PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İlhan Mansız

Barış Kahraman
09-06-2007, 15:13
http://image.haber3.com/haber/52152.jpg

İlhan Mansız (d. 10 Ağustos 1975; Kempten, Almanya) Türk futbolcu.Bıraktığı futbola yeniden 2005-06 sezonuna Ankaragücü'nde başlamıştır. Ancak Almanya'da geçirdiği trafik kazası nedeniyle futbolu bıraktığını açıklamıştır.

Futbol hayatı
Almanya'da doğan ve annesi terzi, babası fabrika işçisi olan İlhan Mansız, 9 yaşındayken annesi kardeşi ve ablası ile birlikte ailesinin memleketi olan Eskişehir'e döndü. 4 yılını Eskişehir'de geçirdi ve ailesin Almanya'da kalması sebebiyle geri döndü. Bu dönüşle birlikte futbol hayatı da orada başladı.Ayrıca kardeşi Erman Mansız da Köln takımının genç takımında oynamaktadır.

Kariyeri
SV Lenzfried, Kempten ve Augsburg takımlarında oynadığı futbol ve attığı gollerle dikkat çekti. Augsburg takımıyla Almanya Gençler Şampiyonluğu yaşayan İlhan, bir sene sonra ülkenin köklü takımlarından FC Köln'e transfer oldu. 19 yaşında yaptığı bu transferle futboldan ilk defa para kazandı.

Bundan sonraki dönemde ise ailesinin baskısıyla, Türkiye'deki futbol macerası başladı. İki senelik sözleşme ile Gençlerbirliği'ne transfer oldu. Ancak uyumsuzluk ve başarısızlık sebebiyle 6 ay sonra Almanya'ya döndü. Münih Türkgücü'nde amatör olarak futbola devam ederken parasal sorunsal nedeniyle tekrar Türkiye'ye dönmeye karar verdi. İkinci Türkiye seferine İkinci Lig takımlarından Kuşadasıspor'da başladı.

Daha önceki Türkiye deneyiminde yaşadığı uyum sorunu Kuşadası'nda yine baş gösterdi. Kuşadası'ndan Samsunspor'a transferinden sonra futbolu bırakarak, yarım bıraktığı FOS Kempten Ekonomi Bölümü'ne devam etmeyi düşündü. Fakat son anda verdiği kararla Samsun'da kaldı.

Samsun'da 3 sezon boyunca son derece başarılı bir performans gösterdi ve olaylı bir şekilde takım arkadaşı Tümer Metin'le beraber Beşiktaş'a transfer oldu. Beşiktaş'ta ilk sezonu olan 2001/2002 sezonunda başarılı performansını sürdürdü ve attığı 21 golle gol krallığına ulaştı. Bu sayede Milli Takım'a kadar yükseldi.

Türk Milli Takımı'nın dünya üçüncüsü olarak tarihe geçtiği 2002 Dünya Kupası'nda üç gol attı. Ancak bu goller içinde çeyrek final maçında Senegal'e uzatmada attığı altın gol hayatının en önemli golü oldu. Bu sayede tüm dünyada tanınır hale geldi.

Dünya kupası sonrası uzun süren sakatlıklar serisi başladı ve bir sonraki sezon olan 2002/2003 sezonunda uzun süre Beşiktaş'ta kadroya giremedi. Ancak sezon ilerledikçe düzeldi ve lig şampiyonluğunda büyük rol aldı.

2003/2004 sezonuna da son derece başarılı bir başlangıç yapan İlhan Mansız, kulübünün ekonomik sıkıntıları sonucu devre arası Japon takımı Vissel Kobe'ye transfer oldu. Ancak Japonya'da da kısa sürede sakatlandı , forma giyemedi ve sözleşmesi iptal edildi.

Daha sonra Almanya'ya döndü ve kısa süren Hertha Berlin ile anlaşması yine sakatlığı nedeniyle iptal edildi. 2005/2006 sezonunda sakatlığı geçti ve Sezon başında Ankaragücü'ne transfer oldu.

2006/2007 sezonu başında Almanya"da gecirdigi trafik kazasi nedeniyle futbolu bıraktığını açıkladı.

Beşiktaş formasıyla ligde 58 maçta 36 gol atma başarısını göstermiştir

Volkan Kaya
11-02-2007, 13:55
ılhana cok kızıyorum cunku onun yerı sohret olmak ıcın yarısan basıt sanatcı bosuntularıyla buz patenı pıstı deıl. ılhanı atılla tas la o turkucu bozuntusuyla aynı kategorıde yarstıgını gormek benı uzduu boyle olmamalıydıı

Aylin Şengül
11-02-2007, 18:25
ohohoo ilhan periyotları dışına taştı...
oyunculuk mankenlik bunların yanında bir de yarışma var...
ama seçim yapması gerekirse futbolu seçermiş..

