PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : PFDK'dan Şok Ceza(Para Cezasına Çevrildi..)

Mehmet Erhan
11-27-2007, 15:48
PFDK'dan şok ceza!

PFDK, Sinan Engin'e 1 maç men, takımımıza da 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi!

PFDK'dan Beşiktaş'a kötü haber. PFDK, Beşiktaş'a Sivasspor maçında taraftarın kötü tezahüratından dolayı 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi. İşte kararlar;

1- Sinan ENGİN (Beşiktaş A.Ş. kulüp menajeri) 03.11.2007 tarihinde oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş A.Ş. Türkcell Süper Ligi müsabakasında, akreditasyon kartını müsabaka boyunca görünebilir şekilde takmaması suretiyle talimatlara aykırı davranışta bulunmaktan 1 resmi müsabakadan men cezası verilmesine,

Ayrıca adı geçenin medyadaki beyanlarının eleştiri sınırlarını aştığı konusunda yeterli kanaat elde edilemediğinden ceza tayinine yer olmadığına,

2- Fenerbahçe Spor Kulübü hakkında: 03.11.2007 tarihinde oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş A.Ş. Türkcell Süper Ligi müsabakasında, taraftarların çirkin ve kötü tezahüratta bulunmaları nedeniyle 40.000.-YTL; Ayrıca müsabakada çıkan saha olayları nedeniyle 20.000.-YTL; Toplam 60.000.-YTL (Altmışbin Yeni Türk Lirası) para cezası verilmesine,

3- Beşiktaş A.Ş. Kulübü hakkında: 03.11.2007 tarihinde oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş A.Ş. Türkcell Süper Ligi müsabakasında, taraftarların çirkin ve kötü tezahüratta bulunmaları nedeniyle oyçokluğuyla 30.000.-YTL;

Müsabakada çıkan saha olayları nedeniyle oyçokluğu ile 60.000.-YTL; Ayrıca hasarın tazmin edilmesine,

Yine kulüp menajerinin akreditasyon kartını müsabaka boyunca görülebilir bir şekilde taşıması konusunda uygun denetimi yapmayarak talimatlara aykırı davranışta bulunulması nedeniyle 1.000.-YTL;

Adı geçen kulübe Toplam 91.000.-YTL (Doksanbirbin Yeni Türk Lirası) para cezası verilmesine,

4- Eyüpspor Kulübü hakkında: 11.11.2007 tarihinde oynanan Zeytinburnuspor-Eyüpspor müsabakasında, yasal koşullar oluşmadığından çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ceza tayinine yer olmadığına,

5- Beşiktaş A.Ş. Kulübü hakkında: 10.11.2007 tarihinde oynanan Beşiktaş A.Ş.-Sivasspor Türkcell Süper Ligi müsabakasında; taraftarların çirkin ve kötü tezahüratta bulunması nedeniyle cezalandırılma istemi ile Kurulumuza sevk edilen adı geçen kulübe daha önce 03.11.2007 tarihinde oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş A.Ş. Türkcell Süper Ligi müsabakasında, kulüp taraftarlarının çirkin ve kötü tezahüratı nedeniyle Kurulumuzun 27.11.2007 tarih ve 2007-2008/346 E. ve 2007-2008/526 K. Sayılı karar ile F.D.T.nın 31/2 maddesi uyarınca 30.000.-YTL para cezası verilmiş olmakla, bu kez aynı sezon içinde çirkin ve kötü tezahürat fiili ikinci kez tekrar edildiğinden F.D.T.nın 31/3 maddesine göre resmi müsabakayı kendi sahasında BİR MAÇ SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI VERİLMESİNE oyçokluğu ile;

Ayrıca müsabakada çıkan olayların saha olayı boyutlarına ulaştığı konusunda yeterli kanaat elde edilemediğinden CEZA TAYİNİNE YER OLMADIĞINA,

6- Tokatspor Kulübü hakkında: 18.11.2007 tarihinde oynanan Tokatspor-Bağlum Belediyespor müsabakasında; stada yanıcı-patlayıcı madde sokularak talimatlara aykırı davranışta bulunulması nedeniyle 1.000.-YTL; Ayrıca müsabaka bitiminde görevli olmayan kişilerin sahaya girerek talimatlara aykırı davranışta bulunulması nedeniyle 1.000.-YTL; Toplam 2.000.-YTL (İkibin Yeni Türk Lirası) para cezası verilmesine,

