Orijinalini görmek için tıklayınız : Şampiyon Ferrari !
the_eagle
09-13-2007, 21:09
McLaren'in puanları silindi
Dünya Motor Sporları Konseyi, McLaren takımını teknoloji casusluğu davasında suçlu buldu. Şampiyona lideri McLaren'in 2007 sezonunda aldığı bütün puanlar silindi.
Formula 1 dünyasında şok gelişme. Ferrari takımının bilgilerini çalmakla suçlanan McLaren takımının bu sezon aldığı puanlar silindi.
Sezon öncesi Ferrari Mühendisi Nigey Stepney'nin McLaren tasarımcısı Mike Coughlan'a Ferrari otomobilleri hakkında 780 sayfalık bilgi verdiğinin ortaya çıkmasıyla başlayan teknoloji casusluğu davasını ele alan Dünya Motor Sporları Konseyi, McLaren takımını suçlu bularak yarışlardan bu yıl aldığı puanların silinmesine karar verdi.
Konsey ayrıca McLaren’e 100 milyon dolar gibi rekor bir para cezası verirken, takım pilotları Lewis Hamilton ve Fernando Alonso’nun suçsuz olduğu ve aldıkları puanların geçerli sayılacağı açıklandı.
Bu cezanın ardından sezonun geri kalan 4 yarışına pilotlarıyla beraber katılabilecek olan McLaren takımı bu sezon koşulan 13 yarışta 7 galibiyet alarak 166 puanla markalar klasmanında lider durumda bulunuyordu. McLaren takımının puanlarının silinmesiyle Ferrari takımı 143 puanla liderliğe yükseldi ve şampiyonluk için çok büyük bir avantaj yakaladı. Pilotlar klasmanında ise suçsuz bulunan Lewis Hamilton 92 puanla liderliğini korurken, bir diğer McLaren pilotu Fernando Alonso da 89 puanla ikinci sırada yer alıyor.
Öte yandan gelecek sezon McLaren’in araçlarının sezon öncesi teste tabi tutulacağı da bildirildi.
OLAYLARIN GELİŞİMİ
Haziran ayında McLaren takımının baş tasarımcısı Mike Coughlan'ın evinde Ferrari'ye ait bilgilerin bulunmasının ardından, McLaren Coughlan'ın görevini askıya almıştı.
McLaren, Coughlan'dan başka kimsenin bu konuda bilgi sahibi olmadığını savunmuş, 26 Temmuz’da toplanan Dünya Motorsporları Konseyi de herhangi bir avantaj sağlamadığı görüşüyle takıma bir ceza vermemeyi kararlaştırmıştı.
Son olarak McLaren'in test pilotu Pedro De La Rosa'nın sezon başında takımın yeni transferi Fernando Alonso'ya konuya ilişikin elektronik posta yolladığı iddialarının üzerine FIA Başkanı Max Mosley, bir mektup yazarak McLaren pilotlarının bilgisine başvurdu. Ayrıca son alarak da ele geçen yeni delliller ışığında davanın Dünya Motor Sporları Konseyi’nde yeniden ele alınmasına karar verilmişti.
HAHAHAHAHAHAHAHA :oley: :oley:
Nihat Kayaöz
09-13-2007, 21:26
:oley::oley::oley::oley:
ilahi adalet diye buna derim ben işte...ŞAMPİYON FERRARİ...Darısı BEŞİKTAŞIMIZIN Başına artık :zipla::zipla: mclaren mercedescilerin tüm mendil masrafları benden :D:
the_eagle
09-13-2007, 21:28
Mclaren Mercedesliler Rebeka'ya gitsin hahaha :D :D
Nihat Kayaöz
09-13-2007, 21:29
auhauhauhahahahaa :D: :D:
Gökhan Özsoy
09-13-2007, 21:32
sürücüler klasmanı gene bizim..:D teselli ikramiyesi:P:
the_eagle
09-13-2007, 21:42
Ne sürücüsü gökhan yat aşşağaaa :D Bence sürücülerinde iptal edilmesi lazım. Sonuçta o arabayı çalmasalar sürücüler ne yapacaktı
Nihat Kayaöz
09-13-2007, 21:45
harbiden ben ona takıldım...sevinç kursağımda kaldı ne yalan söliym...madem böyle bi karar verildi olay tescillendi, o sürücülere hakmı o puanların silinmemesi!!!