Ezel Özsipici
11-02-2007, 19:21
bir zamanlar neydi simdi buzda dansta doktorlarda oyunculuk yapıyo ama benim gibi beşiktaslıların kalbinde hep futbolcu ilhan mansız beşiktasın yıldızı olarak kalıck:(

Kemal Arıcıoğlu
11-02-2007, 20:24
ne oldum değil ne olacam diyeceksin diye boşuna söylememişler....

Utku Öz
11-05-2007, 11:51
adamım benim ya gercek kartallardan ;)

Elif Kaya
11-05-2007, 12:03
ilhan şöhret olma tutkusuyla yanıyor. Bu tutkusu yüzündende bence battıkça batıyor.

Volkan Kaya
11-05-2007, 14:39
ılhanı o yarısma da o turkucuyle atılla tasla jurıyle kawga ederken gormek ıstemıorum zaten hıc ıslemedım

Nihal Aslan
11-05-2007, 15:47
ılhan mansızı futboll oynarken sevıordum..... boyle abuk sabuk yerlerde gereksız konusmalarını duyduyca benımiçin bitmiştirrrr artık gormeye bıle dayanamıorum

Hasret Ergül
11-15-2007, 16:25
http://img230.imageshack.us/img230/1692/ilhans017jpgzy0.jpg

H.Hüseyin Uluçay
11-15-2007, 21:47
bu adam iyi oyuncuydu yaw hele hatırlarsınız belki roberto carlos'a yaptığı çalımlar çok hoşuma gidiyor:D

Şule Artarlar
11-15-2007, 22:20
ilhan mansızz gerçekk beşiktaşlı:)

Arda Hatipoğlu
11-15-2007, 22:34
işte beşiktaşın bugunku durumda olmasını fotoraftakı yuz seklı sergılıyo ozaman herkesde hırs wardı hep daha fazlasını ıstıyolardı ruhları wardı ama sımdıkı topcular ölü gıbıler ne ruh kalmıs ne hırs

Elif Kaya
11-16-2007, 08:14
tamam iyi hoşta buzda kaymasına dayanamıyorum...

Gökhan Özsoy
11-16-2007, 14:24
işte beşiktaşın bugunku durumda olmasını fotoraftakı yuz seklı sergılıyo ozaman herkesde hırs wardı hep daha fazlasını ıstıyolardı ruhları wardı ama sımdıkı topcular ölü gıbıler ne ruh kalmıs ne hırs

ewt fotoğraftaki yüz ifadesi hırsının bir göstergesidir ve kimsede yok o hırs..

Mehmet Erhan
11-16-2007, 16:31
tamam iyi hoşta buzda kaymasına dayanamıyorum...

sen mi ben mi...bir de aklıma takılan şey, futbolu dizi yüzünden bıraktı peki nasıl o dizle kayabiliyor...:S:

Ayşegül Alparslan
11-28-2007, 07:51
ilhan buzda dansa katılıp o zor hareketleri yapabildiğini görünce tekrar futbola dönme kararı aldığını açıkladı ve sordular hangi takıma gitmek istersin oda gönlümdeki takımı bütün herkes biliyor ama diyebildi sadece yönetim bizim için bi güzellik yapsa ne olur sanki

Utku Öz
11-28-2007, 09:49
ılhan mansızı futboll oynarken sevıordum..... boyle abuk sabuk yerlerde gereksız konusmalarını duyduyca benımiçin bitmiştirrrr artık gormeye bıle dayanamıorum
ne yapsın futbol hayatı bitmiş bir meşgale bulmaya çalışıyor

ersen1903
11-29-2007, 12:16
yaa arkadaslar ne kadar dogru bılmıorum ama tekrar futbola donucek dıe bısıyler duydum yaa bılgısı olan var mı

Ersin Erdal
11-29-2007, 18:48
arkadaşlar öyle demeyin adam ekmek parası kazanıyo ekmek aslanın ağzınnda biliyosunuz

Utku Öz
11-29-2007, 22:37
ilhanın her zaman arkdasındayım utandıracak bişey yapmadığı sürece beşiktaşı

Muhammet Akdereli
12-14-2007, 23:14
bence ilhan sahada daha estetikti onun yeri buz degil çim olmalıydı

Şule Artarlar
12-14-2007, 23:45
arkadaşlarr hep söylüyoruz buzda degil çim sahalarda kaysın dönsün futbola ama bence dönmicekk keşke ama nerde

Barış Kahraman
08-05-2008, 13:54
Mansız dizi yıldızı oluyor

Reklam filmi ve yarışma programlarında yer alan Beşiktaşımızın sembol isimlerinden İlhan Mansız, bir televizyon dizisinde ilk kez baş rolde seyirci karşısına çıkacak. İlhan Mansız’ın aşk üçgenindeki bir balıkçıyı canlandırdığı “Dalgakıran” adlı dizinin ilk bölümü 11 Ağustos’ta seyirciyle buluşacak.

