PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Pascal Nouma

Barış Kahraman
09-06-2007, 15:06
http://www.futbolmerkezi.com/resimler/oyuncular/pascalnouma.jpg

Pascal Oliver Nouma (d. 6 Ocak, 1972), Beşiktaş taraftarları için hırsı ve futboluyla unutulmaz oyuncular arasına girmiş Fransız futbolcudur.

Futbol kariyerine Paris Saint Germain'in genç takımında başladı. Daha sonra Lille ve Caen'de futbol oynadı ve 1994 yılında tekrar Paris'e döndü. Burada da önceki kulüplerinde olduğu gibi oynadığı maçlarda başarılı olmasına rağmen disiplinden uzak yapısı ve istikrarsız olması nedeniyle 1996'da Strasbourg'a transfer oldu. Strasbourg ve bir sonraki kulübü Lens'de ikişer sezon futbol oynadıktan sonra 2000 yılında Beşiktaş'a transfer oldu. Lens'de oynadığı futbol ile takımın UEFA Kupası yarı finaline kadar çıkaran oyunculardan biri oldu.

2000 sezonunda Nevio Scala'nın çalıştırdığı Beşiktaş'a transfer oldu. Nerdeyse tamamen yeni kurulmuş bir takımla sezona çok iyi bir başlangıç yaptı. Hırsı ile kendini kısa sürede taraftara beğendirdi. Ancak Beşiktaş gibi o da sezonu aynı seviyede tamamlayamadı ve sezon sonunda Türkiye'den ayrıldı. Tamamen amatör ruhla oynadığı futbol ve tepkisini anında sahada göstermesiyle, bu takıma zarar verse dahi, Beşiktaş'lı taraftarların sevgilisi oldu. Leeds United'la oynanan Şampiyonlar Ligi maçında kendisiyle ilgisi olmayan bir pozisyonda Danny Mills'e yumruk atması, Gençlerbirliği maçında rakibine kafa atması gibi futbol sahasında olmaması gereken birçok hareketi yaptı, cezası nedeniyle takımdan ayrı kaldı. Birçok taraftar o anda yapmak istediklerini sahada gerçekleştiren bu yabancı futbolcuyu bu şekilde kabullendi ve her hareketi mazur görüldü. Buna rağmen yönetimle anlaşamadı ve sezon sonunda Fransa'ya geri döndü.

Bir senelik Marsilya kariyerinden sonra hem kendisinin Türkiye'deki ortamı Fransa'da bulamadığı gerekçesiyle hem de Beşiktaş taraftarlarının yoğun istekleri ve gelmesi için yaptıkları baskı ile tekrar Beşiktaş'a transfer oldu. Bir iki maç dışında Beşiktaş'taki ikinci sezonunda da çok başarılı bir sezon geçirdi ve Mircea Lucescu'nun teknik direktörlüğündeki takımın hem Avrupa Kupalarındaki başarısı, hem de Türkiye Süper Ligi Şampiyonluğu'nda büyük katkı sağladı.

Ancak 20 Nisan 2003 günü oynanan Fenerbahçe maçı kendi kariyeri için dönüm noktası oldu. Takımı şampiyonluğa giderken bu maçta Fenerbahçe'ye attığı gol sonrası yaptığı hareket çok tartışıldı. Beşiktaş Yönetim Kurulu baskılara dayanamayarak ligin bitimine birkaç hafta kala sözleşmesini feshetti ve şampiyonluk kutlamalarına katılmasına dahi izin verilmedi. Bu hareketi ile ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu'ndan 7 ay men cezası aldı.

44 lig maçında 22 gole imzasını atmıştır

Sonraki sezonlarda Katar ve İskoçya Ligleri gibi zayıf liglerde oynadı ve ancak kariyerinin bu son senelerinde başarılı olamadı.

Pascal Nouma, 2006 yılı içinde vizyona giren Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu adlı Türk filminde oynamıştır.

Barış Aygün
09-07-2007, 10:31
seni unutmak mumkunmu...cok ayrı kaldık..dıscolar sensız arabesk calmaya basladı..gel artık formayı gıyıp sahaya cıkamasanda cık trıbune costur bızı..mactan sonra dıscoya gotur bızı... WE ALWAYS LOVE YOU PASCAL

Hüseyin Balcı
09-07-2007, 10:36
gelirmi bir pascal daha imkansız

Barış Aygün
09-07-2007, 10:38
gelmez dimi :'(

H.Hüseyin Uluçay
09-07-2007, 10:38
adam giderken beni inönüye gömün diyodu.. vay be pascalsız günlere yazık oluyo...

Utku Altıncık
09-07-2007, 10:40
pascal bir okoldür sanki doğma büyüme beşiktaşlıydı hala beşiktaşlı

Gökhan Özsoy
09-07-2007, 10:53
bidaha pascal gibi biri gelmez bu takıma:'( :'( gerçek besiktaslı..

Oğuz Öztürk
09-07-2007, 12:59
sadece bize yasattıgın guzel gunler için teşekkürler unutma ki senin gibisi artık gelmez onun için rahat ol seni beşiktaş varoluncaya dek unutmayacagımızıda bil ara sıra ugrada ozletme kendini pascal !!

fransada doğdu
beşiktaşlı oldu
helal olsun sana
pascal nouma
pascal nouma
oooooooooo

Hasret Ergül
09-07-2007, 13:25
http://www.youtube.com/watch?v=kG6f2auOhK4

Burak Bayrak
09-07-2007, 13:39
HELAL OLSUN SANA PASCAL NOUMA !!! Seni unutmadık !!

