Orijinalini görmek için tıklayınız : Norveç 1 - Türkiye 2
Hasret Ergül
11-15-2007, 14:34
17 Kasım Cumartesi / Saat : 20.00
Norveç - TÜRKİYE
Maçı Hakkında Tüm Haber ve Yorumlar Buraya
Hasret Ergül
11-15-2007, 14:35
Norveç maçını O yönetecek!!
A Milli Futbol Takımımızın, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Grubu'nda Norveç'le oynayacağı karşılaşmanın hakemleri açıklandı.
17 Kasım 2007 Cumartesi günü Ullevaal Stadyumu'nda oyananacak karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonu'ndan Markus Merk yönetecek. Merk'in yardımcılıklarını Sönke Glindemann ve Peter Henes yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Felix Brych.
Hasret Ergül
11-15-2007, 14:38
'Bahanemiz kalmadı'
Nihat Kahveci ve Emre Aşık, Norveç sınavı öncesi FANATİK'e çarpıcı açıklamalar yaptı.
Nihat Kahveci
İşi bu maça kadar bitirememiz bizi üzdü. Ancak kampta öyle bir hava var ki, geçmişin bütün tozlarını silip götürmüş. Norveç için de final maçı. Rakibimizin gücünü biliyoruz. Ama bunların bizim açımızdan baktığımız da sinek kadar önemi yok. Mazeretimiz kalmadı. Türk halkına olan borcumuzu Norveç’i yenerek ödeyeceğiz. Frankfurt’ta berabere kaldığımız Norveç’i yenip, ardından Bosna’yı mağlup ederek Türk halkını sevince boğacağız ve finallere gideceğiz. Güven ve inanç... İşte bunların hepsi bizde var.
Emre Aşık
Bizlere güvenin yeter. ‘Bu maçı alamazsak ne olur’ gibi düşünceler herkesin aklına gelebilir. Şunu yürekten söylüyorum. Takımdaki hiçbir kişi, böyle bir düşünceye sahip değil. ‘Kaybetme’ kelimesi kimsenin ağzından çıkmadı. Türkiye grubun en iyi takımı. Bazen şanssızlıklar sizin farklı bir konuma gelmenize neden olabiliyor. Rakibimize beraberlik yetiyor. Ve maça da bu sonucu elde edecek bir sistemle çıkmaları muhtemel. Onlar daha avantajlı, ancak kesinlikle kazanacağız ve borcumuzu ödeyeceğiz.
Notlar
‘Fatih Terim beni şaşırttı’Rakibimiz Norveç’in teknik direktörü Age Hareide, Terim’in yeni oyuncuları kadroya katmasına, “Beni şaşırttı” yorumunu yaptı. Karşılaşmaya büyük bir ciddiyetle hazırlandıklarını ifade eden Hareide, “Terim, tanıdığımız isimleri çağırmadı. Bosna maçındaki taktikle oynayacağız” dedi. Yunanistan’la yapacakları maçın hazırlıklarını Türkiye’de sürdüren Malta’nın hocası Fitzel, “Gönlüm Türkiye’nin, Norveç’i yenmesinden yana” şeklinde konuştu.
Ay-Yıldızlılar yarın yolcu
A Milli Takımımız, Norveç maçı için yarın özel bir uçakla Oslo’ya uçacak. Kafilenin, Oslo’da Radisson SAS Nydalen Oteli’nde kalacağı açıklandı. Çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Milli Takımız, hazırlıklarını dün yaptığı akşam idmanıyla sürdürdü. Le Coq Arena’daki çalışmada oyuncularımızın bir hayli hırslı olduğu gözlemlenirken, Terim çift kale maçta hata yapan futbolcularını sık sık uyardı.
Ümit Milliler Prag’a gittiÜmit Milli Futbol Takımı, Çek Cumhuriyeti ile cumartesi günü yapacağı 2009 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçı için bu ülkeye gitti. Teknik direktör Ümit Davala, kafilenin Prag’a hareketinden önce Atatürk Havalimanı’nda, şu ana kadar her şeyin çok iyi gittiğini ve 3 maçta 9 puan topladıklarını belirterek, “Oyuncularımın kendine güveni tam. İyi durumdayız” diye konuştu.
Gökhan ve Topuz: Gönlümüz sizinle
Kayserispor’un iki yıldızı, aday kadroya çağrılmayan Gökhan Ünal ile sakatlığı nedeniyle Milli Takım’dan çıkarılan Mehmet Topuz, Türk bayrağıyla takım arkadaşlarına “Gönlümüz sizinle” mesajını verdiler. Arkadaşlarının önce Norveç sonra da Bosna’dan galibiyetle çıkacaklarına inandıklarını ifade eden iki futbolcu, “Televizyondan onları destekliyeceğiz” dedi.
Mehmet Erhan
11-15-2007, 14:53
ya yenecez,yada bazıları bavulunu toplayacak...
Volkan Kaya
11-15-2007, 15:12
walla cok yanlıs ısımler war kadroda ama ıns kazanırıs ben pek umutlu deılım ama turkıye de bole ılgınc macları hep kazanmıstr acıkcası hıc bır tahmınım yok
Aylin Şengül
11-15-2007, 16:02
yenecekler demek isterdim ama hiç öyle olacak gibi gelmiyor.
Uğur Şimşek
11-15-2007, 18:11
içimde bi umut var...
Bülent Girgin
11-15-2007, 18:42
FANATİK'e çarpıcı açıklamalar yaptı.
nerede ne zaman biri çarpici açiklama yapacak olsa hep fanatige yapiyor nedense :D :D
Bülent Girgin
11-15-2007, 18:43
bu maçta yenilecegiz, baska yolu yok!!!!!!!!!!!!!!! yoksa milli takimda iyice batacak :( :(
Burak Ergül
11-16-2007, 01:12
Bu maçı kazanmaktan başka bi şansımızın olmdağıının bence herkes farkında maçı alıcaz..
