Orijinalini görmek için tıklayınız : Del Bosque'ye Gelişmeleri...
Barış Kahraman
10-20-2007, 12:33
Fanatik gazetesinin haberine göre: "Şampiyonlar Ligi'ne adım atan Beşiktaş'ın tüm primleri, Vicente Del Bosque engeline takıldı. Siyah-Beyazlılar’ın 5.4 milyon Euro’su UEFA’nın kasasında duruyor
Görüşme yapılacak
Sheriff ve Zürih’i eleyerek Şampiyonlar Ligi’ne adını yazdıran Beşiktaş, 5.4 milyon Euro’luk bir ekonomik kaynağı elde etmişti. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Siyah-Beyazlılar’ın Devler Ligi’nde elde ettiği tüm primler, Vicente Del Bosque engeline takıldı. İspanyol teknik direktör ile Beşiktaş arasındaki dava sonuçlanana kadar, Kartal’ın tüm Devler Ligi gelirleri UEFA’nın kasasında kalacak. Şampiyonlar Ligi’ndeki diğer temsilcimiz Fenrebahçe ise tüm primleri kasasına koydu.
Sorun aşılabilir
Siyah-Beyazlı yöneticilerin önümüzdeki hafta Del Bosque ile yapacağı görüşmeden bir anlaşma çıkmaması halinde hak ettikleri 5.4 milyon Euro’yu almaları zor görünüyor. Ancak büyük bir ihtimalle İspanyol teknik adam ile Beşiktaş kulübü arasında anlaşma sağlanacağı ve Siyah-Beyazlı kulübün yaklaşık 3 milyon Euro’ya sorunu aşacağı dile getirildi. Siyah-Beyazlılar’ın grupta alacağı beraberlikler için 300 bin, galibiyetler için ise 600 bin Euro haketmesine karşın alamıyor.
Primler Başkan’dan
Beşiktaş’ta ödenmeyen primlere Başkan Demirören el koydu. Yıldırım Demirören, futbolcuların uzun süredir ödenmeyen primlerini ve ücretlerini cebinden ödedi. Bu olumlu gelişme sonrasında Siyah-Beyazlı futbolcular büyük moral buldu."
Barış Kahraman
10-20-2007, 12:43
Beşiktaş'ın umut bağladığı son kapı da yüzüne kapandı. Tazminatlar ve açılan disiplin davaları konusunda temaslarda bulunmak için İsviçre'ye giden Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in, Madrid'e geçerek Bosque ile görüştüğü, ancak çabasının sonuçsuz kaldığı ortaya çıktı.
İsviçre'de FIFA ve CAS'ta çalışmalar yapan siyah - beyazlılara, adres olarak İspanyol teknik adam gösterildi. Yetkililer, ancak Bosque ile uzlaşılması durumunda bu parada indirim sağlanabileceği ve davaların düşebileceğini belirtti. Bunun üzerine Demirören, İspanya'ya giderek del Bosque'nin kapısını çaldı.
Ulusoy bile şahit
Beşiktaş Başkanı'nı son derece nazik karşılayan Vicente del Bosque, Yıldırım Demirören'in indirim ve davalardan vazgeçme talebini dinledi. Ancak İspanyol çalıştırıcının, hiç yumuşama göstermeden siyah - beyazlıların patronuna şunları söylediği öğrenildi:
"Beni gönderdiğiniz günden bu yana sizinle masaya oturmak için çaba gösterdim, ancak siz bunu kabul etmediniz. Futbol Federasyonu arabuluculuk teklifinde bulundu, kabul etmediniz. FIFA, "Anlaşın" dedi, kabul etmediniz. CAS (Spor Tahkim Mahkemesi) uzlaşma için masaya çağırdı kabul etmediniz. Defalarca sizin kapınızı çaldım, kabul etmediniz. Buna Futbol Federasyonu Başkanı da şahittir. Haluk Ulusoy'a, 'Onunla görüşmek istemiyorum' demiştiniz. O zaman aklınız neredeydi? Ortada bir karar var ve bu karara uymak zorundasınız."
Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in, bu yanıt karşısında İspanya'dan eli boş döndüğü, artık hukuki sürecin işleyeceği belirtildi.
Mehmet Erhan
10-20-2007, 12:44
yazıklar olsun size...istifa edin artık be...aciz,basiretsiz herifler...beceriksizler...yeter artık...İSTİFAAA... :@
Barış Kahraman
10-20-2007, 12:56
bunlar hala yönetimde kalabilecek kadar gururlularya ben daha birşey diyemicem!
