Seçenekler Stil
Alt 06-16-2010, 09:17   #1
Bülent Girgin
Yönetici

Bülent Girgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Bernhard Schuster`den Açıklamalar ( Genel )

Schuster’den İlk Açıklama
15.06.2010

Yardımcıları ile birlikte İstanbul'a gelen Teknik Direktörümüz Bernhard Schuster, yaşadığı mutluluğu ve transfer sürecini anlattı.
Atatürk Havalimanı'ndan taraftarlarımızın büyük bir coşku ile karşıladığı Teknik Direktörümüz Bernhard Schuster, buradan Swissotel'e geçerek Başkanımız Yıldırım Demirören ile bir araya geldi. Görüşmede Futbol Komitesi Başkanı ve Asbaşkanımız Serdal Adalı, Basın Sözcüsü, İletişimden Sorumlu Üye, Futbol Komitesi Üyesi Prof. Dr. Mete Düren ve Futbol Komitesi Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu da yer aldı.

Başkanımız ve yöneticilerimiz ile birlikte yemek yiyen Schuster, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Türkiye'de bulunmaktan çok mutlu olduğunu açıklayan Alman teknik direktörümüz, "Böyle bir karşılamanın sadece Türkiye'de olabileceğini düşünüyorum. Bu çok büyük mutluluk verici bir şey. Bana çok büyük bir mutluluk verdi. Hayatımda hiç böyle bir şey görmedim. Çok mutlu oldum ve kendimi çok özel hissettim" diye konuştu.

Bugün Alman basınında çıkan ve Türk basınına yansıyan 1 ay önce Kulübümüz ile anlaşmaya vardığı şeklindeki haberlerin sorulması üzerine bu konuya açıklama getiren Schuster, şöyle konuştu:

"Bu dedikoduları ben de duydum. Ancak bunun doğru olmadığını söyleyebilirim. Yaklaşık 1 hafta önce Beşiktaş Kulübü, Ahmet Bulut vasıtasıyla ilk olarak benim menajerlerimle temasa geçti. 3-4 gün öncesinde de Beşiktaşlı yetkililerle İspanya'da görüşmelerde bulunduk. Bu görüşmelerde yaklaşık 2-3 gün sürdü ve sonucunda buraya geldim. Beşiktaş ile başlayan görüşmeler son 1 haftada netlik kazandı."

Dünyaca ünlü Portekizli Ricardo Quaresma'nın transferiyle ilgili soruları da yanıtlayan Schuster, "Çok büyük bir transfer olduğunu düşünüyorum" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kendisini kanıtlamış ve çok büyük bir futbolcu. Aynı zamanda yönetimin ve başkanın bu transfer için özel bir çaba harcadığını biliyordum. Quaresma'nın gelmesi bir tenik adam için önemli bir şanstır. Böyle kaliteli futbolcuya sahip olmak teknik adamların işlerini kolaylaştırır. O nedenle mutluyum. Kendisinin çok iyi bir transfer olduğunu düşünüyorum."

Kulübümüz'ün Alman futbolcu Hilbert ile transfer görüşmelerine başladığını hatırlatan basın mensuplarının bu transferdeki etkisini sorduğu Schuster, "Beşiktaş'ın benimle görüşmeye başladığı zaman Hilbert ile görüşmeleri devam etmekteydi. O nedenle benim söylememle gerçekleşecek bir transfer değil. Ancak Hilbert'i Almanya ve Stuttgart'tan tanıyorum ve kendisinin çok iyi bir futbolcu olduğunu düşünüyorum. Eğer bu transfer gerçekleşirse Beşiktaş için çok iyi bir transfer olacak" diye konuştu.

Sadece Beşiktaşk!
Bülent Girgin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-16-2010, 11:55   #2
Bülent Girgin
Yönetici

Standart Cevap: Bernhard Schuster`den Açıklamalar ( Genel )

Schuster Takımın Performansından Memnun

Teknik Direktörümüz Bernd Schuster, Vikingur karşısında 3 gol atan takımından memnun olduğunu söyledi.
Schuster, Vikingur maçı sonrası düzenlediği basın toplantısında, karşılaşmanın tamamını domine ettiklerini belirterek, ''Bu beni mutlu etti. Daha fazla gol atabilirdik, penaltı kaçırdık, son vuruşlarda bazen iyi olamadık. Ama sahada önemli şeyler gördüm. Takımın bugünkü performansından memnunum'' diye konuştu.