7- Erzincanspor Kulübü hakkında: 15.11.2007 tarihinde oynanan Erzincanspor-Akçaabat Sebatspor müsabakasında çıkan saha olayları nedeniyle 10.000.-YTL (Onbin Yeni Türk Lirası) para cezası verilmesine,

8- Mehmet AĞCA (Ünyespor idarecisi) 18.11.2007 tarihinde oynanan Ankara Demirspor-Ünyespor müsabakasından sonra, hakeme sözle ve eylemle ağır şekilde hakaret etmekten 3 ay hak mahrumiyeti cezası ile birlikte 5.000.-YTL (Beşbin Yeni Türk Lirası) para cezası verilmesine,

9- Çorumspor Kulübü hakkında: 18.11.2007 tarihinde oynanan Çorumspor-Bafra Belediyespor müsabakasında; stada yanıcı-patlayıcı madde sokularak talimatlara aykırı davranışta bulunması nedeniyle 1.000.-YTL; Ayrıca stada biletsiz seyirci alınarak talimatlara aykırı davranışta bulunulması nedeniyle 1.000.-YTL; Toplam 2.000.-YTL (İkibin Yeni Türk Lirası) para cezası verilmesine;

10- İstanbulspor (Marmaraspor A.Ş.) Kulübü hakkında: 18.11.2007 tarihinde oynanan İstanbulspor (Marmaraspor A.Ş.)-Giresunspor müsabakasında; stada biletsiz seyirci alınarak talimatlara aykırı davranışta bulunulması nedeniyle 1.000.-YTL (Bin Yeni Türk Lirası) para cezası verilmesine,

11- Giresunspor Kulübü hakkında: 18.11.2007 tarihinde oynanan İstanbulspor (Marmaraspor A.Ş.)-Giresunspor müsabakasında çıkan saha olayları nedeniyle 1.500.-YTL (Binbeşyüz Yeni Türk Lirası) para cezası verilmesine,

12- Malatya Belediyespor Kulübü hakkında: 18.11.2007 tarihinde oynanan Malatya Belediyespor-Siirtspor müsabakasında, stada biletsiz seyirci alındığı konusunda yeterli kanaat elde edilemediğinden ceza tayinine yer olmadığına,

13- Altınorduspor Kulübü hakkında: 17.11.2007 tarihinde oynanan Altınorduspor-Ispartaspor müsabakasında, stada biletsiz seyirci alındığı konusunda yeterli kanaat elde edilemediğinden ceza tayinine yer olmadığına,

Akreditasyon kartı olmayan bir kişinin soyunma odası koridorlarına girerek talimatlara aykırı davranışta bulunulması nedeniyle 1.000.-YTL(Bin Yeni Türk Lirası) para cezası verilmesine,

14- Olcay ÇETİNKAYA (Fatih Karagümrükspor futbolcusu) 18.11.2007 tarihinde oynanan İnegölspor-Fatih Karagümrükspor müsabakasında, rakip takım seyircisine karşı spor ahlakına aykırı davranışta bulunmaktan 1 resmi müsabakadan men cezası verilmesine,

15- İnegölspor Kulübü hakkında: 18.11.2007 tarihinde oynanan İnegölspor-Fatih Karagümrükspor müsabakasında çıkan saha olayları nedeniyle 500.-YTL (Beşyüz Yeni Türk Lirası) para cezası verilmesine,

16- Tavşanlı Belediye TKİ Linyitspor Kulübü hakkında: 18.11.2007 tarihinde oynanan Tavşanlı Belediye TKİ Linyitspor-Muğlaspor müsabakasında çıkan saha olayları nedeniyle 1.000.-YTL; taraftarların çirkin ve kötü tezahüratta bulunmaları nedeniyle 5.000.-YTL; Toplam 6.000.-YTL (Altıbin Yeni Türk Lirası) para cezası verilmesine,

17- Mehmet NACİR (Aksarayspor antrenörü) 18.11.2007 tarihinde oynanan Mezitlispor-Aksarayspor müsabakasında, rakip takım futbolcusuna hakaret etmekten 2 resmi müsabakadan men cezası verilmesine,

18- Eduardo Luis Abonizio De SAOUZO (Fenerbahçe futbolcusu) 11.11.2007 tarihinde oynanan Kayserispor-Fenerbahçe müsabakasında, adı geçen futbolcu hakkında Kurulumuzca verilen 22.11.2007 tarihli kararın tavzihine yer olmadığına,

