PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Güzel Bir Hafta

Mehmet Erhan
09-16-2008, 12:38
http://www.karakartal.com/images/yazarlar/ery03.jpg Futbol aslında çok basit bir oyun. Lig başlamadan “Beşiktaş şampiyon” diye yazı yazdığımızda herkes bize gülüp geçmişti. Biz de onları demişti ki, Beşiktaş çok iyi olduğu için şampiyon olmayacak, rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray çok kötü olduğu için ligi onların önünde bitirecek. Şampiyon olmak için çok çok iyi olmanız gerekmez, sadece rakiplerinizden biraz daha iyi olun, bu yeterlidir.

Bu haftaya başlamadan önce rakiplerine oranla çok daha zor bir maça çıkacak olan Beşiktaş, haftanın sonunda puan farkını korumaya bile razı olacakken, Trabzonspor’u deplasmanda yenememesine rağmen Fenerbahçe ile puan farkını açıp, Galatasaray ile farkı korudu. Sonuçta Beşiktaş cephesinden bakınca çok olumlu bir hafta da böylece geçmiş oldu.

Sahadaki Beşiktaş benim canımı sıktığı gibi birçok Beşiktaş’lının da canını mutlaka sıkmıştır, ama çift ön liberolu sistemin de kötü yanı bu. Rakipleriniz kalenize fazla gelemiyor ama siz de rakip kaleye gitmekte zorlanıyorsunuz. Sonuçta ortaya sıkıcı bir futbol çıkıyor. Ne kadar sıkıcı olsa da Beşiktaş taraftarı bu sene başarı için bu tabloya katlanması gerekecek. Beşiktaş’ın gol ayakları bu gece suskun kaldı ama bu hep böyle olmayacak, yeter ki bu geceki gibi kalesinde fazla tehlike yaşamasın.

Sahadaki futbol kötü idi, oyunculardan vasatın üstüne çıkan olmadı ama Beşiktaş rakipleri ile puan farkının kapatmadan onların önünde yoluna devam ediyor. Fenerbahçe ve Galatasaray’da bu tip puan kayıpları daha çok olacak ve bu sürpriz gibi gözüken kayıplar devam edecek. Eğer Beşiktaş ligin bu ilk dönemlerini az hasarla kapatır ise, ligde ikinci yarısı başlarken herkesin bir kaç adım önünde, hedefe rakiplerin çok daha yakın bir pozisyonda olaca

Eray Erdal
15.09.2008

Volkan Kaya
09-16-2008, 15:56
aynen katılıyorum .. bu sene sampıyon mutlaka bız olucaz trabzonda ıkıncı olur