Barış Aygün
11-16-2007, 01:45
senc kazanabılecekmıyız...bu ruhsuzlukla
Arda Hatipoğlu
11-16-2007, 02:34
iddaa da saglam oran wermıs bıze 2 oynasakmıkı:D
Turgay Çetin
11-16-2007, 11:43
inşaallah alırız...
Utku Altıncık
11-16-2007, 14:32
gider yenerler burda bosna ile berabere kalırlar..tipik..türkişşşşş :))
Mehmet Erhan
11-16-2007, 16:34
şu kadro iş yapabilir kanımca: ;)
volkan,g.gönül,i.kaş,emre aşık,h.balta,gökdeniz,hamit,aurelio,arda,nihat,fat ih tekke...
Hüseyin Balcı
11-16-2007, 17:53
alacaz başka yolu yok almasalar gelmesinler boşuna ülkeye havaalanına gidip suratlarına tükürmessem adam değilim ama gerek kalmayacak kanımca alacaz ite kaka bu maçı.
Volkan Kaya
11-16-2007, 20:53
ben cok kararsızım bu macta ama klasık turk ısı geregı orda norwecı yenp burda bosnayı yenemeyız bız:D ınsallah alırıs alamaslarsa huseyının dedıgı gıbı gelmesınler zaten turkıyeye
Barış Aygün
11-16-2007, 22:24
hıc umudum yok acıkcası...ama her an hersey olabılır....top, ezikler ve gaylar yuvarlaktır ne zaman ne olacagı bellı olmaz :D
Hasret Ergül
11-17-2007, 07:40
"Korku değil kazanma arzusu var"
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası eleme grubunda yarın yapacakları kritik Norveç maçıyla ilgili olarak, ''Kaybetme korkusu yaşamak istemiyorum. Oyuncularıma da yaşatmak istemiyorum'' dedi.
Karşılaşmanın oynanacağı Ullevaall Stadı'nda bir basın toplantısı düzenleyen Fatih Terim, Norveç karşısında kaybetme korkusu yaşayıp yaşamadıklarının sorulması üzerine, ''Açıkçası kaybetme korkusunu ben yaşamıyorum ve oyuncularıma da yaşatmak istemiyorum. Kaybetme korkusunu, kazanma arzusuna çevirmeye çalışıyoruz. Çünkü heyecanları ve duyguları idare etmek çok kolay değil'' diye konuştu.
Takımda psikolojik denge yarattıklarına inandıklarını vurgulayan Terim, şöyle devam etti:
''Önemli olan zaten bu baskının oyuncularımda olmaması. Bende zaten yok. Ben hayatın her şeyine hazırlıklıyım ve sorumluluğunu da bilen bir insanım. Bu tip maçları çok oynadım. Mühim olan, kaybetme korkusunu kazanma arzusuna çevirmektir ve bunu başardığımıza inanıyorum. Herhangi bir endişem yok kafamda. Geçenlerde böyle bir soruya çok doğru bir yaklaşım yaptığımı düşünüyorum. 'Türkiye'nin gerçekleri bu, doğruları yok, gerçekleri var' demiştim. Fotoğraf da bu.''
Takımda Yıldıray, Mehmet Topuz, Fatih Tekke gibi isimlerin sakatlanmasının ardından Nihat, Semih ve Mehmet Yıldız'ın form durumlarının kendisini memnun ettiğini kaydeden Terim, ''Keşke hepsi formda olsa ve biz kadro oluştururken zorluk çeksek. Maalesef şimdi yine öbür türlü sıkıntı içindeyiz'' ifadesini kullanırken, Norveç takımı içinse ''Fizik yapıları çok yüksek. Frankfurt'taki ikinci yarı bizim için çok geçerli oyun olarak. Ben takımıma ve oyuncularıma güveniyorum'' diye konuştu.
-''İSTİFA MI OLUR, İSTİFADE Mİ? BAKACAĞIZ''-
Norveç Milli Takımı Teknik Direktörü'nün, Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne gidememeleri halinde istifa edeceğini açıkladığı belirtilerek, kendisinin bu açıklamayla ilgili görüşü sorulan Terim, ''Hayatın gerçeği bu dedim. Türkiye'nin gerçekleri bu. O kendi düşüncesi ve ona saygı duyuyorum'' ifadesini kullandı. Fatih Terim, sözlerine şöyle devam etti:
''İstifa mı olur, istifade mi olur? bakacağız artık. Muhakkak ki, insanlar baskı hissederler. Ben bu baskıyı bertaraf edebilmeliyim. Nasıl oyuncularımın duygu ve heyecanını kontrol ediyorsam, kendiminkini de ederim. Ortaya çıkacak sonucun sorumluluğunu da alabilecek kapasitedeyim. O erdemde veya tecrübedeyim. Bizim kendi inisiyatifimizde o. Baskıyı kaldırabilecek yetenekteyiz. Daha güzel şeyler düşünürüm ben. İnsanlar iyi giderken bırakabilir, kötü giderken devam edebilir gibi bir gerçek de vardır futbolda. Burada ben sadece takımıma olan güvenimi ifade ediyorum.''
