PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sinan Engin Ligtv'de

Turgay Çetin
11-15-2007, 14:09
Beşiktaş Menajeri Sinan Engin birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulunuyor. Futbol kalitesinden, futbolculara ve yönetime kadar bir çok konuda fikirlerini dile getiren Sinan Engin, "Ocak ya da Şubat'a kadar sabır" istedi ve "Başarılı olamazsam beni de yakın" dedi.

Medyanın çok önemli bir yeri var. Yönlendirme açısından Millet tutturmuş 101. yıl diye 101. yılın ne alakası var. İnsanlar ne biliyorsa beni aydınlatsın. Bugün geldiğimiz nokta 101. yıl ile aynı. O zaman 8 puan öndeydik ve dedim "iyi oynamıyoruz." Samsun maçı sonrası bırakacaktım. Bursa maçında açıklayacaktım ayrılmayı ama olmadı "birlikte geldik birlikte gideceğiz" dediler ve ikna edildim.

100. yıldaki başarıda, herkes görevini yapıyordu. 101'de çorba olmuştu her şey

Bir birikimden sonra "PAF takımla çıkacağız" dedik. Bu benim kararım değil. Tek başına ben böyle bir karar veremem. Yönetim Kurulu Başkanı değilim çünkü. Başkan da kendisi böyle bir karar almadı. Kimse başkanı suçlamasın. Biz o gece bir toplantı yaptık. Kimse bu fikre karşı çıkmadı. Canımız çok yandı. Ankaraspor maçından sonra da sert bir demeç verdim fakat hakkını arayamıyorsun. Geçen sene Ali Koç kupa finalinden sonra çok ağır konuştu ve bu açıklamadan sonra lig değişti. Her şeyi başkanın üstüne yıkmamak lazım. Çok sağlam bir tepki koyalım diyen taraftar oldu.

8-0'ın sonucu hepimizin psikolojisi bozuldu. Sivas maçına PAF takımla çıksak bu sefer de "Beşiktaş camiasını bu hale getirdiniz" diye tepki göstereceklerdi.

Futbolu çok iyi bildiğime inanıyorum. Her zaman kazanan 11 haklıdır biliyorsunuz. Bu Fenerbahçe maçını "tehir edelim" dedim. "Beşiktaş çok yoruldu" dedim. Liverpool maçında İbrahim Toraman'a bakın. 60. dakikadan sonra yorgunluktan bitti. Beşiktaş'ın geçen sene 1 tane iyi oynadığı maçı sayabilirmisiniz. Bu sene Zürich, kazandığımız Liverpool maçlarında süper oynadık. Üst düzey maç az oynanan maçlar oldu Beşiktaş'ta.

Bu sezon başında yapmış olduğum transferlerde daha üst düzey isimler alsaydım o zaman işi yırtmış olurdum. Gökhan Zan'ın belinde kayma olmuş ve bu adalesine de vurmuş. Gökhan Zan, Liverpool maçında oynasa belki skor farklı olurdu.

Futbolda sahaya çıktığın zaman bahane olmaz. Gerçeklerle yüzleşmek lazım. Beşiktaş'ın iyi kadrosu var ama İbrazhim Üzülmez kaptan ama takımın lideri değil. Liverpool'un yeniyorsun kapasitenin üstünde oynuyorsun.

Fenerbahçe'ye bakın. Kayseri'ye yenildi. Niye? Onlar da hafta içi maç yaptı.

Ali Sami Yen'e gittik. Pozisyon dahi giremedik. Utandım. Toplantı yaptık futbolcularla. Dedik ki: "Mukaveleleriniz iyi." Sivasspor maçında oynatmak istediğimiz futbolcular oldu fakat ayağım ağrıyor diye oynamadılar, 1-2 futbolcu. İyi oynarsanız, bu takımda kalırsınız. İyi oynamazsan..."

1 milyon dolarlık futbolcuya motivasyon olmaz. Futbolcunun motivasyonu paradır veya prim. Ankaraspor maçında prim 20 bin dolardı. Oynanan futbolu görüyorsunuz.

Traftar her zaman haklıdır. 8-0 da çok haklılar. Bizim bunu yaşatmaya hakkımız yok. Ama burada haklı değiller.

Şampiyonlar Ligi'nde 2 maç alsak üst turdayız, ligde Sivas'ı yensek zirveyi yakalıyorduk. 100. yılımızda kadromuz çok iyiydi ama Şampiyonlar Ligi'nde şanslı değildik.

Sen O maçta futbolcuna sahip çık, takımın şampiyonluk yarışına sahip çık. Sen futbolcuya desteğini ver. Bize bağır tepkini bana göster. Ama diyorum ki bu maçı kazanalım, ondan sonra bağır. Yıuldırım Demirörem hangi sözünü tutmadı. Beşiktaş şampiyon olamadı geçen sene ama kupa aldı. Şapiyonlar Ligi''ne kaldı. Şampiyonluk alamadı ama çok da başarısız değildi. Bazı konularda ve bazı futbolcular konusunda Tigana için "haklıymış" dedim. PAF konusunda dernekler arandı. Herkes aradı, "kararınız arkasındayız", "destekliyoruz" dedi. Her şeyi başkana yüklememek lazım. Yönetim Kurulu'yla birlikte karar veriyor. Fenerbahçe maçının iyi niyetli olduğuna inanmıyorum aynı şekilde Cem Papila'ya da. İsmet Arzuman, Fenerbahçe maçında 1-0'dan sonra değişti. Ben Kuddusi Müftüoğlu'na "Seni koruruz" demiştim zamanında. Müftüoğlu Sergen'e, stadın uğultusundan sarı kart verdi.

El elden üstündür, kim iyiyse o oynayacak. Beşiktaş'ta transferler için bütçe var Ocak ayı için. Biz hocayla ortak hareket ediyoruz. Ben gelmeden önce transferler yapıldı. Beden önce bir karışıklık olmuş demek ki. Beşiktaş'ta oynamayı hak ediyorsun o zaman oynayacaksın. Beşiktaş'ta iyi futbolcular var ama daha iyi futbolcular da bulabiliriz. Kim iyiyse, kim savaşıyorsa o oynar. Oynamazlarsa, bu taraftar onlara da bağırır, bana da bağırır, başkana da bağırır.

Beşiktaş düşüncemde yoktu. Başkan arayınca kaçmadım, kaçamadım. Halbuki teklifler almıştım televizyon kanlalarından. Beşiktaş maçı dahi izlememiştim.

Bize zaman verilsin. Hoşgörülü olsunlar. Bıraksınlar, biz transferlerimiz yapalım. Başarısız olursak isterlerse büstümü yaksınlar."

Hasret Ergül
11-15-2007, 14:10
Ne konuştuğuna dair bilgi verirsen arkadaşım seviniriz izleyemeyenler için programı..
Gerçi neler konuştuğunu tahmin edebiliyoruz ama...

Turgay Çetin
11-15-2007, 14:15
101 yılımızda gelen rezillik hakkında tamamen lucescunun hatası oldugu
sivas beşiktaş macında yapılan tezaruhatlar tamamen gereksiz oldugunu
ocak ayında transferler yapılacagını ama kesin
ve herşeyden önce ocak mart ayından sonra takıma bakılarak butun sorumlulukları alacagını söylesi....

Hasret Ergül
11-15-2007, 14:16
Canı Cehenneme!!!

Gökhan Özsoy
11-15-2007, 14:19
demek lucescuydu hatalı olan yuhh diyorum bu adama...

Turgay Çetin
11-15-2007, 14:24
kafam karış tı yaaaaaa...

Volkan Kaya
11-15-2007, 14:39
okumucam artık bunun we yonetımın sacmalıklarınıı :@

Mehmet Erhan
11-15-2007, 14:48
bu adamı konuşturmayın be... :@

Gökhan Özsoy
11-15-2007, 15:20
Sinan Engin yine bombaladı!

