Köşe Yazarları Beşiktaşımız hakkındaki yazılan köşe yazıları..

Seçenekler Stil
Alt 01-29-2008, 09:06   #21
Ayşegül Alparslan
Kartal Pençesi

Ayşegül Alparslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

bir insan ne kadar süre gerizekalı olma konusunda ısrar eder
Ayşegül Alparslan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-29-2008, 09:08   #22
Bülent Girgin
Yönetici

Bülent Girgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

şuşumera Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bir insan ne kadar süre yanlış anlamaya devam eder...

Kapasite meselesi zorlamaya gerek yok!!!
denizz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bir insan ne kadar süre gerizekalı olma konusunda ısrar eder

soru üstüne soru ama hangi "insandan" bahsettiginizi anlamadim

Sadece Beşiktaşk!
Bülent Girgin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-29-2008, 09:10   #23
Ayşegül Alparslan
Kartal Pençesi

valla benim bahsettiğim şeyin insan olduğu konusunda bazı şüphelerim var
Alt 02-12-2008, 08:22   #24
Bülent Girgin
Yönetici

Smile Geveze ve hasta! 12.02.2008

"Kenan Öner, 'Fransız ekolünden gelen bir teknik adamla anlaştık. Tigana yarın üç yardımcısıyla birlikte İstanbul'a gelecek. İnşallah 31 Ekim Pazartesi günü de kendisiyle sözleşme imzalarız'' diye konuştu.
Kenan Öner, Tigana'nın takım çalıştırmadığı ve bu yönde yapılan eleştirilerle ilgili soruyu ise 'Olur mu öyle şey? Tigana'nın Monaco ve Fulham'da başarıları belli. Futbolcu olarak kariyeri belli. Bir gerçeği kabul etmemiz lazım; Tigana, Fransız ekolünden geliyor. Kendisi Beşiktaş ve Türk futboluna faydalı olacak biri' diye yanıtladı."
2005 yılında Beşiktaş Teknik Direktörlüğü görevine getirilen Jean Tigana sözleşme imzalamadan hemen önce böyle demiş Kenan Öner.
Geçtiğimiz hafta Jean Tigana'nın geçen yıla dair değerlendirmesini içeren bir röportaj Beşiktaş tarafından oldukça ses getirdi. Özet olarak Tigana geçen yıl takımın nasıl baltalandığını anlatıyor ve Sinan Engin sorunsalına bir kez daha değiniyordu. Genel Sekreter Kenan Öner ise bu röportaja dair görüşlerini iletmiş basına. Bakın ne demiş.
"Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Kenan Öner, tecrübeli çalıştırıcı için "Tigana geveze ve hasta" yorumunu yaparken, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tigana'nın parası zamanında tıkır tıkır ödendi. Sadece bir haftalık gecikme yaşandı."
Genel Sekreter böyle konuşursa menajer ne der diye düşünmeyin. O zaten geride kalmaz hemen der. Bizi de merakta bırakmaz sağolsun!
"Menajer Sinan Engin ise 'Tigana'yı ciddiye almıyorum, onunla muhatap olmak istemiyorum. Tigana'ya cevap vermek beni küçük düşürür' dedi.
Sayın Kenan Öner'in iki buçuk yıl önce söylediği gibi "Tigana'nın Monaco ve Fulham'da başarıları belli. Futbolcu olarak kariyeri belli."

Kenan Öner kim?
Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Genel Sekreteri.
Başka?
Kulübün resmi sitesinden öğrendiğimize göre Öner, "İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu. Bürokrat. Özel bir bankada üst düzey yöneticilik ve yönetim kurulu üyeliği, Türkiye Denizcilik İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Denizcilik Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu."
Futbola dair pek bir şey göremedim bu yüksek kariyer içinde. Yönetme kültürünün muhteviyatına sızmış aşağılama üslubunun kökenlerine dair işaretleri almış olsam da, futbola dair bir mesaj almadım özgeçmişinde.
Tigana, geveze ve hasta. Neden? Çünkü bir kulübü oyuncak gibi yönetenleri anlamamış, algılayamamış. Tigana geveze ama Kenan Öner çok ketum biri, çok da ağzı sıkıdır. Çok da dikkatli konuşur. Mesela, 27 Aralık 2007'de BJK TV'ye Kenan Öner, şu an Avrupa'da oynayan siyahi bir forvetle anlaşmak üzere olduklarını bildirdi.
Yapacakları transferin herkesi heyecanladıracağını savunan ve "Taraftarın arzu ettiği, ateşleyici, tribünleri ayağa kaldıracak siyahi golcü geliyor. Taraftarımız Ferdinand ve Pascal Nouma gibi oyuncuları çok sevmişti. Onlar da Beşiktaş'ı çok sevdiler. Bu oyunculara benzer bir oyuncu transfer edeceğiz. Takımımıza yeni bir hava getirecek, tribünleri de coşturacak forvet transferimiz noktalanmak üzere" diyen sanki Kenan Öner değil, Jean Tigana'dır. Zaten böyle bir forvet alınmamıştır; ama olsun onun suçu da Tigana'dadır.
Niye? Çünkü Tigana geveze ve hastadır. Kenan Öner ise genel sekreterdir.