''Yeşilköy'e indiğinizde 'Hoş geldiniz' seslerini şimdiden duyabiliyor musunuz?'' biçiminde yöneltilen bir soruya da Terim, ''Son zamanlarda çok değişik sesler duyduğum bir gerçek. Bunların arasında 'Hoş geldin' olursa buna seviniriz. Ama ben öbürünü duymaya alışmamıştım, çok şükür onu da yaşadık. Hayatta olduğu gibi futbolda da çok enteresan şeyler oluyor. Gerçeklere bakacağız yarın. Hoş geldin mi, yoksa başka kelime mi olacak? Hayatın içinde olan her şeye biz hazırız'' şeklinde cevap verdi.
-''YETERLİ TECRÜBEDEYİZ''-
Maçın gidişatının kendilerine çok şey göstereceğini ve tüm olasılıklara mümkün olduğunca hazırlıklı olmaya çalıştıklarını anlatan Terim, ''Bunların üstesinden gelebilmek için yeterli tecrübedeyiz. Bilgi birikimimizle bunların üstesinden gelebiliriz. Ümit ederim kafamızdaki o plan tıkır tıkır işler ama işlemezse de değişikliklere hazırız. Biz neyin lazım olduğunu, nasıl oynamamız gerektiğini ve nasıl kazanabileceğimizi biliyoruz. Ancak futbol öyle bir oyun ki, olasılıklar içinde olmayan da çıkabilir'' diye konuştu.
-''PSİKOLOJİK DESTEK KULÜPTEN BAŞLAMALI''-
Milli Takım oyuncularına nasıl bir psikolojik destek sağlandığına yönelik olarak, öncelikle bu desteğin kulüplerde veriliyor olması gerektiğini belirten Fatih Terim, ''Kendi kulübünde psikolojik yardım alamayan bir futbolcuya, 3 gün içinde burada yapılan ancak pansuman olabilir. Dolayısıyla bunu kurum haline getirmeliyiz. Ben genel olarak konuşuyorum. Bu, olmazsa olmaz olmalı. Biz pazartesi akşamı buluştuk. Bu onlar için ancak pansuman olabilir ve yarayı temizlemez. Bizim böyle bir geleneğimiz ve ananemiz yok. Böyle kurumsallaşmış departmanlarımız yok. Tabii ki, profesyonel yardım alıyoruz ama pansumancı da değiliz'' ifadesini kullandı.
-''OYUNCULARIN ÜZERİNDEKİ BASKI KALDIRILMALI''-
Fatih Terim, oyuncular üzerindeki baskının son derece önemli bir unsur olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Türkiye, oyuncular üzerindeki bu baskıyı kaldırmalı. Aksi durumda normal performanslarını veremiyorlar. Neşeli, kendinden emin bir takım var. Çıkarlar, yenerler veya yenilirler. Ülkemizdeki bu baskıyı hep beraber bir analiz edelim. Bu geleceğimiz açısından çok önemli bir nokta. Hepsi bizim evladımız. Bir şeyler beklediğimiz genç insanlar. Sokağa çıkamamak, küfür yemek, hoş şeyler değil. Baskılar, bazen sonucu maalesef etkileyebilir.''
Sakat oyunculardan Deniz'in durumunun hala kritik olduğunu ifade eden Terim, rakipleri Norveç içinse ''Tabii ki, artık herkes herkesi iyi tanıyor. İyi ve ciddi bir rakip. Özellikle kendi evlerinde. Güçlü oyunculardan kurulular. Son maçlarındaki başarıları onları buraya getirdi. Biz ilk oynadığımızda puanlar 12'ye 6'ydı, şimdi ise 20'ye 18. Şu ana kadar bizden daha başarılılar ama yarın bu maçların çok dışında bir maç olacak'' yorumunu yaptı.
Hasret Ergül
11-17-2007, 07:41
Milliler maça hazır!
(A) Milli Futbol Takımı, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Grubu'nda yarın Norveç ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı.
Karşılaşmanın oynanacağı Ullevaall Stadı'nda gerçekleştirilen antrenmanın ilk 15 dakikası basına açık tutuldu.
(A) Millilerde, belinden ağrıları bulunan Deniz'in yarın oynayıp oynamayacağına yönelik herhangi bir açıklama yapılmadı.
Ullevaall Stadı'nda TSİ 20.00'de başlayacak olan ve Alman hakem Marcus Merk'in yöneteceği maça millilerin
-Volkan
-Gökhan
-Emre Aşık
-Servet
-Hakan Balta
-Hamit
-Mehmet Aurelio
-Emre Bölezoğlu
-Arda
-Mehmet Yıldız
-Nihat'tan
oluşan muhtemel ilk 11 ile çıkması bekleniyor.
Barış Aygün
11-17-2007, 20:49
bitti koyduk :D olay budur baska soze ne hacet..... ama carew sınır oldum volkana kafa attı...
Ezel Özsipici
11-17-2007, 20:52
Valla ne yalan söliyim güzel oynadık kazandık hakkıyla aldık macıı:))
Barış Aygün
11-17-2007, 20:53
rıdavan dılmen agladı :D ben dayanamıyorum dedı aglıyorum :D:
Şule Artarlar
11-17-2007, 20:57
türkiyeeeee
Gökhan Özsoy
11-17-2007, 20:59
olan gene bize oldu ibrahim kaş sakatlandı:( :(
ama bu galibiyete değer..:oley:
Barış Aygün
11-17-2007, 21:00
her mac bızım adamlara bır sey oluyor yaww....bu ne bole her macta.....