Mehmet Erhan
08-05-2008, 15:30
yeşil sahalardan film stüdyolarına...vay mansız vay...kim bilebilirdi ki seni diziler de başrolde izleyeceğimizi...

Ayşegül Alparslan
08-05-2008, 15:33
zaten öyle çok fazla izleme şansın olacağını sanmıyorum mehmet ilhanın bu konuda pek yeteneği yok bence dizisi tutmayacak ve yayından kaldıracaklar

Mehmet Erhan
08-05-2008, 15:37
zaten öyle çok fazla izleme şansın olacağını sanmıyorum mehmet ilhanın bu konuda pek yeteneği yok bence dizisi tutmayacak ve yayından kaldıracaklar

doktorlar dizisinde bir tecrübe edindi kendisine...ayrıca buz yarışması, taksi programı ve reklamlardan da alışık kameralara...belli olmaz yani...bakarsın tutar ve yıllarca da sürer... :D

Ezel Özsipici
08-05-2008, 20:02
umarım basarılı olur :)) istediğini tutturabilir.. gercekten beşiktastan baska takımda oynamam sözüünü tutabildi :)) onun gibileri lazım beşiktasımızza :) hele o kalbinin ordaki kartal dövmesi yok mu süper ötesi :)

Arda Çengeloğlu
08-06-2008, 02:23
Sadece Futbolunla Seviyorm Seni . Yarşmayla Buzda Kaymanla Deil . !

Salim İnce
08-06-2008, 07:27
Dizilerde filimlerde oynamak yerine futbolun içinde olacağın bir meslek sahibi olsan ve ordaki başarılarla gündemde olsan bizi daha çok mutlu eder...

Şule Artarlar
08-06-2008, 09:08
Dizinin adıda ne entrasan yavs öyle.. Bu adam futboll yerine başka işler peşinde ya vallahi içim acıyo beee...

Orhan Aslan
08-06-2008, 11:16
japonyaya gitmekle hayatının hatasını yaptı.kendine yazık etti.

Mehmet Erhan
08-06-2008, 15:59
"Futbol kapanmamış bir sayfa"

Beşiktaşımızın eski milli futbolcusu İlhan Mansız, bir süredir Almanya'da sürdürdüğü yeni tedavi sürecinde, tekrar yeşil sahalara dönebilmesi için bir umut doğduğunu söyledi. Dizi çekimleri için geldiği İzmir'in Foça ilçesinde soruları yanıtlayan Mansız, Almanya'da tesadüfen tanıştığı terapistine omzundaki sakatlığın yanı sıra, dizlerini de gösterdiğini, Almanya'da haftanın dört günü tedavi ve idman programına katıldığını kaydetti.

''Benim vücudumdaki geçmişten gelen birçok problemin birikimiyle oluşan bir patlamaydı, o hasarları gidermeye çalışıyoruz'' diyen Mansız, haftanın üç gününü Foça'da, dört gününü de Almanya'da geçirdiği yoğun bir dönemin içinde olduğunu söyledi. Mansız, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bunu öncelikle ilerideki dönemde sağlık açısından sorun yaşamamak için yapıyorum, henüz spora döneceğim demek için çok erken, ama ufak da olsa bir ışık var, tedavi ve antrenmanlarıma devam ediyorum.''

-''FUTBOL KAPANMAMIŞ SAYFA''-

Futbolun kendisi için ''kapanmamış bir sayfa'' olduğunu, istediği kadar futbol oynayamadığını ifade eden Mansız, ilk ameliyatını 27 yaşında olduğunu ve bunu takip eden 4 yıl içinde toplam 6 ameliyat geçirdiğini belirterek, en verimli döneminden 6 yılın kayıp olduğunu söyledi.

Mansız, ''Bu süreçte oynadığım dönemler var, ama fazla verim alamadım. Ben futbolu seviyorum, maddiyattan dolayı değil, keyif aldığımdan dolayı oynadım futbolu. Bir çocuk gibi, hala top gördüğüm zaman çocuklarla oynamayı seviyorum, bu sevgi hiç bitmeyecek, ufak bir şans gördüğüm an, bu şansı kullanmak isterim'' diye konuştu.

-BEŞİKTAŞ-

Mansız, Beşiktaşımızın iki kaptanı İbrahim Toraman ile İbrahim Üzülmez arasındaki kavgaya ilişkin bir soruya ise şu yanıtı verdi:

''Sadece benim takımım değil, başka takımlarda da olsa bu kadar medyaya yansımaması, kendi içinde çözülmesi gerekiyordu. Aile içinde ufak tefek kavgalar yaşanabilir, herkes insan, sinirli anı olabilir, ama herkes de bulunduğu camia içindeki sorumluluğunu içinde hissetmeli. Yönetimin kararı üzerine fazla da yorum yapmaya gerek yok, hayırlısı olsun diyorum.''

