Orijinalini görmek için tıklayınız : DİSKİ Galibiyeti İle İlgili Yazılar
Hasret Ergül
01-06-2008, 11:58
Holosko'dan mesaj
Hepimiz Holosko'yu ilk 11'de bekliyorduk. Ertuğrul hoca ikinci yarıda oyuna aldı. Slovak oyuncu, 52. dakikada soldan nefis driplinglerle son çizgiye indi. Nobre'nin kafasına topu nişanladı. İlk yarıda üç gollük pozisyonu değerlendiremeyen Nobre, nihayet muradına erdi.
Holosko'nun Beşiktaş'ta ilk mesajı, “Ben kanatlardan böyle toplar getiririm” oldu. İyi, güzel ama ondan asıl beklenilen gol, gol, gol... Beşiktaş, 1,5 yıldır bu problemine çare üretemiyor. Gol atmak kadar attırmak da önemli. Holosko 72. dakikadaki golde de büyük pay sahibiydi. İnce bir topuk yaptı ve Higuain'e kolay bir gol attırdı.
Holosko, 45 dakikada 3 sağ ayakla 1 de kafayla olmak üzere 4 vuruş yaptı. Birini kaleci kurtardı, 3'ü dışarı gitti. Ancak 4 vuruşta da gerekeni yaptı... Ve, “Bugün olmadı ama merak etmeyin ben gol de atarım” dedi.
İlginçtir Cisse, rakip kalecinin hatasıyla da olsa bir gol attı. Ayrıca bir de gollük pas verdi. Bizim Cisse'den beklentimiz işte bu. 90 dakikada hiç değilse iki üç kez karşı kaleyi yoklamalı. Sadece yan ve geri pas yapan oyuncuya büyük takımlar fazla tahammül etmez.
Nobre'nin eli ayağı, kısmeti bağlanmış. Direkler de onu sevmiyor. Bir attı, 5 ıskaladı. Umarım, attığı bu gol onu hayata döndürür. Genç Batuhan'ın hava hakimiyeti mükemmel. Ayakları da fena değil. Gel gelelim, yeteneklerinden yararlanmasını bilmiyor. Holosko, Bobo, Nobre varken formayı zor bulur. Ben olsam bu çocuğu 1. Lig'de iyi bir takıma kiralık verir ve adım adım takip ederim. Batuhan, gelecek için iyi sinyaller veriyor.
Solda oynayan genç Aydın da yetenekli biri. Ancak zaman zaman çalımda aşırıya kaçıyor. Bu nedenle de top kaybediyor. Bu çocuk da göz önünde bulundurulmalı. İbrahim Kaş sağ bek değil, stoper. Bunu Tigana döneminde de çok net gördük. Öyle zannediyorum ki, Ertuğrul hoca bu bölgedeki alternatifsizlikten dolayı böyle bir uygulamada bulunuyor. Bu bölgeye de takviye şart. Çift stoperler İbrahim Toraman ve Baki bireysel hatalar yapıyorlar. Gökhan Zan muamma. Burası bir an önce onarılmalı. Doğru dürüst bir stoper bir türlü transfer edilemedi.
DİSKİ gücü yettiğince direndi, oyunu çirkinleştirmedi. Beşiktaş için iyi bir antrenman maçı oldu. Holosko ilk maçında olumlu mesajlar verdi.
Sanlı Sarıalioğlu
Hasret Ergül
01-06-2008, 11:59
Büyük takımda oynamak
Holosko'nun fizik gücü iyi, teknik kapasitesi yüksek, durağan bir golcü değil, oyun da kuruyor, asist yapıyor
DİSKİ'nin gücü belli... Doksan dakikalık mücadelede 'pozisyon' bulamadı, güçlü rakibine savunmada kapanmadı, kaleci Tayfun'un hatalarıyla Kartal'dan 'fark' yedi.
Farka bakıp da, Beşiktaş'ı göklere çıkarmak elbette yanlış olur. Mücadeleden çok, Sağlam'ın ilk on birde şans tanıdığı oyunculara takıldık. Batuhan boylu poslu olmasına karşın hâlâ kendisini geliştirememiş... Aydın Karabulut'u iyi bulduk. Sol kulvarda iyi boğuşuyor, topu kovalıyor, orta yapıyor, fırsat buldukça sert şutlarla gol arıyor, buluyor da. Sol kanat için iyi bir alternatif olabilir.
