PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Derbinin favorisi kim ?

Hasret Ergül
09-28-2007, 08:56
Galatasaray-Beşiktaş derbisi hakkında tecrübeli teknik direktörlerin yorumları.

Peki bu maçta hangi hoca maça daha çok etki edecek? Yaşlı kurt Feldkamp mı, yoksa genç Ertuğrul Sağlam mı?

Maçın favorisi hangi takım? Hangi yıldızlar derbide öne çıkacak?

Maçın seyircisiz oynanması derbiyi nasıl etkiler?

Maraton.Com.Tr sordu, hocalar yanıtladı…

ÜMİT KAYIHAN: “SEYİRCİSİZ MAÇLARDA TEKNİK DİREKTÖRLERİN ETKİSİ BÜYÜK”

Tabii ki Ertuğrul Hoca’ya saygımız sevgimiz sonsuz yerli teknik direktörler olarak Kalli de tecrübesi birikimi ve Alman disiplini ile takımdaki etkisi çok büyük böyle maçlarda teknik direktörlerin takıma etkisi çok büyük olur. Maç öncesi hazırlığı, psikolojik hazırlık ve basın ilişkileri gibi...

İki teknik direktörün de maç içi stratejileri ve kadro seçimi yaparken nasıl bir strateji hazırlayacakları çok önemli.

Tabiî ki derbilerde taraftar desteği itici güçtür. Bunu Beşiktaş-Denizlispor maçında gördük. Böyle sessiz bir maçta teknik direktör desteği her şeyin üstünde olacaktır. Seyircisiz derbinin beraberliğe daha yakın olduğunu hissediyorum

Federasyonun da bu tip cezalar yerine takımları Turkcell Süper Lig’de olmayan şehirlere seyircili olarak vermeleri bence daha doğrusu ama İzmirli olmama rağmen İzmir’e verilmesi taraftarı değilim. Çünkü oraya verildi mi ceza değil ödül oluyor.

Bu sene biz Lig TV olarak çok seyircisiz maç yayınlamaya başladık. Umarım bu sayı daha da artmaz…

FEYYAZ UÇAR: “KALECİLER MAÇIN SKORUNU BELİRLER”

Tecrübe böyle derbi maçlarda bir avantajdır ama genç olmanın verdiği hırs ve arzu da tecrübeyi yenebilir.

Bu tip maçlarda favori olmak fark etmiyor bana göre kaleciler maçın skorunu belirleyecek

Seyircisiz derbi oynatmayı da başardık ya herkesi kutluyorum…

ERDOĞAN ARICA: “LINCOLN VE BOBO ÖNE ÇIKAR”

Bu işin yaşla hiçbir ilgisi yok tecrübeyse Ertuğrul Hoca’nın derbi tecrübesi Kalli’ye göre daha fazladır futbolculuk döneminden.

Lincoln ve Bobo bu maçta öne çıkacak olan isimlerdir

Seyircisiz futbolun hiç kimse için bir zevki olduğu düşünmüyorum...

YILMAZ VURAL: “GALATASARAY MAÇIN FAVORİSİ”

Tecrübe yaşta değil baştadır. İnsan ne kadar genç olursa olsun yaşadıkları ile kendinden daha büyük bir insandan daha tecrübeli olabilir.

Beşiktaş formda değil. Galatasaray ise oturmuş sistemi ve ligde aldığı sonuçlar ile maçın favorisi gözüküyor

Seyircisiz maç hoş bir şey değil iki takım taraftarları da bu tip maçlardan keyif almak isterler ama bu zevkten mahrum oldular. Herkesin kulağına küpe olsun bu maç….

BÜLENT TULUN: “GALATASARAY GALİBİYETE DAHA YAKIN”

Kalli derbileri iyi oynayan bir hoca. Bu nedenle iyi bir maç çıkaracak gibi düşünüyorum. Genelde derbiler beraberliklere gebe maçlardır. Ben de öyle düşünüyorum ama galibiyete daha yakın tarafın da Galatasaray olduğu gözüküyor.

Yaratıcıkları olduğu için Galatasaray’da Lincoln ve Beşiktaş’ta da Delgado ön plana çıkar.

Seyircisiz maç çok kötü keşke bütün bunlar yaşanmamış olsaydı. Keşke Ali Sami Yen her iki takım taraftarlarıyla bayram yerine dönseydi.

CAN ÇOBANOĞLU: “SERDAR ÖZKAN VE AYHAN KİLİT OYUNCULAR”

Sahaya yansıyacak olan iki takım da hocası arasındaki yaş ve tecrübe farklı değil, camiaların hocalarına olan güven farkı olacaktır. Bence Galatasaray camiasının kendi hocasına olan güveni, Beşiktaş’ın kendi hocasına olan güveninden daha fazla.

Görüntüye bakarsak Delgado ve Lincoln’ün bu maçta ön plana çıkabileceği söylenebilir ama bana kalırsa bunları destekleyecek olan adamlar maçın kahramanı olacaktır. Bu oyuncular Beşiktaş’ta Serdar Özkan ve eğer oynarsa Galatasaray’da Ayhan olabilir.

Galatasaray kağıt üzerinde favori gözüküyor ama bana göre Beşiktaş galibiyete daha yakın.

Normal bir maçta bile seyircisiz maç tat vermiyor. Derbi maçta seyirci olmaması sosu eksik salata gibi olacak.

NURULLAH SAĞLAM: “BEŞİKTAŞ DAHA AVANTAJLI”

Kalli gerçekten tecrübeli ve deneyimli. Mutlaka ön plana çıkacak bazı hamleleri olabilir. Ancak Ertuğrul Sağlam’ın gençliğinin de bazı avantajları olabilir?..

Beşiktaş’ı derbide daha avantajlı görüyorum.

Beşiktaş’ta Delgado ön plana çıkar. Galatasaray’da ise Lincoln…

Maraton.com.tr