Orijinalini görmek için tıklayınız : Dedik ya ÇARŞI yız biz !!!
Dedikya bir kere, "Beşiktaş ya ruhumuzdadır, ya da hiçbir yerde..."
Bizki en sağır kulaklara fısıldardık: "Burası İnönü burdan çıkış yok oğlum, yok kızım " diye... Burası İnönü; golden sonraki sevinçle başlar ölüm-kalım savaşı; Beşiktaşımızın üstünde siyah-beyaz çubuklu forma, bizim dilimizde "Beşiktaşım sen çok yaşa, canım feda olsun sana"
... Gökyüzü simsiyah, ruhlar bembeyazdır artık. Ve, bir Kartal seyretmektedir bunları gökyüzünün en yüksek noktasından süzülürcesine... Beşiktaşlı olmak sadece "taraftar" olmak anlamına gelmez. Taraftarlığı da bir kutsal forma içerisinde kutsamaktır... İşte o zaman ruhlar ve bedenler tek bir varlık gibi dans ederler tribünlerde...
Dedikya; burası İnönü! Burada yaşanılanlar, anlamayanların akıl sağlığını bozar. Mabedimiz İnönü kutsaldır bizim için. Kucaklaşmanın olduğu güne siyah-beyaz peynir zeytinle başlarsın; sonra Kartal olur 40 bin kişi konarsın tribünlere, topla birlikte sen de tribünde atağa geçersin; orta yaparsın; kafa topuna çıkarsın; gol atar gol kaçırırsın; rakibin atağını kesmek için tribünde kendi kalene koşarsın; arasıra sen de tribünde sakatlanırsın ama kimseye çaktırmazsın; totem yaparsın; maçı bırakıp, koridora çıkıp dua edersin; kulaklarına gelen sesin tansiyonuna dayanamaz, tekrar tribüne koşarsın; inanmışlığın verdiği haykırmayla tekrar tribünde atak üstüne atağa geçersin... "Haydi Kartalım... Haydi Beşiktaşım..." diye yalvarırcasına bağırırsın...
Çünkü sen 12. Adamsın!
12. Adam asla yorulmaz, inancını yitirmez, hep pozitif olmak zorundadır, bu enerjiyi sahaya yansıtmalıdır. Giydiği 12 numaralı formanın hakkını verir. Akıttığı terden güneşte çay demler. Maçı Kartallar edasında koparır, kazandırır. İnönü'de maç oynanırken orada olamayan 12. Adamların gözleri açık gider ölüme.
12. Adamlar zor bulunurlar... Öldüklerinde İnönü'nün Beleştepe'sinde gömülmek için oranın kendilerine mezarlık yeri olarak ayrılmasını isterler ya da küllerini İnönü'nün çimlerine savrulmasını vasiyet ederler. Ama, ruhları asla ve asla ölmez! 12. Adam giydiği Kartal Baskılı ÇARŞI Formasını stad yapılırken İnönü'nün çimlerine çoktan ruhuyla birlikte gömmüştür. Şimdi o formanın üstünde gelecekteki başarılar ve zaferler özgürce yeşermektedir... Ve, artık sahada 12'ler savaşmaktadır.
Forma nerede mi gömülü? Eski açık tarafı ceza alanı dışındaki sağ iç köşede... '12.Adam Çarşı Forması'nı yaptığımız ayinle mabedimize gömdük ve üzerine de şu dörlüğü yazdık:
İnönü'ye karanlık çöktüğü zaman
Dışarıda yağmurlar yağdığı zaman
Tibünlerde ÇARŞI coştuğu zaman
Haydi bastır Şanlı Karakartalım...
O forma Beşiktaşımıza ömür vermiş ve vermekte olan tüm Kartallara hitaben oraya gömülmüştür. Dünyada başka örneği varsa buyursunlar çıkarsınlar.
Bir ömür de bizden Kartalım... Bir ömür de bizden Beşiktaşım...
Tüm Kartallara selam olsun
alıntıdır
kimsenin ilgisini çekmedi sanırım bu büyük düşünce, yoksa önyargılımıyız acaba bilmem anlatabildim mi ;)
Bülent Girgin
01-23-2008, 12:02
utku ben okudum, yetmezmi? ama illada yorum yap diyorsan yapayim.
