PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ''Siyah Forma İçin Başvuru veya İzin Yok''

Kemal Arıcıoğlu
10-11-2007, 00:11
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, gündemin üst sıralarını işgal eden siyah forma konusu hakkında konuştu. Başesgioğlu bunun çok asil bir düşünce olmasına rağmen esprisi olmadığını ve bu konuda alınmış bir izin veya yapılan başvuru olmadığını söyledi.
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Futbol Federasyonu'nun 13 Ekim'de Avrupa Şampiyonası elemelerinde deplasmanda Moldova ile oynayacak olan A Milli Futbol Takımı'nın sahaya siyah forma ile çıkma girişimini, "Şehitlerimize toplumun her kesiminden sahip çıkılması son derece asil bir duygu ama devlet organlarının öncülük edeceği herhangi bir tepki örgütlenmesi olmaz" sözleriyle değerlendirdi. Milli maçlarda sahaya 'siyah forma' ile çıkılmasının bir esprisi olmayacağı görüşünü dile getiren Başesgioğlu şu anda alınmış bir izin veya yapılmış bir başvuru olduğu konusunda kendisinde bir bilginin olmadığını söyledi.

Bakan Başesgioğlu, Meclis'te gazetecilerin sorularını üzerine A Milli Futbol Takımı'nın Moldova maçında terörü protesto etmek amacıyla 'siyah forma' giyme girişimini değerlendirdi. "Şehitlerimize toplumun her kesiminden sahip çıkılması, terörün lanetlenmesi son derece asil bir duygu" diyen Başesgioğlu, hükümet ve devletin terör karşısında birinci derecede sorumluluğu olan kuruluşlar olduğuna işaret etti. Devletin ve hükümetin tepkisinin nasıl olacağının belli olduğunu vurgulayan Başesgioğlu, "Yani sahada veya başka yerlerde tepki gösterilmesi özerk federasyonların veya sivil toplumun kendi takdirlerinde olan bir konudur. Nitekim bunu yapan kulüpler var. Bu akşam Basketbol Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda en azından saygı duruşuyla terör lanetlenecek. Bunun gibi diğer müsabakalarda da olacak. Ama bu konuda yani devlet organlarının öncülük edeceği herhangi bir tepki örgütlenmesi olmaz. Bunu tamamen sivil toplum kendi örgütlenmesi içerisinde yapacak" şeklinde konuştu.

FIFA kurallarına göre FIFA'nın muhatabının hükümet olmadığını dile getiren Başesgioğlu, "Ben şahsen kişisel olarak terör karşısında gösterilen tepkileri çok saygıdeğer buluyorum ama altını çiziyorum; bu konuda birinci derecede sorumluluğu olan devlettir. Devletin de göstereceği tepki ve şekilleri bellidir" değerlendirmesini yaptı.

Başesgioğlu, millilerin maça siyah bantla çıkıp çıkmayacağı yönündeki bir soru üzerine de, "Bunlar konuşulur ama şu anda o şekilde alınmış bir izin veya yapılmış bir başvuru olduğu konusunda bende bir bilgi yok" karşılığını verdi. Bakan Başesgioğlu ayrıca, milli maçlarda bu tür girişimlere sıcak bakmadığının mesajını vererek, "Yurtdışında çok esprisi olur mu bilmiyorum esas Türkiye'deki maçlarda düşünülüyor. Kulüpler dile getiriyor" dedi.

Kemal Arıcıoğlu
10-11-2007, 00:11
bide izinmi alacaktık...ben olsam tüm dünyaya rest çeker o maça siyah forma ile çıkardım...:@

Arda Hatipoğlu
10-11-2007, 00:14
o işler öyle olmuyo işte kanka ondan sonra bidaha hıc bı turnuwaya katılamayız ulke olarak rest cekersek eger,ama izin istenırse bence werirler kesınlıkle sıyah formayla cıkmalılar maca