Hüseyin Balcı
09-19-2007, 11:28
http://img301.imageshack.us/img301/5874/4kls7.jpg

FRANSADA DOĞDU
BEŞİKTAŞLI OLDU
HELAL OLSUN SANA
PASCAL NOUMA PASCAL NOUMA

Hasret Ergül
09-19-2007, 13:05
PASCAL'a dünden bugüne mercek tutulmuş biraz sert olsada bazı yerlerde...
İzlemek isteyen olursa aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz ;)

PASCAL NOUMA TIKLA ;) (http://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/GaleriDetay.aspx?cid=4462&p=1&rid=4369)

Hüseyin Balcı
09-19-2007, 14:08
Ne Sertİ Dİrek Pascali Pascal Gİbİ AnlatmiŞlar Ayrica Bana En GÜzel DoĞum DÜnÜ Hedİyesİ Olacakti 20 Nİsan Ama 2-1 Ezİklerİde YenmİŞtİk Ama Pascal YollandiĞi İÇİn DoĞum GÜnÜm Rezİl OlmuŞtu Hayatimin En KÖtÜ 2. DoĞumgÜnÜydÜ:

Şule Artarlar
09-19-2007, 14:34
süper bi anlatımm özlemişizz onuu

H.Hüseyin Uluçay
09-19-2007, 17:45
dişi adminim eline sağlık güzel paylaşım yapmışsın sende bu aralar çok fena paylaşımlar var yaw... keşke pascal olsaydı kısasa kısas olurdu..

Mehmet İpek
11-08-2007, 14:59
Özledim futbolu sevişini özledim.
Özledim Sımsıcak gözlerini özledim
Özledim fenerle Makaranı özledim
Nerdesin Pascalım Gözbebeğim NERDESİN

Volkan Kaya
11-08-2007, 15:10
bu taraftar senı unutmayacak pascal

Utku Öz
11-08-2007, 18:09
nouma yı geri istiyoruzz gerekirse amigo yapıcaz yne alıcaz o adamı :D:

Kemal Arıcıoğlu
11-11-2007, 00:29
bu taraftar seni çok özledi be pascalım :(

Arda Hatipoğlu
11-11-2007, 01:28
yıllar gecsede ustunden bu kalp senı unuturmu be pascal:(

Ezel Özsipici
11-11-2007, 19:36
Yıllar gecsede unutmıycazz dünd unutmadıgımız gösterdik zatenn:)

Hasret Ergül
11-13-2007, 09:52
"Pascal ile bara gidiyoruz"
Turkcell Süper Ligi baslamisken, ortada birçok yazilacak konu varken nereden çikti bu Pascal Nouma yazisi demeyin lütfen. Ingiltere'den Emre Aytekin'in gönderdigi aniyi okurken Türk Futbolu'nun gelmis geçmis en farkli kisiligini, Inönü'nün çimlerini midesine götüren, taraftarlari discoya götüren Pascal Nouma'yi hem daha çok sevecek hem de kendinizi ayni barin bistrosunda hissedeceksiniz.
Öncelikle kendimi tanitayim biraz. Ben 5 yildan beri Londra’da yasiyorum. Grafik tasarimcisiyim, Izmirliyim ve tam bir futbol tutkunuyum. Zamaninda Galatasaray ve Fenerbahce için forma, esorfman, taraftar aksesuarlari tasarimlari filan yaptim. Birçok kez spor spikerligi icin basvurmadigim TV kanali kalmadi. Simdi ise Londra’da iyi kötü yasiyorum.
Gelelim benim anima...
Londra’da bes yildizli bir otelde 2 yil kadar barmenlik yaptim. Otelin ismi Selsdon Park Hotel. Burasi Londra’nin güney semtinin en eski ve en ünlü oteli. Ayrica Crystal Palace futbol takiminin da yabanci futbolculari barindirdigi yer. Crystal Palace ile maç yapan bütün takimlar bu otele geliyorlar. Ben de bu sayede Crystal Palace ile mac yapan birçok takimin futbolculariyla sohbet etme ve de imzali formalarini alma firsatim oldu. Içlerinden en önemlileri Guus Hiddink, Graeme Souness, Brad Friedel, Alan Shearer gibi.
Ama, hatirladikça tüylerimi diken diken tanisma olayini ise geçen sene Agustos ayinda yasadim.
O zaman herkes otelde kalan siyahi futbolcuyu konusuyor. Neymis Crystal Palace denemek için getirmis, oteldeki bütün güzel kizlara asiliyormus. Ben bu söylenenleri pek dikkate almamistim, çünkü pek sevdigim takim degildir Crystal Palace.
Bir gün barda servis yapiyorum, garip kiyafetli bir adam bara geldi. Kafasinda kirmizi bir sapka, kirmizi bir kemer ve de kirmizi Reebok marka ayakkabi giymis siyahi bir eleman. Dedim ki kendi kendime kesin bu eleman o bahsettikleri futbolcu. Benden içki istedi kötü bir Ingilizce ile. O sirada ben içkiyi doldururken yakamdaki ismime dikkatle bakiyordu. Bende biraz rahatsiz oldum ve de kafami kaldirdim ters bir sekilde. Bir de ne göreyim tanidik bir yüz. Sonra birden gülümseyerek ve kollarini açarak bana aynen söyle dedi:
“Emre, kardesim..."
Ben sok oldum, adam beni barin öteki tarafindan kucakladi resmen. Karsimdaki kisi Pascal Nouma idi. Biranin parasini ödemek istedi, ben kesinlikle olmaz dedim. Sonra basladik muhabbete. Ama, o ne guzel Turkçe öyle, söyledigi her seyi kelimesi kelimesine anladim. Bir de bir güzel küfürler ediyor, yerlere yatarsaniz gülmekten. O an fazla durmadi orada, yarin gene gelcem dedi, sakin gazetecileri çagirma diye de espri yapti.

