.ikinci bir olay yaş konusuna gelirsek ise sayın üye ben anlatmaktan bıktım bu işlerin yaşla alakası yok ,bilmediğim şeyler olabilir ama mazide saklı ama ben bu grup için birtakım şeyleri feda ettim etmeye devam ediyorum aksini kimse söyleyemez
Fethi Köylübay
02-10-2008, 21:19
çarşı kendisinden cok bjk gönül verenlerin gurubudur.çarşı bir ruhtur...
Erhan Emir
02-11-2008, 21:52
çarşı ruhtur beşiktaşlılığı hıssetmektır sevmektır tapmak tır uğruna ölmek tır çarşı herşeydır. işte
Barış Kahraman
02-12-2008, 15:23
bu çarşı nedir konusuna çarşı sadece kapalıdır gibilerinden yorumlar yapmayın bunu yapanın bilgisinden şüphe ederim zaten :)
http://www.bjktaraftarproje.com/bizkimiz.php isterseniz bir bakın taraftarın sitesiinde bile ''Çarşı, kapalının ortasında sıralanan bir grup değildir'' yazıyor.. bu konuyada burda nokta konuyor..
Bülent Girgin
05-28-2008, 08:56
09.07.2007 de yapmisim bu yorumu.biraz çarsinin kendisi, birazda demirören ve s.e çarsiyi bitirdiler !
Utku Altıncık
05-28-2008, 13:27
çarşıyı neden belirli bi grup olarak görüyosunuz onu anlamıyorumm.....
çok biliyon söyle pankartları ile.....besteleri ileee.....desibel ses rekoru ile....beşiktaş aşkı ileee birşey bu çarşı
illahii kusurları görrrr son maççç 5 kişi başladık yuhlamayaaa son 30 dakikaa sağımız solumuz yeni açıkla herkes bağırdı siinanada....sayın başkanaada
zırrt pırt gözmüze sokmana gerek yok 1 yıldır sinan sinan sinan biraz farklı bi yazı görelim birikiminden dolayı
Barış Kahraman
05-28-2008, 13:48
eee biz bunları baştan beri söyledik bizi hainlikle suçladılar Beşiktaşlı değilsiniz siz dediler.. Nerde o çarşı yanlış yapmaz siz yanlış biliyorsunuz diyenler? Bütün forumu okuyun dediklerimiz tek tek çıktı.. ağzı olan konuştugu için zaten bu duruma geldi çarşı.. bilende konuştu bilmeyende..
Bülent Girgin
05-28-2008, 16:13
çarşıyı neden belirli bi grup olarak görüyosunuz onu anlamıyorumm.....
çok biliyon söyle pankartları ile.....besteleri ileee.....desibel ses rekoru ile....beşiktaş aşkı ileee birşey bu çarşı
illahii kusurları görrrr son maççç 5 kişi başladık yuhlamayaaa son 30 dakikaa sağımız solumuz yeni açıkla herkes bağırdı siinanada....sayın başkanaada
zırrt pırt gözmüze sokmana gerek yok 1 yıldır sinan sinan sinan biraz farklı bi yazı görelim birikiminden dolayı
biraz geç kalinmadimi sence utku?
Utku Altıncık
05-28-2008, 16:55
birazmı ne birazı ya 2 yıldır yapılması gereken i son maç yaptık kutudan hiç ses çıkmadı kii bide tel geldi yukardan anasını satayım
Özgür Harmankaya
05-29-2008, 08:39
tribünde bi bölünmüşlük vardı.Artık kaça bölünür bilmem.Kim ne bağırır hangisi ıslık çalar.
Komuta kademesi gitti ordu sahipsiz kaldı.
Barış Aygün
05-29-2008, 12:51
çarşı inönü içinde inönü dışında ruhunda,içinde, beyninde.....SİYAH-BEYAZ BEŞİKTAŞ olgusuyla yasayan herkestir.....ASLA BİR GRUP OLARAK BEŞİKTAŞIN ÜZERİNDE DEĞİLDİR ZATEN OLAMAZ....
Mehmet Erhan
05-29-2008, 13:23
konuyu fazla uzatmaya gerek yok aslında...sonuçta çarşı sadece isim olarak bitti...taraftar topluluğu olarak değil...BJK sevdalıları zaten kapalıya gidip takımlarını desteklemeye devam edecektir...benim bundan bir şüphem yok...yani isim yok, ama ruh var...önemli olan da bu zaten...
Bülent Girgin
05-29-2008, 15:37
www.carsikapanmasin.com
ıcınde az bısey carsı ruhu olan varsa gırsın
benim içimde Besiktaslilik oldugundan girmemem gerektigini anladim, yoksa yaniliyormuyum?
Barış Kahraman
05-29-2008, 15:55
demirörene destek verecekse! asi ruha ihanet edecekse kapalı kalsın daha iyi..
