Orijinalini görmek için tıklayınız : Süreyyada doping !
Hüseyin Balcı
11-20-2007, 09:31
Avrupa Şampiyonu ve Dünya İkincisi milli atlet Süreyya Ayhan'a yapılan son doping kontrollerinde numunelerinde 2 adet yasaklı madde bulundu.
Regl kurbanı Süreyya
'Ne gerekiyorsa yapacağız'
Federasyondan Süreyya açıklaması
Olimpiyat hazırlıklarını ABD'de sürdüren milli atletin antrenman sırasında kontrollerde bulunan WADA görevlilerinin aldığı (A) numunesine yapılan analizlerin de pozitif çıktığı belirlendi.
Süreyya Ayhan ve antrenörü Yücel Kop'un itirazı üzerine (B) numunesinin Kanada'da bulunan Doping Merkezi'nde yapılan incelemede de sonuç pozitif çıkınca, Milli sporcunun vücudunda doping maddesi olduğu kesinleşti.
Ayhan'ın idrar örneğinde 2 yasaklı madde tespit edilirken, bundan önce de doping numunesi vermediği için 2 yıl men cezası alan milli sporcu, uluslararası kurallara göre ömür boyu men cezası alacak.
Süreyya Ayhan
Konu ile ilgili yazılı açıklamada bulanan Süreyya Ayhan ve Yücel Kop, “Aklı başında olan hiç bir sporcu bu yasaklı maddeleri yarışmaya 1 yıl kala kullanmaz, bize komplo kurdular” dedi.
Ayhan Kop'un açıklamaları şöyle:
“Antrenörüm ve eşim Yücel Kop'un yönetiminde ülkemizi yıllardır hasretini çektiği başarılara ulaştırdım. Golden ligler, Universiad, Akdeniz oyunları Avrupa ve Dünya atletizm şampiyonalarında ülkemi başarıyla temsil ederek, madalyalar aldım. Ülkemizde atletizm bayanlarda ilk ve tek altın madalyayı kazanan sporcu olma onurunu taşıyorum. 2004 senesinin başından itibaren Türkiye spor çevrelerinde bayanların spor yapmasına karşı olan kişiler belirdi. Aynı yıl WADA ile aramızda geçen tartışma ile ilgili kural ihlali (Adeta doping yapmışım gibi) benim 2 sene ceza almamla sonuçlandı. Bu olayda yanımda ne atletizm federasyon başkanı Mehmet Terzi, ne de genel müdür Mehmet Atalay'ın desteğini göremedim. Buna rağmen ülkemize hizmet etmek ilkesinden şaşmadım. Bu cezanın bitimine kadar kamplarımızı yurtdışında kendi imkanlarımızla yaptık. Cezanın sonrası dünya Atletizm şampiyonasına hazırlanmak için kamp talebim red edildi. Spor teşkilatımızın eşime sürekli soruşturma açması yüzünden emekli olmak zorunda kaldı. Uluslararası başarılı bir antrenör olmasına rağmen milli görev yapamaz yasağı getirildi. Atletizm federasyonu bizimle ilgili gerçek dışı haberlerle kamuoyunu yanılttı. Telefon ve isimsiz bir takım kişilerden tehditler almaya başladık. 2007 Eylül ayında ise memuriyetime son verildi ve ekmeğim elimden alındı.