Ertesi gün, ben gene barda calisiyorum. Barin kapisinin önünde bagiran bir ses duydum, Emre buraya yumruk havaya diye. Ben resmen sok olmustum, koskocaman bir otelde Türkce tezahürat yapan birini ilk kez duydum, hem de benim ismimi söyleyerek. O an attigim havayi düsünemezsiniz. Neyse, bara oturdu, ona güzel bir yemek siparisi verdim, bes kurus para almadi. Bana birçok sey anlatti. Fenerbahce maçinda yaptigi hareketin sebebini anlatti, taninmis mankenlerle olan iliskilerini, Türkiye’de ünlü ne kadar futbolcu, manken, is adami varsa onlarin bütün bilinmeyen taraflarini anlatti. Anlattiklari hiç de abarti gelmedi. Hepsi de inandirici seylerdi. Ama en çok anlattigi sey, bir türlü unutamadigi Beşiktaş taraftari, en yakin arkadasi Ahmet Dursun, sürekli gittigi kelle paça çorbacisi ve de Çagla Sikel...

Ama maalesef Crystal Palace takimi onu begenmedi ve ertesi gün ülkesine gitmek için otelden ayrildi. Otelden ayrilmadan once, beni resepsiyondan aradilar, burada seni birisi görmek istiyor diye. Kostüm, gittim baktim, Pascal Nouma karsimda gene bagiriyordu. Size yemin ediyorum soyle diyordu: Fransa’da dogdu, Beşiktaşlı oldu, helal olsun sana PASCAL NOUMA PASCAL NOUMA...

Sonra bir Türk gibi sarildik, öpüstük ve vedalastik...

Gerçekten de anlatildigi gibi deli bir adamdi, ama tam bir Türk gibiydi... Konusmasi, her bes dakikada bir bana kardesim demesi, bilinen küfürleri ve argo laflari sürekli söylemesi beni gerçekten cok sasirtmisti...

(Bu makale yazarin superspor.com'a özel olarak yazmis oldugu bir yazidir. Kesinlikle herhangi bir basin-yayin organindan alinti degildir.)

Aylin Şengül
11-13-2007, 09:58
Fransa’da dogdu, Beşiktaşlı oldu, helal olsun sana PASCAL NOUMA PASCAL NOUMA...
:bagir::bagir::bagir:

Elif Kaya
11-13-2007, 10:01
süpermiş ya HELAL OLSUN SANA PASCAL NOUMA :D

Volkan Kaya
11-13-2007, 15:00
okumustum bunu supersporda daha once ... keske bı sekılde gerı gelsee

Bülent Girgin
11-13-2007, 16:24
menacer yapilabilir mesela :D :D

Volkan Kaya
11-13-2007, 16:28
menacer yapilabilir mesela :D :D

bencede abı daha once solemıstım bende bı topıcte bence menajer olarak cok faydalı olur super olur hatta:D

Osman Kaya
11-23-2007, 23:26
ruhun yter pascal..

Andac Demirkan
02-09-2008, 18:13
pascaL bizi discoya götür

Andac Demirkan
02-09-2008, 18:15
ruhunu gönder pascaL..

Mehmet Erhan
02-09-2008, 18:16
bugün kayseri çirkeflik üstüne çirkeflik yapınca gözlerim O'nu aradı...nerdesin be PASCAL diye... :(

Andac Demirkan
02-09-2008, 18:17
biriLeri sayesinde gönderiLdi işte

öLüsü yeter

Sercan Kandemir
02-09-2008, 18:51
ja yemin ediyorum ki pascal gibi futbolcuyu görmedim adam ne cana yakin ja:-) Cok özledim o günleri. Youtube da nouma diye verin bakin neler neler geliyor kendisi diyor ölsem mezarimi inönüye koyun ve "BURASI BENIM EVIM, EVIMDEN KOVAMAZLAR" videonun sonunda da göz yaslarini tutamadi. OGLUM SEN BIZDEN DEGILMISIN BEEEE......:-)

Erkan Korkmaz
02-09-2008, 18:57
Menajer, basın sözcüsü hatta ve hatta başkan bile olabilir :D

Bülent Girgin
02-09-2008, 19:13
uyanin artik rüyadan :(

Erkan Korkmaz
02-09-2008, 19:21
Evet abi sende haklısın Pascal NOUMA'yı bu takımda görmek artık bir rüya...

Barış Aygün
02-09-2008, 19:26
nouma gelmıs 35 yasına bu saatten sonra gelmez.....sergenı ozledım ben yaaa offff offff rıconun yerıne o olsa sımdıye offf off

Şule Artarlar
02-09-2008, 23:17
Giden geri gelmez beylerr herkes yolunu aldı bile malesef...

Anıl Mungan
02-18-2008, 17:48
pascal nouma özellikle ilk sezonu neydi öyle her maç mükemmel oynuyordu bizden biriydi seviyoruz seni pascal

Beste Özdemir
03-14-2008, 19:21
bu adam birtane yaaaaaa yok baskaaaaaa :(

Ezel Özsipici
03-14-2008, 19:35
bu adam birtane yaaaaaa yok baskaaaaaa :(

yok tabii onun gibisi
sayesinde ödüllü yarısmada 5 puan kazandım geldiği takım beşiktaşa:Lens:D

Erkan Korkmaz
03-14-2008, 23:24
Pascal Pascal Pascal Noumaaaa Noumaaaaaaaaa Noumaaa Pascal Nouma...

BU KALP SENİ UNUTURMU ?