Nihal Aslan
10-20-2007, 13:32
gecmıs olsun oluca buydu yok halledıoruz asılsız haberler falan derken işte sonuççç
Barış Kahraman
10-20-2007, 13:41
sonuç en baştan belliydi.. hemde Bosque gibi dünyada isim yapmış bir adamın parasını beşiktaşa yedirmezler..
Gökhan Özsoy
10-20-2007, 13:46
sonuç en baştan belliydi.. hemde Bosque gibi dünyada isim yapmış bir adamın parasını beşiktaşa yedirmezler..
dünyada isim yapmış veya deil kimsenin parasını yedirmezler..
madem veremiycen tazminat maddesi koyma sözleşmeye..:@
Uğur Şimşek
10-20-2007, 20:50
devlete millete hayırlı olsun hangi yüzle hala yönetimdeler anlamıyorum valla olacağı buydu
Ezel Özsipici
10-20-2007, 21:24
allah karetmesin hyaa gelen giden bizden para kopartıyo:@
Volkan Kaya
10-20-2007, 21:33
ulan ne bela adammıs bu del bosque de beaa
Gökhan Özsoy
10-25-2007, 13:01
http://www.karakartal.com/images/haber/2005/delbos005_2510.jpg
Beşiktaş Kulübü'nü son dönemde en çok meşgul eden ve hala kesin bir sonuca ulaşılamayan Vincente Del Bosque'nin tazminatı davasında son gün 19 Kasım olarak belirlendi.
Siyah Beyazlı kulüp ile İspanyol Teknik adam ve yardımcılarına verilecek tazminat konusundaki dava ilk olarak Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), daha sonra da İsviçre Federal Mahkeme'sinin kararıyla Del Bosque lehine sonuçlanmıştı. Ancak itirazlarını sürdüren Beşiktaş FIFA'ya başvurarak konunun bir kez daha incelenmesi gerektiğini belirtmişti. Bu başvuru üzerine her iki tarafın tekrar biraraya gelip görüşmeleri kararını alan FIFA, görüşme tarihi olarak 19 Kasım'ı belirledi.
Öte yandan Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nden alacağı paranın UEFA tarafından bloke edilme kararına itiraz eden Siyah Beyazlı kulüp, aralık ayında ödenmeye başlanacak olan bu paranın Del Bosque davasının bedeli olarak, İspanyol teknik adam ve yardımcılarına verilmemesi için çalışmalarını sürdürüyor.
Nihal Aslan
10-25-2007, 13:09
ne uzadı bu konu ya ne olucaksa olsun kapansın artık cok sıktı adam gelın anlasalım demısde bızımkıler yanasmamıs sımdıde Bosque yanasmıomus gorusmeye falan fılan ıkı gun sora bole haberler duyarız bıktık valla
Barış Kahraman
10-25-2007, 13:11
böyle güçsüz ve beceriksiz bir yönetim beşiktaş tarihine bir daha gelmez.. değerini iyi bilin rakipler..
Hasret Ergül
11-15-2007, 13:26
Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) Üyesi Avukat Kısmet Erkiner, İsviçre Federal Mahkemesi'nin Beşiktaş'ın itirazını reddetmesi sonrasında Del Bosque davasının sona erdiğini söyledi. Erkiner, yaptığı açıklamada, CAS'ın kararını verdiğini belirterek, konuyla ilgili prosedürü şöyle anlattı:
''CAS kararı verir, bu kararı ilgili mercilere bildirir. Kimdir burada, FIFA'dır. FIFA da bu kararı ilgili kişi veya kulübe '30 gün içinde yap' der. Yapmazsa ondan sonra sırayla müeyyideler başlar. İsviçre Federal Mahkemesi'ne yapılan başvurudan sonra, oranın da başvuruyu reddetmesiyle bu iş bitmiştir. Del Bosque davasında Beşiktaş'ın buradan sonra ancak Birleşmiş Milletler Konseyi'ne gitmeleri lazım. Tabii bu da olamayacağına göre,. dava kapanmıştır.''
-''DİSİPLİN KURULUNA GİDERLER''-
FIFA'nın kendisine gelen bu kararın Beşiktaş tarafından uygulanmasını talep ettiğini kaydeden Kısmet Erkiner, Beşiktaş'ın bu karara uymaması halinde disiplin kuruluna gideceğini ifade etti.