2007 Dünya Şampiyonasına Almanya'da hazırlanırken sakatlandım ve tedavi gördüm. Bu tedavi Temmuz ayında ABD'ye geldikten sonra havuz ve mekanik çalışmalarla devam etti. Ben daha koşu antrenmanlarına başlamadan 8 Eylül'de WADA görevlileri benden idrar örneği aldı. 19 Ekim'de bana (A) numunesinde 2 yasaklı maddenin bulunduğu bildirildi. Bu 2 maddenin vücudumda bulunması bizi şoke etti ve inanamadık. WADA'ya itirazımızı yaparak (B) numunesinin açılmasını talep ettik. Ne yazık ki (B) numunesi de pozitif çıktı. Aklı başında hiç bir sporcu bu yasaklı maddeleri yarışmaya 1 yıl kala kullanmaz. Yıllardır içtiğim sıvıyı yediğim yemeği titizlik kontrol ederiz ve bu yasaklı maddelerden kendimizi korumaya çalışırız. Maalesef bizim kontrolümüzün dışında bir anlık dalgınlığımızdan yararlanarak içeceğime veya yiyeceğime bu maddeler bulaştırıldı. Benim 2008 yılındaki olimpiyatlarda koşmamı engellemek için maddi manevi herşeyi yapmaktan çekinmeyen, kendi çıkarlarını ülke çıkarlarından üstün tutan zayıf, iğrenç ve korkak bir takım kişiler benim bu olimpiyatlara katılmama engel oldular. Bu olay bana ve eşime yapılmış en büyük haksızlıktır. Ben ve eşim vicdanen müsterihiz. Bunları yapanlar elbette bir gün Türk adaletine hesap vermek zorunda kalacaktır.”
Hüseyin Balcı
11-20-2007, 09:32
Bu nasıl bir ahmaklıktır çözemedim insanın aklına acaba herşey yalanmıydı sorusu geliyor ...
Hasret Ergül
11-20-2007, 09:35
Bu kadarı fazla zaten.. Ve hüseyin dediğin gibi bende haberi duyduğumda diğer başarılar için acaba dedim birden.. Yazık 2 ol 3 ol ama şerefinle ol...
Utku Altıncık
11-20-2007, 09:39
hakedİyor TÜm Cezalariii
Şule Artarlar
11-20-2007, 10:33
yuhhh be rezil etti bizi valla..
Mehmet Erhan
11-20-2007, 11:38
bitirin şunun spor hayatını ya...her gün gazatelerde görmekten bıktım...aldığı kupalarda kendisinin olsun...ayrıca hocasını ve aynı zamanda kocasınıda men edin...zaten her şey onun yüzünden oldu...yazık...
Gökhan Özsoy
11-20-2007, 14:14
ben avrupa şampiyonu falan olduğunda bu kadını hiç sevmiyodum zaten bir sürü para falan istiyodu orda burda kamp istiyodu..
hakkediyo yeter artık..
Hüseyin Balcı
11-20-2007, 14:18
şimdide nerde olduğu meçhulmüş süreyya hanımın yine tilkilik düşünüyodur...o yücel eşşeği ile birlikte kızı yedi bitirdi hep onun başının altından çıktı zaten bence.
Gökhan Özsoy
11-20-2007, 14:20
adam kendi hayatını kurtardı huseyin..atletizm antrenörü nasıl zengin olabilirki başka türlü..:@
Hüseyin Balcı
11-20-2007, 14:23
atletizm antrenörü ama milli bu statüde çalıştırılmamalı böyle kansızlar o formayı giyen sporcuları yetiştirecek kişilerin ahlaki değeri yüksek olmalı ulusoy istifa :)))
Volkan Kaya
11-20-2007, 14:48
oldum olası sewmedım bu kadınıı ..sadece federasyonu yoluo bı kere sampıyon oldu dıyee bıtırın spor hayatını werdıklerınısıde alın eyyy ulusoy yonetımı::D
Mehmet İpek
11-20-2007, 22:27
noldu ben anlamadım valla. bi şampiyon oldu vezir ettik. reklamlara çıktı parasını yedi. federasyondan yıllık izinler alıp kamp niyetine kocasıyla balayımı yapıyo napıyo anlamadım.
Süreyya ayhan ne ayaksın.
Tuğba Demirbaş
11-21-2007, 07:55
ama şu şekildede düşünmek lazım.sonuçta bu kadın yarıştan önce doping testi yapılıp yapılmayacağını biliyordu.bubu bile bile neden bu maddeleri kullansınki?Komplo kuruldu diyor.Olabilir.Belki içeceğine gizlice bişe koyulmuş olabilir.Bende sevmem Süreyya Ayhanı ama olaya birde onun tarafından bakmak lazım. ;)
Bülent Girgin
11-21-2007, 08:05
dopingde yakalananlar zaten hep aynisini diyorlar, birisi içecege yada yemege ben görmeden katmislar diye :D :D ben bugüne kadar daha birinin ben bilerek doping yaptim dedigini duymadim :D :D
Hüseyin Balcı
11-21-2007, 08:16
dopingde yakalananlar zaten hep aynisini diyorlar, birisi içecege yada yemege ben görmeden katmislar diye :D :D ben bugüne kadar daha birinin ben bilerek doping yaptim dedigini duymadim :D :D
a.akman itirafe ettiya abi niye öyle diyon :)
Tuğba Demirbaş
11-21-2007, 08:18
bence bile bile kendini ateşe atmak saçmalık
Adnan Direnç
11-21-2007, 08:23
hem daha yarışmalara 1 yıl var ne testiymiş bu ???
kaldırdığı paralarla 7 sülalesine bakar hale gelmiştir bunlar rahat olun siz...
Barış Kahraman
11-21-2007, 08:24
işte yanlış bir evlilik.. adam süreyyanın spor hayatını bitirdi.. yakın çevresi para hırsı yüzünden bu hale geldigini söylüyor.. yazık..
Mehmet Erhan
11-21-2007, 09:51
işte yanlış bir evlilik.. adam süreyyanın spor hayatını bitirdi.. yakın çevresi para hırsı yüzünden bu hale geldigini söylüyor.. yazık..
ne para hırsı ya...hocası ve kocası(aynı dallama) bu kızı bu hale getirdi...ikisindende nefret ediyorum...inşallah her ikiside men edilir ve bi daha sporla alakaları kalmaz... :@
Hüseyin Balcı
11-21-2007, 09:52
ne para hırsı ya...hocası ve kocası(aynı dallama) bu kızı bu hale getirdi...ikisindende nefret ediyorum...inşallah her ikiside men edilir ve bi daha sporla alakaları kalmaz... :@
barışta aynı şeyi söylemiş zaten :)
Mehmet Erhan
11-21-2007, 09:54
barışta aynı şeyi söylemiş zaten :)
yakın çevresine dedim ben... :D o para hırsı bürümüş diyenlere... ;)
Aylin Şengül
11-21-2007, 17:31
iyide bunu daha önce söylemişlerdi zaten yeni bişey değilki bu...
doping kullandığı kesinleşmişti...
Hüseyin Balcı
11-21-2007, 17:36
iyide bunu daha önce söylemişlerdi zaten yeni bişey değilki bu...
doping kullandığı kesinleşmişti...
Bu yeni aylin o diğer doping olayından sonraki yeni gelişmeler bu...
Hasret Ergül
11-30-2007, 12:18
Süreyya Ayhan: Doping yapmadım
Doping numunelerinde vücudunda 2 yasaklı madde bulunan milli atlet Süreyya Ayhan ilk kez basın karşısına çıktı.
Hiçbir şeklide yasaklı madde kullanmadığını savunan Ayhan "Bu maddelerin benim vücuduma nasıl girdiğini bilmiyorum, doping yapmadığıma dair namusum ve şerefim üzerine yemin ederim" dedi.
Milli atlet şöyle konuştu:
"Bir atlet olarak tabii ki ilaçlar hakkında bilgimiz var. Benim vücudumdan çıkan çok ucuz ve vücutta en az 4-6 ay arasında kalan bir maddedir. Hiçbir akıllı sporcu böyle bir harekette bulunmaz."
ya bıraksın oda ya yaptı işte kaçkere hemde
Barış Aygün
11-30-2007, 12:25
yeter artık sureeyya yeter artık sureyya artık dopıng kullanma artık dopıng kullanma....bır ınsan bu kadar salak olamaz..vucuduna nasıl gırdıgını bılmıyormus ne yedıgıne dıkkat etmıyor musun sen..
Gökhan Özsoy
11-30-2007, 13:30
Milli atlet Kop: Namusum ve şerefim üzerine yemin ederim doping almadım
ABD’de kamp yaptığı sırada uygulanan doping kontrolleri sonrasında (A) ve (B) numuneleri pozitif çıkan milli atlet Süreyya Ayhan Kop’un düzenlediği basın toplantısı başladı.
Ankara Hilton Oteli’ndeki toplantıda konuşan Süreyya Ayhan Kop, "Namusum ve şerefim üzerine yemin ederim, bu doping maddelerini almadım" dedi.
Avrupa Şampiyonu ve Dünya ikincisi milli atlet Süreyya Ayhan Kop, yaşanan süreçte çok yalnız kaldığını belirterek, "Cumhurbaşkanımı, başbakanımı, GSGM'yi ve federasyonu bundan sonra yanımda görmek istiyorum" dedi.
Uzun süredir ikamet ettiği ABD'den Çarşamba günü dönen ve Hilton Otel'de eşi Yücel Kop ve avukatı Osman Buldan'la birlikte kendisi hakkındaki iddialara yanıt vermek için basın toplantısı düzenleyen milli atlet Süreyya Ayhan Kop, sözlerine "Cumhuriyet kadını ve inançlı bir insan olarak Allah'a, şerefim ve namusum üzerine yemin ederim ki doping maddesi kullanmadım" diye başladı.
Zaman zaman duygulanan ve gözyaşlarına hakim olamayan rekortmen atlet, 'methandiennone' ve 'stanozolol' maddelerinin kendisinde bulunduğunu belirterek, "Nasıl oldu ve nereden geldi bilmiyorum. Yarışmaya 1 yıl kala hiçbir aklı başında sporcu doping içeren böyle bir madde kullanmaz. Bu ilaçlar 20 yıl önce ağırlık sporlarıyla uğraşan sporcuların kullandığı şeyler. Bana hiçbir yararı yok. Ayrıca bu ilaçlar vücutta 4 ila 6 ay arasında kalıyor. Her ay WADA görevlilerinin geldiği bir ortamda böyle bir maddeyi kullanmak deliliktir. Bu olayın gerçek olup olmadığının farkına varamadım. İnanın hala şoktayım. Rüya gibi bir durum. Başarılı olduğum dönemde göklere çıkarılıyordum. Doping kullanmadım ve kimseden özür dilemiyorum. Şimdi ise herkes bizi yalnız bıraktı" diye konuştu.
Süreyya Ayhan Kop, 1999 yılından bu yana yarışma öncesinde ve sonrasında 40 kez doping kontrollerine girdiğini dile getirerek, "Numunelerimin hepsi temiz çıktı. Bu olayla ilgili olarak da hiç kimseyi ya da hiçbir kurumu suçlamadım. Ama böyle bir şey yapılmak istenirse statta, restaurantta, seyahatte çok rahatlıkla yapılabilir. Kaldı ki çok iyi korunan Ukrayna Cumhurbaşkanı bile zehirlendi" ifadelerini kullandı.
Milli atletin eşi ve antrenörü Yücel Kop ise, söz konusu ilaçların adale büyütücü işlevinin olduğunu belirterek, "Hiçbir şekilde koşan bir insanın işine yaramaz. Ayrıca bizim ABD'de yaşadığımız bölgede hayvancılıkta da kullanılan bir ilaç. Dolayısıyla bu maddeleri yiyeceklerden de alabilirsiniz" dedi.
"BİZ ABD'DE KREDİ KARTI KULLANMADIK"
Milli atlet, ABD'de bulundukları dönemde kredi kartıyla doping maddesi içeren ilaç aldıkları yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.
ABD'de hiçbir şekilde kredi kartı kullanmadıklarını vurgulayan Süreyya Ayhan Kop, "Eğer bu iddianın doğru olduğu ispatlanırsa her istediklerini yapmaya hazırım. Ayrıca bunun doğru olduğunu ispatlamak kolaydır. Zaten bu ilaçlar 10-20 YTL değerindeki ilaçlar. Bu iddialar Marion Jones'un itiraflarından esinlenerek ortaya atıldı. Hiçbir sporcu örneği daha önce yaşanan bir hatayı tekrarlamaz" ifadelerini kullandı.