Şükrü Gürsoy
07-01-2008, 21:37
herkese merhaba...
ilk mesajımı bu bölüme yazmakta karar kıldım. nedenine gelince ; son zamanlarda dönen kapandı kapanmadı muhabbeti.
bizede konu çıktı yani..ne demek kapandı ? kim çekti kepenkleri ? dükkanın önünü süpürüptemi kapattılar ?
arkadaşlar aklı selim olmakta fayda var.ortada bir ölü varmış gibi akbabaları çağırmanın hiçbir alemi yok..
ne isim iptal ne kapanan bişey var bence...
alenin yaptığı bu konuşmanın hakta verdiğim nedenleri olabilir belkide
* yorgunluk olabilir.sorumluluk yorar insanı ( dinlenmek için bir mola )
*yönetime biz yoksak çok şey kaybedersiniz mesajı olabilir ( ki bence doğru)
*boyalı ve magazinsel spor medyasını protesto olabilir ( hepsinin köküne kibrit suyu)
*asi ruh u dizginlemeye çalışma gafleti içerisinde bulunan mafyacık sinanın ve onun maşaları olan popülarite arayışı içindeki kurtcuklar vadisi tiplemeleri, erdem fora ve yandaşlarının şiddetli tehditleri de olabilir ( mafyacık sinanın bence kesin parmağı var )
ama bildiğim birşey varsa ne çarşı nede o nun ruhu bitmedi bitemez.
çarşının A sını değiştirmek ve onu edilgen bir yapıya dönüştürmek isteyenler..işe sırtımdan ve kalbimden başlayabilirsiniz.bekliyorum.....
benimde içimde beşiktaşlılık var bu çarşılı olmamamı gerektirmiyor
herkese eywallah
Bülent Girgin
07-01-2008, 21:58
yönetime biz yoksak çok şey kaybedersiniz mesajı olabilir ( ki bence doğru)
biraz, hatta çok saçma olmamismi bu ? stadi doldurup protesto yapmalari gerekirken stadi bos birakmak ne demek ? neresi dogru bu isin ? olsalar ne olur olmasalar ne olur! zaten yeterince rezil oldular ! önce kendilerini bir toparlasinlar sonra gidip demirörenden ve s.e denilen adamdan özür dilerler ve hersey düzelir !
Adnan Direnç
07-02-2008, 14:39
çarşı olsada olur olmasa da olur Beşiştaş tan üstün görüyorlardı kendilerini :)
he yeni sezonda olmucaklarmı olucaklar bunlar siyaseti bilmiyor arkdaş
bunlar çekip gitti biz de yedik :)
Şükrü Gürsoy
07-02-2008, 20:45
asıl çelişki "....olsalar ne olur olmasalar ne olur" cümlesinden önce "...stadı doldurup protesto yapmaları gerekirken" cümlesini telafuz etmektir, tezattır, enterasandır....
sinancık bir darbeyle yönetim tarafından getirildiğinde ÇARŞI gerekli tepkiyi koymuştur....
ama tabiki her yapılanma gibi ÇARŞI da kusursuz değildir. görüşmeye gidilmesi bir hataydı ama bu onca doğrunun yanında sadece bir yanlıştır.ve herkesin yanlış hakkıda vardır.
Tabiki yeni sezondada olunacak ondan sonraki sezonlardada olunacağı gibi...
Bunlar kelimesi yerine ÇARŞI yı kullanmak en azından harf tasarrufu açısından daha mantıklı olacaktı :hii:
ilk önce politik tavırla siyasi tavrın farkını idrak etmek ve ona göre konuşmak lazım bence zira biri sap diğeri samandır ve karıştırılmaması gerekir.
yoksa kartelleşmiş boyalı basının ağzından konuşmak ve bunlar BEŞİKTAŞ tan üstün görüyorlardı zaten kendilerini demek; sorgulanmamış, üretilmemiş,medyavari bir düşüncenin eseridir.
BEŞİKTAŞ gibi büyük bir camianın mensubu olduğumuzu söylerken bu büyüklüğün farkında olmamız ve hiç bir şeyin ondan daha büyük olamayacağını idrak etmemiz gerekir.
Şahsım adına; herhangi biri yada herhangi bir yapılanma BEŞİKTAŞ tan daha üstün değildir olamazda ve ÇARŞI nın da böyle bir derdi hiçbirzamn olmamıştır ve olamazda.
Olsalarda olur olmasadalarda ların neler yaptığına Dünya şahitken,
balık hafızalı bir çok insanın yaşadığı bu ülkede nüklüer i, plütonu,ırağı,küresel ısınmayı vs vs vs yi taraftar kimliğiyle beraber insanlara hatırlatırken,
Kızılayın kan ihtiyacının hatra değer bir kısmını karşılarken
bir çok kimsenin hatırlamadığı engelli ve kimsesiz çocuklar için 23 nisanda şölen organize ederken,
her şartta her koşulda her deplasmanda BEŞİKTAŞ ı her türlü temsil ederken
( ki bu liste çok rahat uzatılabilir)
ÇARŞIYI daha iyi idrak etmek ve anlamak gerekir gibime geliyor.
statta maç seyrederken bir bakın ve düşünün.Mabetteki o gök gürültüsü nerden başlıyor, kim ateşliyor, lokomotifin yakıtını kim sağlıyor ?
