Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiye 1 - Bosna Hersek 0
Gökhan Özsoy
11-18-2007, 20:38
EURO2008 Grup Eleme Karşılaşması
TÜRKİYE -- BOSNA&HERSEK
TARİH : 21 Kasım 2007 / Çarşamba
STAD : Ali Sami Yen Stadı
SAAT : 21:00
HAKEM : _Eric Braamhaar
YAYIN : _?
Bülent Girgin
11-19-2007, 10:04
maç ali samiyende, sonu insallah yine hüsran olmaz :( :(
Mehmet Erhan
11-19-2007, 10:08
valla kapalı spor salonundada oynansa yeneceğiz başka çıkarı yok...haydi çocuklar son dakika golü yemeyin...işi bitirin...TÜRKİYEEE...
Gökhan Özsoy
11-19-2007, 12:25
NİHAT: ''BU FİNALİ KAZANACAĞIZ''
Avrupa Şampiyonası elemelerinde Norveç'i yenerek finallere gitme yolunda önemli bir galibiyet alan A Milli Takım'ın oyuncuları, Bosna-Hersek'i de yenip, şampiyonaya katılacaklarına inandıklarını belirtirken golcü oyuncu Nihat, bu kez oynayacakları bu finalden galibiyetle ayrılacaklarını söyledi.
Milli Takımımızın Oslo'da 2-1 kazanarak Euro 2008 yolunda büyük bir avantaj sağladığı maçtan kareler..[Tüm Galeriler]Milli takımın BJK İnönü Stadı'nda yaptığı antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan milli futbolculardan Nihat Kahveci, Norveç maçındaki zafere herkesin katkısının olduğunu vurgulayarak, ''Biz de ileride olan oyuncular olarak gol attığımız için daha da mutluyuz. Özellikle böyle önemli bir maçta gol attığım için tabii ki mutluyum'' dedi.
Bosna-Hersek ile 21 Kasım Çarşamba günü yapacakları maçı da kazanmaları gerektiğini kaydeden Nihat, şunları söyledi:
''Futbolda dün yok. Önümüze bakmalıyız. Belki herkes kolay olacak gibi görüyor, ama biz öyle düşünmüyoruz. Çok ciddi hazırlanıyoruz. Yine bir final maçı oynayacağız. Çok fazla final maçı oynuyoruz, ama bu sefer inşallah bu final maçını da kazanıp, Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne giden taraf biz olacağız. Takım olarak tabii ki kendimize güvenimiz yerinde ve motivasyonumuz üst düzeyde. İnşallah o gün stada gelecek taraftarlarımızla, televizyon başındakilerle bir bütün oluruz ve galip geliriz. Biz futbolcular olarak bu maçın bilincindeyiz. Hocamızın verdiklerini sahaya yansıttığımızda yenmememiz için hiçbir sebep yok. Fakat maç oynanılmadan, kazanılmıyor. İyi oynayıp, kazanacağız. Maçtan sonra da inşallah Türkiye'ye bir şölen havası yaşatırız.''
-SEMİH: ''AVRUPA ŞAMPİYONASI ÖZLEMİMİZE SON VERECEĞİZ''-
Norveç maçında ilk kez A Milli formayı giyen Semih Şentürk, zorlu bir maçı kazandıklarını belirterek, ''Tek düşüncemiz Norveç'ten 23 kahraman olarak dönmekti. Bunu da başardık'' dedi.
Semih, Norveç'te birlik beraberlik içinde galibiyet aldıklarını anlatarak, ''Teknik heyetimiz olsun, başkanımız olsun, herkes birlik ve beraberlik içinde oraya gittik ve alnımızın akıyla yurdumuza döndük. Şimdi tabii ki her şey bitmiş değil. Önümüzde Bosna-Hersek maçı var. Biz Bosna-Hersek maçının öneminin bilincindeyiz. Bu maçı alıp, Avrupa Şampiyonası özlemimize son vereceğiz'' diye konuştu.
-YUSUF: ''BOSNA-HERSEK MAÇINA GELEMEYENLER, DUALARIYLA DESTEKLESİN''-
Yusuf Şimşek, ilk milli maçında elinden gelenin en iyisini yaptığını ifade ederek, ''İlk milli maçımda galibiyet almak, mutluluk verici. Bu zorlu maçta bize görev veren Fatih hocama teşekkür ederim'' dedi.
Norveç maçına takım olarak inançlı bir şekilde çıktıklarını kaydeden Yusuf, ''Zor bir atmosfer vardı. Ben kulüp takımlarında bu zorluklara alıştığımı düşünüyorum. Maçta çok fazla zorluk yaşamadım. Elimden gelen her şeyi yaptım. O maçı aldık. Şimdi daha zor bir maçımız var. İnşallah bu maçı da alıp, finallere gitmek istiyoruz. Çarşamba günü seyircimizi maça bekliyoruz, gelemeyenlerin de dualarıyla bizi desteklemelerini istiyoruz'' şeklinde konuştu.
Norveç maçındaki sakatlıklar nedeniyle aday kadroya dahil edilen Sabri Sarıoğlu ise maçtan sonra kendisini Fatih Terim'in aradığını belirterek, ''Hocam beni maçtan sonra aradı ve kampa katılmamı istedi. Bu da beni çok sevindirdi ve gururlandırdı. Hocamın bu güvenini burada iyi mücadele ederek, iyi oynayarak boşa çıkarmayacağım. Çarşamba günü önemli bir maç var. Artık son maçımız, inşallah Çarşamba günü tüm Türkiye olarak kenetlenip, bu bayram havasında geçen bu haftada Bosna-Hersek maçını da kazanıp, Türkiye'yi Avrupa Şampiyonası'na götürmek istiyoruz'' diye konuştu.
Milli takımdaki bazı oyuncuların da görüşleri şöyle:
Servet Çetin
''Çok kritik ve çok önemli bir maç olacak. Norveç maçı da çok zordu. Onları yenmeyi başardık, ama Bosna-Hersek de iyi bir ekip. O gün taraftarımızın, basının herkesin bizim yanımızda olmalarını istiyoruz. Maç boyunca taraftarımızın sabırlı olmalarını istiyoruz. Gol de yiyebiliriz, o zaman da bizi desteklemelerini istiyoruz. Futbolcu olarak tek isteğimiz sahadan alnımızın akıyla çıkmak. Birlik ve beraberlik içinde olursak inanıyorum ki bu işin üstesinden geleceğiz.''
Gökhan Gönül
''Tabii ki Norveç maçına çok iyi hazırlandık. Kazandık ve 3 puan alarak amacımıza ulaştık. Ayaklarımız yere basıyor. Bosna-Hersek maçını da kazanmak istiyoruz. Elimizden gelen her şeyi ortaya koyup kazanmaktan başka çaremiz yok. Bunun bilincindeyiz.''
Hakan Balta
''Norveç maçında çok iyi mücadele ettik. Bosna-Hersek final maçı olacak. Kendi taraftarımız önünde galip gelip finallere gideceğiz. Üzerimizde bir baskı yok. Bizden zaten açıkçası kimse Norveç galibiyetini beklemiyordu. Herkese gösterdik nasıl takım olduğumuzu. Bosna-Hersek maçına da rahat giriyoruz. İnşallah galibiyet alıp, finallere gideceğiz.''