Kartal kopmadı
Gelelim Filip Holosko'ya... İstatistiklere bakacak olursak, Slovak forvet, Manisa'da 72 maçta toplam 24 gol atabilmiş... Yani, neredeyse üç maçta bir gol. Fizik gücü iyi, teknik kapasitesi yüksek, durağan bir golcü değil, oyun da kuruyor, asist yapıyor. Nobre'ye attırdığı gol bunun tipik bir örneği... Genç olması da Kartal adına bir avantaj... Kartal onun için bir vitrin. Dileğimiz bu vitrinde öne çıkar, olası bir satışta Beşiktaş'a tıpkı Carew'de olduğu gibi para kazanır.
Ne var ki, büyük takımlarda, hele de golcüyseniz oynamak, pozisyon bulmak zordur. Rakip kapanacak, bir de yakın markaja alındınız mı, vay halinize ! Bu tezimize en sıcak örnek Ertuğrul Sağlam hocadır. Golcü geldi, sıkıntılı sezonlar geçirdi, stoper olarak futbol yaşamını noktaladığını da hatırlatmadan geçemeyeceğiz.
Beşiktaş, rakibini küçümsemedi, oyun disiplininde önde olmasına karşın hiç kopmadı, sürekli pozisyon kovaladı, farkı yakaladı, kupada bir üst tur için yeniden avantaj sağladı.
Bilal MEŞE
Hasret Ergül
01-06-2008, 11:59
Ciddiyet ve galibiyet
Diyarbakır Belediye DİSKİSPOR. Neresinden bakarsanız bakın, her yönüyle Beşiktaş’tan çok zayıf bir takım. Bu tür maçlarda daha büyük olan takımlar havaya giremez, oyuna konsantre olamaz, ciddiyeti ve disiplini yakalayamaz. Ama Beşiktaş, rakibinden her yönüyle üstün olmasına rağmen ne ciddiyetten uzak, ne de ne oyun disiplininden uzaktı. Böyle olunca galibiyet de kolay geldi.
Rakip takım çok az oyuncuyla hücum edip gol aramasına rağmen, Beşiktaş defansı ‘..rakip zaten gelmiyor, biz de bildiğimiz gibi oynayalım’ ciddiyetsizliğinden son derece uzaktı. Dün Ertuğrul Sağlam, İbrahim Kaş’a her zamanki yerinden farklı olarak defansın sağ kanadında yer verdi. Bence İbrahim Kaş göbekte çok daha iyi oynuyor. Sağlam, kazanmayı planlarken bazı oyuncuları değişik yerlerde oynatırsam neler verebilirler veya ben neler alabilirim düşüncesindeydi de.
Sol kanatta görev yapan Tello, dünkü maçta orta sahanın göbeğinde oyun kurucu olarak görev yaptı. Hiç de fena değildi. Özellikle uzun pasları göze çarptı. Onun yerinde sol kanatta oynayan Aydın’ı dün çok beğendim. Hırslı, istekli, çalışkan ve üreticiydi. İyi de ortalar yaptı.
Dün Ali Tandoğan’ı son derece isteksiz ve heyecansız gördüm. Herhalde bir derdi bir sıkıntısı olmalı. Yoksa Ali’nin performansı dünkü performans değil.
İkinci yarıda görev alan Holosko’yu anlatmama gerek yok. İyi bir golcü, aynı zamanda da asist. Nobre’ye attırdığı gol de süperdi. Genç Ali, maçın sonlarına doğru oyuna girdi. Dikkatle izledim, ayakları çok iyi aynı zamanda oldukça teknik bir futbolcu.
DİSKİ spor, Beşiktaş’a karşı ne kadar mücadele edilebilirse etti. Oyunu çirkinleştirmemeleri, vurup kırmamaları, en çok alkışlanacak yönleriydi. Maçta farklı galibiyet vardı ama kaliteli futbol çok fazlasıyla yoktu. Bunun da nedeni zeminin çok kötü oluşuydu. Hakemler için çok kolay bir maçtı. Çünkü hem futbolcular çok iyi niyetliydi hem de tartışma getirecek pozisyon hiç olmadı.
