Atatürk Uluönder Mustafa Kemal Atatürk hakkında herşey..

Seçenekler Stil
Alt 09-06-2007, 10:10   #1
Hasret Ergül
Kartal Pençesi

Hasret Ergül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arrow En Büyük Beşiktaşlı Atatürk

En Büyük Beşiktaşlı Atatürk

Ulu Önderimiz Atatürk, Kulübümüz’ün kurulmasından büyük mutluluk duymuş ve kurtuluşu sağlayacak ilk gizli teşkilatlanmayı Beşiktaşlı sporculara vermiştir.

Mustafa Kemal Atatürk, Erkan-ı Harbiye’nin 3. sınıfına gelmişti. Bazen sabahlara kadar uyumuyor, hürriyet ve istibdadı düşünüyordu. Bu arada mektebini bitirdikten sonra kurmayı düşündüğü Vatan ve Hürriyet Cemiyeti yavaş yavaş kafasında şekilleniyor, mezun olacak arkadaşlarını bu doğrultuda hazırlıyordu. İşte tam bu günlerde bir haber aldı. Beşiktaş Bereket Jimnastik Kulübü (1903) kurulmuştu. Subay ve Saray’a yakın kişilerden oluşan bu kuruluş, Mustafa Kemal’in ilgisini iyice çekti. Nasıl olmuştu da Yıldız Sarayı’na 100 metre mesafedeki Osman Paşa Konağı’nda gençler biraraya gelmiş; Saray hafiyelerinin gözlerinin önünde sportif faaliyetlerine girişmişlerdi? Mustafa Kemal’i o günlerde sportif çalışmalardan çok, Saray’a karşı oluşturdukları fikirler ilgilendiriyordu. Mustafa Kemal, kurucularının Zabit, yaptıkları sporların güreş, eskrim, gülle, aletli jimnastik, boks, halter, barfiks olmasından dolayı da Beşiktaş Bereket Jimnastik Kulübü ile ilgilenmişti. Fakat O’nu daha çok ilgilendiren, bu gençlerin istibdadı yenerek biraraya gelmeleriydi. Atatürk’ün bu şekilde Beşiktaş Bereket Jimnastik Kulübü’ne bağlılığı arttı.

Öyle ki, Mustafa Kemal Atatürk, katıldığı bir İttihati Terakki toplantısında şu tenkitlerde bulunuyordu: “Beşiktaş Osmanlı Terbiye-i Bedeniye kadar olamadınız. Programınız ve lideriniz yok.”

1914 ile 1920 yılları arasında Akaretler/Spor Caddesi'nde Beşiktaş Jimnastik Kulübü'ne komşu olan Atatürk, görevi gereği sık sık İstanbul dışına çıktığı günlerde, birlikte oturduğu annesiyle kız kardeşinin Siyah-Beyazlı sporcu ve idarecilere emanet ederdi. Taraftarlar arasında asker kökenli olmanın getirdiği sevgi ve saygıyla pekişen bağlılık, Ulu Önder'in kurtuluşu sağlayacak ilk gizli teşkilatlanmayı Beşiktaşlı sporculara verdiği belgelerle sabittir.

Atatürk’ün Akaretler Yokuşu üzerinde oturduğu 76 nolu binanın dış kapısı yanındaki Mermer Kitabe'de şu satırlar yer almaktadır: "Atatürk, 1.Dünya Savaşı'ndan düşmana karşı İstanbul'u koruyup kurtaran, Çanakkale Müdafihi Anafartalar Kumandanı Mustafa Kemal Paşa iken bu evde kiracı olarak kalmıştır."