FIFA'nın, CAS'ın kararını yönetim kurulu karına dönüştürdüğünü belirten Erkiner, şöyle devam etti:
''Bu kararı Beşiktaş uygulamıyorsa, bu sefer Del Bosque davasından dolayı değil, FIFA'nın kararına uymamaktan dolayı Beşiktaş, disiplin kuruluna gider. Eğer karar uygulanmazsa FIFA, 'Benim kararlarımı dinlemiyorsan ben de seni disiplin kuruluna gönderirim' der.''
-''FIFA, BEŞİKTAŞ İÇİN RİSKE GİRMEZ''-
CAS Üyesi Erkiner, FIFA'nın, CAS'ın kararını uygulamaması diye bir şeyin söz konusu olamayacağını söyledi.
CAS'ın, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) bir kurulu olduğunu dile getiren Kısmet Erkiner, ''IOC de FIFA'nın uluslararası federasyonluğunu tescil eden makamdır. Beşiktaş'ın meselesi için FIFA bu riske mi girecek'' dedi.
-''BAŞKAN VE YÖNETİM TRİBÜNLERE KONUŞUYOR''-
Erkiner, Beşiktaş Kulübü'nün başkan ve yöneticilerinin bu konuyla ilgili tribünlere yönelik konuştuğunu savundu.
Kısmet Erkiner, ''Beşiktaş'ın problemi şu; başkan ve yönetim, tribünlere konuşuyorlar. Kendi taraftarlarına 'oldu, olacak' diyorlar. Bütün beklentileri şu; paranın Beşiktaş yönetimi tarafından ödendiği tescil edilmeden, yönetim dönemlerini bitirmek. Ondan sonra 'yeni gelen düşünsün' diyecekler'' şeklinde konuştu.
Beşiktaş'ın CAS veya FIFA'nın kararlarını tanımamasının söz konusu olmayacağını da dile getiren Erkiner, ''Bu, Türkiye Cumhuriyeti'nin Birleşmiş Milletler Konseyi'ni tanımamasına benzer'' ifadesini kullandı.
-''KULÜPLER VE YÖNETİCİLER HUKUKU CİDDİYE ALMALI''-
Kısmet Erkiner, milli takımdan ve Futbol Federasyonu'ndan başlamak üzere Türk kulüpleri ve yöneticilerin hukuku ciddiye almayı öğrenmelerinin gerektiğini söyledi.
Hukuk ciddiye alınmadığı sürece birtakım böyle maddi manevi kayıplara uğramanın kaçınılmaz olduğunu vurgulayan avukat Erkiner, ''Bizim kulüplerimiz, özellikle bazı başkanlar 'Biz büyük kulübüz, kimse bize dokunamaz' diye düşünüyorlar. Türk vergi dairesi sana dokunmayabilir, ama yabancı için sen hiçbir şey ifade etmezsin'' şeklinde konuştu.
Erkiner, bir hukukçu olarak Türkiye'de hangi kulüp isterse istesin hukuki yardımda bulunacağını kaydetti.
Gökhan Özsoy
11-15-2007, 13:28
yaa ne yapıp yapıp versinler şu adamın tazminatı yeter artık..tüm dünyaya rezil oluyoruz..
Volkan Kaya
11-15-2007, 13:33
cebınden wersın demıroren keyfıne gore borca sokuo takımı o borc kulubun deıl demırorenındır
demir1903
11-15-2007, 16:38
ya buradan ilgili arkadaşlara bişey sorucam... biz bu parayı ödicez artık o belli oldu... ama ben bosgue görevdeyken yaptığı bir basın açıklaması hatırlıyorum... hatta tercumanlığını da hala klübde görevli Ali Bey yapmıştı... o basın açıklamasında bosgue demişti ki beb buraya başarılı olmaya geldim... kesinlikle istifa etmeyi düşünmüyorum... başkanla da konuştum o da görevimin başımda kalmamı istiyor. sizin tahmin etiğiniz gibi tazminat diye bir şey yok benim sözleşmemde tazminat maddesi yok demişti...