Adnan Direnç
01-23-2008, 12:11
iyi hoşta ben çarşı değilim ama 12. adamım
Altuğ Özübir
01-23-2008, 16:38
iyi hoşta ben çarşı değilim ama 12. adamım
Okumadım ama genede kendi fikrimi söyliyim..Bende herkezin çarşı oldugu donemde münferit beşiktaş taraftarıyım.. Bu iş o kadar sıkıcı bir boyut aldıkı..Herkez ürkerek baktıgında çarşı bitti sloganları atıldıgındada tek ben çarşıyım diyen insanımdırda aynı zamanda;)Zoru gorup kacmamak lazım..
Altuğ Özübir
01-23-2008, 17:06
Bende soruyorum burdaki çarşıyım diyen arkadaşlara..Kaç deplasma gittiniz öyle kupa finali falan degil ligdeki onemlı maclara??? Akatlara kaç maç aralıksız geldiniz büyük maçlar haricinde?Neden biz armanın oldugu her yerdeyiz deyip her maça gidiyoruz ustune biz çarşıyız demıyoruz?? Salakmıyız biz?
Bende soruyorum burdaki çarşıyım diyen arkadaşlara..Kaç deplasma gittiniz öyle kupa finali falan degil ligdeki onemlı maclara??? Akatlara kaç maç aralıksız geldiniz büyük maçlar haricinde?Neden biz armanın oldugu her yerdeyiz deyip her maça gidiyoruz ustune biz çarşıyız demıyoruz?? Salakmıyız biz?
Dedikya bir kere, "Beşiktaş ya ruhumuzdadır, ya da hiçbir yerde..."
bu cümle aslında senin sorularına cevabtır gurbetçilerimizi düşün onlar maça gidemiyor yeri geliyor avrupa kupası macında iki alakasız takımın macında çarşı pankartı acıyor pankartlarımız bölümünde bunun resmi de var ayrıca bakabilirsin...
Bülent Girgin
01-23-2008, 19:34
neyin tartismasini yapiyorsunuzki burada? sunu hiçbir zaman unutmayin : çarsinin kurulmasinin tek sebebi BESIKTASTIR, yani çarsi BESIKTASSIZ KOSKOCA bir hiçtir! bu kadar basit bu!
Mehmet İpek
01-23-2008, 19:47
tartışmanızı bölmek istemem ama biz çarşıyımı eleştiriyoruz yoksa kaçak bilet satan,ona buna sataşan, vs. vs. gibilerin ben çarşıyım demesinimi?
ÇARŞI+Tribün=BEŞİKTAŞ
kimse çarşıyı eleştiremez.
ama her önüne gelende çarşının kimliğine bürünemez.
ve üstüne basa basa söylüyorum
ben deplasmana gitmedim
ben beşiktaş için hiçkimseyi dövmedim
ben sadece sevdim.
ben 11 yaşında cebimde para yokken sadece beşiktaş ankaraya geldi diye maça girmek için polis amcalara yalvardım,ağladım.
evet kapalıda bağırmayı o mükemmel atmosferi yaşamak kısmet olmadı ama ben herhafta ordayım diyen herkeslede tartışırım beşiktaşı, olması gerekeni,
gerek yok arkadaşlar.
çarşı ruhta olan birşeydir.
ölmek değil sevmektir
bedel değil değerdir...
Mehmet Erhan
01-23-2008, 19:52
tartışmanızı bölmek istemem ama biz çarşıyımı eleştiriyoruz yoksa kaçak bilet satan,ona buna sataşan, vs. vs. gibilerin ben çarşıyım demesinimi?
ÇARŞI+Tribün=BEŞİKTAŞ
kimse çarşıyı eleştiremez.
ama her önüne gelende çarşının kimliğine bürünemez.
ve üstüne basa basa söylüyorum
ben deplasmana gitmedim
ben beşiktaş için hiçkimseyi dövmedim
ben sadece sevdim.
ben 11 yaşında cebimde para yokken sadece beşiktaş ankaraya geldi diye maça girmek için polis amcalara yalvardım,ağladım.
evet kapalıda bağırmayı o mükemmel atmosferi yaşamak kısmet olmadı ama ben herhafta ordayım diyen herkeslede tartışırım beşiktaşı, olması gerekeni,
gerek yok arkadaşlar.