Bihter Öztürk
04-13-2008, 17:46
unutamayız tabeekide:)

Ozan Karabulut
08-18-2008, 19:19
bu adam menajer,koç moç bişe olsun beşiktaşta kalsın ya:(

Ezel Özsipici
08-18-2008, 20:14
bu adam menajer,koç moç bişe olsun beşiktaşta kalsın ya:(

taraftar olarak gelsinn yeterr.. inönün cimlerini yemiş bir beşiktaslıdan bahsediyoruz nede olsa:)

Erkan Korkmaz
08-18-2008, 20:42
başkan olsun başkan :)))

Ahmet Ardahan Öztürk
08-19-2008, 14:43
black jack(pascal nouma için)
fransa'da doğdun
beşiktaşlı oldun
ah be pascal ya ne olacaktın

pascal sen neler yaptın
pascal sen piskopat mısın
olsun arkadaşımızsın

senin de aldı aklını
siyahla beyaz bir güzel karışmış
başka nerede görülmüş

şiir bitti bizi diskoya götür

Soner Koçer
08-19-2008, 15:27
Galatasaraylı futbolcuların bile alalım onu dediği bir futbolcuydu o.

Onur Aksu
08-20-2008, 12:35
pascal ya uğruna ağladığım tek futbolcudur

Onur Aksu
08-20-2008, 12:35
onunda uğruna ağladığı tek taraftar beşiktaş taraftarıdır

Barış Kahraman
08-20-2008, 14:23
Galatasaraylı futbolcuların bile alalım onu dediği bir futbolcuydu o.

sadece galatasaraymı? çevremdeki en koyu fenerli bile takdir ederek bahsediyordu pascal dan.. öyle bir futbolcu bi daha gelmez bize..

Ali Ender Tirgil
08-20-2008, 14:25
şimdi geri dönse on numara olur valla

Soner Koçer
08-20-2008, 16:08
galatasaraydan arif v.s yönetime onunla oynamak istiyoruz diye bilgi vermişlerdi fakat başkanımız almayın dedi.dostluk kazandı:)

Yalçın Özdemir
08-20-2008, 18:22
Fransada dogdu beşiktaşli oldu helal olsun sana pascal nouma pascal nouma

21-----21-----21-----21-----21-----21-----21-----21-----21-----21-----21-----21--

Muhammet Sancak
08-20-2008, 19:43
kapalı ya beklerız pascalı

Yalçın Özdemir
08-20-2008, 23:55
I love you pascal

Muhammet Ervan
08-25-2008, 15:44
senin yerini kimse tutamaz

Sercan Kandemir
08-25-2008, 16:17
pascalin aciklamasi vardi benide cok üzmüstü

"Ben aslinda futboldan nefret ediyordum sadece besitkas taraftari icin oynadim onlara bakip onlari sevindirmek benide sevindiryordu"

"Burasi benim evim, evimden kovamazlar"

"Ölürsemde beni inönüye gömün"

OGLUM SEN BIZDENSIN BEEE COK SEVIYORUZ SENII BE PASCAL :(

Muhammet Sancak
08-25-2008, 18:13
pascal bısı dskoya götürr

Onur Aksu
08-26-2008, 17:27
"Ben aslinda futboldan nefret ediyordum sadece besitkas taraftari icin oynadim onlara bakip onlari sevindirmek benide sevindiryordu"

bundan ötesi fasa fiso.nouma,ilhan,fowler,futbolcuların kralları.diğerleri ponpon kızı gözümde.

Samet Sahin
08-27-2008, 20:34
fransada dogdu
besiktaslı oldu
helal olsun sana
pascal nouma

seni özlemeyen varmı be pascal

Emrah Kahraman
08-27-2008, 20:40
Bu adama tapılır..Hiçbir oyuncu kıskanmasın..Yaptıgı hıcbırı ne bır showdur ne bır oyundur hepsı adamın içinden gelen hareketleri..21 numaralı formasylaaaaaaa pascalllllllllllllllllllllllllllllllllllll nouma =)

Özkan Yeşil
09-17-2008, 15:07
efsanesin senin gibi ruhu olan adam az gelir.

Atilla Sezer
09-19-2008, 15:49
senin gibi yabancı beşiktaşa bir daha gelmez ..birgün yine besiktasa gelirsin inş menajer olarak gelse keşke :D

Gökhan.Şen
10-03-2008, 20:32
özledik o günleri :(

Viyan Acar
10-13-2008, 12:21
bidaha pascal gibi biri gelmez bu takıma:'( :'( gerçek besiktaslı..
pascal gibisini birdaha asla bulamayızz

Samet Sevim
11-07-2008, 13:29
Seni Unutmak Mümkün mü . . .

Seni anlatmaya kelimler yetmez. . .

saol varol Pascal Oliver Nouma . .

Bizlere yaşattığın her şey için..

Doğan Köksal
11-07-2008, 16:15
fransada dogdu
besiktaslı oldu
helal olsun sana
pascal nouma

seni özlemeyen varmı be pascal

:D

Bahadır Karaçanta
01-03-2009, 12:43
Onun gibisi gelmedi ve gelmeyecek.

Pascal Nouma Efsanesin..

Tolga Cakir
04-28-2009, 20:27
Bugün Pascal forma giyip maçımıza çıksa Olimpiyat Stadı dolmazsa bileklerimi keserim.