Ezel Özsipici
11-17-2007, 21:02
olan gene bize oldu ibrahim kaş sakatlandı:( :(
ama bu galibiyete değer..:oley:
evet olan bize oldu ama fazla oynamıyodu ki zaten:)
Şule Artarlar
11-17-2007, 21:03
NAZAR ÇIKIYOOO NAZARR:p
Gökhan Özsoy
11-17-2007, 21:03
evet olan bize oldu ama fazla oynamıyodu ki zaten:)
geclerbirliği oftaş maçında defansın ortası için diatta ve kaş var sadece:(
toraman cezalı zan sakat:( diattanın yanında kim oynar kaş düzelmesse baki:( :(
Şule Artarlar
11-17-2007, 21:05
geclerbirliği oftaş maçında defansın ortası için diatta ve kaş var sadece:(
toraman cezalı zan sakat:( diattanın yanında kim oynar kaş düzelmesse baki:( :(
:doh::ohmy:
Gökhan Özsoy
11-17-2007, 21:07
BİZ TÜRKÜZ ZORU SEVERİZ: 1-2
İşte Türkiye bu, işte inanç bu. EURO 2008 elemelerinde Norveç'i evinde 2-1'lik skor ile devirdik ve artık Avrupa vizesini cebimize koyduk. Evet belki tur şansımızı son maçlara bıraktık, belki çok kötü maçlar çıkardık, belki çok eksiğimiz vardı ama unutulan şuydu; "Biz Türktük ve zoru severdik"... Oslo'da istediğimizi nasıl aldığımızı tüm dünyaya gösterdik, şanssız bir golle geriye düştüğümüz maçta, hak ettiğimiz Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi ne kadar istediğimizi hatırladık ve adeta dirildik. Emre ve Nihat ile bulduğumuz goller ile artık bekle bizi Avusturya-İsviçre diyebiliriz. Tüm Türkiye haydi bayraklarınızı çıkartın ve bu büyük zaferi doyasıya yaşayın. Milli Takımımız ile gurur duyuyoruz.
Milli Takımımız bu galibiyet ile bu maçtan önce iki puan önündeki Norveç'in üzerine çıktı. Bu galibiyet bizi 21'e çıkartırken, Norveç 20 puanda kaldı. Artık Bosna'dan alacağımız galibiyete odaklandık.
Türkiyemizin golleri 31. dakikada Emre Belözoğlu ve 60. dakikada Nihat'tan gelirken, Norveç'in tek golü 12. dakikada Hagen'dan geldi.
POZİSYONLARI YOKKEN GOL YEDİK...
Norveç'ten daha bir pozisyona girmeden gol yedik. Karşılaşmada dakikalar 12'yi gösterdiğinde Norveçliler tek pozisyon bulma şansı olan taçla kalemize geldi. Riise'nin kullandığı uzun taç atışında, Norveçli oyuncular kafa ile topu arka alanımıza aşırdı, topla buluşan Hagen göğsünde yumuşattığı topu rövaşatayla ağlarımıza gönderdi. Bu golde Volkan'ın yapabileceği bir şey yoktu.
EMRE'DEN MÜTHİŞ BİR GOL...
Oslo'da kaptan Emre Belözoğlu takımını kurtaran isimlerden biri oldu. Emre takımımızın oyundan düştüğü dakikalarda devreye girdi, orta sahada kaptığı top ile rakip kaleye ilerledi, kaleyi görür görmez yaklaşık 35 metreden çok sert vurdu ve kaleciyi avlayarak takımımaz hayat verdi.
AVUSTURYA-İSVİÇRE VİZESİ NİHAT'TAN...
Avrupa Şampiyonası'na gittiğimiz ilan eden gol İspanya Ligi'nde top koşturan Milli oyuncumuz Nihat Kahveci'den geldi. 60. dakikada Gökhan Gönül'ün pasıyla ceza sahası ön çizgisi üzerinde topla buluşan Nihat ayağında yumuşattığı topu dönerek kaleye müthiş bir şut ile gönderdi ve Norveç ağlarını ikinci kez sarsarak, Avrupa Şampiyonası'na gittiğimiz tüm dünyaya ilan etti.
TEK BİLDİKLERİ UZUN TAÇ ATMAK...
Norveç'te maça iyi başladık, Markus Merk'in ilk düdüğüyle beraber rakip kaleye yüklendik ancak uzun Norveç defansı arasında ilk dakikalarda gol şansı bulamadık. Norveç ise uzun toplarla ve kalemize yakın yerlerden bulduğu taçlar ile etkili olmaya çalışıyordu. Norveçli oyuncuların taçtan ceza sahamıza uzun toplar atmak dışında pek bir şey ortaya koyamadıklarını hep beraber açık bir şekilde gördük. Avrupa Şampiyonası'na gitmek için çekiştiğimiz bir takımın yalnızca taçlarla gol arayabilecek acizlik içinde olması, işi buraya bırakmamızın ne kadar büyük hatalarla olduğunu açık bir şekilde ortaya koyuyordu. Norveç'te golünü bu uzun taç atışlarından birinde buldu, 12. dakikada Hagen ile.
GOLÜN ARDINDAN BİR SÜRE BOCALADIK...
Yediğimiz golün şokuyla bir süre kendi yarı sahamızdan çıkamadık ve Norveç bu dakikalarda özellikle sol kanattan Riise ile kullandığı uzun taçlar ile yine kalemizde tehlikeler yaratmaya çalıştı ancak savunmamız bu pozisyonlarda çok temkinliydi ve Norveç'e ilk yarıda ikinci gol fırsatı vermedi.
KAŞ SAKATLANDI, GÖKHAN GÖNÜL GİRDİ...
Maça iyi başlayan Beşiktaş'ın genç yıldızı İbrahim Kaş, karşılaşmanın 16. dakikasında şanssız bir şekilde sakatlanarak yerini Fenerbahçe'nin genç yıldızı Gökhan Gönül'e bıraktı. Gökhan Gönül oyuna girdiği andan itibaren sağ kanatta Hamit Altıntop ile birlikte çok iyi bir uyum sergileyerek, bu kanattan geliştirdiğimiz ataklarda önemli rol oynadı. Savunmada da elinden gelen gayreti gösteren Gökhan, Milli Takımımızın en iyi isimlerinin başında geldi.
EMRE'NİN MÜTHİŞ FÜZESİ İLE KENDİMİZİ BULDUK...
Çok şanssız bir golle karşılaşmanın henüz başı sayılacak dakikalarda 1-0 geriye düştük. Milli Takımımızın sıkıştığı dakikalarda devreye yıldız oyuncumuz Emre Belözoğlu girdi. Emre müthiş füzesiyle takımımıza adeta can verdi. Kimsenin beklemediği bir anda yaklaşık 35 metreden müthiş bir şut çıkartan Emre, rakip fileleri sarstı ve oyuna dengeyi getirdi. Bu golden sonra ataklarımızı yoğunlaştırdık, bu dakikalarda Hamit ile iki kez kaleyi yokladık, bu şutlar az farkla auta çıktı.
MAÇIN KADER ANLARI 23 ve 54
23 ve 54. dakikalarda kalemiz iki önemli tehlike atlattı. Nadir gelişen Norveç ataklarında 23. dakikada yine bir duran topta kalemizde büyük tehlike yaşadık. Norveç'in Riise ile kullandığı korner atışı birden dönerek kalemize yöneldi, kalecimiz Volkan'ı geçen topu çizgi üzerinden Aurelio kafa ile uzaklaştırdı ve iki farklı geriye düşmemizi engelledi. Karşılaşmanın 54. dakikasında ise Volkan kalesinde devleşti. Ani gelişen Norveç atağında Carew kalecimiz Volkan ile karşı karşıya kaldı, Carew'in sert şutunu Volkan mükemmel uzanarak çıkardı.
BURASI TÜRKİYE, BURDAN ÇIKIŞ YOK...
Oslo'da müthiş taraftarımız bizi yine yalnız bırakmadı. Dünyanın neresinde olursa olsun Milli Takımımızı destekleyen taraftarlarımız Oslo'da da gövde gösterisi yaptı. 90 dakika boyunca desteklerini bir an olsun kesmeyen taraftarlarımız Milli Takımımızın bunaldığı dakikalarda destekleriyle takımımızı yeniden ayağa kaldırdı. Karşılaşmanın başında coşkuyla söylenen İstiklal Marşımız ise görülmeye değerdi. Taraftarlarımız maç boyunca; "Burası Türkiye, burdan çıkış yok" sesleriyle inletti.
TERİM'İN KOZU YUSUF SAHADA...
Fatih Terim'in bu maç öncesinde en çok güvendiği isimlerin başında gelen Türk Futbolu'nun yıldızlarından Yusuf Şimşek, karşılaşmanın 68. dakikada Semih'in yerine oyuna girdi. Fatih Terim, forvetten bir oyuncuyu çıkartıp orta sahamızı kalabalıklaştırarak bu bölgede üstünlüğü ele almak istedi. Yusuf'un ayağında top tutan ve oyunu sakinleştiren yapısından faydalanmak isteyen Terim, bu planında da başarılı oldu.
TERİM'DEN FARKLI BİR 11...
13. Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri (C) Grubu'ndaki hayati maçta deplasmanda Norveç'e konuk olan (A) Milli Futbol Takım'da teknik direktör Fatih Terim, İbrahim Kaş ile Semih Şentürk'e ilk 11'de yer verdi.
Yaşanan sakatlıklar nedeniyle kadro oluşturmakta zorluk çeken Fatih Terim, (A) Milli Takım kadrosuna ilk kez çağrılan oyunculardan Semih Şentürk'ü Nihat Kahveci ile birlikte forvette görevlendirirken, savunmanın sağında ise bir diğer genç isim İbrahim Kaş'a yer verdi. Bu iki oyuncu da ilk kez milli formayı giymiş oldular.
Ayrıca Fatih Terim, (A) Milli Takım'a ilk kez gelen isimlerden Gökhan Gönül'e ise yedekler arasında yer verdi. İbrahim Kaş'ın sakatlanmasıyla oyuna giren Gökhan Gönül, ikinci yarıda oyuna giren Yusuf da ilk kez milli olmanın sevinci ve gururunu tattilar. Yedekler, Gökhan ile birlikte Rüştü, Hayrettin, Yusuf, Tuncay, Mehmet Yıldız ve Gökdeniz'den oluştu.
MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
3. dakikada Hamit ceza sahasının önünden sert vurdu, top yandan auta gitti.
12. dakika soldan Riise'nin uzun tacında, Norveç forveti topu kafayla içeri çevirdi, arka alanda boş kalan Hagen topu göğsüyle düzelterek arkası kaleye dönük şekilde yatarak vurdu. Top kalecİ Volkan'ın yanından filelere gitti. 1-0
16. dakikada İbrahim Kaş sakatlanarak yerini Gökhan Ünal'a bıraktı.
21. dakikada gelişen Türkiye atağında Arda ceza sahası önünde topla buluştu, ceza sahasına giren Arda'nın şutunda top defansa çarparak sağda Nihat'a geldi. Bu oyuncunun kaleye gönderdiği top üstten auta gitti.
22. dakikada Riise'nin sağdan yaptığı orta defansa çarparak kaleye top yan direğe çarparak kornere gitti.
31. dakikada Emre Belözoğlu Riise'den sıyrılarak yaklaşık 25 metreden sert vurdu, top kaleci Opdal'ın sağından ağlara gitti. 1-1
32. dakikada Hamit sağdan ceza alanına girerken sert vurdu, top üstten auta gitti.
36. dakikada Nihat sağ çaprazda Hamit'i gördü, bu oyuncunun yerden vuruşunda kaleci Opdal topu yatarak kontrol etti.
41. dakikada Pedersen'in ceza alanı dışından sert vuruşunda kaleci Volkan köşeye giden topa uzanarak gole izin vermedi.
MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
47. dakikada sağdan Emre Belözoğlu'nun kullandığı köşe vuruşu sorası, ön direkte Servet'in şutunda top yandan auta gitti.
48. dakikada Nihat'ın ceza alanı dışından sert şutunda, savunmaya da çarpan topu, kaleci Opdal yatarak kontrol etti.
54. dakikada Hangeland'ın uzun pası sonrası milli takım savunmanın arkasına sarkan Carew, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Carew'in şutunda, top kalesini erken terkederek açıyı kapatan Volkan'dan dönerken, savunma daha sonra tehlikeyi uzaklaştırdı.
60. dakikada sağdan çalımlarla gelen Gökhan'ın yerden sert ortası sonrası meşin yuvarlağı önüne alan Nihat, ceza alanı önünde bekletmeden yaptığı vuruşla topu kaleci Opdal'ın sağından filelere gönderdi ve skoru 2-1'e taşıdı. 63. dakikada sağdan John Arne Riise'nin ortası sonrası ceza alanında uygun durumdaki Haestad'ın kafa vuruşunda, top üstten auta gitti.
68. dakikada Bjorn Helge Riise'nin sağdan ceza alanına ortasında, Carew'in iyi vuruş yapamadığı topu savunma uzaklaştırmaya çalışırken, geriden gelen Haestad'ın sert şutunda ise meşin yuvarlak üstten az farkla auta çıktı.
71. dakikada soldan Skjelberg'in ortasında, Carew'den önce savunma oyuncularının kafa koyarak uzaklaştırmaya çalıştığı topa Tettey'in vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.
81. dakikada ceza alanı sağ çaprazında topu önüne alan Hamit'in yerden sert vuruşunda, meşin yuvarlak kaleye paralel olarak auta gitti.
90. dakikada ceza alanında Hamit'in sert vuruşunda, top üstten auta gitti ve Türkiye karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.
Stat: Ullevaal
Hakemler: Markus Merk, Sönke Glindemann, Peter Henes (Almanya)
Norveç: Opdal, Storbaek (Dk. 88 Rushfeldt ?), Hagen, Hangeland, John Arne Riise, Tettey, Haestad (Dk. 69 Skjelberd ), Bjorn Helge Riise, Pedersen, Iversen (Dk. 85 Helstad ?), Carew
Türkiye: Volkan, İbrahim Kaş (Dk. 16 Gökhan ), Emre Aşık, Servet, Hakan Balta, Hamit, Emre Belözoğlu, Mehmet Aurelio, Arda (Dk. 87 Tuncay ?), Semih (Dk. 68 Yusuf ), Nihat
Goller: Dk. 12 Hagen (Norveç), Dk. 31 Emre Belözoğlu, Dk. 60 Nihat (Türkiye)
Sarı Kartlar: Dk. 9 Bjorn Helge Riise (Norveç), Dk. 64 Volkan, Dk. 90 Yusuf (Türkiye)
Gökhan Özsoy
11-17-2007, 21:12
Nihat'ın haklı gururu
Norveç'i 2-1 devirdiğimiz karşılaşmada galibiyet golümüzü atan Nihat Kahveci, maçın ardından attığı galibiyet golünün gururu ile şunları söyledi: "Zor bir maç olacağı belliydi, bugün sahada oynayan ve oynamayan, taraftarımızla bir bütündük, sahadaki herkes elinden gelenin en iyisini yaptı ve direk rakibimizi devirip üç puanı aldık. Bugün sevineceğiz ve yarın Bosna hazırlıklarına başlayacağız. Çünkü bir maçımız daha var ve bu maçı alıp Avrupa Şampiyonası'na gideceğiz. Zor maçların üstesinden gelmeyi çok iyi biliyoruz, hocamızın tüm dediklerini sahaya yansıttık, bugün sevineceğiz yarından itibaren Bosna maçını düşüneceğiz. Galibiyet golümüzü atmam ise benim için ayrıca büyük bir gurur."
Gökhan Özsoy
11-17-2007, 21:13
Ulusoy gözyaşlarıyla...
Türkiye Futbol Federasyonu başkanı Haluk Ulusoy 2-1'lik Norveç maçından sonra gözyaşlarını tutamadı. Mikrofon karşısında gözyaşları içinde galibiyeti değerlendiren Haluk Ulusoy şu ifadeleri kullandı:
"Ülkemize bu güzelliği yaşattığımız için mutluyum. Malzemecisinden futbolcuna herkese teşekkür ediyorum. Ne mutlu bana ki Türklük gururunu dünyanın her yerinde sokaklara dökebildiysek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Türkiye'den beraber yola çıktık arkadaşlarımızda. Siz inandıktan sonra dünyada yenemeyeceğiniz hiçbir takım yok dedim. Bütün Türk insanların yürekleriyle sahaya çıktılar. Avrupa şampiyonasına merhaba demeye bir adım kaldı. Allahın izniyle Bosna'yı yenerek finallere gideceğiz. Türk insanı sokaklara döktüler, onlara bütün primler azdır. En iyisini yapacağız. Bütün Türkiye çocuklarımızın yanında olacağız."
Gökhan Özsoy
11-17-2007, 21:14
"Kahraman çocuklarıma..."
Fatih Terim gururlu! Türkiye artık umutlu! Norveç'i deplasmanda 2-1 yendik! Tarihi yeniden yazdık! Bu başarının mimarlarından teknik direktör Fatih Terim'in maç sonu ilk açıklamaları şu şekilde;
"Hepsini alnından öpüyorum. Bir adım kaldı. Bu kadar kötü şartlara rağmen hepsini sevdiğimi ifade ettim. Dün de söyledim. Buradan kahraman çocuklarıma selam yolluyorum. Bosna maçına taraftar istiyoruz. Seyirci değil. Hangi renk olursa olsun hepsi kırmızı beyaz. Türkiye adımını attı. Çarşamba günü takıma destek verecek, hatalarını affedecek taraftar istiyoruz. Bu çocuklar haketti bunu. Umut ediyorum Bosna'yı yeneceğiz."
Bülent Girgin
11-17-2007, 21:14
iste simdi imparatoru dinleyin siz :D :D :D dünyalari o yaratmis ayaklari yine !!!!!
Barış Aygün
11-17-2007, 21:17
iste simdi imparatoru dinleyin siz :D :D :D dünyalari o yaratmis ayaklari yine !!!!!
:D: bıde dıyorkı seyırcı degıl traraftar ıstıyoruz bosna macına....adam ınanmıs abı cok ınanmıs...
Ezel Özsipici
11-17-2007, 21:19
Bri maç sonra yenilsin gene istifa sesleri çıkar bence:Dgerci böyle oynarsak yenilmeyizdE:D
Barış Aygün
11-17-2007, 21:20
inşallah kaybetmeyız :D
Gökhan Özsoy
11-17-2007, 21:21
bosnayı her türlü yeneriz 8 kişi çıksakta o maça yeneriz..;) ;)
bize borçları var..:D
Barış Aygün
11-17-2007, 21:22
bosnayı her türlü yeneriz 8 kişi çıksakta o maça yeneriz..;) ;)
bize borçları var..:D 8imi dedın sen :(
Gökhan Özsoy
11-17-2007, 21:27
8imi dedın sen :(
ewt barış ama bilerek yapmadım..:)
bugun maçı arkasında liverpool yazan sweetimle izledim..:S:
Ezel Özsipici
11-17-2007, 21:28
zaten bugün liverpolldan da bir oyuncu vardı:(off ya gene hatırltınız sekizi:(
Barış Aygün
11-17-2007, 21:30
ewt barış ama bilerek yapmadım..:)
bugun maçı arkasında liverpool yazan sweetimle izledim..:S:
ozrun kabahatınden beter be gokhan :( naptın sen yawww :(
Gökhan Özsoy
11-17-2007, 21:36
ozrun kabahatınden beter be gokhan :( naptın sen yawww :(
kötü bişe deil bence yaa sadece bir sweet..:(
Barış Aygün
11-17-2007, 21:37
kötü bişe deil bence yaa sadece bir sweet..:( ben olsam gıymezdım hayatta :( yakıstıramadım sana
Gökhan Özsoy
11-17-2007, 21:58
ben olsam gıymezdım hayatta :( yakıstıramadım sana
:( :( bida giymicem yaa :( :(
Barış Aygün
11-17-2007, 22:11
:( :( bida giymicem yaa :( :( benncede gıyme hatta hayrına ver bı ev hanımına temızlık bezı olarak kullansın ;)
Arda Hatipoğlu
11-17-2007, 22:51
helal olsun sızeeee be
Hüseyin Balcı
11-18-2007, 08:33
bitti koyduk :D olay budur baska soze ne hacet..... ama carew sınır oldum volkana kafa attı...
volkana tahammül etmek kolaymı bence az bile yaptı tekme tokat girmediğine dua etsin objektif bakarsak atgözlüklerini çıkarıp.carev bizim topçumuz olsa bizim maçta bunu yapsaydı volkan aynı şeyi söylermiydiniz acaba barış ?
Hüseyin Balcı
11-18-2007, 08:43
dün heleşükür millilerimiz bizleri 2008 den mahrum bırakma hakları olmadıklarının farkına vardılar gerekeni yaptılar gökhan ve emre harika oynadı maçı fazlasıyla hakettik ha buarada riesenin koluna kıramp girdi heralde taç ata ata adam taç atarken korkuyoduk varmı böyle bişey ya sen nasıl bir insansın 30 metre taç atıyon korner gibi ! öldük üldük dirildik valla şimdi bosnayıda rahat yenip final biletini cebimize koyarız.
Gökhan Özsoy
11-18-2007, 13:13
volkana tahammül etmek kolaymı bence az bile yaptı tekme tokat girmediğine dua etsin objektif bakarsak atgözlüklerini çıkarıp.carev bizim topçumuz olsa bizim maçta bunu yapsaydı volkan aynı şeyi söylermiydiniz acaba barış ?
hüseyin nasıl böyle düşünüyosun tmm volkan eziklerin yuncusu ama dun ayyıldız için oynadı ve bence kusursuz oynadı..
tekme tokat girseydi nolcaktı hüseyin ne değişcekti volkana ne yapabilirdi..