Sıcak günler yaşanan Beşiktaş'ta Sinan Engin LİG TV'de yayınlanan Futbol Gündemi adlı programda yine gündem yaratacak açıklamalarda bulundu. Beşiktaş taraftarından Mayıs'a kadar süre isteyen Engin "Eğer bu zamana kadar Beşiktaş düzelmezse taraftar ondan sonra isyan etsin" dedi.

Holosko için resmi bir teklif yaptıklarını da söyleyen Engin şampiyon olacağız sözü verirken taraftara da mesaj gönderdi. Engin "Taraftara buradan sesleniyorum. Lütfen maç içerisinde futbolculara tepki göstermeyin. Maç öncesinde maç sonrasında yapın. Maç içerisinde takımı destekleyin. Yoksa takım kötüye gidiyor" dedi. Öte yandan Sinan Engin başkan Yıldırım Demirören'e de taraftarın destek vermesi gerektiğini ifade etti.

Ligtv.com.tr'nin Sinan Engin'in açıklamalarından derlediği notla şöyle:

"PAF TAKIMI AÇIKLAMAMIZ TAKIMI ETKİLEMEDİ"
"Futbolcu sahaya çıktığı zaman bahanesi yoktur. PAF takımı açıklamamızdan dolayı futbolcu etkilenmez. Bazı doğruları kabul etmek lazım. Beşiktaş'ın iyi kadrosu var. Kaptan İbrahim Üzülmez ama takım lideri değil. Daha iyi bir kadro kurabilirdik. Sezon başı Ş.Ligi'ne girsek yeter diyorlardı ama Porto'yu yenebilirdik herşey olabilirdi. Liverpool maçından sonra soyunma odası hastaneden daha kötüydü. Herkes neredeyse sakattı. F.Bahçe Kayseri'yi neden yenemedi. Yorgunluktan dolayı"

"BAZI FUTBOLCULAR KAÇTI"
Herkes çok para alsın ama bu maçta oynamak istediğimiz futbolcular oynamadılar. Sivas maçında da oldu bu. Futbolcular oynayamam sakatım dediler. Biz görüyoruz bunları. Bu bir motivasyondur. İyi oynarsanız kalırsınız diyorum. İyi oynamazsan ayrılır yollarımız diyorum. İdmana gel gör herkes birbirini parçalıyor. Uyarıyoruz futbolcuları bu yüzden.

"MAÇ ESNASINDA TAKIMI DESTEKLEYİN"
Taraftar her zaman haklıdır. Ama burada haklı değildi. 8-0'ı hazmedyorum. Benm çektiğim vicdan hesabını ben iyi bilirim. Taraftar bu skora tekisinde haklıydı. Ama Beşiktaş'ın kaybetmiş bir şeyi yok. Baktığınız zaman diğer rakiplerimiz daha fazla para harcamış. Her an herşey olabilir hala. Hedeflerimiz devam ediyor. Ben herkesten daha Beşiktaşlıyım. 100.yılda bile en iyi takımımız vardı bu kadar şanslı değildik. Bugün daha şanslıyız. Eğer Beiktaş'ı seviyorsan bize destek ver. Ama sen futbolcularına sahip çık. Bu Türkiye'de herşey çok çabuk değişiyor. Sen bize bağır haklısın ama maç öncesinde sonrasında bağır. Maç esnasında takımına sahip çık.

"KÖTÜ BİR TABLO YOK"
Yıldırım Demirören'i tek başına bırakmamak lazım. Demirören ile beraber kim görev yapmışssa o sorumludur. Demirören hangi sözünü tutmadı. Yanlışlar olabilir. Her yıl kupa aldı. Kötü bir tablo yok.

