PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İzlerken sıkıldım...

Ayşegül Alparslan
08-15-2008, 09:28
Siz şimdi benim yerimde olun, bu köşeyi, bu maçla ilgili yazıyla doldurun!
Beşiktaş korkuyla sahaya çıkıyor. Bu hem oyun planı hem de tercih ettiği kadrodan açıkça belli.
İkincisi Beşiktaş bu kadar transfer yapmış, sahaya çıkan kadroya bakıyorsunuz bunlardan sadece ikisi oyunda. Belki İbrahim Toraman döndükten sonra bir tanesi şans bulabilecek. Bir büyük takım bu kadar yeni futbolcuyu kulübede oturtmak için mi transfer eder?
Siyah-beyazlı takımın oyun planı kaybetmemek üzerine kurulu. Böyle olunca Beşiktaş’ın iyi futbol oynama şansı çok azalıyor.
Beşiktaş’ın sahaya yayılışına baktığımız zaman Holosko’nun çizgide görev yapması esasında büyük ölçüde Delgado ve Uğur’un öne ve etkili oynama şansını ortadan kaldırıyor. Evet Holosko vazifesini yapıyor, ancak önemli olan bu değil. Önemli olan futbolcuya yeteneklerini en iyi şekilde ortaya koymasını sağlayacak imkanları yaratmaktır. Holosko’nun oynadığı bölgede bunları yapması mümkün değil.

Serdar Özkan oynamalı
Beşiktaş, Serdar Özkan sahada yokken hücum hattını iyi kullanamaz. Ne olursa olsun Beşiktaş, Serdar Özkan’ı kullanmak, eğer hataları varsa bunları da düzeltmek mecburiyetindedir. Bu gün gibi aşikar.
Beşiktaş resmen bir amatör takıma karşı oynadı. Her iki takımın da neredeyse gol pozisyonu yoktu. Burada, Holosko için söylediklerimi Aydın için de söyleyebilirim. Aydın iyi, ama Beşiktaş’ın bir büyük takım olarak sol kanadının çaresi değil. Kısacası Beşiktaş’ta fazla değişen bir şey yok. Siyah-beyazlılar hücum zenginliği fazla olan adamlara sahip, fakat sadece Bobo ile tesadüfi desteklerle gol arıyor.
Özetlersek keyif vermeyen, insanın başını ağrıtan cinsten bir maç oldu. Beşiktaş için sadece bir formalite maçıydı, ama bu formalite karşılaşmasında dahi bir futbol keyfi olur. Beşiktaş’ta bunu göremedik ve de yazıyı burada keserek, bana ayrılan köşeyi dolduramadık!
MUSTAFA DENİZLİ

Ayşegül Alparslan
08-15-2008, 09:33
holosko konusunda kesinlikle haklı ama genel olarak konuşmak için heniz çok erken

Barış Kahraman
08-15-2008, 09:45
çok güzel yazmış.. adam boboyu koymuş ileri tesadüfen gol gelirse gelir mantıgı var.. holosko zaten kitlenmiş bu taktikle.. 2ön libero ile sen ortasaha forvet hattını 4e indirmişsin.. daha henüz erken diyoruz ama geçen seneki aynı senaryo!

Barış Aygün
08-15-2008, 10:49
evet yaa cok mantıksız bı kadroydu cıft on lıbero korkak taktıgı onun yerıne serdar ozkanı sag acıga koyup holosko bobo ıkılısını dusunseydı fark gelırdı aksam...

Adnan Direnç
08-15-2008, 11:28
bu sezon oyuncular bir birine alışır ve gökhan zan, rüştü ve ali tandoğan olağanüstü sakarlıklar yapmazlarsa şampiyonuz uefa dada grularda sıfır çekmeyiz :)

Erkan Korkmaz
08-15-2008, 13:30
bencede çift forvet oynamalıyız...

Mehmet Erhan
08-15-2008, 15:05
2 li ön liberoda ertuğrul sağlam holoskoyu sağ kanada hapsederse onu kaybedebiliriz; fakat çift forvet oynayınca da cisse ortada çok yalnız kalıyor defansif açıdan...eğer tek forvet oynanacaksa holosko ya yedek kalmalı ya da o tek forvet kendisi olmalı...amaaa bu durumda bobo ve nobre yedek kalacak...bu işin çözümü zor maçlarda ve deplasmanlarda çift ön libero inönüde ve kolay maçlarda ise çift forvet... gerçekten karışık bir durum ama bana göre bu işin başka çıkarı yok...

Barış Kahraman
08-15-2008, 15:20
2 li ön liberoda ertuğrul sağlam holoskoyu sağ kanada hapsederse onu kaybedebiliriz; fakat çift forvet oynayınca da cisse ortada çok yalnız kalıyor defansif açıdan...eğer tek forvet oynanacaksa holosko ya yedek kalmalı ya da o tek forvet kendisi olmalı...amaaa bu durumda bobo ve nobre yedek kalacak...bu işin çözümü zor maçlarda ve deplasmanlarda çift ön libero inönüde ve kolay maçlarda ise çift forvet... gerçekten karışık bir durum ama bana göre bu işin başka çıkarı yok...

2ön libero ile oynayan büyük takım tanımıyorum ben.. cisse tek ön liberoda bence yanlız kalmıyor delgado çok yardım edemiyorsa ortasaha sağ ve soldaki adamlar içe sokulur yada ataga göre sol sokulur sağ ilerde kalır topu kapınca sağdan hucuma çıkarız yada tam tersi.. sonuçta sen büyük takımsın ve elinde ofansif yönğ çok kuvvetli oyuncular var.. tek forvet oynayıp saç baş yoldurmaya gerek yok..

Mehmet Erhan
08-15-2008, 15:26
2ön libero ile oynayan büyük takım tanımıyorum ben.. cisse tek ön liberoda bence yanlız kalmıyor delgado çok yardım edemiyorsa ortasaha sağ ve soldaki adamlar içe sokulur yada ataga göre sol sokulur sağ ilerde kalır topu kapınca sağdan hucuma çıkarız yada tam tersi.. sonuçta sen büyük takımsın ve elinde ofansif yönğ çok kuvvetli oyuncular var.. tek forvet oynayıp saç baş yoldurmaya gerek yok..

nasıl çift ön liberoyla oynayan büyük takım bilmiyorsun barış...artık nerdeyse tüm takımlar çift ön libero oynuyor... mesela liverpool mascherano-gerrard, barcelona xavi-iniesta, chelsea lampard-essien vs...ispanya milli takımı bile kupayı çift ön libero tek forvet düzeniyle aldı...ama tabi senin dediğin de doğru...kanat oyuncularımız rakip takım hücuma kalkarken içeri sokulursa iyi olur...hem cissenin yükü azalır hem de ortada sıkıntı yaşamayız...bir de sivok stoper-ön libero karışımı oynadığı için ondan da çeşitli şekillerde faydalanabilir ertuğrul sağlam..

Barış Kahraman
08-15-2008, 15:33
bilmem farkındamısın ama saydıgın futbolcuları Türkiye liginde ofansif ortasa diye koysan asist kralı olurlar.. gerrard-iniesta-essien ön liberodan çok ortasaha oynuyor.. yani adamlar çok çok çok yönlü.. ama bizde görüldüğü gibi hem önlibero hemde ortasaha oynayabilen futbolcu yok gibi bişe.. uğur inceman idare eder ama oda cisse ile anlaşamadı.. 2 ön libero ile oynamak rakibi kitleyeceği gibi bizide kitler.. elinde nobre bobo holosko batuhan varken tek forvetin mantıgı nedir? elinde s.özkan - aydın varken açıklarda sorun yaşarmısın? taktik çok ama çok yanlış.. vur ileri bobo indirebilirse indirsin indiremezse başka bir atağa!..

Mehmet Erhan
08-15-2008, 15:40
bilmem farkındamısın ama saydıgın futbolcuları Türkiye liginde ofansif ortasa diye koysan asist kralı olurlar.. gerrard-iniesta-essien ön liberodan çok ortasaha oynuyor.. yani adamlar çok çok çok yönlü.. ama bizde görüldüğü gibi hem önlibero hemde ortasaha oynayabilen futbolcu yok gibi bişe.. uğur inceman idare eder ama oda cisse ile anlaşamadı.. 2 ön libero ile oynamak rakibi kitleyeceği gibi bizide kitler.. elinde nobre bobo holosko batuhan varken tek forvetin mantıgı nedir? elinde s.özkan - aydın varken açıklarda sorun yaşarmısın? taktik çok ama çok yanlış.. vur ileri bobo indirebilirse indirsin indiremezse başka bir atağa!..

2 li ön liberoya ben de karşıyım illa 2 ön liberoyla oynamalıyız demiyorum ama orta sahayı güçlü ve dirençli kılmak için zor deplasmanlarda örneğin derbilerde tek forvet daha iyi olabilir...

Barış Kahraman
08-15-2008, 15:45
2 li ön liberoya ben de karşıyım illa 2 ön liberoyla oynamalıyız demiyorum ama orta sahayı güçlü ve dirençli kılmak için zor deplasmanlarda örneğin derbilerde tek forvet daha iyi olabilir...

sana katılmıyorum mehmet.. eğer çift ön libero oynayacaksan bile çift forvet oynamalısın arkasınada 2 tane sağ ve sol agırlıklı ofansif ortasaha koymalısın.. Tek forvet oynaman için ortasahadaki adamlarının çok ama çok iyi olması lazım.. şu elimzdeki kadro tam 3-5-2 lik bir kadro.. o zaman çift ön libero oyna kanatlarıda kullan forvetide çiftle.. futbolcularda müsait 3-5-2 için..

Mehmet Erhan
08-15-2008, 15:47
sana katılmıyorum mehmet.. eğer çift ön libero oynayacaksan bile çift forvet oynamalısın arkasınada 2 tane sağ ve sol agırlıklı ofansif ortasaha koymalısın.. Tek forvet oynaman için ortasahadaki adamlarının çok ama çok iyi olması lazım.. şu elimzdeki kadro tam 3-5-2 lik bir kadro.. o zaman çift ön libero oyna kanatlarıda kullan forvetide çiftle.. futbolcularda müsait 3-5-2 için..

3-5-2 ile kevgire dönmeyeceğimiz ne malum...3-5-2 oynamayalı 4 yılı geçti...birden bire sistemi değiştirmek iyi olmaz bence...bunu hazırlık maçlarında ya da geçen yıldan itibaren deneseydiler olabilirdi fakat artık lig başladı başlayacak, ilk avrupa maçımızı da yaptık...bence bunun için geç kalındı...

Barış Kahraman
08-15-2008, 15:54
evet geç kalındı zaten 3-5-2 ye geçilmeli demiyorum en müsaiti o diyorum.. ayrıca şuan oynadıgımız taktiğide ilk kez bu maçta denedik.. madem tek forvet oynayacaktın hazırlıktada öyle oynasaydın ya be adam.. bundan hoca olmaz ya..

Ezel Özsipici
08-15-2008, 19:36
sıkılıyosan seyretmiyceksin! bence bu sezon defans ta o kadar sıkıntı cekmiycez sivokun müdahelelerine bayıldım maçı ciddiye alan zaten delgado aydın birde sivoktu serdar özkan bencede oynamalı ama ayagında cok top tutuyor.. zaten son dakka o golü atsaydı yemiycektik o golü forvet konusunda bu maç bence kadro yapısı yanlıstı ama 3 ünden birini nasıl kesicek bilmiyorum işi zor bobo dün cok kötüydü cünkü:S:

Barış Kahraman
08-15-2008, 20:48
sıkılıyosan seyretmiyceksin! bence bu sezon defans ta o kadar sıkıntı cekmiycez sivokun müdahelelerine bayıldım maçı ciddiye alan zaten delgado aydın birde sivoktu serdar özkan bencede oynamalı ama ayagında cok top tutuyor.. zaten son dakka o golü atsaydı yemiycektik o golü forvet konusunda bu maç bence kadro yapısı yanlıstı ama 3 ünden birini nasıl kesicek bilmiyorum işi zor bobo dün cok kötüydü cünkü:S:

boboya kötü demek için beslemek lazım.. bobo ya adam akıllı topmu geldiki? şişirme toplarla forvetten bişe bekleyemezsin..

Ezel Özsipici
08-15-2008, 20:51
boboya kötü demek için beslemek lazım.. bobo ya adam akıllı topmu geldiki? şişirme toplarla forvetten bişe bekleyemezsin..

benimde demek istediğim o ama yinede biraz daha istekli olabilirdi.. iş zaten e.saglama düşüyo burda dogru bir karar vermesi lazım.. yoksa bobo bütün maçlarda sadece ofsayta düşer..

