Orijinalini görmek için tıklayınız : Kupada rakip Efes Pilsen ( BJK 71 - EFES 75 )
Güvenç Küçük
01-22-2008, 11:03
Kupada Rakip Efes Pilsen
Basketbolda Opel Erkekler Türkiye Kupası 8'li final maçlarının kurası, İstanbul'da çekildi. Polat Otel'de yapılan kura çekiminde Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, Efes Pilsen ile eşleşti.
Bu yıl 23'üncüsü düzenlenecek, Opel'in sponsorluğunda gerçekleştirilen Erkekler Türkiye Kupası finallerinin kura çekimi Polat Otel'de yapıldı. 8-10 Şubat tarihleri arasında Ankara'da düzenlenecek finallere, daha önce Çanakkale, Ordu, Uşak ve Yozgat'ta yapılan eleme grubu maçlarında, gruplarını ilk iki sırada bitiren Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, Alpella, Banvit, Efes Pilsen, Fenerbahçe Ülker, OYAK Renault, Pınar Karşıyaka ve Türk Telekom takımları katıldı.
Kura çekimi sonrasında Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, Efes Pilsen ile eşleşti. Dev maç 8 Şubat Cuma günü saat 20.00'de Ankara'da oynanacak.
Opel Türkiye Kupası yarı final kurası ASKİ Spor Salonu'nda ilk gün maçlarından sonra gerçekleştirilecek.
Kupanın çeyrek finalindeki diğer eşleşmeler ise şöyle:
Alpella - Fenerbahçe
Telekom - Banvit
Oyak Renault - Karşıyaka
Not : ne ballı takım şu Fener
Mehmet Erhan
01-22-2008, 11:04
zor eşleşme...bence yarı finale kalacak ekipler belli: BJK,telekom,fb ülker ve karşıyaka...
Güvenç Küçük
01-22-2008, 11:06
Torinoda ki final 8e iyi bir prova olacak başarılar Kartalıma
Hasret Ergül
01-22-2008, 11:55
Efesten çekinmiyorum açıkcası, güzel heyecanlı bir maç olacak :)
Gökhan Özsoy
01-22-2008, 13:47
gene mi efes içiçez yhu:)) :icelim:
yarı finalde ülker çikolatalı fener yemek istiyorum:D
ancak ciklet çikolata rakibiniz olur :D
Nisa Tuğrul
01-22-2008, 15:10
beşiktaş efes maçı hemde ankarada süper gidilir bu maça :D
Mehmet İpek
01-23-2008, 19:33
allahın izniyle tribünde yerlerimizi alıcaz...,
bekleyin geliyoruz.
Emrah Güler
02-05-2008, 20:01
Salonun yeri ve maç saati ters olsa da orda olup Beşiktaşımızı destekliycez.
Mehmet İpek
02-05-2008, 20:17
Geri sayım Başladı bekleyin GELİYORUM...
Hasret Ergül
02-06-2008, 12:02
"Efes Pilsen’i Eleyeceğiz"
Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız’ın Coachu Ergin Ataman, 8 Şubat Cuma günü Efes Pilsen ile oynayacakları Opel Türkiye Kupası çeyrek final maçı öncesinde internet sitemize özel açıklamalarda bulundu. Ataman, “Çok iyi durumdayız; Efes Pilsen'i eleyeceğiz” diye konuştu.
Opel Türkiye Kupası'nda 8'li finalller Cuma günü Ankara'da başlıyor. Çeyrek finalde 8 Şubat Cuma günü Efes Pilsen ile karşı karşıya gelecek olan Siyah Beyazlılarımız’ın Coachu Ergin Ataman, Efes Pilsen maçını erken final olarak değerlendirdi. İki takımın da kupanın en büyük favorisi olduğunu söyleyen Ataman, “Finale kadar üç maç yapacağız ve hepsini kazanmak zorundayız. Bu yüzden her maçı final olarak ele alabiliriz. Efes Pilsen de bizim kadar kupanın favorisi. İki takım da kupayı kazanmak istiyor” diye konuştu.