19- Antalyaspor A.Ş. Kulübü hakkında: 19.11.2007 tarihinde oynanan Antalyaspor A.Ş.-Sakaryaspor A.Ş. müsabakasında, çıkan saha olayları nedeniyle 2.500.-YTL; merdiven boşluklarının boş bırakılmayarak talimatlara aykırı davranışta bulunulması nedeniyle 1.000.-YTL; Ayrıca stada biletsiz seyirci alınarak talimatlara aykırı davranışta bulunulması nedeniyle 1.000.-YTL; Toplam 4.500.-YTL (Dörtbinbeşyüz Yeni Türk Lirası) para cezası verilmesine,

20- Kahramanmaraşspor Kulübü hakkında: 22.11.2007 tarihinde oynanan Kahramanmaraşspor-Şanlıurfaspor müsabakasında, stada biletsiz seyirci alındığı konusunda yeterli kanaat elde edilemediğinden ceza tayinine yer olmadığına,

21- Mehmet YALÇIN (Gaziantep B.Ş.Belediyespor masörü) 24.11.2007 tarihinde oynanan Gaziantep B.Ş.Belediyespor-Boluspor müsabakasında spor ahlakına aykırı davranışta bulunmaktan 1 resmi müsabakadan men cezası verilmesine,

kaynak: TFF 27.11.2007

Gökhan Özsoy
11-27-2007, 15:53
şaka mı bu şimdi:S:
allahım yaa tam des çalışcaktım bi bakım dedim siteye gördüme bak yuhh diyorum başka bir şey demiyorum:@:@
federasyon gene yaptı yacanı hiç sesini çıkarmadan..

Hüseyin Balcı
11-27-2007, 15:54
sende karar ver konuyu nereye açacağına :) bir oraya bir burayamı yazacaz
normal sonuç keşke herzaman bukadar adil olsalar bizde küfür etmesek sahamızda kapanmasa !!!!!

Hasret Ergül
11-27-2007, 15:54
Mehmet oraya açmış ben buraya taşıdım orası ile alakalı olmadığı için...

Hasret Ergül
11-27-2007, 15:56
3- Beşiktaş A.Ş. Kulübü hakkında: 03.11.2007 tarihinde oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş A.Ş. Türkcell Süper Ligi müsabakasında, taraftarların çirkin ve kötü tezahüratta bulunmaları nedeniyle oyçokluğuyla 30.000.-YTL;

Müsabakada çıkan saha olayları nedeniyle oyçokluğu ile 60.000.-YTL; Ayrıca hasarın tazmin edilmesine,

Yine kulüp menajerinin akreditasyon kartını müsabaka boyunca görülebilir bir şekilde taşıması konusunda uygun denetimi yapmayarak talimatlara aykırı davranışta bulunulması nedeniyle 1.000.-YTL;

Adı geçen kulübe Toplam 91.000.-YTL (Doksanbirbin Yeni Türk Lirası) para cezası verilmesine,

Bu nesi peki!!! Adil olun biraz be yeter ama!!!

Hüseyin Balcı
şaka mı bu şimdi:S:
allahım yaa tam des çalışcaktım bi bakım dedim siteye gördüme bak yuhh diyorum başka bir şey demiyorum:@:@
federasyon gene yaptı yacanı hiç sesini çıkarmadan..

Normal be gökhan 15 dakika küfür ettik hakeme ulusoya ama normal olmayan bu küfürlerin sebebinin çözülmemesi hala
... hakemler Beşiktaştan ne ister ????

Gökhan Özsoy
bu sezon ilk defa beşiktaş seyircisimi 2 maçta küfür ediyo:S: diğer takım taraftarları sadece bir maçta mı küfür etti onlar ceza almıyo biz alıyoruz..

Hüseyin Balcı
11-27-2007, 15:57

Bu nesi peki!!! Adil olun biraz be yeter ama!!!
5.maddenin sonuna bak nediyor 2. kez TEKRARI ceza sebebi o.

Gökhan Özsoy
11-27-2007, 15:59
bu sezon ilk defa beşiktaş seyircisimi 2 maçta küfür ediyo:S: diğer takım taraftarları sadece bir maçta mı küfür etti onlar ceza almıyo biz alıyoruz..

bende bunun üzerine yukarda dediğimi tekrarlıyorum..