Emre Aşık
''Maalesef sevinçleri ve üzüntüleri çok fazla yaşıyoruz. Norveç maçını geride bırakmalıyız. Önümüzde çok önemli bir adım kaldı. O adımı atmamız için de tamamen Bosna-Hersek maçına konsantre olmalıyız. Norveç'teki gibi mücadele edersek, herkes birbirine yardım ederse kazanırız.'' Bu arada, antrenman öncesinde Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, oyunculara basınla röportaj yapmaları için 15 dakika izin verdi. Emre Belözoğlu ve bazı oyuncular basın mensupları ile konuşmak istemedi ve çalışmaya başladı.
Gökhan Özsoy
11-19-2007, 12:38
Bosna Hersek maçını Braamhaar yönetecek
(A) Milli Futbol Takımı’nın, 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu’nda 21 Kasım Çarşamba günü Bosna Hersek ile oynayacağı maçı Hollanda Futbol Federasyonu’ndan Eric Braamhaar yönetecek.
Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, Eric Braamhaar’ın yardımcılıklarını Arend Brink ve Patrick Gerritsen yapacak.
Ali Sami Yen Statı’nda oynanacak karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Bjorn Kuipers.
Skandal hakem!..
EURO 2008 yolundaki en önemli maçımızı yarattığı skandallarla futbol gündemini meşgul eden Hollandalı Eric Braamhaar yönetecek. Braamhar, geçen sezon PSV-Ajax maçında atılan bir gole sevinirken objektiflere yakalanmıştı.
Ligtv'nin haberine göre; Avrupa'da yönettiği maçlarda da verdiği ilginç kararlarla dikkat çeken Braamhar, geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Lille-ManU maçında Giggs'in düdük çalmadan kallandığı serbest vuruşta gol kararı vermiş, maç sonunda Fransaz ekibinin büyük tepkisini çekmişti. Hatta Lille teknik direktörü Puel, Şampiyonlar Ligi'nden çekilebileceklerini açıklamıştı.
Ancak Braamhar'ın en büyük olayı geçen sezon Ajax'ın PSV deplasmanında 5-1 kazandığı maçta yaşanmıştı. Hollandalı hakem, konuk ekibin attığı 5. golün ardındın sevinirken kameralara yakalanmış, bu konu uzun süre konuşulmuştu. Ancak Braamhar, avantaj uygulamasının doğru olması nedeniyle böyle bir sevinç yaşadığını açıklamıştı.
Braamhar, daha önce UEFA kupası'nda Zaragoza'nın Fenerbahçe'yi 2-1 yenerek elediği maçı ve Gençlerbirliği'nin Blackburn deplasmanında 1-1 berabere kaldığı mücadeleleri yönetmişti.
Braamhaar’ın yardımcılıklarını Arend Brink ve Patrick Gerritsen yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi Bjorn Kuipers.
Gökhan Özsoy
11-19-2007, 12:40
Bosna Hersek maçı hazırlıkları başladı
2008 Avrupa Futbol Şampiyonası grup elemelerinde Norveç'i deplasmanda yenerek, Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne gitme yolunda önemli bir engeli aşan (A) Milli Takım, Bosna-Hersek ile 21 Kasım Çarşamba günü İstanbul'da yapacağı maçın hazırlıklarına ara vermeden başladı.
Milliler, teknik direktör Fatih Terim yönetiminde BJK İnönü Stadı'nda çalışırken, antrenmanın başındaki kısa bir bölümü basına açık tutuldu.
Yaklaşık 40 dakika süren antrenmanda, dünkü maçta forma giyen futbolcular yenileme idmanı yaptı.
Norveç maçında sakatlanan İbrahim Kaş ile sakatlığı bulunan Deniz Barış aday kadrodan çıkarılırken, Galatasaraylı Sabri Sarıoğlu aday kadroya dahil edildi. Sabri, antrenmanda takımla birlikte çalıştı.
Milli takım sağlık heyeti tarafından kontrolleri yapılan Deniz ve İbrahim'in, sakatlıklarının durumuyla ilgili kulüplerinin doktorlarına bilgi verildiği ve kadrodan çıkarıldıkları bildirildi.
Norveç maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen kaleci Volkan Demirel'in de kamptan ayrıldığı, milli kalecinin Bosna-Hersek maçında takımın yanında olacağı ifade edildi.
Bu arada, gribal enfeksiyon geçiren Serhat otelde istirahat ettiği için bu akşamki çalışmada yer almadı. Sakatlığı nedeniyle tedavisi süren Yıldıray'ın ise takımdan ayrı çalıştığı bildirildi.
Öte yandan, antrenmanı izleyen Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un neşeli olduğu gözlenirken, Ulusoy idman öncesi bazı oyuncularla şakalaştı.
(A) Milli Takım, yarın akşam BJK İnönü Stadı'nda yapacağı antrenmanla Bosna-Hersek maçının hazırlıklarını sürdürecek.
A Milli Takımımızın programı şöyle;
19 Kasım Pazartesi 19.30 İnönü Stadı 15 Dk. Açık
20 Kasım Salı 19.30 Ali Sami Yen Stadı 15 Dk. Açık
A Milli Takım'ın kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:
Servet Çetin, Arda Turan, Hakan Kadir Balta, Sabri Sarıoğlu (Galatasaray A.Ş.), Hayrettin Yerlikaya, Sedat Bayrak, Mehmet Yıldız (Sivasspor), Gökhan Gönül, Mehmet Aurelio, Semih Şentürk (Fenerbahçe), Rüştü Reçber (Beşiktaş A.Ş.), Yusuf Şimşek (Denizlispor), Gökdeniz Karadeniz (Trabzonspor A.Ş.), Serkan Kırıntılı (MKE Ankaragücü), Emre Aşık (Ankaraspor), Hamit Altıntop (Bayern Münih), Emre Belözoğlu (Newcastle United FC), Yıldıray Baştürk (VfB Stuttgart), Nihat Kahveci (Villareal), Tuncay Şanlı (Middlesbrough FC), Serhat Niyazi Akın (RSC Anderlecht).
Bülent Girgin
11-19-2007, 12:45
-YUSUF: ''BOSNA-HERSEK MAÇINA GELEMEYENLER, DUALARIYLA DESTEKLESİN''- :( :( :( bunun duayla ne alakasi var??????????????????
Volkan Kaya
11-19-2007, 12:49
bu mactan korkuorum desem yalan olur kesınlkle alırız zaten eger bı suprıs olursa samı yen stadında taslamak lasım bunları:D
Hüseyin Balcı
11-19-2007, 14:33
acaba gruplarda rakiplerimiz kimler olacak ? :D şimdiden onu düşünüyorum.