demir1903
11-15-2007, 16:43
bir de bosgue alındığı zaman reha muhtar yönetimdeydi... daha sonra reha muhtar'ın şöyle bir açıklaması var... dedi ki ispanyada başkan bosgue ile anlaştı ama iş imzaya gelince bosguenin tam 7 tane avukatı geldi sözleşmedeki maddelerin yazılması 9 saat sürdü bu arada murat aksu başkanı aradı ben geleyim o zaman yapalım anlaşmayı dedi biliyosunuz aksu avukat ama başkan gerek görmedi... bu arada bosgue davasında BEŞİKTAŞ'ın savunmasını yapan hukuk şirketi kimin tahmin edin bakalım... şekip mosturoğlunun... koskoca BEŞİKTAŞ'I şekip mosturoğlu denilen adam savunuyo... bunlar bizim öğrenebilidğimiz yanlışları başkanın.... kimbilir daha neler var... düşündükçe kafayı yicem...:swoon[1]:
demir1903
11-15-2007, 16:48
ulan madem böyle bir yanlış yaptın o zaman git bosgue ile görüş araya adam falan koy bu sorunu çöz adamın parasını öde bizi millete rezil etme... bosgue ile anlaşamdın mı olay mahkemeye düştüğünde öde parayı olsun bitsin... kendisi başkanlığa gelince demişti tüm avrupa BEŞİKTAŞ'I tanıyacak... saolsun tanıttı tüm avrupaya...bu arada ertuğrul can simidi oldu... bu yönetim dışarıdan hoca alamadı kimse gelmek istemedi bu olaylardan dolayı... :dovcem:
Kemal Arıcıoğlu
11-15-2007, 20:50
http://www.ajansspor.com/resim/besiktas_logo.jpgBeşiktaş, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na bir yazı göndererek, eski teknik direktörleri Del Bosque ile ilgili davada hukuki sürecin devam ettiğini, konuyla ilgili kendilerine ulaşmış bilgi ve yaptırımın söz konusu olmadığını bildirdi.
Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş'den Borsa'ya gönderilen yazıda, şu görüşlere yer verildi:
''14.11.2007 tarihli Akşam gazetesinde, şirketimiz ile eski teknik direktörümüz Del Bosque arasındaki hukuki sürece ilişkin haber yayınlanmıştır. Konuya ilişkin 3.10.2007 tarihli son özel durum açıklamamızda da belirttiğimiz üzere, dava ile ilgili olarak hukuki süreç hala devam etmekte olup, konu ile ilgili tarafımıza ulaşmış herhangi bir bilgi ve yaptırım söz konusu değildir.''
Hasret Ergül
11-21-2007, 08:01
Beşiktaş ile Vicente del Bosque arasında yılan hikayesine dönen davanın çözümü konusunda en somut adım İspanyol çalıştırıcıdan geldi. Davanın seyri hakkında bilgi veren Bosque, "Bu hafta içerisinde Beşiktaş'ın eline bir yazı geçecek. Artık bir toplantı olmayacak. FIFA'nın yazısını bekliyoruz. Kulüp yönetimi, bu işi zamana yaymak istiyor. Ancak ben bunu hayretle karşılıyorum. Çünkü Beşiktaş'ın avukatlara ve cezalara ödeyeceği para, bana ödeyeceğinin üzerine çıktı" diye konuştu.
Bundan büyük üzüntü duyduğunu da belirten İspanyol çalıştırıcı, "Ben Beşiktaş için çalıştım. Kulübün yıpranmasını isteyen bir kişi değilim. Zaten olayın bu kadar uzayacağını da tahmin etmiyordum. Ne kulüple, ne de Başkan Yıldırım Demirören ile bir sorunum var. Bu para kulübün kasasından çıkacak. Bu nedenle avukatları bir kenara bırakıp, Demirören ile yüz yüze bu işi halledelim" dedi.
Kartal'a müjde
Başkan Demirören'in, bu işi kişisel prestij meselesine dönüştürmemesini isteyen Bosque, gelecek hafta Portekiz'de olacağını belirterek, "Beşiktaş'ın Porto maçını da izlemeyi düşünüyorum. Gerekirse, Yıldırım Demirören ile orada da görüşebilirim" ifadesini kullandı.
Bosque, Beşiktaş'ı ne kadar düşündüğünü ise şu ifadelerle ortaya koydu:
"Kulübün parası bloke edilmiş durumda. Paranın alınması konusunda zaten sorun yok. Ancak ortada bir disiplin davası var. Avukatlarıma talimat verdim ve Beşiktaş'a sportif (puan silme, transfer yasağı ve küme düşürme gibi) ceza verilmemesi için FIFA'ya başvurmalarını sağladım. Şunu herkes bilsin ki, İspanya'da Beşiktaş'ın bir ferdi gibi çalışmaya hazırım. Dış transferlerde de isterlerse yardımcı olabilirim."