Gökhan Özsoy
09-13-2007, 21:46
Ne sürücüsü gökhan yat aşşağaaa :D Bence sürücülerinde iptal edilmesi lazım. Sonuçta o arabayı çalmasalar sürücüler ne yapacaktı
dedim ya mert teselli ikramiyesi..:D
ewt aslında tamamen diskalifiye edilmeleri gerekirdi bu sezondan..
Serkan Uşak
09-14-2007, 00:48
oleyy oley oley oleey şampiyonn ferari ilahi adalet :D
Hidayet Koç
09-14-2007, 02:19
Ne demişler : "Adalet er ya da geç tecelli eder."
Bu da öyle oldu biraz.. geç oldu yani..
Zaten başka türlü McLaren in Ferrari yi
dayanıklılık olarak geçmesi imkansızdı..
Adamlar bu seneye kadar her türlü problemle uğraştılar..
Bu yıl tüm yarışlarda 2 araçla finish gören tek takım oluverdiler...
İnşallah pilotlarda da şampiyon olamazlar.. beter olsunlar...
Adnan Direnç
09-14-2007, 09:06
Alkasız Olacak Ama I Love You BMW :)
Bülent Girgin
09-14-2007, 11:11
ferrariyi aslinda ben EZIKBAHçEYLE bir tutuyorum, kazanamayinca aglaniyorlar, üç kagitla islerini hallediyorlar, piste kazanamayinca "masada" kazanmaya çalisiyorlar ve sizlerde alkisliyorsunuz hepinize tebrikler :( :( iste benim gözümde ferrari http://www.gifzentrale.com/gifs/autos/autos00271.gif
Hidayet Koç
09-14-2007, 11:19
yapma be abiii..
bugune kadar Mclaren ne yapmış ki???
sadece bu sezon üstün bi performans sergilemesi
sence de garip değil mi?
Bülent Girgin
09-14-2007, 11:26
selam hidayet, mc laren o kadarda kötü degil,simdiye kadarki basarilari :
FORMULA 1 STATISTICS
Number of races - 627
Grand Prix victories - 155
Formula One Drivers' World Championships - 11
Formula One Constructors' World Championships - 8
Pole Positions - 131
Podiums - 413
Double Wins (1-2s) - 44
Fastest Laps - 134
:D :D tekrardan selamlar
Hidayet Koç
09-14-2007, 11:43
aydınlattığın için teşekkürler abi..
ama Ferrari nin başarıları da yabana atılacak cinsten değil ki..
ben 2000 li yıllardan beri biçok fiyaskosunu hatırlarım Mercedes in...
Hakkinen e olsun Cooulthard a olsun hele de Raikkonen e olsun...
Az çekmedi adamlar dayanıklılık probleminden..
Bunu da ancak böyle hile hurda ile çözebilirlerdi zaten.. benim görüşüm hala bu yönde ve hep öyle olacak...
SaygılaR bizden...
Adnan Direnç
09-14-2007, 11:50
Alkasız Olacak Ama I Love You BMW :)
Seviyorum Abi :deli::deli::deli::hıh::hıh:
the_eagle
09-14-2007, 12:37
Ferrari'yi Fener'e benzeten Bülent Abimiz resmen bize küfür etti :pinch:
Bülent Girgin
09-14-2007, 12:43
Ferrari'yi Fener'e benzeten Bülent Abimiz resmen bize küfür etti :pinch:
selamlar mert, bize küfür etti su sözü kullanman biraz ayip oldu gibime gidiyor, ben hayatimda kimseye küfür etmedim, etmemde, lütfen bunu unutma.ayrica ferrarinin schumacher döneminde yaptiklarini biliyormusun? bilmiyorsan olanlari okuyumani tavsiye ederim.
tekrardan selamlar
the_eagle
09-14-2007, 12:47
Hepsini biliyorum abi merak etme ama Fener benzetmesi bana küfür olarak geldi. Açık açık sövüp saydı demedim zaten. Ben ölümüne Ferrariliyim. Şimdi fenerle ne alakası var:S bana birisi fenerli dediği zaman saldırıyorum ona. Anlatabildim mi saygılar
Bülent Girgin
09-14-2007, 13:04
Hepsini biliyorum abi merak etme ama Fener benzetmesi bana küfür olarak geldi. Açık açık sövüp saydı demedim zaten. Ben ölümüne Ferrariliyim. Şimdi fenerle ne alakası var:S bana birisi fenerli dediği zaman saldırıyorum ona. Anlatabildim mi saygılar selam mert,ben sadece ferrarinin yaptiklarini "ezikbahçenin" yaptiklarina benzetiyorum, bu yüzdende kimseye küfür ettigimi sanmiyorum, eger sana saygisizlik yaptigimi düsünüyorsan, ve öyle düsünenlerde varsa herkesten özür dilerim, tekrardan selamlar
the_eagle
09-14-2007, 13:38
Abi öpüyorum seni seviyorum :)
Nihat Kayaöz
09-14-2007, 14:00
Bülent abi teessüflerimi iletiyorum ferreriyi ezikbahçeye benzetmen beni çok üzdü.....
selamlar saygılar......
Forza FERRARİ
Bülent Girgin
09-14-2007, 14:07
Bülent abi teessüflerimi iletiyorum ferreriyi ezikbahçeye benzetmen beni çok üzdü.....
selamlar saygılar......
Forza FERRARİ
ya neden üstünüze aliyorsunuz anlamadim :D ayrica ben "ferreriye" laf söylemedim :D yani simde forumda 3tane ferrari taraftari var diye düsüncelerimimi degistireyim?:D :D
selamlar ve iyi günler nihat
Nihat Kayaöz
09-14-2007, 14:11
Biz ezik değiliz abi =(((
selamlar saygılar ve iyi günler....
the_eagle
09-14-2007, 14:11
1- :@ 2-:@ 3-:@:
Adnan Direnç
09-14-2007, 14:15
Yetmez 4-5-6 Olsun
Bülent Girgin
09-14-2007, 14:17
Biz ezik değiliz abi =(((
selamlar saygılar ve iyi günler....
selam mert,ben sadece ferrarinin yaptiklarini "ezikbahçenin" yaptiklarina benzetiyorum, bu yüzdende kimseye küfür ettigimi sanmiyorum, eger sana saygisizlik yaptigimi düsünüyorsan, ve öyle düsünenlerde varsa herkesten özür dilerim, tekrardan selamlar
lütfen su yazdiklarimi birkez okuyun, tesekkürler
Utku Altıncık
09-14-2007, 14:27
haklısın abiii bozdular iyice işi tüm motorlar artık güçlü zorlanıyorlar sonra sızlanıyorlar rekabete gelemiyor lar
Nihat Kayaöz
09-14-2007, 14:28
Şaka yaptık bülent abim senin canın sağolsun... :D SEVİYORUZ SENİ selamlar saygılar...
the_eagle
09-14-2007, 14:32
Aerodynamic önemli artık. motora zaten şerefsiz Fia snır koydu.
Utku Altıncık
09-14-2007, 14:50
en iyisini yaptılar tüm motorlar hemen hemen aynı güçte artık sadece pek bilmiyorum ama
belki yakıt yada tekerlek direksiyonda farklılık var
the_eagle
09-14-2007, 14:56
5 Yıl üst Üste Ambargo koyunca Ferrari motoru küçültmeye gittiler tabi. F1 Reklam bulamaz oldu be.. Ey gidi günler...
Hidayet Koç
09-14-2007, 15:01
5 Yıl üst Üste Ambargo koyunca Ferrari motoru küçültmeye gittiler tabi. F1 Reklam bulamaz oldu be.. Ey gidi günler...
hakkaten neydi ogünler Mert..
ama iice sıkıcı olmaya başlamıştı...
Hep Schumacher.. Hep Ferrari..
the_eagle
09-14-2007, 15:02
Ben hiç sıkılmıyodum. italyan marşıyla alman marşı çok uyumlu çalardı :(
Utku Altıncık
09-14-2007, 15:17
ya şimdi enazından herkes aynı şekilde para yatırıyor küçük 5 santimlik reklam dahi milyon dolar yani bıraksınlarda diğerleride 1. olsun
the_eagle
09-14-2007, 15:21
Olamaz Hep Ferrari Olacak :zipla:
Utku Altıncık
09-14-2007, 15:24
olum massa yada uyuz oldum roberto carlos ta onu tutuyor diye iyice gıcık kaptımmm :)
aynı karede sevinemem
zaten ferrariyede gıcık kapıyorum arabayı parası olana dahi satmıyorlar yok bi iki tane daha önce ferrari almış bulunucan,yok etiket yapıştırmıycan,yok modeli ile oynamıycan incik cıncık
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.