Arda Hatipoğlu
11-19-2007, 20:47
bu saatten sonra bu macı kaybetmeyız 3 puanı aldık kesın gozuyle bakıyorum ben,bosnaya 2 otobus falan werırler alırlar macı:D
Bülent Girgin
11-19-2007, 21:05
acaba gruplarda rakiplerimiz kimler olacak ? :D şimdiden onu düşünüyorum.
grubumuz :
isviçre
isveç
polonya
TÜRKIYE
nasil iyimi ? :D
Gökhan Özsoy
11-19-2007, 21:14
grubumuz :
isviçre
isveç
polonya
TÜRKIYE
bunların hiçbirini yenmeyiz:S:ev sahibiplerinden biri gelcekse avusturya glsn..
Bülent Girgin
11-19-2007, 21:20
bunlarida yenemeyeceksek avrupa sampiyonasinda isimiz yok diye düsünüyorum gökhan :( :( isviçre çikarsa benim bilet alma sansim biraz yüksek olur :D :D o yüzden isviçre yazdim :D :D isviçre tv sinde çalisan birini taniyorum ve o sahis bana bilet ayarlayabilecek bir konumda :D :D
Gökhan Özsoy
11-19-2007, 21:22
bunlarida yenemeyeceksek avrupa sampiyonasinda isimiz yok diye düsünüyorum gökhan :( :( isviçre çikarsa benim bilet alma sansim biraz yüksek olur :D :D o yüzden isviçre yazdim :D :D isviçre tv sinde çalisan birini taniyorum ve o sahis bana bilet ayarlayabilecek bir konumda :D :D
artık kolay rakip yok..:D inş bulursn abi bilet..keşke geri vermeseydin rezervasyonlarını..
Barış Aygün
11-19-2007, 21:34
federasyon sponsorlara bılet vermnıs bıletız bılet dagıtmıyormus bu nasıl ıs :(
Bülent Girgin
11-19-2007, 21:47
federasyon sponsorlara bılet vermnıs bıletız bılet dagıtmıyormus bu nasıl ıs :(
maçami gideceksin, biletinmi yok baris ? :D :D sende sponsor olsaydin alirdin 10-15 tane bilet :D :D
Barış Aygün
11-19-2007, 21:50
maçami gideceksin, biletinmi yok baris ? :D :D sende sponsor olsaydin alirdin 10-15 tane bilet :D :D vallaabı bole bı maca benı sponsor yapmayı bırak tuvalet bekcısı bıle yapmazlar federasyonun yalakaları :(
Hüseyin Balcı
11-20-2007, 07:48
grubumuz :
isviçre
isveç
polonya
TÜRKIYE
ooo o gurup çıktıysa çeyrek final maçını düşünelim şimdiden acaba 1. mi yoksa 2. mi çıkarız :)
şaka bir yanada bosnayı geçeceğimiz çok aşikar aksi olma ihtimali gözümde 0.
Hasret Ergül
11-20-2007, 07:50
vallaabı bole bı maca benı sponsor yapmayı bırak tuvalet bekcısı bıle yapmazlar federasyonun yalakaları :(
14.000 bilet satılmış 1 saatte biz neden göremedik o biletleri!
Keşke gene bizm mabedimizde olsaydı hem uğurluda geliyoruz:)
Hasret Ergül
11-20-2007, 08:23
Bu hakeme dikkat!
EURO 2008 yolundaki son maçımız olan Bosna karşılaşmasına skandallarıyla gündeme gelen Hollandalı Braamhaar atandı..
EURO 2008 yolundaki son maçımız olan Bosna Hersek karşılaşmasını yarattığı skandallarla adını duyuran Hollandalı Eric Braamhaar yönetecek. Braamhaar, geçen sezon ligde PSV-Ajax maçında atılan bir gole sevinirken, objektiflere yakalanmıştı. Avrupa'da yönettiği maçlarda da verdiği ilginç kararlarla dikkat çeken Braamhaar, geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Lille- M.United maçında Giggs'in düdük çalmadan kullandığı serbest vuruşta, gol kararı vermiş, maç sonunda Fransız ekibinin büyük tepkisini çekmişti.
GOLE SEVİNEN HAKEM!
Ancak Braamhaar'ın en büyük olayı geçen sezon Ajax'ın PSV deplasmanında 5-1 kazandığı maçta yaşanmıştı. Hollandalı, konuk ekibin attığı 5. golün ardındın sevinirken kameralara yakalanmış, bu konu uzun süre konuşulmuştu. Ancak Braamhaar, avantaj uygulamasının doğru olması nedeniyle böyle bir sevinç yaşadığını söylemişti. Skandal hakem ayrıca UEFA Kupası yarı finali ilk ayağında Osasuna-Sevilla karşılaşmasında sakatlanarak mücadeleyi yarıda bırakmmıştı.
http://www.youtube.com/watch?v=lOaQuSdO2vk&eurl=http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/Default.aspx?aType=Detail&Articleid=11743&catid=91
Barış Aygün
11-20-2007, 09:23
14.000 bilet satılmış 1 saatte biz neden göremedik o biletleri!
Keşke gene bizm mabedimizde olsaydı hem uğurluda geliyoruz:)valla neden goremedeık bılmıyorum :( galıba gorunmez elere satıldı o bıletler....bızım mabedımızde yaparlar mı hiç Allah korusun samıyende yapıp saracoglunda yapıp kımlere yalakalık hızmetı yapıldıgı ortada...
Barış Aygün
11-20-2007, 09:26
ozaman gokhan sana rakıplerımız soluyorum
1-arabıstan
2-trinidad tobago
3-mali
4-mozambik
5-TÜRKİYE nasıl bunları yenelım dunya kupasını bıle alırız :D :D
Gökhan Özsoy
11-20-2007, 21:43
Bosna Hersek'in yıldızı Milliler'e karşı yok!
Bosna Hersek Futbol Federasyonu'nun resmi sitesinde yapılan açıklamaya göre, yıldız futbolcuları Zlatan Muslimovic sakatlığından dolayı Çarşamba günü oynanacak olan Türkiye maçı kadrosundan çıkarıldı!
İtalya Serie A takımlarından Atalanta'da da forma giyen golcü futbolcunun yerine, Sanel Jahic'in oynaması bekleniyor.
Grupta 13 puanla 4. sırada bulunan Bosna Hersek Milli Takımı'nın Türkiye maçı kadrosu ise şu şekilde:
Kaleciler: Adnan Guso (Pandurii Romania), Bojan Tripic (Modrica Maxima)
Defans: Branimir Bajic (Koblenz), Safet Nadarevic (Zagreb), Ivan Radeljic (Slaven Belupo), Dzemal Berberovic (Kuban Krasnodar), Samir Merzic (Teplice), Veldin Muharemovic (Sarajevo).
Orta Saha: Elvir Rahimic (CSKA Moscow), Dario Damjanovic (Hajduk Split), Darko Maletic (Partizan), Branislav Krunic (FC Moscow), Zvjezdan Misimovic (Nuremberg), Senijad Ibricic (Zagreb), Sejad Salihovic (TSG Hoffenheim).
Forvet: Edin Dzeko (Wolfsburg), Vedad Ibisevic (TSG Hoffenheim), Sanel Jahic (Zeljeznicar).