Ömer GÜVENÇ
Hasret Ergül
01-06-2008, 12:00
Sıklet farkı
Holosko'dan başlayalım... Son 45 dakika oynadı. Oldukça da iyiydi. Hareketlerinden, mimiklerinden Beşiktaş'a geldiği için son derece mutlu olduğu okunuyordu. Sahada kaldığı 45 dakika içinde Beşiktaş'a hücum zenginliği getirdi. Atılan gollerden birisinin asistini yaparken, Higuain'in golünün de hazırlayıcısı oldu. Örneğin; Nobre'ye attırdığı gol 1. sınıf bir kanat bindirmesiydi. Hızlı, hareketli, sürekli yer değiştiren, savunmaya yardım eden oyun tarzı ile Beşiktaş'a yararlı olacağını ilk maçta kanıtladı. Onun en önemli özelliklerinden birisi geniş alanda büyük işler yapmasıydı. Bunu fazlasıyla gösterdi. Ancak 'dar alanda Holosko ne olur?' sorusunun yanıtı henüz yok. Bunu güçlü rakipler karşısında göreceğiz. Ancak Beşiktaş formasıyla Holosko ilk sınavında çok iyi sinyaller verdi. Hatta Bobo'dan ve Nobre'den daha kaliteli bir golcü olduğunu haykırır gibiydi.
Savunma zaafları sürüyor
Başlıkta da belirttiğmiz gibi D.Bakır'da ağır sıklet ile hafif sıkletin maçını izledik. DİSKİ'nin Beşiktaş'a idman vermekten öteye geçecek gücü yoktu. Zaten Beşiktaş kalesine birkaç kez geldiler, onlarda da etkili olamadılar. Ne var ki o geliştirdikleri birkaç tehlikeli atakta bile Beşiktaş savunmasının zaafları yine kendiliğinden ortaya çıktı. Toraman ve Üzülmez gibi tecrübeli oyuncuların bulunduğu bu hatta kademe hataları ve yerleşim düzeni hala sırıtıyor. Beşiktaş yönetimin ısrarla stoper aramasında en ufak bir yanlışlık yok. Nobre, bu sezon ilk kez vasatın üzerindeydi. Direklere toslamasa hat-trick yapabilirdi. Holosko ile iyi bir ikili oluşturacak gibi görünüyor. Cisse, ayrıntılara girmeden her zamanki gibi faydalı futbolunu devam ettirdi. Tello, ikinci yarıda Beşiktaş'ın en önemli silahlarından birisi olacağını yine fark ettirdi. Genç Aydın'ın et mi, balık mı olduğunu anlayamadık. Ama akılda kalan güzel hareketleri var. Bu maç elbette Beşiktaş için bir ölçü olamaz. Yine de Holosko'nun yerinde bir transfer olduğu bir gerçek. Holosko bundan sonra adından çok söz ettirecek.
İlker ATEŞ
Hasret Ergül
01-06-2008, 12:03
Göbekte açık var
Beşiktaş'ın Fortis Türkiye Kupası'ndaki rakibi Diyarbakır Diski, 2. Lig 5. Grup'ta 18 karşılaşma oynamış bunların 4'ünü kazanmış. 6 maçı beraberlikle bitirmiş, 8'inde ise yenilmiş.
16 gol atarken, 25 gol de yiyerek grubunda Kahramanmaraş'la birlikte en çok gol yiyen ekip olmuş. Böylesine zayıf bir rakip karşısında Beşiktaş ilk 45 dakikada sadece Cisse'nin uzaktan vurduğu şutta kalecinin hatası sonucu golü buldu ve soyunma odasına 1-0 önde gitti.
Sezon başından beri Beşiktaş'taki gol kısırlığının nedeni santrfor eksikliğinden kaynaklanıyor. Rakibi kim olursa olsun aynı oyun yapısı, yani defans ve orta saha iç içe oynuyor. Orta saha ile forvet arasında en az 30 metrelik mesafe var. Durum böyle olunca oyunu rakip kaleye yıkamıyorlar. Ertuğrul Sağlam bu soruna çözüm bulmalı. Çünkü görünen köy kılavuz istemiyor. Beşiktaş'ın şu an elinde orta sahanın göbeğinde takımı ileri çıkaracak forveti besleyecek doğru dürüst oyuncusu yok. Zaten kendisi de orta sahaya takviye yapmak istediklerini söylüyor ama bunun için acele etmeleri gerek. Çünkü ikinci yarı başlıyor.
Maçın ikinci yarısında Beşiktaş, Higuain, Nobre ve Holosko ile birlikte 3'lü forvet oynadı. Atılan gollere baktığımız zaman hiçbiri sağlıklı bir organizasyon sonucu oluşmadı. İlk maçı olmasına rağmen Holosko bana göre verilen görevi en iyi şekilde yaptı. Nobre'nin attığı golde yaptığı orta gerçekten güzeldi.