-AVRUPA ARENASINDAKİ TÜRK TAKIMLARI-

Avrupa'da mücadele eden tüm takımları yürekten desteklediğini belirten Mansız, koyu bir Beşiktaş taraftarı olmakla birlikte Avrupa'da mücadele edecek tüm takımların başarısını istediğini söyledi.

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Liginde, milli takımın da Avrupa Şampiyonasında önemli başarılara imza attığını söyleyen Mansız, ''Umarım Avrupa Şampiyonasında gösterdiğimiz başarıyı kulüpler bazında da sürdürerek, istikrarlı bir futbolu Avrupa ve dünya çapında göstermeye devam ederiz'' dedi.

Turkcell Süper Lig'in başlamasına kısa süre kaldığının hatırlatılması ve en hazır takımın hangisi olduğunun sorulması üzerine de Mansız, şunları kaydetti:

''Lig öncesinde önemli transferler yapıldı. Her kulüp, kendi bütçesine göre önemli adımlar attı. Her sene üç büyükler, artı Trabzon ve bir de Anadolu'dan bir takım çıkıyor. Yorumlamak için erken. Fenerbahçe, Avrupa Şampiyonu takımdan transfer yaptı, ama bir uyum süreci gerekli. Kimsenin elinde sihirli değnek yok. Başarıya ulaşmak için çalışmak lazım, sabır ve yapılanma lazım. Tabii ki zirveye oynamak isteyecek büyük takımlar. Ama başarı, Chelsea örneğinde olduğu gibi, sadece para harcayarak gelmiyor.''

-''OYUNCULUKTAN KEYİF ALIYORUM''-

TRT'de ekranlara gelecek ''Dalgakıran'' adlı dizide rol alan Mansız, ekranlara alışmaya başladığını, şu an oyunculuğu hobi olarak gördüğünü ve dizide oynamaktan keyif aldığını söyledi.

Tedavi ve idmanlar arasında geçen yaşantısının içinde oyunculuğa ''değişiklik'' olsun diye başladığını ifade eden Mansız, ''Oyunculuğu şu an hobi olarak görüyorum, ileride bu hobiyi mesleğe dönüştürmek istiyorum. Daha yolun başındayım, kimseye haksızlık etmek istemem, çünkü oyunculuk eğitimi alan çok değerli insanlarımız var. Ben de bu konuda ilerleyen senelerde kendimi geliştirmek istiyorum'' diye konuştu.

Kaynak: AA

06.08.2008

Tuğba Demirbaş
08-07-2008, 15:04
Artık bana göre senin futbol hayatın bitmiştir İlhan Mansız..Parayı başka işlerde kazanıyorsun zaten.Allahın sopası yok işte..

Barış Kahraman
08-07-2008, 15:06
futbol hayatı zaten çoktan bitmiştiki.. zaten 2sene önce futbolu bıraktıgının açıklamasını yapmıştı..

görülen oki kendine yeni iş kaynakları arıyor..

Tuğba Demirbaş
08-07-2008, 15:09
Futbola dönmeyi düşünüyorum tarzında açıklamaler yapmış.Bunu alacak olan takımın vay haline

Nuray Kurt
08-07-2008, 15:13
hangi işi yaparsa yapsın beşiktaş'da ki popüleritesini asla yakalayamayacak.ayrıca yaptığı işlerde başarılı olduğu için değil beşiktaşlılar hala ona sempati beslediği için izleniyor.ben hala ne zaman denk gelsem izlerim bana beşiktaşın güzel günlerini hatırlatıyor çünkü.

Ozan Karabulut
08-16-2008, 15:58
ilhanı görünce 100.yıl şampiyonluğumuz gözümün önüne geliyo nasıl ki nouma için sinemaları doldurduysak ilhanı da izlerim.çok erken gittin besiktastan ilhan:'(

Barış Aygün
08-16-2008, 19:57
onada bır jubıle yapılması lazım....

Ezel Özsipici
08-16-2008, 20:18
onada bır jubıle yapılması lazım....

bencedee oktay derelioğluna bile yapıldı ilhan mansız bunu kat kat hakediyo keske olsa burdan ben bile giderim:)) tirbünler bence gercek maç varmıs gibi dolar:))

Ozan Karabulut
08-18-2008, 19:03
ve en görkemli jübile olur bence.son kez ilhanı beşiktaş formasıyla gol atarken görmek süper olur.

Fatma Selen Kaya
08-18-2008, 19:22
keşke jübilesinde nouma da forma giyse..

Ezel Özsipici
08-18-2008, 20:23
keşke jübilesinde nouma da forma giyse..

tamam bir beşiktas taaraftarı olarak oda nouma'ı cok seviyodur ama kendi jubilesi özel olmalı yıllarca gönül verdiğin bir kulüp sonucta.. o yüzden kendi numarası 26 yı giymeli tabii bizim ki sadece bir düşünce nerde beşiktas yönetimdeki incelikkk nerde eski efsane futbolcularına verilen değer..

Erkan Korkmaz
08-18-2008, 20:41
ilhanın jübile talebi oldumu ki yaa ?

Ezel Özsipici
08-18-2008, 20:41
ilhanın jübile talebi oldumu ki yaa ?

olmadıı biz hayal kuuruyoruz olsa ne güzel olur gibiisinden :D

Emrah Güler
08-18-2008, 21:01
ilhanın bu saatten sonra tekrar futbol oynayabilceğini sanmıyorum.. en güzeli gelip jübilesini yapsın eminim ki bu taraftar ona unutulmaz bir jübile yaşatacaktır..

Onur Aksu
08-20-2008, 12:37
şu hırsa şu aşka bakın ya varmı ilhan ve pascal gibisi:(özlüyoruz...

Samet Sahin
08-27-2008, 20:33
yerini kimse dolduramaz !!!!

Emrah Kahraman
08-27-2008, 20:41
Kesinlkle yırtıcıi,heryerden vurur kaleye,etkili şutları var,Kafa golleride atan biri,carlosda çalımı koydu gerisi traş :)

Mehmet Erhan
09-13-2008, 13:25
Dizi yıldızı İlhan Mansız!

Beşiktaşımız ve milli takımın unutulmaz golcüsü İlhan Mansız, 'Dalgakıran' adlı dizide başrol oynuyor.

Süper Lig'de Beşiktaş, Ankaragücü ve Samsunspor gibi takımların formasını giyen ve 2002 Dünya Kupası'nda gösterdiği performansla dikkatleri çeken İlhan Mansız, şimdi yeşil sahadaki hünerlerini dizi setlerinde gösteriyor. İlhan Mansız, çekimleri Foça'da süren dizide bir balıkçıyı canlandırıyor. İlhan Mansız'a dizide, Danimarka Büyükelçisi Cristian Hoppe'nin kızı Eliza Hoppe de başrolde eşlik ediyor.

İkili dizide aşk hikayesinde bir araya geliyor. Senaryosunu Recep Sarı, Neşe Karataş ve Orhan Kılıç'ın yaptığı, yapımcılığını Nur Gürel'in üstlendiği dizinin yönetmenliğini de Gürsel Ateş yapıyor. Aşkın, çatışmanın ve entrikaların bol bol yaşandığı dizide Kurtlar Vadisi'nin 'Testere Necmi'si, Tarık Ünlüoğlu, Gözde Türkyılmaz, Aslı Zen, Fatih Ayan, Gürkan Tavukçuoğlu, Anta Toros, Nurhayat Boz, Gülnihal Demir ve Orhan Kılıç da oyuncu olarak yer alıyor.

Dizi çekimlerinde ise hayranları İlhan Mansız'ı bir an olsun boş bırakmıyor. Sürekli olarak, İlhan Mansız'ı göz hapsine alan hayranları, bir dönemin yıldız futbolcusuyla birlikte fotoğraf çektiriyor ve imza alıyor. Güzelliği ile dikkat çeken Eliza Hoppe da, ilgiden nasibini alanlar arasında yer alıyor.

Kaynak: İHA

13.09.2008

Samet Sahin
09-13-2008, 23:52
İlhan manken , yarışma sunucusu (para taksi) şimdi de artist oldu :D

Şule Artarlar
09-14-2008, 00:24
Ya biliyorumm konu dışı ama harbi bu adamın dövmesine bitiyorumm yaa adam kartal aşkını bu kadar mı belli eder tatarım benim bee yazık oldu bu adama ah ahhh...

Evren Ergin
09-14-2008, 12:32
ilhan mansız gercek bir şöhrettir dünyanın her yerinde tanınan bir kişi aslında beşiktaş bu şöhreti kullana bilir ne bileyim reklam icinde beşiktaş oln filim cevire bilir icinde beşiktaş olan

Atilla Sezer
09-19-2008, 15:49
japonyaya gönderilmesi zamanında para icin cok kötü oldu .. cok sevdigim bir futbolcuydu

Ceyhun Pişken
10-02-2008, 09:57
ßeşiktaşlı harby harby adam!..

Gökhan.Şen
10-03-2008, 20:30
niye bıraktıysa futbolu şimdi dönme çabası içinde galiba.

Ezel Özsipici
10-03-2008, 20:49
niye bıraktıysa futbolu şimdi dönme çabası içinde galiba.

kendi istegiyle bırakmadı ki yanlıs bir sakatlık uyarısı yüzünden .. simdi dönmek istemeesi cok normal :)

Gökhan.Şen
10-04-2008, 10:57
kendi istegiyle bırakmadı ki yanlıs bir sakatlık uyarısı yüzünden .. simdi dönmek istemeesi cok normal :)

sakat olabilir hemen bırakmamalıydı bence şimdi para taksi buzda dans öyle işlerde uraşıyor :dans:

Samet Sahin
10-04-2008, 11:40
sakat olabilir hemen bırakmamalıydı bence şimdi para taksi buzda dans öyle işlerde uraşıyor :dans:

onlar coktan bitti :D .. trt de bi dizisi var sanırım

Ali Dincel
10-04-2008, 12:50
ankaragücü maçında bize attığı golden sonraki tutumu sürekli aklıma gelir...bize böyle futbolcular lazım...adını anmak istemediğim bizden gidip bize gol atan futbolcuların tutumunuda gördük..ayrımın ana sebebide budur zaten..adam olabilmek...

Viyan Acar
10-13-2008, 11:59
ben bu hayatta bir bjkyi birde ilhanı çok sewdim tüm sitedeki değerli üyelerede söylüyorum ben ilhanı çok sewiyorum ve eminimki birgün futbola geri dönecek:oyy:

Evren Ergin
10-13-2008, 20:56
Adam yalan oldu

Berkay Özgültekin
10-13-2008, 21:54
Ilhan in genclerbirligine inönüde 3 gol attgi maci hatirladim şu an adam tek başina yikamamisti ama 3 gol atmişti hatirlayan var mi??kupa maçiydi sanirim

Bahadır Kasım
10-14-2008, 00:29
yanılmıyosam o maçtan sonra mansız satılmış biz de 11 puan ilerdeyken o sezon şampiyonluğu kaçırmıştık. hafızam yanıltmıyorsa...

Mehmet Erhan
10-14-2008, 11:04
yanılmıyosam o maçtan sonra mansız satılmış biz de 11 puan ilerdeyken o sezon şampiyonluğu kaçırmıştık. hafızam yanıltmıyorsa...

hayır bahadır abi, yanlışın var...o sezon bizim 100. yılımızdı ve ilhan o sene sezon sonuna kadar takımda kalmış, ertesi sene ise a.gücü deplasmanı öncesi kendisinden habersiz olarak japonyanın v.kobe takımına yaklaşık 4.5 milyon dolara satılmıştı ve deplasman otobüsünden ağlayarak inmişti...sonradanda ilieyle sinan kaloğlunun eline kalmıştık... zaten o sezon ilhan gönderilmeden önce de a.dursun gönderilmişti...unutulmaz o günler... :( :(

Berkay Özgültekin
10-14-2008, 12:33
Mehmet haklisin kardeş aynen dediğin gibi vefasizlik neymiş öğretenlere yaziklar olsun!!

Viyan Acar
10-26-2008, 17:46
Evren abi İlhanıma yalan oldu diyemezsin!!

Bahadır Tekin
11-02-2008, 11:57
İlhan her seferinde Beşiktaşlılığını kanıtlıyor

Zaten dövmesi her şeyi belli ediyor

Futbolcuyken de beğeniyle izliyordum !!!

Samet Sevim
11-07-2008, 13:34
Benim hatırladığım gençlerbirliği maçı ve kaleci fevzinin formasını giydiği maçlarr . .

Fevzi elinden kaçırıp gol oluyorr ilhan atıyorr fevzi kaçırıyorr ilhan atıyorr. . .

Ne maçlardı bee

Viyan Acar
12-11-2008, 14:44
Geri dönermi dersinizz kardeşler!!!İnş. dönerrrrr...Benim bitanemm...O öl dese ölürüm...

Mehmet Erhan
12-11-2008, 18:00
Geri dönermi dersinizz kardeşler!!!İnş. dönerrrrr...Benim bitanemm...O öl dese ölürüm...

geri döner ama bize değil ve futbolcu olarak da değil...manken, artist ya da reklam yıldızı olarak... :)) ama kendini geliştirip eğitimlere, kurslara falan da giderse belki ilerde antrenör olarak dönebilir...

Kıyasettin Tasar
12-11-2008, 19:54
Demekki bir futbolcuda yalnızca yetenek olması yetmiyormuş,birazda zeki ve işine saygılı olmalı bunun en büyük örneği ilhan dır..şahsi fikrim.

Şule Artarlar
12-13-2008, 20:52
Ya arkadaşlar bi gerçekci olalım mansız artık futbola dönmezz....

Kıyasettin Tasar
12-14-2008, 00:40
Ya arkadaşlar bi gerçekci olalım mansız artık futbola dönmezz....

döner,trübünlerdeki yerini alır

Bahadır Karaçanta
01-03-2009, 12:45
Para için satılmasaydı Asyaya cok büyük bir yıldız olurdu.

Ondan faydalanamadık tam olarak keşke antrenör olsa ve dönse yeniden..

Ceyhun Pişken
01-05-2009, 17:20
harbi Beşiktaşlı dövmeside gösteriyor ...

Ertürk Yıldırım
09-06-2009, 08:24
Ankaragücündeyken İnönüde bize gol atmıstı takım arkadasları seviniyodu o sevinmemişti o günü unutamıyorum

Ertürk Yıldırım
11-04-2009, 11:15
"Büyük Aşklar Böyle Yaşanıyor Birbirine Doyamadan Bitiyor"

Çok sevdi, çok sevildi... Rüzgar gibi geldi geçti; ne biz O’na ne de O Beşiktaş’a doyabildi... Hiç olmazsa Beşiktaş Dergisi Kasım sayısındaki bu röportajda eski günleri yad edelim, sizlere o günlerin keyfini tekrar tekrar yaşatalım diye konuştuk İlhan Mansız’la... İşte 26 numara... İlhan... Mansız...

Beşiktaş; içinde o kadar çok, o kadar güzel duyguları barındırıyor ki... İlhan Mansız ile röportaj yaparken bu duyguları tekrar tekrar yaşadık... O karşımızda konuşurken attığı goller, gol sevinçleri film şeridi gibi geçti gözümüzün önünden... Coşkuyla doldu içimiz; tekrar o maçları yaşıyormuşçasına... 3 gol attığı ama 3-4 kaybettiğimiz Gençlerbirliği maçını anlatırken o günkü gibi üzüldük, Chelsea galibiyetinden söz açılınca keyiflendik.. Beşiktaş’tan ayrıldıktan sonra yaptırdığı Kartal dövmesinin hikayesini dinlerken kalbimizi derin bir hüzün kapladı... İlhan Mansız, Kartal dövmesini Beşiktaş formasını bir gün tekrar giymek, gol attığı zaman da formasının altından kartalı göstermek için yaptırmış... Şüphesiz en hüzünlü olan ise İlhan Mansız’ın Beşiktaş’a, Beşiktaş’ın O’na doymadan, bu aşkın tarihteki yerini almış olması... Bakalım bu röportaj sizleri hangi duygulara sürükleyecek?

Beşiktaş taraftarının kalbinde çok özel bir yerin var. Peki Beşiktaş senin için ne ifade ediyor?
Beşiktaş, tarif etmek gerekirse futboldaki ilk aşkım. Çocukluğumdan beri tuttuğum takımım. Beşiktaş’ın formasını giymek, o formayı terletmek benim için büyük bir onur ve gurur verici... Her ne kadar birkaç senedir uzak kalmış olsam da Beşiktaş hep gündemimde, yurtdışından da takip etmeye çalışıyorum. Futbol bırakmış olsam dahi Beşiktaş sevgisi benim kalbimde her zaman var olacak. Hiçbir zaman ölmeyecek.

Birçok maçta oynadın. Birçok önemli maçı kazanmamızı sağladın. Senin unutamadığın, en önemli maçımız hangisiydi?
Gerek pozitif gerek negatif olarak unutamadığım birçok önemli maç var tabii ki.
Büyük Beşiktaş taraftarının desteğini arkamıza aldığımız çok önemli maçlarımız vardır. Unutamadığım maçlar arasında ilk aklıma gelen İnönü’de Gençlerbirliği ile oynadığımız ve uzatmalarda 3-4 mağlup olduğumuz kupa maçıdır. Chelsea’yi 2-0 yendiğimiz maçı da unutamam. O maçta ikinci sarı kartı görüp, oyundan atılmıştım. Eğer maçı kötü bir sonuçla bitirmiş olsaydık, sonuçlarının neler olabileceğini o an düşünmek bile istemiyordum. Dediğim gibi birçok iyi-kötü anılarım var. Ama skor açısından kötü olan maçlar çok azdır.

Unutamadığın Gençlerbirliği maçı, taraftarlarımızın da unutamadığı maçları arasındadır. O maçta 3 gol atmıştın ama kupadan elenmiştik. Ağlayarak sahadan ayrılmıştın.
O maçta takım olarak çok iyi mücadele etmiştik. 9 kişi kalmamıza rağmen, mağlup durumdayken tekrar çok iyi mücadele gösterip skoru eşitlemiştik. Ancak uzatmalarda kaybetmemiz hepimiz için bir hayal kırıklığı idi. Tabii o zaman Gençlerbirliği de Ersun Yanal yönetiminde Türkiye’nin en iyi futbol oynayan takımlarından biriydi. Futbolun içinde olan olaylar. Zaten futbol bir duygu demektir. Benim için futbol duygusuz bir şekilde oynanılmaz. O yüzden sevinmek varsa ağlamak da olmalıdır bu işin içinde.