Şule Artarlar
11-20-2007, 21:57
umarım Bosna-Hersek maçına emre aşık ın dediği gibi konsantre olmuştularr finale biadım kala herşeyy güzel olur...
Kemal Arıcıoğlu
11-20-2007, 22:01
bu arada maç biletleri 2 saatte bitmiş....maça yoğun bir ilgi var anlaşılan...
Mehmet İpek
11-20-2007, 22:09
iyi iyi terim ağlıyodu ''biz seyirci istemiyoruz taraftar istiyoruz diye. bizden kimse gitmesinki maça anlasınlar inönüde maç yapmamanın avantajını.'' daha çok seyirci önünde oynarsınız siz. kendi taraftarlarınıza dağıtın bileti.
maç gününden önce bilet satışı yapılmasına karşıyım. eskisi gibi gidip gişe önünden alalım.
Hüseyin Balcı
11-21-2007, 07:54
bu arada maç biletleri 2 saatte bitmiş....maça yoğun bir ilgi var anlaşılan...
yokbe kemal ne ilgisi hep sponsorlar kaptı biletleri SEYİRCİLERE dağıtacaklar onları :(
Hasret Ergül
11-21-2007, 08:04
Milliler'de tek değişiklik Rüştü!
Milli Takımımız, Bosna Hersek karşısına, tek değişiklik dışında Norveç'i Oslo'da deviren kadrosuyla çıkacak.
Sarı kart cezalısı olan Volkan Demirel'in yerine kaleyi Rüştü Reçber'e teslim edecek olan Teknik Direktör Fatih Terim, bu zorunlu değişim dışında kadrosunu bozmayacak. Norveç'te sakatlanan İbrahim Kaş'ın yerine oyuna giren ve ortaya koyduğu performansla tam not alan Gökhan Gönül'e 11'de forma verecek olan Terim, defansın ortasında Emre Aşık ve Servet'e solda ise Hakan Balta'ya şans tanıyacak.
Semih yine şanslı
Orta saha Hamit Altıntop, Emre Belözoğlu, Mehmet Aurelio ve Arda Turan'dan, ileri ikili de büyük ihtimalle Nihat Kahveci-Semih Şentürk ikilisinden oluşacak. Ancak Arda'nın sakatlığı nedeniyle oynayamaması durumunda Tuncay görev alacak.
Bülent Girgin
11-21-2007, 08:14
maçi hangi kanal veriyor? yine atv mi ?????
Hüseyin Balcı
11-21-2007, 08:14
ibrahim kaş volkan 2 ediyor sanırım :) yok volkanı adamdan saymıyoruz diyosanız ki öyle 1 rakamına ulaşabiliriz:D
Hüseyin Balcı
11-21-2007, 08:15
maçi hangi kanal veriyor? yine atv mi ?????
ewet abi atv veriyor...:hii:
Tuğba Demirbaş
11-21-2007, 08:16
biz bu maçı bütün şubelerimiz ve bütün ofis toplanıp Taksimde seyretmeyi düşünüyoruz.İnşallah şu maçıda alnımızın akıyla alırız.Allahım yardım et bize. :D
Hasret Ergül
11-21-2007, 08:38
Millilere çiçek yağacak
Bosna Hersek maçında önce Ali Sami Yen Stadı'nın, sonra da bütün Türkiye'nin karnaval yerine dönmesi bekleniyor. Stattaki şölen için gerekli hazırlıklar da tamamlandı. Bunlardan en gösterişlisi 'çiçek yağmuru' olacak. İnterflora Çiçekçileri Derneği ve Antalya Kesme Çiçek İhracatçıları Birliği'nin öncülüğünde Çiçek Tanıtım Grubu'nun organize ettiği kutlama programında taraftarlara 50.000 dal kırmızı ve beyaz çiçek dağıtılacak. Organizasyonun sloganı ise "Dostluk, barış ve kardeşlik için sahalara çiçek yağsın" olacak. Taraftarlara dağıtılacak bu çiçekler, futbolcular çıktığında sahaya yağacak. Böylece Ali Sami Yen Stadı kırmızı-beyaz bir çiçek tarlasına dönecek. Ayrıca her iki ülkenin futbolcularına başarı dilekleri ile birer buket sunulacak.
MİLLİLER TEK YÜREK
Türkiye'nin son ve kesin bir zafer beklediği milliler de bu talebe karşılık verebilmek için tek yürek olmuş durumda. Takım arkadaşları adına konuşan Nihat, "Sıkıntılı bir süreçten geçtik. Norveç maçını kazanarak yeniden her şeyi rayına soktuk. Şimdi ise derede boğulmayacağız. Bosna'yı yenip EURO 2008'de yerimizi alacağız. Bunun için hepimiz inançlı ve hırslıyız" dedi.
Bülent Girgin
11-21-2007, 08:39
biz bu maçı bütün şubelerimiz ve bütün ofis toplanıp Taksimde seyretmeyi düşünüyoruz.İnşallah şu maçıda alnımızın akıyla alırız.Allahım yardım et bize. :D
eskiden millet yagmur duasina çikiyordu simdilerde maç duasina döndü dualar :D :D
Adnan Direnç
11-21-2007, 08:42
finallere kalalımda ben razıyım 4-5 yemeğee :(
ama hiç ümidim yok bu maçta tipik bir Türk maçı oluck gibi geliyor kapıdan döneriz :(
Hasret Ergül
11-21-2007, 08:55
Ya İstanbul beni alacak ya ben onu!
İstanbul'u kuşatan FATİH SULTAN MEHMET, karşı kıyıdan baktığı İstanbul'a doğru tarihe geçecek bu sözleri söyler....
Başaracağız çünkü, başaracaklarına inanıyorlar!
Milli Takımlar Teknik Direktörü 'İmparator' Fatih Terim için de bugün bir dönüm noktasıdır. Çünkü bugünkü maçlar sonucunda Türkiye'nin EURO 2008'e adını yazdırması durumunda Fatih Terim, başarılı kariyerine bir büyük zafer daha ekleyecek. Sonucun hüsran olması durumunda ise 'İstifa!' sesleri yükselecek. Ama biz hüsran kelimesini aklımıza bile getirmiyoruz. Kazanacağız... Kazanacağız... Kazanacağız! Çünkü Fatih'in Aslanları, Bosna Hersek'i yeneceklerine yürekten inanıyorlar! Haydi çocuklar! Bayraklarımızı hazırladık, kazanın ve dökün bizi mutluluktan sokaklara!
Bugün Türk futbolu için zafer günüdür! Bugün Türkiye'nin kalbi, Ali Sami Yen Stadı'nda Bosna Hersek'i ağırlayacak A Milli Takımımız için atacak. Finaller için son 90 dakika. Grupta son maçlara 2. sırada başlayan Türkiye, Bosna Hersek'i yenmesi durumunda 2008 yılında Avusturya ve İsviçre'nin ortaklaşa düzenleyeceği 13. Avrupa Şampiyonası finallerine katılmaya hak kazanacak. Türkiye, Bosna Hersek'i yenememesi halinde ise Malta'da oynanacak Malta- Norveç maçının sonucunu bekleyecek. Her iki maçın da berabere bitmesi durumunda gülen taraf yine Türkiye olacak.
Haydi Türkiye
Avrupa Şampiyonası için son rakibimiz Bosna Hersek. Kazanırsak finallere uzanacağız. Büyük heyecan 21.00'de atv'den yayınlanacak.
Türkiye'nin kalbi bugün Mecidiyeköy'de atacak. A Milli Futbol Takımımız, 2008 Avrupa Şampiyonası Elemeleri C Grubu'ndaki 12. ve son maçında, 11 maçta 6 mağlubiyet alan ve iddiası olmayan Bosna-Hersek'i ağırlayacak. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak ve atv'den naklen yayınlanacak maçı Hollanda Futbol Federasyonu'ndan Eric Braamhaar yönetecek.
Norveç'i yenerek finallere gidebilme yolunda avantaj elde eden Milli Takımımız, bugün mutlaka kazanmak zorunda.
Berabere biterse...
Grupta 2. sırada yer alan Türkiye, Bosna-Hersek'i yenerse 2008'de Avusturya ve İsviçre'nin ortak düzenleyeceği 13. Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazanacak. Yenemezse, Malta-Norveç maçının sonucunu bekleyecek. İki maç da berabere biterse, gülen taraf Türkiye olacak. Türkiye berabere kalıp, Norveç kazanırsa, Norveç finallere adını yazdıracak.
Averajda üstünüz
Türkiye Bosna-Hersek'e yenilir, Norveç de Malta ile berabere kalırsa iki ülke milli takımlarının puanları eşitlenecek. Ancak, Norveç ile ilk maçta 2-2 berabere kalıp, ikinci maçı 2-1 kazanan Türk Milli Takımı, ikili averajda üstünlük sağladığı için bu durumda da ay-yıldızlı ekip finallere adını yazdıracak. Bu arada, gruptaki iki maç da aynı saatte başlayacak.
Bülent Girgin
11-21-2007, 09:38
dünyanin hiçbir yerinde bu yok , ne bu ya ? her milli maçi sanki savasa gidiyormusuz gibi mansetlere tasimalar :( :( :(
Gökhan Özsoy
11-21-2007, 09:50
bu maça paflarda çıksak kazanırız kimsenin en ufak bir şphesi olmasın..;)
Aylin Şengül
11-21-2007, 17:35
kesin kazanırız...
bundan sonra kimlerle karşılaşacağız acaba...
Hasret Ergül
11-21-2007, 21:21
Nihat ya nihat fazla söze gerek yok :):zipla:
Hasret Ergül
11-21-2007, 21:43
Gene her önemli olduğu maçta gibi son dakikalar geriliyoruz :pinch: Rahat rahat maç izletmezler zaten adama ya...
Ve o tungay adamların senı yedek klübüde tutmaları normal beceriksiz bol kaleye atamadı...
Hasret Ergül
11-21-2007, 21:47
http://img237.imageshack.us/img237/4403/5415yg0.jpg
O bir yıldızzzzzzzzzzzzzz:bagir:
O bir Kartallllllllllllllll :bagir:
Hasret Ergül
11-21-2007, 21:50
TÜRKİYE 1-0 BOSNA HERSEK (M.S)
Hakem
Eric Braamhaar (Hollanda Futbol Federasyonu)
Arend Brink - Patrick Gerritsen
Bjorn Kuipers
Türkiye
Rüştü, Gökhan Gönül, Servet, Emre Aşık, Hakan Kadir Balta, Hamit, Mehmet Aurelio, Emre Belözoğlu, Arda (Dk. 76 Tuncay), Nihat (Dk 90+1 Gökdeniz), Semih (Dk. 61 Sabri)
Bosna-Hersek
Guso, Berberovic, Merzic (Dk. 89 Muharemovic), Bajic, Krunic, Maletic, Misimovic, Nadarevic, İbricic (Dk. 76 İbisevic), Dzeko (Dk. 83 Salihovic), Rahimic
-FİNALLER İÇİN SON 90 DAKİKA-
1.dakika Ve mücadele başladı. Millilerimize sonsuz başarılar diliyoruz...
3.dakika Milliler sağ kanattan Arda ile geldi. Ancak genç oyuncu topla çok oynadı ve ceza sahası içersindeki arkadaşlarını göremedi. Bosna savunması da araya girerek tehlikeyi önledi.
5.dakika Oyuncularımız maça çok hırslı başladı ve sahanın her noktasında topu kapabilmek için büyük bir çaba içersinde...
8.dakika A Milli Takım sağ kanattan yine Arda ile gelmek istedi ancak genç oyuncunun içeriye kestiği orta hiçbir oyuncumuzla buluşmadı ve Bosna savunması topu uzaklaştırdı.
11.dakika Milliler ilk ciddi gol girişiminden sonuç alamadı. Semih kontrol ettiği topu sağ kanattan gelen Nihat'a verdi. Nihat da topu biraz sürdükten sonra ceza sahası sağ çaprazından içeriye girdi ve sağına doğru çektiği topu kaleye gönderdi. Ancak top az farkla uzak direğin yanından auta gitti.
16.dakika Takımımız oyuna ağırlığını koymayı başardı ancak istediğimiz gol pozisyounu henüz yakalayamadık.
19.dakika Milli takımımız şu dakikaya kadar sağ kanattan ataklarını geliştirirken, konuk Bosna-Hersek kendi sol kanadından ağırlıklı olarak gelmeye çalışıyor.
22.dakika Milliler çgole çok yaklaştı. Arda'nın arapasına hareketlenen Nihat sağ çaprazdan ceza sahasına girdi ve topu düzelttikten sonra sert bir şutla Bosna kalesine gönderdi ancak kaleci Guso topu çıkartmayı başardı. Dönen topu çizgide Gökhan Gönül kontrol etti. İçeriye doğru girmek isteyen genç oyuncuya savunma müdahele etti ve top kornere çıktı.
23.dakika Emre'nin kullandığı köşe vuruşunda ise kaleci Guso çok rahat bir şekilde topu kontrol etti.
26.dakika Bu dakikada Malta'dan Norveç'in gol haberi geldi. Norveç, Malta Önünde 1-0 önde...
29.dakika Hamit ceza sahası dışında yay civarında topa çok sert vurdu ancak top farklı şekilde üstten auta gitti.
30.dakika Norveç bu dakikada Malta önünde 2-0 öne geçti.
31. dakika Hamit'in 2 dakika önceki pozisyonun bir kopyasına bu kez Nihat girdi ancak onun da vuruşu farklı şekilde yandan auta gitti.
33.dakika Sol kanattan İbricic ile tehlikeli geldi Bosna-Hersek. İbricic yaklaşık 40 metre sürdüğü topu içeriye doğru çevirdi. Topa müdahele etmek isteyen Servet'in vuruşu geriye doğru sekti ancak kaleci Rüştü erken davrandı ve seken topu Bosnalılar'dan önce kontrol etti.