BEŞİKTAŞ bazılarınca 24 saat yaşanıyor ve adına ÇARŞI deniliyor...
Sizlere tavsiyem eğer henüz seyretmediyseniz Asi Ruh u mutlaka alıp seyretmeniz.
eywallah.....................
Bülent Girgin
07-02-2008, 22:03
burada sana uzun uzun cevap vermeyeyim, çarsinin neden bu hale geldigiyle ilgili yeterli yorumlarim var forumda , istersen arayip okuyabilirsin.çarsi s.e olayinda ve sonrasinda yaptigi hatalar sonunda bu durumlara düstü, anlayacagin kendi kendilerini bitirdiler.zaten son 3-4 senedir çarsi için Besiktas degil çarsi daha önemli konuma gelmisti.ben sahsen çarsinin olmadigi zamanlarida yasadigimdan çarsi olsada olur olmasada olur diyorum, zamaninda bizler inönüyü 40 bin kisi doldurup Besiktasimizi destekliyorduk ve çokta güzel oluyordu!kimse övünmüyordu "maçi biz aldik " diye !
ayrica ben 40 senedir günde 24 saat olmasada her gün Besiktasimi yasiyorum hemde çarsisiz.
selamlar
Sercan Kandemir
07-02-2008, 22:10
ben sahsen çarsinin olmadigi zamanlarida yasadigimdan çarsi olsada olur olmasada olur diyorum, zamaninda bizler inönüyü 40 bin kisi doldurup Besiktasimizi destekliyorduk ve çokta güzel oluyordu!kimse övünmüyordu "maçi biz aldik " diye !
ayrica ben 40 senedir günde 24 saat olmasada her gün Besiktasimi yasiyorum hemde çarsisiz.
selamlar
abi agliyasim geliyor nerdeyse ya :bagir: :(
Şükrü Gürsoy
07-03-2008, 21:28
sıkma kendini hocam rahat bırak :D
Bülent Girgin
07-04-2008, 07:44
sıkma kendini hocam rahat bırak :D
konuyu dagitmasaniz nasil olur acaba? yoksa verecek cevapmi bulamadaniz?
selamlar
Şükrü Gürsoy
07-04-2008, 14:41
aslında yazdığınız yazılara verecek çok cevabım var ama polemik yapmak ve kısır döngüye girmek bana göre değil. Başkalarının yazdıklarını alkışlayıp ağlayacağıma üretmeyi tercih ederim..
sanmayinki 1982 den sonra doğmuş ve gözünü çarşıyla açmış biriyim. Cahit Sıtkı Tarancı nın dediği gibi yolun yarısındayım ( bunun yarı olduğunu pek sanmıyorum açıkçası)
ÇARŞI aynı zamanda önceliği kesinlikle BEŞİKTAŞ olan ama bunun yanında etrafında olup biten haksızlıklarada seyirci kalmayan insanlar topluluğudur.Hiç bir zaman kendi içimizde ÇARŞI spor diye bir takım kurmadık ve BEŞİKTAŞI bırakıp onu desteklemedik.
oradan bakıldığında nasıl görünüyor bilmiyorum ama önyargısız bakıldığında ÇARŞI nın önceliğinin BEŞİKTAŞ olduğu ayan beyan ortada ve bunu bir çok kişi görebiliyor.
Einstein bile atomu parçalamayı daha kolay bulduğu önyargı konusunda size daha önceki yazımdada tavsiye ettiğim şeyi tekrarlıyorum.Asi Ruh u lütfen seyredin.
ki atladığınız yada görmezden geldiğiniz bazı şeylerin farkında olasınız.
tecrübenin bilgiyi desteklediğine inanıyorum ama sormadan edemeyeceğim.
ÇARŞI dan önce 40 bin kişi inönüyü doldurup BEŞİKTAŞIMIZI desteklediğini söylüyorsunuz hemde ÇARŞI sız.
siz iyi hatırlarsınız f5 ve gs o zamanlar maçlarını nerede oynuyordu ? yada inönü 80 yada 120 bin kişilikmiydi o zamanlar ?
eğer yanlış hatırlamıyorsam o zamanlar stadları yoktu ve maçlar bizim mabette oynanıyordu ve ÇARŞI tamda kapalının ortasını ele geçirmek döneminde adını duyurmaya başlamıştı.yoklayın hafızanızı 40 bin kişi biraz fazla oldu heralde...
endüstrileşen ve sanayileşen futbolla beraber futbolcuların üzerindeki amatör ruh destekli profeyonellik; zamanla içi boş, ruhsuz, sadece para için oynanılan bir meslek halini aldı.
ve bu sahaya yansıdı yansıyorda.
Öyle maçlar olduki tribün gol attırdı, tribün kurtardı maçı.