Takımına güvendiğini belirten başarılı Coachumuz, “Takımımız’ın moral ve motivasyonu üst seviyede. Herhangi bir sıkıntımız yok. Maçları Ankara’da oynayacak olmamız da bizim için büyük bir avantaj. Başkentteki taraftarlarımız takımlarına kavuşacaklar; dolayısıyla bizleri yalnız bırakmayacaklarını düşünüyorum” dedi.
8 takım içinde Pınar Karşıyaka ve Türk Telekom gibi güçlü rakiplerin de bulunduğunu ancak maçları teker teker düşündüğünü ifade eden Ataman, “Geçtiğimiz hafta Mersin’de çok iyi bir oyun ortaya koyduk. Yükselen bir performansımız var. Bunun kupaya da yansıyacağını düşünüyorum. Takımımızda herhangi bir sakatlık ve sorun yok. Oldukça iyi durumdayız. Cuma günü Efes Pilsen karşısında güzel bir oyun ve iyi bir skorla tur atlayacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Bülent Girgin
02-06-2008, 12:12
siradaki gelsin :D
http://www.living-turkey.com/living_in_antalya/photos/antalya/Antalya_efes_beer.jpg
afiyet olsun kartallar :D
Emrah Güler
02-06-2008, 12:19
Bu maçı kazanmak için taraftar desteği çok önemli olacak. Bu arada fener maçının bitimiyle bizim maçın başlangıcı arasında yarım saatlik falan bi fark olacak gelecek arkadaşlar buna da dikkat etsinler.
Bülent Girgin
02-06-2008, 12:28
Bu maçı kazanmak için taraftar desteği çok önemli olacak. Bu arada fener maçının bitimiyle bizim maçın başlangıcı arasında yarım saatlik falan bi fark olacak gelecek arkadaşlar buna da dikkat etsinler.
forumdan mehmet ( under8 nickli ) arkadasta ankaradan, o maça gelecek.
Nihal Aslan
02-06-2008, 13:53
inşllah kazanırlar amma ve lakın ben bıraz korkuorum dogrusu
Mehmet İpek
02-07-2008, 11:56
forumdan mehmet ( under8 nickli ) arkadasta ankaradan, o maça gelecek.
ankara da fenerlilerle bi dalaşmamız olacağını sanmıyorum. ve demet grubu kartallar sağlam çocuklar diye biliyorum bize yanaşamazlar.
ama ben bi güzellik yapıcam beşiktaş formamla fenerin rakibini desteklicem :D
Bu arada forumdan emrah ve benmi gidiyoruz sadece.
çerkez kartalı barış nerdesin ?
nihal kimsen yokmu burada sevgilini alıp gelsene sende maça...
Volkan Kaya
02-07-2008, 14:20
ben gıtmeden bana bı yarı fınal hedıye etcekler ınsallah:D
Bülent Girgin
02-08-2008, 08:26
Opel Türkiye Kupası’nda heyecan bugün (8 Şubat) oynanacak çeyrek final maçlarıyla başlayacak. Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, erken final olarak nitelendirilen eşleşmede Efes Pilsen ile Ankara Aski Spor Salonu’nda saat 20.00’de karşılaşacak.
Opel Türkiye Kupası finallerine sezon başında 4 kentte düzenlenen eleme grubu maçları sonrasında gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar katılacak. Galatasaray Cafe Crown, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bulunduğu D Grubu’ndan Oyak Renault ile birlikte çıkan Siyah Beyazlılarımız, oynadığı maçlarda 2 galibiyet, 1 mağlubiyet almıştı. C Grubu’nda 8’li finallere kalmak için mücadele eden Efes Pilsen ise grubunu lider tamamlayarak bir üst tura yükseldi.