Ayşegül Alparslan
bende az önce gazetede gördüm haberi ya hadi cezayı verdinde bugün açıklamak zorundamısın bırak şu çarşambayı bi atlatalım ondan sonra açıkla bir yere kaçmıyoruz ya allah allah

Hasret Ergül

Hüseyin Hakemlerin Avukatımısın Artık Ben YEni Farkediyorum:) Adil olsunlar tamammı ikinci tekrarıymış yok çok küfür edilmiş başkasına verilmiyorsa es geçiliyorsa onların sahası kapanması yerine para cezası veriliyorsa ben bunlara itiraz ederim!!!

Mehmet Erhan
11-27-2007, 16:00
valla bu cezayı bekliyordum ne yalan söyleyim...hiç şaşırmadım o yüzden...

Hüseyin Balcı
11-27-2007, 16:01
bende bunun üzerine yukarda dediğimi tekrarlıyorum..
Bende şunu rahatlıkla söylüyorum bizden başka küfür eden taraftar yok emin ol diğerleri laylaylom küfür ediyolar ama biz ediyoz çünkü bizden başka hırsızlığa kurban olan gaspa uğrayan yok...

Hasret Ergül
11-27-2007, 16:02
Eziklerde gayselerde ediyor yeri geldimi yapıyorlar yapıcaklarını ama yansıtmıyorlar bunları ne basına nede cezalara, geçen seneki gayse maçını bilirim ya neymiş bilmem kaç dk küfür etmişim ETMEDİK KARDEŞİM ETMEDİK Ulan ettilerde benmi duymadım !!!!!!!!!:@

Hüseyin Balcı
11-27-2007, 16:02
Hüseyin Hakemlerin Avukatımısın Artık Ben YEni Farkediyorum:) Adil olsunlar tamammı ikinci tekrarıymış yok çok küfür edilmiş başkasına verilmiyorsa es geçiliyorsa onların sahası kapanması yerine para cezası veriliyorsa ben bunlara itiraz ederim!!!
bana somut örnek ver haklısın diyeyim hasret objektif olmalıyız bence ben bütün maçları canlı izliyorum bu konuda haklılar AMA ADALETİN OLMADIĞI YERDE KÜFÜR ŞİDDET KAÇINILMAZ ZATEN.

Hasret Ergül
11-27-2007, 16:03
bana somut örnek ver haklısın diyeyim hasret objektif olmalıyız bence ben bütün maçları canlı izliyorum bu konuda haklılar AMA ADALETİN OLMADIĞI YERDE KÜFÜR ŞİDDET KAÇINILMAZ ZATEN.

Al sana yukarıda somut örnek hüseyin gayse maçı;)

Gökhan Özsoy
Bende şunu rahatlıkla söylüyorum bizden başka küfür eden taraftar yok emin ol diğerleri laylaylom küfür ediyolar ama biz ediyoz çünkü bizden başka hırsızlığa kurban olan gaspa uğrayan yok...

laylaylom küfür ne yaa:S:
küfürün hafifi ağırı olmazki:S: kim edersen et aynı ceza olması lazım bu kendi futbolcun olsada federasyon hakemler rakip takım olsada farketmez bence..

Hüseyin Balcı
Eziklerde gayselerde ediyor yeri geldimi yapıyorlar yapıcaklarını ama yansıtmıyorlar bunları ne basına nede cezalara, geçen seneki gayse maçını bilirim ya neymiş bilmem kaç dk küfür etmişim ETMEDİK KARDEŞİM ETMEDİK Ulan ettilerde benmi duymadım !!!!!!!!!:@

Bak mesela haftaya gayse maçında muhakak taşkınlık olacak ve bir sonraki maçta aynı cezayı alacak ezikler 2 tekrardan gör...

Hüseyin Balcı
11-27-2007, 16:05
laylaylom küfür ne yaa:S:
küfürün hafifi ağırı olmazki:S: kim edersen et aynı ceza olması lazım bu kendi futbolcun olsada federasyon hakemler rakip takım olsada farketmez bence..
ya 15 20 kişi aralarında bağırıyorsa bu laylaylomdur ama 1o bin kişi bir ağızdan o.ç haluk ulusoy yada i federasyon o.ç hakemler diyosa bu hard küfürdür.

Hasret Ergül
11-27-2007, 16:05
Ve bizim bu maçımızın üzerineydi sanırım ezikler bursada yanlış hatırlamıyorsam deplasman da olay çıkarmışlardı ama onlarınki es geçildi 10,000lik 20,000lik cezalar ile kapandı ve gene eziklerin evinde bir maç vardı kiminle oynadığını net hatırlamıyorum şuan ama gene es geçilmişti hatta çok iyi forzada bunun üzerine bir arkadaşımız mail hazırlamıştı kıyaslayın ne farkı var diye iki maç arasında...
Dediğinde doğrusun adalet yoksa küfür var!!! Ama buda bizim canımızı yakıyor o başka...

