Orijinalini görmek için tıklayınız : Mahkemenin gözü Fulya'nın üstünde, 20.06.2008
Adnan Direnç
05-03-2008, 10:29
Fulya paramparça
FATİH DOĞAN
Beşiktaş'ın tüm gelirlerini bir bir elden çıkaran yönetim, Fulya Projesi'nde kulübün hakkı olan otel ofis ve yiyecek katlarının kullanım hakkını da Aşçıoğlu firmasına uzun vadeli kiraya vererek kırdırdı..
Beşiktaş'taki mali kriz yönetimin gözünü yine Fulya'ya dikmesine neden oldu. 1.5 yıl önce 'Fulya gelirleri uzun vadeli kırdırılamaz' yaklaşımıyla açılan dava devam ederken ve mahkeme gününe 11 gün kala yönetim gelirleri yine kırdırmaya başladı. Müteahhit firma Aşçıoğlu'na Fulya'nın ihalesini veren ve bunun için 7 milyon euro+2 Mercedes araç alan yönetim, Fulya'da kendi payına düşen ve otel için ayrılan bölümü de para ihtiyacını gidermek için Aşçıoğlu'na 25 yıllığına kiralayarak ilk 2 yıl için 7 milyon euroyu da bu yıl başı çekmişti. Hızını alamayan yönetim Aşcıoğlu'ndan gelecek adına gelirleri 2 yılla sınırlamayıp daha fazlasını peşin olarak kırdırmaya başladı.
13 MAYIS'TA DAVA VAR
Fulya'nın kira gelirlerinin uzun vadede kırdırılmaması yönünde kongre üyesi Cengiz Sarıkaya'nın açtığı dava 1.5 yıldır sürerken, 13 Mayıs'ta davanın önemli duruşmalarından biri yapılacak. Ancak bu gelişmeler yaşanırken, otel kısmını da kiralayan hem müteahhit hem de pazarlamacılığa soyunan Aşçıoğlu, Beşiktaş yönetiminden aldığı hakla otel için düşünülen kuleyi parçalayıp tek tek ofis olarak alıcılara uzun vadeli kiralamaya başladı. Süren davaya aldırmaksızın Fulya'nın parça parça gelirlerini alan ve geleceğe yönelik harcayan siyah beyazlı yönetim, kulübü mahkemenin sonucuna göre yeni bir hukuki sürecin içine sokmakla karşı karşıya bıraktı.
Adnan Direnç
05-03-2008, 10:30
o art 2 mercedesdee Çarşıda ki abilerinize gitmiştir...
lidyalılar bulamadı a satın alacak parayı eski yöntem takası kulanılıyorlar...
Nihal Aslan
05-03-2008, 10:44
bu adam hıcbırseyden anlamıor nasıl kazanmıslar bukladar parayı anlamıorum gercı babası olmasa bundan bır cacık olmazdı ama neyse adamda yönetıcılıge daır hıcbır ısık yok yakında klubude bırlerıne para karsılıgı kıralar yada satar bunlar
Bülent Girgin
05-03-2008, 11:17
kulübün gelecegi parça parça satiliyor ve kimsede buna dur demiyor !
Mehmet Erhan
05-03-2008, 15:05
yazık...mum gibi eriyoruz ve şunlara engel olan yok...herkes rant düşkünü olmuş...yakında kepenkleri kapatacağız... :(
Uğur Şimşek
05-03-2008, 15:29
ayıp ama ya beşiktaş türkiye demirörende tayyip oldu resmen harcıyolar bizi=(
Bülent Girgin
05-03-2008, 15:46
ayıp ama ya beşiktaş türkiye demirörende tayyip oldu resmen harcıyolar bizi=(
ugur güzel yazmissinda su imzanida bir degistirsen ne kadar güzel olacak :D
çarsi neyi affetmiyor ben anlamadim sahsen ! sen bosver hepsi fasa fiso, birseyde yok yani !
Bülent Girgin
06-20-2008, 07:32
http://img.sabah.com.tr/im/2008/06/20/9FAC850C721664489EFD2936r.jpg
Beşiktaş'ta yönetimi ibra etmeyen üyelerin Fulya Projesi ile ilgili açtığı davanın ilk duruşması dün gerçekleştirildi..
Beşiktaş'ın Şubat ayında gerçekleştirilen Mali Genel Kurulu'nda yönetimi ibra etmeyen Cengiz Sarıkaya, Altay Altın, Atilla Odabaşı, Taşkın Minik, Teoman Akyıldız ve Murat Ersöz isimli üyelerin Fulya Projesi'ndeki kira gelirlerinin uzun vadede kırdırılması gerekçesiyle açtıkları davanın ilk duruşması dün görüldü. Beşiktaş Kulübü'ne tarihinde ikinci kez mahkeme yolunu açan ve Vicente Del Bosque davasının da mali kongreden saklanması gibi konuları yargıya taşıyan Cengiz Sarıkaya ile diğer üyelerin talebi dün İstanbul Asliye 6. Hukuk Mahkemesi'nde işlem gördü. Bilindiği gibi Fulya'da otele ayrılan kısmın metrekaresinin 17 dolardan 25 yıllığına Aşçıoğlu'na kiralandığı iddiaları büyük yankı bulmuştu.
17 TEMMUZ'A ERTELENDİ
Hakim Ayşe Kurtoğlu, "Yönetim ya aklanacak ya da suçlanacak" diyerek yola çıkan Sarıkaya ve arkadaşlarının başvurusu üzerine açılan davada, "Fulya Projesi ana protokolünün ve yine kiralama ile ilgili sözleşmelerin onaylı örneklerinin dosyaya sunulmasına (Fulya), Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi kararının Türkçe'ye tercüme edilmiş örneğinin sunulmasına (Del Bosque)" kararına vararak davayı 17 Temmuz'a erteledi. Böylece yeni bir boyut kazanan mahkeme süreci, Fulya Projesi'ne de yeni bir seyir kazandıracak. Kira sözleşmelerinin mahkemeye tek tek sunulmasının ardından yönetimin sıkıntıya gireceği kulislerde konuşuluyor.
Nihal Aslan
06-20-2008, 09:49
e sorun neymıs okudugumu anlamadım
Bülent Girgin
06-25-2008, 08:34
e sorun neymıs okudugumu anlamadım
sorun su nihal : besiktas yönetiminin yapilan is yerlerini pesin para için degerinin çok çok altinda kiraya vererek kulübü milyon dolarlarca zarara ugratmasi !
Bülent Girgin
12-03-2008, 08:06
http://www.medyaspor.com/Files/Images/2008_12_2_fulya_Besiktas_1.JPG
Fulya'da ilave ruhsatlı kuleler 31'den 36 kata çıkınca 10 kat, 40 daire ve 80 milyon dolarlık ilave gelirleri paylaşamayan Beşiktaş Kulübü ve Aşçıoğlu İnşaat mahkemelik oldu.
Yönetimi ibra etmeyen üyelerin İstanbul Asliye 6. Hukuk Mahkemesi'nde açtığı davanın süreci içinde Fulya Projesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü'nden yeni yapı ruhsatı düzenlendiği ortaya çıktı.
Mahkemeye verilen raporda 11 Aralık 2007'de ilave yeni ruhsat düzenlendiği ve kat sayısının 31'den 36'ya yükseldiği ortaya çıktı. Bu, iki kulede 10 kat ve her katta dörder daireden 40 ilave daire anlamına geliyor. Dairelerin en üst katlarda oluşları sebebiyle asgari 80 milyon dolarlık ek gelir doğduğu öne sürülüyor.
SULH MAHKEMESİNE GİDİYOR
Ancak Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği'nin Şubat 2008'deki mali kongresinde yönetim, kongre üyelerine 11 Aralık 2007 tarihli izinden bahsetmeyerek sadece 95 metrakare daire, 2 milyon dolar para ve Şam Ökten'in yenilenmesi alacaklarını açıkladı.
Beşiktaş'ın Fulya Projesi'nden sorumlu yöneticisi İlhan Durusoy son Divan Kurulu toplantısında "130 bin metrekarelik proje ek ruhsat tadilatıyla 162 bin metrekareye çıktı. Biz de şimdi Aşçıoğlu ile bu ilavenin paylaşımı için görüşmelerimizi sürdürüyoruz" demişti. Durusoy, "Beşiktaş'ın haklarını sonuna kadar koruyacağız. 32 bin metrekarenin tamamı sadece konut kısmında değil. Kulelerde toplam 10 kat artış var. Fazlalaşma bütün projede eşit oranda var. Karşılıklı anlayış içerisinde % 67 ile % 33 oranlarına sadık kalarak bu paylaşımı yapacağız. Sözleşmede yazdığı şekilde İstanbul Mahkemeleri'ne gitmiyoruz. Sulh mahkemelerinde işi çözeceğiz" dedi.
EN DEĞERSİZ ALAN GARAJLAR
Mali İşlerden Sorumlu Yönetici Ertunç Soğancıoğlu da sulh mahkemesinde anlaşılacağı yönünde görüş bildirdi. Ancak ilk anlaşmada % 67 - % 33 oranında yaşanan tartışmalar sorunun çözümünün kolay olmadığını gösteriyor.
Çünkü Beşiktaş, en değersiz olan garajlardaki % 80'lik payıyla % 67'yi bulurken, en değerli alanlar olan konut bölümü Aşçıoğlu'na kalıyordu. Beşiktaş'ın 130 bin metrekarelik ilk anlaşmada hastane, otel, zemin, market olarak 49 bin 950 metrekare toprak üstü alanı vardı.
Aşçıoğlu ise 83 bin 850 metrekarelik toprak üstü inşaat alanı içinden konutta 33 bin 900 metrekare almıştı. Garajdan ise Beşiktaş'a 36 bin 700, şirkete 9 bin 450 metrekare verilmişti. Beşiktaş'ın toplam metrekare içindeki % 67'lik oranı garajlardaki % 80'lik payıyla ortaya çıkıyordu. Ancak ilaveyle ortaya çıkan 32 bin metrekarelik ekstra alanın çoğunluğu toprak üstünde ve bu ilaveden Beşiktaş % 67'lik pay talep ederken, Aşçıoğlu bu paylaşımı kabul etmiyor.
Can Polat Kara
12-03-2008, 09:33
abi kemal kılıçdaroğlunu bizim yönetim denetçisi yapalım derim hepsini kodese tıktırır
Nuray Kurt
12-03-2008, 09:41
ben bu projeden umutluyum.sonunda hepsinin başını bu proje yakacak.başka türlü kurtulamıycaz bunlardan.
Aylin Celik
12-03-2008, 14:28
Şuraya bak yaaa...Dışardaki masa başı oyunlarına kurban gittik , bu kahpe düzene isyan bayrağı çıkaralım derken içerdeki daleveraları fazla azımsıyoruz galiba....İçerdeki düşmanların adım adım , sistematik bir şekilde Beşiktaş 'a kıydığını farketmiyoruz....Farketsek'te elimiz kolumuz bağlı seyrediyoruz.... Ben Beşiktaş için aydınlık bir gelecek göremiyorum ne yazık ki, kimse kusura bakmasın....
Bülent Girgin
12-04-2008, 07:59
http://www.bjk.com.tr/tr/medya.php?adi=baskanfulyaprojebasinhbr
Başkanımız Yıldırım Demirören, Fulya Süleyman Seba Projesi ile ilgili bugün bazı basın organlarında yer alan haberlere düzenlediği basın toplantısı ile cevap verdi. Demirören, "Her şey çok güzel ve çok güzel olacak" diye konuştu.
Başkanımız Yıldırım Demirören, Fulya Süleyman Seba Projesi'nin yer aldığı Fulya'da hazırlanan toplantı alanında şu açıklamaları yaptı:
"Demirören soyadı çok büyük ve çok temizdir. Bu haber 'Beşiktaşlıyım' diye geçinen, dedikodu yapan kişiler tarafından kamuoyuna bir şekilde verilmiştir. Şunu söylemek istiyorum; Beşiktaş'ın hakkını kimseye yedirmem. Tüm Beşiktaş Camiası bunu çok iyi bilir. Bunlar, Beşiktaş üstüne oynanan oyunlardır. 'Ben Beşiktaşlıyım' diyen herkese buradan tekrar sesleniyorum, bu oyunlara alet olmayın. Fulya'yı karalamak isteyen Beşiktaş düşmanıdır. Şimdi size bugünkü yazı ile ilgili bir kaç açıklama yapacağım.
Birincisi, adı geçen, gizli diye anılan mukavele. Bu mukavele kiracımız ile yapılmış, ticari itibarı dolayısıyla kiracımızın ricasıyla mukavelenin dışarı çıkması istenmemiş ve gizlilik maddesi konmuştur. Bu mukaveleyi şimdi arkadaşlarımız tek tek bütün basın mensuplarına dağıtacak. Beşiktaş'ta yapılan hiçbir şey gizli değildir. Çünkü Beşiktaş, AŞ olarak SPK'ya açık ve dernek olarak da denetlenir.
İkincisi, bu anlaşma 13 Ekim tarihinde mahkemeye verilmiştir. Mahkemenin aldığına, 13 Ekim'de bu anlaşmayı aldığına dair imza ve 14 Ekim'de davayı açan karşı grubun gene bu anlaşmayı aldığına dair avukatının imzası... 13 Ekim'de verilen bu anlaşma mahkemeye 3 Aralık'ta 'açıklayın' diye eğer kamuoyuna çıkıyorsa, burada şahsıma ve Beşiktaş'a oynanan oyunlar vardır. Ayrıca müteahhidimiz ile oluşturduğumuz komisyon tarafından 2000 küsür metrekare kadar bir anlaşmazlık vardır. Bu büyük inşaatlarda her zaman olmuştur, olmaya da devam edecektir. Biz bu 2000 küsür metrekare için müteahhidimizden 6 milyon dolar ön avans aldık. Ama bir şart koştuk, kendisi de hakkını korumak için bu şartı kabul etti, ayrıca mahkemeye ve bilirkişiye gitmeyi mahkemenin tekrar alacağı karar üstünde Beşiktaş Kulübü'nün bir hakkı varsa müteahhit tarafından ödeneceğine de ayrıca anlaştık. Her şey çok güzel giderken ve güzel olacakken bu haberler camiamızı üzmektedir. Bu haberler sanki camiada bir kaos, 'Yıldırım Demirören ve yönetiminde haksız kazanç vardır' gündemi oluşturmak için yapılmaktadır. Bunlar tehlikeli oyunlardır. İnsanlar karşısındakini kendisi gibi düşünür, ama bizler sizler değiliz. Biz hakkımızı sonuna kadar koruyan, Beşiktaş için uğraşan Yıldırım Demirören ve yönetimiyiz. Beşiktaş'ın istikbali olan bu projeyi engellemeye hiç kimse cesaret edemez. Eden de karşısında bizi bulur.
Ben özellikle Sayın müteahhidimiz Aşçıoğlu'na da tekrar teşekkür etmek istiyorum. Bütün bu dedikodulara rağmen göğüs gererek ayakta durdu. Türkiye'nin en zor şartlarında yaptığımız ihalede Beşiktaşımız'ın haklarını koruyacak şekilde hareket etti. Tekrar herkese teşekkür ediyor, Beşiktaş Camiası'na şunu söylüyorum: Her şey çok güzel ve çok güzel olacak."
Basın toplantısında Genel Sekreterimiz Kenan Öner, Yatırımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz İlhan Durusoy ve Avukat Osman Hacıbekiroğlu da yer aldı.
Bülent Girgin
12-04-2008, 08:05
http://www.bjk.com.tr/tr/medya.php?adi=logologo_yeni_son
BJK Fulya Süleyman Seba Projesi ile ilgili bazı basın organlarında yer alan asılsız haberler üzerine bugün Başkanımız Yıldırım Demirören'in basın toplantısında, medyaya dağıtılan evraklar şunlardır:
BJK FULYA SÜLEYMAN SEBA PROJESİ OFİS BLOKU VE FOOD COURT KATI KİRA SÖZLEŞMESİ
buradan bakabilirsiniz (http://www.bjk.com.tr/tr/haberler.php?h_no=13752)
Nuray Kurt
12-04-2008, 18:50
mahkeme kabul etmemiş.bu evrakların asıllarını istemiş.kendi parasıyla rezil olmak diye bi laf var ya bizimki de o hesap.rezil ettiler bizi.daha neyi bekliyorlar anlamadım?
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.