Siyah Beyazlılarımız, bugünkü Efes Pilsen karşılaşmasından galibiyetle ayrıldığı takdirde yarı finale adım atacak. Takımımız, Cumartesi günkü yarı final müsabakasını da kazanırsa adını finale yazdıracak. Final maçı ise Pazar günü, kupanın bütün maçlarına ev sahipliği yapan Ankara Aski Spor Salonu’nda oynanacak.
Opel Türkiye Kupası çeyrek final eşleşmelerindeki maçların programı şöyle:
Oyak Renault-Pınar Karşıyaka (13.00)
Banvit-Türk Telekom (15.15)
Alpella-Fenerbahçe Ülker (17.30)
Beşiktaş Cola Turka-Efes Pilsen (20.00)
Hasret Ergül
02-08-2008, 10:07
Hangi kanal verecek acaba, bilen varmı ?
Emrah Güler
02-08-2008, 10:10
Hangi kanal verecek acaba, bilen varmı ?
SKY Türk veriyomuş.
Hasret Ergül
02-08-2008, 10:29
SKY Türk veriyomuş.
Süper NTV.den iyidir :)
Ankaralı kartallar giden varmı maça buradan mehmet haricinde _? Orda olmayı çok istiyorum keşke akatlarda olsaydı maç..
Utku Altıncık
02-08-2008, 11:58
zor kazanırız maçı yaa hayırlısı
Şule Artarlar
02-08-2008, 12:18
Efes le maç hımm hadi hayırlısı bol sans..
Nisa Tuğrul
02-08-2008, 17:47
bakalım yeneriz inşallah ben bugün değil ama yarın salondayım (:
Şule Artarlar
02-08-2008, 19:35
25- 21 biraz daha gayrett yaa hadi BEŞİKTAŞIM
Arda Hatipoğlu
02-08-2008, 19:42
fark 11 38-27
Şule Artarlar
02-08-2008, 19:54
Oleyy 2 yarıda inş. süper olurrr =)
Şule Artarlar
02-08-2008, 21:31
TÜh yaa ne diyelim ya iyide gidiyoduk ama..
Mehmet İpek
02-08-2008, 22:01
bakalım yeneriz inşallah ben bugün değil ama yarın salondayım (:
Sen gitde nisa görebileceğin bir maç kalmadı sansına. :(
Kemal Arıcıoğlu
02-08-2008, 22:31
Basketbolda Opel Türkiye Kupası 8'li Finalleri'nde, Beşiktaş Cola Turka'yı 75-71 yenen Efes Pilsen son yarı finalist oldu.
Salon: ASKİ
Hakemler: Rüştü Nuran xx, Uğur Özen xx, Kaan Büyükçil xx
Beşiktaş Cola Turka: Erkan xx 9, Dalmau x 1, Nicevic xxx 18, Kaya xxx 15, Apodaca xx 8, Mehmet x, Cevher x, Shumpert xx 15, Sinan x 5
Efes Pilsen: Nicholas xx 7, Penn xxx 15, Mustafa xx 6, Kerem xxxx 24, Hutson xx 8, Ermal xx 7, Gregory x 1, Ender xx 5, Woods x 2
1. Periyot: 23-13
Devre: 42-34 (Beşiktaş Cola Turka lehine)
3. Periyot:53-52
Beş faulle çıkan: 35.10 Hutson (Efes Pilsen)
Karşılaşmaya baskılı ve sert savunmayla başlayan Beşiktaş Cola Turka, rakibi zorlama atışlara yöneltirken, hızlı hücumlarla etkili oldu ve 3. dakikayı 9-5 önde geçti. Hutson'ın sayılarıyla oyunda dengeyi sağlamaya çalışan rakibine Kaya'nın sayılarıyla karşılık veren siyah-beyazlılar, Nicevic'in basketiyle 6. dakikada 6 sayılık farkı yakaladı (15-9).