36.dakika Nihat ile ikinci kez gole çok yaklaştık. Gökhan Gönül'ün hava topu mücadelesi sonrasında topu ceza sahası sağ çaprazında önünde bulan Nihat önce bir rakibini çalımladı ve sol tarafa çektiği topa sağ ayağının dışıyla vurdu. Ancak kaleci Guso bu topu da çıkartmayı başardı.
43.dakika VE GOOOOL... NİHAT İLE ARADIĞIMIZ GOLÜ BULDUK... HAMİT ARDA'NIN PASIYLA HAREKETLENDİ VE SAĞ ÇAPRAZDAN GİRDİĞİ CEZA SAHASINDA ALTI PASIN HEMEN DIŞINDA NİHAT'I GÖRDÜ. NİHAT DA TOPU ÖNCE KOTROL ETTİ, ARDINDAN ÇOK SERT VURUŞLA BOSNA HERSEK AĞLARINA GÖNDERDİ.
45+2.dakika Ve mücadelenin ilk yarısı sona eriyor...
46.dakika Karşılaşmada ikinci yarı başladı. Milliler'e bu yarıda da başarılar diliyoruz.
47.dakika Bu arada Norveç Malta deplasmanında 3 farkla önde...
50.dakika Nihat bu kez Bosna Hersek ceza sahasının sağ çaprazında topla buluştu. Topa çok sert vuran Nihat'ın bu vuruşu az farkla üstten auta gitti.
51.dakika Emre Belözoğlu'nun düşürülmesi sonucu kazanılan serbest vuruşta Nihat topun gerisine geldi. Nihat'ın sert vuruşu barajdan döndü ve seken topu tekrar Nihat kontrol etti. Topu bu kez ceza sahasının içersine kaldıran Nihat'ın bu pasını Arda kontrol etti ancak Bosna savunması topa müdahele ederek Arda'nın pozisyonunu bozdu.
54.dakika Malta Norveç karşısında farkı 2'ye indirdi. 1-3
59.dakika Arda sol kanatta kontrol ettiği topla müthiş bir mücadele vererek ceza sahasına çizgisine kadar geldi ve düşerken Nihat'ı buldu. Nihat da aldığı topu biraz sürdükten sonra altı pasın hemen dışından kaleye gönderdi. Ancak top yan ağlarda kaldı. 64.dakika Hamit sağdan korneri kullandı. Ceza alanında bir karambol oluştu ama hakem topu Bosna Hersek'e veriyor.
67.dakika Arda soldan ceza alanına giriyor. 3 kişi bastırdı ama topu alamadı. Top açıldı ve taça çıktı.
73.dakika Emre Bosna-Hersek yarı sahasının ortasına denk gelen bir noktadan bir serbest vuruş kullandı. İçeriye doğru yerden vuran Emre'nin bu vuruşu çok etkisiz bir şekilde kaleci Guso'ya kadar gitti.
74.dakika Norveç Malta önünde farkı tekrar 3'e çıkarttı. 1-4
77.dakika Milliler iyice yoruldu bu dakikalarda. Tempomuz iyice düştü ve geriye doğru çekilme eğilimi gösteriyor takımımız.
81.dakika Tuncay inanılmaz bir pozisyondan yararlanamadı. Hamit'in ceza sahası dışından önüne bıraktığı topla sol çaprazda buluşan genç oyuncu kaleci ile karşı karşıya kaldı ancak vuruşunda top kaleci Guso'nun ayaklarından döndü.
86.dakika Bosna-Hersek baskısını iyice arttırıyor. Karşılaşmanın artık biran önce sona ermesini bekliyoruz.
90.dakika Artık sadece son düdüğü bekliyoruz.
90+4.dakika VE BİTTİ... VE BİTTİ... MİLLİ TAKIMIMIZ AVRUPA ŞAMPİYONASI'NA KATILMAYA HAK KAZANDI...TEBRİKLER TÜRKİYE... M.S Sahada inanılmaz bir coşku yaşanıyor. Havai fişek gösterisi eşliğinde taraftarlar milli takımı bağrına basıyor.
ALİ SAMİ YEN'DEKİ TARİHİ MÜCADELEDEN ÖNCE NELER OLDU?
Türkiye'nin 13. Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri C Grubu'nda, Bosna-Hersek'le yaptığı 12. ve son maçında, Ali Sami Yen Stadı tarihi gecelerinden birini yaşadı.
Türkiye için Avrupa Şampiyonası finallerine gitme açısından büyük önem taşıyan Bosna-Hersek maçında stadı tamamen dolduran Türk futbolseverler, milli takıma büyük destek verdi. Karşılaşma öncesi dağıtılan Türk bayraklarıyla tribünler tamamen kırmızı beyaz renklere bürünürken, taraftarlar karşılaşma öncesi tüm futbolcuları teker teker çağırarak alkışladı.
Türk taraftarların arasında Bosna-Hersek atkısı sallayan taraftarlar da dikkati çekti.
-''SABRİ BOSNA'YI BURAYA GETİR''-
Kapalı tribündeki Türk taraftarlar, bir ara ''Bosna-Hersek oley'', ''Sabri, Bosna'yı buraya getir'' diye tezahürat yaptı.
Bosna-Hersekli oyuncular, ısınma sırasında kapalı tribünün önüne giderken, taraftarların tezahüratına el sallayarak karşılık verdi.
Karşılaşmada az sayıda Bosna-Hersekli taraftar da kendilerine ayrılan bölümden, ellerinde Türk bayraklarıyla karşılaşmayı izledi.
Öte yandan, Bosna-Hersek Milli Takımı Teknik Direktörü Fuad Muzurovic'in, İstanbul'da oturan ablasını ziyaret ettiği öğrenildi.
-''İMPARATOR FATİH TERİM''-
A Milli Takım'ın Yunanistan'a yenildiği maçta ''Terim istifa'' tezahüratlarıyla Ali Sami Yen Stadı'ndan ayrılan Terim, Bosna-Hersek maçında alkışlarla sahaya çıktı.
Taraftarlar, Terim'e sevgi gösterisinde bulunurken, uzun süre ''Buraya buraya Fatih Terim buraya'' diye tezahürat yaptı, ancak Terim el sallamakla yetindi. Taraftarlar ayrıca, ''İmparator Fatih Terim'' diye tezahürat yaptı.
Fatih Terim'in eşi ve kızları da karşılaşmayı tribünden izledi.
-BİLETLER KARABORSADA-
Satışa çıktıktan kısa bir süre sonra tükenen karşılaşmanın biletleri, maç öncesi karaborsaya düştü.
Biletler, karşılaşma öncesi stat çevresinde karaborsada yüksek fiyatlardan alıcı buldu.
-NORVEÇ MAÇI İLK 11'İNDE TEK DEĞİŞİKLİK-
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Norveç karşısında sahaya sürdüğü ilk 11'de zorunlu olarak tek değişiklik yaptı.
Terim, Norveç maçında sarı kart görerek cezalı duruma düşen Volkan Demirel'in yerine Bosna-Hersek maçında kaleyi Rüştü Reçber'e teslim etti.
Karşılaşmada kaleci Serkan, Sedat, Hayrettin, Tuncay, Mehmet Yıldız, Gökdeniz ve Sabri yedek soyundu.
Norveç maçında ilk kez A Milli formayı giyen Yusuf Şimşek, Bosna-Hersek maçının 18 kişilik kadrosunda yer almazken, Serhat ile sakatlığı bulunan Yıldıray da kadroya alınmadı.
Bu arada, eleme grubu maçlarında daha önce forma giyen, fakat şu anda kadroda yer almayan futbolculardan Hakan Şükür ve Tümer de karşılaşmayı basın tribünün önünde, aday kadroda olup da 18 kişilik kadroya giremeyen oyuncularla birlikte izledi. Kart cezalısı olduğu için kadrodan çıkarılan Volkan Demirel ile Rusya'da futbol hayatını sürdüren Hasan Kabze de karşılaşmayı aynı bölümden takip etti.
-RÜŞTÜ 7 MAÇ SONRA İLK 11'DE-
Rüştü Reçber, A Milli Takım'da 7 maç sonra ilk 11'de sahaya çıktı.
En son Bosna-Hersek ile 2 Haziran 2007'de deplasmanda yapılan karşılaşmada forma giyen Rüştü, yine Bosna-Hersek maçında kaleye geçti.
2008 Avrupa Futbol Şampiyonası eleme grubunda Türkiye'nin yaptığı ilk 3 maçta Malta, Macaristan ve Moldova karşısında kaleyi koruyan Rüştü, 2 Bosna-Hersek maçında da kaleye geçerek, eleme grubunda 5 maçta forma giydi.
A Milli formayı en çok giyen oyuncu olan Rüştü, Bosna-Hersek karşısında 115. kez A Milli formayı giyerek, en fazla milli olma rekorunu geliştirdi.
Rüştü Reçber, sahaya kaptan olarak çıktı.
-PANKARTLAR-
Karşılaşma öncesi Türk sporseverler, şehitlerle ilgili tezahürat yaparken, tribünlere çeşitli pankartlar asıldı.
Karşılaşmada tribünlere ''Türk-Kürt kardeştir; bölücüler kalleştir.'', ''Şehitler ölmez'', ''Hepimiz Mehmetçiğiz'' pankartları asıldı.
-STATTA 50 BİN ÇİÇEK-
Karşılaşma öncesi taraftarlara, basın ve protokol tribünlerine toplam 50 bin çiçek dağıtıldı.
İnterflora Çiçekçileri Derneği ve Antalya Kesme Çiçek İhracatçıları Birliği'nin önderliğinde, Çiçek Tanıtım Grubu'nun organizasyonunda, stada gelenlere, toplam 50 bin dal kırmızı ve beyaz karanfil ile gül dağıtıldı.
Milli futbolcular karşılaşmaya çıkarken, sahaya çiçekler atıldı. Bu arada, statta, karşılaşma öncesi tribünlere yansıtılan lazer ışığıyla, milli takım lehine sloganlar yazıldı.
-BASININ YOĞUN İLGİSİ-
Türkiye-Bosna-Hersek karşılaşmasına basın mensupları da büyük ilgi gösterdi.
Karşılaşmada 20'si Bosna-Hersekli olmak üzere toplam 282 basın mensubu görev yaptı.
Hasret Ergül
11-21-2007, 21:55
http://img237.imageshack.us/img237/4403/5415yg0.jpg
O bir yıldızzzzzzzzzzzzzz:bagir:
O bir Kartallllllllllllllll :bagir:
http://www.radyospor.com/pic_lib/06.09.2006_nihat_gol.jpg
Mehmet İpek
11-21-2007, 21:56
arayıp duruyoruz ya yıldı yıldız yıldız diye. Alsınlar işte şu nihatımı yaw.
Nihatım Seni Sevmeyen ölsün.
Şule Artarlar
11-21-2007, 22:04
tÜrkİyeee Budur İŞtee Beee.....
Gökhan Özsoy
11-21-2007, 22:48
beklediğimden daha zor bir galibyet oldu..:S:ama önemli olan 3 puanı aldık ve sviçredeyiz..
Gökhan Özsoy
11-21-2007, 23:22
"Tüm oyuncularıma teşekkür ediyorum"
Milli Takımımızı Avrupa Şampiyonası'na ikinci kez taşıyan Teknik direktörümüz Fatih Terim, Bosna galibiyetinin ardından tüm oyuncuları ile gurur duyduğunu söyledi.
Terim sözlerine şöyle devam etti: "Oyuncularla beraber öpüşmek istedik ama onada izin verilmedi, herkes sahaya girdi. Tüm oyuncularıma teşekkür ediyorum, onların hırslarına, isteklerini, arzularına ve kazanma duygularına saygı duyuyorum. Bu işi başardıkları için onları kutluyorum, tüm halkımıza bizi destekleyenlere teşekkür ediyorum. Sayın Başkanımıza ve yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum. Maç öncesi Sayın Başkan bir saat kapımızın önünde doldu ve içeriye girmedi, bizi hep destekledi. Bir koca teşekkür de oyuncularımızın eşlerine ve kalbimin en derinlerinden eşime ve kızlarıma teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun bu başarımız. Önemli bir iş başardık. FIFA sıralamasında bizden önde olan Norveç'i geride bıraktık, Türkiye bütün müsait olmayan şartlara rağmen rakiplerini evlerinde devirerek 16 takım içine girdi. Tüm Türkiye bu çocuklar ile gurur duymalı, ben duyuyorum. Şimdi gülme ve eğlenme zamanı. Ben sahada yazıyorum, dışarıda yazmıyorum. Seyircimize teşekkür ediyorum, herkes taraftar olmaya çalıştı. Tüm ülkenin duaları kabul oldu. İki defa tarihimizde Avrupa Şampiyonası'na direk gittik, bu da bunlardan ikincisi. Türkiye'nin orda olması çok önemli.
Avrupa Şampiyonası'nda takımların hiçbirini birbirinden ayırt edemezsiniz. Burda zayıf takım diye bir kavram yok, Türkiye'de orada bir rol üstlenmelidir."
İstifa edeceği yönündeki söylentiler üzerine de Terim, görevinin başında
olduğunu açıkladı.
Gökhan Özsoy
11-22-2007, 04:51
UEFA'dan "Bosna Zaferi" yorumu!
Futbolun Avrupa'daki patronu UEFA'nın resmi web sitesi www.uefa.com millilerimizin Ali Sami Yen'de 1-0 kazandığı Bosna maçına geniş yer verdi. UEFA Nihat'ın attığı golle Türkiye'yi finallere taşıdığını belirtti.
Nihat Türkiye'yi finallere taşıdı!..
Özellikle ilk yarıdaki performansıyla oyunu domine eden Türkiye devre arasına yaklaşıldığı dönemde Nihat Kahveci'nin ayağından bulduğu golle EURO2008 Finalleri'ne gitmeye hak kazandı. Son dakikalarda sıkıntılı anlar yaşayan Türkiye sahadan 3 puanla ayrılarak grubu Norveç'in 1 puan önünde tamamlamayı başardı.
Mutlak galibiyet gerekliydi!..
Norveç'in 1 puan önünde sahaya çıkan Türkiye, Bosna maçında sahadan galip ayrılması durumunda diğer maçın skoru ne olursa olsun finallere kalacağı bilincinde olduğu için sahaya galibiyet için çıktı. Malta deplasmanında ilk yarıda farka giden Norveç'in şampiyonaya katılabilmesi için Türkiye'nin kazanmaması gerekliydi.
İlk yarıda Arda Turan ve Nihat Kahveci'yle pozisyonlar geliştiren Türkiye, Adnan Guso'nun koruduğu Bosna kalesinde etkili olmakta zorlandı. 43'te Bayern Munichli Hamit Altıntop'un pasını değerlendiren Villarrealli Nihat kahveci ev sahibinin devre arasında soyunma odasına 1-0'la gitmesini sağladı.
İkinci yarıda oyunda dengeyi kuran Bosna Edin Dzeko'yla yarattığı gol girişiminde Rüstü Reçber'i geçemedi. hamit Altıntop'un kullandığı bir serbest atışta kale direğine takılan Türkiye özellikle Emre Belözoğlu'nun performansıyla orta sahada hakimiyeti elinde tuttu ve sahadan 1-0'lık galibiyetle 3 puanı alarak ayrıldı.
Nihat maçın adamı!
Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) resmi İnternet sitesi olan UEFA.com'un kullanıcıları tarafından yapılan oylamada, Türkiye-Bosna Hersek maçının en değerli oyuncusu Nihat Kahveci seçildi. Nihat Kahveci 43. dakikada attığı golle, A Milli Takımı, Bosna Hersek karşısında galibiyete taşıdı.
Hasret Ergül
11-22-2007, 07:37
Abi şu arda topu ayağında fazla oyalamasa herşey daha güzel olucak ama...
Gökhan gönül çok iyi oyun sergiliyor :(h5): Vee NİHAT'ım fazla söze gerek yok onun için... Gözü kapalı geri getirmemiz lazım onu BEŞİKTAŞ'a ama nerdeeeeeeeee........
Bülent Girgin
11-22-2007, 07:47
aferin fatih terime, ertugruldan baya taktik ögrenmis !!! 60. dakikada tek santraforu oyundan alip 1-0 nede güzel korudu !!!!!!
Tuğba Demirbaş
11-22-2007, 08:08
bu maçı izlerken o kadar keyif aldımki..anlatamam.Gerçekten çok güzel oynadılar.Bosnalıların topa koşmaya halleri yoktu sanki.Hep şunu düşündüm,adamlar ilk yarı bizi yorucaklar 2. yarı saldırıcaklar.Tamam arada atak yaptıklarıda oldu ama maşşallah bizim futbolcularımızında harika bir performansı vardı.Pilleri hiç bitmedi..Çok keyifli izlediğim maçlardan biriydi.
Hüseyin Balcı
11-22-2007, 08:14
Dün özellikle nihat,emre.b,gökhan ve arda çok iyiydi helal olsun millilere neden bukadar uğraştırdınız bizi öldük öldük dirildik...
Gökhan Özsoy
11-22-2007, 08:24
aferin fatih terime, ertugruldan baya taktik ögrenmis !!! 60. dakikada tek santraforu oyundan alip 1-0 nede güzel korudu !!!!!!
ewt malesef fatih terim ertuğrulu örnek alıyo:S: 60.dakka tek santrafora döndü santraforda da nihat var:S:tam bir santrafor deil bence
Volkan Kaya
11-22-2007, 08:30
macı ısleyemedım malesef golu bıle goremedem :( ama olsn hersey vatan ıcın
Hasret Ergül
11-22-2007, 08:44
http://img515.imageshack.us/img515/2552/milli2cz2.jpg
Hasret Ergül
11-22-2007, 08:53
http://www.youtube.com/watch?v=yDw8_lv_LVI&eurl=http://www.haberaktuel.com/Iste-Nihatin-Bosna-aglarini-havalandiran-mithis-gol-CANLI-haberi-98321.html
Volkan Kaya
11-22-2007, 08:56
http://www.youtube.com/watch?v=yDw8_lv_LVI&eurl=http://www.haberaktuel.com/Iste-Nihatin-Bosna-aglarini-havalandiran-mithis-gol-CANLI-haberi-98321.html
Allah razı olsn:D
Ayşegül Alparslan
11-22-2007, 10:23
bence hiçte öyle çok güzel keyif veren bir maç değildi valla hem unutulmasınki oynadığımız takımın grupta en ufak bir ümidi yoktu ve onlara karışı bile zaman zaman ecel terleri döktük. gazetelerden birinde futbolculara puanlar verilmiş ve rüştüye 8 vermişler rüştü belkide hayatının en kolay maçını oynadı 90 dk. boyunca neredeyse topa temas etmedi ve eminimki kazayla bir gol yese belkide vatan haini ilan edelirdi
Volkan Kaya
11-22-2007, 10:32
bence hiçte öyle çok güzel keyif veren bir maç değildi valla hem unutulmasınki oynadığımız takımın grupta en ufak bir ümidi yoktu ve onlara karışı bile zaman zaman ecel terleri döktük. gazetelerden birinde futbolculara puanlar verilmiş ve rüştüye 8 vermişler rüştü belkide hayatının en kolay maçını oynadı 90 dk. boyunca neredeyse topa temas etmedi ve eminimki kazayla bir gol yese belkide vatan haini ilan edelirdi
ee futbol otorıtelerımıs war bızım:D
Mehmet Erhan
11-22-2007, 11:54
gün eleştiri günü değil birlik olma günü...hep birlikte sevinip mutlu olma günü...5 yıl sonra milli takımlar bazında ilk kez büyük bi organizasyona katılıyoruz...bunun tadını çıkarmalıyız bence...umarım avrupa şampiyonasındada iyi bi derece yakalarız...zor ama imkansız değil...bize bu sevinci yaşatan herkese bu olayda emeği geçenlere sonsuz teşekkürler...devamı olması dileğiyle...
Aylin Şengül
11-24-2007, 18:53
bu maç için söylenecek pek bişey yok ama bu maçta futbol federasyonunun yaptıklarının altına arabeks bi müzik konsaymış tam olacakmış....
Ezel Özsipici
11-24-2007, 19:16
acaba finallerde napıcaz ben onu çok merak ediyorum...
Hüseyin Balcı
11-26-2007, 08:03
Dün gece spor programlarını izlerken atv de tuğrul yenidoğanın şok bir iddasıyla afalladım tuğrul yenidoğan dediki 2008 şampiyonasından men edilecez şu günlerde kokusu çıkar dedi tuğrul yenidoğan kim diyenlere cevap vereyim buarada Beşiktaşımızın 100.yıl belgeselini hazırlayan araştırmacı yazar ve muhabir şuana kadar ondan kolpa bir haber duymadım merakla ve korkuyla bekliyorum...
Elif Kaya
11-26-2007, 08:35
ne yorum yapabilirim ki şimdi gruptan çıktık diye terime övgü dolu sözlermi söyliyeyim. Asla :@
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.