Beşiktaş dün rakibini farklı yenip Fortis Türkiye Kupası A Grubu'nda liderlik koltuğuna oturdu. Yani kupa hedefinde de iddialı konuma geldi. Ancak alınan farklı galibiyet kimseyi havaya sokmasın. Çünkü rakip D.Bakır Diski'ydi. Beşiktaş'ın daha güçlü takımlar karşısında ne yapacağı önemli.
Adem YILMAZ
Hasret Ergül
01-06-2008, 12:04
Ciddiyetin sonucu 4-0
Türk Futbolu'nun duayeni hakiki dost Gündüz Tekin Onay'a saygı duruşundan sonra çok soğuk havada maç başlıyor. Kolay gibi görünen böyle maçlarda her zaman kazalar olabilir. Futbolseverler sürprizlerle biten maçlara çok kez şahit olmuştur. Beşiktaş sakatlar ve giden futbolcularla eksik bir kadroyla maça çıktı. BEFAM'ın yetiştirdiği İbrahim Kaş, Batuhan Karadeniz, Aydın Karabulut ile yeni ümitler Ethem ve Ali 18 kişilik kadroda yerini aldı.
İlk yarıda özellikle İbrahim Kaş ve Aydın Karabulut hiç sırıtmadığı gibi bilhassa Aydın golün pasını Cisse'ye vererek bir adım daha öne çıkıyordu. İlk 45 dakikada oyunun kontrolü Beşiktaş'ta olup net pozisyonlara girenler de Beşiktaşlı futbolculardı. İkinci yarıda Batuhan'ın yerine çok şey beklenen büyük yatırımlarla getirilen Holosko sahadaki yerini alıyordu. 5. dakikada Holosko soldan nefis iniyor topu Nobre ile buluşturuyor ve skor 2-0. Ertuğrul Hoca da herhalde bu nefis asisten sonra derin bir nefes almıştır. İki sezondur yürüyen Nobre'de de bir kıpırdama var gibi. Aydın'ın sol çaprazdan sert şutunu kaleci Tayfun güçlükle önlerken yine Tayfun'un inanlmaz hatasında Higuain ve Holosko ortaklaşa vuruşuyla skoru 3-0 yapıyorlardı. 70. dakikada Üzülmez'in yerine alt yapıda ve genç milli takımda da çok başarılı olan 17 yaşındaki Ali Küçük alıyordu. Ertuğrul Hoca'yı bir kez daha kutluyorum, BEFAM'daki hazineyi keşfetti.
Bakın göreceksiniz daha neler çıkacak. Dikkatle izlemeye devam edin lütfen. Perde Aydın'ın akıl dolu plasesi ile 4-0 kapanırken Beşiktaş yeni yıla hem kupada hem de lige iddialı giriyor. Ve maçın en önemli artısı da Aydın Karabulut oluyordu. Maçın centilmence geçtiğini söylemeden ve Diyarbakır DİSKİ'yi de kutlamadan edemeyeceğim...
Sinan VARDAR
Ezel Özsipici
01-06-2008, 17:48
ASlında bu galibiyerti fazla abartmamamk lazım sonuçta beşiktas bu tabii ki yenicek sezona baslarkende birhazırlık macında bir takımı böle 5-0 dı galiba tam ahtırlamıyorum yenmiştki amaa inşşallh iyiye işarettir:)
Bülent Girgin
01-06-2008, 21:13
ASlında bu galibiyerti fazla abartmamamk lazım sonuçta beşiktas bu tabii ki yenicek sezona baslarkende birhazırlık macında bir takımı böle 5-0 dı galiba tam ahtırlamıyorum yenmiştki amaa inşşallh iyiye işarettir:)
kasimpasamiydi acaba o takim ezel :D
Ezel Özsipici
01-06-2008, 21:44
kasimpasamiydi acaba o takim ezel :D
:D:D: yok yaabancı bir takımdıı :D
Uğur Şimşek
01-06-2008, 21:49
ya hayırlısı diyelim ama takımda bi ışık var inşallah bize şampiyonluk kurdalesini göğüsletirler
Ezel Özsipici
01-06-2008, 21:51
Sezon basındada böyleydikk sonradan neler oldu gene öyle bir şey olmasa bare:(
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.