Nicevic ve Apodaca'nın dış atışlarda yüksek yüzdeyle oynamasıyla oyunun kontrolünü elinde tutan Beşiktaş Cola Turka, farkı biraz daha açarak 8. dakikaya 20-11 üstün girdi ve periyotu 23-13 önde bitirdi.
2. çeyreğe çok istekli savunma yapan ve hücumda etkili bir oyun ortaya koyarak başlayan Efes Pilsen özellikle Mustafa'nın sayılarıyla 8-2'lik bir seri yakalayarak 12. dakikada farkı 4 sayıya (25-21) kadar indirdi.
Savunmaların ön plana çıktığı bu dakikalarda Penn'in de skora katkısıyla Efes Pilsen 25. dakikada farkı 3 sayıya indirdi (48-45). Çeyreğin son 2 dakikasında takımlar sayı bulmakta zorlanırken Shumpert ile basket bulan Beşiktaş Cola Turka, periyotu 53-52 önde geçti.
Karşılıklı basketlerle girilen ve takımların birbirine üstünlük kurmakta zorlandığı son periyotun ilk dakikalarında Beşiktaş Cola Turka Sinan, Efes Pilsen ise Nicholas ile basketler buldu ve 33. dakika 57-55 siyah-beyazlı takım lehine geçildi. Skor bulmakta zorlanan rakibi karşısında pota altında Kerem'i çok iyi kullanan Efes Pilsen rakibine üstünlük sağladı ve 36. dakika içinde 5 sayılık farka ulaştı (66-61).
Efes Pilsen maçın kopma anlarında kullandığı atışları sayıya çevirerek rakibinin öne geçme çabalarına izin vermedi ve son dakikasına 72-65 önde girdiği karşılaşmadan 75-71 galip ayrıldı. Bu arada, ilk gün mücadelelerinin ardından yarı final kuraları çekildi.
Buna göre Türk Telekom ile Fenerbahçe Ülker, Efes Pilsen ise Oyak Renault eşleşti.
Nisa Tuğrul
02-08-2008, 23:03
bende yeneriz efesi diye ikinci güne bilet almıştım :D Allah tan severim basketbolu
Erkan Korkmaz
02-08-2008, 23:16
Sağlık olsun napalım kısmet değilmiş diyelim...
Barış Aygün
02-09-2008, 00:24
hayda ya olmadı kı sımdı...efes kımkı yenıldık bız bunlara....alla alla :(
Mehmet Erhan
02-09-2008, 10:05
takımdaki düşüş sürüyor...başta çok iyi oynayıp sonradan bocalamakda neyin nesi oluyor...her takım ilk dakikalarda iyi oynayıp sonradan açılır bizde durum tam tersi...sağlık olsun... :(
Hasret Ergül
02-09-2008, 13:24
Çok üzüldüm ama aptallığımıza yanalım ilk 2 periyotta çok aptalca oynadık çok fırsat kaçırdık dedim ama bunları arıcaz diye sen kalk son 10 saniyede 3lük atmaya çalış aklın nerdeydi...
Yazık oldu hiç yakışmadı tarih yazan basketçilerimize.........!!!!!!!!!!
Ezel Özsipici
02-09-2008, 17:44
futbolda da gülemiyoruz baskette de seyredemedim ara ara baktım..yorum yapmam garip olur..ama yenilmemiz kötü olmuş:(
Savaş Aygün
02-09-2008, 18:04
ilk 3 peiyot çok iyiydik...son periot maçı verdik...kötü oldu
Nisa Tuğrul
02-10-2008, 10:26
hakem hakem kritik anlarda öyle hatalar yaptılar ki sinana sportmenlik dışı çaldılar alakası yoktu aynısını efesli biri yaptı hiç bişey yapmadılar 8 sn yeyi çalmadılar 4 sayılık fark böyle doğdu işte
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.