ölmek değil sevmektir
bedel değil değerdir...
ölmek değil sevmektir
bedel değil değerdir...
senin parmağına,yüreğine sağlık adaşım,kankam... ;) :bagir: :bagir: :bagir: herkes çarşı olamaz...
Altuğ Özübir
01-23-2008, 19:56
Holigans16,under8 asi kartal-85 bana çarşıyı anlatmaya çalışmadan önce ruhun ne oldugunu acıklarsanız sevınırım ruh nedir onu bulun ilk once. çarsinin kurulmasinin tek sebebi BESIKTASTIR, yani çarsi BESIKTASSIZ KOSKOCA bir hiçtir!
Bende bu lafı sevdim bende diyorumki çarşı su anda bir hiç.. Buyrun tartısalım ıstedıgınız yerde bu konuyu..
Mehmet İpek
01-23-2008, 20:01
Holigans16,under8 asi kartal-85 bana çarşıyı anlatmaya çalışmadan önce ruhun ne oldugunu acıklarsanız sevınırım ruh nedir onu bulun ilk once.
Bende bu lafı sevdim bende diyorumki çarşı su anda bir hiç.. Buyrun tartısalım ıstedıgınız yerde bu konuyu..
arkadaşım birincisi sen gitmiş görmüş yaşamış bir insnsın madem.
şimdi sana açıklama yapıp kendimi ukala gibi göstermekten çok sadece düşünmen için bir soru soruyorum.
Çarşıyı 3-5 çapulcunun elinde olan birşey gibi görmen doğrumu?
yorum yapman için değil doğru cevabı bulman beni ikna eder...
Mehmet Erhan
01-23-2008, 20:02
Holigans16,under8 asi kartal-85 bana çarşıyı anlatmaya çalışmadan önce ruhun ne oldugunu acıklarsanız sevınırım ruh nedir onu bulun ilk once.
arkadaşım ben orda sadece yorumu beğendiğimi belirttim ve ortada çarşıyım diye gezen kendini bilmezlere(lafım bu sitedekilere değil) herkes çarşı olamaz dedim...hepsi bu...ayrıca ben çarşılı değilim...münferit bi taraftarım...sadece takımımı karşılıksız seven 12. adamım...o yüzden bi zahmet çarşı ruhunu sen açıkla bana...ben bilmiyorum çünkü... :=)
Adnan Direnç
01-23-2008, 20:07
Ben Aşığımmm kime ona buna şuna değil Beşiktaş a
Not: Canan Duymasın Lütfen :)
Altuğ Özübir
01-23-2008, 20:14
arkadaşım birincisi sen gitmiş görmüş yaşamış bir insnsın madem.
şimdi sana açıklama yapıp kendimi ukala gibi göstermekten çok sadece düşünmen için bir soru soruyorum.
Çarşıyı 3-5 çapulcunun elinde olan birşey gibi görmen doğrumu?
yorum yapman için değil doğru cevabı bulman beni ikna eder...Aslında 3-5 çapulcudan kastın ne bilmiyorm benim çarşı olarak gordugum ınsan senelerdir tribünde olupta ben tek başıma çarşıyım demiyen insanlardır.Şunuda soylıyım tınercıde olsa alkolikte olsa madde bagımlısıda olsa ınsan ınsandır su trıbunde olupta fedakarlık yaptıysa maddi olarak zamanından ailesinden vs vs o zaman tribüncüdür bana göre.Hala anlıyamadım aslında çapulcudan kastın nedır..
arkadaşım ben orda sadece yorumu beğendiğimi belirttim ve ortada çarşıyım diye gezen kendini bilmezlere(lafım bu sitedekilere değil) herkes çarşı olamaz dedim...hepsi bu...ayrıca ben çarşılı değilim...münferit bi taraftarım...sadece takımımı karşılıksız seven 12. adamım...o yüzden bi zahmet çarşı ruhunu sen açıkla bana...ben bilmiyorum çünkü... :=)Bende bilmiyorum cünkü ruh diye birşey yoktur :) Var diye iddaa edende acıklarsa sevınırım goren varsa falan haber versin merak ediyorum..Yani sende bilmiyorum diyerek bi nevi benım dedıgıme geliyorsun.. O yazıda gercekten güzel olabilir ama bizim her deplasmanda ac sigarasız uykusuz kaldıgımızı degıstırmez en son ankara deplasmanında bile aç gidip geldi cogu kısı sımdı hangı çarşıyı bana savunabilirsinizki?Çarşı çarşı olsa yanındakı ınsanları ac bırakmaz..İndirmez aldıgı yemek parasını..
