Orijinalini görmek için tıklayınız : Kara Kartal Efsanesi..
Hasret Ergül
09-05-2007, 23:57
Son iki sezonun şampiyonu Beşiktaş, 1940-41 sezonuna gençleştirilmiş ve yenilenmiş kadrosuyla girer. Haftalar ilerledikçe puan farkını açan Beşiktaş, ligde liderliğini sürdürmektedir. Bitime 5 hafta kala rakip Süleymaniye’dir. 19 Ocak 1941 Pazar günü Semih Duransoy’un hakemliğini yaptığı Şeref Stadı’ndaki maça Beşiktaş şu kadro ile çıkar: Faruk, Yavuz, İbrahim, Rıfat, Halil, Hüseyin, Şakir, Hakkı, Şükrü, Şeref, Eşref. O sezon bütün maçlarda olduğu gibi, Takımımız yine muhteşem bir oyun ortaya koyar. Maçın ikinci yarısının ortalarıdır. Beşiktaş takımı farklı önde olmasına rağmen rakip kaleye bitmek tükenmek bilmeyen hücumlar gerçekleştirmektedir. İşte o sıralarda Beşiktaş’ın akın yönü olan Şeref Stadı’nın Atatürk panosu bulunan tarafındaki tribününden bir ses yükselir: “Haydi Kara Kartallar. Hücum edin Kara Kartallar”... Şeref Stadı’nı dolduran binlerce taraftar ve maçı takip eden gazeteciler, çınlayan sesle donup kalmıştır. Son derece isabetli bir benzetmedir o anda yapılan. O sezon rakiplerini ezip geçen Beşiktaşlı futbolcuları “Kara Kartal”dan, oynadıkları futbolu “Kara Kartal gibi hücum etmek”ten başka bir şekilde tarif etmek mümkün değildir. Tribünlerden gelen sesin sahibi Mehmet Galin isimli bir balıkçıdır.
Voleci Şeref lakabıyla maruf Şeref Görkey’in voleyle attığı 3 muhteşem gol ve kaptan Hakkı’nın, Şakir’in ve Şükrü’nün birer golüyle sahadan 6-0 galip ayrılırlar.
Bu maçın ardından, Beşiktaş’ın sembolü “Kara Kartallar” olmuştur.
çok yakışıyo bize bu simge
çok yakışıyo bize bu simge
herşey yakışıyor beahh :hii:
Mehmet Erhan
10-29-2007, 17:20
http://www.ogm.gov.tr/sincap/hayvanlar/kartal.jpg
hastasıyım simgemizin... ;)
Uğur Şimşek
10-29-2007, 17:23
muhteşem bi benzetme bence dünyada 1 numara
Ersin Kandemir
11-25-2007, 15:59
Merhaba Arkadaşlar;
Ben burada henüz yeniyim bu yazdıklarım ise burada ilk yazdıklarım emeğinize sağlık diyorum yüreğinize sağlık
Ezel Özsipici
11-25-2007, 16:13
Merhaba Arkadaşlar;
Ben burada henüz yeniyim bu yazdıklarım ise burada ilk yazdıklarım emeğinize sağlık diyorum yüreğinize sağlık
hoşgeldin aramızaa:oley:
Evet yaa BEşiktasımaa hersey yakısıyoo her seyy
Hasret Ergül
11-25-2007, 17:50
Merhaba Arkadaşlar;
Hoşgeldin arkadaşım ilk ve son yazın olmaz umarım;)
Mehmet Erhan
11-25-2007, 18:09
Merhaba Arkadaşlar;
arkadaşım hoşgeldin...kalıcı olman dileğiyle... ;)
Barış Kahraman
11-25-2007, 19:11
arkadaşımız bir sitenin admini ve bizim siteyle bilgi paylaşımı amaçlı sitemize giriyor.. son yazısı olacagını zannetmiyorum.. neyse konuyuda dapıtmayalım :)
kara kartal efsanesi yeniden doğacak inşallah.. ama önce demirören gitsin :)
arkadaşımız bir sitenin admini ve bizim siteyle bilgi paylaşımı amaçlı sitemize giriyor.. son yazısı olacagını zannetmiyorum.. neyse konuyuda dapıtmayalım :)
kara kartal efsanesi yeniden doğacak inşallah.. ama önce demirören gitsin :)
hep destek tam destek!!!
Mehmet Erhan
11-30-2007, 14:01
hep destek tam destek!!!
:doh::nono::S::yuh: o eziklerin lafı...bizimki İYİ GÜNDE KÖTÜ GÜNDE...öğrenin be kardeşim... ;)
Aylin Şengül
12-01-2007, 08:42
demirören bi gitse kartal efsanesi doğacak yeniden ama...
Anıl Mungan
02-18-2008, 16:49
bu konuda bir çok söylenti var hangisine inanacağımı bilmiyorum ama sonuç olarak kartal süper bir sembol
Erkan Korkmaz
02-18-2008, 17:08
Bence olabilecek en güzel sembol...
Bu efsaneyi dile getiren Mehmet Galin' ede şükranlarımı sunuyorum. Tam Bilgim yok eğer Vefat etmişsede Mekanı Cennet Olsun..
Orhan Aslan
08-06-2008, 11:31
bu yakıştırmayı yapan kişiye helal olsun.gerçekten güzel bi yakıştırma yapmış.
Samet Sahin
08-27-2008, 21:17
biliyordum bunu ... karakartal cok iyi harbiden
Ufuk Irmak
09-06-2008, 08:46
kara kartal...ne kadar asil değilmi arkadaşlar.
Özgür Fidan
09-06-2008, 09:08
eğer demirören giderse bu kartal havalarda süzülecek ve rakiplerini avlayacak
ama önce tüpçü başkan istemiyoruz...
Can Polat Kara
09-06-2008, 09:38
bende aslında bazen cok kızıyorum başkana ama madolyınun dğier tarafında bakın be arkadaslar hoca ıstıyor alıyor hoca istemiyor yolluyor daha ne yapacak bu adam tamam belik yanlış hareketleri olmuyor değil ama şunu bilin menfaat olamayann çıkar olmnayan tek takım biziz ve herşeyimişzle bir bütün olmalıyız zaten BEŞİKTAŞI BEŞİKTAŞ yapan unsurlar iyi günde de kötü gündede birbirimize kenetlenmiş olmamızdır biraz daha iyimser olalım lütfen ..
Gökhan Çakır
11-06-2008, 22:47
kanarya diye simgemi olur ya akla mantığa aykırı severken öldürürsün onu :) ama KARA KARTAL asalet akıyor be
Doğan Köksal
11-07-2008, 07:51
evet çok güzel bir laf kara kartal..ASil ÇEvik Yırtıcı Öldürücü :D
kanaryaya pişt diyene kadar kaçar gider.:D:
Ama kartal ölemi ölümüne ...!!!
Ceyhun Pişken
01-04-2009, 20:58
karakartallar gerçekten yakışan bir simgemiz war
Bahadır Karaçanta
01-05-2009, 17:23
kartal bir futbol takımına yakışabilecek en güzel simgelerden karakartalda bize cok yakışıyor.
Ertürk Tekin
02-22-2010, 23:33
çok hoş bi hikayesi var
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.