Ertürk Yıldırım
09-06-2009, 08:17
varmı senin gibi be pascalımm...gelirmi senin gibi daha

Ertürk Yıldırım
09-14-2009, 15:15
http://www.1903tube.com/video/1000/Pascal-Nouma-Galatasaray-Macini-Izledi.html pascalın son ropörtajı

Serdar Orhan
09-18-2009, 14:18
böyle futbolcu bir daha gelmez bence

Serdar Orhan
09-18-2009, 14:20
var mı böle bi futbolcu yaaa

Serdar Köse
09-19-2009, 00:48
böyle futbolcu bir daha gelmez bence

oğluda böyle olur gelir belki bize :D çok iyi bi oyuncuydu bu zamanlarda onun gibi birine çok ihtiyacımız var hem de çok

Ertürk Yıldırım
09-30-2009, 15:07
http://www.facebook.com/search/?q=ismail&init=quick#/group.php?gid=141596051475&ref=mf

PASCAL NOUMA' ya BEŞİKTAŞ alt yapısında görev verilsin.

Buyrun arkadaslar Pascal için bir grup actık..

Özge Kayhan
09-30-2009, 15:59
Nouma Not Defteri'nde

Haftanın “en”lerini seçen, futbolun eğlenceli yanını öne çıkaran ve zaman zaman da ünlü isimleri de programlarında ağırlayan Fuat Akdağ ve Rıdvan Dilmen, yarın akşam Acun Ilıcalı, bir dönemin unutulmaz oyuncuları Pierre Van Hooijdonk ve Pascal Nouma’yı konuk edecek.

Fuat Akdağ, Rıdvan Dilmen ve Acun Ilıcalı, Turkcell Süperlig’in “en”lerini seçeceği programda Acun Ilıcalı’nın yeni programı için Türkiye’de bulunan Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Van Hooijdonk ve Beşiktaşlılar’ın unutamadığı golcüleri Pascal Nouma’yı ağırlayacak.

“Devler Ligi”ni düzenleyen Acun Ilıcalı turnuva hakkında bilgi verirken, bu yarışmaya takımlarıyla katılan Pierre Van Hooijdonk ve Pascal Nouma da Türk futbolu başta olmak üzere Akdağ ve Dilmen’in sorularını yanıtlayacak. Üç konuk ayrıca haftanın “en”leri hakkında düşüncelerini aktaracak.

Not Defteri yarın akşam saat 23.00'te NTV Spor'da

Mustafa Balcılar
09-30-2009, 16:51
Nouma Not Defteri'nde

Haftanın “en”lerini seçen, futbolun eğlenceli yanını öne çıkaran ve zaman zaman da ünlü isimleri de programlarında ağırlayan Fuat Akdağ ve Rıdvan Dilmen, yarın akşam Acun Ilıcalı, bir dönemin unutulmaz oyuncuları Pierre Van Hooijdonk ve Pascal Nouma’yı konuk edecek.

Fuat Akdağ, Rıdvan Dilmen ve Acun Ilıcalı, Turkcell Süperlig’in “en”lerini seçeceği programda Acun Ilıcalı’nın yeni programı için Türkiye’de bulunan Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Van Hooijdonk ve Beşiktaşlılar’ın unutamadığı golcüleri Pascal Nouma’yı ağırlayacak.

“Devler Ligi”ni düzenleyen Acun Ilıcalı turnuva hakkında bilgi verirken, bu yarışmaya takımlarıyla katılan Pierre Van Hooijdonk ve Pascal Nouma da Türk futbolu başta olmak üzere Akdağ ve Dilmen’in sorularını yanıtlayacak. Üç konuk ayrıca haftanın “en”leri hakkında düşüncelerini aktaracak.

Not Defteri yarın akşam saat 23.00'te NTV Spor'da

arkadaşlar yukardaki program devlerligi. bu basit bir program deyil salon trnuvası. hemen üzülerek söyleyim dünkü maçı pierre nin takımı sergenin takımını yenmiş. şuan çekimler var yayınlar 2 hafta sonra. yer darüşafaya ayazağa spor salonu gitmek isteyen varsa daha ayrıntılı bilgi veririm.

Ertürk Yıldırım
09-30-2009, 21:56
Beşiktaşlı taraftarların sevgilisi, unutulmaz futbolcu Pascal Nouma 11 Eylül 2009 Cuma günü HABER1903 merkez binasına gelerek sizlerin sorularını tek tek cevapladı.

Ve işte Pascal NOUMA`nın sorularınıza verdiği cevaplar...

Beşiktaş`a teknik direktör olmayı düşünüyor musun? Ve ya herhangi bir görev alma düşüncen var mı? (Ahmet Değirmenci , Sergen Uysal, Mert Şenel, Ahmet Fırat, Haluk Özel, Ertan Sert, Semih, Hakan Demir, Mehmet Akif Çevik, Sinan, Ertuğrul Kınalı, ulasdemiröz, Gökhan Şen, Serdar Tabur, Gökhan Kırankaya, Mustafa Diler, Müslüm Fincan, Halil İbrahim Yüce, Serkan İncekara, Onur Güner, Ahmet Değirmenci, Ahmet Çağrı Özsema)

Pascal Nouma : Ümit ediyorum. Fakat şu ana kadar bir teklif gelmedi. Gelirse çok mutlu olurum....

Öldüğünde İnönü`ye gömülme konusunda hala kararlı mı? (Batuhan);

Nouma : Evet hala kesinlikle geçerli. Öldüğümde İnönü`ye gömülmek istiyorum.

Kendisini Beşiktaş`tan kopartmak için yoğun çaba harcayan bazı kişi ve medya kuruluşlarına bir mesajı var mı? Beşiktaş`tan ayrılmaya mecbur bırakıldığını düşünüyor mu? (Beşiktaşlıyım, Ahmet Saat )

Nouma :Ben tabii ki kalmayı tercih ederim. Ama böyle bir karar alındı. Yapabileceğim hiçbir şey yoktu. Ama biz olmasakta Beşiktaş sonsuza kadar yaşayacaktır.