Senin Beşiktaş’a veda etmen çok erken oldu. Ne sen Beşiktaş’a doyabildin, ne de Beşiktaşlılar sana...
Genelde büyük sevgiler, büyük aşklar böyle yaşanıyor. Birbirine doymadan yollar ayrılmak zorunda kalıyor. Ancak biliyorum ki her zaman Beşiktaş taraftarının kalbinde, gönlünde taht kuran bir isim olarak yer alacağım. Onlar da benim her zaman kalbimde, gönlümde olacaklar. Şu anda, 3 aydır 1860 Münih takımında antrenmanlara çıkıyorum. Orada bir Fransız futbolcu var. O bile Beşiktaş taraftarının tezahüratlarını biliyor. Antrenman öncesi benim yanıma gelip çeşitli tezahüratları yapmaya çalışıyor. Türkçe konuşuyor bu arada. Benim için bu Beşiktaş taraftarının ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. Çünkü Almanya liglerinde oynamış Fransız bir futbolcunun Beşiktaş tezahüratlarını bilmesi hem şaşırtıcı hem de sevindirici.

Peki senin unutamadığın tezahüratımız hangisi?
Beşiktaş taraftarının çok yaratıcı olduğunu biliyoruz. Özlediğim zamanlar Youtube’den çeşitli tezahüratlarını izliyorum. Hasret gideriyorum bir nevi. Benim çok sevdiğim birçok tezahürat var ama en çok “kartal gol gol gol” tezahüratını seviyorum. Hangi tezahürat olursa olsun taraftarların birbirlerine kilitlenmiş şekilde hep bir ağızdan söylemeleri, gerektiğinde deplasmanda sayısal olarak az bile olsalar seslerini içerdeki takımdan daha çok çıkarmaları beni hep çok etkilemiştir.

Kartal dövmeni Beşiktaş’tan ayrıldıktan sonra yaptırdın. Bu dövmeyi yaptırmanın Beşiktaş’la bir bağlantısı var mıydı?
Tabii ki Beşiktaş’la bağlantılıydı. O dönemdeki hedefim, Japonya’dan döndükten sonra tekrar Beşiktaş forması giymekti. Beşiktaş’la bir görüşmem olmuştu ancak transferim son anda gerçekleşmedi. Kartal dövmemi Japonya’da yaptırmıştım. Hayalim, bir gün Beşiktaş’ta tekrar futbol oynamak, gol attığımda formamın altından kartalı göstermekti. O nedenle tabii ki Beşiktaş aşkı bağlantısıyla yapılmış bir dövme.

Beşiktaş geçen sezon şampiyon oldu. 6 yıl önceki şampiyonluğumuzun baş mimarlarından biri sendin. Geçen sene Beşiktaş şampiyon olduğunda neler hissettin?
Beşiktaş, taraftarının uzun zamandır hak ettiği bir başarıyı tekrar yakalayarak, iki kupayı birden aldı. Tabii şampiyon olamadığı dönemlerde de kupalar aldı ama taraftarın şampiyonluğa olan özlemi çok daha yoğundu. Bütün Beşiktaşlılar gibi ben de çok sevindim. Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’nde Türkiye’yi temsil ediyor olması da çok önemli.

Beşiktaş’ı bir kelimeyle anlatmak istesen senin için ne ifade ediyor?
Aşk...

Son olarak Beşiktaş taraftarlarına nasıl bir mesaj vermek istersin?
Beşiktaş taraftarı her zaman aklımda ve kalbimde. Onları hiçbir zaman unutmadım ve unutmayacağım da. Umarım ben de Beşiktaş taraftarının gönlünde ufak bir yer tutabilmişimdir.

Teşekkür ederiz.

Röportaj: Çiğdem Işık Özkan

Ertürk Yıldırım
11-04-2009, 11:18
http://www.ressim.net/out.php/i230064_medyaa.jpg

http://www.ressim.net/out.php/i230065_medya.jpg

http://www.ressim.net/out.php/i230066_medyaasas.jpg

Can Dönmez
12-15-2009, 14:54
ne goller attın beaa

Bektaş Gur
09-03-2010, 15:38
Özledik seni be Mansız'ım özledik.Videolarını izledikçe ağlıyorum.Çocukluğumun futbolcusuu...

Sezen Arslan
09-16-2010, 19:18
ilhan supersın senı sevıyom

Anıl Haşlak
09-18-2010, 13:42
şu bayanları futboldan uzaklaştırmak lazım.

Emre Güneş
09-18-2010, 14:43
aah ah gittiği gün trt den tesislerde vedalaşırken canlı yayın yapmılardı ağlamıstım gidiyo diye idolümdü o benim ilhan mansız gibi olmak isterdim

Sezen Arslan
10-09-2010, 21:07
sevıyorum hala coook ıyıkı tanıdık