Mustafa Kemal Atatürk; Yıldırım Orduları Grup Kumandanlığı görevine başlamadan önce 1916'nın ilk günlerinde Akaretler'deki evinin arka kapısından Beşiktaş Jimnastik Kulübü idman sahasına inmiş (şimdiki Plazalar'ın bulunduğu alan), Ahmet Fetgeri ile Fuat Balkan Beyler'i yanına çağırıp, kendileriyle şu konuşmayı yapmıştır: "Efendiler; sizlerin ve sporcularınızın ciddi çalışmalarını, çeviklik ve maharetlerini uzun zamandan beri büyük bir zevkle, dikkatle izliyorum. Spordan yoksun bir gençlik nasıl ki vatan müdafası sırasında etkili olamıyorsa, insan denen varlığın kafa yapısı da ne derece tekamül ederse etsin, bedeni ikişafı noksan ve yetersiz olursa o vücut o kafayı ileriye götüremez, taşıyamaz. Bugün bünyenizde toplayıp, ilmi metodlarla yetiştirmeye çalıştığınız bu gençler, tam anlamda bedenen ve fikren geliştikleri zaman vatan müdafaasında ilmi sahalarda olduğu gibi spor alanlarında da Avrupalı hasımlarına Türk'ün ölmez gücünü ispat edeceklerdir. Sizi candan kutlar, başarılarınızı her zaman duymak isterim."
Hasret Ergül isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-05-2008, 18:45   #2
Hüseyin Balcı
Banned

Hüseyin Balcı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arkadaşlar dün evde futbol arşivimi karıştırırken Atamızın beşiktaşlı olduğunu işaret eden konuşmalar ve kanıtları buldum bunları en kısa zamanda paylaşacam burada...Atamı trabzonlu bile yaptı bu kafasızlar bir trabzonlu dememişlerdi onuda dediler.
Hüseyin Balcı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-12-2008, 10:13   #3
Nihal Aslan
Kartal Pençesi

Nihal Aslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ezikbahceliler bunu en cok telaffuz edenler ...ama trabzonlularında yapmıs olması cok komık
Nihal Aslan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-19-2008, 16:50   #4
Muhammet Sancak
Kartal Pençesi

Muhammet Sancak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Cevap: En Büyük Beşiktaşlı Atatürk

mustafa kemali anlamak onun kurdugu ülkü de onun gibi savasmaktır..kıtapla,ilimle,harfle...,

her yüz yışda bır deha gelırmıs..bu yuzyılınn dehası dır mustafa kemal paşa
Muhammet Sancak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-19-2008, 17:16   #5
Ayşegül Alparslan
Kartal Pençesi

Ayşegül Alparslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ya arkadaşlar bana çok saçma geliyor bu tartışma hangi takımlı olduğunun ne önemi var diyelimki gerçekten fenerliydi bu ne Atatürk'e olan saygı, sevgi ve bağlılığımızı nede beşiktaşa olan aşkımızı etkiler en azından ben öyle düşünüyorum
Ayşegül Alparslan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-19-2008, 17:36   #6
Ali Ender Tirgil
Yeni Üye

Ali Ender Tirgil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sana katılıyorum çok doğru valla
Ali Ender Tirgil isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-19-2008, 17:37   #7
Bülent Girgin
Yönetici

Bülent Girgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

bazen öyle yorumlar oluyorki sanki atatürk baska bir takimi tutsa kimse atatürkü sevmeyecek gibi ben ATATÜRKÜ ATATÜRK OLDUGU IçIN SEVIYORUM, YAPTIGI DEVRIMLER IçIN SEVIYORUM, VATANIMIZI O ZORLUKLAR IçINDE DÜSMANIN ELINDEN KURTARDIGI IçIN SEVIYORUM !

Sadece Beşiktaşk!
Bülent Girgin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-26-2008, 11:14   #8
Gökhan.Şen
Kartal Pençesi

Gökhan.Şen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

hangi takımlı olursa olsun ben seviyorum atamızı.
Gökhan.Şen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-02-2008, 19:29   #9
Bahadır Tekin
Kartal Pençesi

Bahadır Tekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Atatürk Fenerli değil olamaz da zaten..

O gerçek bir BEŞİKTAŞLI
Bahadır Tekin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-30-2009, 10:41   #10
Viyan Acar
Kartal Pençesi

Viyan Acar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yaa bi söylenti vaarr atatürk fbliymişş buna bi açıklık getirsenizz(

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil