UEFA Beşiktaş'ı neden men etsin?
Süreci değerlendirelim...
Olayın iki tarafı var...
Bir tarafta Digitürk, Kulüp ve TFF idarecileri...
Diğer tarafta takımlarına gönül vermiş taraftarlar, yani tabirimi lütfen mazur görün yani küçük domuzcuklar olan bizler, bunu da ben değil onlar öyle gördüğü için belirtiyorum...
Yoksa bu durumun başka izahı var mı?
Devam edelim...
TFF ve renkleri gözetmeden kulüplerin bugüne kadar sergiledikleri tüm tavır ve davranışlar samimiyetsiz ve çıkar ilişkileriyle doluymuş...
Özellikle dün Mehmet Ali Aydınlar’ın dün satır aralarında kalan ve kan donduran açıklamalarına dikkat edin...
Play-off sisteminin tamamen kulüplerin maddi menfaatini gözetmek için yapıldığı anlattı bize güzel güzel!
Yani sistem bahane yeşil sermaye şahane!
Bu açıklamaları duymadan yazdığım yazıda Çarşamba maçlarını hızlandırılmış para kaynağı olarak belirtmiştim...
Nitekim Çarşamba maçlarının oynatılacak olmasından altında futbol gelişiminin değil Digitürk’ün liglerin ertelenmesinin kaynaklanan açığının kapatılması düşüncesi olduğunu Aydınlar bizzat söyledi...
Satır arasında da şu cümleyi kuruyor "Türkiye Kupası maçlarını da azaltıyoruz"...
Bizde yedik. Türkiye Kupası maçlarından çerez parası kazanan kulüplerin kupa umurunda mı?
Neden umurunda olsun ki Digitürk ile alakası yok!
Bu ligin neden oynandığı ve niçin F.Bahçe’nin küme düşürülmediği konusunun altında da tamamen bu yatıyormuş...
Nihat Özdemir ile Aydınlar’ı tehdit etmediği kaldı...
“O zaman bizi Bank Asya’ya düşürün” cümlesi tehtid değilde nedir?
F.Bahçe’siz lig olmaz mantığının altında yatan gerçeğin para musluğunun kısılması belki de Digitürk’ün geri çekilmesiyle tamamen kapanması olduğunu daha nasıl itiraf edebilirlerdi?
UEFA bu yaşananlara neden el koydu, neden Trabzonspor ve Beşiktaş’a men cezası vermedi sorusunun cevabı ise çok açık...
Eldeki mevcut delilleri inceleyen UEFA müfettişi sadece F.Bahçe ile ilgili bulguları gördü...
Sürecin başından beri ne Beşiktaş ne de Trabzonspor için delil olmadığını hepimiz zaten biliyorduk...
Neden bu insanlar içerde diye biz boşuna mı bas bas bağırıyoruz?
UEFA delil görmeden neden Beşiktaş’ı men etsin?
Gelgelelim UEFA’da Federasyonu bu yüzden köşeye sıkıştırdı...
Adamlar açık açık diyor ki;
“Sen bu delilleri görüp nasıl olurda F.Bahçe’yi bana gönderirsin. Ben sana disiplin soruşturması başlatmadan sen gereğini yap”...
Bunun daha açık Türkçesi veya anlaşılmayan tarafı var mı?
UEFA delilleri gördüğü anda noktayı koymayı başardı...
Peki bunun nedeni nedir?
UEFA’nın iç tüzüğü buna müsade etmiyor...
TFF ise yargı kararını beklemeyi tercih etti...
Çünkü UEFA olayı anlık değerlendirebilir, TFF ise tüm olaylar açıklığıyla ortaya çıksın gereken herkes aynı anda ceza alsın mantığıyla hareket etmeyi tercih etti...
En azından ben böyle olduğuna inanıyordum...
Ama o işin aslında “yeşil sermayeymiş”...
Başından beri “futbolumuzu temizlemeden, Avrupa’ya kimseyi göndermeyin” diye gırtlak yırtan aklı başında insanların dediğinin ne kadar doğru olduğu ortaya çıktı...
En azından bu yüzsüzlüğümüz yüzümüze vurulmazdı!
Sen bu işi kendi içinde çözmeden hala avrupa sevdasında olursan işte seni böyle dünyaya madara ederler...
Türk Futbolu an itibari ile;
Gerçekten temizlenmek ve tertemiz sayfa açmak istemediği için bitmiştir...
Halen taraftarların cebine göz dikip para kazanma sevdasında olunduğu için bitmiştir...
Adil karar alamadığını bile bile UEFA’ya yalan söylediği için bitmiştir...
**
Digitürk yetkilileri ve Şansal efendi...
Övündüğünüz, toz kondurmadığınız, lafıyla adam kovduğunuz Aziz Yıldırım sizi bu hale getirdi...
Çıkıpta Türk futbolu bitmiştir biz kurtaracağız tribüne sakın siz girmeyin, pılınız pırtınızı toplayıp ülkeyi terkedin...
Şansal efendi hele sen mümkünse müzik kanallarında bile boy gösterme, bu yaşadığın rezillik sana yeter...