"TİGANA GERÇEKTEN HAKLIYMIŞ"
Bazı konularda Tigana'yı eleştiriyorum ama Tigana haklıymış dedim. Bazı futbolcular hakkında ona hak verdim. Onun için söylüyorum. Pazar akşamı tüm dernekler arandı ve kararımıızn arkasındayız denildi. Karar 8-0'dan sonra değişti. Herşey başkana mal edilmemeli. Başkanla beraber yöneticiler de var. Fevri davranmışız, üzüldük. iyi niyetli bir hakem olduğuna inanmıyorum. Cem Papila aynı benim için. İsmet Arzuman 1-0'dan sonra değişti. Bakın G.Saray maçına. Ben bir Kuddusi lafı söyledim. Slogan oldu. Uğultuya düdük çaldı.

"TRANSFERDE KARIŞIKLIK OLDU"
Benim revizyon yapacağım demem kimi etkiler. Kim iyi oynarsa o alır formayı. Kim üstüne ne alırsa alınsın. Sizce transferler doğru mu? Biz hocayla karar veriyoruz. Transferlerde bir karışıklık oldu ama iyi olmadı. Aksini söyeleyceksen saha orada. Beşiktaş'ta oynamayı hakedeceksin. Kaan Dobra'yı yedek diye aldım ama o as takımda oynadı"

"MAYIS'TA DA OLMAZSA SORUMLULUK BENİMDİR"
Beşiktaş'ta iyi futbolcular var. Daha da faydalı olabilirler. İstediği kadar taraftar tezahürat yapsın. Kim kuvvetliyse o oynayacak yoksa taraftar gelir bağırır. 30 milon dolar vermiş olan başkanına da bağırıyorlar. Ben Bodrum'da tatildeyken başkan beni çağırdı. Maç bile seyretmiyordum. Beşiktaş düşüncemde bile yoktu. Kaçamadım geldim. Bu taraftar Beşiktaş taraftarı. Onlar bizi destekleyecekki başarılı olalım. Sen kötü oynarsan o taraftar sana tepki gösterir. Ocak'ta, Mayıs'ta iyi oynamazsa sorumluluk benimdir. Eğer olmazsa bir daha Beşiktaş'ın önünden geçmeyiz.

"TÜMER'İN PARASINI DEMİRÖREN'DEN ALDIM"
100.yılda canımızı dişimize taktık. Niye 101.yılda Lucecu denilmiyor. Mesela Bursalılar bize kızıyor. Kızacak birşey yok. Takım zaten parçalanmış durumdaydı o an. Zamanında Tümer'in parasını Erdoğan Demirören'den aldım. O taransferlerde çok zorluklar yaşadık. Ayıp şeyler yapmış olabiliriz. İlhan ile Pascal'ı satıyoruz. İkisini yolladık. Şampiyon olunca bunlar vardı. Daha sonra Sinan ile Lucescu kavga ettiler denildi. Kim ne biliyorsa beni de aydınlatsın. Pasaport olayından sonra ben ayrıldım kulüpten. Türkiye'de herkesin davası var.

"TRANSFER YETKİSİ BENDE VE SAĞLAM'DA"
Başkan yetkilerini tamamen bize verdi. Transferleri bundan sonra ben ve Ertuğrul Hoca yapacağız. Carew'e bile el attık. O gelmiyor. Bize camia güvensin. Doğru iş yapmazsak o zaman ne yaparlarsa yapsınlar. Biz Şampiyonlar Ligi'ne katıldık ve para kazandırdık. Bir miktar paramız bloke oldu. Beşiktaş'ın olağanüstü kongresine gitmesi demek yarın başka bir başkan gelir. tutmazsa tribünler yine ayaklanır. Bize süre versinler. Ocak'tan sonra Mayıs'ı da atlatalım. Güzel günler gelecek. Ocak ile Mayıs...

"HOLOSKO'YU RESMEN İSTEDİK"
Yabancı oyuncu transfer etmek istiyoruz. Holosko'yu resmek istedik. Doğrudur. Başka remi teklifte bulundğumuz yok. Hiçbir futbolcumuza da teklif gelmedi. Yabancı kontenjanımız dolu. Beşiktaş'ın menfaati neyse onu yapacağız. Ricardinho'dan çok memnunuz. Rüştü ve Mehmet Yozgatlı'da hayal kırıklığı yaşamadık. Rüştü'nün sakatlığı geçti. İyi ağabeylik yapıyor. Biz Sivas'ı yenmiş olsaydık şu an Fenerbahçe'nin üzerindeydik puan durumunda. Ocak Mayıs transferlerini yapalım.

"8-0'IN ACISI VAR"
Benim futbolcularıma bağırmasınlar maç içerisinde. Rica ediyorum. Maç içerisinde yaparsan Beşiktaş zarar görür. Burada Beşiktaş Başkanıana destek olunacak. O da hatalarından ders çıkarmıştır. Daha aklı selim konuşacağız. Kaybettiğimiz hiçbirşey yok ama ben de 8-0'ın acısı var. Her hafta ceza yiyorum. Disiplin Komitesi'ne sevk ediliyorum. Yedek kulübesine de çıkacağıma düşünmüyorum.

"ŞAMPİYON OLACAĞIZ"
Şampiyon olacağız. Geçen sene şampiyon olan Fenerbahçe kaç puan kaybetti. Ama taraftar bize destek olsun. İkinci yarı Avrupa maçları bitecek. İkinci yarı tempo düşecek ve ağır maçlar çıkarmayacağız.

Aylin Şengül
11-15-2007, 16:01
''Demirören hangi sözünü tutmadı. Yanlışlar olabilir. Her yıl kupa aldı. Kötü bir tablo yok.''
ben yanlışmı okuyorum demirören hangi sözünü tutmadı öylemii???
bundan daha kötü tablo yok demek istedi sanırım ....

Kemal Arıcıoğlu
11-15-2007, 20:16
Başkan yetkilerini tamamen bize verdi. Transferleri bundan sonra ben ve Ertuğrul Hoca yapacağız. Carew'e bile el attık. O gelmiyor. Bize camia güvensin. Doğru iş yapmazsak o zaman ne yaparlarsa yapsınlar. Biz Şampiyonlar Ligi'ne katıldık ve para kazandırdık. Bir miktar paramız bloke oldu. Beşiktaş'ın olağanüstü kongresine gitmesi demek yarın başka bir başkan gelir. tutmazsa tribünler yine ayaklanır. Bize süre versinler. Ocak'tan sonra Mayıs'ı da atlatalım. Güzel günler gelecek. Ocak ile Mayıs...

ben her sezon aynı nakaratı dinlemekten bıktım artık:@

Cevat Mehmet
11-15-2007, 20:27
hepimiz uzuluyoruz ama bu saatten sonra yapilacak tek bir sey var o da tam destek.su andaki istifalar bence yarar degil zarar getirir.

Kemal Arıcıoğlu
11-15-2007, 20:33
destekmi....acaba bizim gibi hangi takımın taraftarı sabrederdi...4 yıldır ne başarımız var hangi sezon açık ara lider olduk...hatta onu bırak lider olabildikmi...bırakın artık bu işleri...destekmiş...bu demirören gidene kadar destek yok artık bu takıma....

Bülent Girgin
11-15-2007, 21:32
ya bu herifiti hala konusturuyorlarya :@ :@

Elif Kaya
11-16-2007, 08:18
suratsız herif

Utku Altıncık
11-16-2007, 14:14
hala ucu açık açıklamalar ....tatmin olmuyoruzz..bizi keriz olrak görüyolar..okadar basitt..

yazık beeeee

ne yüzle çıkıp konuşuyor anmıyorumm

Ayşegül Alparslan
11-16-2007, 14:52
anlayamadım ne demek şimdi başkan tüm yetkileri bize verdi daha önce yokmuymuş yani ne demeye çalışmış ki