TDK der ki:
TDK sözlüğünde geveze için şu tanımlama yapılıyor: "Çok konuşan, çenesi düşük, lafçı, lafazan, zevzek, lakırtı ebesi, ağız kavafı, lakırtı kavafı, çaçaron."
Tigana geveze ve hasta.
Girin internete Tigana'nın verdiği demeç sayısına bakın, bir de Kenan Öner'in yukarı da saydığımız türden demeçlerini sayın. TDK sözlüğüne de gerek duymazsınız. Her şey netleşir kafanızda.
Tigana, Beşiktaş 'a üç kupa bir lig ikinciliği ve geleceğe dair umut bıraktı. Kenan Öner'in dahili olduğu yönetim ne yaptı peki? Borçlar, kamuoyunda Beşiktaş'a ait ne kadar değer varsa onları yıpratmak, yerle bir etmek ve daha bir sürü şey... Ama olsun Tigana gene de geveze ve hasta.
Genel Sekreterinin Menajeri de muhtemelen yüzünü ekşiterek o bilindik mimiklerini sergileyerek vermiştir demecini...
Tigana'ya cevap vermek Sinan Engin'i küçük düşürürmüş. Muhtemelen cümlesi bittiğinde lafı nasıl gediğine oturttuğunu düşünüp keyiflenmiştir menajer.
Öyle ya kulübü her türden kirli ilişki içine sokmak küçük düşürmez, terk ettiği göreve tekrar dönmek için kulisler yapmak da küçük düşürmez. Menajer olmak için onu istemeyen hocaların ayağını kaydırma çabaları, televizyonda sayıp dökmeye çalışmak da bir insanı küçük düşürmez. Tigana'ya cevap vermek insanı küçük düşürür öyle mi?
Diyelim ki öyle. O zaman geçen yıl boyunca hem de ücret karşılığı Tigana'ya televizyon ekranından sayıp dökmek neydi? "Parası yla değil mi kardeşim. Sayarım, dökerim; atarım tutarım."
Bu mudur yüksek hayat görüşünüz?
Tigana, menajerin muhatabı değilmiş. Oysa Luce de değil. Çalımbay köy takımına çevirmişti zaten. Del Bosque ise neden onlardan yardım istemiyordu ki?
TDK, geveze için "çok konuşan, çenesi düşük, lafçı, lafazan, zevzek" demiş...
Kenan Öner konuşsun, Sinan Engin konuşsun, Tigana sussun. TDK böyle demiş. Bari ben de susayım...

Nilay Yilmaz

Sadece Beşiktaşk!
Alt 02-15-2008, 07:58   #25
Bülent Girgin
Yönetici

Standart Kenan Öner’den Açıklama, 12.02.2008

Genel Sekreterimiz ve İcra Kurulu Başkanımız Kenan Öner, bugün Milliyet Gazetesi’nin Taktik ekinde yayımlanan, Nilay Yılmaz’ın “Geveze ve Hasta” başlıklı yazısı ile ilgili şu açıklamayı yapmıştır:

“Nilay Yılmaz; eski teknik direktörümüz Jean Tigana ile ilgili “geveze ve hasta” gibi asla bir açıklamam olmadığı halde, bir-iki gazetede yayımlanan asparagas haberden yola çıkarak, şahsımla ilgili bir sayfa dolusu iddialarda bulunmuştur.

“Geveze ve hasta” kelimeleri benim üslubuma uymayan, hayatımda, konuşma lugatımda ve belleğimde bulunmayan, geçmişimle, sahip olduğum kariyerimle örtüşmeyen basitlikte ifadelerdir. Jean Tigana futbol bilgisini ve geçmişini her zaman takdir ettiğim ve kendisi hakkındaki bu düşüncelerimi çeşitli zamanlarda açıkladığım bir teknik adamdır.