Bülent Girgin
11-21-2007, 08:09
"Avukatlarıma talimat verdim ve Beşiktaş'a sportif (puan silme, transfer yasağı ve küme düşürme gibi) ceza verilmemesi için FIFA'ya başvurmalarını sağladım. Şunu herkes bilsin ki, İspanya'da Beşiktaş'ın bir ferdi gibi çalışmaya hazırım. Dış transferlerde de isterlerse yardımcı olabilirim."
vayyyyyyyyy gözlerim yasardi,aglayacagim simdi, ne kadarda seviyormus besiktasi :D :D tabiki dis transferde yardimci olun sayin bosque, bize juanfran gibi süper oyuncular lazim :D :D
Adnan Direnç
11-21-2007, 08:15
juanfran ispanyanın en iyi sol kanat oyuncusyken bize geldi keşme gelmez olaydı futbol hayatını söndürdük adamın :)
demir1903
11-21-2007, 11:30
bosque nin bir hatası yok... adam sonuna kadar haklı... sen kariyeri başarılarla dolu dünyanın tanıdığı bir hocayı buraya getirip onun gururu ile onuru ile oynarsan adam da senden hakkını alır... bu bukadar basit... ayrıca juan fran ispanyanın en iyi sol kanat oyuncusuydu milli takımda oynuyordu... adam bir tek o transferi yaptı zaten geri kalan tüm transferler demirörenin.... bosque davasında haklıdır arkadaş.... biz BEŞİKTAŞLIYIZ bize haklıya haksız demek yakışır kaybeden biz olsak da
Mehmet Erhan
11-21-2007, 11:36
tek hata yönetimin...böylesi bi hocayı yarım sezonda yollarsan olacağı bu...çekin cezasını şimdi... :@
Hasret Ergül
11-25-2007, 17:38
Beşiktaş bir yandan futbol takımı içindeki sıkıntılarla uğraşırken, diğer yandan da Del Bosque ile arasında olan tazminat davası ile ilgili girişimlerini sürdürüyor. Son olarak başkan Yıldırım Demirören ve her iki tarafın avukatları İsviçre'de FIFA nezlinde biraraya gelerek ortak bir noktada buluşmaya çalışmıştı. Bu görüşmenin ardından bir hafta geçmesine rağmen konu netliğe kavuşmadı. Türk futbol kamuoyunun da tam olarak anlayamadığı ve sonucunu kestiremediği davada gelşilmeler şu şekilde oldu.
İlk olarak Beşiktaş eski teknik direktörü Vincente Del Bosque Türkiye'den ayrılmasının ardından kendisi ve yardımcılarına ödenmesini talep ettiği tazminat ücreti için FIFA'ya başvuruda bulundu. FIFA bu başvuruyu Beşiktaş'a iletti ve bu paranın ödenmesini istedi. Ancak her iki taraf anlaşamayınca konu Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) taşındı. Taraflar bu başvurudan önce yaptıkları ön anlaşmada CAS'ın vereceği karara uyacaklarını belirttiler. Ancak CAS Del Bosque aleyhinde karar verince Beşiktaş davayı İsviçre Federal Mehkemesine taşıdı. Bu mahkemede de sonuç İspanyol Teknik adam lehine çıkınca FIFA tazminat ücretini tahsil etmek için Beşiktaş ile görüşmelere başladı. FIFA Beişktaş'ın bu parayı ödemesi gerektiğini, eğer ödeme gerçekleşmesse Şampiyonlar Ligi'nden elde edilen gelirin bloke edileceğini beyan etti. FIFA kendi bünyesi içinde bulunan bir kurumun, alınan bir kararı yerine getirmemesi üzerine konuyu disiplin kuruluna taşıdı. FIFA disiplin kurulu da her iki tarafı geçtiğimiz hafta başı İsviçre'ye çağırarak konuyu son olarak masaya yatırdı. Beşiktaş bu görüşmede FIFA'nın yaptırımı olmadığını ve İspanyol teknik adama tazminat ödemek zorunda olmadıkları ifade ettiler. Durum beklendiği gibi oldu ve yine sonuç elde edilemedi. Beşiktaş şimdi de FIFA Tahkim Kuruluna giderek yine itiraz hazırlanıyor. Eğer bu itirazdan da sonuç elde edemesse yeniden Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) gidecek.