Manchester United maçında tribünde olacak mı? Eğer gelecekse bu kapalı tribün mü olacak? (pascaltekin, Ahmet Gazi, Fatih Aslan, Serkan İncekara, Musa Tabak, Egemen Çağlar )

Nouma : İşlerimden dolayı Pazar günü dönmek zorundayım. Bu yüzden de Manchester maçını televizyondan izleyeceğim ama kalbim sahada ve tribünlerde çarpacak.

Öncelikle ülkene hoşgeldin. Galatasaray derbisini izleyecek misin? Ve ilk 4 hafta itibariyle oynanan maçlarda sen de golcü bir futbolcu olduğuna göre, Beşiktaş gol sıkıntısını sana göre nasıl çözebilir? (Ahmet, samir ersoy)

Nouma : Ülkeme hoşgeldim. İzleyeceğim kesinlikle. Ama maç deplasmanda olduğu için gitmeyi düşünmüyorum. Kendi sahamızda olsaydık kesinlikle tribünde olurdum. Beşiktaş`ta gol sıkıntısı olacağını sanmıyorum. Nihat 2000 senesinde bana 11 asist yapmıştı. Böyle bir oyuncu varken gol sıkıntısı çekeceklerini düşünmüyorum.

Şampiyonluk kutlamalarına neden katılmadı? Bu kutlamalara gelmek için para istediği doğru mu? Gelmemenin sebebi neydi? Taraftarla ne zaman buluşacaksın? (İsmail, kartalim, Emirhan Kartal, Ahmet Gazi, Tunc Tuna, Burak Budakoğlu, Bahadır Çengelköy)

Nouma : Benim böyle bir geceden kesinlikle haberim yoktu. Bana katılmam için davette bulunulmadı. Fakat hakkımda çıkan bu haberlere çok üzüldüm. Hele Beşiktaş taraftarından para istemem söz konusu bile olamaz. Bu çıkarılanlar sadece dedikodudan ibarettir. Bu kış Türkiye`de iyi bir projeye imza attım. Yine Beşiktaşı gururla temsil edeceğim. Türkiye`de bulunduğum günlerde oynanan maçların hepsine gelmeyş düşünüyorum.

Senden sonra 21 numaralı formayı Serdar Özkan aldı. Bununla ilgili senden bir izin alındı mı? Ya da Serdar`a o numarayı sen mi önerdin? (Mert Şenel , Halil İbrahim Yüce)

Nouma : Serdar Özkan`ın 21 numaralı forma için izin almasına zaten gerek yok. Ama ben Beşiktaş`ta oynarken kendisi PAF takımda oynuyordu ve bazen de A Takım kadrosuna giriyordu. Ve o zamanlar devamlı kendisine konuşup ona tavsiyelerde bulunuyordum. Tabii ki benden sonra 21 numaralı formayı taşımak kolay olmasa gerek. Ben onun çok iyi bir futbolcu olduğuna inanıyorum.

Fenerbahçe maçında yaptığı o meşhur hareketi yine olsa yaparmıydın? (Emin Koçak, Naci Söke)

Nouma : O hareketi yaptığıma şu anda çok pişmanım. Bir daha aynı atmosferde olsam tekrar yapacağımı sanmıyorum.

Beşiktaş Kulübü`ne başkanlık yapmak ister misin? (Haluk Özel, Serkan gürbüz, Gökhan Şen)

Nouma : Türkiye`de olmak, Beşiktaş`ta oynamak, Türkiye`de star olmak benim için bir rüyaydı. Ve ben bu rüyamı gerçekleştirdim. Tabii ki Beşiktaş`a başkan olmak isterim. Fakat bildiğim kadarıyla bunun için Türk olmak gerekiyor. İlerde Türk pasaportum olursa neden olmasın.

Müslüman olmayı düşünüyor musun? (Ertan Sert)

Nouma : Ben sporcuyum. Benim dinim Beşiktaş.

Bize futbolcu önerir misin? Feindouno nasıl bir futbolcu? (Faruk n cebe)

Nouma : Feindouno çok çok iyi bir futbolcu. Benimde çok beğendiğim bir oyuncu. Benim Fransa`da futbolculara tek tavsiye ettiğim kulüp her zaman sadece Beşiktaş.

Beşiktaş`ı takip edebiliyor mu? Eğer ediyorsa Beşiktaş`ı nasıl buluyor? (Emre Yücebıyık )

Nouma : Olabildiğince takip etmeye çalışıyorum. Ve Beşiktaşla ilgili olarak Türkiye`de yaşayan arkadaşlarımla devamlı konuşuyorum ve bilgi alıyorum.

Yanılmıyorsam jübilesini yapmadı. İnönü stadyumu`nda jübilesini yapmak ister miydi? (Sinan, Burak Budakoğlu, Çağrı)

Nouma : Jübile yapma imkanım olmadı Beşiktaş`ta. Çok istedim. Hala da çok istiyorum. İlerde böyle de bir fırsat verilirse çok sevinirim.

Benimle diskoya gider misin? ( Serkan Gürbüz)

Nouma : Vaktim olursa Serkan senle seve seve diskoya giderim..

