PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ÇARŞI'dan Açıklama...

Hasret Ergül
11-20-2007, 07:58
Okuyanlar okumayanlara,
Görenler görmeyenlere,
Duyanlar duymayanlara,
Anlayanlar da anlamak istemeyenlere,
Anlatsınlar!

"Bir zamanlar Amerika" gibi bir zamanlar Beşiktaş vardı ve hep öyle kalacak, içimizde oldukça.
Aramızdan başka dünyalara ayrılanlar da oldu. Hiç kaybetmedik birbirimizi!... Hayat bizi rüzgarıyla farklı yerlere savursa da, aramızda anlaşmazlıklar olsa da biz hep "bir"dik, birliktik. Birlikteyiz. Beşiktaş her şey... Beşiktaş aşkı her şey demekti. Ne önüne geçmeye çalıştık, ne de arkasında kaldık. Aynıydık çünkü; biz "Beşiktaş"tık.
Dünya dönüyor, her şey aynı kalamıyor. Akbabalarla, sırtlanlarla doluyor sokaklar günden güne. Çakal çukal basın da tribünde aramızda olmaya çalışıyor. Bugüne dek bizler "takımımıza destek olmak"tan başka bir şey düşünmedik. Bedeli her şeyle suçlanmak olsa da. Gün geldi ayyaş olduk, gün geldi çapulcu olduk, gün geldi hayatımızdan olduk. Bir şeyi anlamadılar biz sadece "Beşiktaş sevdalısı" olduk.

Dinleyin Ağalar, Dinleyin Efendiler:
Bu güne kadar, bizi her fırsatta yerden yere vuran sevgili(!) basın camiasının davetlerine katılmadık. Reyting canavarlarına yem olmadık. Ama medya mensupları reyting uğruna işine geldiği gibi kapıdaki karaborsacıları bile "biz" yaptı. Her türlü sloganımızı eleştirerek bizi hedef tahtası yapmaya çalıştı. Unutmasınlar; bizim sloganlarımız ne siyasi, ne çıkar amaçlı, ne de reyting kaygılıdır. Zaten bizi farklı kılan da budur! Bu basın değil midir ki en ufak bahaneyle, her fırsatta, örneğin bir hakem düdüğünde bizi, takımımızı ve kulübümüzü küçük düşürmeye çalışan?
Bu yüzden; ÇARŞI satılmış medyaya da karşı!!!
Ve, bu nedenledir ki; ÇARŞI demokrat ve dürüst medya ile de bağlarını koparmayacaktır!!! ÇARŞI ASLA UNUTMAZ!!!
Bu güne kadar mevcut yönetimlerle bir işimiz olmamıştır. Bunu "olmuş" veya "olacak" gibi görenler de asla içimize alınmamıştır ve alınmayacaktır. Camia içindeki bazı çakallar yönetimler ve taraftarlar arasındaki her türlü birlik hareketlerini çıkar amaçlı göstermekle bizleri ve yönetimleri hedef haline getirmektedirler. Her nedense bu çakallar puslu havaları sevdiklerinden kendilerini bir türlü açığa çıkarmamaktadırlar. Bizler takımımızın aldığı skorlarla gurur duysak da, üzülsek de dünyada futbol günden güne değişiyor ve mertlik bozuluyor. Savaşlar yerini soğuk savaşlara bırakıyor ve top her zaman kale çizgisini aşmıyor. İşte bizi ÇARŞI yapan da bu!!! Çünkü yenilsek de, yensek de taraftarın seninle... Bugüne kadar ağzından "Beşiktaş taraftarıyla gurur duyuyorum" sözünü düşürmeyen başkanlar ve yönetimler de buna dahil. Bizimle birlikte her golde sevinçle gözleri parlayan sevgili Beşiktaşlı kardeşlerimiz, bizler her şeyin farkındayız. Takımımız gururuyla, şerefiyle, hakkıyla, alın teriyle kazandıktan sonra, 2. ligde de olsa, Beşiktaş’ımızın yanındayız. Ne yönetici, ne siyasetçi, ne de gazeteciyiz, bizler taraftarız, gerektiğinde de Beşiktaş'ın askerleriyiz!!!
Unutmayın ki; Bizler geldiğimiz bu günlere Kazan Birahanesi'nin dibinde elimizde üç beş bira şişesiyle Beşiktaş Semti'nin içinde küfürlerle kafirlerle dolaşarak gelmedik. Bizler on yedisinde delikanlı diye dolaşırken fb, gs pankartlarını keser, iki gün önceden evden kaçar, dayak da yesek maçlara sabahlardık. Bizlerden ne semtimizdeki esnaf, ne bacılarımız ne de mahallelimiz çekinmezdi. Bizlerin, sizler gibi, derdini anlatacağı abileri de yoktu. Bizler de güldük; bizler de ağladık; bizler de sevdik...