Beşiktaş Yönetim Kurulu üyeleri konu ile ilgili yeni bir gelişmenin olmadığını belirtirken, davanın seyrini takip eden ve futbolun içinde yer alan isimler Siyah Beyazlı kulübün bu girişimlerinin zaman kazanma olarak algılanması gerektiğini ifade ettiler. Eğer Beşiktaş bu davadan olumlu sonuç alırsa ortaya çıkan kararın Dünya futbolunda "Bosman Davası" kadar etki yapacağın da vurguladılar.
Barış Kahraman
11-25-2007, 18:50
amatör yönetimin sonucunda bu durum oluştu..
Hasret Ergül
12-04-2007, 08:16
Beşiktaş ile davalık olan ve iyi niyetli bir teklif sunarak uzlaşma teklif eden Vicente del Bosque, Porto maçında siyah - beyazlıları yalnız bırakmayacağını ve bir taraftar gibi karşılaşmayı tribünde seyredeceğini söyledi.
Şampiyonlar Ligi son maçı için Porto'ya gidecek olan Başkan Yıldırım Demirören ile burada baş başa bir görüşme yapma önerisinde bulunan İspanyol çalıştırıcının bu önerisine siyah - beyazlıların da olumlu yanıt verdiği, avukat kanalıyla Bosque'ye randevu teklifi yaptıkları öğrenildi. Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ile görüşebileceğini tekrarlayan Bosque, FIFA'daki davayı iyi niyetle çözebileceklerini belirtti. Taraflar arasında yumuşama belirtisinin ortaya çıkmasından son derece memnun olduğunun da altını çizen Demirören, Beşiktaş'tan gelecek her türlü iyi niyet adımına cevap vereceklerini kaydetti.
Ayşegül Alparslan
12-04-2007, 08:24
vay be adama bak bizimkilerin işi o kadar yokuşa sürmelerine rağmen genede ne kadar iyi niyetli helal olsun ne diyelim umarım porto maçındada gerçekten tribünde olursa bize uğur getirir
H.Hüseyin Uluçay
12-04-2007, 20:40
vardır bu işin altında başka bir işşş
Barış Kahraman
12-04-2007, 20:51
her işin altında başka bir aramaya gerek yok :) Baba lakabını boşuna takmadılar adama.. 10numara adamdı.. helal olsun..
Barış Aygün
12-04-2007, 21:27
bu haberın gerceklık payı % kac sızce ???
Hasret Ergül
12-06-2007, 08:01
Beşiktaş-Bosque barışı!
Beşiktaş ile eski çalıştırıcısı Vicente del Bosque arasında barışa çok kısa süre kaldı. FIFA'ya başvurarak, siyah - beyazlılara sportif ceza verilmemesini isteyen İspanyol çalıştırıcının bu jestine, Beşiktaşlılar da karşılık verdi, CAS tarafından belirlenen paranın ödeneceğini garanti etti.
Bosque'nin başvurusunu değerlendiren FIFA, Beşiktaş'ın avukatlarını İsviçre'ye çağırdı, son gelişmeler üzerine siyah - beyazlılardan savunma istedi.Bu toplantıda siyah - beyazlılar, paranın ödeneceği konusunda garantiyi verince, Disiplin Kurulu'na sevk edilen Beşiktaş'ın puan silme ya da ligden düşme korkusu tamamen ortadan kalkmış oldu.
Del Bosque bu gelişmeler üzerine, Başkan Yıldırım Demirören ile görüşmeye hazır olduğunu tekrarladı. Porto maçına gitmeyi düşündüğünü yineleyen İspanyol hoca, bu yönde davet almadığını ancak bunun pek de önemli olmadığını söyledi.
Aralarındaki para konusunun halledileceğine inandığını kaydeden Bosque, Beşiktaş'ın ödemeyi belli bir takvime yaymasına da itiraz etmedi.
Taraflar arasında bir uzlaşma yaşanması durumunda, Beşiktaş'ın bloke edilen Şampiyonlar Ligi hak edişlerinin de serbest kalacağına dikkat çekildi.
