Orijinalini görmek için tıklayınız : Çarşı'yı seviniz! / 30.1.2008
Hasret Ergül
01-30-2008, 07:47
http://www.sporyazarlari.com/Yazarlar/C8C63D6E54444F8F96D34E886B2AAA1C.gif
Futbol izleyicisinin ‘mühim insan’ payesi verdiği ve onların da kendilerini hakikaten öyle sandığı bir dolu ‘cahillik sınırı gezgini’ sık sık dile getirir; “Beşiktaş taraftarı takıma zarar veriyor.”
Böyle düşünenler, futboldan ve hayattan anlamayanlardır kanımca. Ya da, hayattan anladıkları ‘bizim’ anladığımız değildir. “Herkes ve her şey birbirine benzesin!” Farklıya, başka düşünüp başkaca eğlenene tahammülleri olmayanların temel arzusu budur. Nedeni de açıktır; iktidarlarını daim kılmak. Çünkü farklı olan farklı düşünebilir!
Ama onların hoşuna gitmese de Beşiktaş tribünü böyledir ve umarım hep böyle kalır. Bilmeyenler için söyleyeyim, Beşiktaşlılar için İnönü, bir ‘varoluş’ alanıdır. Onlara, “Bunları yapmayın” demek, “Kendinizden vazgeçin” demenin utangaç ifadesidir. Yani, “Kartal gol gol gol diye bağırmayın” demek, karikatürize edersek, İrlandalıların Brezilya, Avusturyalıların Arjantinliler gibi futbol oynamasını istemektir. Bu nasıl mümkün değilse, Beşiktaş tribünün başka bir hal alması da o denli mümkünsüzdür. Orası, Beşiktaş tribünüdür. Her ne kadar düşünsel olarak birbiriyle anlaşamayan gruplardan oluşuyor olsa da, Beşiktaşlılık üzerinden hayatla kurdukları ilişki orada başkalaşır. Bu bir tespittir ve neden böyle olduğu ayrı bir inceleme konusudur. Karıştırılmasın, bunu söylemek “Ötekiler kötü, Beşiktaş tribünü iyidir” gibi bir genel sonuca götürmez bizi. Beşiktaş tribünü özgündür, tekliğini bu anlamda kullanıyorum. Yoksa üstünlük, güç gibi yanından geçmeyeceğim kavramlar gerekçesiyle değil. Felsefi olarak ifadelendirirsem; “İnönü biriciktir.”
‘Tek tip insan’ı hedefleyen otoriter/diktatoryal tarzlar, insanın gelişimini yaratan “özgürce oyna, özgürce eğlen, özgürce öğren” zincirini koparmaya gayret eder. O nedenle, Beşiktaş tribününün farkını ortadan kaldırmak için ‘daha nezih’, ‘daha az yaramaz’ olması istenir hep.
Bilinir, Beşiktaş tribünü ya da kabul görmüş adıyla “Çarşı”, en az takımları kadar popüler bir kitledir. Muktedirleri rahatsız eden de bu farktır; takım kadar önemli olmak! Bu nedenle, ele avuca sığmadığı düşünülen topluluğu yola getirmeye çalışmak için neredeyse ‘düşünsel seferberlik’ ilan edilmiş durumda.
Beşiktaş futbol takımına karşı sempati duyun ya da duymayın, hiç önemli değil. Beşiktaş tribünlerinin kolektif zekası, kolektif duyarlılığı, mizahı, eğlencesi, şu kısacık ömrümüzde ‘farklı olanın yaratıcılığını’ göstermesi açısından son derece öğreticidir. İhtiyaçları yok ama ‘onları seviniz..’ Tıpkı, 25 yaşında ölen Arkadaş Z. Özger’in “ben az konuşan çok yorulan biriyim/şarabı helvayla içmeyi severim” diye başladığı ‘Merhaba Canım’ adlı şiirinin sonundaki gibi; “ve bir gün hiç anlamıyacaksınız/güneşe ve erkekliğe büyüyen vücudum/ düşüvericek ellerinizden ellerinizden/ ve bir gün elbette zeki müreni seviceksiniz (zeki müreni seviniz)...”
Cem Dizdar
Bülent Girgin
01-30-2008, 07:49
mecburmuyuz sevmeye? :D:nesini sevecekmisim çarsinin?
Bülent Girgin
01-30-2008, 08:04
zeki müreni seviyorum :D hemde çok seviyorum .
Bülent Girgin
01-30-2008, 08:15
iyi Beşiktaşıda gelsin zeki müren şampiyon yapsın :)
niye? çarsimi yapacak besiktasi sampiyon ? yoksa besiktas taraftarimi?