Geldiğimiz şu günlerde, bizim de söyleyecek bir kelamımız var. "Kurt kocadı, köpeklerin maskarası olur mu?" diyen köpeklere..."Ağzı olan konuşuyor" misalindeki etek giydireceklerimize... Her taşın altından ÇARŞI'yı çıkarmak isteyen hainlere... Hem serserilik yapıp hem de "ben Çarşı'yım" deyip, ÇARŞI'nın ismini kullanmaya çalışan yeni yetmelere... Her zaman Beşiktaş'ın kötü günlerinde arkaya saklanıp ortalığı karıştırmak isteyen milenyum taraftar bozuntularına... İşine gelmediğinde atıp tutan, salyalarını akıtan, medya mensuplarına... Ve, bu işlerden menfaat sağlayabileceğini düşünen kuş beyinli çakallara, sırtlanlara... : AKILLI OLUN ULAN!!!

"Bir zamanlar" da ki Beşiktaş'a döndürmeyin tribünleri! O zaman kapalıda kalacak olan gerçek taraftarı göreceksiniz... Peki ya o zaman geldiğinde olabilecek misiniz, o çok sevdiğiniz tribünlerde? Hasbi'de, Kazan'da rahatça yudumlayabilecek misiniz rakılarınızı, biralarınızı? Demlenip demlenip geldiğiniz tribün sıralarına, ensenizde boza pişmeden gelip, heyecanla seyredebilecek misiniz takımınızı? Beşiktaşlılık ruhu bambaşkadır beyler!!!
O zaman çapulcumuz da gelir, ayyaşımız da, çoluk çocuklumuz da, kariyer yapmışımız da, kaçak köçeğimiz de. Yeter ki kimse namert olmasın! Şunu da unutmayın ki: ÇARŞI hiçbir şeyi unutmayan, affetmeyen bir efsanedir!!!

ÇARŞI

Hasret Ergül
11-20-2007, 08:03
birde su forzanin giris sayfasindaki yaziyi okudunmu?,okuduysan ne düsünüyorsun o yazi hakkinda?merak ediyorum

şu an bakabildim herşey normal olağan üstü bişeymi vardı abi ?

Hüseyin cevabı buraya alalım;)

Hüseyin Balcı
11-20-2007, 08:09
sağlam tehdit etmişler :)çok güzel açıklama olmuş zaten rahatsızlıklarımızda bunlardı çarşıcılık oynayanlar ,çarşıyı karalayanlar ve her davranışta çıkar arayanlar bunlarıda çok güzel anlatıp uyarmış abiler.Biz Beşiktaş aşığıyız öyle 8-0 28-0 dan sonra beşiktaştan utanmayız Beşiktaşlılık futbol seyirciliği değildir güzel tabirle milenyum taraftarlar bunu anlasınlar .

Hasret Ergül
11-20-2007, 08:30
ÇARŞI'yım Diye Dolaşan Yeni Yetmeler!!!

ÇARŞI için oluşan en büyük sorun bu şahıslar yüzünden her etiket ÇARŞI'ya yapışıyor...
Bunun önüne nasıl geçilir bilmiyorum ama bişeyler yapılması lazım...
O poları giyip atkıyı boynuna sarmakla ÇARŞI'lık olmaz.. KOyucaksın elini taşın altına koydunmuda çıkamayacaksın MEVZUDA GERİ VİTES yapmayacaksın...
Ondan sonra elin beşpara etmezleri kalkar ÇARŞI şöyle böyle der....

Bence bu soruna etken ; Heryerde ÇARŞI olması Çarşı İzmit bursa eskişehir vs.vs. bubir ve ticaret uğruna yapılan polar ve atkkıların herkese ulaşması....

Alen; ÇARŞI Bir Ruhtur dedi ben o ruhu üzerimde taşıyorum ama kalkıpta ben ÇARŞI'yım diyemem o yükün altına giremem... Ben BEŞİKTAŞ'lıyım ve ÇARŞI ruhu taşıyorum bırakalımda herkes kendi bildiğini yapsın ozaman daha güzel olacaktır eminim...

Bülent Girgin
11-20-2007, 09:31
evet bu açiklamaydi hüseyin , ve bence çok sansiz ve yanlis zamanda yapilmis bir açiklama maalesef :( :( :(

Hüseyin Balcı
11-20-2007, 09:34
evet bu açiklamaydi hüseyin , ve bence çok sansiz ve yanlis zamanda yapilmis bir açiklama maalesef :( :( :(
nezaman açıklanması uygundur abi sence ? şimdi tam zamanıydı bence herkesin suratına çarpmak yapılan yanlışları !

Bülent Girgin
11-20-2007, 09:40
nezaman açıklanması uygundur abi sence ? şimdi tam zamanıydı bence herkesin suratına çarpmak yapılan yanlışları !

kendi yanlislarini unutturmak ve gündem disinda tutmak için yapilan bir açiklama diye düsünüyorum ve bu yüzden yanlis buluyorum zamani

Kemal Arıcıoğlu
11-20-2007, 20:26
kendi yanlislarini unutturmak ve gündem disinda tutmak için yapilan bir açiklama diye düsünüyorum ve bu yüzden yanlis buluyorum zamani
bülent abi ben bunda bir yanlışlık olduğunu sanmıyorum açıkçası....

Şule Artarlar
11-20-2007, 21:33
Gün geldi ayyaş olduk, gün geldi çapulcu olduk, gün geldi hayatımızdan olduk. Bir şeyi anlamadılar biz sadece "Beşiktaş sevdalısı" olduk.

:(h5)::(h5)::(h5):

Mehmet İpek
11-20-2007, 22:23
BeŞİkt AŞk

Bülent Girgin
11-21-2007, 07:51
bülent abi ben bunda bir yanlışlık olduğunu sanmıyorum açıkçası....

selam kemal,
çarsi kendi kendini bu zor duruma getirdi ve simdi bu yola bas vurdu.
bak 9 eylülde çarsi topiginde ne yazmisim :

çarsinin yeniden güçlenmesi,itibar kazanabilmesi için su son aylarda olanlarin hepsini Açiga çikarmalidir!! ama maalesef hersey örtbas edilmek istenerek kendi kendilerini dahada bir çikmaza sürüklüyorlar ve hergün daha fazla itibar ve güven kaybediyorlar, forza forumunu kapatmakla problemlerin çözüleceginide saniyorlarsa bence çok büyük bir hata yapiyorlar !!

ve maalesef simdi böyle sert çikislar yaparak herseyi unutturmayi amaçliyorlar. forzada elestiri yasak, bazi seyleri heleki hiç sormayip sineye çekeceksin!!!
s.e olayindan sonra yapilan açiklama daha kaç ay oldu? güya besiktasin menfaatleri için nevzat demir tesislerine gidildi, taraftara susun denildi!!!!
simdi soruyorum : bunlar besiktasa ne getirdi ? benim düsünceme göre koskoca bir HIç !!!!!! ve besiktas gün geçtikce dahada büyük kaosa sürükleniyor, yönetim yine günü kurtarmak için transfer yapacak , çarsida ( simdiye kadar oldugu gibi !! ) yine bu yönetimi kayitsiz sartsiz desteklemeye ( nedendir bilinmez !! )devam edecek.

Utku Öz
11-22-2007, 09:53
bu acıklama gec bile kaldı aslında tamaıyle katılıyorum o yeni yetmeler hele hiç gözüme gözükmesin bir iki maça gidipte ve hatta hiç maça gitmeyipte ben çarşıyım diyenler hiç çıkmasın piyasaya kılıçlar kınından çıktı artık AKILLI OLUN ULAN

Bülent Girgin
11-22-2007, 10:01
bu acıklama gec bile kaldı aslında tamaıyle katılıyorum o yeni yetmeler hele hiç gözüme gözükmesin bir iki maça gidipte ve hatta hiç maça gitmeyipte ben çarşıyım diyenler hiç çıkmasın piyasaya kılıçlar kınından çıktı artık AKILLI OLUN ULAN

buda ne, savasami gidiyorsunuz ?

Utku Öz
11-22-2007, 10:05
buda ne, savasami gidiyorsunuz ?

savaş çoktan başlamış abi sadece biz kaderimizi yaşıyoruzz biz istemeste bizi içine çekiyor kara delik misali ama kara kardeştir siyah ölüm beyaz yaşam misali ;)

nereye kadar uslu cocuk olucaz bkz sivas maçı sessiz sakin çarşı nereye kadar???:ss:

holigans16

Tuğba Demirbaş
11-22-2007, 10:07
ya anlamıyorum.başından beri savunduğum şey beşiktaş çarşıdan ibaret değildir,hiçbirzamanda olmayacaktır.

Utku Öz
11-22-2007, 10:11
OKUYUNUZ !!!

babam anlatırdı o açıklamada bahsedilen ateşli dönemlerden konfetilerden full is olurmus üstleri başları bağrmak ses telleri kopma derecesine gelirmez bağırmazsan kafana tokmak vs. her türlü taşkınlık bir gereklilik bir ihtiyac gibiymiş,o zmanlar maçtaki bayan sayısını gelin siz düşünün, işte ben o eski günleri istemiyorum ben babamın yaşadıklarını istemiyorumm ama zorlarlarsa elbette bunu yaparızz sadece gercek çarşı ruhu içtedir haklıyla haksızla her zaman savunmaktır!!!!

Ayşegül Alparslan
11-22-2007, 10:15
ne oluyor yaa artık nerdeyse beşiktaştan çok şarşı konuşulur oldu ve bu beni çok rahatsız ediyor

Tuğba Demirbaş
11-22-2007, 10:15
Ya biri bana tam olarak açıklayabilirmi nedir bu çarşı?Ya ben anlamadım yada anlamak istemiyorum veya anlatamıyorlar.Biz şimdi çarşı grubundan değiliz diye Beşiktaşa sevgimiz yokmu yani.Burdaki bütün insanlar gibi bizde aşığız siyah-beyaz renklere. ;)

Bülent Girgin
11-22-2007, 10:19
savaş çoktan başlamış abi sadece biz kaderimizi yaşıyoruzz biz istemeste bizi içine çekiyor kara delik misali ama kara kardeştir siyah ölüm beyaz yaşam misali ;)

nereye kadar uslu cocuk olucaz bkz sivas maçı sessiz sakin çarşı nereye kadar???:ss:

holigans16
selam utku,
sen önce BENIM YAZDIKLARIMI OKU, AMA DÜSÜNEREK OKU LÜTFEN !! ondan sonra ne yorum yap.

Utku Öz
11-22-2007, 10:20
selam utku,
sen önce BENIM YAZDIKLARIMI OKU, AMA DÜSÜNEREK OKU LÜTFEN !! ondan sonra ne yorum yap.

gerek duymuyorum abi okumaya bir yorumun ilgimi çekti ona cevab verme gerekliliği duydumm herkzin fikri kendine karşısına zarar vermeden !!!!

Bülent Girgin
05-28-2008, 08:53
ne oluyor yaa artık nerdeyse beşiktaştan çok şarşı konuşulur oldu ve bu beni çok rahatsız ediyor

çarsi bitti, gözün aydin :D artik Besiktastan konusalim :D

Ayşegül Alparslan
05-28-2008, 10:00
niye benim gözüm aydın olsunmuş allah allah konuşmasaydınız canım zaten siz bitirdiniz çarşıyı ben biliyorum :))

Barış Kahraman
05-28-2008, 10:03
çArşı bitmez.. Asi Ruh geri döner.. Alen liderlik yapamadı.. onlar kurdu onlarla bitecek diye bir kaide yok.. parayı pulu düşünmesin belli bir yönetim yada yöneticinin hatalarına göz yummasın akıllardaki o asi ruhunu devam ettirdikten sonra bitmez..

Şule Artarlar
05-28-2008, 10:06
Çarşının bitmesi mi ? Bencede imkansız

Bülent Girgin
05-28-2008, 10:17
niye benim gözüm aydın olsunmuş allah allah konuşmasaydınız canım zaten siz bitirdiniz çarşıyı ben biliyorum :))

çarsi sirf sen rahatsiz olmayasin diye kendini feshetmis :D:simdi suçu baskalarinin üzerine atma :D

Barış Kahraman
05-28-2008, 10:19
konuyu dağıtmayalım arkadaşlar :)

Bülent Girgin
05-28-2008, 10:21
konuyu dağıtmayalım arkadaşlar :)

çarsiyla ilgili tartisiyorduk sayin admin