Ayşegül Alparslan
12-06-2007, 08:57
ya madem sözleşmeye öyle bir madde koyacak kadar çok güveniyordunuz kendinize verin adamın parasını tabii en doğal hakkı yada en başında yapacaktınız artisliğinizi hiç koymayacaktınız o maddeyi ve atmayacaktınız altına imzayı
Bülent Girgin
12-06-2007, 09:12
ya madem sözleşmeye öyle bir madde koyacak kadar çok güveniyordunuz kendinize verin adamın parasını tabii en doğal hakkı yada en başında yapacaktınız artisliğinizi hiç koymayacaktınız o maddeyi ve atmayacaktınız altına imzayı
bizim avukatlar ingilizce bilmediginden oluyor böyle seyler arada sirada :D
Barış Kahraman
12-06-2007, 09:16
bu iş osmanlının antlaşma imzalamasına döndü desenize :) elçi gönderiyorlar elçi sözde okuyor ama ingilizce bilmiyor ve imzalıyor sonra osmanlı ağır bir yükün altına giriyor.. hangi antlaşmaydı o tam olarak hatırlamıyorum...beşiktaşın avukatlarıda o misal..
Hasret Ergül
12-13-2007, 14:20
Beşiktaş'tan Borsa'ya açıklama
Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş., teknik direktör Vicente Del Bosque davasıyla ilgili basında haberler için İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na açıklamada bulundu.
Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin İMKB'ye yaptığı açıklamada, şöyle denildi:
''İlgi yazınız ile tarafımızdan istenen, 13.12.2007 tarihinde basında yer alan Vicente Del Bosque davası nedeniyle Şampiyonlar Ligi gelirlerimizin FIFA tarafından bloke edildiğine ilişkin habere ilişkin açıklamamızdır.
Konu hakkında Borsanıza daha önce 03.10.2007 ve 15.11.2007 tarihlerinde bilgi sunmuştuk. Bugün itibariyle bildirimlerimizin ötesinde kulübümüzün Şampiyonlar Ligi'nde son maçını oynamış olması dışında bir husus bulunmamaktadır. Katılım ve maç başı primleri hesap edilebilir durumda, fakat sair gelirler henüz belli değildir.
Teknik Direktör Vicente Del Bosque ve yardımcılarının kurumunuza daha önce bildirilen CAS (Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi) kararına dayalı alacaklarına ilişkin, tedbir talepleri henüz tarafımıza tebliğ edilmemiştir. İsviçre hukukuna göre ancak resmi tebligatı müteakip savunma-itiraz hakkımız doğacaktır. Bu hukuki prosedür tamamlanmadan Beşiktaş Futbol Yatırımları San.ve Tic.A.Ş. hak edişlerinin 3. kişilere ödenmesi sözkonusu değildir.
Medyada yer alan haberin sağlam kaynaklara dayanmadığı, gelir UEFA nezdinde iken FIFA olarak ifade edilmiş olması, kesinlikle söz konusu olmayan Fransa'da devam ettiği iddia edilen bir davadan bahsedilmesi ile sabittir.
Anılan haberin Borsanıza daha önce bildirdiğimiz unsurlar dışındaki kısımları gerçekle uyumlu değildir. Konu hakkındaki gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.''
Hasret Ergül
12-18-2007, 15:16
Del Bosque davasının kararı!
Beşiktaş ile Siyah Beyazılı kulübün eski teknik direktörü ardasında devam eden tazminat davası sonuçlandı. Son olarak iki taraf FIFA'nın düzenlediği bir görüşmeyle biraraya gelmiş ve kesin karar açıklanmamıştı. FIFA Disiplin Kurulu bugün Beşiktaş Kulübüne mail yolu ile gönderdiği 14 sayfalık karar sonucu, Siyah Beyazlı kulübün Del Bosque ve yardımcılarına tazminat bedeli olarak 27 Ocak 2005 tarihinden itibaren 4.909.090 Euro ana parayı yıllık yüzde 5 faizi ile 45 gün içinde ödemek zorunda kalacak. Bu durumda toplam ceza yaklaşık olarak 5.8 Milyon Euro'ya çıkacak. Siyah-Beyazlı Kulüp ayrıca 15 bin İsviçre Frangı mahkeme masrafını yatıracak. FIFA ayrıca, Beşiktaş'ın bu karara istediği takdirde 21 gün içinde Uluslar Arası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) 'a itiraz etme hakkının bulunduğunu da beyan etti.
Beşiktay Asbaşkanı Levent Erdoğan haberi doğrularken, 21 gün içinde karara itiraz edeceklerini belirtti. Erdoğan, bu kararın Türk Mahkemelerince uyarlanması gerektiğini belirterek şunları söyledi: "FIFA Disiplin Kurulu bugün bize kararı yolladı. Biz bu karara 21 gün içinde itiraz edeceğiz. Tazminat ödeme kararının Türk mahkemelerince uyarlanmısı gerekiyor. Bu karar Türk Mahkemelerince infaz edimesi gerekiyor. FIFA bize böyle bir yaptırım uygulayamaz. Paçayı kolay bırakmayacağız. Biz bu 21 günlük sürenin 19. gününde itiraz hakkımızı kullanacağız".