Hasret Ergül
01-30-2008, 08:17
niye? çarsimi yapacak besiktasi sampiyon ? yoksa besiktas taraftarimi?
antipati yapacak abi uyarmı:D
Bülent Girgin
01-30-2008, 08:27
futbolcular besiktasi "besiktas taraftarinin" yardimiyla sampiyon yapacak.
Hasret Ergül
01-30-2008, 08:31
futbolcular besiktasi "besiktas taraftarinin" yardimiyla sampiyon yapacak.
Biz, diğerleri cem dizdar farklı bişeymi söylüyor abi_? Bırak allah aşkına artık her çarşı topiçine muhalefet olmayı....
Bülent Girgin
01-30-2008, 08:32
Biz, diğerleri cem dizdar farklı bişeymi söylüyor abi_? Bırak allah aşkına artık her çarşı topiçine muhalefet olmayı....
yorumsuz :D:
Ayşegül Alparslan
01-30-2008, 09:22
iyiki çarşı var yoksa hafta içi futbol yazarları yazacak tek kelime bulamazlardı konumu bitti al eline kalemi salla çarşıyla ilgili bir iki şey tamamdır sevenede malzeme çok çarşıda sevmeyenede :)))
Nihal Aslan
01-30-2008, 09:24
ben besıktasa aıt herseyı sevıorum ... çarşıyıda severim seviyorumda cogu zamn :)
Güvenç Küçük
01-30-2008, 09:39
-Beşiktaşlı duruşumuzun içine eden yöneticilerimizi
-Geleceğimizi ipotek altına alıp,milyonlarca dolar borç batağının içine sokan Demiröreni
-Şike konuşmaları deşifre edilen Türk futbolunun karanlık yüzü şikeci Sinan Engini
Sivas maçı hariç bütün maçlarda protesto eden ÇARŞI mızla gurur duyuyoruz ! Bülent Amca
Barış Aygün
01-30-2008, 09:46
çarşı bülent abiye karşı :D: :D:
Bülent Girgin
01-30-2008, 09:48
-Beşiktaşlı duruşumuzun içine eden yöneticilerimizi
-Geleceğimizi ipotek altına alıp,milyonlarca dolar borç batağının içine sokan Demiröreni
-Şike konuşmaları deşifre edilen Türk futbolunun karanlık yüzü şikeci Sinan Engini
Sivas maçı hariç bütün maçlarda protesto eden ÇARŞI mızla gurur duyuyoruz ! Bülent Amca
bakayim hüseyin bunlari okuyunca ne yorum yapacak :D
Bülent Girgin
01-30-2008, 09:53
çarşı bülent abiye karşı :D: :D:
çarsi gerekli yerlere karsi olsun baris :( zaten hep önemli olmayan seylerle ugrasiyorlar :D
Utku Altıncık
01-30-2008, 10:17
çarşıdaki ruh ve samimiyet futbolcularda olsaa...çok farklı bir beşiktaş isleriz sahada....kii bunu bana diğer takım taraftarları söylüyor zaten ...farketmez türkiye süperliğ..ve ya avrupa..yada ikincilig bu taraftar kimde olsa çok daha başka olur ..bunu ben demiş olsam önemi kalmaz bu sözlerin herkes söylüyor....BEN ÇARŞIYI SEVDİĞİM EN ÖNEMLİ ÖZELLİK ise koyun gibi olmamaları dolly değillerrrrrrrr...gerek siyasi...gerek gündemdeki hertürlü olayı.... çok hassasiyetle takip ediyor olması burda bir fark yaratıyor baştan sona duyarlı olmak ...bazen herkesten bir parça olmak yürek ister ...bu yüreği taşıyand çarşıdır...
öff o kadar çok boş konuşuluyorki bu bir takım oyunu sadece çarşı ile değil tüğm trübünler ve futbolcularımız ile zafere ulaşıcaz :@
konuşmalrımı cem abinin yazısından tenzih ediyorum...
Elif Kaya
01-30-2008, 11:25
biz beşiktaşı seviyoruz
Ezel Özsipici
01-30-2008, 13:15
çarşıdaki ruh ve samimiyet futbolcularda olsaa...çok farklı bir beşiktaş isleriz sahada....kii bunu bana diğer takım taraftarları söylüyor zaten ...farketmez türkiye süperliğ..ve ya avrupa..yada ikincilig bu taraftar kimde olsa çok daha başka olur ..bunu ben demiş olsam önemi kalmaz bu sözlerin herkes söylüyor....BEN ÇARŞIYI SEVDİĞİM EN ÖNEMLİ ÖZELLİK ise koyun gibi olmamaları dolly değillerrrrrrrr...gerek siyasi...gerek gündemdeki hertürlü olayı.... çok hassasiyetle takip ediyor olması burda bir fark yaratıyor baştan sona duyarlı olmak ...bazen herkesten bir parça olmak yürek ister ...bu yüreği taşıyand çarşıdır...