Gökhan Özsoy
11-27-2007, 16:07
seyircisiz oynama neden veriyolar saha kapama versinler ozamn..gidelm izmirde ankarada oynayalım..

Mehmet Erhan
11-27-2007, 16:08
ne fark eder gökhan...izmir ankara inönü kadar etki yaratabilirmi sence...kaldıki ordada takım desteklemezler tepki verirler...geç kalınmış bi tepki... :ss:

Ayşegül Alparslan
11-27-2007, 16:08
seyirci yok küfürde yok gökhan kökten çözüm yani :)

Hasret Ergül
11-27-2007, 16:09
O kıyağı bize yapmazlar!;)

Gökhan Özsoy
11-27-2007, 16:09
o zamn 2 maçta bir seyircisiz oynıycaz bu yıl..=))

Hasret Ergül
11-27-2007, 16:10
Ya bir gün imralıyı gidip yakıcam yada PFDK binasını :@:@:@

Ayşegül Alparslan
11-27-2007, 16:11
iki onlardan bir bizden yani :D

Ayşegül Alparslan
11-27-2007, 16:13
Ya bir gün imralıyı gidip yakıcam yada PFDK binasını :@:@:@ hasret canım imralı neysede PFDK yı yaktırmazlar be gülüm :)))

Gökhan Özsoy
11-27-2007, 16:14
hasret canım imralı neysede PFDK yı yaktırmazlar be gülüm :)))

ayşegul emin ol çankaya köşkünü yakarsın imralıya bişe yapassın..;)

Ayşegül Alparslan
11-27-2007, 16:15
ayşegul emin ol çankaya köşkünü yakarsın imralıya bişe yapassın..;) canım orası öyle ama ben PFDK ile kıyaslıyorum ondan yani :)

Gökhan Özsoy
11-27-2007, 16:16
canım orası öyle ama ben PFDK ile kıyaslıyorum ondan yani :)

amann ne gerek var yakmaya şimdi..almışız cezamızı..
en iyisi tvde izlemek istedin kadar küfür et hiç kimse karışmıyo..:D

Mehmet Erhan
11-27-2007, 16:18
amann ne gerek var yakmaya şimdi..almışız cezamızı..
en iyisi tvde izlemek istedin kadar küfür et hiç kimse karışmıyo..:D

bana karışıyorlar,aile var diyorlar...halbuki yok öyle bi şey...adam ceza alıp işyeri kapanacak diye tırsıyor...utanmasa nefes almayın diyecek...opera izler gibi maç izletmeye çalışıyor millete...ama kim takar...aynen devam... :D

Gökhan Özsoy
11-27-2007, 16:20
bana karışıyorlar,aile var diyorlar...halbuki yok öyle bi şey...adam ceza alıp işyeri kapanacak diye tırsıyor...utanmasa nefes almayın diyecek...opera izler gibi maç izletmeye çalışıyor millete...ama kim takar...aynen devam... :D

öle walla aslında burda da adam diyo maç beleş ama kfür ederseniz tv kapatırım:D:
dubaideveside yayınlamadı bu hafta maçları zaten..
kanalın adı değişmişya neyse:D: :D:

Şule Artarlar
11-27-2007, 20:17
yuhh ya buda nerden çıktıı

Hasret Ergül
11-29-2007, 13:42
Beşiktaş itiraz etti
Beşiktaş Kulübü, Fenerbahçe ve Sivasspor maçında siyah-beyazlı taraftarların küfürlü tezahürat yapması gerekçesiyle Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu'nun 1 maç seyircisiz oynama cezası vermesi nedeniyle Tahkim Kurulu'na itirazda bulundu.
Siyah-beyazlı takımın hukuk işlerinden sorumlu üyesi asbaşkan Levent Erdoğan, aldıkları seyircisiz oynama cezası nedeniyle Tahkim Kurulu'na itiraz ettiklerini ve dilekçelerini bugün verdiklerini belirterek, ''Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu'nun verdiği cezada, ortada suç teşkil edecek bir durum olmadığı için Tahkim Kurulu'nda savunma yapmayacağız. Kararı kurul üyelerinin vicdani kanaatlerine bıraktık'' dedi.

Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seyircisiz oynama cezasının mesnedini teşkil edecek bir suç olmadığını ifade ederek, ''Bu nedenle cezanın kaldırılması konusunda tamamen Tahkim Kurulu'nun vicdani kanaatine bırakacak şekilde bir dilekçe verdik. Ortada bir suç olmadığı için savunacak bir şey de yok. Olmayan suçun neyini savunacağız ki. Haksız kararın kaldırılmasını bu şekilde istiyoruz'' diye konuştu.

Fenerbahçe ile yapılan derbi maçında küfürlü tezahürat gerekçesiyle aldıkları cezanın kendilerine tebliğ edilmeden, Sivasspor maçındaki tezahürat birleştirilerek cezanın verildiğini vurgulayan Levent Erdoğan, şunları söyledi:

''Fenerbahçe maçında aldığımız ceza nedeniyle kendimizi savunma fırsatı bulamadan Sivasspor maçındaki küfürlü tezahürat gerekçe gösterilerek seyircisiz oynama cezası aldık. Fenerbahçe karşılaşmasında aldığımız cezanın kesinleşmesi gerekiyordu. Bu kesinleşmeden biz itirazımızı yapamadan Fenerbahçe ve Sivasspor maçları birleştirilerek bize seyircisiz oynama cezası veriliyor. Fenerbahçe maçından sonra verilen cezanın bize tebliğ edilmesi lazımdı. Verselerdi itiraz eder bu cezayı kaldırırdık. Bu nedenle seyircisiz oynama konusunda aldığımız cezaya ettiğimiz itirazda savunma yapmayacağız. Dilekçeyi bu düşünceye göre hazırladık. Tamamen kurul üyelerinin vicdanına bıraktık. Maalesef bize bu tip cezalar önemli maçların öncesinde veriliyor. Bu da takımın üzerinde olumsuz etkide bulunuyor.''

Barış Aygün
11-29-2007, 13:44
ulan her mac fener gs kufur eder bızı ananı federasyon... dedıkmı adamlar hemen cezayı basıyorlar....nerde adalet...

Nihal Aslan
11-29-2007, 15:04
bıktımmmmmmmmm artık fb gs nın usaklarından

Bülent Girgin
11-29-2007, 15:48
sivas taraftari en az yarim saat i..e hakem diye tezahürat yapti kayseri maçinda, bakalim onlara ne ceza verecekler

Mehmet Erhan
11-29-2007, 15:50
sivas taraftari en az yarim saat i..e hakem diye tezahürat yapti kayseri maçinda, bakalim onlara ne ceza verecekler

her hafta en az 1 anadolu maçında bu tip şeyler oluyor abi ve hiç bi şey yapılmıyor...bence yine yapılmayacak!!!!!!!!!!!!!!... :yuh: :@

Gökhan Özsoy
11-29-2007, 18:26
Tahkim'e itiraz!

Beşiktaş Kulübü, Fenerbahçe ve Sivasspor maçında siyah-beyazlı taraftarların küfürlü tezahürat yapması gerekçesiyle Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu'nun 1 maç seyircisiz oynama cezası vermesi nedeniyle Tahkim Kurulu'na itirazda bulundu.

Siyah-beyazlı takımın hukuk işlerinden sorumlu üyesi asbaşkan Levent Erdoğan, aldıkları seyircisiz oynama cezası nedeniyle Tahkim Kurulu'na itiraz ettiklerini ve dilekçelerini bugün verdiklerini belirterek, ''Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu'nun verdiği cezada, ortada suç teşkil edecek bir durum olmadığı için Tahkim Kurulu'nda savunma yapmayacağız. Kararı kurul üyelerinin vicdani kanaatlerine bıraktık'' dedi.

Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seyircisiz oynama cezasının mesnedini teşkil edecek bir suç olmadığını ifade ederek, ''Bu nedenle cezanın kaldırılması konusunda tamamen Tahkim Kurulu'nun vicdani kanaatine bırakacak şekilde bir dilekçe verdik. Ortada bir suç olmadığı için savunacak bir şey de yok. Olmayan suçun neyini savunacağız ki. Haksız kararın kaldırılmasını bu şekilde istiyoruz'' diye konuştu.