Öte yandan Beşiktaş Kulübü de bu karar sonrası resmi internet sitesinden İMKB'ye konru ile ilgili gönderdiği kararı açıkladı. Bu açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş., Del Bosque davası ile ilgili olarak İMKB'ye şu açıklamayı gönderdi:
İlgi yazılarımız ile Del Bosque davası ile ilgili gelişmeleri kamuoyu ile paylaşacağımızı belirtmiştik. Bu kapsamda; FIFA Disiplin Kurulu kararına istinaden Del Bosque ve diğer hocaların alacaklarının 45 gün içerisinde ödenmesi istenmektedir. Ancak, hukuka aykırı bulduğumuz bu karar nihai bir karar olmayıp CAS'a başvuru hakkımız bulunmaktadır. Süresi içerisinde CAS başvurumuz yapılacak olup CAS'ın hukuka aykırı FIFA kararını temyizen bozması konusunda gerekli hukuki çalışmalar yapılacaktır. Konu ile ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır"
Barış Aygün
12-18-2007, 16:45
allah Kahretsin Yonetim Seni Beceriksizler Yigini Bos Beles Insanlar Toplulugu....bİ İŞde Halledin Be Yaziklar Olsun...del Bosque Gibi Bir Adama Sdabredemediniz Simdi De Catir Catir Odeyin Adamin Parasini
Hasret Ergül
12-18-2007, 17:43
Beşiktaş'tan borsaya açıklama!
Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayii ve Ticaret A.Ş., İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na İspanyol teknik direktör Vicente Del Bosque davasıyla ilgili açıklamada bulundu.
Şirket tarafından İMKB'ye yapılan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
''FIFA Disiplin Kurulu kararına istinaden Del Bosque ve diğer hocaların alacaklarının 45 gün içerisinde ödenmesi istenmektedir. Ancak, hukuka aykırı bulduğumuz bu karar nihai bir karar olmayıp CAS'a başvuru hakkımız bulunmaktadır. Süresi içerisinde CAS'a başvurumuz yapılacak olup CAS'ın hukuka aykırı FIFA kararını temyizen bozması konusunda gerekli hukuki çalışmalar yapılacaktır. Konu ile ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır
Ayşegül Alparslan
12-19-2007, 08:16
ya madem o kadar güveniyordunuz kendinize de o sözleşmeyi koydunuz şimdide uğraştırmayın ödeyin adamın parasını rezil etmeyin bizi gene dünyaya şuraya bak 19. gün itiraz edeceklermiş itiraz etseniz ne olur ancak ve ancak oda belki zaman kazandırır
Bülent Girgin
12-19-2007, 08:19
bu kadar aptallik olmaz, 8 milyon yerine 5.8 milyon ödeyecekler onuda yapamiyorlar, sonunda yine 8 milyona e çikacak borç :(
Hasret Ergül
01-02-2008, 12:37
Beşiktaş yeniden CAS'a gidiyor
Beşiktaş ile Siyah Beyazılı kulübün eski teknik direktörü ardasındaki tazminat davasında son olarak 18 Aralık 2007'de FIFA Disiplin Kurulunun bildirdiği kararla, Beşiktaş'ın yaklaşık 8 milyon Euro'yu bulan bedeli ödemesi istenmişti. Bu miktarı oluşturan ücretlerin ise Del Bosque için 4.909.090 Euro, yardımcıları Jose Antonio Grande Cereijo için 718.938 Euro, Francisco Javierh Minano Espin için 718.938 Euro ve Francisco Jimenez Martin için 359.463 Euro ana para ile birlikte 27 Ocak 2005 tarihinden itiberen yıllık yüzde 5 faiz uygulandığı belirtilmişti. FIFA bu paranın 45 içinde ödenmesini veya 21 gün içinde Uluslar Arası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) 'a itiraz edilmesini karara bağlamıştı. Beşiktaş Kulübünün bugün bu karara itiraz edeceği öğrenildi. Siyah Beyazlı kulübün İsviçre'de bulunan avukatları aracılığı ile CAS'a başvuracağı belirtilirken, Beşiktaş yönetimi tarafından hukuka aykırı bulunan bu kararın nihai bir karar olmadığının vurgulanacağı kaydedildi.
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.