Bugün sahaya hücum ağırlıklı bir kadroyla çıktıklarının belirtilip, bunun diğer maçlarda da böyle mi olacağı sorusuna Schuster, ''5'li forvet bugüne bağlıydı. Rakibin kalesine yakın oynayacağını biliyorduk. Bu nedenle böyle bir kadroyla çıktık. Ancak ligde de olabildiğince kalemizden uzakta oynamaya çalışacağız'' diye yanıt verdi.

Sadece Beşiktaşk!
Alt 07-16-2010, 17:57   #3
Samet Sevim
Kartal Pençesi

Samet Sevim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sol Kanada İyi Bir Adam Şart ..
Q7 İle Hep Sağ Kanattan Geliyoruzz Ayrıca Defansın Sağında Erhan Bana Göre Yetersiz ..

ßeyaz ßir Ütopya''dır
Siyah ' da Başkenti

La Vittoria Sara Nostra
( Zafer Bizim Olacak )
Samet Sevim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-17-2010, 19:56   #4
Ayşegül Alparslan
Kartal Pençesi

Ayşegül Alparslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ayy bu adamda aynı denizli gibi konuşmuş resmen onun cümlelerinin aynısını kurmuş
Ayşegül Alparslan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-23-2010, 23:48   #5
Bülent Girgin
Yönetici

Teknik Direktörümüz Bernhard Schuster, UEFA Avrupa Ligi'nde Vikingur ile yaptığımız karşılaşmayla ilgili olarak, ''İlk maçın devamı niteliğinde olan bir maçtı. Bizim için çok başarılı geçtiğini söyleyebilirim'' dedi.

Schuster, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, karşılaşmanın ilk yarısında istedikleri skoru aldıklarını belirtti. Baştan sona maça hakim olduklarını ve bunu rakibe de gösterdiklerini ifade eden Schuster, ''İlk maçın devamı niteliğinde olan bir maçtı. İlk yarıda yaptığımız her şeyde maçı garantiye aldığımızı gösterdik. Bizim için çok başarılı geçtiğini söyleyebilirim. Şimdi Çek ekibiyle yapacağımız maça bakacağız'' dedi.

Hazırlık maçlarında ve bu karşılaşmada futbolcularından istediklerinin ne kadarını alabildiğinin sorulması üzerine Schuster, ''Şu ana kadar oynadığımız maçlarda takımımın istediğim şeyleri yaptığını görüyorum. Bu, beni mutlu ediyor. Tabii rakipler zorlaştıkça daha fazla güç ortaya koymamız gerekiyor. Çek takımı daha güçlü bir rakip, daha iyi oynamaya çalışacağız'' diye konuştu.

Gerek maçlarda gerek idmanlarda en iyiyi bulmaya çalıştıklarını ifade eden Schuster, en ideal kadronun maç yaptıkça ortaya çıkacağını kaydetti.

Schuster, bu karşılaşmaya çıkarken ilk maçın kadrosunu çok fazla değiştirmeme nedenini ''İlk maçın devamı olacağını düşündüğüm için ilk maçtaki kadroyu çok fazla değiştirmedim'' diye açıkladı.

Bir gazetecinin ''Zapatocny gönderilecek futbolcular listesinde yer alıyordu ama UEFA listesinde adı var. Kalacak mı?'' sorusuna da Schuster, ''Kendisi bu takımda iki sene arka arkaya şampiyon olan tek futbolcu. Takımda 4 tane stopere ihtiyaç var. Takımımda olduğunu görmekten mutluluk duyarım'' cevabını verdi.

ABD'den gelen bir Beşiktaş taraftarı maçı, sabah otelde futbolculara imzalattığı formasıyla izledi.

Sadece Beşiktaşk!
Alt 08-15-2010, 12:08   #6
Bülent Girgin
Yönetici

15.08.2010

Teknik Direktörümüz Bernhard Schuster, Bucaspor galibiyetinin ardından şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bucaspor'u kendi sahasında domine etmek istiyorduk ve bunu da başardık. İlk yarıda bazı pozisyonlarımız vardı ama golü bulamadık. İkinci yarının başında gelen golle rahatladık. Golden sonra istediğimiz oyunu ortaya koymaya başladık. İkinci gol gelebilirdi, ancak son vuruşlarda iyi değildik.

İkinci yarının başında gelen golle işimiz kolaylaştı. Bucaspor, lige yeni çıkmış bir takım ve istekliydiler. Zor olacağını biliyorduk ama ikinci yarının başında gelen golle rahatladık.

Maçta takımım çok ciddi bir oyun sergiledi. Oyuncularımı kutlarım."

Sadece Beşiktaşk!
Alt 08-18-2010, 12:31   #7
Bülent Girgin
Yönetici

Schuster’in Açıklaması

17.08.2010

Teknik direktörümüz Bernhard Schuster, 2-0 üstünlüğümüz ile sona HJK Helsinki karşılaşmasının ardından şu açıklamayı yaptı:

“Maç maç daha iyiye gidiyoruz. Bu oyundan memnun olmak gerekiyor. Bu akşam rakibe gol şansı vermek istemiyorduk ve bunu da başardık. Sahanın tamamında baskımızı kurduk. Deplasmanda atılan bir golün ne kadar önemli olduğunu biliyorduk. O yüzden dikkatliydik. Bu skor size iyi gelebilir ama bana yetmiyor. Şunu söyleyebilirim ki, UEFA Avrupa Ligi’ne artık bir ayağımızla girdik diyebiliriz.

Türkiye'de yabancı sınırlamasının büyük sorun olduğunu dile getiren Schuster sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu sezon herkes kendini göstermek amacında. Ben de onlara şans tanıyorum. Hilbert bu akşam iyiydi. Villarreal karşısında da başarılıydı; ancak Türkiye'de nasıl forma vereceğim, 6 yabancı sınırına takılıyoruz. Ekrem ile iyi bir ikili oluşturmasına rağmen Hilbert kontenjan sorunu yaşıyor. Quaresma kendini ispatlamak zorunda. Quaresma öyle bir oyuncu ki motivasyona ihtiyacı var. Taraftarların desteğini arkasına aldı, bundan sonra çok daha iyi olacaktır. Yavaş yavaş kendisini ispatlamaya başladı. Kısa zaman sonra kendini bulacaktır. Takımda bir golcü daha olsun istiyorum. Beşiktaş'a yakışacak, daha kısa boylu ama teknik bir oyuncu olsun istiyorum. Başkanımızın bu konuda elinden gelenin en iyisini yapacağına eminim. Takım olarak biraz daha zamana ihtiyacımız var. Çok daha iyi olacağız."

Sadece Beşiktaşk!
Alt 08-22-2010, 14:18   #8
Bülent Girgin
Yönetici

Schuster’in Açıklaması

21.08.2010

Teknik Direktörümüz Bernhard Schuster, Büyükşehir Belediyespor maçının ardından şu açıklamayı yaptı:

“Her iki yarıda da çok fazla gol pozisyonu bulduk ama değerlendiremedik. Rakibin gol pozisyonu daha azdı ancak bunları değerlendirmeyi başardılar. Kaybetmemizin sebebi gol atamamamızdı. İkinci yarıda risk aldık sonra da kalemizde gol gördük. Ama bu yenilgiyi hak etmediğimizi söyleyebilirim.

Sadece Nihat gol kaçırmadı. Nihat dışında da çok pozisyon değerlendiremedik. Saha zemini bizim için ayrı bir rakip oldu. İstediğimiz futbolu oynayamadık. Transferle ilgili yapılan konuşmalar beni ilgilendirmiyor, takımımız çalışıyor ve her geçen gün iyiye gidiyor. Bugün maçı kaybettik ama futbolumuzu her geçen gün ilerleteceğiz.

Guti en geç gelen futbolculardan birisi ve biraz zamana ihtiyacı var. Son 2 maçta neredeyse 90'ar dakika oynadı. Bu maçta da sonradan oyuna soktum.”

Sadece Beşiktaşk!
Alt 08-22-2010, 14:22   #9
Hidayet Koç
Kartal Pençesi

Hidayet Koç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Birileri de Schuster e açıklama yapmalı ligimizin kalitesi ve özellikleri hakkında...
Alt 08-26-2010, 09:30   #10
Bülent Girgin
Yönetici

"Helsinki Karşısına Kazanmak İçin Çıkacağız"

Teknik Direktörümüz Bernhard Schuster, her zaman kazanmayı isteyen bir teknik direktör olduğunu ve yarın HJK Helsinki maçında da aynısını istediğini söyledi.
Schuster, maçın oynanacağı Sonera Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, yarın HJK Helsinki karşısına kazanmak için çıkacaklarını belirterek, ''İlk maçı düşünürsek bu rahatlamaya neden olur. Bu da sıkıntı yaratır. İstanbul'da rakibimize karşı güzel bir oyun oynadık. Ancak bunu unutmak lazım'' dedi.