+1903
sadece çArşıyla değil tüm taraftarlarla sampiyon olucaz ama çarşı yıda asla kötüleyemem kötülemek hadiimiz değil ki bu zamana kadar çok büyük işler yaptılar..
ama nedense bülent abi takık çarşıya:D
Güvenç Küçük
01-30-2008, 13:53
Sebayı kim gönderdi ?
"Kapalı bizimdir bizim kalacak" diyerek Demiröreni başımıza kim getirdi ?
Demirören klubü babasının çiftliği gibi yönetirken,borç batağına sürüklerken kim tepki vermiyor ?
Beşiktaşa gönül verdiğim yıllarda çarşı yoktu BEŞİKTAŞ vardı , şimdi çarşımız da var
Güvenç Küçük
01-30-2008, 14:16
BEN ÇARŞIYI SEVDİĞİM EN ÖNEMLİ ÖZELLİK ise koyun gibi olmamaları dolly değillerrrrrrrr...
Trübünlerin yarısında çarşı beresi , paltosu , tişörtü var Beşiktaşımıza katkı sağlayacak lisanslı ürün dururken korsanını niye alırlar anlamış değilim
Utku Altıncık
01-30-2008, 14:54
colaturca ya git sorrrrrr niye almıyolarrrr .....ben sırf busene formanın üzerindeki yazıyı değiştireyimmi değiştirmiyeyimle kaldım ..... colaturcayuı ben pek sevmem karşıyım bakma sırf ben beşiktaş kulübüne katkı sağlasın diye aldım neyse .....dolly ile ne alaka sı var bu konunun
Bülent Girgin
01-30-2008, 17:15
Sebayı gönderen çarşı oluyor her olumsuz olaydaki gibi ,tribünde tarih yazan skorlar umrunda olmayan her şartta ve iklimde o tribüne gelmeyi bir borç bilen boğazı patlayıncaya kadar destek veren ise Beşiktaş taraftarı nebiçim iş anlamadım her olumsuz olayda ihale çarşıya kalırken tribündeki beşiktaş aşkını eşsiz desteğe dönüştürenlere ise Beşiktaş taraftarı olarak adlandırılıyor ben ahmet dursun seba gitsin diye 20000 kişinin aynı anda bağırdığını biliyom neden bu olayı çarşıya malediyosunuz onu bilmiyorum !!!
benim anlamadigim iyi olan herseyi çarsi "biz yaptik" diyor ama islerine gelmeyincede aynen senin dedigin gibi "tribünlerde bilmem kaçbin seyirci vardi" deyip isin içinden çikiyorlar :( gerçi bu saatten sonra çarsiyi tartismak olmaz,su anda önemli olan besiktasin basarisidir, çarsili veya çarsisiz! biz zaten olanlari "sineye çektik", ama unutmadik !
Bülent Girgin
01-30-2008, 17:21
+1903
sadece çArşıyla değil tüm taraftarlarla sampiyon olucaz ama çarşı yıda asla kötüleyemem kötülemek hadiimiz değil ki bu zamana kadar çok büyük işler yaptılar..
ama nedense bülent abi takık çarşıya:D
bak ezel, benim çarsiyi kötüledigim falan yok, ben sadece yaptiklari hatalari söylüyorum ve bu bazi arkadaslarin hosuna gitmiyor nedense? aslinda çarsidan olanlar "her seyi sineye çekerler ve unuturlar " ama nedense hatalar hatirlatilinca islerine gelmiyor. selamlar
Mehmet Erhan
01-30-2008, 17:26
bu konuda herkesin kendine göre haklı olduğu taraflar var aslında...hüseyin abinin dediği gibi kötü olan her şeyde çarşıya yükleniliyor (özellikle medya tarafından) ,fakat bülent abinin dediği gibi iyi bi şey yaptıklarında biz yaptık,kötü bi şey yapıldığında ise herkes yaptıda oluyor...yani durum kısaca aşağı tükürsen bıyık yukarı tükürsen sakal...yani çok karışık bi durum bence... :ss:
Adnan Direnç
01-30-2008, 18:27
Sebyaı ...bilgiliyi yollayan bu çarşı neden demirörene hala sabrediyor anlamış değilim ve anlayana kadar sevmeyeceğim....
Bülent Girgin
01-30-2008, 18:46
Benim anlamadığımda sebayı çarşımı yolladı Beşiktaş taraftarımı yada yolladığı dediğiniz çarşı kim ne çarşıymış be :pes:
selam hüseyin, çarsi isine gelen herseyi anliyor, isine gelmeyen hiçbirseyi anlamiyor veya anlamak istemiyor.. sayin sebanin gönderilmesi olayina gelince
surada yaptigin yorumu bir okumani tavsiye ederim :
http://www.kartalpencesi.com/forum/showthread.php?t=608
Adnan Direnç
01-30-2008, 18:59
valal küfürlerleee....
salsolarla yollandı bilgili
bağıran grupta belliydi..
Bülent Girgin
01-30-2008, 18:59
bu konuda herkesin kendine göre haklı olduğu taraflar var aslında...hüseyin abinin dediği gibi kötü olan her şeyde çarşıya yükleniliyor (özellikle medya tarafından) ,fakat bülent abinin dediği gibi iyi bi şey yaptıklarında biz yaptık,kötü bi şey yapıldığında ise herkes yaptıda oluyor...yani durum kısaca aşağı tükürsen bıyık yukarı tükürsen sakal...yani çok karışık bi durum bence... :ss:
sendende iyi politikaci olur :D: ne sis yansin ne kebap, ne olur ne olmaz, dikkatli olmak her zaman iyidir, tam politikaci taktigi :D:
Mehmet İpek
01-30-2008, 20:23
Bülent Abi haklı bu konuda. işine gelmeyenleri basın karşısında başkalarına taşı atarak geçiştiriyorlar.
Kimse kapalı da olan ve sadece beşiktaş aşkı için boğazları patlayana kadar bağıran, günlerini gecelerini katarak deplasmanlara gidip destekleyen grubu yargılayamaz. onlar bu pastada ençok hakkı olanlar. bu grubun adı Çarşıysa Çarşı taraftarsa taraftar. ama öncü arkadaşlar haksız ldukları yerde de bunu belirtmeliler.
Saygılar...
H.Hüseyin Uluçay
01-30-2008, 21:54
adam güzel yazmış.. kimseninde bunların önüne taş koymaması gerekir..
Utku Altıncık
01-31-2008, 08:11
sineye çekmek bazen iyidir ...bazen susmakta konuşmaktan iyidir....herşeyi açıklayacak halleri yok ....geçensene saraç oğlunda ilah sesleri bile duyuldu...kimsenin çıtı çıkmadı basın üstüne gitmedi...çarşıda bir olay oldumu ....tüm şerefsiz basın orada...birazda öyle düşünün
Bülent Girgin
01-31-2008, 08:17
sineye çekmek bazen iyidir ...bazen susmakta konuşmaktan iyidir....herşeyi açıklayacak halleri yok ....geçensene saraç oğlunda ilah sesleri bile duyuldu...kimsenin çıtı çıkmadı basın üstüne gitmedi...çarşıda bir olay oldumu ....tüm şerefsiz basın orada...birazda öyle düşünün
bunlarida sineye çekiyorum utku, alistik zaten susmaya :( su alttaki resme iyice bir bak ! bu resmi s.e olayinda forzaya koydum ve altina aynen sunlari yazmistim "yaratilmak istenen besiktas traftari" ve kimsede birsey diyemedi, hatta "abilerden" bile cevap gelmedi!
http://img514.imageshack.us/img514/357/3affenym5.jpg
Utku Altıncık
01-31-2008, 08:24
abi bende biliyorum ki tirübün büyükleri bu lafı etti benimde hoşuma gitmedi belkide iyi ettiler ...belkide öyle gerekliydi ...ne yapalım şimdi böyle uygun gördüler basın zaten şerefsiz ...olaylar başka boyuta gelecek belkide..belkide herşey düzelecekti..okadarını bilemeyiz...bilmediğimiz bazı durumlar içinde...ne desek boş
Bülent Girgin
01-31-2008, 08:28
abi bende biliyorum ki tirübün büyükleri bu lafı etti benimde hoşuma gitmedi belkide iyi ettiler ...belkide öyle gerekliydi ...ne yapalım şimdi böyle uygun gördüler basın zaten şerefsiz ...olaylar başka boyuta gelecek belkide..belkide herşey düzelecekti..okadarını bilemeyiz...bilmediğimiz bazı durumlar içinde...ne desek boş
benim kizdigim herseyin hasiralti edilmesi !besiktasin menfaatleri için sineye çekeceksiniz denildi, ama bu menfaatlerin ne oldugu açiklanmadi sorulan o kadar soruya ragmen hiçbir cevap verilmedi, neden?
Utku Altıncık
01-31-2008, 08:33
diyorum ya abi işte biz ne desek boş...camia için demekki böyle gerekliydi..bu açıklamayı yaptılar.
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.