Yücel Kop da, kredi kartıyla doping aldıkları yönündeki haberi yapanlara tarihin en büyük tazminat davasını açtıklarını, kazandıkları parayı da kimsesiz çocuklara vereceklerini belirtti.
"BEN RÜŞDÜNÜ İSPATLAMIŞ BİR SPORCUYUM"
Milli atlet Ayhan Kop, son 15 yılda kırılamayan bir rekorun sahibi olduğunu ifade ederek, "O tür şeylere bu saatten sonra tenezzül etmem" dedi.
Atletizmi hobi olarak yapmadığını ve içindeki koşma isteğinin her zaman devam ettiğini vurgulayan Ayhan Kop, "Hakkımdaki (koşmak istemiyor) iddiaları çok haksız. Bu benim işim ve ne kadar başarılı olursam o kadar zevk alırım. Ben kendini ispatlamış bir sporcuyum. Günde 10 saat çalışıyorum. O tür şeylere bu saatten sonra tenezzül etmem. Ben sporcu eğitimi olan bir insanım. Kocam bile olsa bana kimse bu ilaçları aldıramaz" diye konuştu.
Şu ana kadar atletizm için 200 bin dolar harcadıklarını belirten antrenör Yücel Kop ise, kendilerinin uluslararası arenada mücadele ettiklerini belirterek, ülkesini ya da kendilerini sevmeyen birisinin böyle bir yola başvurabileceğini söyledi.
"TÜRKİYE'DE KİMİN EKİBİ VAR?"
Milli atletin eşi ve antrenörü Yücel Kop, kendileri hakkında basında çıkan 'bir ekiple çalışmadıkları' yönündeki eleştirilere tepki gösterdi.
Kendilerine bugüne kadar federasyondan ya da Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nden böyle bir teklif gelmediğini ifade eden Kop, şöyle konuştu:
"Hangi kurum, genel müdür ya da federasyon başkanı bize (şu antrenör ile çalışacaksın) dedi de biz kabul etmedik. 7 yıldır bizimle ilgili böyle iddialar var. Her işi benim yaptığım söyleniyor. Türkiye'de böyle bir ekip yok ki. Kimin ekibi var?" Süreyya Ayhan ise Atletizm Federasyonu'nun böyle bir niyetinin olmadığını iddia ederek, "Eğer niyetleri ciddi olsaydı benim gibi bir sürü sporcu var. Onlara yabancı antrenör getirirlerdi. Ben zaten derecemi yapmışım. Eşref Apak'a yabancı antrenör getirildi de ne oldu? Artık kendimize güvenelim" dedi.
"GÜÇLÜ BİR SAVUNMA YAZACAĞIZ"
Kop çiftinin avukatı Osman Buldun da ikinci numunenin incelenmesinin ardından kendilerine gönderilen yazıda, doping maddesine "düşük seviyede" rastlandığını ve milli atletin alacağı cezada bunun önemli olduğunu söyledi.
Avukat Buldun, Süreyya Ayhan'ın lehine ellerinde güçlü delillerin olduğuna dikkati çekerek, "Talimatlara göre bir sporcu dopingi düşük seviyede kullanmışsa ömür boyu ceza almıyor. Güçlü bir savunma hazırlayarak en fazla 1 yıl ceza almak için çaba sarf edeceğiz" dedi.
büyük yemin etmiş ama bu işler yeminle olacak işler değil tıp var
Gökhan Özsoy
11-30-2007, 13:34
namus ve şeref olsaydı sende bu millet devlet sana o kadar güvenirken(ben guvenmiyordum) doping kullanmazdın..bu 2 oldu..:@
Ayşegül Alparslan
11-30-2007, 14:55
bacıma bak sen nasılda ağlıyor hiç sevemedim şu kadını nedense ve bu göz yaşlarıda timsah gözyaşları gibi geliyor
Şule Artarlar
11-30-2007, 18:41
amann bırakın bencede timsah göz yaşı
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.