Türkiye`ye ilk gelişinde Beşiktaş hakkında ne biliyordu? Bu kadar güzel bir ortam bulabileceğini tahmin ediyormuydu? Ve neden İstanbul Beşiktaş`ta yaşamıyor? Büyük Beşiktaş Çarşı`sında bir dükkan açsa süper bir esnaf olurdu. (Akif Koşar , Serkan İncekara)

Nouma : İlk gelişimde Türkiye ve İstanbul ile ilgili hiçbirşey bilmiyordum. Bana çok uzak bir ülkeydi. Burada bu kadar çok sevileceğimi ve başarılı olabileceğimi hayal edemezdim. İstanbul`da olmayı düşünüyorum. Hatta bunla ilgili projelerimiz var. Yılın 6 ayı Türkiye`de 6 ayı da Fransa`da kalmayı düşünüyorum.

Beşiktaş`ın senin hayatındaki önemi nedir? (Çağdaş Özkan, Serkan İncekara)

Nouma : Beşiktaş benim çocuğum, annem, babam, nefesim, ailem, herşeyim. Bu benim içimde olan birşey. Bunu açıklayamam.

Beşiktaş şampiyonlar liginde nasıl bir performans gösterir? Beşiktaş`ın şampiyonlar ligindeki maçlarına gidecek mi? (Asım köstence )

Nouma : Çok zor bir gruba düştü. Ben en iyi dereceyi alacaklarına inanıyorum. Tribünde bir tane daha taraftara ihtiyaçları varsa o da benim.

Beşiktaş için Fransa`da scoutluk yapar mı? (Burak Gül, Murat Karahan, Caner Ilgın)

Nouma : Bunu ben de çok istiyorum. Bununla ilgili bazı çalışmalarımız var. İlerleyen günlerde gerçekleştirmeyi planlıyorum.

Şu anda ne iş yapıyorsun? Türkiye`ye dönmeyi düşünüyor musun?

Nouma : Şu anda herhangi bir iş yapmıyorum. Fakat Türkiye bağlantılı bir projemiz var. Şu anda zamanımı çocuklarımla geçiriyorum.

Beşiktaş`tan ayrıldıktan sonra Çaykur Rizespor`dan teklif aldığın doğru mu? (Ramazan tülen)

Nouma : Beşiktaş`tan ayrıldıktan sonra ne Çaykur Rizespor`dan ne de başka bir takımdan teklif almadım.

Galatasaray - Beşiktaş maçının sonucu sence ne olur? Kim kazanır? (Fatih Aslan, Egemen Çağlar)

Nouma : Ben her zaman Beşiktaş`ın kazanmasını isterim. Benim yarın ki skor tahminim 1-0 Beşiktaş alır.

Seni bir daha ne zaman İnönü`de göreceğiz? (Barış böyüker )

Nouma : Bu kış sık sık göreceksiniz.

Fenerbahçe maçında yaptığın hareket birilerine mesajmıydı? ( Muhittin aluç)

Nouma : Evet bir mesajdı. Ama bu mesaj ne Fenerbahçe kulübü`ne ne de Fenerbahçe taraftarına yapılmış birşeydi. Benim kişisel bir meselemdi. Bu konuyu bir daha konuşmak istemiyorum.

100. yılda 2-1 yendiğimiz İstanbulspor maçında. Oyuna girdikten 5 dakika sonra ikinci sarı karttan atıldı. Dürüst olmasını istiyorum. Küfür etti mi gerçekten? (Furkan Kenaroğlu)

Nouma : Ben orada kesinlikle küfür etmedim. Sadece golden sonra "Bu golü hazmettiniz mi, bu golü yediniz mi?" dedim. O maçtan sonra hakemin benim hakkımda "Zenci" açıklaması vardı. Asıl tartışılması gereken oydu. Buradan Ali Aydın`a selamlarımı gönderiyorum. O benim ne demek istediğimi anlamıştır.

Bunca zamandır hala taraftarın gönlünde olabilmeyi neye bağlıyorsun? Bu işin sırrı nedir? (Sinan Akay)

Nouma : Formaya saygı, taraftara saygı, yapabildiğiniz en iyisini yapabilmek. Gol atamasanızda pes etmemek ve savaşmak. Kural budur.

Bu sene Beşiktaş`ın şampiyonluk şansını ne görüyorsun?Medyada oluşan GS ve FB`nin favori olduğu havası sence de gerçekçi ve doğru mu? (Yakup Sabri İnankur)

Nouma :Ben her zaman Beşiktaş`ın şampiyon olacağına inanıyorum.

Bir gün Beşiktaş Avrupa Şampiyonu olacak mı?Cevabın evet ise, senin o anda o takımda bir rolün ve görevi olacak mı?Sen hangi görevde olmak isterdin. (Yakup Sabri İnankur)

Nouma : Tek temennimiz o. Ve ilerde teknik direktör ya da yardımcısı ve ya yönetim kurulu üyesi olmayı çok isterim.

Beşiktaş taraftarına vermek istediği bir mesaj var mı? (Serkan İncekara)

Nouma : Beni bu kulüp yarattı. Ben bu kulübün bir bebeğiyim. Taraftarlar da kulüplerine ve futbolcularına sahip çıkıp onu desteklesinler.

Benim Beşiktaşlılık ruhu doğuştan. Bu ruh sana nasıl aşılandı. Bu ruhu sen nasıl hissettin ? (Itır Esen)

Nouma : Ben ilk geldiğimde annemden, ailemden koptum. 21 numaralı formayı almamın sebebi de karım ve çocuğum Fransa`da kaldı, ben burada kaldım. 21 numarada bulunan 2 numara karım ve çocuğumu temsil eder. 1 numara da beni temsil ederdi. Annem de bana oraya gittiğinde herşeyi unut, sen çok güçlüsün, sadece futbolunu oyna dedi. Ben de buradan aldığım sevgiyle bu ruhu hissettim.