Barış Aygün
11-18-2007, 13:37
volkana tahammül etmek kolaymı bence az bile yaptı tekme tokat girmediğine dua etsin objektif bakarsak atgözlüklerini çıkarıp.carev bizim topçumuz olsa bizim maçta bunu yapsaydı volkan aynı şeyi söylermiydiniz acaba barış ? sımdı ısın acıgı soyle bırsey soleyım o pozısyonu tam olarak gormedım :D sımdı kızacaksın gormedıgın pozzısyona neden yorum yapıyorsun dıye :D o ankı heyecanla yazmıs olamaz mıyım :D
Şule Artarlar
11-18-2007, 13:42
sımdı ısın acıgı soyle bırsey soleyım o pozısyonu tam olarak gormedım :D sımdı kızacaksın gormedıgın pozzısyona neden yorum yapıyorsun dıye :D o ankı heyecanla yazmıs olamaz mıyım :D
:P:ehhh Barışş.. olsun gene doğru yorum yapmışsınn:D
Barış Aygün
11-18-2007, 13:47
:P:ehhh Barışş.. olsun gene doğru yorum yapmışsınn:D :D ya sorma anca kendıme geldım yanlısı anladım :D dun cok heyecanlanıp yazmısım :D ilahii ben yani :D
Mehmet Erhan
11-18-2007, 14:09
dün formasını terleten tüm oyuncularımıza canı gönülden tebrikler ve teşekkürler...zoru başardıkları için...umarım bosnayıda tıklım tıklım dolu tribünlerimiz önünde paramparça edip adımıza yakışır bi şekilde vizeyi alırız...ama ne yalan söyleyim dünkü kadroyu görünce galibiyetten ümidimi kesmiştim...benide yanılttılar sağolsunlar...ama özelliklede o malum taraftarları utandırdıkları için teşekkür ediyorum hepsine...onlar kendilerini bilir...BAŞ HARFİ EZİK...:D ;) BRAVO ÇOCUKLAR...
Hasret Ergül
11-19-2007, 08:38
http://www.youtube.com/watch?v=wcJJOKIYP9g&feature=related
Elif Kaya
11-19-2007, 09:15
Helal olsun
Bülent Girgin
11-19-2007, 11:20
balli bir galibiyetti bence, 94 dakikada 1 tane gol pozisyonu yoktu !!!!!!yine rakip takim kalecisi sayesinde maçi aldik ayni 2-2 lik maçta oldugu gibi!!
Mehmet Erhan
11-19-2007, 11:24
balli bir galibiyetti bence, 94 dakikada 1 tane gol pozisyonu yoktu !!!!!!yine rakip takim kalecisi sayesinde maçi aldik ayni 2-2 lik maçta oldugu gibi!!
abi yapma allah aşkına...pozisyon bulamadık diyorsun...goller ballıydı diyorsun...onlar çok mu iyiydi,çokmu gol pozisyonu yakaladı sanki...çağ dışı bi şekilde taçtan gol attılar ve başka pozisyona bile giremediler...defansın tek hatasıda yediğimiz goldeki adam paylaşımıydı...bari şu galibiyetin tadını çıkar...bu sefer eleştirme hiç değilse...kaldıki bu tip maçlarda skor önemlidir,futbol değil...ne yani iyi top oynayıp yenilsek ve gruptan çıkmasak dahamı iyi olacaktı...lütfen birazda iyi tarafından bak olaya...bosnayı yendiğimiz an vizeyi aldık demektir...saygılar...
Bülent Girgin
11-19-2007, 11:27
abi yapma allah aşkına...pozisyon bulamadık diyorsun...goller ballıydı diyorsun...onlar çok mu iyiydi,çokmu gol pozisyonu yakaladı sanki...çağ dışı bi şekilde taçtan gol attılar ve başka pozisyona bile giremediler...defansın tek hatasıda yediğimiz goldeki adam paylaşımıydı...bari şu galibiyetin tadını çıkar...bu sefer eleştirme hiç değilse...kaldıki bu tip maçlarda skor önemlidir,futbol değil...ne yani iyi top oynayıp yenilsek ve gruptan çıkmasak dahamı iyi olacaktı...lütfen birazda iyi tarafından bak...saygılar...
adamlar hiç gol pozisyonuna girmediler yazmissinda bu kaleci volkanin 3 tane %100 lük kurtardiklari ne oluyor ?
Mehmet Erhan
11-19-2007, 11:31
adamlar hiç gol pozisyonuna girmediler yazmissinda bu kaleci volkanin 3 tane %100 lük kurtardiklari ne oluyor ?
maçı bende izledim abi...ama gerçektende iyi değildi rakip...biz onlardan daha mücadeleci ve hırslıydık..çok istedik ve başardık...yani hakettik ve hakkımızla aldık...bu galibiyetlede gruptan çıktık bence...kazananda daima haklıdır... ;)
Volkan Kaya
11-19-2007, 13:06
hayırlı olsun bu galıbıyt macı toplam 30 dk falan ısleyebıldım o yusden sızlerı teknık taktık yorumlarımdan mahrum bırakcam:D
Bülent Girgin
11-19-2007, 13:46
hayırlı olsun bu galıbıyt macı toplam 30 dk falan ısleyebıldım o yusden sızlerı teknık taktık yorumlarımdan mahrum bırakcam:D
çok büyük bir eksiklik ama senin yorumun olmayinca :D :D
Hüseyin Balcı
11-19-2007, 14:42
hüseyin nasıl böyle düşünüyosun tmm volkan eziklerin yuncusu ama dun ayyıldız için oynadı ve bence kusursuz oynadı..
tekme tokat girseydi nolcaktı hüseyin ne değişcekti volkana ne yapabilirdi..
ya yapma gökhan bunun milli düşünmek ile alakası yok volkan çamurun kralıdır ben bile tribünde bazen sahaya inip ona tekme tokat dalmak istiyorum sadece carew bunu türk olduğu içi yapıyomuş gibi bir yoruma kaymaya başladı onu vurgulamak istedim bizim hakanda bu konuda aynı onada bir kafa atan çıkarsa üzülmem ben futbolu mertçe oynanmasından yanayım...
Gökhan Özsoy
11-19-2007, 14:51
ewt sanırım volkan turk olduğu için öle düşündüm..=)
volkan gerçekten çirkef bir futbolcu..ama hakem carewe kart göstermeliydi..
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.