“Geveze ve hasta” lafını kullanmadığımı üstüne basarak belirtiyor, bunu ispat edemeyenleri iftiracı ve yalancı olarak nitelendiriyorum.

Nilay Yılmaz gazeteciliğin en temel ilkesini hiçe sayarak, bu asılsız söylemin doğruluğunu araştırmamış, benimle ilgili bir dolu yanlış ifadelerde bulunmadan önce şahsımı arayıp bilgi edinme gereğini duymamıştır.

Yazısında açıkladığı kariyerimde, futbola dair bir şey göremediğini belirten Nilay Yılmaz, eğer mesleğinde araştırmanın önemini bilseydi; çocuk yaşlardan itibaren futbolun ve Beşiktaş’ın içinde, 30 yılı aşkın süredir de Beşiktaş Camiası’nın mensubu olarak nasıl bir yerde ve çizgide olduğumu öğrenirdi.

Hiçbir zaman kullanmadığım ve kullanmayacağım ifadeler üzerinden şahsıma iftiralarda bulunan ve yalan ifadelerle kamuoyu önünde adımı karalamayı kendince hedefleyen Nilay Yılmaz’dan yalan ve yanlışlarla dolu yazısını düzeltmesini istediğimi, aksi takdirde yasal haklarımı sonuna kadar kullanacağımı belirttiğimi, kamuoyunun bilgilerine saygılarımla sunarım."

Kenan Öner
BJK Genel Sekreteri
İcra Kurulu Başkanı

Sadece Beşiktaşk!
Alt 02-15-2008, 08:03   #26
Bülent Girgin
Yönetici

Standart Nilay Yılmaz'dan açıklama, 15.02.2008

Salı günü yayımlanan "Geveze ve hasta!" başlıklı yazım zannettiğimin aksine fazlasıyla yankı buldu. Halbuki ben futbol dünyasının birkaç kadın yazarından biri olarak fazla da ka'le alınmadığımı düşünüyordum. Yanılmışım...
Yazım üzerine önceki gün Beşiktaş Kulübü'nün resmi internet sitesinde "Kenan Öner'den Açıklama" başlıklı bir yazı yayınlandı. Kenan Öner beni gazeteciliğin temel ilkelerinden birini hiçe saymakla suçlamış ve araştırmadan yazmakla itham etmiş. Açıklamada geçen cümleleri ve daha fazlasını salı günü Kenan Öner'den aldığım telefonda da işittim. Fakat yazılı açıklama uygun bir şekilde sonuçlanırken, telefon konuşmamızda Sayın Öner böyle bir şeye ihtiyaç duymamış ve telefonu yüzüme kapatmıştır. Ne diyebilirim ki Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri ve İcra Kurulu Başkanı böyle uygun görmüş...
Gelelim yazımın içeriğine ve üzerinde koparılan onca fırtınaya dair açıklamama:
Sayın Kenan Öner'in zannettiğinin aksine ben bir haber yapmadım. Zaten köşemden de anlaşılacağı üzere Yakan Top bir haber köşesi değil. Gelişmeleri kendi bakış açımla yorumladığım, medyadaki bazı çelişkileri değerlendirdiğim bir sayfadır. Üç yıldır anlaşılamamış olabilir diye bir kez de kendim dile getireyim istedim.
Kenan Öner açıklamasında, yazdığım yazıyı düzeltmediğim takdirde yasal haklarını kullanacağını belirtmiş. Kendi görüşüdür saygı duyarım. Ancak, merak ettiğim nokta şudur ki; Sayın Öner bu haber gazetelerde yayınlandığında neden bir tepki göstermemiş ve benim yazımın ardından böyle bir hezeyana kapılmıştır?

Yalan haber mi?
Kenan Öner'in, Tigana hakkında verdiği demeç cumartesi günü Milliyet ve Akşam gazetelerinde yayınlandı. İki ayrı yayın grubunun gazetesinde yer alan haberin aynı anda yalan haber olması düşündürücüdür. Kabul ediyorum mesleğim pek de matah bir maziye sahip değil ve zaten bu durumla ilgili kabul edilemez gerçekleri köşemde dile getirmekten bana da bıkkınlık geldi. Fakat, gazeteciliğin üzerine yapışmış bu kirli etiketi, kamuoyunda gazeteciliğe yönelik bakışı kullanarak her fırsatta durumdan kendini sıyırmaya çalışanların fazlalığı da inkar edilemez. "Ben öyle demedim" ve "yanlış anlaşıldım" alışılageldik tekzip yöntemlerinden birisi haline gelmişken tekzip kavramının da içeriğinin boşaltıldığı ve ne hale geldiği aşikardır.
Kenan Öner, Tigana hakkında "geveze ve hasta" demediğini, üslubuna uymayan, hayatında, konuşma lugatında ve belleğinde bulunmayan, geçmişiyle, sahip olduğu kariyeriyle örtüşmeyen basitlikte ifadeler olduğunu belirtmiş. Doğrudur. Ben kendisini tanımam. Muhtemelen de öyledir. Kişisel görüşüm şu ki; Beşiktaş gibi bir kulübün yöneticisi de zaten böyle olmalıdır. Ancak kendisinden, bu tür bir açıklamayı haberlerin yayınlandığı gün aciliyetle duymak isterdik. Kısmet benim yazımaymış, ne diyelim...
Sayın Kenan Öner'in yanıldığı bir nokta var. Nilay Yılmaz bir haberci değildir. Araştırmacı gazeteci diye tanımlanan türde bir gazeteci de değildir. Hatta yazılarında oyun taktiği, oyuncu değişikliği ve skorlarla da ilgilenmez. Daha çok oyunu, oyunun güzelliklerini ve bu güzelliklere gölge düşüren şeyleri didiklemeyi sever. Doğal olarak da seveni de sevmeyeni de vardır. Doğaldır, aksi kaçınılmazdır.
Bu sebeple Nilay Yılmaz, yani ben, Kenan Öner dahil birçok yönetici hakkında kulaktan kulağa dolaşan spekülatif haberlere ispatı olmadığı için kulak asmaz. Sayfalarını bu türden kirli haberlerle israf etmez. Daha önce de belirttiğim gibi bu sayfa için kesilen ağaçlara acır.

Düşman kim?
Sayın Kenan Öner de kabul edecektir ki Beşiktaş yönetimi onlarca hata yapmıştır. Kendilerinin de kabul edeceği "talihsiz" demeçler vermiştir. Fakat hiçbir gazeteci de kalkıp onlara "geveze ve hasta" dememiştir. Diyemez de! Kimsenin böyle bir şeye hakkı yoktur. Benim karşı çıktığım, tavır aldığım nokta budur.
Ancak ben de hangi birine yetişeceğimi şaşırdım. Sayfamı teslim ettikten hemen sonra yayınlanan "bayan futbol takımı gibiyiz" açıklamasına mı, yoksa "pembe kazaklı Hıncal Uluç" açıklamasına mı? Bunlar bir futbol kulübünün yönetimine yakışıyor mu? Yönetim Kurulu toplantılarında bir aklı selim çıkıp da "biz ne yapıyoruz" diye sormuyor mu?
Kenan Öner'le yaptığımız telefon görüşmesinde neden Sinan Engin'le aynı yazıda yer aldığını sorup bu duruma tepki gösterdi. Gerçekten çok garip! Aynı kulüpte çalışıyor olmak bir rahatsızlık yaratmıyor; ama aynı yazı içinde yer almak bir öfke yaratıyor. Şaşırdım.
Sinan Engin hakkında birçok yazı yazdım. Fakat Kenan Öner'in zannettiğinin aksine Sinan Engin'le hiçbir kişisel derdim yoktur. Benim derdim temsil ettiği değerlerledir. Bununla ilgili görüşlerim de arşivlerden okunabilir. Tabii istenirse...
Kenan Öner bana tepki gösterdiği sırada Sinan Engin de isim vermeden Kazım Kanat'ı eleştirmiş ve hatta yetmemiş Beşiktaş düşmanı olmakla suçlamış. Biliyorum burası böyle bir ülke. Yönetimle derdiniz varsa Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray düşmanı olursunuz. Hükümeti eleştirirseniz vatan haini olursunuz. Yafta elde hazır beklemektedir.
Kulüpleri yönetenlerin iktidar bakış açısını anlayabiliyorum. Ama onlar da şunu anlamalılar: O kulüpler onların değildir. O kulüpler hepimizindir. Ve o kulüpleri hepimiz adına yönetiyorlar. Söyledikleri her söz, hepimizi bağlamaktadır. Bunu anlamak o kadar mı zor?

Celbi bekliyorum!
Kenan Öner benden yazımı düzeltmemi istemiş. Aksi takdirde yasal haklarını kullanacakmış. Üç yıldır Milliyet'te çalışıyorum ve müdürüm Cem Şengül bile benden bir kez olsun yazımı düzeltmemi istememiştir. Kenan Öner istediği için düzeltmeyi de aklımdan bile geçirmiyorum.
Öyleyse? Adresim gazetemdir. Mahkeme celbini bekliyorum.

Nilay Yılmaz

Sadece Beşiktaşk!
Alt 02-15-2008, 08:07   #27
Bülent Girgin
Yönetici

Ama onlar da şunu anlamalılar: O kulüpler onların değildir. O kulüpler hepimizindir. Ve o kulüpleri hepimiz adına yönetiyorlar. Söyledikleri her söz, hepimizi bağlamaktadır. Bunu anlamak o kadar mı zor?

agzina , yüregine saglik ! ama anlayacaklarini sanmiyorum

Sadece Beşiktaşk!
Alt 02-15-2008, 09:06   #28
Ayşegül Alparslan
Kartal Pençesi

ee heryerde her zaman ve her koşulda konuşmaya kalkarsanız böyle şeylerin olması çok normal bi öğremediniz dilinize sahip olmayı adınız çıktı bi kere artık söylemesenizde söyledi konuşmasanızda konuştu derler normal yani hiç kızmaya hakkınız yok
Alt 03-11-2008, 08:32   #29
Bülent Girgin
Yönetici

Standart Sabaha karşı Beşiktaş! , 11.03.2008

Bizim futbol programlarında ilk önce lider takımın konuşulduğu sanılır. Oysa durum hiç öyle değildir.
Tamam! Beşiktaş geçen hafta Galatasaray’ı yenerek lider olduğu zaman futbol progamlarında ilk sırada yer almıştı. Bunun sebebi de lideri yenerek liderlik koltuğuna oturmasıydı.
Bu hafta futbol programlarının çoğunda lider Beşiktaş yine en az ve en son konuşulan takım oldu. Mesela geyik ve kahvehane muhabbetinin olmadığı, ender futbol programlarından %100 Futbol’da bile LİDER Beşiktaş sadece ve sadece 7 dakika konuşuldu. Futbolmania’da, Verkaç’ta, Santra’da da en son konuşulan takım oldu Beşiktaş (Diğerlerinde önce konuşulduğu sanılmasın, bunlar benim takip edebildiklerim sadece)... Santra’da Ali Şahin bir de pişkin pişkin “Lideri sona sakladık” dedi... Gazinolardaki assolist hesabı... Filmlerde de önce sahneye çıkmak isteyenleri “sen assolistsin, o yüzden en son sen çıkacaksın” diye kandırırlar ya hani...
Demirören’in kriz üretmedeki başarısı sayesinde daha ön plana çıkıyordu Beşiktaş. Artık o da sessizliğe büründüğü için lider de olsa takım en son konuşuluyor...
Aslında medya da haklı. Ne yapsınlar, ekmek parası...
3 takımı düşündüğünüzde tüketicisi en az olan takım Beşiktaş. Hal böyle olunca spor servisleri de ona göre şekilleniyor. Alıcısı çok olan Fenerbahçe, Galatasaray dururken, niye Beşiktaş’ı manşetlere, ilk habere taşısınlar ki? Spor servisleri tiraj kaygısıyla oluştuğu müddetçe de bu böyle olacak. Ses etmemek lazım.
Garibim Sivasspor ne yapsın? Anadolu’nun bağrından çıkıp kaç hafta lider kaldılar, konuşulmadılar bile, sözde 3 büyüklere endeksli futbol programlarında. Sivasspor’u düşününce, Beşiktaşlılar hallerine şükretsin vallahi... Sabaha karşı da olsa konuşuluyorlar en azından...

Nilay Yılmaz

Sadece Beşiktaşk!
Alt 03-11-2008, 09:38   #30
Ayşegül Alparslan
Kartal Pençesi

aman bırakın kendileri çalıp kendileri oynasınlar ben zaten izlemiyorum artık hiç bir spor programını onları izleyipte hiç yoktan sinirlerimi geremem gerizekalı hepsi

Bookmarks

Etiketler
nilay yılmaz

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil