PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yaşar'dan Hakan Arıkan'a destek

Hasret Ergül
11-07-2007, 14:34
Milli Futbol Takımı'nın İngiltere'ye 8-0 yenildiği maçta kaleyi koruyan "Kova Yaşar" lakaplı Yaşar Duran, Liverpool maçında kalesinde 8 gol gören Beşiktaş'ın genç kalecisi Hakan Arıkan'a destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Kaleci Hakan Arıkan'ın dünkü maçta yediği gollerde hatasının olmadığını ifade eden Yaşar Duran, "Beşiktaş, Liverpool karşısında üzücü bir skor aldı. Bu skor Beşiktaş camiasında uzun yıllar gündeme gelecek. Kaleci Hakan Arıkan'a üzülüyorum. Çünkü bu tip skorlardan sonra fatura hep kalecilere çıkarılıyor. Bu mantalitenin değişmesi lazım. Benim kaleyi koruduğum maçta 25 sene önce Milli Takım ile İngiltere'ye 8-0 mağlup olmuştuk. Tesadüfen İngiliz takımlarına karşı hep bu mağlubiyetleri alıyoruz. Ama bu süre zarfında hem Türk halkının hem de basının mantaletisi değişti. Beşiktaş gibi güzide bir takımımızın genç kalecisine yardımcı olmamız lazım. Bu yardımı en çok medya sağlar. Ailesi, takım arkadaşları, yöneticiler ne kadar sahip çıksalar da en büyük desteği medyanın vermesi lazım" diye konuştu.

Hakan'ın önünde uzun bir zaman olduğunu, artık bu maçı unutması gerektiğini söyleyen Yaşar Duran, "Artık Hakan'ın bu maçı unutması lazım, çünkü önünde daha uzun bir zaman var. Hakan'ın bunları da düşünmesi lazım. Benim zamanımda olaylara daha duygusal bakılıyordu. Artık günümüzde daha profesyonel bakılıyor. Artık bu skoru daha fazla gündeme getirmemiz lazım. Çünkü bu hem Milli Takıma hem de Beşiktaş'a zarar verir. Hakan'ın bu maçı unutması lazım. Çünkü Hakan, dünkü maçta büyük hatalar yapmadı. İbrahim Toraman'ın uzaklaştırmak istediği top, rakibine çarparak ağlara gidiyor. Bu büyük bir şanssızlık. Hakan, Liverpool maçında 3-4 topu çeldi, ama çeldiği toplar Liverpool'lu oyuncuların önüne düştü. Bu da bir şanssızlık. Bunda savunmanın da hatası var, takipsizliği var. Hakan'ın yediği gollerde kabahati yok. Takım da kötü oynadı. Yurtdışında oynadığımız maçlarda ilk 20 dakika gol yemiyorsak, oradan başarıyla dönüyoruz" dedi. "Milli Takım'ın İngiltere'ye 8-0 yenildiği maç sonrası hayatınızda ne gibi değişiklikler oldu ?" şeklindeki soruya Yaşar Duran, "O maçta ben devre arasında hocamdan beni çıkarmasını istemiştim. Ama hocam oyuncu değiştirme hakkımı orta sahadan yana kullanacağını söyledi ve beni çıkarmadı. Ben o maçtan sonra vatan haini oldum, sanki ülkeyi sattım. Yolda yürürken insanlar 'İşte bu' diye gösteriyorlardı. Sanki tek başıma oynamışım gibi. Milli Takım'da benim dönemimde oynayan kaleciler ya kahraman oluyorlardı ya da bir maçta batıyorlardı. Faturayı kaleciye, penaltıya, herhangi bir oyuncuya bağlamamak gerekiyor. Futbol, sonuçta bir ekip oyunu" şeklinde cevap verdi.

İngiltere maçını uzun süre unutamadığını belirten Yaşar Duran, "Yıllarca kahroldum. Hala bile beni dün akşam yaklaşık 50 arkadaşım aradı. Rekorunu egale ettiler diye 'Ben de daha 9 olmadı' dedim" ifadelerini kullandı. "En iyi unutma şekli oynadığın iyi maçları hatırlamandır" diyen Yaşar Duran, "Hakan hem milli takım hem Beşiktaş'ın kalecisi. İyi bir de kaleci. Hiç moralini bozmayacak. Çıkacak aslanlar gibi oynayacak. Biz ona güveniyoruz. En iyi unutma şekli oynadığı iyi maçları hatırlamasıdır" diyerek sözlerini noktaladı.

Volkan Kaya
11-07-2007, 14:37
aksam kı macta bır tane masum oyuncu warsa oda kalecı hakandır ben olsam o defansı saha ıcınde dowerdım yemın edıyorum

Hüseyin Balcı
11-07-2007, 14:39
bir kaleci her topu sektirirmi ya tut be adam tut ben yemin ederim 10 olur dedim 70. dakikadan sonra saat durdu zaman geçmez oldu hesap yapmaya başladım şukadar dakikada bukadar yerse şukadar dakikada bukadar yer diye beşiktaştan yediğiniz ekmekler helal değil bilin.

Gökhan Özsoy
11-07-2007, 15:20
bir kaleci her topu sektirirmi ya tut be adam tut ben yemin ederim 10 olur dedim 70. dakikadan sonra saat durdu zaman geçmez oldu hesap yapmaya başladım şukadar dakikada bukadar yerse şukadar dakikada bukadar yer diye beşiktaştan yediğiniz ekmekler helal değil bilin.

aynı hesapları bende yaptım..:( zaman geçmiyo yaa bir türlü..

Volkan Kaya
11-07-2007, 15:24
ben 30. dakka ya kadar 2 tane yıyınce he 15 dk bır yesek 6 tane yerız dıe hesaplamıstım sonra baktım 10 olmasın dıe dua edıoyurm

Nihal Aslan
11-07-2007, 15:48
atılan goller hep sekerek oldu nasıl kalecı abı bu ama tabı bıyerden sonra saskınlıktan olsa gerek