PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İşte Finalistler!

Gökhan Özsoy
11-22-2007, 04:56
İŞTE FİNALİSTLER!

2008 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde 15 aydır süren zorlu maraton sona erdi! İsviçre ve Avusturya'nın ortaklaşa düzenleyeceği ve doğrudan katılacakları finallerde, Milli Takımımızın yanı sıra, İngiltere'yi şok ederek geride bıran Rusya ve bir çok Avrupa devi yer alacak!

A GRUBU
Ermenistan-Kazakistan:0-1
Azerbaycan-Belçika:0-1
Portekiz-Finlandiya:0-0
Sırbistan-Polonya:2-2

A Grubu'ndaki son maçında Finlandiya'yı ağırlayan Portekiz sahadan 0-0'lık beraberlikle ayrılarak Polonya'nın ardından gruptan çıkan ikinci takım olmayı başardı ve EURO2008 vizesi aldı.

Gidenler
1. Polonya
2. Portekiz

B GRUBU
Gürcistan-Litvanya:0-2
İtalya-Faroe Adaları:3-1
Ukrayna-Fransa:2-2

B Grubu'nda EURO2008 vizesini garantileyen son dünya şampiyonu İtalya son maçında Faroe Adaları'nı 3-1'le geçerken son dünya ikincisi Fransa Ukrayna deplasmanında geriye düştüğü maçta öne geçmesine rağmen 2-2'yle 1 puana razı oldu.

Gidenler
1. İtalya
2. Fransa

C GRUBU
Malta-Norveç:1-4
Türkiye-Bosna:1-0
Macaristan-Yunanistan:1-2

A Milli Takımımız, Bosna-Hersek ile yaptığı 13. Avrupa Şampiyonası Elemeleri C grubu 12. ve son maçından 1-0 galip ayrılarak, 84 yıllık tarihinde 3. kez Avrupa Şampiyonası finallerinde mücadele etmeye hak kazandı

Gidenler
1. Yunanistan
2. TÜRKİYE

D GRUBU
Kıbrıs Rum Kesimi-Çek Cumhuriyeti:0-2
Almanya-Galler:0-0
San Marino-Slovakya:0-5

EURO2008 Elemeleri D Grubu'ndaki son maçında Güney Kıbrıs'a konuk olan Çek Cumhuriyeti Pudil ve Koller'in golleriyle 2-0 kazanarak Almanya-Galler maçının sonucunu bekleme ihtiyacı duymadan liderliğini ilan etti.

Gidenler
1. Çek Cumhuriyeti
2. Almanya

E GRUBU
İsrail-Makedonya:1-0
Andorra-Rusya:0-1
İngiltere-Hırvatistan:2-3

Gruptan çıkması için Hırvatistan karşısında beraberliğe ihtiyacı olan İngiltere, kendisine gereken 1 puanı alamadı! Wembley'de grup lideri Hırvatistan'ı ağırlayan İngilizler 2 farklı geriye düştüğü maçta skoru 2-2'ye getirse de maçı 3-2 kaybetti ve EURO 2008'e gidemedi!

Avrupa Şampiyonası Elemleri E Grubu'nda finallere gitmek için İngiltere ile yarışan Rusya muradına erdi! Andorra deplasmanından tek golle dönen Ruslar, İngiltere'nin kendi sahasında Hırvatistan'a yenilmesiyle sıralamada rakibinin üzerine çıktı ve EURO 2008 biletini aldı!

Gidenler
1. Hırvatistan
2. Rusya

F GRUBU
Danimarka-İzlanda:3-0
İspanya-Kuzey İrlanda:1-0
İsveç-Letonya:2-1

F Grubu mücadelesinde Letonya'yı Allback ve Källström'un golleriyle 2-1 mağlup eden İsveç 26 puana ulaştı ve 28 puanlı lider İspanya'nın ardından grupta şampiyonaya katılma hakkını kazanan ikinci ülke oldu.