Fenerbahçe ile yapılan derbi maçında küfürlü tezahürat gerekçesiyle aldıkları cezanın kendilerine tebliğ edilmeden, Sivasspor maçındaki tezahürat birleştirilerek cezanın verildiğini vurgulayan Levent Erdoğan, şunları söyledi:

''Fenerbahçe maçında aldığımız ceza nedeniyle kendimizi savunma fırsatı bulamadan Sivasspor maçındaki küfürlü tezahürat gerekçe gösterilerek seyircisiz oynama cezası aldık. Fenerbahçe karşılaşmasında aldığımız cezanın kesinleşmesi gerekiyordu. Bu kesinleşmeden biz itirazımızı yapamadan Fenerbahçe ve Sivasspor maçları birleştirilerek bize seyircisiz oynama cezası veriliyor. Fenerbahçe maçından sonra verilen cezanın bize tebliğ edilmesi lazımdı. Verselerdi itiraz eder bu cezayı kaldırırdık. Bu nedenle seyircisiz oynama konusunda aldığımız cezaya ettiğimiz itirazda savunma yapmayacağız. Dilekçeyi bu düşünceye göre hazırladık. Tamamen kurul üyelerinin vicdanına bıraktık. Maalesef bize bu tip cezalar önemli maçların öncesinde veriliyor. Bu da takımın üzerinde olumsuz etkide bulunuyor.''

Mehmet Erhan
11-29-2007, 18:28
boşuna itiraz bence...kararın değişeceğine inanmıyorum...

Gökhan Özsoy
11-29-2007, 18:29
itiraza hiç gerek yoktu bencede..

Aylin Şengül
11-29-2007, 19:37
Resmen kedinin fareyle oynadığı gibi oynanıyor Beşiktaşla..
artık nereye nasıl ceza sokuşturacaklarını bilemiyorlar..
işin komik tarafı bu sivas maçı oynanalı 3 hafta oldu araya 2 milli maç 1 lig maçı girdi ve cezanın açıklandığı tarih nedense gruptaki en kritik maçtan 1 gun once
liverpool maçından öncede aynısı yapılmıştı ama tesadüfff kötü niyet aramamalı...

Bülent Girgin
11-29-2007, 21:22
boşuna itiraz bence...kararın değişeceğine inanmıyorum...

itiraza hiç gerek yoktu bencede..

neden? bence bu konularda itiraz etsinler, geçen sene fener neler neler yapti hiç ceca almadi, bizim maçlarda sahaya yanlislikla bir kagit parçasi uçsa adi medya sahaya yabanci madde atildi diye yaziyor, bakayim trabzona ne ceza verecekler, lincolne korner attirmadilar, sahaya hersey geldi, ama görmezler çünki adamlarin daha ilk seyircili maçiydi !!!!!

Utku Öz
11-29-2007, 22:20
itiraz etmeye etmeye zaten bu durumlara geldik etmeleri lazım bencede varasın kapatsınlar ruhumuz yeter

Utku Öz
11-29-2007, 22:35
bekliyordum şaşırmıyoruym artık rezilliğe

Barış Aygün
11-29-2007, 22:36
alayının gelmıssını gecmısınız...........

Gökhan Özsoy
11-30-2007, 04:52
Beşiktaşımız'a iyi haber
Tahkim Kurulu, takımımıza verdiği seyircisiz oynama cezasını para cezasına çevirdi

Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) Beşiktaş'a verdiği 1 maç seyircisiz oynama cezasını, 30 bin YTL para cezasına çevirdi. Kurul, bugün yaptığı toplantıda, Beşiktaş'ın bu konudaki itirazını da görüştü. Önce, Beşiktaş'ın, 3 Kasım'da Fenerbahçe ile yaptığı karşılaşmada verilen cezayla ilgili itirazını ele alan kurul, siyah-beyazlı taraftarların bu maçtaki çirkin ve kötü tezahüratının toplam 54 saniye sürmesi ve ''toplu olma'' unsurunun gerçekleşmediğinden hareketle, PFDK'nın verdiği 30 bin YTL para cezasını kaldırdı.
PFDK'nın, aynı eylem daha önce Fenerbahçe maçında gerçekleştiği için, Sivasspor maçındaki çirkin ve kötü tezahürat yüzünden Beşiktaş'a verdiği 1 maç seyircisiz oynama cezasının gerekçesinin, Fenerbahçe maçındaki para cezasının kaldırılması nedeniyle geçersiz kaldığına karar veren ve cezayı kaldıran Tahkim Kurulu, bu konuyla ilgili ihlalin ilk kez gerçekleştiğinden hareketle cezayı 30 bin YTL para cezasına çevirdi.

Bu arada Beşiktaş Futbol Takımı Genel Menajeri Sinan Engin'e, Fenerbahçe maçında akreditasyon kartını görünür bir biçimde takmadığı için verilen 1 resmi müsabakadan men cezası, Tahkim Kurulu tarafından kaldırıldı.