Mehmet Erhan
01-23-2008, 20:21
ruh vardır veya yoktur diye iddia etmiyorum ama neden o zaman ÇARŞI BİR RUHTUR İNKAR EDENLER RUHSUZDUR deniyor...yüzlerce,binlerce insan bilmiyormu hiç bi şey...
Altuğ Özübir
01-23-2008, 20:29
Bir deli ortaya bişey atmış bin akıllı buna inanmıs dıye bi laf vardı sanırım :D Aynı o hesap peki bende merak ediyorum asıl şu tribun emekcılerı ben çarşıyım demesı gerekırken demıyorlar ruh diyenlerdemı hata var yoksa o tribün icin emek sarfeden insanlardamı?
Bülent Girgin
01-24-2008, 19:30
ruh vardır veya yoktur diye iddia etmiyorum ama neden o zaman ÇARŞI BİR RUHTUR İNKAR EDENLER RUHSUZDUR deniyor...yüzlerce,binlerce insan bilmiyormu hiç bi şey...
sen her söylenene inaniyormusun ? nasil bir ruhmus bu? neredeymis? ne yapar bu çarsi ruhu? biz burada BESIKTASKIMIZI tartisacagimiza devamli çarsiyi ön plana neden çikariyorsunuzki? BESIKTAS 104 SENEDIR VAR, çarsi 25 senedir var, BESIKTASSIZ çarsi bir hiçtir! bunu son kez yaziyorum! ya çarsi kendi içindeki problemleri halleder ve yine en basta oldugu gibi sadece BESIKTASI destekler yada .................................................. .......................
selamlar ve iyi günler
Mehmet Erhan
01-25-2008, 09:50
sen her söylenene inaniyormusun ? nasil bir ruhmus bu? neredeymis? ne yapar bu çarsi ruhu? biz burada BESIKTASKIMIZI tartisacagimiza devamli çarsiyi ön plana neden çikariyorsunuzki? BESIKTAS 104 SENEDIR VAR, çarsi 25 senedir var, BESIKTASSIZ çarsi bir hiçtir! bunu son kez yaziyorum! ya çarsi kendi içindeki problemleri halleder ve yine en basta oldugu gibi sadece BESIKTASI destekler yada .................................................. .......................
selamlar ve iyi günler
ben her söylenene inanmıyorum çünkü olayların içinde değilim...ayrıca her kafadanda bir ses çıktığı için kime itimat edeceğimizi şaşıracak hale geldik...o yüzden dediğim gibi her söylenene inanmıyorum... ayrıca yukardaki yazımı okursan görürsün...BEN ÇARŞICI DEĞİLİM,MÜNFERİT Bİ TARAFTARIM ve sana katılıyorum...BEŞİKTAŞSIZ ÇARŞI Bİ HİÇTİR...bu arada ruh vardırda demedim...neden o zaman ÇARŞI RUHTUR İNKAR EDENLER RUHSUZDUR deniyor,onu sordum...sitedeki diğer arkadaşlarında dediği gibi BIRAKIN HERKES KENDİ ÇARŞISINI YAŞASIN...saygılar... :hii:
ben her söylenene inanmıyorum çünkü olayların içinde değilim...ayrıca her kafadanda bir ses çıktığı için kime itimat edeceğimizi şaşıracak hale geldik...o yüzden dediğim gibi her söylenene inanmıyorum... ayrıca yukardaki yazımı okursan görürsün...BEN ÇARŞICI DEĞİLİM,MÜNFERİT Bİ TARAFTARIM ve sana katılıyorum...BEŞİKTAŞSIZ ÇARŞI Bİ HİÇTİR...bu arada ruh vardırda demedim...neden o zaman ÇARŞI RUHTUR İNKAR EDENLER RUHSUZDUR deniyor,onu sordum...sitedeki diğer arkadaşlarında dediği gibi BIRAKIN HERKES KENDİ ÇARŞISINI YAŞASIN...saygılar... :hii:
:(h5): tebrik ediyorum ve yürekten katılıyorum
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.