Gidenler
1. İspanya
2. İsveç

G GRUBU
Romanya-Arnavutluk:6-1
Beyaz Rusya-Hollanda:2-1
Slovenya-Bulgaristan:0-2

2008 Avrupa Şampiyonası G Grubu'nda finallere gitmeyi daha önceden garantileyen Romanya, gruptaki son maçında Arnavutluk'u ağırladı. Rakibini bir dönem Galatasaray'da da forma giyen Tamas'ın da gol attığı maçta 6-1 yenen Romanya, grubunu zirvede tamamladı.

G Grubu'nda Romanya'nın arkasında 2. sırada bulunan ve EURO 2008'e gitmeyi garantileyen Hollanda son maçında Belarus'a kaybetti. Rakibine 2. yarıda yediği gollerle 2-1 mağlup olan Portakallar, grubunu 2. sırada tamamladı.

Gidenler
1. Romanya
2. Hollanda

EV SAHİPLERİ
Avusturya
İsviçre

7 eleme grubunun ilk 2 sırasında yer alan 14 takım, ev sahipleri Avusturya ve isviçre'nin katılımıyla dörder takımdan oluşan 4 grup oluşturacaklar.

4 grupta ilk 2 sırayı alan 8 takım tek maç eleminasyon sistemiyle sırasıyla çeyrek final, yarı final ve finalde mücadele ederek EURO2008 Finalleri'nde Avrupa'nın en büyüğü olabilmek için ter dökecekler.

Yarı finallerde rakiplerine kaybeden iki takımsa üçüncülük maçında oynamaya hak kazanacak.

İsviçre ve Avusturya'nın ortak organizasyonunda 7-29 Haziran 2008 tarihleri arasında düzenlenecek olan finallerde ev sahibi iki ülke doğrudan yer alırken, elemelerde gruplarında ilk iki sırayı elde ederek finallere gidecek diğer ülkeler ise şöyle:

A Grubu: Polonya, Portekiz
B Grubu: İtalya, Fransa
C Grubu: Yunanistan, Türkiye
D Grubu: Çek Cumhuriyeti, Almanya
E Grubu: Hırvatistan, Rusya
F Grubu: İspanya, İsveç
G Grubu: Romanya, Hollanda

Bülent Girgin
11-22-2007, 08:01
dün kahvede kahve sahibiyle 50.00 frankina iddaya girdim hirvatlar ingilizleri yenecekler diye, keske o parayi iddaya yatirsaydim :D :D 7.5 mislini veriyordu :( :(

Hüseyin Balcı
11-22-2007, 08:07
Hollanda, İngiltere ve Belçika gibi avrupa şampiyonasının gediklileri yoklar ve en önemlisi biz varız baya ümitliyim bu şampiyonadan...

Bülent Girgin
11-22-2007, 08:08
Hollanda, İngiltere ve Belçika gibi avrupa şampiyonasının gediklileri yoklar ve en önemlisi biz varız baya ümitliyim bu şampiyonadan...

?????????????????? HOLLANDA NIYE YOK hüseyin ?

Gökhan Özsoy
11-22-2007, 08:09
2 futbol fakiri ülke ev sahibi olursa ingiltere sırbistan olmaz :S:

Bülent Girgin
11-22-2007, 08:13
2 futbol fakiri ülke ev sahibi olursa ingiltere sırbistan olmaz :S:

avusturyayi anladimda isviçreyi anlamadim gökhan, adamlar bizi elediler ve dünya sampiyonasina gittiler ve orada gol yemeden elendiler, nasil futbol fakiri oluyorlar bu durumda ?

Gökhan Özsoy
11-22-2007, 08:16
avusturyayi anladimda isviçreyi anlamadim gökhan, adamlar bizi elediler ve dünya sampiyonasina gittiler ve orada gol yemeden elendiler, nasil futbol fakiri oluyorlar bu durumda ?

son 3 gunde 10 saat falan uyudum abi ondan unutmuşum:S: doğru isviçre bizle denk bir ülke..ama avusturyaya kıyak geçtiler:D

sana bir soru sorayım abi isviçre ev sahibi olmanın ve sepp blatterin avantajını kullanarak kupayı alabilir mi?=)

Hüseyin Balcı
11-22-2007, 08:19
?????????????????? HOLLANDA NIYE YOK hüseyin ?

Danimarka yazacağıma hollanda yazmışım abi affına sığınıyorum :)) rezil olduk :terle:
Hollandayıda biz eleyecez ya ondan dedim...toparlayalım bari :)

Bülent Girgin
11-22-2007, 08:20
son 3 gunde 10 saat falan uyudum abi ondan unutmuşum:S: doğru isviçre bizle denk bir ülke..ama avusturyaya kıyak geçtiler:D

sana bir soru sorayım abi isviçre ev sahibi olmanın ve sepp blatterin avantajını kullanarak kupayı alabilir mi?=)

bu sene pek iyi degillerdi ayrica blatterle ne ilgisi var? o fifa baskani bu avrupa sampiyonasi :D

Gökhan Özsoy
11-22-2007, 08:21
bu sene pek iyi degillerdi ayrica blatterle ne ilgisi var? o fifa baskani bu avrupa sampiyonasi :D

abi bu fifa uefa'yıda içine almıyomu:D :Dsonuçta futbolun dünyadaki patronu bu adam:D
benim düşünceye göre fransa-isviçre finali olur:Dheralde

Bülent Girgin
11-22-2007, 08:40
abi bu fifa uefa'yıda içine almıyomu:D :Dsonuçta futbolun dünyadaki patronu bu adam:D
benim düşünceye göre fransa-isviçre finali olur:Dheralde

hele bir kuralar çekilsin ondan sonra ben sana çeyrek finalleri,yari finalleri ve finali yazarim :D dogruluk orani %50 :D

Gökhan Özsoy
11-22-2007, 08:41
kuraların çekilmesine daha çok var:( :( şampiyonada taa yazın..:( byük ihtimal bizim finallerle aynı saatte olcak maçlar offfff offff:(

Bülent Girgin
11-22-2007, 08:44
kuraların çekilmesine daha çok var:( :( şampiyonada taa yazın..:( byük ihtimal bizim finallerle aynı saatte olcak maçlar offfff offff:(

pazar günü 2010 dünya sampiyonasi gruplarinin kura çekimi var, avrupa sampiyonasinin gruplarida 2 aralikta çekilecek. buda maç programinin linki :
http://www.uefa.com/multimediafiles/download/competitions/euro/360462_download.pdf

Gökhan Özsoy
11-22-2007, 08:56
pazar günü 2010 dünya sampiyonasi gruplarinin kura çekimi var, avrupa sampiyonasinin gruplarida 2 aralikta çekilecek. buda maç programinin linki :
http://www.uefa.com/multimediafiles/download/competitions/euro/360462_download.pdf

tam tahmin ettiğim gibi malesef:( :( nese artık yapcaz bişeler:D

Volkan Kaya
11-22-2007, 09:24
acaba ben askerde ısleyeblırmıyım macları

Hüseyin Balcı
11-22-2007, 09:26
Askerde milli maç varken eğitim olsa bile iptal edip izletirler korkma :)

Bülent Girgin
11-22-2007, 09:28

tabi volkan , türkiye maçlarini izlersin, nede olsa çAVUSSUN :D: :D:

Mehmet Erhan
11-22-2007, 12:00
en büyük sürpriz ingilterenin olmaması... onun dışında beklenen takımlar olacak turnuvada... bana göre danimarkanın olmaması sürpriz değil çünkü gerçekten de düşüşte olan bir ülke...ayrıca polonyanın grup lideri olup portekizi geçmeside bir başka olay... bakalım kurada hangi takımlar bizi bekliyor...