BEŞİKTAŞIMIZ ın 12 nci adamı yani bizler bu ruhsuzluğa hiçbir zaman kapılmadık
Desibel rekorları kıran tezahuratların orjini bizim tribünlerde neresiyse bırakında bazı maçlardan sonra övünmek onlarında hakkı olsun.
futbolcu maçtan bir gün sonra yürüyebiliyor ama birçoğumuz herhangi bir maçtan sonra en az iki gün bırakın konuşmayı ses bile çıkaramıyoruz ses kısıklığından.
eğer övünmek buysa bırakında biraz övünelim çünkü bizimde buna ihtiyacımız var.Veremedikleri şampiyonluğun yerine, bizimkisi sadece bir züğürt tesellisi o kadar.
kötü bir amacımız yok inanın buna.
eywallah
Bülent Girgin
07-04-2008, 16:57
siz iyi hatırlarsınız f5 ve gs o zamanlar maçlarını nerede oynuyordu ? yada inönü 80 yada 120 bin kişilikmiydi o zamanlar ?yoklayın hafızanızı 40 bin kişi biraz fazla oldu heralde...
merhaba sükrü, güzel yorumlar yapiyorsun, umarim forumda kalici olursun.istersen çarsi konusunda tartismayi birakalim, çünkü çarsi sinan engin olayindan sonra benim için bitmisti . ayrica senden alinti yaptiklarimada küçük bir cevap vermek istiyorum : fb ve gs maçlarida inönüde oynaniyordu, ama sunuda unutmaki 1. lig o dönemlerde 16, 17 takimla oynandi :D yani rakiplerimiz bir tek fb ve gs degildi yani istanbuldaki 2 maç disindaki maçlarda stad tamamen ( %90-95 ) besiktas taraftarinin elindeydi.mesela 82 deki sampiyonluk maçinda stadta 40 bin seyirci vardi ve bunlarin belki 1000-1500 kadari trabzonluydu.tamam bir yerde haklisin, o gün mesela 40 bin seyircinin belki 1000-1500 ü trabzon taraftariydi , 38-39 bin de besiktas taraftariydi :D
Sercan Kandemir
07-04-2008, 23:31
http://carsikapanmasin.com/
buraya girip carsi kapanmasin imzasini topluyorlar. Carsi kapanmasin diyen arkadaslardan bir imza gerektigini söylemis oluyum....
Şükrü Gürsoy
07-08-2008, 23:04
Çarşı bu defa Van'da !
Yaklaşık 1 ay önce kendini feshettiğini açıklayan Çarşı Grubu, Van'da ortaya çıktı.
8 Temmuz 2008 16:25
Beşiktaş'ın taraftar topluluğu 'Çarşı' yine iş başında. Açtıkları pankartlarla ve maçlardaki marşlarıyla anlamlı mesajlar veren ve bu duyarlılıkları ile insanların sevgisini kazanan Çarşı grubu yaptıklarına bir yenisini daha ekledi.
Van'ın Bahçesaray ilçesine bağlı Elmayaka Köyü ve Elmayaka İlköğretimokulu'nda topladıkları yardım malzemelerini dağıtan Beşiktaşlılar, okulun girişine de 'Çarşı her yerde' pankartı açtı.
Hürriyet
görselleri merak edenler için www.spor3.com
Gökhan Gök
07-10-2008, 21:40
Çarşı anLAtıLmaz Bir duyqudur.
Fethi Köylübay
07-25-2008, 12:21
ÇARŞI hayatını bjk adamış ınsanların duyuglarını duusncelerını ıfade eden ve bırkac kısıy ebaglı olmayan tum bjk insanına aıt bı topluluktur
Öznur Oktay
07-25-2008, 14:22
Çarşı bana haksızlıklara karşı gelebilme cesaretini veren daha doğrusu benim de cesaretimin olduğunu bana farkettiren yaşam felsefesidir.Çarşı sayesinde artık ben de haksızlıkla karşılaştığımda "ben buna karşıyım" diyebiliyorum...
Bülent Girgin
07-25-2008, 15:25
çarşı nedir acaba? cevabini biryerlerde yazmistim ama nerede?
Özgür Fidan
09-03-2008, 13:46
çarşı bir yaşam biçimidir.
Utku Ozkaya
12-03-2008, 21:04
Bir annenin yavrusuna hissettigi sevgi bagı gibidir ÇARŞI aşkı. Aşkların en Kutsalı en onurlusudur
Bülent Girgin
12-04-2008, 07:53
Bir annenin yavrusuna hissettigi sevgi bagı gibidir ÇARŞI aşkı. Aşkların en Kutsalı en onurlusudur
iste bu yüzden çarsiya karsiyim ! sen çarşıspor'un maçlarina git o zaman !
Sadece Beşiktaşk Anlayana !
Berat Sepet
12-04-2008, 16:27
ÇARŞI haksızlıklara zulm edenlere karşı yıkılmayan ayakta kalan olusumdur son barikat tır.
Esra Gökçe
07-22-2009, 11:39
bu işte be..!!biz buyuz..
Celal Can Çakmakcı
07-23-2009, 02:31
Dünyanın neresinde olursa olsun bir kalbin siyah beyaz renkler için atmasıdır
Ferit Şimşek
07-23-2009, 19:38
ÇArşı Beşiktaş taraftar ruhu ve taraftar felsefesidir.Asidir Anarşistin (Karşıt) A'sı ile özdeşleşen bu asi ruh hali; ezilen , zorda olan, haksızlığa uğrayanı kollayan yanında olan.He bunu sömüren şerefsizlerde vardır onlar hiç birşey değildir,bırakın Beşiktaş taraftarlığını insan bile değildirler..! Onlara sonsuz karşıyız..!
