Orijinalini görmek için tıklayınız : Lincoln'e Türk vatandaşlığı teklifi
Gökhan Özsoy
10-17-2007, 12:59
Galatasaray’ın Brezilyalı yıldızının Türk vatandaşlığına geçmesi için Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve Schalke Kulübü eski Başkanı Rehberg öneride bulundu.
Florya’daki aslan yuvasına giden Akgün-Rehberg ikilisi Lincoln ile görüşerek Türk vatandaşlığına geçmesi durumunda her konuda yardımcı olacaklarını ve kendisini milli takımda görmek istediklerini söylediler. Lincoln’ün Galatasaray’a transferinde aracı olan isimlerin başında gelen Hasan Akgün, Brezilyalı oyuncunun bu konuyu düşüneceğini ve karar vereceğini belirtti.
Milli takımın teknik heyetinin de uzun zamandır bu konularda beyin jimnastiği yaptıkları ve Aurelio’nun Milli Takım’daki başarılı performansını de göz önünde bulundurarak orta sahadaki problemi Brezilya milli takımında hiç forma giymemiş olan ve bu yüzden bir engeli bulunmayan Lincoln ile çözebileceklerini düşündükleri öğrenildi.
Konuyu danıştığımız Sportif A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin ise Galatasaray Kulübü olarak böyle bir girişimleri olmadığını belirtti.
Brezilyalı futbolcunun ise yakın çevresine Türkiye’yi henüz çok fazla tanımadığını ve Türk vatandaşlığına geçmeyi şimdilik düşünmediğini söylediği öğrenildi.
Statüye göre Türkiye’de 5 yıl yaşayan yabancılar, vatandaşlığa geçebiliyor. Ancak Türkiye’nin tanıtımına katkıda bulunma maddesi işletilerek Lincoln için bu 5 yıllık süre dikkate alınmayacak. Mert Nobre, Gökçek Vederson, Alper Aydın (Bebbe) gibi futbolcular da bu sayede vatandaşlığa geçenlere örnek. Ancak bu oyuncular henüz Milli Takım’a çağrılmadı.
FEDERASYON KANADI...
"Lincoln’ün Türk vatandaşlığına geçmesini ister misiniz? " sorusunu yönelttiğimiz Federasyon kanadında ise Başkanvekili Affan Keçeci şunları söyledi: "Türk vatandaşlığına geçme konusu yetki ve görev sahamızda olan bir konu değildir. Bu tamamiyle İçişleri Bakanlığı ve hükümetin onayı ile olan bir husustur" Brezilyalı oyuncunun Türk vatandaşı olmak için başvuru yapması durumunda ise Keçeci "Türk vatandaşlığı sonradan kazanılsa dahi her Türk vatandaşının sahip olduğu hak ve sorumluluklara bu kişi de sahip olmaktadır. Lincoln, vatandaşımız olması halinde milli takımımızda oynayıp oynamama, çağrılıp çağrılmama durumu ise tamamıyle teknik heyetin bileceği bir konudur. Vatandaşlığa sahip olan bir sporcunun milli takıma çağrılabilmesi için kendi ülkesinin milli takımında hiç forma giymemiş olmasının yanı sıra milli takımda oynama yeteneğine haiz olma şartı vazgeçilmezdir. Böyle bir yeteneğinin olması zorunlu bir şarttır. Lincoln’ün Türk olması durumunda milli takıma alınması için bizce bir sakıncası hiç bir zaman olamaz. Türk vatandaşı olan her kişiye saygımız sonsuzdur. Ama bunu teknik heyet belirler" diye konuştu.
Gökhan Özsoy
10-17-2007, 14:27
milli takımımızda 2. bir brezilyalıyı kaldıramam ben.:(
fakat aurelio oynamalya dewam etcekse ondan kat kat üstün olan lincoln'ün oynamasına bişe denmez..
Elif Kaya
10-17-2007, 14:29
milli takımda sonradan türk olmuş insanları görmeye dayanamıyorum adı üstünde milli
Mehmet Erhan
10-17-2007, 14:31
yıldıray,emre b.,s.özkan,arda,tümer(kızsakda gerekli birisi)...bu isimler varken ve geriden gelen başka gençler varken lincolnü ne yapayım...boşver...sergeni oynatırım lincolnü almam...böyle böyle bitiyor türk futbolu işte...devşirmelere hayır...
Gökhan Özsoy
10-17-2007, 14:34
yıldıray,emre b.,s.özkan,arda,tümer(kızsakda gerekli birisi)...bu isimler varken ve geriden gelen başka gençler varken lincolnü ne yapayım...boşver...sergeni oynatırım lincolnü almam...böyle böyle bitiyor türk futbolu işte...devşirmelere hayır...
walla içimden geiyodu tam lincoln yerine sergen oynasın dicektim sen yazmışın..:D
son maçta 82 dakka oynamış sergen ve 3 goldede payı büyk..
Mehmet Erhan
10-17-2007, 14:38
walla içimden geiyodu tam lincoln yerine sergen oynasın dicektim sen yazmışın..:D
son maçta 82 dakka oynamış sergen ve 3 goldede payı büyk..
keşke rico veya delgadodan birini yollasakda sergeni alsak...hem kontenjan açılır hemde sergen jübilesini bizde yapar...1 sezon oynasın bizi şampiyon yapsın yeter...başka bi şey istemem ondan...ama nerde... :(
Gökhan Özsoy
10-17-2007, 14:41
keşke rico veya delgadodan birini yollasakda sergeni alsak...hem kontenjan açılır hemde sergen jübilesini bizde yapar...1 sezon oynasın bizi şampiyon yapsın yeter...başka bi şey istemem ondan...ama nerde... :(
sezon başında o kadar ümitliydimki sergenin gelcenden ama almadılar işte..:S: bence ertuğrul istememiştir sergeni..ricoyuda delgadoyuda katlar sergen..
Mehmet Erhan
10-17-2007, 14:44
sezon başında o kadar ümitliydimki sergenin gelcenden ama almadılar işte..:S: bence ertuğrul istememiştir sergeni..ricoyuda delgadoyuda katlar sergen..
aslında hem rico hem delgado gidecek yerlerine gökdeniz, yattara ve sergeni alıp bitireceğiz olayı...ama sanmıyorum böyle bi şeyin olacağını...
Gökhan Özsoy
10-17-2007, 14:47
sergen tamam ama gökdenize şike olayından dolayı yattaraya disiplinsizliğinden dolayı karşıyım..trabzonda yapmadığı kalmayan yattara istanbul gecelerinde neler yapar neler..:D
konuyu baya dağıttık galiba sohbet odasında dewam edelim istersen..
Mehmet Erhan
10-17-2007, 14:49
sergen tamam ama gökdenize şike olayından dolayı yattaraya disiplinsizliğinden dolayı karşıyım..trabzonda yapmadığı kalmayan yattara istanbul gecelerinde neler yapar neler..:D
konuyu baya dağıttık galiba sohbet odasında dewam edelim istersen..
bak o dediklerini hiç düşünmemiştim özellikle yattara konusunda haklısın...biz en iyisi sadece sergeni alalım...bence kendi kendimizede gelin güvey oluyoruz bu arada... :D neyse sohbet odasınaaaaa... :D
Volkan Kaya
10-17-2007, 18:23
yaa bu lıncoln brezılya mıllı takımında hıc oynamadımı kı yaa ben oynadı dıe bılıorm en asından 1 2 kez oynamıs olması lazım
hem ne bu ya butun yeteneklı yabancıları mıllı takıma alırsak kımse desteklemes bu takımı ben desteklemem sahsen
klup takımları gıbı transfer yapılıo resmen yaa yasıklar olsn gundeme getırenlerınde Allah belasını wersın
Barış Kahraman
10-17-2007, 22:11
oda güzel.. nobre aurello şimdide lincoln ee sıradaki? TÜRK lük bu kadar basitmi ulan!!! adamları zorla TÜRK yapmaya çalışıyorz! Pascal leeds maçına giderken kendisine ayrıcalık olmasın diye TÜRK vatandaşlarının kullandıgı gişelerde sıraya girmişti havalimanında.. Ülkesindende büyük tepki çekmişti! adam TÜRK bayragını öperek beni TÜRK yapın diyordu yapacaksan böyle adamı yapacaksın!
Barış Aygün
10-17-2007, 22:42
milli takımda sonradan türk olmuş insanları görmeye dayanamıyorum adı üstünde milli aynen bende katılmıyorum oynamalarına ama soyle bır durum var kendısını ne kadr sevmesemde yunan macın da tek turk gıbı oynayan adam aurelio idi bu da ılgınctırkı herkes top ona gelınce alkıss has turklere gelınce yuhlama ve ıslık seslerı vardı....
Turgut.Kartal
10-17-2007, 23:50
oda güzel.. nobre aurello şimdide lincoln ee sıradaki? TÜRK lük bu kadar basitmi ulan!!! adamları zorla TÜRK yapmaya çalışıyorz! Pascal leeds maçına giderken kendisine ayrıcalık olmasın diye TÜRK vatandaşlarının kullandıgı gişelerde sıraya girmişti havalimanında.. Ülkesindende büyük tepki çekmişti! adam TÜRK bayragını öperek beni TÜRK yapın diyordu yapacaksan böyle adamı yapacaksın!
bencede Türklüğün anlamını karalıyor böyle çalışmalar!
Gökhan Özsoy
10-18-2007, 04:21
Lincoln açıklıyor
Schalke'nin eski Başkanı Rehberg ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün, Florya'ya giderek Galatasaray'a transferinde rol oynadıkları Brezilyalı yıldıza Türk vatandaşlığına geçmesini önerdi. Lincoln kararını bugün basın toplantısıyla ilan edecek
Galatasaray'ın Türk vatandaşlığına geçmesi gündeme gelen Brezilyalı yıldızı Lincoln bugün medyanın karşısına çıkacak. Şimdiye kadar Brezilya Milli Takımı forması giymediği için Aurelio, Nobre, Vederson, Bebbe gibi Türk vatandaşlığına geçmesinin önünde engel bulunmayan Lincoln, Florya'da saat 14.00'te basın toplantısı düzenleyerek düşüncelerini kamuoyu ile paylaşacak.
Sambacının transferinde pay sahibi olan Schalke Kulübü'nün eski Başkanı Gerhard Rehberg ile Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, dün Florya'ya giderek Lincoln'le biraraya geldiler. Rehberg ile Akgün, yıldız oyuncuya Türk vatandaşlığına geçmesi için bir kez daha teklifte bulunarak her konuda yardımcı olma sözü verdiler.
Keçeci: Olabilir
Futbol Federasyonu Başkan Vekili Affan Keçeci, yasal şartların oluşması durumunda Lincoln'ün milli formayı giyebileceğini açıkladı. Vatandaşlığa geçiş konusunun federasyonun görev sahasında olmadığını belirten Keçeci, "Lincoln, vatandaşımız olursa, milli takıma çağrılma konusu tamamen teknik heyetindir. Eğer vatandaşlık alırsa bize göre milli takımda oynamasında hiçbir sakınca kalmaz" açıklamasını yaptı.
Polat'a ameliyat
Galatasaray'da Başkan Özhan Canaydın'dan sonra Yardımcısı Adnan Polat da ameliyat masasına yatıyor. Polat'ın, Alman Hastanesi'nde bugün bir guatr operasyonu geçireceği bildirildi. Bu arada Cim-Bom, Ankaraspor maçının hazırlıklarını sürdürdü. Sarı - kırmızılılar, PAF oyuncularının da katılımıyla tam sahada çift kale maç oynadı. Önceki gün sakatlanan Hasan Şaş'ın dizinde kemik ödemi belirlendi. Hasan'ın tedavisine 2 gün dinlendirildikten sonra tesislerde devam edilecek.
Mehmetçik'e destek
Cim-Bom, şehit aileleri için harekete geçti. Yönetim kurulu, sarı - kırmızılı takımın, Fortis Türkiye Kupası'nda oynayacağı ilk maçın hasılatını Mehmetçik Vakfı'na bağışlama kararı aldı. Kulüpten yapılan açıklamada, "Yönetim kurulu, ilk kupa maçının hasılatını, Habertürk TV'nin, düzenlediği 'Terörle Mücadele Kahramanlarına Destek Kampanyası'na bağışlama kararı almıştır" ifadeleri kullanıldı.
'Fırsatı kaçırmayın'
Schalke'nin eski Başkanı Gerhard Rehberg ile Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Florya'da biraraya geldikleri Cassio Lincoln'le uzun süre sohbet ederek, Türk vatandaşlığına geçmesi teklifini tekrarladılar. Lincoln, Türkiye'de yeni bir sayfa açtığını vurgulayarak, "Burası artık benim evim gibi" dedi. Rehberg de Lincoln'ün, Türk Milli Takımı'nda 10 numaralı formayı başarıyla giyebileceğini ifade etti ve bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini savundu.
Bülent Girgin
10-18-2007, 07:46
norveç maçina kadar hallederler simdi bu isi :D :D baska kimleri yapsak acaba türk vatandasi?
Elif Kaya
10-18-2007, 07:52
Bir türk vatandaşı olmayan pascal kaldı valla benimde gönlümden kopru pascal türk yapalım adıda paşa olsun :D
Hasret Ergül
10-18-2007, 08:45
Galatasaray'da ortaya koyduğu performans ile parmak ısırtan Lincoln, gündeme gelen Türk vatandaşlığı ve Milli takım ile ilgili kararını bugün verecek...
Schalke'nin eski Başkanı Rehberg ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün, Florya'ya giderek Galatasaray'a transferinde rol oynadıkları Brezilyalı yıldıza Türk vatandaşlığına geçmesini önerdi. Lincoln kararını bugün basın toplantısıyla ilan edecek.
Galatasaray'ın Türk vatandaşlığına geçmesi gündeme gelen Brezilyalı yıldızı Lincoln bugün medyanın karşısına çıkacak. Şimdiye kadar Brezilya Milli Takımı forması giymediği için Aurelio, Nobre, Vederson, Bebbe gibi Türk vatandaşlığına geçmesinin önünde engel bulunmayan Lincoln, Florya'da saat 14.00'te basın toplantısı düzenleyerek düşüncelerini kamuoyu ile paylaşacak.
Keçeci: Olabilir
Futbol Federasyonu Başkan Vekili Affan Keçeci, yasal şartların oluşması durumunda Lincoln'ün milli formayı giyebileceğini açıkladı. Vatandaşlığa geçiş konusunun federasyonun görev sahasında olmadığını belirten Keçeci, "Lincoln, vatandaşımız olursa, milli takıma çağrılma konusu tamamen teknik heyetindir. Eğer vatandaşlık alırsa bize göre milli takımda oynamasında hiçbir sakınca kalmaz" açıklamasını yaptı.
Hüseyin Balcı
10-18-2007, 08:53
Bir türk vatandaşı olmayan pascal kaldı valla benimde gönlümden kopru pascal türk yapalım adıda paşa olsun :D
pascalın ..pisini yesinler :)onlar pascal kendini odünkü takımda oynayıp türk sanan hırs yoksunlarından daha türk beşiktaşta oynayan kaptan olduğunu zanneden beşiktaşlılardan daha beşiktaşlıdır...siyah incim benim be pascal hırsın forma aşkının simgesidir...
Volkan Kaya
10-18-2007, 08:54
tam bır rezalet
eger bunun altında terımın ımzası yoksa bende ezıgım !!!
Hüseyin Balcı
10-18-2007, 08:58
ya biz ahkam kesiyoz bazen türk olunmaz doğulur diyede bazen bundan utanıyom ben yasiz ?dün aurelio nun hırsını -elban agayelesenin türkiye için gösterdiği mücadeleleri görünce diğer taraftada sahada uyuyan hamit ve saz arkadaşları ve süreyya ayhan gibi paragözlere bakıp utanıyom .
Volkan Kaya
10-18-2007, 09:04
aslında senın dedıklerınınde dogruluk payı war huseyın
asagı tukursen sakal yukarı tukursen bıyık
ama ozellıkle lıncoln konusunda utandım gercekten resmen adama yalwarmıslar turk olması ıcın mıllı takımda oynaması ıcın
Mehmet Erhan
10-18-2007, 10:08
valla düne kadar milli takımda yabancıya karşıydım ama dünkü oyunu ve ruhsuzluğu görünce utandım...elin brezilyalısını alkışlayıp haklı olarak bizimkileri yuhaladıklarını görünce bunlara müstahaktır dedim içimden...özellikle terim efendi kendi yuvasında yuhalanıp bide istifaya davet edilince artık hiçbirşeyin önemi kalmadı...bence terim ve ulusoy bıraksın,devşirmelerde oynasın...hiç umrumda değil artık...
Gökhan Özsoy
10-18-2007, 14:18
"Milli Takım için resmi teklif gelirse, ciddi şekilde düşünürüm"
Milli Takım konusuna gelince, ben de gazetelerden takip ediyorum açıkçası. Şu ana kadar resmi olarak bana gelmiş bir teklif yok. Resmi olarak böyle bir teklif gelirse, bu bana büyük gurur verir, bu demekki sizin iyi bir oyuncu olduğunuz gösterir. Böyle bir teklif gelirse, sevdiğim insanlarla bir araya gelip düşünürüm, yöneticilerime ve aileme danışıp ciddi bir şekilde düşünürüm. Türk vatandaşlığına geçersem, Milli Takım'da oynamak işin zor kısmı değil, zor kısım ismimi değiştirmek olacaktır.
"Brezilya Milli Takımı'na neden çağrılmadığıma anlam veremiyorum"
Brezilya Milli Takımı'na niye seçilemedi sorusuna Brezilyalı oyuncu şu yanıtı verdi: "Bu sorunun cevabı aslında çok zor, Brezilya A Milli Takımı'na çağırıldım, Copa America'nın hazırlık bölümüne çağırıldım ancak oynama fırsatım olmadı. Milli Takım'a çağırılmak önemli, bu iyi oynadığınızı gösterir ancak oynamadığım için de sorun yapmam. Çünkü önemli olan kulüp takımımda ne yaptığımdır, çünkü orada kontratım vardır ve önemli olan budur. Düşününce bende niye çağırılmadığımı bilemiyorum, 22 yaşımda Avrupa'ya geldim ve sürekli 11'de oynadım bulunduğum takımlarda. 2005 yılında Almanya'nın en iyi oyuncularından biri seçildim niye çağırılmadığımı ben de anlam veremiyorum."
Alex ile kontağım oldu, daha sonra Nobre ve Ricardinho aradı onlar ile konuştuk. Şu ana kadar hep beraber bir şey yapmadık. Adaptasyonumda bu isimler yardımcı olmadı. Adaptasyonumda en çok yardımcı olan Mustafa Turgun'dur.
Elif Kaya
10-18-2007, 14:19
bence bu adam en yakın zamanda milli takımda oynamaya başlar
Gökhan Özsoy
10-18-2007, 14:23
"Brezilya Milli Takımı'na neden çağrılmadığıma anlam veremiyorum"
kapasite meselesi desek buna nasıl olur lincoln..;)
ewt elif dedğin gibi en kısa zamanda türk yaparlar bu adamı sanırım bülent abi dün gece norveç maçına yetiştirirler bu adamı demişti..norveç maçında sahada olursa ben şaşırmam..
Elif Kaya
10-18-2007, 14:35
türkiyede oynayan tüm brazilyalıları türk yapacaklar
H.Hüseyin Uluçay
10-18-2007, 16:56
osmanlı'nın yaptığını yapıyoruz, devşirme futbolculardan milli takım kuruyoruz.. bare dış ülkelerden zamanında alsınlar bunları, elvan gibi naim süleymanoğlu gibi, yetiştirsinler Türk kültürünü öğretsinler.. en azından Türk gibi çıkarlar sahaya..
Barış Aygün
10-18-2007, 18:06
mılletı devsıreceklerıne ellerındekını adam etsınler......
Volkan Kaya
10-18-2007, 19:06
bu turk yapma olayınında artık cıwkı cıktı
bence de norwec macına tum ıslemlerı halledıp yetıstırırler
Volkan Kaya
10-18-2007, 19:13
Bülent Girgin
10-18-2007, 20:14
norveç maçina kadar hallederler simdi bu isi :D :D baska kimleri yapsak acaba türk vatandasi?
kopya çekmek yasak volkan :D :D :D
H.Hüseyin Uluçay
10-18-2007, 20:39
her ne kadar milli takım için yapsalarda ben hala taraftar değilim bu ecnebileri Türk vatandaşı yapmaya... sonuçta Türk başkadır ya, denize ağzında sigarayı ters çevirerek giripte çıktığında yine sigarasına devam eden bi italyan duydunuzmu hiç, yada bülent abi sen gezip görmüşsündür ecnebi memleketleri sen hiç gördünmü =)) Türk diyince akan sular durur be..
çarşı_1903me
12-02-2007, 01:05
hergün hakemleri konuşmaktan futbolda yıldız kalmadı
Barış Aygün
12-02-2007, 10:19
lıncolne kadr en oyuncular var turkıyede genclerı yetıstır al mıllı takıma.....bak fabregas robın van pörsi :D ....... adamlar yetıstırıyor...sonrası ortada zaten...
Bülent Girgin
12-02-2007, 11:05
lıncolne kadr en oyuncular var turkıyede genclerı yetıstır al mıllı takıma.....bak fabregas robın van pörsi :D ....... adamlar yetıstırıyor...sonrası ortada zaten...
evet baris, bak son lyon-barcelona maçinda barcelonada 6 tane kendi genç takiminda yetisen oyuncu vardi, onlarin yanindada 3-4 tane kaliteli yabanci olunca neler oluyor hepsi ortada !!!!! bizimkiler hala sirf yabanci kontenjani dolsun diye 4. sinif yabanci transfer yapip devre arasinda göndermeye kalkiyorlar :( :( :(
Barış Aygün
12-02-2007, 11:19
evet baris, bak son lyon-barcelona maçinda barcelonada 6 tane kendi genç takiminda yetisen oyuncu vardi, onlarin yanindada 3-4 tane kaliteli yabanci olunca neler oluyor hepsi ortada !!!!! bizimkiler hala sirf yabanci kontenjani dolsun diye 4. sinif yabanci transfer yapip devre arasinda göndermeye kalkiyorlar :( :( :(
bu yuzden de dunysa 90.sınıf takım olduk cıktık ....
ehehe bu nedir ya önüne geleni türk vatandaşı yapıyolar futbol menejarleri artık misyonerlik anlayışına mı dönecek :S:S?
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.