Barış Kahraman
08-15-2008, 20:53
benimde demek istediğim o ama yinede biraz daha istekli olabilirdi.. iş zaten e.saglama düşüyo burda dogru bir karar vermesi lazım.. yoksa bobo bütün maçlarda sadece ofsayta düşer..

tek forvet oynamanın dezavantajı işte.. ileri çıksan tek oldugun için kolay ofsayta düşeceksin geride kalsan vasat gibi gözükeceksin.. çift forvet şart.. bobo ve holosko böyle kitlenir yoksa..

Soner Koçer
08-16-2008, 14:50
bakın beyler bu takımda çok ince fakat çok önemli bir eksiklik var ve kimse görmüyor.Tello,delgado çok iyi adamlar.cisse yi zaten adam yerine bile koymuyorum o zaten gitmeliydi.tello ile delgadoya geleyim. delgado alex den daha teknik bir adam fenere koy alex den çok daha iyi iş yapar fakat beşiktaşta OYNAYAMAZ.çünkü yanında tello arkasında cisse Allahtan holosko var sağ tarafta birde serdar özkan oynarsa topu kapmaya biz burdan gideriz artık çünkü op kapacak adam kalmadı.tello da kötü adam değil ben çok beğeniyorum ama oda delgado cisse ile yanyana oynamaz demem o ki bu adamlardan birini oynatmalısın yanlarına fizik kapasitesi iyi koşabilen adam almalısın.geçen maç okadar zayıf rakip karşısında bile 2 pas yapamadık sizce bu bunun ıspatı değil mi.madem bobo çok ii sivok ve zapo da çok iyi holosko zaten iyi ozaman neden hep büyük maçlarda defans yapan biz oluyoruz. ve yine öyle olacak gibi.bu takımda orta saha oyuncuları hepsi tek tek çok iyi.cisse hariç. ama yanyana oynayamazlar hepsi farklı takımda oynamalılar.bundan adım gibi eminim

Barış Kahraman
08-16-2008, 14:55
bakın beyler bu takımda çok ince fakat çok önemli bir eksiklik var ve kimse görmüyor.Tello,delgado çok iyi adamlar.cisse yi zaten adam yerine bile koymuyorum o zaten gitmeliydi.tello ile delgadoya geleyim. delgado alex den daha teknik bir adam fenere koy alex den çok daha iyi iş yapar fakat beşiktaşta OYNAYAMAZ.çünkü yanında tello arkasında cisse Allahtan holosko var sağ tarafta birde serdar özkan oynarsa topu kapmaya biz burdan gideriz artık çünkü op kapacak adam kalmadı.tello da kötü adam değil ben çok beğeniyorum ama oda delgado cisse ile yanyana oynamaz demem o ki bu adamlardan birini oynatmalısın yanlarına fizik kapasitesi iyi koşabilen adam almalısın.geçen maç okadar zayıf rakip karşısında bile 2 pas yapamadık sizce bu bunun ıspatı değil mi.madem bobo çok ii sivok ve zapo da çok iyi holosko zaten iyi ozaman neden hep büyük maçlarda defans yapan biz oluyoruz. ve yine öyle olacak gibi.bu takımda orta saha oyuncuları hepsi tek tek çok iyi.cisse hariç. ama yanyana oynayamazlar hepsi farklı takımda oynamalılar.bundan adım gibi eminim

dediklerinin çoğuna katılıyorm soner.. geçen senede aynıydı bu senede aynı.. son maçı ele alıyorum ileri vuruyolar topu boob indirirse delgadoya işte o zaman delgado belki bişeyler yapar.. indiremezse iş yapmaz.. arkasında delgadoyu besleyecek adam olmadıgı için delgadoda bobo yu besleyemiyor.. aslında hepsi taktiksel bir hata.. zincirleme gelişiyor.. sorun hocada..

Soner Koçer
08-16-2008, 14:55
ve şunda da iddalıyım, bu takım ancak şu 11 ile belki şampiyon olur,
kale:rüştü
defans:serdar toraman zapo üzülmez
orta saha:holosko sivok delgado tello
forvet:bobo nobre

bu konuda çok iddalıyım bu takım en iyi bu 11 ile oynar

Soner Koçer
08-16-2008, 14:57
evet barış bende sana katılıyorum sorun çok büyük ve hepsi hocada.