PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Satrancı çocuklara sevdirmeliyiz

Ertürk Yıldırım
10-07-2009, 19:28
Florya Satranç Okulu Antrenörümüz Fikri Cengiz, çocukların kişilik sahibi bireyler olarak yetişmesini amaçladıklarını söyledi.

Beşiktaşımız, daha önce açtığı spor okullarında yapılan anketler neticesinde Satranç Okulu'na yönelik ilgi üzerine, Satranç ve Spor Okulları'ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Nedim Sarsmaz'ın girişimleri sonucunda Florya'da Satranç Okulu'nu faaliyete geçirmişti.

İnternet sitemize konuşan Satranç Okulu Antrenörümüz Fikri Cengiz, bir Beşiktaşlı olarak birikimlerini kullanarak gençleri yetiştirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Cengiz, "Çocuklarımızın analitik, sentezik düşünebilen, stratejik ve doğru planlar hazırlayabilen, kişilik sahibi bireyler olarak yetişmeleri açısından önemli bir spor olması sebebiyle çocuklarımıza ve gençlerimize satrancı sevdirmek istiyorum" diye konuştu.

Türkiye Satranç Federasyonu II. kademe antrenörlük unvanına sahip olan antrenörümüz Fikri Cengiz, 30 yıldır satranç ile ilgileniyor. İstanbul'da düzenlenen bir çok okullararası yarışmada başhakemlik yapan Cengiz, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu. Fikri Cengiz, uzun yıllardır devam eden eğitimcilik kariyerini İstanbul Teknik Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel Dr. Natuk Birkan İlköğretim Okulu'nda sürdürmektedir.

Florya Satranç Okulumuz ile ilgili daha detaylı bilgi almak için 0212 601 10 18 - 0212 261 63 19 nolu telefonları arayabilirsiniz.