Yeri gelince kendi içinde bile haksızlığa yeltenene karşı olan; kendisine bile bu manada karşı olan bir felsefe denebilir..
Daha önemlisi Beşiktaşlı değilim diyen ama ÇARŞI YA ÜYE OLMAK İSTİYORUM VE ÇOK BEĞENİYORUM diyen ve geleceğin Beşiktaşlı kardeşlerimizin özendiği taraftar oluşumudur :)) (Ben şahidim kaç tane böyle kardeşimle karşılaştım.)
Kim nederse desin ÇARŞI,BEŞİKTAŞ 'tır..BEŞİKTAŞ,ÇARŞI'dır..
Beşiktaş olmazsa Çarşı zaten olmazdı..!
Ertürk Yıldırım
09-09-2009, 15:28
Çarşı ASİ Bir ruhturr...
Özge Kayhan
09-09-2009, 18:55
Çarşı, hiç bir zaman bir daha böyle bir taraftar grubunun doğamayacağı kadar değerlidir..
Elvan Köle
10-03-2009, 08:48
çarşı büyük sevgi bütünüdür,fenerli olan kız arkadaşını aşılayıp onu koyu çarşılı yapmaktır,benim gibileri eğitip kanına işletmektir,yıllardır tuttuğu takımın maçlarını bilmeyen sevgiliye çarşı marşlarını öğretip ona sevdirmektir,çarşı zincirine eklemektir....(erkek arkadaşımın öğrettiği sokakta bağıra bağıra söylediğimiz ilk marşı)
DÜN GECE SEVGİLİM ARADI BİRDEN
AYRILALIM DEDİ HAYIR YOK SENDEN
BEŞİKTAŞI DAHA ÇOK SEVDİN BENDEN
BİTTİ GİTTİ DERSİN SORAN OLURSA
ÜZGÜNÜM SEVGİLİM ANLAŞAMADIK
SİYAH,BEYAZ AŞKI PAYLAŞAMADIK
İŞTE BÖYLE BİR ŞEY BEŞİKTAŞLILIK
DEPRASMANDA DERSİN SORAN OLURSA
bu kartal pençesine üye olmamda,çarşıyı sevmemde,marşları ezberlememde herşeyde sen varsın,ama hayatımda yoksun..hani söz vermiştin beraber çarşı forması giyip maça gidecektik,hani herkes sorduğunda koyu çarşılıyım diyecektim,hani arkadaşlarına dönüp beni gösterip işte Bu benim eserim deyip çarşılıyız diyecektin,ÇARŞILI HARBİ OLUR,SEVER,GÜVENİR ...ÇARŞILIYIZ ÇARŞILIII LAY LALAY LAYLAY LAY LAY LAYYY
Elvan Köle
10-03-2009, 08:54
DİŞİ KARTALDAN.....
seviyoruz ulan..aşkım beni bıraktı ulan...çarşılıyım ulan...çarşı beni bırakmaz ulan....artık damarımda kanımdasın ulan...ÇARŞI ULAN.... alayına karşı ulan...çarşıya laf edeni pençelerim ulannn...sen bana kalan mirassın,canımdan öte cansın ulaaannn....
Yılmaz Özgüller
10-03-2009, 10:11
ölümle yaşamı ayıran çizginin siyahla beyaza yaklaşamama şeklidir
Yılmaz Özgüller
10-03-2009, 10:15
hayatı siyah ve beyaz yaşamak,beşiktaş diyince içini titretmek,herşeyden ve herkesten çok sevmektir.
Merve Selvi
10-06-2009, 10:08
çArşı bir ruhtur bedene indirgenemez !
çArşı BİTMEZ !
Mustafa Balcılar
10-06-2009, 10:58
çarşı t ü p ç ü y e karşıdır.
tüpe karşıdır halkı doğalgaz kullandırmaya biliçilendirendir :)
Emrah Güler
10-14-2009, 12:15
çarşı dün geceden itibaren tüm saygınlığını kaybetmiş insanların gözünde para için tribündeki kardeşlerini satan satılık kişiler topluluğu haline gelmiş bir gruptur. çok yazık ettiler gerçekten bu saatten sonra çarşının dağılma süreci başlamıştır. tek üzüntüm denizli maçındaki leş kargalarının tribüne üşüşecek olmasıdır.
Özge Kayhan
10-14-2009, 14:38
Çarşı, Eşi Benzeri Olmayan Bir Taraftar Grubudur.
Merve Selvi
10-24-2009, 13:19
çarşı dün geceden itibaren tüm saygınlığını kaybetmiş insanların gözünde para için tribündeki kardeşlerini satan satılık kişiler topluluğu haline gelmiş bir gruptur. çok yazık ettiler gerçekten bu saatten sonra çarşının dağılma süreci başlamıştır. tek üzüntüm denizli maçındaki leş kargalarının tribüne üşüşecek olmasıdır.
kavga çıkarmak için söylemiyorum ama dediklerinize katılmıyorum.. o akşam o pankartı açanlarda o olayları çıkartanlarda demirörenin satılık adamlarıdır.. eğer hala çArşı yaptı diyorsanız; neden demirören tribünleri temizleyeceğini söyledi? neden wolfsburg maçına bazı tribün liderlerini götürmedi? neden tribün liderlerinin eskişehir deplasman otobüsü isteğini geri çevirdi? neden artık bilet vermeyeceğini açıkladı?
bu tribünler kolay kazanılmamıştır... bu tribünlerin silinmeside bir o kadar zordur..Optik Başkanın kemiklerini sızlatmayalım.
Emrah Güler
10-24-2009, 14:09
kavga çıkarmak için söylemiyorum ama dediklerinize katılmıyorum.. o akşam o pankartı açanlarda o olayları çıkartanlarda demirörenin satılık adamlarıdır.. eğer hala çArşı yaptı diyorsanız; neden demirören tribünleri temizleyeceğini söyledi? neden wolfsburg maçına bazı tribün liderlerini götürmedi? neden tribün liderlerinin eskişehir deplasman otobüsü isteğini geri çevirdi? neden artık bilet vermeyeceğini açıkladı?
bu tribünler kolay kazanılmamıştır... bu tribünlerin silinmeside bir o kadar zordur..Optik Başkanın kemiklerini sızlatmayalım.
bu konuları daha önce başka arkadaşlarla da tartıştım bu forumda söyleyediklerimi özetleyecek olursam eğer öncelikle demirörenin o maç için içeri adam soktuğunu ve olayları onların ateşlediğini kabul ediyorum. ama maçta olan herkes gördü ki abiler de istifa diye bağıranları susturmaya çabaladılar hatta abilerimizden birisi istifa diye bağıranlara davul tokmağı fırlattı. istifa sesleri yükseldiğinde alen kulaklarını tıkadı falan bunları herkes gördü. ayrıca benim tepkim çarşının o meşhur açıklamasından sonra oldu. o açıklamaya kadar hep bir umutla bekledim ama o açıklamayla gördük ki bizim anarşist dediğimiz grup içimizdeki çürükleri ayıklamak bir yana onlarla birlikte omuz omuza devam edeceğini açıklayıp, açıklamasının sonunda camiaya ( dolayısıyla camianın başkanına ) hürmetlerini sunuyor. işte benim için olayı koparan temel nokta burasıdır. her zaman söyledim yine söylüyorum çarşıyı kuran abilerin bu tribünde emeği çok büyüktür. ama asıl olan Beşiktaş ve onun menfaatleridir. biz şarkı söyler gibi istifa diye bağırmayız çarşı istifa diye bağırırsa o dakika kimse duramaz diyen abilerin on kasımpaşa maçındaki oyunun durduğu anlarda istifa diye bağırılmasına göz yummasını da taraftarın gazını almak olarak görüyorum. keşke denizli maçından sonra sağlam bir duruş sergilenseydi ve benim gibi bir çok insan hayal kırıklığı yaşamasaydı ama ne yazık ki her maçı kutudan izleyen pek çok kişi bile abilere olan güvenini yitirdi.
Merve Selvi
10-24-2009, 14:47
bu konuları daha önce başka arkadaşlarla da tartıştım bu forumda söyleyediklerimi özetleyecek olursam eğer öncelikle demirörenin o maç için içeri adam soktuğunu ve olayları onların ateşlediğini kabul ediyorum. ama maçta olan herkes gördü ki abiler de istifa diye bağıranları susturmaya çabaladılar hatta abilerimizden birisi istifa diye bağıranlara davul tokmağı fırlattı. istifa sesleri yükseldiğinde alen kulaklarını tıkadı falan bunları herkes gördü. ayrıca benim tepkim çarşının o meşhur açıklamasından sonra oldu. o açıklamaya kadar hep bir umutla bekledim ama o açıklamayla gördük ki bizim anarşist dediğimiz grup içimizdeki çürükleri ayıklamak bir yana onlarla birlikte omuz omuza devam edeceğini açıklayıp, açıklamasının sonunda camiaya ( dolayısıyla camianın başkanına ) hürmetlerini sunuyor. işte benim için olayı koparan temel nokta burasıdır. her zaman söyledim yine söylüyorum çarşıyı kuran abilerin bu tribünde emeği çok büyüktür. ama asıl olan Beşiktaş ve onun menfaatleridir. biz şarkı söyler gibi istifa diye bağırmayız çarşı istifa diye bağırırsa o dakika kimse duramaz diyen abilerin on kasımpaşa maçındaki oyunun durduğu anlarda istifa diye bağırılmasına göz yummasını da taraftarın gazını almak olarak görüyorum. keşke denizli maçından sonra sağlam bir duruş sergilenseydi ve benim gibi bir çok insan hayal kırıklığı yaşamasaydı ama ne yazık ki her maçı kutudan izleyen pek çok kişi bile abilere olan güvenini yitirdi.
dediğin şeylerin çoğunda haklısın. ne biliyim yani abilerimiz bişey yapıyorsa bi bildikleri vardır diye düşünüyorum ( ya da kendimi kandırıyorum çünkü onlara böyle şeyleri yakıştıramıyorum) çünkü onlar herkes satılmış çArşı menfaatçi çArşı diye bağırdığında çArşıyı fesh etmiş insanlardı böyle şeylere göz yummayan insanlardı. Türkiye'nin en şerefli tribününe sahiptik -ki bence hala öyleyiz- ama demirören tribünleri çok böldü karagümrüklülere kapalı üstün sahibi siz olucaksınız gibi umutlar verilmiş denizli maçından önce. Ben hala abilerimize güveniyorum. Yani öyle olmasa demirören neden tribünleri temizlicem gibi açıklamalar yapsınki. Ayrıca bir arkadaşım denizli ve kasımpaşa maçlarında 2sinede kutuya gitti onun söylediğine göre maçın ilk dakikasından demirörene tezahürat yapmaya başlamışlar dediğin gibi alen abide bi ara kulaklarını kapamış Beşiktaş için tezahürat istiyorum demiş ama susturamamış milleti zaten duyduğuma göre(ne kadar doğru bilemem) denizli maçından önce alınan kararda maç sonunda son 20 dakika skor ne olursa olsun demirören karşıtı tezahürat yapılacakmış.bence alen abi ayhan abi ve diğerleri başkanın arkasında olsalar hiç bağırmazlar. Neyse olmuş bitmiş şeyleri daha çok tartışmaya gerek yok ama bana kalırsa demirören gidene kadar kutu demirören karşıtı tezahürat yapmaya devam edecektir...hele bu son eskişehir deplasman otobüsü olayından sonra.
Emrah Güler
10-24-2009, 14:53
genel olarak aynı şeyleri düşünüyoruz aslında benim verdiğim o tepki de bunca senedir çarşı satılmış denildiğinde arkasında durduğum ve hep destek verdiğim insanların böyle davranması karşısında büyük hayal kırıklığına uğramamdan kaynaklı. neyse optik başkanın meşhur bi sözü vardır bilen bilir o söz üstüne başka söyleyecek bişey yok zaten.
Merve Selvi
10-24-2009, 15:10
Kesinlikle katılıyorum;
''Beşiktaş'tan menfaat bekleyen...''
Yılmaz Özgüller
10-25-2009, 10:37
rahmetli optik başkana saygı duyuyorsanız o abi dediğiniz kişilerinde onun 30 senelik dava arkadaşları ve can yoldaşı olduğunuda bilirsiniz onlarında ondan bi farkları yoktur hepside beşiktaşı herşeyin üstünde tutan insanlardır her yapılan şeyin bi anlamı ve açıklaması vardır bazı şeyleride bilen biliyor
Emrah Güler
10-25-2009, 15:46
hep bilen biliyor zaten, bi aptal biziz zaten anlayamayan. açıklayın da herkes öğrensin o zaman.
Merve Selvi
10-25-2009, 17:54
rahmetli optik başkana saygı duyuyorsanız o abi dediğiniz kişilerinde onun 30 senelik dava arkadaşları ve can yoldaşı olduğunuda bilirsiniz onlarında ondan bi farkları yoktur hepside beşiktaşı herşeyin üstünde tutan insanlardır her yapılan şeyin bi anlamı ve açıklaması vardır bazı şeyleride bilen biliyor
bende aynen onu diyodum ya zaten.
Bülent Girgin
10-25-2009, 21:59
yapilanlarin veya yapilmayanlarin ne maksatla yapildiklarini veya bazi seylerin hangi maksatlarla yapilmadiklarini bizzat Forzada çarsinin abilerine sordum ama bana cevap yerine forumdan ihraç ettiler ! ama senin bildigin birsey varsa anlat bizlerde ögrenelim !
mesela çarsi neden demiröreni kayitsiz sartsiz destekliyor ?
cevabin için simdiden tesekkürler.
H.Hüseyin Uluçay
10-26-2009, 11:46
menfaat bekleyenlerin kim olduğunuda herkes biliyor, menfaat beklemeyenlerinde.. işin aslı o kadar para ve bilet kime aksa ki çoğu kişide bu tepkiyi verirdi..
belli bir yere kadar dayandın ama para bir yerden sonra tatlı gelir , hem tribünde şeklin olcak hem para vercekler hem bilet alcan.. ee bunları veren adamlarında bi beklediği vardır babasının hayrına bilet dağıtmıyoya
Merve Selvi
10-26-2009, 18:06
o zaman benim anlamadığım şey şu madem tribün büyükleri bedava bilet uğruna para uğruna demiröreni destekliyor o zaman neden demirören ''tribünleri temizleyeceğim'' açıklaması yapıyor. Bu açıklamada temizleyeceğim dediği kişiler zaten çArşı ve ileri gelenleri değil mi? çArşıdan başka geriye kim kalıyor karagümrüklüler deseniz zaten onlar ortada demirören destekçisi. neden demirören destekçisi çArşının abilerinin eskişehir deplasman otobüsü kaldırma isteği geri çevriliyor? demirören neden artık bedava bilet vermeyeceğini açıklıyor? Kim kimi destekliyor kim kime karşı? Ortalıkta çelişen bir çok şey var...ama benim her zamanki düşüncem; çArşı demirörenede kArşı.