-HABER1903-

Ertürk Yıldırım
09-30-2009, 22:00
http://img9.imageshack.us/img9/5270/pascal1.jpg

http://img96.imageshack.us/img96/8264/pascal2q.jpg

Ertürk Yıldırım
09-30-2009, 22:02
http://img176.imageshack.us/img176/5344/pascal21.jpg

http://img15.imageshack.us/img15/5388/pascal3.jpg

Ertürk Yıldırım
09-30-2009, 22:04
http://img96.imageshack.us/img96/282/pascal6.jpg
http://img38.imageshack.us/img38/5270/pascal1.jpg

Mehmet Ak
11-30-2009, 21:34
Ailton Fuanfran Higuen diatta bilmem neler alınacağına bi risk :D Nouma alınsaydı. ahh ahh

Bahadır Karaçanta
12-07-2009, 09:25
murat aksu secimi kazanırsam nouma ile calışabilirim demişti ,olursa nouma yı yeniden beşiktaşta görmek güzel olur.

özledik seni be nouma.

Mustafa Balcılar
12-07-2009, 09:29
murat aksu show peşinde.

Bahadır Karaçanta
12-07-2009, 09:33
murat aksu show peşinde.

bencede secimi kazanması zor ama elle tutulur bir aday yok ondan başka malesef.

Murat Serkan Kaya
12-13-2009, 01:09
seni unutmak kimin haddine PASCAL !!

Can Dönmez
12-15-2009, 14:50
ne süper ne değişik bir futbolcuydu ..

Gulnaz Gazizova
02-24-2010, 13:11
Aslinda ilk defa Baris'tan Pascal hakkinda duydum ve cok merak ettim o nasil bir futbolcuydu. Simdi okuyorum ve videolari izliyorum.

Ve asagidaki ilginc bir yazi buldum. O da hic Besiktasi unutmuyor.

Pascal Nouma hurriyet.com.tr'de
Pascal Nouma...

Beşiktaş taraftarının gözbebeği.

Siyah – beyazlılar için hırsı ile unutulmaz oyuncular arasına girmiş Senegal asıllı Fransız futbolcu.

Türkiye onu futbolunun dışında karıştığı olaylar ile de hatırlıyor.

Leeds United maçında rakibine attığı kafa hafızalardan çıkmayacak.

Futbolu bırakmasından sonra modellik, sinema ve reklam oyunculuğu yapan Pascal, hurriyet.com.tr’ye misafir oldu.

Sorularımızı yanıtlayan Nouma, Arda Turan ile Messi’yi karşılaştırmanın kadın ile erkeği kıyaslamak gibi olduğunu söyledi.

Yazi burada: http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/13626247.asp?gid=229

Barış Kahraman
02-24-2010, 23:45
Aslinda ilk defa Baris'tan Pascal hakkinda duydum ve cok merak ettim o nasil bir futbolcuydu. Simdi okuyorum ve videolari izliyorum.

Ve asagidaki ilginc bir yazi buldum. O da hic Besiktasi unutmuyor.

Pascal Nouma hurriyet.com.tr'de
Pascal Nouma...

Beşiktaş taraftarının gözbebeği.

Siyah – beyazlılar için hırsı ile unutulmaz oyuncular arasına girmiş Senegal asıllı Fransız futbolcu.

Türkiye onu futbolunun dışında karıştığı olaylar ile de hatırlıyor.

Leeds United maçında rakibine attığı kafa hafızalardan çıkmayacak.

Futbolu bırakmasından sonra modellik, sinema ve reklam oyunculuğu yapan Pascal, hurriyet.com.tr’ye misafir oldu.

Sorularımızı yanıtlayan Nouma, Arda Turan ile Messi’yi karşılaştırmanın kadın ile erkeği kıyaslamak gibi olduğunu söyledi.

Yazi burada: http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/13626247.asp?gid=229

o bizim herşeyimiz Gülnaz.

Mustafa Balcılar
11-10-2010, 14:48
PASCAL'DAN ERSEN'E CEVAP
10.Kasım.2010 12:15:0

Beşiktaş'ın efsane futbolcusu Pascal Nouma'dan Ersen'e cevap.
PAYLAŞ
Beşiktaş-Kasımpaşa maçından sonra Beşiktaş'ı eleştiren Beşiktaş'ın eski futbolcusu Ersen Martin'e, Beşiktaş'ın efsane futbolcusu Pascal Nouma'dan cevap geldi.

Pascal Nouma yaptığı açıklamada;

'' Bugün gazeteleri okurken Kasımpaşaspor futbolcusu Ersen Martin'in açıklamaları dikkatimi çekti. Ben kendisine soruyorum ; Ersen Martin kimdir? Futbol kariyeri boyunca ne yapmıştır? Beşiktaş'ı ve taraftarını eleştirebilmesi için belirli meziyetleri olması gerekir. Zaten belirli meziyetleri olsa oynadığı takımlarda bir sezondan fazla kalırdı. Arkadaşlarıma sordum Beşiktaş'ta oynadığı sene santrafor olarak toplam 2 gol atmış. Ersen Martin için odasının duvarında posterlerini görebileceği dünya yıldızlarına karşı İnönü'de futbol oynaması bile onun için büyük şereftir. Beşiktaş bu sene son yılların en iyi kadrosunu kurmuş ve en kariyerli hocalardan birini takımın başına getirmiştir. Bu takımın birbirine adapte olması zaman alacaktır. Beşiktaş'ın nasıl bir top oynadığı Beşiktaş camiasını ve taraftarını ilgilendirir. Benim bu sene şampiyonlukta ki en büyük favorim Beşiktaş'tır. Ve kimse unutmasın Beşiktaş Uefa'da gruplardan çıkmayı büyük oran ile garantilemiştir.

- HABER1903 -