Hasret Ergül
11-30-2007, 07:46
Çok sevindim:)

Ayşegül Alparslan
11-30-2007, 09:22
hayret nasıl olmuşta böyle bir karar almışlar gerçekten çok şaşırdım

Adnan Direnç
11-30-2007, 09:30
biri maytab geçiyor olmasın bizimle kamera nerede el sallayalım :)

Hüseyin Balcı
11-30-2007, 13:13
Bizde pazar maça gidemeyecez diye tavla turnuvası düzenleyecektik arkadaşlarla iptal yırttılar yine federasyona dua etsinler :))

Mehmet Erhan
11-30-2007, 14:46
neden? bence bu konularda itiraz etsinler, geçen sene fener neler neler yapti hiç ceca almadi, bizim maçlarda sahaya yanlislikla bir kagit parçasi uçsa adi medya sahaya yabanci madde atildi diye yaziyor, bakayim trabzona ne ceza verecekler, lincolne korner attirmadilar, sahaya hersey geldi, ama görmezler çünki adamlarin daha ilk seyircili maçiydi !!!!!

abi ben o lafı fb ve gsnin uşağı tff ye güvenmediğim için söyledim ve yanılmışım...yanıldığım içinde çok sevinçliyim...en azından seyircili olacağı için ruh gibi bi maç olmayacak...marsilya zaferinin üstüne iyi bi taraftar desteği ve coşku bekliyorum...ayrıca inşallah kazanırız... :hii::icelim:

Aylin Şengül
12-01-2007, 08:47
bu gerçekten iyi bir haber:)

Aylin Şengül
12-01-2007, 09:34
Aklıma bi soru takıldı;
acaba Marsilya maçı kaybedilseydi; bu ceza kalkar mıydı?

Hüseyin Balcı
12-01-2007, 10:04
Aklıma bi soru takıldı;
acaba Marsilya maçı kaybedilseydi; bu ceza kalkar mıydı?

Ne alaka ?

Aylin Şengül
12-01-2007, 10:11
alakası şu: bu sivas maçı oynanalı 3 hafta oldu araya 2 milli maç 1 lig maçı girdi ve cezanın açıklandığı tarih nedense gruptaki en kritik maçtan 1 gun once
liverpool maçından öncede aynısı yapılmıştı...
acaba diyorum morelimizi bozmak için mi açıkladılar bu cezayı..
ama tühh be başarılı olamadık bari kaldıralım cezayımı dediler...

Hüseyin Balcı
12-01-2007, 10:17
alakası şu: bu sivas maçı oynanalı 3 hafta oldu araya 2 milli maç 1 lig maçı girdi ve cezanın açıklandığı tarih nedense gruptaki en kritik maçtan 1 gun once
liverpool maçından öncede aynısı yapılmıştı...
acaba diyorum morelimizi bozmak için mi açıkladılar bu cezayı..
ama tühh be başarılı olamadık bari kaldıralım cezayımı dediler...

O kadarda değil derim aylin bizde iyi senaristler olduk komple teorisi kurar olduk hep ben kendi görüşümü söyleyim konu ile ilgili affan keçeci şovv bu ! başkan bizi temsil ediyor bize faydası olmuyor dedi oda lehimize karar çıkmasına etki ederek al sana başkan benim senden çok faydam dokunuyor Beşiktaşa havası yarattı...BU DAHA MANTIKLI SANKİ :hii::D

Nihal Aslan
12-01-2007, 10:21
:hıh: arkasından ne cıkacak bakalım bugun cezayı paraya cevırrıler aksama oynanan macda daha fazlasını verırıler

Utku Öz
12-01-2007, 10:55
:hıh: arkasından ne cıkacak bakalım bugun cezayı paraya cevırrıler aksama oynanan macda daha fazlasını verırıler

o kadarını yapmaya yürekleri yetmez izin vermeyiz

çarşı_1903me
12-01-2007, 14:28
federasyon başka varmı ceza verebileceğin başka bişey satılmış adam

Şule Artarlar
12-01-2007, 14:30

kesinlikle bişey çıkarırlar arkadann

Bülent Girgin
12-01-2007, 14:49
o kadarını yapmaya yürekleri yetmez izin vermeyiz

evet çarsi hayatta izin vermez :D: :D: :D:

Utku Öz
12-01-2007, 15:09
evet çarsi hayatta izin vermez :D: :D: :D:

vermez tabi denesinler bakalım :@

Ezel Özsipici
12-01-2007, 19:49
DEniycekleri varsa görücekleride var:D