H.Hüseyin Uluçay
10-27-2009, 00:11
burada olay biraz karışıyor. ileri gelenler demiröreni desteklerden, kapalı kutudaki asıl kemik taraftar desteklemiyo, ileri gelenler her ne kadar kulak kapatsada belli bir yerden sonra duymamazlıktan gelemiyorlar, gelemezler yoksa onlarda ileri gelenler olmaz..
ikincisi adını her zaman duyduğumuz amigolar ve ileri gelenlerinde üstesinden gelecek bir yapı var Beşiktaş tribününde ve bu kişiler semtte ve tribün çevresinde bilinsede hiç bir zaman ön plana çıkmıyorlar. karagümrük diyorsan olanlar ortada zaten. tuğrul yenidoğanın programını basıp reklam olanlarda onlar.. bu arada yanlış anlaşılmasın ileri gelenler dediysek herkesi tek kalemde silip atmak olmaz, içlerinde illa ki kalbi sadece Beşiktaş için çarpan kişilerde yok değil..
Yılmaz Özgüller
10-27-2009, 00:48
o zaman benim anlamadığım şey şu madem tribün büyükleri bedava bilet uğruna para uğruna demiröreni destekliyor o zaman neden demirören ''tribünleri temizleyeceğim'' açıklaması yapıyor. Bu açıklamada temizleyeceğim dediği kişiler zaten çArşı ve ileri gelenleri değil mi? çArşıdan başka geriye kim kalıyor karagümrüklüler deseniz zaten onlar ortada demirören destekçisi. neden demirören destekçisi çArşının abilerinin eskişehir deplasman otobüsü kaldırma isteği geri çevriliyor? demirören neden artık bedava bilet vermeyeceğini açıklıyor? Kim kimi destekliyor kim kime karşı? Ortalıkta çelişen bir çok şey var...ama benim her zamanki düşüncem; çArşı demirörenede kArşı.
güzel kardeşim olaylara bakış ve anlam çıkarma bazındaki yaklaşımlarından dolayı seni takdir ediyorum,büyük beşiktaşın büyük taraftar gurubu olan çarşının ileri gelen sözü geçen insanlarını bukadar ucuz bedava bilet falan filan diye eleştirenlere şunu söylüyorum,alenin kendi mekanı var cem in kendi mekanı var ayhan,sarı,murat,yılmaz,devrim vs.hepsinin kendine göre işi gücü var bu kadar basitmi ya suçladıkları insanlar bi bilete tenezzül edicek insanlar değil bunların 100 de biri kadar beşiktaşımıza faydası olmayan ezbere konuşan insanların lafına inanıpta sakın ha bu 27 senelik çarşı oluşumunu basite almayın bu insanları tanımayan bu insanlarla diyaloğo girmeyen kişiler sırf basından duydular diye bu insanları 1dakkada menfaatçi ilan ediyorlar,bu abiler susuyorsa kaos olmasın kayseri maçındaki gibi kardeş kardeşe girmesin diye susuyor,hiç bir şey beşiktaşımızın üstünde değildir,bir siz anladınız sizde yanlış anladınız
Yılmaz Özgüller
10-27-2009, 01:00
yapilanlarin veya yapilmayanlarin ne maksatla yapildiklarini veya bazi seylerin hangi maksatlarla yapilmadiklarini bizzat Forzada çarsinin abilerine sordum ama bana cevap yerine forumdan ihraç ettiler ! ama senin bildigin birsey varsa anlat bizlerde ögrenelim !
mesela çarsi neden demiröreni kayitsiz sartsiz destekliyor ?
cevabin için simdiden tesekkürler.
abi kim diyor çarşı demiröreni kyıtsız sartsız destekliyor diye kapalı tribünü verdi diye bi dönem susuldu,geçen sezon bi ışık vardı önce destek dendi ve 2kupa geldi,şimdi herkes aynı fikirde demirören gidecek başka yolu yok,ama aday zayıf abi murat aksu daha büyük kaos zorlayamaz bile demiröreni keşke başka biri olsa daha öncede dedim 2800 oyu var çarşının yüzde sekseni vermiycek
Yılmaz Özgüller
10-27-2009, 23:02
yalancı ve yanlı basına demirörene ve demirörene destek verdi diyenlerede karşı
Mustafa Balcılar
10-28-2009, 08:56
yeeeeteeeer yıldırım demir öreeeeeenn yeeeeeteeeeeerrrr.
Mustafa Balcılar
04-15-2010, 13:56
http://www.medyatava.com/redirect.asp?ID=59125
Erol Kayadibi
05-20-2010, 16:55
yazılar ve yorumlara teşekkürler
Erol Kayadibi
06-16-2010, 03:02
çarşı beşiktaşın kalbidir.
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.