Şu ana kadar UEFA Avrupa Ligi'nde iyi sonuçlar aldıklarını hatırlatan Alman çalıştırıcı, ''Yarın şimdiye kadar UEFA Avrupa Ligi'nde aldığımız iyi sonuçlar gibi bir skor elde etmek istiyoruz. Galibiyet almak istiyoruz'' dedi.

Rakibin iki yüzü olan bir ekip özelliği taşıdığını kaydeden Schuster, ''İstanbul'da farklı bir takımdı. Burada da daha farklı olacak. Bu nedenle dikkatli olmalıyız. Yarın neredeyse ilk maçtaki takımla çıkacağız. Bir farklı isim olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında yediğimiz goller ve aldığımız sonuç biraz moral bozukluğu yarattı. Dolasıyla yarınki maçta hücum oynayıp daha hırslı olacağız'' diye konuştu.

Maçın yapılacağı stadın suni çime sahip olmasının hatırlatılması ve bunun sıkıntı yaratıp yaratmayacağı yönündeki soruyu yanıtlayan Alman teknik direktörümüz, bu duruma alışmaya çalışacaklarını, ancak şu an için burada oynamayı tercih edeceğini söyledi.

Her şekilde kendi sahalarında oynamayı isteyeceklerini anlatan Schuster, şöyle konuştu:
''Burada alışık olmadığımız sahada oynayacağız. Daha önce normal sahalarda oynamıştık. Rakibimiz ise kendi alışık olduğu çimde oynayacak. Bu nedenle sıkıntı yaşamayacak. Biz de buna alışmaya çalışacağız. Ancak şu anki durumda burada oynamayı tercih ederim.''

İspanyol futbolcumuz Guti ise Türkiye ve Avrupa'da başarılı olmak için güçlü bir takıma sahip olduklarını, ancak hazır olmak için zamana ihtiyaçları bulunduğunu dile getirdi.

Takımın başında yeni bir teknik direktör ve oyuncuların olduğuna dikkat çeken Guti, ''Defansta ve ofansta yüzde yüz hazır olmamız için zamana ihtiyacımız var. Şu ana kadar iyi işler de yaptık. Ben İstanbul ve Beşiktaş gibi bir takımda olmaktan mutluluk duyuyorum'' dedi.

Sahanın suni çim olmasının kendilerini etkileceğini kaydeden İspanyol oyuncu, ''Alışık olmadığımız bir sahada oynuyoruz. Alışmak için dün böyle bir özelliğe sahip sahada antrenman yaptık. Bugün de yapacağımız antrenmanla alışma sürecini tamamlamak istiyoruz. Ben diğer arkadaşlarıma göre 20 gün geç takıma katıldım. Önceki maçları oynayamadım. Sonra üst üste maçlara çıktım. Bu nedenle İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında beni yedek soyundurması konusunda hocamın haklı olduğunu söyleyebilirim. Biz de futbolcular olarak tam performansımızı göstermemiz gerekiyor'' şeklinde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında aldıkları yenilgiden dolayı üzgün olduklarını dile getiren Guti, ne içerde, ne dışarda yenilmeyen güçlü bir takım olma yolunda ilerlemeleri gerektiğini söyledi.

HJK Helsinki'ye değinen Guti, sözlerini şöyle tamamladı:

''Yarın farklı bir maçın olacağını biliyoruz. Kafamızda sadece yarınki maç var. Rakibin kendi sahasında hırsıl ve agresif oynadığını biliyoruz. İlk maçta aldığımız 2-0'lık skor önemli bir avantaj. Ancak HJK Helsinki Şampiyonlar Ligi'nin ön elemelerinde de olsa her zaman oynayan bir takım. Küçük takımların büyük takımlara ne kadar zorluk çıkardığının farkındayız.''

Sadece Beşiktaşk!

Bookmarks

Etiketler
açıklamalar, bernhard, genel, schuster`den

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil